|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Cytat:
o rany... ach te mądrości niektórych kobiet ![]() Nie jesteś taka stara bez przesadyzmu, z resztą każdą z nas czeka każdy późniejszy wiek U moich rodziców i TŻta nasz mały będzie też pierwszym wnukiem; moi już wielbią to dziecko z resztą jak widać - moja mama ciągle coś kupuje a to ciuszki a to zabawki już na zapas jak znajdzie coś BOSKIEGO a tata już planuje jak to on w wakacje zabierze wnuka nad morze, będzie woził w wóziu i ubierał w czapki takie same jak on ma kolorystycznie i będą szpanować ![]() A TŻta rodzice...hmm - nie wiem jak będą traktować wnuka (chociaż dla mnie jasnym jest że jak ich córka urodzi dziecko kiedyś to to będzie uwielbione wnuczę) ale teraz ich radość jest taka że dziwią mi się że ja kompletuję ciuszki...że nic nie jest potrzebne wg nich chyba i w ogóle..ja sobie wymyślam ![]() odnośnie kombinezonu to mam na 56 a drugi niby też jest od 0-3 ale jest sporo większy (dziwne bo z tej samej firmy są)
|
|
#2252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brat mojego meza planowal ponad rok, a my zorganizowalismy slub ew ciagu miesiaca...tylko u nas troche inann sytuacja...na poczatku mielismy brac konkordatowy w przyszlym roku i sie ne wpychac przed nich..ale stwierdzilismy ze chcemy byc juz rodzina, po pierwsze z wielkiej milsci, po drugie staralismy sie o dziecko, po trzecie chcielismy kredyt mieszkaniowy i po czwarte chcemy zaopiekowac sie moja mlodsza, 8letnia siostra, chcemy byc jej prawnymi opiekunami i dlatego wszystk tak na wariata zalatwiamy, bo u mnie z moim ojcem jest coraz gorzej. poki co mieszkanie juz prawie mamy, slub jest wiec mamy spore szanse.Dlatego tez tak jak pisalam wczesniej nie wymagalismy od rodzicow tz pomocy..ale mowione bylo ze bedzie wesele i slub koscielny w przyszlym roku, dlatego cywilny byl skromny i nie zaprosilismy tych co chcielismy...wszystkim bylo obiecane ze bedzie pozniej wesele...a tu teraz....poprostu przykre to jest, ze jednemu synowi wyprawiaja hiczne wesele a drugiemu ..kompletnie nic...zero...wszystko co mamy doslzismy do tego wlasnymi silami i ciezko zparacowanymi pieniedzmi i z pomoca rodziny z mojej strony...moze cos ich ruszy...w sumie nie chodzi o to ze ja cos od nich chcem bo ja nie jestem interesowna..poprostu fakt sie liczy i bardzo boli ...mne jak boli a co dopiero mojego meza...widze ze jest mu smutno...ale coz o ma zlote serce i nie narzeka cieszy sie ze brat mial....ale nie ukrywam troche zal serce sciska..jak widzilam ich wesele , ich szczescie i to zaangazowanie i przejecie rodziny tz-ta...a potem jaka sensacja jak wszyscy ogladali film z wesela...a ja patrzylam i smutno tak ze ja nigdy wesela miec nie bede...ale coz ..nie powiem ze nie ciesze sie ze im sie poszczescilo..trudno widocznie nie mozna miec wszystkiego...mam mieszkanie.
|
|
#2253 |
|
Zadomowienie
|
Justine najważniejsze jest to że dajecie radę sami - bez czyjejś łachy
gratuluję samodzielności!
|
#2254 |
|
BAN stały
|
Jakie tam staruszki - staruszki to po 80 lat mają
![]() Stokrotka, nie wyobrażam sobie, żeby moje dziecko miało takich dziadków... Tak jak mówię, niestety u rodziców TŻa boje się bezrozumnego rozpieszczania i wtrącania (już jednej synowej się wtrącali - a to za mało pozwala dziecku, a to krzyczy na nie - a było okropnie niegrzeczne...) ale do szpitala przyjadą na pewno (ba, przy pierwszym wnuku wywalczyli - znali lekarza wykonującego tę cesarkę - i lekarz im pierwszym zamiast matce pokazał dziecko!!!) Mój tata pracuje w Warszawie, więc do Wrocławia ma ponad 300km, ale pewno przyjedzie od razu
|
|
|
|
#2255 |
|
Rozeznanie
|
staruszki ha ha ha ha ... ja jestem `75 to już emerytka przy was laski
|
|
|
|
#2256 |
|
BAN stały
|
JeSuis... rodzice TŻa - zwłaszcza tata - pukają się w głowę że kupujemy już rzeczy dla małej. "Po co kupować fotelik samochodowy przed urodzeniem???!!!"
Aha, ja kupiłam kombinezon zimowy 62. W większym moje maleństwo na 100% by się utopiło! Te 62 już są naprawdę wystarczająco duże (no chyba że dziecko jest wielkie...) Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-09-28 o 21:28 |
|
|
|
#2257 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=JeSuisUnPapillon;22 337714]słodycze to akurat nie tylko ty lubisz ale ten maluszek w brzuszku też
mój jak poczuje teraz ciacho babci swojej - to fika Dobrze że troszkę przybrałaś bo jesteś bardzo bardzo szczupła także życzę zdrowego przybierania na wadze . Dobrze że się odezwałaś bo już się martwiłam !DZIEWCZYNY! ale boskie suknie pokazujecie ![]() Vilya właśnie takie suknie mi się podobają... Magdaka fajny brzusio faktycznie w podobnym stadium ![]() Cytrynko ale Karolek rośnie! Ja małego czuję jak leżę tylko w określonej pozycji na wyrku... a sorry! dzisiaj na pierwszym wykładzie się chyba wkurzył bo baba nudziła i wiercił dupkę A na uczelni się umęczyłam - od 8 - 17 a dziewczyny jedne tylko spoglądały na mnie, drugie macały brzuch a trzecie...dziwnie podsumowały że mam jakiś mały brzuch;moje psiapsie mnie oczywiście pocieszyły że lepiej taki niż jakbym miała być 3x taka . Ech - moja znajoma do mnie tekst "wiesz co..ja myślałam że przyjdziesz taka WIEEELKA...a ty nie wyglądasz jak ciężarna" [/QUOTELudzie potrafia byc złośliwi...wiem cos o tym. Tylko widzisz Ty przejmujesz sie ze masz mały brzuszek jak na ten etap a ja , że za duży ![]() Przed wczoraj nie wytrzymalam jak byłam u dziadków, taki gangstrek pod sklepem wiecznie pijany, mlody chlopak, non stop mi dokuczal...wysmiewal sie ze mam wielki bebzol, ze ile ja tam dzieci mama, dwoje, troje..takie zlosliwe uwagi i gluppio sie dopytuje ktory to miesiac......w koncu ostatnio nie wtrzymalam odpyskowalam mu powiedzialam ze ma sie zajac soba a to w ktorym jestem miesiacu nie powinno go obchodzic i powiedzialam ze mam dosc jego glupich uwag i ma zmknac morde..ulzylo mi...ale tz...mnie troche ochrzanil...mowil ze powinnam udawac ze nie slysze i ze to olac..bo takim zachowaniem zmuszam meza do dzialani bo on nie pozwoli by ktos mnie obrazal a jak by mi cos odpyskowal albo by mnie przezwal ..musilaby sie z nim bic...a tego nie chce wiec daruje sobie nastepnym razem
|
#2258 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2259 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
Justine Najważniejsze, że macie swoje miejsce na ziemi i że się naprawdę mocno kochacie!
Gabishing, Marleen ja '87. Czy to wiek przedemerytalny?
Edytowane przez dizi Czas edycji: 2010-09-28 o 21:36 |
|
|
|
#2261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ogolnie nie powiem dobrzy ludzie z nich, mam z nimi bardzo dobry kontakt...i tak sie zastanawiam czy cos w tej sprawie dzialac...cos im powiedziec. dac do myslenia...czy sobie odpuscic i nie stwarzac chorych sytuacji...mąż mowi ze mam sobie darowac, ze nie ma sensu..chyba ma racje nie potrzebne klotnie...poczekamy az sami do tego dojda albo ktos inny im otworzy oczy...
|
|
#2262 |
|
Rozeznanie
|
możemy Cię w drodze wyjątku wcielic do naszego klubu Pod Dębem
|
|
|
|
#2263 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mowie ze cyferki niewazne ja tam sie ciesze ze sie starzeje bo w koncu mi troche madrosci do glowy przychodzi
|
|
#2264 |
|
BAN stały
|
No to ja też z tych przedemerytalnych, bo też '87
![]() Ale co tam, czujmy się wszystkie bez względu na to czy te '89 czy '75 piękne i młode - podobno dzieci odmładzają
|
|
|
|
#2265 |
|
Rozeznanie
|
prawda, ja i tak nie wyglądam na tzw "swoje lata" w pracy to wręcz twierdzą że ciąza to mi wyjątkowo służy
|
|
|
|
#2266 |
|
Zadomowienie
|
Justine1988 wynik TSH masz w normie, ale dobrze byłoby zrobić jeszcze T3 i T4. Czasami to właśnie te hormony przesądzają o chorobie.
Mam jednak nadzieję, że to nie tarczyca a po prostu taka Twoja uroda, że więcej tyjesz. Postaraj się też zrobić sobie test obciążenia glukozą 75 mg za kilka tygodni a będziesz już w zupełności spokojna kaskup dzięki za słowa otuchy Próbuje to sobie jakoś tłumaczyć..... Dziewczyny a ciuszki macie cudne Pisałam Wam wcześniej, ze mój mąż pojechał do Lidla po pracy i zastanawiałam się co przywiezie ![]() Spisał się na medal Tylko kombinezonek i śpiworek w niebieskim kolorze, ale sama mu powiedziałam, ze to mi obojętne W sumie potem jak pomyślałam, to ten kombinezon do wózka może się przydać do następnego dzieciaczka, a chciałabym chłopca więc niebieski w sam raz Bardzo milutki materiał ma ten śpiworek do spania i jest cuuudny make_up_istka ja dzisiaj rano po raz pierwszy tak wyraźnie czułam, że to czkawka ![]() weraa z wydatkami trzeba się niestety liczyć organizując ślub my i tak cięliśmy jak mogliśmy wszystko, bo jak tak popatrzeć to za salę i jedzenie nie wyszło nam dużo, bo za osobę jakieś 65 zł! A robiliśmy wesele na 80 osób.Samochodu nie wypożyczaliśmy bo jechaliśmy starym, białym mercedesem mojego taty - super pomysł się okazało Zaproszenia robiłam sama i wiele wiele innych. Ale trzeba było się liczyć z pieniążkami bo niestety nikt nam nie dołożył ani grosza
|
#2267 |
|
Raczkowanie
|
nie zaglądałam 2 dni i ledwo nadrobiłam wszystkie strony...
Według stopniowania ja zaliczam się do staruszek - '81 ![]() Wczoraj byłam u lekarza i niestety na kolejną wizytę też mam już się stawić z wynikami testu obciążenia glukozą, o którym już jakiś czas temu pisałyście - bleee.... ![]() W kwestii zakupów ja jestem w porównaniu do Was bardzo opóźniona, ale w załączniku wrzucam listę rzeczy na podstawie której chce się kierować zakupami - są to niby rzeczy które powinno się już mieć zanim na świecie pojawi się dzieciaczek, takie podobno niezbędne minimum. |
|
|
|
#2268 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co bo czytam wlasnie liste Jessy... dla tych ktore chca troche oszczedzic, a naprawde sprawdza sie w 100% to zamiast podgrzewacza kupic dobry termos, zawsze mialam tam wode cieplutka i nie bylo problemu zeby w nocy zrobic mleczko czy cos... tym razem tez tak bede robic, nawet na dwor bo chodzilismy na dlugie spacerki bralam termos butelke i odliczona porcje mleczka, czy soczek i zawsze bylo OK
|
#2269 |
|
Zadomowienie
|
jakie tam z Was staruszki, wymyślacie...
mój TŻ ma 30 to też staruszek mi jedna ciotka powiedziała, że mam pić dużo mleka i jogurtów jeść, bo inaczej nie będę miała własnego... dodam, że ciotka młoda my za organizacje ślubu płaciliśmy sami, jedynie moja mama gotowała, (uroczystość na 20 osób). na rodzinę TŻ nie ma co liczyć... kolorowych snów |
|
|
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
małemu chyba włączyła się akcja "mamo zabierz laptoka, nudzę się "
bo odbija mi się jak wariat ![]() jak go nie czuję to nie czuję a własnie koło 22 zbiera się na organizację ruchu oporu
|
#2271 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2272 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2273 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
|
|
#2274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) bo ja jeszcze nawet plci nie znam, dopiero pewnie dowiem sie 8 pazdziernika, ale bardziej prawdopodobne jest ze bedzie dziewczynka...poza tym wlasnie zjadlam kawał ciasta a uwazam ze lepiej bedzie dziewczynka wygladac w niebieskim niz chlopiec w rozowym ![]() Wiem wiem ze wesele=wydatek i to niemaly...nam na szczescie rodzice pomoga...przynajmniej moi bo nie wiem jak spojrza na to rodzice TŻa...bo u nich z kasa tez rozne bywa ale za to maja 3x wiecej gosci niz z mojej strony...wiec nie wiem jak to bedzie rozwiazane, ale zosgtawiam juz to rodzicom...
|
|
#2275 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2276 |
|
Rozeznanie
|
gabishing, mareleen, dewi, kaskup, jessy, dołączam do Klubu Pod Dębem
ja jestem z rocznika '79
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png Edytowane przez hawea Czas edycji: 2010-09-28 o 23:48 |
|
|
|
#2277 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Tyle, że moja w nocy i nad ranem tak wariuje, że mnie budzi (w ogóle budzę się co dwie godziny całą noc...) Za to rano, do minimum 11:00-12:00 śpi
|
|
|
|
|
#2278 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
Ale mnie złapało, zaraz ide zrobić majeranek do wciągania w/g zalecę mamy wery;-) Przyszedł płasczyk na zimę z miejscem na brzuch mama przywiezie to Wam pokażę ![]() A propos rajtuzków, ja kupiłam w takim sklepie typu kiermasz odzieży po 7 zł, super bawełniane, gładkie, kremowe chyba z Woli za 7.99. Mnie się nie podobają takie typowo dziecięce, chociaż pingwinek w Lidlu sweet. Śliczne są takie pastelowe w H&M ale 2 pary 39 zł, spooro
|
|
|
#2279 |
|
Raczkowanie
|
a mówią że kobiety do wieku się nie przyznają a tu wszystkie podaly roczniki ![]() widocznie nie ma się czego wstydzic.. poza tym wiek nie jest najwazniejszy tylko madrośc jaką się nabywa przez lata doswiadczen.. ja jestem koncówka 81 wiec zawsze prawie mam roczny zapas a jak ktos usilnie pyta ile mam lat to zawsze mowie 17 ![]() moj mezus jest rocznik 76 wiec ta roznica daje mi spore odmlodzenie bo przy nim sie troche mlodsza czuje )nie powiem ze nie chiala bym mieć mniej lat by miec wiecej zycia przed sobą ale jesli juz dalo by sie cofnąć czas to z moim mysleniem jakie mam teraz nie nawet 5 lat temu..bo postrzeganie swiata sie zmienia w miarę lat.. co do finansow na wesele itp to wiadomo ze fajnie czasem od rodzicow cos dostac ale jak sie wydaje swoje i wie się ze nikt inny nie musial pomagac to dopiero daje satysfakcję... jesli chodzi o zakupy ciuszkowe to rozmiary 0-3msc czyli od new born do max 62 i sądze ze wieksze na poczatku nie bedą potrzebne bo niektóre 62 są naprawdę duze.. dwa kombinezonki kupilam new born czyli niby na pierwszy miesiac..max2 i dwa mam 0-3msc a ze synus bedzie mial 3msc okolo kwietnia to na pozniejsze miesiace juz nic tak cieplego nie bedzie trzeba miec wiec powinno byc dobrze.. ale wczoraj zastanowila mnie informacja od znajomego ze mu sie synek urodzil..4,5kg przez cc prawie miesiac przed terminem...nie znam sie ale dla mnie o jakies gigantyczne dziecko..i ono moglo by sie nie zmiescic w ciuszki rozmiaru new born czyli 50 mam nadzieje ze moje az tak w brzuszku nie urosnie..
Edytowane przez Louboutinka Czas edycji: 2010-09-29 o 09:30 |
|
|
|
#2280 |
|
Rozeznanie
|
Witam Mamuśki,
Miałam gościa, przyjechała do mnie przyjaciółka i urządziłyśmy sobie małe szaleństwo sklepowe heheheKtoś tu pisał o laktatorach, ja na początku myślałam, że nie będzie mi potrzebny, bo chcę karmić piersią, ale po rozmowie z mamą,. stwierdziłam, że jednak zainwestuję, bo, jak będę miała za dużo pokarmu, to będzie trzeba odciągać. Poza tym to, że chcę karmić piersią nie znaczy, że będzie mi dane, różne są przecież sytuacji w życiu. Vilya, ja kombinezon rozmiar 62 chcę kupić ![]() Dzięki za wrzuconą wyprawkę, niby pełno wszędzie takich informacji, ale arkusz przejrzysty, ładnie wszystko pogrupowane. Dziewczyny, ja rocznik 86, czyli taka średnia na tym forum Całuję Was na ten dzień deszczowy ![]() ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Dziewczyny tak sobie myślałam nad naszymi sytuacjami rodzinnymi, które są różne. Powiem Wam, że nasz syn to będzie pierwszy wnuk moich rodziców i drugi wnuk rodziców mojego męża. Ale żadna rodzina nie przejawia jakoś większego zainteresowania naszym dzieckiem. Z jednej strony my niczego nie oczekiwaliśmy i nie oczekujemy od innych, od samego początku kupujemy wszystko od A do Z sami, nie mamy na kogo liczyć. Ale z drugiej strony, pomijając wszelkie kwestie materialne, byłoby mi szalenie miło dostać choćby rajstopkę czy czapeczkę dla małego od mamy Tym bardziej, że mam dobry kontakt z rodzicami a takie gesty są wyrazem radości i akceptacji. No ale cóż, nic na siłę, może jeszcze przyjdzie czas na jakieś wyrazy wsparcia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

o rany... ach te mądrości niektórych kobiet 
a tata już planuje jak to on w wakacje zabierze wnuka nad morze, będzie woził w wóziu 

Temat ślubny, więc i ja się pochwalę, a co! Ślub brałam trzy lata temu.
brat mojego meza planowal ponad rok, a my zorganizowalismy slub ew ciagu miesiaca...tylko u nas troche inann sytuacja...na poczatku mielismy brac konkordatowy w przyszlym roku i sie ne wpychac przed nich..ale stwierdzilismy ze chcemy byc juz rodzina, po pierwsze z wielkiej milsci, po drugie staralismy sie o dziecko, po trzecie chcielismy kredyt mieszkaniowy i po czwarte chcemy zaopiekowac sie moja mlodsza, 8letnia siostra, chcemy byc jej prawnymi opiekunami i dlatego wszystk tak na wariata zalatwiamy, bo u mnie z moim ojcem jest coraz gorzej. poki co mieszkanie juz prawie mamy, slub jest wiec mamy spore szanse.
gratuluję samodzielności!
a dziewczyny jedne tylko spoglądały na mnie, drugie macały brzuch a trzecie...dziwnie podsumowały że mam jakiś mały brzuch;
[/QUOTE