Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 832 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-28, 20:03   #24931
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez insanecurls Pokaż wiadomość
Wrily Curly może ja odpowiem za Rybiorka jeśli nie ma nic przeciwko:p
APL to skrót od ang-arm pit length czyli chyba do pachy....
BSL - bra stripe lenght - czyli dł do zapięcia stanika
nie mam nic przeciwko
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 20:53   #24932
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Czytam Was codziennie, ale nie mam czasu (nienawidzę papierologii szkolnej, wygrzebać się nie można, a w szkole specjalnej jest tego od groma).

Mam pytanie. Syrenka przeanalizowała maskę Bingo https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1077 . Co mogę do niej dodać? Szczerze mówiąc nie mam pojęcia. Nie spieszy mi się . I tak nie zrobię zakupów w najbliższym czasie, bo nie użyłam chyba połowy tego co mam. Ale może na przyszłość .

Pozdrawiam Was zza sterty protokołów, diagnoz, IPETów, konspektów, herbaty
i Jojo (pianki )

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 21:04   #24933
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Yasmin Mogłabyś sprawdzić, czy nie ma błędu w składzie żelu - dokładniej chodzi mi o to, czy pomiędzy słowami tea a carbomer nie znajduje się jeszcze przecinek?
Małgosiu, już idę sprawdzić, trochę tył jest nieczytelny i też miałam wątpliwości co do przerw

Sprawdziłam i nie wiem
zamiast przecinkow miedzy skladnikami sa kropki
tea jest na koncu wiersza, a carbomer zaczyna nowy wiersz
jak spisywalam sklad to intuicja podpowiadala, ze to 2 skladniki

Cytat:
Jeszcze jedno pytanie;-) (mam nadzieję, że go wcześniej nie zadawałam) - tę odzywkę kupiłaś w Polsce?
odżwyka kupiona w PL, w sklepie fryzjerskim, 1000ml za 18zł
nieodwazyłam się jej nałożyć ze względu na skład, ale koleżanka twierdzi, że są po niej miękkie i gładkie włosy

Edytowane przez Yasmin
Czas edycji: 2010-09-28 o 21:10
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 21:13   #24934
malgosia86
Zadomowienie

Yasmin Dziękuję za odpowiedzi
Już wszystko wiem

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 21:23   #24935
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Jeszcze mam do Was jedno pytanko
zastanawiam sie na wyjazd nad odzywka b/s mocno emolientowa (moze byc tez z silikonem)
Jumaatt zaproponowala z parafina wysoko w składzie (mini Naturia truskawkowa), ktora moze mocno obciazyc
Syrenko podobno w zimie używałaś Ziaję bez spłukiwania czarną rzepę z silikonem i parafiną? Myślisz, że się nada na wyjazd?
Chciałabym ochronić włoski

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Syrenka przeanalizowała maskę Bingo https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1077 . Co mogę do niej dodać? Szczerze mówiąc nie mam pojęcia. Nie spieszy mi się . I tak nie zrobię zakupów w najbliższym czasie, bo nie użyłam chyba połowy tego co mam. Ale może na przyszłość .
Fajna ta maska, mocno emolientowa. Kurcze tyle razy ja widzialam na polce ale nawet nie wzielam opakowania w reke.
A co bys chciala do niej dodac?
Ja emolientowa odzwyke garniera (karite+awokado) używam jako bazy do miodu, albo keratyny i panthenolu

Uwielbiam pianki jojo
Stary 2010-09-28, 21:45   #24936
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Jeszcze mam do Was jedno pytanko
zastanawiam sie na wyjazd nad odzywka b/s mocno emolientowa (moze byc tez z silikonem)
Jumaatt zaproponowala z parafina wysoko w składzie (mini Naturia truskawkowa), ktora moze mocno obciazyc
Syrenko podobno w zimie używałaś Ziaję bez spłukiwania czarną rzepę z silikonem i parafiną? Myślisz, że się nada na wyjazd?
Chciałabym ochronić włoski
W teorii przy wilgotności 100% i PR 25st.C przydadzą się antyhumektanty czyli np. silikon i parafina
A co do moich doświadczeń, moje zimowe doświadczenia są przeciwieństwem Twoich przyszłych a wysokie temperatury + b. wysoka wilgotność są dla mnie intelektualną zagadką w kontekście moich włosów i doboru odpowiednich kosmetyków
Ale teoria jest taka jak napisałam wyżej.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 21:55   #24937
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość

Fajna ta maska, mocno emolientowa. Kurcze tyle razy ja widzialam na polce ale nawet nie wzielam opakowania w reke.
A co bys chciala do niej dodac?
Ja emolientowa odzwyke garniera (karite+awokado) używam jako bazy do miodu, albo keratyny i panthenolu

Uwielbiam pianki jojo
No właśnie nie bardzo wiem co. Ale już mi podpowiedziałaś. Z tego co wymieniłaś mam miód. Więc dodam miodzik

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 21:59   #24938
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
W teorii przy wilgotności 100% i PR 25st.C przydadzą się antyhumektanty czyli np. silikon i parafina
A co do moich doświadczeń, moje zimowe doświadczenia są przeciwieństwem Twoich przyszłych a wysokie temperatury + b. wysoka wilgotność są dla mnie intelektualną zagadką w kontekście moich włosów i doboru odpowiednich kosmetyków
Ale teoria jest taka jak napisałam wyżej.
Dziekuje Syrenko
teorie juz znam dzieki swietnym artykulom na wizazu o PR
co z praktyka to sie okaze
poszukam jutro tej ziaji, znasz moze jakas inna podobna odzywke?
niezla rewolucja dla moich wlosow sie szykuje
Stary 2010-09-28, 23:19   #24939
i_lonka
Raczkowanie

Mam pytanie, może z serii głupich, ale proszę o pomoc. Jak działa na włosy alkohol w składzie oprócz tego, że może wysuszyć. Właśnie, czy zawsze wysusza? Czy kręcone nie powinny stosować produktów z denatem?

7.07.10
- CG
14.07.10 - bez prostowania
13.09.10 - pokrzywa

i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 23:37   #24940
CoffeeWithMilk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
CoffeeAndMilk wybacz, że całkiem z innej beczki, ale gdzie lecicie dokładnie do Egiptu? Ahhh.... i co do loków to ja zapuszczam od roku ze względu na wesele, ale zaraz po ide obciąć, bo nie daję już z nimi rady
http://www.eccoholiday.com/oferta/2703 tu dokładnie lecimy

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
ja polecam milk proteins, orchidea, mus czekoladowy i ceramidy
Kupiłam milk proteins, ale się zastanawiam czy nie kupić jeszcze innych taka okazja może się długo nie powtórzyć, bo mam do Auchana kawał drogi
CoffeeWithMilk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 00:40   #24941
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez insanecurls Pokaż wiadomość
Wrily Curly może ja odpowiem za Rybiorka jeśli nie ma nic przeciwko:p
APL to skrót od ang-arm pit length czyli chyba do pachy....
BSL - bra stripe lenght - czyli dł do zapięcia stanika
o, to jestem BSL (prawie jak słynne kilka lat temu BSE )

Cytat:
Napisane przez pchelka1981 Pokaż wiadomość
dziękuję za rady hippa miałam już nawet w łapkach przy okazji wczorajszych zakupów, ale powstrzymałam się do czasu kiedy będę absolutnie pewna w jakie kosmetyki powinnam się zaopatrzyć jeśli chcę być zgodna z CG. co do dyfuzora obawiam się, że mogę być na niego skazana włosy myję co drugi dzień rano, przed wyjściem do pracy i po prostu nie mam tyle czasu żeby pozwolić im na samodzielne schnięcie. nie robię tego wieczorem ponieważ do rana byłyby już w niewyjściowej formie (strasznie się odkształcają w nocy, szczerze mówiąc czasami chyba nawet kręcą delikatnie). na szczęście żaden z olejów które używam nie jest na parafinie, uff ulga straszna, bo moje włoski kochają te oleje. lotion seboradin niger zmniejsza przetłuszczanie włosów i wpływa na porost. stosuje się go po myciu włosków, tak samo zresztą jak ampułki radicala. walczę z wypadaniem włosków i staram się przyspieszyć ich wzrost, stąd pytanie o te specyfiki

na wypłukiwanie koloru mogłabym polecić Ci to cudeńko: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...-UV-jedwab.htm
sprawdza się rewelacyjne (z platynowego blondu przeszłam na średni brąz, do tego nie nakładam farby tylko profesjonalny szampon o przedłożonym działaniu), po dwóch miesiącach przypadających na działanie największych upałów, kolor praktycznie się nie wypłukał - moja fryzjerka była w szoku tylko, że chyba odżywka nie jest zgodna z CG (ma polyquaternium)??
jak dzisiaj patrzyłam w rossmanie to graniery dla dzieci, te nowe, mają SLS (lub SLES, nie rozróżniam tego ), szampon liliputz ma to coś takie guar hydrocośtamcośtam () a podobno może też się nabudowywać to zrezygnowałam, szampon babydream mi straszne dziwne rzeczy robił z włosami ale płyn do kąpieli ma podobny skład i on właśnie wygrał z hippem, teraz po pierwszym myciu nim już żałuję. To samo co przy szamponie, chociaż kubeczkowałam, takie zbite w jedno włosy, w które aż strach włożyć palce, dostały dużo odżywki tej z biedronki, potem joanna wrzosowa, nivea fc, psikadło nawilżająco-roteinowe, żel artiste ale kurczę, coś z nimi nie tak... znaczy, to nie jest przeciążenie stylizacją, tego nie umiem zrobić ale tak jakoś nie chciało im się zbyt kręcić nawet po plunkingu i takie jakieś... teraz schną zaspineczkowane i potraktowane jeszcze tigi (bo to taki pewnik, czułam że muszę fryzurę ratować bo mogłoby być nieładine jutro)... więc nie spodobało im się mycie szamponem albo odżywka (bez dodatków)...

ach, i jeszcze jedno spostrzeżenie - jako stylizator tylko żel lniany daje zadowalający efekt. Coś z polimerami na suche, przed snem i rano, po nich nie ma tak ładnego skrętu jednak gdy nakładany jest na mokro, żel joanna rzepa bardzo fajny ale 2 czy 3 razy użyłam go po myciu i już pół tubki wyparowało.

i nie wiem, co mam zrobić z włosami w nocy, związać na czubku czy znowu spać krzywo (czasami śpię w dwuosobowym ale wpoprzek i wtedy sobie zwisają ale w pojedyńczym muszę pokrzywiona się kłaść) a porpos cierpień dla urody, któregoś dnia wlałam dwie łyżki octu jabłkowego do miski i zostawiłam w łazience na czas trzymania maski... jaki smród... nie jestem przesadnie wrażliwa na zapachy ale to było ponad moją cierpliwość
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 07:43   #24942
jumaatt
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny,

nadrobiłam wreszcie wątek i mogę z czystym sumieniem do Was wrócić Widzę, że mamy dużo nowych Lokasów, więc macham lokami do tych wszystkich, z którymi się jeszcze nie znam

Ja jestem chwilowo we włosowej euforii, bowiem mocno wycieniowałam włosy z objętości i okazało się to być strzałem w dziesiątkę.

To znaczy gwoli ścisłości najpierw wycieniowałam jedną warstwę sama i było w porządku, ale odczuwałam przymus psychiczny, żeby jednak oddać się w ręce fryzjera. No i poszłam na całość z cieniowaniem i teraz mam o połowę mniej włosów, za to lepszy skręt, duże odbicie od skóry głowy, zgrabną fryzurkę i jakieś korkociągi i sprężyny się nawet pojawiają czasem
A przede wszystkim dużo lepiej się układają same z siebie, mam wrażenie, że bardzo potrzebna im była przestrzeń do życia

Niedługo postaram się wrzucić jakieś fotki w ramach udokumentowania

Rybiorku, dzięki za info o nowej książce CG! Jestem jej bardzo ciekawa i mam nadzieję, że ustosunkuje się do paru trapiących nas problemów, między innymi PVP

Yasmin, jeszcze a propos tej odżywki truskawkowej, to popatrzyłam jeszcze raz na skład i ona jest prawie całkowicie emolientowa (humektanty przy zapachu) i oprócz parafiny ma też silikony w dalszej części. I nienajgorsze oceny w KWC, może to tylko ja na nią tak źle zareagowałam

W każdym razie na pewno jej plusem jest to, że jest taka malutka, właśnie świetna w podróży i kosztuje grosze, więc jeśli jeszcze się na nią gdzieś natkniesz, pooglądaj, może Cię urzeknie
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 08:24   #24943
caskada
Zakorzenienie

wiem ze to nie zgodne ale...co zrobic jesli na moje wlosy jako stylizator pomaga cos z silikonami loki wtedy mam grubsze wcale nie obciazone- jesli nic nie uzywam wlosy sa jak wior i skrecaja sie w male makarony czego nie znosze
Stary 2010-09-29, 08:31   #24944
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
jesli nic nie uzywam wlosy sa jak wior i skrecaja sie w male makarony czego nie znosze
Znaczy się suche jak wiór? Jeśli tak, to musisz poprawić pielęgnację, dopóki włosy nie będą odżywione i nawilżone, do stylizacji faktycznie mogą tylko pomóc mocno ujarzmiające silikony.

Ale jeśli włosy masz w dobrym stanie i nie jest to kwestia pielęgnacji, stosuj preparaty silikonowe, jeśli po nich masz najbardziej odpowiadający Ci skręt. Pamiętaj tylko o odpowiednio częstym zmywaniu szamponem i wynagrodzeniu włosom szamponowania w postaci intensywniejszej pielęgnacji.

A próbowałaś w ogóle do stylizacji czegoś bezsilikonowego? Żel lniany, balsam Nivea?
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 08:40   #24945
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Znaczy się suche jak wiór? Jeśli tak, to musisz poprawić pielęgnację, dopóki włosy nie będą odżywione i nawilżone, do stylizacji faktycznie mogą tylko pomóc mocno ujarzmiające silikony.

Ale jeśli włosy masz w dobrym stanie i nie jest to kwestia pielęgnacji, stosuj preparaty silikonowe, jeśli po nich masz najbardziej odpowiadający Ci skręt. Pamiętaj tylko o odpowiednio częstym zmywaniu szamponem i wynagrodzeniu włosom szamponowania w postaci intensywniejszej pielęgnacji.

A próbowałaś w ogóle do stylizacji czegoś bezsilikonowego? Żel lniany, balsam Nivea?
stosuje od kilku miesiecy pielegnacje bez silikonow czasem jest to tylko jedwab na koncowki i nie jest lepiej niz bylo uzywalam nivea tego do lokow tak? i wlosy mialam suche po nim wysuszal mi skret byc moze wlasnie potrzeba im troche silikonu byc moze w masce do wlosow stosuje lorysa karite i wydaje mi sie dobra ale po wysuszeniu moje loki potrzebuja czegos do utrwalenia bo maja tendencje do sianowania sie te siemie byc moze mi pomoze bo nie probowalam....
wiem sama ze wlosy nie dosc ze sa krecone i z natury suche to jeszcze je rozjasniam wiec pielegnacje mam dodatkowo trudniejsza...
Stary 2010-09-29, 08:57   #24946
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
wiem ze to nie zgodne ale...co zrobic jesli na moje wlosy jako stylizator pomaga cos z silikonami loki wtedy mam grubsze wcale nie obciazone- jesli nic nie uzywam wlosy sa jak wior i skrecaja sie w male makarony czego nie znosze
ja się lubię z silikonami, może i doraźnie poprawiają włosów ale dla mnie to na plus, bo żeby się pozbyć zniszczonych musiałabym sporo obciąć i nie wyglądałabym wtedy zbyt dobrze. poza tym traktuję je jako ochrona końcówek przed szkodliwymi czynnikami, kiedyś na noc wcierałam w końce jedwab CHI i włosy niszczyły się wtedy dużo wolniej-teraz do tego wracam

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 09:02   #24947
caskada
Zakorzenienie

po mojej kilku miesiecznej obserwacji wlosow dochodze do wniosku ze jednak potrzebuje czegos z silikonem czegos co utrwali skret nie wysuszy i nie usztywni gomusze opracowac jakis stylizator
dzieki za podpowiedzi
Stary 2010-09-29, 10:10   #24948
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
jak dzisiaj patrzyłam w rossmanie to graniery dla dzieci, te nowe, mają SLS (lub SLES, nie rozróżniam tego
SLS- Sodium Lauryl Sulfate
SLES- Sodium LaurEth Sulfate

Jumaatt witamy po przerwie no i dziękuję ponownie Alverde są bardzo fajne, szampon indra mnie troszkę wkurza że się nie pieni i troszkę plącze włosy. Jedyne czego jeszcze nie użyłam do odżywka balea bo nie jestem pewna czy jest d/s czy b/s obstawiam, że d/s ale wolałam się upewnić

Kwietniowa Mamusia - Maja

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-09-29 o 10:11
kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 11:30   #24949
myszka2020
Zakorzenienie

Cześć Kochane Dziewczyny, mnie też nie było jakiś czas, zalatana jestem I okropnie zła na moje włosy - chyba przez tą pogodę robią mi problemy - puszą się (choć wcześniej były ładne, a pielęgnacji nie zmieniłam), fale są mniejsze i w ogóle tak nieładnie

Co polecacie teraz jako maskę/odżywkę do spłukiwania na tę pogodę, żeby było najlepiej z tych co mam: kallos latte, lorys crystal radiance, gloria, coco mask z profisa, garnier awokado i karite.

Ratujcie dziewczyny, bo naprawdę jestem zła i momentami mam ochotę skończyć z tą całą mozolną pielęgnacją
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 11:48   #24950
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Co polecacie teraz jako maskę/odżywkę do spłukiwania na tę pogodę, żeby było najlepiej z tych co mam: kallos latte, lorys crystal radiance, gloria, coco mask z profisa, garnier awokado i karite.
Zależy od potrzeb włosów. Kallos i Garnier są dość ciężkie, Gloria dużo lżejsza. A co ostatnio nakladałaś?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 11:57   #24951
caskada
Zakorzenienie

Eloe77 poradz mi czy moge do stylizacji uzyc czegos z silikonem (wczesniej troche wyzej opisalam swoj problem) bez tego moje wlosy sa skrecone jak makarony a po silikonie mam ladny korkociagowy grubszy skret
Stary 2010-09-29, 12:11   #24952
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Eloe77 poradz mi czy moge do stylizacji uzyc czegos z silikonem (wczesniej troche wyzej opisalam swoj problem) bez tego moje wlosy sa skrecone jak makarony a po silikonie mam ladny korkociagowy grubszy skret
moim też lepiej służy stylizator z silikonem i raczej mam zamiar sie w taki zaopatrzyć bo nivea FC nic mi nie daje, stylizator na sucho też tak średnio. Dlatego chcę jakiś co się nakłada na mokro.

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:57   #24953
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Zależy od potrzeb włosów. Kallos i Garnier są dość ciężkie, Gloria dużo lżejsza. A co ostatnio nakladałaś?
Ostatnio głównie glorię (z trzymanie różnie, czasem 10 minut, czasm pół godziny w cieple). I takie jakieś mam te włosy, może skupię się na olejowaniu?
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 12:59   #24954
Eloe77

Cytat:
A dlaczego niby byś nie mogła? Ważne, by robić to świadomie - skoro silikon do stylizacji to prosty szampon raz na jakiś czas (codzienna stylizacja, to może raz na 2 tygodnie prosty szampon?) i unikanie silikonu w odżywkach.
Odżywkami nakarmisz włosy, by coraz łatwiej móc nimi manipulować, a stylizację zrobisz silikonową.

Ilonko tak przebiegam oczami wcześniejsze posty i widzę, ze pytasz o denat. By nie zaszkodził włosom, powinien mieć emolientowych towarzyszy. Alkohol jest dodawany jako promotor do odżywek i kuracji Alverde (na 2 miejscu składu!), ale ponieważ jest w nich sporo emolientów, nie ma szans na wysuszenie.
Jeśli jednak denat mamy w stylizatorze czy psikadle, gdzie podstawą jest woda i substancje filmotwórcze (polimery, proteiny wielkocząsteczkowe) oraz jakiś humektant, to małe są szanse na zrównoważenie tego działania.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-09-29, 13:16   #24955
sharnell
BAN stały

dziekuje wam bardzo za porady musze sie pochwalic - zrobilam sobie przed chwila w koncu ostre zdjecia. To po pierwszym razie stosowania metody CG mam nadzieje, ze dzieki Wam i forum pozbede sie puchu
sharnell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 13:29   #24956
i_lonka
Raczkowanie

Eloe, ślicznie dziękuję za kolejne profesjonalne wytłumaczenie. Dzisiaj będę mogła dokładnie sprawdzić skład i przekonam się w jakim otoczeniu występuje denat.

Jumaatt, witaj z powrotem.

7.07.10
- CG
14.07.10 - bez prostowania
13.09.10 - pokrzywa

i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:20   #24957
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam sie z dziewczynami, swiadoma pielegnacja nie oznacza koniecznosci rezygnowania z silikonow (lub zakazu powrotu po okresie diety bezsilikonowej), byle nie przesadzac bo wlos musi dostac cos odzywczego lub nawilzajacego od czasu do czasu (lub czesciej), ja mam chwilowo odwrotnie niz Ty, uzywam odzywki myjacej i ds z silikonami a stylizatory bez i chwilowo jestem mega zadowolona, mam wlasnie grube loki ktore trzymaja sie ciasno, oczywiscie oznacza to ze bede musiala uzyc szampon z sls ale mi to nie przeszkadza, mam taki typ wlosa i skalpu ze i tak minimum 1 raz w tygodniu potrzebuje porzadnego oczyszczenia

edit: wstawiam dowod, w zasadzie 2 dowody nie moglam sie zdecydowac na ktorym lepiej sa loki widoczne
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-09-29 o 15:34
Stary 2010-09-29, 15:42   #24958
Charlotte95
Wtajemniczenie

Dziewczyny, mam pytanko Czy to, że w takie deszczowe dni jak dzisiaj robi mi się z włosów jeden wielki puch i baranek oznacza, że brakuje im nawilżenia, olejowania, protein...?
Charlotte95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 15:54   #24959
Eloe77

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Eloe, ślicznie dziękuję za kolejne profesjonalne wytłumaczenie.

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
ja mam chwilowo odwrotnie niz Ty, uzywam odzywki myjacej i ds z silikonami a stylizatory bez i chwilowo jestem mega zadowolona, mam wlasnie grube loki ktore trzymaja sie ciasno, oczywiscie oznacza to ze bede musiala uzyc szampon z sls ale mi to nie przeszkadza, mam taki typ wlosa i skalpu ze i tak minimum 1 raz w tygodniu potrzebuje porzadnego oczyszczenia
Zdjęcia

Edit: są jednak zdjęcia Ależ Ci włosy już urosły! Rzeczywiście jest mięsisto

Na się nie pokazuję, bom chora. Na głowie tłuszcz i coś tam. Wspaniale...
Niech już będzie zima.

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-09-29 o 15:55
Stary 2010-09-29, 15:56   #24960
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanko Czy to, że w takie deszczowe dni jak dzisiaj robi mi się z włosów jeden wielki puch i baranek oznacza, że brakuje im nawilżenia, olejowania, protein...?
moze to byc, Twoje wloski sa niezabezpieczone a ich luski odchylone co powoduje ze zbieraja wode z otoczenia co powoduje taki problem

zacznij od zamkniecia lusek, koncz mycie chlodnym natryskiem, stosuj odzywki bs oraz stylizator z czyms co zapobiegnie zarowno utracie wilgoci z wlosa jak i zbierania wilgoci z otoczenia, co do skladnikow to bardziej dziewczyny sie wypowiedza ja wiem ze parafina moze pomoc oraz gliceryna w skladzie (jak je tolerujesz oczywiscie)

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

Zdjęcia
wstawilam, po chwili bo musialam poleciec do firmowej kuchni i cyknac a potem obrocic
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 11 (0 użytkowników i 11 gości)

Zasady wysyłania wiadomości