Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-28, 22:04   #1891
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Dziewczyny które chcą zatrudnić nianię uważajcie żeby was tu nie opisałyhttp://www.okiemniani.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=22
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 22:20   #1892
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
nooo to tak latwo powiedziec, a jesli brak pracy jest wlasnie powodem do stresu, to ciezko gdzies ruszyc i wyluzowac.

ja ise stresuje ta niania nieszczesna... boje si ezostawic moja niunie z jakas obca dziewczyna czemu nie moge zabrac jej do pracy?!?!?!?
Ja wlasnie zostalam bez, teraz juz nie wroce tam gdzie pracowalam, nawet nie ma o tym mowy wiec nie zawsze "latwo powiedziec" trafia do odpowiedniej osoby.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

no nic uciekam dalej ogladac "kolekcjonera"
jakos ostatnie wydarzenia nie wplynely na mnie wylewnie.
Dobranoc.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 22:22   #1893
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Ja kiedys dostałam CV od laski - do sklepu na całą kartke zdjęcie ( czarno - białe takie mniej wyraźne ) całej sylwetki w kiecce dość krótkiej a na tym tle napisane CV .. oczywiście chyba się domyslasz że poszło do kosza
To się popisała
A na jakie stanowisko ?

libra - to Twoja teściowa jest z "tych" teściowych z dowcipów

Edytowane przez izazula
Czas edycji: 2010-09-28 o 22:23
izazula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 22:47   #1894
libra777
Zakorzenienie

No chyba coś się ostatnio zaczęła rozkręcać całe szczęście że z nią nie mieszkam bo chyba by było nie ciekawie
Stary 2010-09-28, 22:49   #1895
aixa
Rozeznanie

hej ja tylko na chwilkę
tak mi jest źle, że muszę aż się tu wyżalicsiedzę piszę i wyję głośno. Dzisiaj byłam z Lenką w szpitalu bo jutro rezonas magnetyczny ma. Muszą ją przygotowac, zbadac itd. niestety nie mogłam z nią dzisiaj zostac na noc bo jutro idę pierwszy dzień do pracy a szpital jest oddalony od nas 40km, został z nią tż bowcześniej stwierdziliśmy, że to będzie najlepsze wyjście z chwilą wyjścia z odziału tak mi się chce płakac, że wyłam przez całą drogę do domu(nie mam pojęcia jak ja prowadziłam ten samochód) czuję się strasznie źle, że musiałam małą zostawic w tak ważnym i ciężkim dla niej dniu i że nie będzie mnie przy niej jak się wybudzi z narkozy........... .... wybrałam pracę zamiast byc z córką w szpitalu(normalnie nie mogę się z tym pogodzic) i tak siedzę i wyję .... zamiast spac. Tż chciał abym do pracy poszła wypoczęta i kazał wcześniej wyjechac ze szpitala ale jak ja mam byc wypoczęta??????????? przecież nawet nie zasnę...
wyżaliłam się ale wcale nie jest mi lepiej to by było na tyle............... przepraszam ale taki nastrój...........

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 22:56   #1896
libra777
Zakorzenienie

Aixa przecież nie została sama , została ze swoim tatą to pewnie nie to samo co mama ale tez ją kocha
czasami nie mamy wpływu na niektóre decyzje wcześniej ustalone , na pewno jest ci cięzko ale będzie dobrze
Stary 2010-09-28, 23:00   #1897
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
To się popisała
A na jakie stanowisko ?

libra - to Twoja teściowa jest z "tych" teściowych z dowcipów

sprzedawcy prowadziłam wtedy sklep
Stary 2010-09-28, 23:04   #1898
aixa
Rozeznanie

Wiem Libra, dzięki za wsparcie. Bardzo tego teraz potrzebuję.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Jejku jakie macierzyństwo jest trudne. Kiedyś martwiłam się tylko o siebie a teraz jest taki malutki bezbronny człowieczek.

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-09-28, 23:05   #1899
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
hej ja tylko na chwilkę
tak mi jest źle, że muszę aż się tu wyżalicsiedzę piszę i wyję głośno. Dzisiaj byłam z Lenką w szpitalu bo jutro rezonas magnetyczny ma. Muszą ją przygotowac, zbadac itd. niestety nie mogłam z nią dzisiaj zostac na noc bo jutro idę pierwszy dzień do pracy a szpital jest oddalony od nas 40km, został z nią tż bowcześniej stwierdziliśmy, że to będzie najlepsze wyjście z chwilą wyjścia z odziału tak mi się chce płakac, że wyłam przez całą drogę do domu(nie mam pojęcia jak ja prowadziłam ten samochód) czuję się strasznie źle, że musiałam małą zostawic w tak ważnym i ciężkim dla niej dniu i że nie będzie mnie przy niej jak się wybudzi z narkozy........... .... wybrałam pracę zamiast byc z córką w szpitalu(normalnie nie mogę się z tym pogodzic) i tak siedzę i wyję .... zamiast spac. Tż chciał abym do pracy poszła wypoczęta i kazał wcześniej wyjechac ze szpitala ale jak ja mam byc wypoczęta??????????? przecież nawet nie zasnę...
wyżaliłam się ale wcale nie jest mi lepiej to by było na tyle............... przepraszam ale taki nastrój...........
Aixa, to na pewno przykre dla Ciebie, że nie możesz tam byc, ale jest tam TZ, mała nie jest sama, a to najważniejsze. Gorzej gdyby nikt z Was zostac nie mogl. Nie obwiniaj sie o nic. TZ zajmie sie nia najlepiej jak potrafi i na pewno wszystko bedzie dobrze-malutka jest w dobrych rekach a Ty wez moze jakies krople uspokajajace, melise wypij czy cos zebys choc troche zasnela.
MALUTKA JEST W DOBRYCH REKACH!
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-28, 23:26   #1900
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Aixa, to na pewno przykre dla Ciebie, że nie możesz tam byc, ale jest tam TZ, mała nie jest sama, a to najważniejsze. Gorzej gdyby nikt z Was zostac nie mogl. Nie obwiniaj sie o nic. TZ zajmie sie nia najlepiej jak potrafi i na pewno wszystko bedzie dobrze-malutka jest w dobrych rekach a Ty wez moze jakies krople uspokajajace, melise wypij czy cos zebys choc troche zasnela.
MALUTKA JEST W DOBRYCH REKACH!
Wiem wiem, Piotrek czasami lepiej się nią potrafi zając niż ja ale mam takie matczyne poczucie że małą zawiodłam Melisę już wypiłam nawt podwójną ale nic mi to nie dało. Boż.... ja ja jutro będę w pracy wyglądac

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

drcron ja cały czas czekam na nr konta!!!

Idę bezproduktywnie i bezsensownie pogapic się w tv, może ten wynalazek zajmie umysł na parę chwil i wypiję kolejną melisę. No i schłodzone żelowe okulary założe potem na oczy bo są tak spuchnięte od płaczu, że jutro cały dzień będą bolec. A ja cały dzień przed kompem

mrowak, libra
dziękuję za kilka ciepłych słów. Fajnie, że zawsze można na Was liczyc(mam na myśli nasze forum). To naprawdę pomaga.

Maja 27.04.2017 CC
Stary 2010-09-29, 00:50   #1901
cigi
Rozeznanie

Dorby wieczor (pozny)
Ja dzis po kolejnym ciezkim dniu. Mala marudna. Wczoraj marudzila, bo zmeczona, a usnac mozna tylko przy cycu, wiec czeka az do jedzenia, zeby kimnac , uff.

A dzis jeszcze lepiej. Ja juz wymiekam momentami i zdarza mi sie na nia krzyknac czuje sie okropnie, jestem okropna. A ona przeciez nie rozumie. Nerwy mi siadaja; Wsciekla chodze, niewyspana. Ostatnio mi buczy, bo jak ja przewijam, to sie chce przekrecac na brzuszek, a ja z pielucha wielorazowa na nia poluje , odwracam na plecki i ryk. Bo ilez mozna wkladac pieluche, jeszcze jak marudzi podczas tego...

Cyrki przy jedzeniu obiadku warzywnego. Niby bardzo chce, cieszy sie na widok sloiczka, rzuca sie na niego. Wcina ochoczo, otwiera buzke, ale caly czas sobie pogaduje, mruczy i przechodzi to w jek, krzywi sie do placzu, skarzy sie, (a jednoczesnie ladnie je). Noz, cholewcia, o co jej chodzi??? . Jakies pomysly mile mamusie?? Na zdrowie to jej nie wyjdzie takie jedzenie.
Moze ona chce cyca i dlatego polyka jedzonko, zeby szybciej byl cyc i marudzi? Ale przeciez czasem cyca dostaje dopiero po godzinie a nie od razu, to skad to skojarzenie. Dzis zjadla caly maly sloiczek marchewy i za pol godziny dalam jej cyca i wydoila wszystko.

A ja myslalam, ze taki sloiczek zastapi jej posilek, a tu nic z tego. To jak ja ja bede kiedys odstawiac? Pomijajac fakt, ze przeciez bez cyca nie usnie. Wybudza sie po zasnieciu w dalszym ciagu. A wczoraj w nocy, hit, 4 razy na cyca.

A moze te nasze dzieci znowu jakis skok rozw. maja, he? Bo widze ze co niektorych pan tutaj tez brykaja.

Widze, ze zadna nie dala sie wciagnac w dyskusje zelazkowa (procz Pop). Juz zakupione, dojdzie pojutrze mam nadzieje, bo sterta czeka i rosnie.
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

Wczoraj pediatra mi poleciła żeby dodawać do zupek i deserków Sinlac - bardziej się naje małolat bo On to normalnie worek bez dna a raczej nie jest grubasem I zaproponowała żebym Go karmiła cycem przed pracą, później żeby Mu niania kisiel naturalny zrobiła, później obiad, deser i po moim powrocie cycek i raz kaszka ... tylko jak zrobić ten kisiel? i czy codziennie On ma jeść go ... Poza tym obawiam się że cycki zaczną szwankować jak już do tego stopnia dokarmiany będzie ...
A co to ten Sinlac?
A kisiel owocowy to zdaje sie robi tak, ze podgrzewa sie soczek, miesza sie osobno lyzke, czy lyzeczke maki ziemniaczanej z soczkiem, dolewa sie to do goracego soczku i zagotowuje. Chyba tak. A jeszcze sa chyba kisle mleczne. Jak chcesz, moge luknac do ksiazki, mam taka jedna.

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
wpadam jak po ogien, nie mam na nic czasu, poltora tygodnia ostatnio to ja w 80% zajmuje sie mala, dzisiaj jak wreszcie mialam czas sie zaszyc w wannie to zasnelam w niej jak kamien, obudzilam sie bo mi sie zimno zrobilo, wypadam z obiegu na forum...
Mrowak, ja Basiula zajmuje sie w 90 procentach sama codziennie. I ni cholery nie mam wsparcia, raczej odwrotnie. Latwo mi nie jest.

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
A ja, jak juz kiedyś pisałam, mam krzesełko drewniane, po starszym synu, z opcją rozłożenia go na krzesełko i stoliczek. I mam nadzieję, że za rok Ola nadal będzie też niego korzystać. Ten wariant mi ciągle odpowiada, jest praktyczny i "wielofunkcyjny", a ja przecież nie mogę sobie pozwolić na zagracanie i tak małego mieszkania.
Ja tez mam takie krzeselko od rodzinki. A czy ty juz Olcie w nie wkladasz, bo to tak do siedzenia na prosto? Ona Ci juz siada? Bo ja jeszcze krzeselka nie uzywam, mala jada w wozku podniesionym. I na moich kolanach, bo cos jej nie pasi jak je

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
mnie też nikt nie rozumie jak mówię że jestem zmęczona i mam czasami dosyć słyszę tylko:"no co ty chcesz przecież on jest grzeczny " no tak jak jestem u kogoś i trzymam go na kolanach przez godzinę zabawiam czym się da żeby choć kawę wychlipać to grzeczny ale cały czas ten stres ta presja
mój ostatnio coś nie chce się na kocu bawic tylko się pojawię na horyzoncie to krzyk ,rece wyciągnięte chciałby żeby go nosic ciągle ale ci powiedzą że "co ty chcesz "
Moja marudna teraz okropnie. Kocham ja bardzo, ale czasem mi ciezko. Ale na to skladaja sie tez i inne powody.
Najgorzej to slyszec takie komentarze od wlasnego Tz, i jak on nic nie rozumie. Ja nic nie mam wsparcia, niewiele pomocy i tylko problemy. I gdyby nie usmiech corci, bylo by bardzo kiepsko. Najchetniej to wzielabym Basiule, zagarnela pod pache i zniknela z nia gdzies w innej przestrzeni i tylko sie z nia giglala i przytulala...
A co, podolowac sie kazdy moze.

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Syn mój ma 3 ZĘBA I 4 zaraz będzie miał bo już jest tuż tuż
No gratulacje, Asiulek tez

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Zgadzam się w Wami. Tylko że mi takie głupoty opowiadają ludzie, którzy nie mają zielonego pojęcia o opiece nad dzieckiem. Mój Tż powiada, że to straszna charówa tak zajmować się dzieckiem 24 h.
A moj tz jako, ze pracuje to jest Bardzao Wazny, i jak mu mowie, ze nie tylko on jest zmeczony, to twierdzi, zebym szla do pracy a on z ochota zostanie z corcia, bo to duzo przyjemniejsze. Tylko ciekawe jakby sobie poradzil, bo niewiele sie udziela, procz spacerkow niekiedy. A dzis wstal na troche (o la la...) do malej w nocy, bo chciala cyca, a ja nie chcialam dac (oczywiscie zostal przymuszony) to byl taki zmeczony, ze do pracy sie spoznil.
Oj cos mi na zale dzis przyszlo. Sorry. Fajnie jest miec Tza ktory nas docenia i szanuje...

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Ja uważam że zajmowanie dziećmi jest bardziej męczące psychicznie niż fizycznie. I czasami ta bezradność (bo płacze, bo nie je, bo nie robi kupki, bo ma katarek itp.itd) w stosunku do dziecka jest wykańczająca.
No dokladnie. Ale i tak bardzo mnie cieszy bycie mamusia i zajmowanie sie dzieckiem, powiedzialabym nawet ze mimo ogromnego zmeczenia niekiedy, bardzo sie w tym znajduje. Tylko chcialoby sie miec jeszcze wsparcie, opieke, zrozumienie i szacunek i byloby idealnie.

Cytat:
Jutro pędzę do apteki po jakąś trutkę na bociany , bo jeszcze słowa teściowej się sprawdzą
; ha ha; dobre. Fajnie to okreslilas.

Aixa, a co malutkiej jest? Bo nie lapie tych wszystkich. Trzymaj sie dzielnie w kazdym razie
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 07:58   #1902
megi-megi
Zakorzenienie

Widzę, że czas na żalenie się. To ja też.
Mały w nocy miał gorączkę, chyba ciągle te zęby, bo nic innego mu nie dolega i płakał tak strasznie i tylko u mnie na rękach zasypiał. U tż też płakał. Więc nie wiem, ile spałam - może ze 2 godzinki, w tym część na siedząco. W nocy dostał Panadol i jakoś polepszyło się. A ja do pracy muszę się zbierać o 5. Ledwo żyję.

Optymistycznie: robaków w kuchni nie ma. Mam teraz dużo okazji w nocy, żeby na nie polować i brak.

I dowcip na poprawę humoru... jakoś kojarzy mi się z P0P:

Sprzeczka małżeńska. Żona do męża rozkazującym tonem:
- Natychmiast wychodź spod tego stołu!
- Nie wyjdę!
- Mowię ci, wyłaź!
- Nie wyjdę!
- Wyłaź, ty tchórzu!
- Nie wyjdę! Chłop musi mieć swoje zdanie!
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 08:19   #1903
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem wiem, Piotrek czasami lepiej się nią potrafi zając niż ja ale mam takie matczyne poczucie że małą zawiodłam Melisę już wypiłam nawt podwójną ale nic mi to nie dało. Boż.... ja ja jutro będę w pracy wyglądac

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

drcron ja cały czas czekam na nr konta!!!

Idę bezproduktywnie i bezsensownie pogapic się w tv, może ten wynalazek zajmie umysł na parę chwil i wypiję kolejną melisę. No i schłodzone żelowe okulary założe potem na oczy bo są tak spuchnięte od płaczu, że jutro cały dzień będą bolec. A ja cały dzień przed kompem

mrowak, libra
dziękuję za kilka ciepłych słów. Fajnie, że zawsze można na Was liczyc(mam na myśli nasze forum). To naprawdę pomaga.
wspolczuje przezyc zwiazanych z pozostawieniem malej w szpitalu ale tak jak dziewczyny isza jest z kochajacym tatusiem a Ty ja zobaczysz zaraz po pracy juz wybudzona z narkozy i przeszczesliwa

ja dzisiaj podjade na poczte wysle czapeczke jak bede jechala do urzedu pracy

ja w koncu skonczyla dziergac jeszcze musze tylko do slkepu po filc podjechac na oczy sowy ale to juz w aucie je doszyje i wszystko dzisiaj wysylam chyba ze nie bedzie filcu cremowego to na szydelku oczy dorobie

a moja niunia dzisiaj przeszla sama siebie ona jest kochana wie ze mamusia musi czapeczki robic i jak zasnela o 20 to spala do 4 o czwartej sie obudzila na mleko dostala cyca pozniej o 7 cyc i spi dalej a pierwsze spanie miala tak dlugie bo mamusia wyprobowala nowa kaszke ta w sloiczku HIPP z keksami na dobranoc zjadla caly sloiczek i tak ladnie spala dzisiaj tez jej dam bynajmniej jestem wypoczeta

a u nas w domu nie ciekawie Tz sie martwi bo w pracy chca mu zabrac dodatek bo nasz rzad wprowadza nowa ustawe i jak ona przejdzie to Tz bedzie zarabial o kilka stowek mniej tesciu chodzi wkurzony bo lasy panstwowe chca sprywatyzowac ale mnie to najmniej interesuje moi rodzice jada do mojej siostry i ja sie strasznie o nich martwie najlepiej to bym wsiadla w auto zawiozla ich wrocila i pozniej po nich pojechala bo moj ojciec to sierota i na milion procent zabladzi nawet z nawigacja bo on z tych co do wroclawia z walbrzycha jedzie przez warszawe tak sobie uwielbia utrudniac a oni nawet jezyka nie znaja i ja sie martwie czy sobie dadza rade jak zabladza gdzies tam wiem ze jest prosta droga autostradami ale jak kiedys mnie do siostry wiozl to jak normalnie jedzie sie 6-8 godzin my jechalismy 12 probowalam ich namowic na samolot bo lotnisko w miescie siostry jest ale nie chca sie zgodzic

wczoraj wieczorem bylam u sasiadow i wiecie co ja jestem przeszczesliwa ze mam tak gzeczne dziecko ze nie placze nie marudzi az tak bardzo ta ich malutka ciagle placze ale to takim placzem z zalem a jak ja cos boli to drze sie w nieboglosy oni ostatnio byli z nia u lekarza bo miala objawy przeziebienia i dostala antybiotyk augumentin i on w jej brzuszku zrobil rewolucje jak nie miala kolek to po tym antybiotyku ma non stop i wciaz jej sie w jelitach przelewa slychac takie bardzo glosne bulgotanie i lekarka kazala podawac jej czopki przeciwbolowe a tak mi szkoda tej malutkiej strasznie bo taka slodziutka jest a wciaz placze

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 08:24   #1904
P0P70
Zakorzenienie

aixa - trzymam mocno kciuki aby wszystko było OK. TZ to też jak matka. I dokładnie jest tak ja dziewczyny napisały najważniejsze że jest przy niej ktoś bliski kogo zna i kocha. To dlaniej taki punkt podparcia w tym obcym dla niej środowisku. A Ty pewnie i tak zaraz po pracy pojedziesz ją przytulić.

Cytat:
Nawet nie wiesz jak dobrze jest mi znane to uczucie. Od samego początku mam poczucie że zawiodłam. Nie potrafiłam donosić i te jej problemy zdrowotne przypisuję chcąc nie chcąc sobie, nie karmiłam, w szpitalu też nie siedziałam non stop, a potem też często się na nią denerwowałam no i na koniec opuściłam dziecko i wróciłąm do pracy i to do innego miasta.
Tylko niestety czasami nie mamy wyjścia. Live is brutal.

Cigi - mój TZ pracuje codziennie (w weekend-y także). Zarządza dość dużym zakładem produkcyjnym. Ale pomimo tego codziennie zajmuje się dzieckiem. Gdy przychodzi po pracy do domu to małą jest jego (babcia ma wolne). To on do niej wstaje w nocy (no chyba że ja jestem). To on ją karmi i kąpię wieczorami. To on ją usypia - tu to za wiele do roboty nie ma. No i oczywiście to on jej śpiewa piosenki na dobrnoc. Strasznie fałszuje.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 08:24   #1905
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
akupię coś bez recepty chyba mikroginon? brałam kiedyś i mikroginon i regulon i jasmine i diane i najbardziej mi diane pasowało ale ponoc diane nie można brać za długo.
Nie byłam jeszcze u gina dosłownie nie mam kiedy az już mam wyrzuty sumienia on przyjmuje rano i nie mam co z małym zrobić przeciez z nim nie wejdę do gabinetu będzie patrzył zdziwiony co matka wyprawia
No jak nie zdążysz do ginka, to może i później będziesz musiałaco miesiąc
Ja kiedyś używałam globułek dopochwowych antykoncepcyjnych

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 08:29   #1906
P0P70
Zakorzenienie

Megi - ten dowcip to po prostu idealnie do mnie pasuje.

Stary 2010-09-29, 08:41   #1907
drcron
Zakorzenienie

a i wiecie co zrobilam wczoraj hehe zostawilam Tzta z Julka na kilka godzin bo bylo brzydko i pojechalam z kolezankami na zakupy dzwonil kilka razy i pytal kiedy wroce ze niby dziecko za mna teskni zostawilam mu mleko sloiczek i mial sei nia zajmowac i jeszcze obiad ugotowac bo jak wroce to mialam byc glodna obiadu brak dziecko ciagle u niego na rekach syf w domu ale chyba dotarlo to do neigo jak mi czasem ciezko bo wieczorem nawet kolacje mi zrobil

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 08:50   #1908
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Cyrki przy jedzeniu obiadku warzywnego. Niby bardzo chce, cieszy sie na widok sloiczka, rzuca sie na niego. Wcina ochoczo, otwiera buzke, ale caly czas sobie pogaduje, mruczy i przechodzi to w jek, krzywi sie do placzu, skarzy sie, (a jednoczesnie ladnie je). Noz, cholewcia, o co jej chodzi??? . Jakies pomysly mile mamusie?? Na zdrowie to jej nie wyjdzie takie jedzenie.
Moze ona chce cyca i dlatego polyka jedzonko, zeby szybciej byl cyc i marudzi? Ale przeciez czasem cyca dostaje dopiero po godzinie a nie od razu, to skad to skojarzenie. Dzis zjadla caly maly sloiczek marchewy i za pol godziny dalam jej cyca i wydoila wszystko.
Mój tak robi jak jest już najedzony, niby dalej je, ale kwęka przy tym, następny etap to jest brum brum, to wtedy już nawet nie połknie. Może jej po prostu chce sie popićdaj jej troszke wody czy soczku.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Sprzeczka małżeńska. Żona do męża rozkazującym tonem:
- Natychmiast wychodź spod tego stołu!
- Nie wyjdę!
- Mowię ci, wyłaź!
- Nie wyjdę!
- Wyłaź, ty tchórzu!
- Nie wyjdę! Chłop musi mieć swoje zdanie!

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Aixa spóźnione ale szczere
Mam nadzieje że trochę chociaż pospałaś przed pracą.
Trzymam kciuki za dobre wyniki

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 09:09   #1909
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Ja kiedys dostałam CV od laski - do sklepu na całą kartke zdjęcie ( czarno - białe takie mniej wyraźne ) całej sylwetki w kiecce dość krótkiej a na tym tle napisane CV .. oczywiście chyba się domyslasz że poszło do kosza
Do nas tez przychodzą różne CV, baaaaardzo dziwne. Ale najlepsze przyszlo do mojej kolezanki do pracy. Laska napisała, że jej hobby to sport i że uwielbia siłownie. A na następnej stronie fotka na cała stronę- ona upocona na siłowni z hantlami

Cytat:
Wiem Libra, dzięki za wsparcie. Bardzo tego teraz potrzebuję.

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Jejku jakie macierzyństwo jest trudne. Kiedyś martwiłam się tylko o siebie a teraz jest taki malutki bezbronny człowieczek.
Kochana, wiem, że piszę za późno ale trzymam kciuki za pomyślne wyniki badań. Mam nadzieję, że choć troszkę pospalaś i oczy nie są napuchnięte... wspolczuję sytuacji ale dziewczyny mają rację- została z najbliższą osobą. Dodatkowym plusem jest tp, że jak piszesz Twój tż potrafi się nią zając, bo wierz mi- nie każdy to potrafi...

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Widzę, że czas na żalenie się. To ja też.
Mały w nocy miał gorączkę, chyba ciągle te zęby, bo nic innego mu nie dolega i płakał tak strasznie i tylko u mnie na rękach zasypiał. U tż też płakał. Więc nie wiem, ile spałam - może ze 2 godzinki, w tym część na siedząco. W nocy dostał Panadol i jakoś polepszyło się. A ja do pracy muszę się zbierać o 5. Ledwo żyję.
Moja mała też dziś "szalała" w nocy. Ostatnio budzila się na jedzonko koło 6-6.30 i czasem jeszcze spała. A dziś budzila się od 3 z placzem. Probowałam jej nie dać mleka dając smoka i ukladając na boczek (jak zawsze gdy się przebudzala) ale nic nie dawało. Plakała dalej. Budziła się co 5 minut. O 4 wymięklam i nakarmilam. Ale mimo to spala niespokojnie i o 6.30 wstala na dobre... chyba boli ją brzuszek bo szły baczki a kupki nie ma... a zawsze po nocy była... Teraz odsypi...

Cigi- moja je podobnie. Jak daję jej coś łyżeczką to niby chce bo otwiera buźkę i czeka na kolejne porcje ale własnie jęczy, steka, macha nóżkami (często kopnie mnie w ręke i zawartość łyzeczki laduje na mnie lub na niej), rączkami... czasem jakby poplakuje. Tez nie wiem o co chodzi... no i haczy mi tymi ząbkami o lyzeczkę i chyba ja czasem zaboli

A tak w ogóle czy tylko moja jedzac butle cały czas musi się wiercić? Czy Wasze tez tak robia? Moja rzadko je tak zupełnie spokojnie. Ona musi ciagle coś robic lapkami- podszczypuje, poddrapuje, rączki jej chodzą to w góre to w dół, to maca się po włosach itp...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 09:17   #1910
libra777
Zakorzenienie

Witam mamuski
Cigi ,Megi naszym dzieciom idą zęby więc sobie wyobraźcie co za ból , mój wczoraj w nocy tez się zerwał z takim krzykiem jakby nie wiem co się stało o mało się nie zabiłam tak się zerwałam , ale do rana był spokój juz później.
Cigi to Ty się ciesz że ona w ogóle je a jeszcze narzekasz a że sobie jękoli to niech jękoli od mamusi sie udzieliło
Ja wczoraj mojego karmiłam zupką trzymając go na rekach stalismy przy lodówce i magnesiki przesuwał inaczej nic go nie mogło zając na tyle żeby zechciał jeść
A co do żelazek to ja nie uzywam praktycznie więc się nie wypowiadam nawet nie pamiętam jakiej mam firmy
Drcron to nie ciekawie jak tz-towi zabiorą dodatek , cholera nie dość że i tak nie ma kokosów w tym zasranym kraju to jeszcze skroją człowieka na maksa
No widzisz jaką masz dziewczynkę grzeczną.
Co do dziecka sąsiadów to dziwne że na objawy przeziębienia od razu antybiotyk lekarz przepisał.
Aixa daj znać jak po badaniu
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
No jak nie zdążysz do ginka, to może i później będziesz musiałaco miesiąc
Ja kiedyś używałam globułek dopochwowych antykoncepcyjnych
muszę zdążyć(tzn.kupić bez recepty) od ostatniej @ tz-ta nie było w domu więc bez stresa
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
a i wiecie co zrobilam wczoraj hehe zostawilam Tzta z Julka na kilka godzin bo bylo brzydko i pojechalam z kolezankami na zakupy dzwonil kilka razy i pytal kiedy wroce ze niby dziecko za mna teskni zostawilam mu mleko sloiczek i mial sei nia zajmowac i jeszcze obiad ugotowac bo jak wroce to mialam byc glodna obiadu brak dziecko ciagle u niego na rekach syf w domu ale chyba dotarlo to do neigo jak mi czasem ciezko bo wieczorem nawet kolacje mi zrobil
klask i:
Ja swojemu tez taki numer odwale jak wróci , bo za dobrze mu tam niech na ziemię zejdzie i zobaczy jak to jest , to że ja sobie radzę nie znaczy że on tez sobie poradzi.Zostawię mu małego , naszykuję co ma zjeść i obiad będzie musiał być i posprzątane
A mamusia sobie w końcu na zakupy spokojnie pojedzie a nie z językiem na brodzie wiecznie, a chudnę wiec będę garderoby potrzebować

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Do nas tez przychodzą różne CV, baaaaardzo dziwne. Ale najlepsze przyszlo do mojej kolezanki do pracy. Laska napisała, że jej hobby to sport i że uwielbia siłownie. A na następnej stronie fotka na cała stronę- ona upocona na siłowni z hantlami
ludzie są jacyś nienormalni

Cytat:

A tak w ogóle czy tylko moja jedzac butle cały czas musi się wiercić? Czy Wasze tez tak robia? Moja rzadko je tak zupełnie spokojnie. Ona musi ciagle coś robic lapkami- podszczypuje, poddrapuje, rączki jej chodzą to w góre to w dół, to maca się po włosach itp...
o a ja myslałam że to tylko mojemu przy jedzeniu włncza się ADHD
U nas to krzesełko jest umazane nawet za jego plecami
Stary 2010-09-29, 09:21   #1911
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja dziś zostawiam małą z tż wieczorem bo idę na piwko z kumpelą. Nie boję się bo już zostawał sam i daje sobie radę, nawet jest zły jak dzwonie bo chce pokazać ze nie jestem mu potrzebna. Ale nigdy jej sam nie usypiał wieczorem i tego się boję. Wykąpać- wykąpie (ewentualnie źle założy pampka i zasra się w nocy - mała nie tż ) ale czy mu usnie tak jak mi? Bo on lubi do niej gadac a wtedy nie można... ale... cóz, co ma byc to bedzie. Będzie musiał sobie radzic

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-09-29 o 09:22
Stary 2010-09-29, 09:29   #1912
libra777
Zakorzenienie

Asiulek może jemu tez ładnie uśnie

coś tu cicho ostatnio zawsze cięzko było nadrobić a teraz coś dziewczyny się nie odzywają
Stary 2010-09-29, 09:47   #1913
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Może skoki rozwojowe u dzieci?? albo jesienna depresja je dopadła... :/

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-29, 09:56   #1914
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Moj bardzo czesto zostaje sam, jak jestem cale weekendy w szkole to tez z nia siedzi wiec nie mam oporow, ubiera ja bez problemow, przewija, kapie juz tez wiec nie widze zadnego problemu i czemu mialabym np ( tak jak moja znajoma) pilnowac tezeta jak z dzieckiem siedzi- przeginka. Przeciez tez jest ojcem i niech sie zajmuje dzieckiem.
Ra zna dwa tygodnie z laskami na piwko piatkowe uderzamy ( ja teraz na cole zero bede chodzila) i czasem w sobote na pizze, dziecko nie znaczy- koneic zycia towarzyskiego, ja w ogole jestem osoba strasznie towarzyską wiec bez ludzi dostalabym pierdo*ca takiego ze szok!
Chyba by mnie w wariatkowie zamknac musieli

Nie wiem czy wierzycie w takie rzeczy, ale śniła mi sie szefowa dzisiaj, ( trudno tak mi to zniesc bo to byla moja najlepsza przyjaciolka, ukochana sasiadka i najlepszy czlowiek swiata) a na pogrzebie ksiadz powiedzial takie slowa ktorych do konca zycia nie zapomne!
Podobnie dzieci jak przemawialy...ehhhh
ale dzis mi sie snila.... i powiedziala mi takie slowa jak to ona mowila " A kopa ci nie trzeba? nie masz co robic tylko tu wyła będziesz, wstawaj bo moja wnuczka sie zaraz obudzi na mleko, a mnie tu dobrze i nic mnie juz nie boli , jeszcze zajrze tu do was." Po czym wyobrazcie sobie, ze moje dziecko nie budzace sie w nocy wstalo o 2 na jedzenie.....
nie wiem czy to zbieg okolicznosci, czy co to do cholery bylo ale tak mi jakos ulżyło....

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

mnie troche na pewno, ale juz jest duuuzo lepiej.

Kurde otworzyli u nas nowa dzieciowa hurtownie, taki znajomy mojej mamy i bylam wczoraj tam gdzie oglaszaja w radiu a tam dupa, nie widzialam tego sklepu, dzisiaj jak pojde z mala na spacer to bede szukac.
A.Camus
Stary 2010-09-29, 10:07   #1915
aixa
Rozeznanie

Cześc dziewczyny Jestem w domu. Po nieprzespanej nocy poszłam rano do pracy z podpuchniętymi oczami. Dziewczyny spojrzały na mnie i od razu zapytały co się dzieje. Rozwyłam się tam jak małolata i kierowniczka wcisnęła mi podanie o urlop do podpisania do końca tygodnia. Sama ma dziecko i wie co czuje matka w takich chwilach.
Lenusia jest już po badaniu. Właśnie dzwonił tż. Z narkozy wybudziła się po 15min. rekord szybkości pobiła, lekarz mówił, że niektóre dzieci śpią do 4 godzin. Teraz marudzi strasznie i pewnie boli ją przełyk bo była intubowana. Profilaktycznie intubują każde dziecko. Pewnie podrażnili jej śluzówkę krtani i jak połyka ślinę to ją boli, buuuuuuuuuuuuu. Wyniki z opisem rezonansu dostaniemy za około 10 dni ale lekarz już wstępnie poinformował tż że są dobre. Najgorsze jest to że nie mam się czym dostac do szpitala, pomimo, iż nasze za***.....ste wypasione A6 stoi pod blokiem. Zepsuła się jakaś pompa i strach nim jeździc bo gaśnie. Czekam więc na wiadomości ze szpitala czy Lenka dzisiaj wyjdzie czy zostaje na obserwacji do jutra(lekarze obawiają się że jakby coś się działo to mamy do szpitala 40km ) Po południu teściowa wraca z wczasów z Turcji to podstawi mi auto i pojadę do szpitala. Póki co nie wiem co mam ze sobą zrobic więc siedzę na wizażu
Jeszcze raz dziękuję dziewczyny za wsparcie można na was liczyc. Idę na papieroska na balkon bo od wczoraj nic więcej nie robię tylko palę i zapijam kawą lub wodą. W stresie nic nie mogę jeśc wszystko rośnie w buzito się nazywa kuracja odchudzająca wystarczy mi 3 dni stresu i wszystko na mnie wisi
nie krzyczcie za papierosy w tej sytuacji no po prostu musiałam
Darusia ja też uważam, że dziecko nie musi oznaczac końca życia towarzyskiego. Z pewnością spotkania z przyjaciółmi czy znajomymi są ograniczone ale powinny byc.
Asiulek bardzo dobrze, że wychodzisz na piwko. Tż też mama jak to nasza POP pisze ;-)
Drcron nie denerwuj mnie w tej i tak niezbyt komfortowej dla mnie sytuacji i podawaj nr konta!!!!!!!!!!!

Maja 27.04.2017 CC

Edytowane przez aixa
Czas edycji: 2010-09-29 o 10:14
Stary 2010-09-29, 10:12   #1916
Darusiaaaa
Zakorzenienie

krzyczec nie ma co, widzisz Lenka juz po badaniu, tz dzielnie dal rade!
Kierowniczka zachowala sie wporzadku nie trzymajac cie na sile w pracy
to teraz do popoludnia bedziesz siedziala jak na szpilkach i czekala na autko
Obys szybko miala sie jak dostac do szpitala.
A.Camus
Stary 2010-09-29, 10:27   #1917
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Pewnie, ja tez jestem tego zdania ze facet też matka i ja też nie wyobrażam sobie nie wychodzić do ludzi. Bardzo czesto wychodze ale pierwszy raz wieczorem wróce. Przeważnie wracalam na kąpiel albo szłam razem z tż i teściowa sie zajmowała albo moja mama. Ale dziś wczesniej wyjśc nie mogę wiec musi dać rade, a co... on też wszystko robi- ubiera, przebiera, kapie itp. Ale po kąpieli zawsze jakos ja wolalam ją karmic bo juz miałam swoje metody by usneła od razu sama... no ale najwyzej dam mu instrukcje a jak nie bedzie chciał skorzystać to będzie próbował sam. W koncu za niecały miesiac tak będzie czesto bo wracam do pracy i czasem będę wracała o 21 z pracy wiec będzie musiał ja usypiać, nie ma innej opcji wiec dziś będzie miał już wstęp...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-09-29, 10:31   #1918
Darusiaaaa
Zakorzenienie

No i bardzo dobrze.!

Ja po prostu nie moge patrzec jak nieraz matki pilnuja ojcow, nie tak to nie tak to nie tak, zle , daj mi to dziecko!
Boze- tragedia!
Nic dziwnego ze pozniej facet sie nie chce dzieckiem zajmowac.
A.Camus
Stary 2010-09-29, 10:39   #1919
P0P70
Zakorzenienie

Aixa- dla kierowniczki i dla Lenki bo 15 minut to faktycznie bardzo szybko. I dlej trzymam kciuki za wyniki.
Moja wybudziła się dopiero po 6 godzinach po narkozie i były to naprawdę długie godziny.
Dla mnie nie ma usprawiedliwienia na papierosy. Toż to dla dobra dziecka powinnaś nie palić a nie usprawiedliwiać się tutaj nerwami.

Dziewczyny, te które oszczędzają swoich biednych pracujących TZ, Pamiętajcie że w życiu różnie bywa i czasami nie będzieci mogły się zajmować swoimi dziećmi. I wtedy chcąc nie chcąc TZ musi się nimi zająć. Więć dużo lepiej jak dzicko jest do tego przyzwyczajone za wczasu i nie jest to dla niego szokiem. Zmuszajcie na różne sposoby swoich TZ (np. tak jak Drcron) do opieki.

Stary 2010-09-29, 10:42   #1920
aixa
Rozeznanie

Dokładnie. Ja na początku jak jeszcze Lenusia była noworodkiem często myślałam, że ja lepiej ją przewinę, że u mnie na rękach na pewno się uspokoi, że ja wszystko wiem lepiej. Ale zatrzymywałam swoje mądrości w duchu tylko dla siebie bo wiedziałam, że w ten sposób postępując nic dobrego nie zrobię. Tż będzie się czuł odrzucony a potem nie będzie się umiał zajmowac małą. Nie raz widziałam, że coś robi przy małej nie tak jak ja ale powstrzymywałam się od komentarzy. Mój tż jest inteligentną i pojętną bestią przyglądał się często jak ja wykonuję pewne rzeczy i teraz potrafi się nią zając tak samo dobrze jak ja ba czasami nawet lepiej bo ma do niej większą cierpliwośc.. Nie boję się go zostawiac z Lenką bo doskonale sobie radzi.

Maja 27.04.2017 CC
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości