"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-28, 21:15   #2251
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość

ale najmadrzejsza tesciowa powiedziala ze to oczywiscie moja wina bo mleka nie pije
o rany... ach te mądrości niektórych kobiet

Nie jesteś taka stara bez przesadyzmu, z resztą każdą z nas czeka każdy późniejszy wiek nie ma co się oszukiwać;

U moich rodziców i TŻta nasz mały będzie też pierwszym wnukiem;
moi już wielbią to dziecko z resztą jak widać - moja mama ciągle coś kupuje a to ciuszki a to zabawki już na zapas jak znajdzie coś BOSKIEGO a tata już planuje jak to on w wakacje zabierze wnuka nad morze, będzie woził w wóziu i ubierał w czapki takie same jak on ma kolorystycznie i będą szpanować
A TŻta rodzice...hmm - nie wiem jak będą traktować wnuka (chociaż dla mnie jasnym jest że jak ich córka urodzi dziecko kiedyś to to będzie uwielbione wnuczę) ale teraz ich radość jest taka że dziwią mi się że ja kompletuję ciuszki...że nic nie jest potrzebne wg nich chyba i w ogóle..ja sobie wymyślam

odnośnie kombinezonu to mam na 56 a drugi niby też jest od 0-3 ale jest sporo większy (dziwne bo z tej samej firmy są)
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 21:16   #2252
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Dziewczyny piękne suknie! Temat ślubny, więc i ja się pochwalę, a co! Ślub brałam trzy lata temu.

Louboutinka niezłe zaskoczenie dla najbliższych, taki ślub niespodzianka.

Cytrynka piękna zimowa sceneria. Nie wiem czemu skojarzyła mi się z Moskwą w zimie

Justine współczuję sytuacji. Wiadomo , że każdy/a chciałby aby ten dzień był wyjątkowy i taki jak chcemy. U mnie była po części podobna sytuacja. Mieliśmy zaplanowany ślub na sierpień, wszystko już ustalone i w większości opłacone (pomagali nam rodzice z obu stron). Tuż przed Wielkanocą starszy brat męża ogłosił, że musi brać ślub, bo jego dziewczyna jest w ciąży, chciał cywilny a na następny rok kościelny, ale dziewczyna zaparła się i chciała tylko konkordatowy. Teściowie trochę byli załamani- wiadomo dwa wesela synów w jednym roku - ciężko. W końcu oni brali na początku czerwca, a my na początku sierpnia - chociaż bratowa chciała tydzień przed nami Sporo łez przepłakałam, bo ubzdurałam sobie ,że jeśli rodzina męża przyjdzie na ich wesele, to na naszym już się nie pojawią (wiadomo wydatek...) Całkiem niepotrzebnie się martwiłam- goście dopisali, bawiliśmy się na naszym weselu świetnie i do tej pory domagają się powtórki
My tez tak po "chamsku"sie wepchalismy brat mojego meza planowal ponad rok, a my zorganizowalismy slub ew ciagu miesiaca...tylko u nas troche inann sytuacja...na poczatku mielismy brac konkordatowy w przyszlym roku i sie ne wpychac przed nich..ale stwierdzilismy ze chcemy byc juz rodzina, po pierwsze z wielkiej milsci, po drugie staralismy sie o dziecko, po trzecie chcielismy kredyt mieszkaniowy i po czwarte chcemy zaopiekowac sie moja mlodsza, 8letnia siostra, chcemy byc jej prawnymi opiekunami i dlatego wszystk tak na wariata zalatwiamy, bo u mnie z moim ojcem jest coraz gorzej. poki co mieszkanie juz prawie mamy, slub jest wiec mamy spore szanse.
Dlatego tez tak jak pisalam wczesniej nie wymagalismy od rodzicow tz pomocy..ale mowione bylo ze bedzie wesele i slub koscielny w przyszlym roku, dlatego cywilny byl skromny i nie zaprosilismy tych co chcielismy...wszystkim bylo obiecane ze bedzie pozniej wesele...a tu teraz....poprostu przykre to jest, ze jednemu synowi wyprawiaja hiczne wesele a drugiemu ..kompletnie nic...zero...wszystko co mamy doslzismy do tego wlasnymi silami i ciezko zparacowanymi pieniedzmi i z pomoca rodziny z mojej strony...moze cos ich ruszy...w sumie nie chodzi o to ze ja cos od nich chcem bo ja nie jestem interesowna..poprostu fakt sie liczy i bardzo boli ...mne jak boli a co dopiero mojego meza...widze ze jest mu smutno...ale coz o ma zlote serce i nie narzeka cieszy sie ze brat mial....ale nie ukrywam troche zal serce sciska..jak widzilam ich wesele , ich szczescie i to zaangazowanie i przejecie rodziny tz-ta...a potem jaka sensacja jak wszyscy ogladali film z wesela...a ja patrzylam i smutno tak ze ja nigdy wesela miec nie bede...ale coz ..nie powiem ze nie ciesze sie ze im sie poszczescilo..trudno widocznie nie mozna miec wszystkiego...mam mieszkanie.

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 21:20   #2253
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Justine najważniejsze jest to że dajecie radę sami - bez czyjejś łachy gratuluję samodzielności!
Stary 2010-09-28, 21:20   #2254
make_up_istka
BAN stały

Jakie tam staruszki - staruszki to po 80 lat mają

Stokrotka, nie wyobrażam sobie, żeby moje dziecko miało takich dziadków... Tak jak mówię, niestety u rodziców TŻa boje się bezrozumnego rozpieszczania i wtrącania (już jednej synowej się wtrącali - a to za mało pozwala dziecku, a to krzyczy na nie - a było okropnie niegrzeczne...) ale do szpitala przyjadą na pewno (ba, przy pierwszym wnuku wywalczyli - znali lekarza wykonującego tę cesarkę - i lekarz im pierwszym zamiast matce pokazał dziecko!!!)

Mój tata pracuje w Warszawie, więc do Wrocławia ma ponad 300km, ale pewno przyjedzie od razu
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 21:22   #2255
gabishing
Rozeznanie

staruszki ha ha ha ha ... ja jestem `75 to już emerytka przy was laski
gabishing jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 21:23   #2256
make_up_istka
BAN stały

JeSuis... rodzice TŻa - zwłaszcza tata - pukają się w głowę że kupujemy już rzeczy dla małej. "Po co kupować fotelik samochodowy przed urodzeniem???!!!"

Aha, ja kupiłam kombinezon zimowy 62. W większym moje maleństwo na 100% by się utopiło! Te 62 już są naprawdę wystarczająco duże (no chyba że dziecko jest wielkie...)

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-09-28 o 21:28
Stary 2010-09-28, 21:28   #2257
Justine1988
Zadomowienie

[QUOTE=JeSuisUnPapillon;22 337714]słodycze to akurat nie tylko ty lubisz ale ten maluszek w brzuszku też mój jak poczuje teraz ciacho babci swojej - to fika

Dobrze że troszkę przybrałaś bo jesteś bardzo bardzo szczupła także życzę zdrowego przybierania na wadze . Dobrze że się odezwałaś bo już się martwiłam !

DZIEWCZYNY! ale boskie suknie pokazujecie
Vilya właśnie takie suknie mi się podobają...

Magdaka fajny brzusio faktycznie w podobnym stadium

Cytrynko ale Karolek rośnie!

Ja małego czuję jak leżę tylko w określonej pozycji na wyrku... a sorry! dzisiaj na pierwszym wykładzie się chyba wkurzył bo baba nudziła i wiercił dupkę
A na uczelni się umęczyłam - od 8 - 17 a dziewczyny jedne tylko spoglądały na mnie, drugie macały brzuch a trzecie...dziwnie podsumowały że mam jakiś mały brzuch;
moje psiapsie mnie oczywiście pocieszyły że lepiej taki niż jakbym miała być 3x taka . Ech - moja znajoma do mnie tekst "wiesz co..ja myślałam że przyjdziesz taka WIEEELKA...a ty nie wyglądasz jak ciężarna" [/QUOTE
Ludzie potrafia byc złośliwi...wiem cos o tym. Tylko widzisz Ty przejmujesz sie ze masz mały brzuszek jak na ten etap a ja , że za duży

Przed wczoraj nie wytrzymalam jak byłam u dziadków, taki gangstrek pod sklepem wiecznie pijany, mlody chlopak, non stop mi dokuczal...wysmiewal sie ze mam wielki bebzol, ze ile ja tam dzieci mama, dwoje, troje..takie zlosliwe uwagi i gluppio sie dopytuje ktory to miesiac......w koncu ostatnio nie wtrzymalam odpyskowalam mu powiedzialam ze ma sie zajac soba a to w ktorym jestem miesiacu nie powinno go obchodzic i powiedzialam ze mam dosc jego glupich uwag i ma zmknac morde..ulzylo mi...ale tz...mnie troche ochrzanil...mowil ze powinnam udawac ze nie slysze i ze to olac..bo takim zachowaniem zmuszam meza do dzialani bo on nie pozwoli by ktos mnie obrazal a jak by mi cos odpyskowal albo by mnie przezwal ..musilaby sie z nim bic...a tego nie chce wiec daruje sobie nastepnym razem

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-09-28, 21:29   #2258
marleen32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabishing Pokaż wiadomość
Ja tez emerytka, bo 77
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 21:33   #2259
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
Ja tez emerytka, bo 77
Stary 2010-09-28, 21:34   #2260
dizi
Zadomowienie

Justine Najważniejsze, że macie swoje miejsce na ziemi i że się naprawdę mocno kochacie!

Gabishing, Marleen ja '87. Czy to wiek przedemerytalny?

Edytowane przez dizi
Czas edycji: 2010-09-28 o 21:36
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 21:38   #2261
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arjuna Pokaż wiadomość
Justine-bardzo Wam współczuję, takie rzeczy nie powinny mieć miejsca w rodzinie. powinno im być wstyd, takie postepowanie jest naprawdę żenujące!

Marika-cudowna suknia, mieliście fajnego fotografa!

dzis zaczynam 25 tydzień, mój mały wazy 680 gramów i ma ok.40 cm dlugości. pokazywał nam na USG "fuck you", wiec to pierwszy sygnał, by ostro się wziać za wychowanie niedobrego bachorka!!

dziewczyny, co możecie mi powiedzieć o butelkach? czy cos Wam mówi firma AVENT ? jakie mam kupić?

i jakie balsamy? mam probki oilatum, ale jak zobaczylam ceny na allegro, to mi szczęka opadła...jest cos dobrego, względnie taniego i sprawdzonego?
nie dam za szampon 50 zł!

czy kupujecie tez laktator?

i jaki preparat mlekozastepczy będziecie kupowac? czy bebilon HA jest ok?
No tez uwazam ze powinno byc im wstyd...ja mam pretensje tylko ze wzgledu na meza..jak on musi sie czuc...
Ale ogolnie nie powiem dobrzy ludzie z nich, mam z nimi bardzo dobry kontakt...i tak sie zastanawiam czy cos w tej sprawie dzialac...cos im powiedziec. dac do myslenia...czy sobie odpuscic i nie stwarzac chorych sytuacji...mąż mowi ze mam sobie darowac, ze nie ma sensu..chyba ma racje nie potrzebne klotnie...poczekamy az sami do tego dojda albo ktos inny im otworzy oczy...

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-09-28, 21:42   #2262
gabishing
Rozeznanie

Cytat:
możemy Cię w drodze wyjątku wcielic do naszego klubu Pod Dębem
Stary 2010-09-28, 21:45   #2263
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość

_havana_ wera ja to czasem zazdroszcze takich tzów moj dla odmiany nie da mi przy kompie spokojnie posiedziec bo albo cos mi plecie albo na przytulanie mu sie zbiera albo cos innego wymysla, takze jak mam spokoj jak w pracy siedzi.. okropna jestem ale jakos odkad w ciazy jestem to takie jego zachowania mnie draznia..
Zazdroszcze....zamien sie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Ja czasami czuję - stuka wtedy tak rytmicznie i szybko się rusza
hihi smieszne....juz sie nie moge doczekac tego uczucia...

Cytat:
Gabishing!

Mowie ze cyferki niewazne ja tam sie ciesze ze sie starzeje bo w koncu mi troche madrosci do glowy przychodzi

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 21:49   #2264
make_up_istka
BAN stały

No to ja też z tych przedemerytalnych, bo też '87
Ale co tam, czujmy się wszystkie bez względu na to czy te '89 czy '75 piękne i młode - podobno dzieci odmładzają
Stary 2010-09-28, 21:55   #2265
gabishing
Rozeznanie

prawda, ja i tak nie wyglądam na tzw "swoje lata" w pracy to wręcz twierdzą że ciąza to mi wyjątkowo służy
Stary 2010-09-28, 22:04   #2266
MARIKA.S
Zadomowienie

Justine1988 wynik TSH masz w normie, ale dobrze byłoby zrobić jeszcze T3 i T4. Czasami to właśnie te hormony przesądzają o chorobie.
Mam jednak nadzieję, że to nie tarczyca a po prostu taka Twoja uroda, że więcej tyjesz.
Postaraj się też zrobić sobie test obciążenia glukozą 75 mg za kilka tygodni a będziesz już w zupełności spokojna

kaskup dzięki za słowa otuchy , czasami myślę po prostu, że może jest to spowodowane sytuacja jaką mamy w rodzinie. Bo mój tata i mama mimo, że mieszkają razem to już dawno nic ich nie łączy
Próbuje to sobie jakoś tłumaczyć.....

Dziewczyny a ciuszki macie cudne
Pisałam Wam wcześniej, ze mój mąż pojechał do Lidla po pracy i zastanawiałam się co przywiezie
Spisał się na medal Kupił wszystko to co chciałam Tylko kombinezonek i śpiworek w niebieskim kolorze, ale sama mu powiedziałam, ze to mi obojętne
W sumie potem jak pomyślałam, to ten kombinezon do wózka może się przydać do następnego dzieciaczka, a chciałabym chłopca więc niebieski w sam raz
Bardzo milutki materiał ma ten śpiworek do spania i jest cuuudny

make_up_istka ja dzisiaj rano po raz pierwszy tak wyraźnie czułam, że to czkawka w ogóle rano miałam w brzuszku rewolucję

weraa z wydatkami trzeba się niestety liczyć organizując ślub my i tak cięliśmy jak mogliśmy wszystko, bo jak tak popatrzeć to za salę i jedzenie nie wyszło nam dużo, bo za osobę jakieś 65 zł! A robiliśmy wesele na 80 osób.
Samochodu nie wypożyczaliśmy bo jechaliśmy starym, białym mercedesem mojego taty - super pomysł się okazało
Zaproszenia robiłam sama i wiele wiele innych.
Ale trzeba było się liczyć z pieniążkami bo niestety nikt nam nie dołożył ani grosza
MARIKA.S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 22:05   #2267
Jessy_
Raczkowanie

nie zaglądałam 2 dni i ledwo nadrobiłam wszystkie strony...
Według stopniowania ja zaliczam się do staruszek - '81

Wczoraj byłam u lekarza i niestety na kolejną wizytę też mam już się stawić z wynikami testu obciążenia glukozą, o którym już jakiś czas temu pisałyście - bleee....

W kwestii zakupów ja jestem w porównaniu do Was bardzo opóźniona, ale w załączniku wrzucam listę rzeczy na podstawie której chce się kierować zakupami - są to niby rzeczy które powinno się już mieć zanim na świecie pojawi się dzieciaczek, takie podobno niezbędne minimum.
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 22:14   #2268
Stokrotka81
Wtajemniczenie

wiecie co bo czytam wlasnie liste Jessy... dla tych ktore chca troche oszczedzic, a naprawde sprawdza sie w 100% to zamiast podgrzewacza kupic dobry termos, zawsze mialam tam wode cieplutka i nie bylo problemu zeby w nocy zrobic mleczko czy cos... tym razem tez tak bede robic, nawet na dwor bo chodzilismy na dlugie spacerki bralam termos butelke i odliczona porcje mleczka, czy soczek i zawsze bylo OK
Stary 2010-09-28, 22:15   #2269
madelinem
Zadomowienie

jakie tam z Was staruszki, wymyślacie... mój TŻ ma 30 to też staruszek

mi jedna ciotka powiedziała, że mam pić dużo mleka i jogurtów jeść, bo inaczej nie będę miała własnego... dodam, że ciotka młoda

my za organizacje ślubu płaciliśmy sami, jedynie moja mama gotowała, (uroczystość na 20 osób). na rodzinę TŻ nie ma co liczyć...

kolorowych snów
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 22:18   #2270
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

małemu chyba włączyła się akcja "mamo zabierz laptoka, nudzę się " bo odbija mi się jak wariat

jak go nie czuję to nie czuję a własnie koło 22 zbiera się na organizację ruchu oporu
Stary 2010-09-28, 22:19   #2271
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
Justine1988 wynik TSH masz w normie, ale dobrze byłoby zrobić jeszcze T3 i T4. Czasami to właśnie te hormony przesądzają o chorobie.
Mam jednak nadzieję, że to nie tarczyca a po prostu taka Twoja uroda, że więcej tyjesz.
Postaraj się też zrobić sobie test obciążenia glukozą 75 mg za kilka tygodni a będziesz już w zupełności spokojna

kaskup dzięki za słowa otuchy , czasami myślę po prostu, że może jest to spowodowane sytuacja jaką mamy w rodzinie. Bo mój tata i mama mimo, że mieszkają razem to już dawno nic ich nie łączy
Próbuje to sobie jakoś tłumaczyć.....

Pisałam Wam wcześniej, ze mój mąż pojechał do Lidla po pracy i zastanawiałam się co przywiezie
Spisał się na medal Kupił wszystko to co chciałam Tylko kombinezonek i śpiworek w niebieskim kolorze, ale sama mu powiedziałam, ze to mi obojętne
W sumie potem jak pomyślałam, to ten kombinezon do wózka może się przydać do następnego dzieciaczka, a chciałabym chłopca więc niebieski w sam raz

make_up_istka ja dzisiaj rano po raz pierwszy tak wyraźnie czułam, że to czkawka w ogóle rano miałam w brzuszku rewolucję

weraa z wydatkami trzeba się niestety liczyć organizując ślub my i tak cięliśmy jak mogliśmy wszystko, bo jak tak popatrzeć to za salę i jedzenie nie wyszło nam dużo, bo za osobę jakieś 65 zł! A robiliśmy wesele na 80 osób.
Samochodu nie wypożyczaliśmy bo jechaliśmy starym, białym mercedesem mojego taty - super pomysł się okazało
Ale trzeba było się liczyć z pieniążkami bo niestety nikt nam nie dołożył ani grosza
Dzieki Mariko, troche mnie uspokoiłas, bo vilya mnie postraszyła...juz zaczełam panikowac i szukac namiarów na endokrynologa...ale poki co skonsultuje wynik w czwartek z lekarzem rodzinnym potem z Panią ginekolog a w piatek zrobie jeszcze te 2 dodatkowe, i zapytam tez o test obciazenia glukoza.

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-09-28, 22:19   #2272
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
jak juz o dziadkoach prawicie to u nas tak, Kamilek jest jedynym wnukiem puki co u jednych i drugich dziadkow...
moi przyjechali do niego juz w dniu ur mimo ze zima slisko i 100 km, drudzy maja 20 km to babcia przyjechala 2 tyg pozniej po urodzeniu dziadek nie przyjechal, zobaczyl dziecko jak my tam pojechalismy czyli mial z 3 miesiace,
na I ur jedynego WNUKA też nie przyjechał... a teraz sie zastanawia co zrobic zdeby dzioecko do siebie przekonac zeby go sie nie balo, bo nawet czescie ani "5" nie chce przybic ani wogole nic tylko chowa sie za moja noge

ja to staruszka jestem 81 rocznik a tu same mlodziutkie mamuski

i potwierdzam ze waga i wielkie karmniki nie maja nic wspolnego z iloscia mleka i dlugoscia karmienia niestesty

ale najmadrzejsza tesciowa powiedziala ze to oczywiscie moja wina bo mleka nie pije

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

oj mam nadzieje ze mu sie nie odmieni... nie wyobrazam sobie spac w czworke, tym bardziej ze w nocy jego ruchy sa nieskrdynowane, i boje sie ze dzidziusiowi cos moze zrobic... ale mamy umowe ze wrazie co tatus chodzi spac z synkiem
Cytat:
to ja bede trzecia rocznik 82
Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
nie zaglądałam 2 dni i ledwo nadrobiłam wszystkie strony...
Według stopniowania ja zaliczam się do staruszek - '81
ja też rocznik 81
Stary 2010-09-28, 22:23   #2273
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Justine Najważniejsze, że macie swoje miejsce na ziemi i że się naprawdę mocno kochacie!

A wiesz co???? MASZ 100% RACJE

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Justine najważniejsze jest to że dajecie radę sami - bez czyjejś łachy gratuluję samodzielności!
Dzieki to miłemasz racje mamy z czego byc dumni wszystko do czego w zyciu doszlismy mamy dzieki sobie, poczawszy od studiów, pracy do ślubuu i mieszkania...jest super

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-09-28, 22:43   #2274
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość

Ja tak mysle i mysle nad tym spiworkiem...i chyba tez kupie niebieski (o ile jeszcze bedzie...) bo ja jeszcze nawet plci nie znam, dopiero pewnie dowiem sie 8 pazdziernika, ale bardziej prawdopodobne jest ze bedzie dziewczynka...poza tym wlasnie zjadlam kawał ciasta a uwazam ze lepiej bedzie dziewczynka wygladac w niebieskim niz chlopiec w rozowym

Wiem wiem ze wesele=wydatek i to niemaly...nam na szczescie rodzice pomoga...przynajmniej moi bo nie wiem jak spojrza na to rodzice TŻa...bo u nich z kasa tez rozne bywa ale za to maja 3x wiecej gosci niz z mojej strony...wiec nie wiem jak to bedzie rozwiazane, ale zosgtawiam juz to rodzicom...

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 22:47   #2275
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
małemu chyba włączyła się akcja "mamo zabierz laptoka, nudzę się " bo odbija mi się jak wariat

jak go nie czuję to nie czuję a własnie koło 22 zbiera się na organizację ruchu oporu
to ja sie tez zaliczam do mam rozbrykanych lokatorów brzuszków nocną pora.. moj właśnie zaczyna.. jak zwylke o tej porze..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 22:58   #2276
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
możemy Cię w drodze wyjątku wcielic do naszego klubu Pod Dębem
gabishing, mareleen, dewi, kaskup, jessy, dołączam do Klubu Pod Dębem ja jestem z rocznika '79 ale wyglądam ponoć na 5 lat mniej

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

Edytowane przez hawea
Czas edycji: 2010-09-28 o 23:48
hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 00:04   #2277
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
to ja sie tez zaliczam do mam rozbrykanych lokatorów brzuszków nocną pora.. moj właśnie zaczyna.. jak zwylke o tej porze..
I ja! Tyle, że moja w nocy i nad ranem tak wariuje, że mnie budzi (w ogóle budzę się co dwie godziny całą noc...) Za to rano, do minimum 11:00-12:00 śpi
Stary 2010-09-29, 08:02   #2278
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
no bo wszystkie jestesmy mlode i piekne wiec sie nie doluj ze masz iles tam lat bo to tylko jakies cyferki

yy...ale chodzi Ci o te ziola co mi pomogly?
To byl zwykly majeranek zaparzony we wrzatku
bedę wąchać;-)

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
Napisane przez _havana_ Pokaż wiadomość
Weraa my to chyba będziemy musiały się na jakąś kawkę umówić bo z tym Tżtem to jakbym siebie słuchała Tym bardziej, że z jednego miasta jesteśmy
Mój tylko przyjeżdza z pracy, je obiad i włącza komputer. I normalnie jakby wyłączał mózg. Włącza sobie demotywatory i jakieś takie stronki i siedzi do nocy. W ogóle nie słyszy co ja do niego mówie a ja bym jeszcze chciała żeby myślał
W gazdówce chcą 15tys za salę z żarciem, nie liczą od osoby.
I raczej bym się nastawiała na przedział między 150 a 200 od os bo poniżej to jeszcze nie znalazłam, ale ciągle mam nadzieję

muron jeżeli nie będziesz chciała karmić to faktycznie miała byś wytłumaczenie Bo teraz ogólnie jest moda na karmienie piersią i pewnie różnie ludzie będą patrzeć jak im powiesz, że nie chciałaś. A co innego jak im powiesz, że nie miałaś pokarmu

marika s. ja też myślę, że jak już sie zrobi jakaś rezerwacje to potem już pójdzie
a w związkach to tak jest już niby, że facet jest głową a kobieta szyją która kieruje. Czasami te głowy są naprawdę ciężkie
too jak będą patrzeć na prawdę mnie ie interesuje;-) W ogóle nigdy na to nie zwracałam uwagi. Ja bym powiedziała inaczej, że nie moda a terror laktacyjny!

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
JeSuis... rodzice TŻa - zwłaszcza tata - pukają się w głowę że kupujemy już rzeczy dla małej. "Po co kupować fotelik samochodowy przed urodzeniem???!!!"

Aha, ja kupiłam kombinezon zimowy 62. W większym moje maleństwo na 100% by się utopiło! Te 62 już są naprawdę wystarczająco duże (no chyba że dziecko jest wielkie...)
ta..... a potem bedzie się organizować opiekę dla dziecka żeby w pierwszych tygodniach jeżdzic i kupować? A może im się wydaje, ze fotelik to dla siedzącego dziecka??
Ale mnie złapało, zaraz ide zrobić majeranek do wciągania w/g zalecę mamy wery;-)

Przyszedł płasczyk na zimę z miejscem na brzuch mama przywiezie to Wam pokażę

A propos rajtuzków, ja kupiłam w takim sklepie typu kiermasz odzieży po 7 zł, super bawełniane, gładkie, kremowe chyba z Woli za 7.99. Mnie się nie podobają takie typowo dziecięce, chociaż pingwinek w Lidlu sweet. Śliczne są takie pastelowe w H&M ale 2 pary 39 zł, spooro

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 08:15   #2279
Louboutinka
Raczkowanie

a mówią że kobiety do wieku się nie przyznają a tu wszystkie podaly roczniki
widocznie nie ma się czego wstydzic.. poza tym wiek nie jest najwazniejszy tylko madrośc jaką się nabywa przez lata doswiadczen..
ja jestem koncówka 81 wiec zawsze prawie mam roczny zapas a jak ktos usilnie pyta ile mam lat to zawsze mowie 17
moj mezus jest rocznik 76 wiec ta roznica daje mi spore odmlodzenie bo przy nim sie troche mlodsza czuje )

nie powiem ze nie chiala bym mieć mniej lat by miec wiecej zycia przed sobą ale jesli juz dalo by sie cofnąć czas to z moim mysleniem jakie mam teraz nie nawet 5 lat temu..bo postrzeganie swiata sie zmienia w miarę lat..

co do finansow na wesele itp to wiadomo ze fajnie czasem od rodzicow cos dostac ale jak sie wydaje swoje i wie się ze nikt inny nie musial pomagac to dopiero daje satysfakcję...

jesli chodzi o zakupy ciuszkowe to rozmiary 0-3msc czyli od new born do max 62 i sądze ze wieksze na poczatku nie bedą potrzebne bo niektóre 62 są naprawdę duze.. dwa kombinezonki kupilam new born czyli niby na pierwszy miesiac..max2 i dwa mam 0-3msc a ze synus bedzie mial 3msc okolo kwietnia to na pozniejsze miesiace juz nic tak cieplego nie bedzie trzeba miec wiec powinno byc dobrze..
ale wczoraj zastanowila mnie informacja od znajomego ze mu sie synek urodzil..4,5kg przez cc prawie miesiac przed terminem...nie znam sie ale dla mnie o jakies gigantyczne dziecko..i ono moglo by sie nie zmiescic w ciuszki rozmiaru new born czyli 50 mam nadzieje ze moje az tak w brzuszku nie urosnie..

Edytowane przez Louboutinka
Czas edycji: 2010-09-29 o 09:30
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 08:29   #2280
s_a_j
Rozeznanie

Witam Mamuśki,

Miałam gościa, przyjechała do mnie przyjaciółka i urządziłyśmy sobie małe szaleństwo sklepowe hehehe

Ktoś tu pisał o laktatorach, ja na początku myślałam, że nie będzie mi potrzebny, bo chcę karmić piersią, ale po rozmowie z mamą,. stwierdziłam, że jednak zainwestuję, bo, jak będę miała za dużo pokarmu, to będzie trzeba odciągać. Poza tym to, że chcę karmić piersią nie znaczy, że będzie mi dane, różne są przecież sytuacji w życiu.

Vilya
, ja kombinezon rozmiar 62 chcę kupić

Dzięki za wrzuconą wyprawkę, niby pełno wszędzie takich informacji, ale arkusz przejrzysty, ładnie wszystko pogrupowane.

Dziewczyny, ja rocznik 86, czyli taka średnia na tym forum Całuję Was na ten dzień deszczowy

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Dziewczyny tak sobie myślałam nad naszymi sytuacjami rodzinnymi, które są różne. Powiem Wam, że nasz syn to będzie pierwszy wnuk moich rodziców i drugi wnuk rodziców mojego męża. Ale żadna rodzina nie przejawia jakoś większego zainteresowania naszym dzieckiem. Z jednej strony my niczego nie oczekiwaliśmy i nie oczekujemy od innych, od samego początku kupujemy wszystko od A do Z sami, nie mamy na kogo liczyć. Ale z drugiej strony, pomijając wszelkie kwestie materialne, byłoby mi szalenie miło dostać choćby rajstopkę czy czapeczkę dla małego od mamy Tym bardziej, że mam dobry kontakt z rodzicami a takie gesty są wyrazem radości i akceptacji. No ale cóż, nic na siłę, może jeszcze przyjdzie czas na jakieś wyrazy wsparcia
s_a_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości