|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
skurcze liczy sie tak:
- skurcz - bol, stawianie sie brzucha -czas jego trwania - przerwa - ile trwa i jesli skurcze co 5 minut i trwaja do minuty to zapraszamy na porodowke do rodzenia ![]() artystka ojaaaaaaaaaaa z moze Ci sie oczyszcza organizm i bedziesz rodzic na dniach ?
|
|
|
|
#3752 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
No to szykuje nam się drugi dzidziuś
Ja mam jutro wizytę u gin i coś mi się wydaje że chyba będę musiała leżeć brzuch często twardnieje ból jak na okres nie mogę jeszcze urodzić ![]() ----------------------------------- Dziś robię wielkie zakupy na allegro (przypływ gotówki od mamusi )skóra owcza do wózka nosidełko karuzela no i może na pościel starczy ![]() idę szaleć
|
|
|
|
#3753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No kłótnie z mężem to nic przyjemnego, ja też tego nie lubie i dobrze wtedy pobyć samemu choć jeszcze lepiej się wygadać... Będzie dobrze |
|
|
|
|
#3754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nieiwem czy wam juz kiedys pokazywałam ale rozważam zakup takiej.... http://allegro.pl/mamo-tato-6-el-pos...241898173.html misie w kółeczkach zielone co myslicie???
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2010-09-29 o 10:46 |
||
|
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja, mam nadzieję, że szybko nastrój się poprawi
|
#3756 |
|
Wtajemniczenie
|
kretencja
;*apolonia ja też chce zakupki przez te siedzenie w domu tylko bym wydawała kasę a czy Ty robiłaś ostatnio zakupki takie pielęgnacyjne dla dziecka? bo się pytałam u kogo zamawiałaś a mi nie odp ![]() artystka niech siedzi w brzusiu dzidzia i nie marudzi...
|
|
|
|
#3757 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
na razie staram sie nie wpadac w panike,tylko raz stwardnial mi brzuch a tak to ja zadnych skurczy nie czuje
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
myszka czas trwania skurczu i czas przerwy tez
![]() artystka ale pisalas ze Cie cmil brzusio, a to tez skurcze sa tylko lekkie
|
|
|
|
#3759 |
|
Zadomowienie
|
ja sie własnie zastanawiam nad legginsami takimi na zime bo widziałam na allegro są fajne ocieplane...
Bo po urodzeniu pewnie w żadne swoje spodnie się nie wcisne więc pasowałoby zakupić... Co myślicie??? http://moda.allegro.pl/ocieplane-leg...246950397.html Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-09-29 o 10:57 |
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3761 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
normalnie ochota mi przeszla
|
|
|
#3762 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi osobiście podoba się ta w owieczki albo paskowana Cytat:
jak jest powyżej 3 stron to tylko wzrokiem przelatuje czy nie stało się jakieś coś poważnego albo nie mamy nowej dzidzi![]() część rzeczy kupiłam tu ceny średnie część rzeczy widziałam w niżej cenie w sklepie ale jako jedyny sprzedawca miał odpowiednich wymiarów ceratkę na mój przewijak więc jak już płaciłam za przesyłkę to kupiłam kilka innych dupereli http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=17454731 czekają mnie jeszcze jedne zakupy duperelowe zrobię je tu jest tanio http://allegro.pl/show_user_auctions...927936&p=1&p=2 i ma te ręczniczki które chcę kupić |
||
|
|
|
#3763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3764 |
|
Rozeznanie
|
Jakieś drogie te leżaczki.................
Edytowane przez apoolonia Czas edycji: 2010-09-29 o 11:19 |
|
|
|
#3765 |
|
Rozeznanie
|
Muszę kupić kocyk, otulaczek i flanelki
powiedzcie jakie wzór wybrać? będzie dziewczynka i bardziej podoba mi się ten gdzie jest odrobinę różu ale na litość boską większość rzeczy mam różowych |
|
|
|
#3766 | |
|
Raczkowanie
|
ale Was zazdroszcze, ze sobie tak spokojnie siedzicie w domku, ja niestety jeszcze musze pracowac, ale mam juz dosc. Jutro ide do doktorka i sie zbuntuje, nie bede wiecej chodzic do pracy, choc nie mam daleko, bo miejsce mojej pracy, zaraz za sciana sie znajduje, ale mam juz dosc i wszystko mnie meczy, a poza tym tak mi nogi puchna, ze nie moge ich w kostkach zginac.
Jeszcze tylko miesiac, a moze wczesniej ????? Pozostalo mi jeszcze zlozenie kolyski, maxi cosi i wozeczka, no i czekanie. Achhh, jakis okropny humor mam dzisiaj. Bede dzisiaj papryke faszerowana robic, jakos mnie ochota naszla ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
Mi tez ten drugi bardziej sie podoba i bardziej do dziewczynki pasuje ![]() ![]() to nic, ze bedzie miec wszystko rozowe, ja mam prawie wszystko niebieskie albo zielone
|
|
|
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę lepiej. Popłakałam, pogodziliśmy się, mąz poszedł do pracy...
Może za jakies porządki się spróbuję wziąć, choć łatwe to nie jest - nie ma jeszcze wszystkich mebli... ![]() Nadrobię później, ale widze, że apoolonia planuje kupić otulaczek. Kochana, dotykałaś ich? Bo ja jak pomacałam w Smyku to zrezygnowałam, taka szmatka byle jaka, myślałam, że to grubsze troszkę jest...
|
#3768 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mykam jedzonko robić bo o 12 tż na obiadek przychodzi. Dzisiaj robie kotleciki schabowe, ziemniaczki i do tego buraczki od mamusi
![]() Ziemniaczki juz się gotują teraz biore sie za smażenie kotlecików
|
|
|
|
#3769 |
|
Rozeznanie
|
sprawa rozwiązała się sama tej niebieskiej wersji nie ma
więc zostaje ta z odrobiną różu Kretencja dotykałam i wiem że to bardzo cienkie ale mi zależy na tym by dziecko w tych pierwszych tygodniach było właśnie otulone nie musi mi dziecka ogrzewać bo i tak będę osobno przyrywać albo kocykiem albo kołderka jak będzie zimniej obawiam się co do koca jest dosyć drogi i mam nadzieję że nie będzie to jakiś badziew ![]() za to drugi kocyk większy kupie w IKEI za 10zł więc dwa będą mnie kosztować 60zł nie jest źle |
|
|
|
#3770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bierz bierz! chcielismy tez taka posciel ale kupilismy juz caly zestaw z lozeczkiem na innej aukcji ale tez z ielonymi misiami tylko innymiCytat:
![]() tutaj tansze: http://moda.allegro.pl/ocieplane-dlu...246627227.html Cytat:
Ja wlasnie pochlonelam cheetosy spiralki za godzine pojde zrobic piers z kurczaka, ziemniaczki i pomidorka obiore
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-09-29 o 11:49 |
|||
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Apoolonia, skoro o taki właśnie Ci chodzi to zupełnie inna sprawa
|
#3772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i taka cena to mogli by dać jeszcze jedną warstwę materiału ![]() ---------------------- Ja dziś na obiad mam zupę grochową i jeśli jeszcze kilka godzin będę w domu to zjem sama całą |
|
|
|
|
#3773 |
|
Wtajemniczenie
|
apoloniaa różowyyyyyyy bierz
zamawiasz u nich na stronce?![]() słuchajcie tak się nie wysypiam.... i mam pytanko do dziewczyn po 30 tc, czy macie te kojce i czy wam dają ulgę ? bo ja wcześniej nie miałam problemów takich ze spaniem, to stwierdziłam że stówy nie będę wydawać, a teraz zastanawiam się czy mi kojec pomoże
Edytowane przez _paulinka2 Czas edycji: 2010-09-29 o 11:56 |
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko jake wybrac przescieradelko do tego kompletu?? tzn jaki kolor tez zielony?? rozek tez hce kupic w tym wzorze.... a masz usztywniany czy nie?? mi to sie podoba ta posciel http://allegro.pl/mamo-tato-6-cz-pos...233930817.html ale jest drozsza - niby 70 zl ale zawsze cos.....
Edytowane przez myszka_maj Czas edycji: 2010-09-29 o 11:58 |
|
|
|
|
#3775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale boję się tego różu tzn. tego że będzie chłopak i co ja z tym zrobię hahaahahja kupiłam taki zwykły duży kojec za ok 40zł w kauflandzie i powiem że naprawdę mi pomaga gdybym wiedziała że tak mi posłuży kupiła bym z lepszym wypełnieniem na dodatek ostatnio pilnowałam synka TŻeta siostry (ma ponad rok) i super mi na tym kojcu spał bardoz fajnie go otulał i ogrzewał z każdej strony więc nawet jeśli tobie się do końca nie przyda użyjesz przy dziecku |
|
|
|
|
#3776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem jesli masz za duzo kasy to mozesz sobie zafundowac Cytat:
Nieusztywniany, ja stad kupowalam http://allegro.pl/rozek-niemowlecy-r...189152791.html a i masz tu tansze zestawy z takimi wzorami tylko ten ochraniacz sie rozniCo do poscieli to chyba schowam ja na dluzszy czas, bo dziecko itak w spiworze bedzie spalo
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-09-29 o 12:01 |
||
|
|
|
#3777 |
|
Zadomowienie
|
Niebieskaa mam nadzieję że TŻ szybko znajdzie nową i o wiele lepszą pracę, trzymam kciuki
![]() ![]() Ishka to kciuki za lekki i szybki poród ![]() ![]() a myślałam że może już się rozpakowałaś ![]() Myślałam że jak odchodzi czop to już na dobre się rozkręca, a tu proszę... to po co ten czop w ogóle jest? ![]() Dzień dobry wszystkim Dziękuję bardzo za kciuki i podróż była znośna, mam nadzieję że jakos dam radę dojezdzać na wykłady a w ikei jeszcze nie byliśmy bo w takie korki się władowaliśmy że szok ![]() to zaplanowałam na jutrzejszy egzamin dużo wcześniej wyjechać żeby zdążyć na zakupy ![]() a jak czytam o Waszych problemach żołądkowych to od razu nasuwa mi się myśl że to zwiastuje poród...organizm się oczyszcza? tak mi się kojarzy
|
#3778 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale dziś pogoda okropna Na szczęście dziś nie muszę nigdzie wychodzić Na weekend szykuje nam się składanie mebli, bo jak TŻ wczoraj dzwonił to powiedzieli, że do piątku mają już mieć wszystkie Ja na obiadek robię dziś placki ziemniaczane. Staram się ostatnio gotować takie obiadki, których po porodzie mogę nie móc zjeść a bardzo lubię Miłego dzionka |
||||
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej żeby nie - mnie też coś czyści od kilku dni
![]() De pisałaś o tym bólu pod lewą piersią - ja mam też coś takiego tylko pod prawą zaczęło się w piątek delikatnym kłuciem - myślałam że kamyki idą ale teraz boli mnie cały bok i aż do środka brzucha jak po poparzeniu na skórze nic nie widać ale czasem jak zakłuje głębiej tak w przeponę to mi się ciemno robi przed oczami i lecę mięśnie?! jedynym działającym mięśniem w moim leniwym ciele jest macica...no może też serce ) i że najlepiej żeby jutro gin zrobił mi usg tego miejsca. Ehh już to widzę jak on nawet mnie badać na samolocie nie chce - ani razu mi nie mówił co z moją szyjką ewentualnym rozwarciem, nic.poza tym kłuje mnie w pochwie kręgosłup nie pozwala na żadne dalsze wycieczki piesze i ciągle mam zgagę - a tak się cieszyłam że ciąża przebiega bezobjawowo |
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mala sie dzis dziwnei rusza, tzn no normalnie, ale jak przestaje tak mocno "plywac" to nagle mi pulsuje brzuch ale nie jak czkawka dziecka, bo nie czuje malej wowczas, tylko tak jakby nie wiem oddychala i mi sie tak unosi i opada
Probowalam nagrac, ale nie widac tego na video za bardzo. Dobra ide robic obiadek ![]() aa to niedlugo trzeba bedzie na odchowalni watek zakladac
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

)

;*
przez te siedzenie w domu tylko bym wydawała kasę
bo się pytałam u kogo zamawiałaś a mi nie odp 

na razie staram sie nie wpadac w panike,tylko raz stwardnial mi brzuch a tak to ja zadnych skurczy nie czuje

Na szczęście dziś nie muszę nigdzie wychodzić