Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-29, 16:46   #2551
Edzia400
Zakorzenienie

Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
najlepsze są reakcje, jak wygram z kimś o wyzszym rankingu ode mnie, to zaraz posądzają, że gram programem

a to Wojtiszka i my w chuście:
ale widoki

wojtus

a ty super wygladasz

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 16:49   #2552
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sonia1981 Pokaż wiadomość

U mnie teraz jest teściowa i mnie wkurza, bo gada gdzie to ona Maję będzie w przyszłości wysyłać. Chce jej zaplanować całe dzieciństwo, a przecież ma g... do gadania. Coś mi o balecie pierdzieli i nauce grania na instrumencie. Dziecko moje dopeiro 5 miechów za tydzień kończy i nie wiadomo jakie zainteresowania będzie miała w przyszłości, a ta jej już całe życie układa . Normalnie witki opadają. Ogólnie ona nie jest zła, ale czasami to poprostu
E tam, tak sobie pierdzieli pewnie. Sama się nie zrealizowała to gada co by chciała. My też jak w ciąży byłam to pół życia Danielowi zaplanowaliśmy. Basen, zajęcia różne jakie zechce, sratatata. A teraz nawet durnego basenu nie możemy w życie wprowadzić, bo jest grafik na dzień ustalany, a my nie mamy zawsze wolnego jednego i tego samego dnia w tygodniu.
Życie jej marzenia co do wnusi zweryfikuje, spokojnie.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 16:52   #2553
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Luiza ma już 5,5 m-ca Wierzyć mi się nie chce
jak ten czas leci
zauwazyłas u Lusi ze inaczej gaworzy ??

moja od 3 dni tak jakby inaczej przedtem było agu grr a teraz psalmy a terkugu a grwru itp tak jakby lamentowała

dzis ogladałam małej ksiazeczke i był tam bilans wg niego mała z jedymi rzeczami jest na etapie 4 miesiecy a innymi na etapie 7 miesiaca kurde od 21 wczoraj az dzis do 16 nie miałam tv internetu ani tel czułam sie jak na zadu........ 0 kontaktu ze swiatem bo na dworze dyszcz masakra jakas

Stary 2010-09-29, 16:53   #2554
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
Mam problem z Nadią - ma straaaasznie suchą skórę. Jedyne co doprowadziło ją do jako takiego stanu to Emolium emulsja do kąpieli i do ciała. Niestety w Angli nie ma czegoś takiego. Mogę zamówić z Polski ale koszty dość wysokie. Lekarz zapiał nam krem DiproBase, ale Nadia ma na niego uczulenie. Cała głowa, twarz, brzuszek wysypane czerwonymi krostkami i chyba ją to swędzi, bo drapie się pobrzuchu i jest strasznie marudna. Dzisiaj, jak mi się uda, pójdziemy z tym do lekarza jeszcze raz. Mam nadzieję, że coś poradzi.
Co wy stosujecie do kąpieli i smarowania?
Ja właśnie Emolium.

Któregoś pięknego dnia przeszłam na Nivea płyn do kąpieli i szampon w jednym. Na początku wydawało się super, ale po tygodniu używania dzień w dzień zauważyłam zmiany w stanie skóry, zrobiła się sucha i szorstka. Wróciłam więc do Emolium.

A co takie drogie, wysyłka do Ciebie??

Stary 2010-09-29, 17:13   #2555
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Fajnie wyglądacie. Super ta czapa na 3 zdjęciu.

On jeszcze jeździ z wkładką? Daniel bez wkładki wchodzi w fotelik na styk.

O proszę:
mam podobna kurteczke tylko rózowa

a mnłody mnie powala jest

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
A to reszta naszych zdobyczy:

- Ananasowy Piotruś - super jest

- Książeczka szeleszcząca (Danio właśnie ją morduje, nie wiem czy przeżyje tydzień przy tym gnieceniu )

- siata na zabawki do wanny - średnio umieszczone przyssawki, nie da się jej ułożyć na gładko;

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22380061]Paulka, to nic, poczekaj aż ci synek kichnie w trakcie jedzenia [/QUOTE]
albo pokaze jak robi autko (brrrrrumm)

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Laski... ma któraś pudło na zabawki? Jakiś taki dupslik z plastiku, typu skrzynka czy cuś? Muszę takie nabyć, co by mi się futra zabawkami interesowały, ale nic nie umiem na allegro znaleźć.
http://allegro.pl/19537_pojemniki_na...FQMFZgodVXSkcg

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość

A i hit dnia: Na łóżku go sobie kulałam, ale się zmęczył, więc sam się kulnął na brzuch a potem majt nogi pod dupkę, dupka do góry tułów uniesiony nad pow. łóżka, głowa do dołu i gdyby jeszcze ręce wiedziały co robić to on już by p e ł z a ł. Mnie wcięło jak na niego patrzę, a on znów, i znów... Może 5 cm jest jego. Czy on poszalał??
super

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Agatka właśnie nogę do buzi wsadziła:jupi :, i teraz ciągle próbuje, co dziwniejsze to ciągle jej się udaje, nie uciekają jej wcale
kl aski:

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

a byłam na targu po mieso i w sklepie miesnym dali małej do reki kiełbask ta ani min sie nie zastanawiała i ams do buzi byłam szybsza od swiatła normalnie i zdazylam wyciagnac ekspiedientka mnie przeprosiła i powiedziała ze " myslałam ze mala na pół roczku "

Stary 2010-09-29, 17:18   #2556
Silpe
Zadomowienie

dziewczyny czy któraś powiekszała dziurke w smoku od butli - jeśli tak to czym bo nie moge dac rady temu cholerstwu

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 17:47   #2557
sparkly
Raczkowanie

Cytat:
Ja właśnie Emolium.

Któregoś pięknego dnia przeszłam na Nivea płyn do kąpieli i szampon w jednym. Na początku wydawało się super, ale po tygodniu używania dzień w dzień zauważyłam zmiany w stanie skóry, zrobiła się sucha i szorstka. Wróciłam więc do Emolium.

A co takie drogie, wysyłka do Ciebie??
Wysylka. Zalezy od apteki ale min. 50 zl. A niektore nawet 150. Szok. No zobaczymy jak ten nowy kremik sie sprawdzi. Ma Dodatkowo jakies wyciagi z pszenicy, moze da rade.
sparkly jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-29, 17:51   #2558
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
dziewczyny czy któraś powiekszała dziurke w smoku od butli - jeśli tak to czym bo nie moge dac rady temu cholerstwu
Rozgrzaną igłą, tylko radzę zrobić zapas smoczków bo zanim dobrze się uda to można zniszczyć kilka.

dziewczyny od jutra w Realu słoiczki Gerber po 1,69, body po 3,99
w Carrefour słoiczki Boboity i Hippa- 3 w cenie 2, body 3,98,
Ja chyba zapasów robić nie będę bo nie wiem czy mała w końcu zacznie je jeść bez bólu brzuszka, dzisiaj dałam troszkę marchewki Gerbera i jak na razie zero bólu, ale akurat u gerbera nie ma dodatków żadnych w marchewce.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 18:17   #2559
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
Dziękować.

O jezusicku... ja bym tego w życiu w meblach nie szukała.

Dziękuję.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Wysylka. Zalezy od apteki ale min. 50 zl. A niektore nawet 150. Szok. No zobaczymy jak ten nowy kremik sie sprawdzi. Ma Dodatkowo jakies wyciagi z pszenicy, moze da rade.
Ale to jest cena czego? Wysyłki z apteki? Czy towaru?

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Ja. W jednym zrobiłam, w czterech spieprzyłam.

Stary 2010-09-29, 18:24   #2560
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
W Centrum, jakies 10 min pieszo od Galerii Dominikańskiej Jesli kiedys bedziesz w okolicy to zapraszam na kawe
zawsze mijamy galerię w drodze do teściów na Zacisze przez ostatnie 5 lat bywałam we Wro co drugi weekend, teraz na razie się nie wybieramy, małż już prawie skończył studia, a Ewcia na razie za mała na takie wyprawy. zresztą wcale mnie tam na razie nie ciągnie

u nas dziś dzień wybryków na kocu - obroty z brzuszka na plecki, z plecków na boczki w obie strony. wszystko sama ale wymęczyło ją to strasznie. może nocka lepsza będzie

i tylko się martwię, bo poliki jej się jakieś czerwone zrobiły - nie wiem, czy to wypieki z wrażenia, czy jakaś alergia kontaktowa - spała dziś trochę na mojej klacie, czy może zwiastun choroby - ale gorączki nie ma na razie. będziemy obserwować.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 18:31   #2561
sparkly
Raczkowanie

Cytat:

Ale to jest cena czego? Wysyłki z apteki? Czy towaru?
Wysyłki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-29, 19:04   #2562
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
No to teraz mogę Wam opowiedzieć - wizyta u pediatry OK. Mam na razie:
- dopajać nieco
- jutro jak coś podać czopek bo dziś już mamy 5 dzień bez kupy
- spróbować dokarmiać, żeby sprawdzić czy się najada czy jednak nie
- wywalić Lovelę (ja głupia na doświadczeniu Szai się nie uczyłam), bo ciągle coś mu wyskakuje i to zapewne to. No i teraz kurde pogoda do bani a ja muszę mu przecież ubrania wyprać w czymś innym. I ostatnie pranie też o kant d... roztrząść.

Moja lekarka gubiła się co chwilkę w wypowiedzi, bo młodego wzięłam na ręce przed siebie i tak z nim siedziałam a on ją swoimi ślepiami świdrował cichutko. A że lekarka gaduła to świetnie się bawiłam.

A i hit dnia: Na łóżku go sobie kulałam, ale się zmęczył, więc sam się kulnął na brzuch a potem majt nogi pod dupkę, dupka do góry tułów uniesiony nad pow. łóżka, głowa do dołu i gdyby jeszcze ręce wiedziały co robić to on już by p e ł z a ł. Mnie wcięło jak na niego patrzę, a on znów, i znów... Może 5 cm jest jego. Czy on poszalał??
No widzisz, bo cioci Szaji się słucha Polecam JELP proszek i płyn do płukania/zmiękczania (swoje rzeczy też w tym piorę, pięknie pachną po tym płynie ).

Gratuluję

Cytat:

moja jest z 6 maja a z brzuszka na plecy sie nie odwraca
nogi widzi tylko do kolan
spróbuj z nia sama cwiczyc my codziennie to robimy pisałam juz kiedys mała miała lekki przykurcz i sama z nim sobie poradziłam jak mała wykapiesz wysmaruj ja cała oliwka i masuj tak przy zabawie wystarczy 5 min jak przebierasz bo ulała tak samo wzmacniasz jej miesnie moja miała słabe miesnie jak w 1 tak w 3 i w 5 min w skali apgar teraz by nikt nie uwierzył
duzo lezenia na podłodze na kocu zadne lezaczki moja oczywiscie lezy ale tylko do jedzenia w nich dzieciaczki sa ograniczone ruchowo
A to prawda. Zresztą Agu takie wygibasy na leżaczku robi, że w życiu bym tak nie umiała Obecnie w bujaczku jest w trakcie karmienia czasem, i rano, gdy my śniadanie jemy.

Cytat:
Agatka właśnie nogę do buzi wsadziła:jupi :, i teraz ciągle próbuje, co dziwniejsze to ciągle jej się udaje, nie uciekają jej wcale
Gratulacje

Cytat:
jak ten czas leci

moja od 3 dni tak jakby inaczej przedtem było agu grr a teraz psalmy a terkugu a grwru itp tak jakby lamentowała
Agu od jakiegoś czasu też. piski, takie gulgotanie w gardle, szok.

Cytat:
Nożyczkami do paznokci

Margoś, również gratuluję nowych umiejętności - cholerka, Twoja córa szaleje

U nas masakra. Zjadłą przed 16, kąpiel o 19 - przed kąpielą nie chciała jeść, ryk, po kąpieli też. Dziewczyny, to trwa od piątku, dzisiaj mała w sumie zjadła 400ml + 1/3 banana. Już większe smoki kupiłam (bo kurde, może za słabo leci), mam też kubek niekapek, jutro będzie próbowanie. Zaczynam w doły wpadać. W ogóle mała ma taki odruch, że jak tylko smoczek poczuje na ustach, to się zaczyna wyginać i prężyć i ryk. Jeszcze ani kropli nie weźmie, a już cyrk
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 19:09   #2563
sonia1981
Raczkowanie

Cytat:
A o operze nic nie wspominała, bo macie blisko?? Jak nie primabalerina to primadonna
Daj jej pogadać, tyle jej Przecież Wy jako rodzice i tak sami zdecydujecie.
. O operze chyba jeszcze nie myślała więc jej nawet takiego pomysłu nie poddaję

Cytat:
No gratulacje!!
Ja też chcę!!!

Cytat:
E tam, tak sobie pierdzieli pewnie. Sama się nie zrealizowała to gada co by chciała. My też jak w ciąży byłam to pół życia Danielowi zaplanowaliśmy. Basen, zajęcia różne jakie zechce, sratatata. A teraz nawet durnego basenu nie możemy w życie wprowadzić, bo jest grafik na dzień ustalany, a my nie mamy zawsze wolnego jednego i tego samego dnia w tygodniu.
Życie jej marzenia co do wnusi zweryfikuje, spokojnie.
Wiem wiem, ze tak sobie gadała, ale ja dzisiaj źle się czuję i jakaś wkurzona jestem, to mnie taka gadka wnerwia. Mężowi tez się oberwało. Zresztą moja teściówka często wali tekstami jakby wszystko wiedziała najlepiej na świecie i była alfą i omęgą, ale czytając jak czasami z teściowymi jest u Was to już nie narzekam.

Cytat:
Rozgrzaną igłą, tylko radzę zrobić zapas smoczków bo zanim dobrze się uda to można zniszczyć kilka.

Ja chyba zapasów robić nie będę bo nie wiem czy mała w końcu zacznie je jeść bez bólu brzuszka, dzisiaj dałam troszkę marchewki Gerbera i jak na razie zero bólu, ale akurat u gerbera nie ma dodatków żadnych w marchewce.
Dzięki za cynk. Słoiczki akurat wczoraj pokupowałam na zas, ale na body sie skuszę, jak będzie fajne.
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
zawsze mijamy galerię w drodze do teściów na Zacisze przez ostatnie 5 lat bywałam we Wro co drugi weekend, teraz na razie się nie wybieramy, małż już prawie skończył studia, a Ewcia na razie za mała na takie wyprawy. zresztą wcale mnie tam na razie nie ciągnie

u nas dziś dzień wybryków na kocu - obroty z brzuszka na plecki, z plecków na boczki w obie strony. wszystko sama ale wymęczyło ją to strasznie. może nocka lepsza będzie

i tylko się martwię, bo poliki jej się jakieś czerwone zrobiły - nie wiem, czy to wypieki z wrażenia, czy jakaś alergia kontaktowa - spała dziś trochę na mojej klacie, czy może zwiastun choroby - ale gorączki nie ma na razie. będziemy obserwować.
No szaleje ta Twoja dziewczyna na całego. Najpierw ząbki teraz obroty. Gratki

Właśnie mała mi wstała i płacze. Nie wiem czemu, a było tak fajnie. Myślałam, że się wygrzeję dzisiaj. Dobra mykam do niej,a potem spać. Dobrej nocki kobitki.
sonia1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 19:23   #2564
Konto usunięte

Aha, Kropka, chciałam rzec, że nie poznałam tego pana w foteliku, taki się poważny zrobił
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 19:26   #2565
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Bluza dziękuje za komplementa.

Laski... ma któraś pudło na zabawki? Jakiś taki dupslik z plastiku, typu skrzynka czy cuś? Muszę takie nabyć, co by mi się futra zabawkami interesowały, ale nic nie umiem na allegro znaleźć.
Danio też , żeby nie było.

Maksiu ma mnóstwo pudeł, jedno takie jak bydgosi, na mega klocki Wadera.
Inne pudła różne, ale najwięcej ma z praktikera (w castoramie i tesco też takie są), po 12,90zł, w komplecie z pokrywą, różne kolory.
Pojemne i trwałe. takie jak widać pod kanapą- zielone i pomarańczowe.

Cytat:
Dzięki za linki,a czy jeszcze na siatkę mogłabyś wrzucić??
ja od dawna przymierzam się do takiego pojemnika na zabawki kąpielowe: http://allegro.pl/boon-zaba-biedronk...250363975.html
Żabka mi się podoba.

Cytat:

Tymek też odkrył swoje kwasiki. , chwyta i podciąga do buźki.

Cytat:
nożyczkami.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 19:30   #2566
Darianna25
Zakorzenienie

Witam,
Od pół godziny jeden wielki ryk przy usypianiu

Do poludnia dzieko jak aniołek.Nawet przemeblowanie zrobiłam w naszej sypialni.A teraz katasrtofa.
Czy od antybiotyku może ją boleć brzuszek?Antybiotyk jest o smaku bananowym ale bez cukru.

Co do ubioru na noc to Olcia śpi w body krótki rękaw+bawełniany pajacyk+śpiworek+kocyk.Al e tylko dlatego, że spała koło okna a my okna mamy na całą ścianę,2m wysokie i 2m szerokie.Teraz ma miejscowkę koło ściany, daleko od okna i z kocyka zrezygnujemy.Bardzo wygodne są te śpiworki do spania.Dziecko się nie wykopie.
A my mamy taki leżaczek i wsadam go do łóżeczka,mała do niego i włanczam karuzele i mam chwile spokoju bo mała widzi co ja robię+przed oczami latają jej zwierzaki z karuzeli.

Patrzyłam na te klocki zFP.Fajne i tyle do wyboru.Muszę zapisac sobie linka.No i pewnie też używane kupie bo nowe to u nas 35f i to zeleży znów od rodzaju.

Sparky a ktos w pl nie może ci kupić i wysłać? Taka wysyłka kosztuje max 15-20 zł.
Lea fajne chłopaki.I ta żabka też.Musze sprawdzic czy takie cos u mnie kupie.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-09-29 o 19:36
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 20:25   #2567
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
jak ten czas leci

Lusia najwięcej do powiedzenia ma jak wsadzi łapki do buzi....to gadaaaa. Dzisiaj nawet z sutkiem w buzi gadała No i faktycznie takie inne dźwięki wydaje.

W Carrefourze są rajstopki Wola za niecałe 6 zeta. Ja kupowałam poza promocją za 10.

Znalazłam coś takiego. Fajna rzecz wg mnie
http://allegro.pl/bajka-o-twoim-dzie...246392331.html

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-09-29 o 20:55
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 20:35   #2568
sparkly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Sparky a ktos w pl nie może ci kupić i wysłać? Taka wysyłka kosztuje max 15-20 zł.
Na razie próbujemy ten Aveeno. Jak nic się nie poprawi to będziemy kombinować.

Dziś Igunia złapała się pierwszy raz za stópkę. Do tej pory tylko kolanka były. Za to Nadia nie widzi swoich nóżek albo wogóle jej nie obchodzi, że je ma
Stary 2010-09-29, 21:50   #2569
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem za bardzo czy dobrze wywnioskowałam o co chodzi bo przeleciałam watek tak na szybko :/
Ja do kąpieli polecam żel Hippa
o taki:
http://www.tomiko.pl/files//hipp-zel...osow-400ml.jpg
bardzo fajnie nawilża skórkę dziecka i nie zostawia takiej lepiącej czy tłustej warstwy Ja go bardzo lubię i gdyby był tańszy to sama bym używała

o tu etykietka z tyłu:
http://www.czasmuzyki.info/73A.JPG
i z przodu
http://www.czasmuzyki.info/72A.JPG

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-29, 22:08   #2570
_paula_
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22380061]Paulka, to nic, poczekaj aż ci synek kichnie w trakcie jedzenia [/QUOTE]
Powiem Ci, że już kichnął wczoraj przy pierwszej zupce ale na szczęście nie był to porządny kich:P Ale wszystko przede mną

Swoją drogą ale macie te dzieciaki śpiochy Mój Wojtek to śpi 2 razy dziennie i to max do godziny. Najczęsciej pół godzinki i pobudka

Cytat:
No to teraz mogę Wam opowiedzieć - wizyta u pediatry OK. Mam na razie:
- dopajać nieco
- jutro jak coś podać czopek bo dziś już mamy 5 dzień bez kupy
- spróbować dokarmiać, żeby sprawdzić czy się najada czy jednak nie
- wywalić Lovelę (ja głupia na doświadczeniu Szai się nie uczyłam), bo ciągle coś mu wyskakuje i to zapewne to. No i teraz kurde pogoda do bani a ja muszę mu przecież ubrania wyprać w czymś innym. I ostatnie pranie też o kant d... roztrząść.
Kurcze teraz się zastanawiam jak tak mówisz o Loveli że małemu coś wyskakuje czy przypadkiem nie od proszku ta plamka na buźce taka wysuszona Też cały czas pierzemy w Loveli...

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Paula - na diecie dr Dukana słodycze dozwolone - ale własnej roboty
Z dozwolonych składników jest z tym trochę paprania (np galaretka robiona z herbaty ) ale są równie pyszne jak te ze sklepu, nawet nutellę można sobie zrobić
Hmmm.... Ale ja leniuch jestem do takich rzeczy nie chciałoby mi się robić:P
Cytat:
Zdolniacha
Cytat:
jak ten czas leci

Coś w tym jest ja zauważyłam że Wojtek od jakiegoś czasu( niezbyt długiego) zaczął sobie inaczej gadac Wcześniej to właśnie tylko a grrrr.... a teraz jakieś śmiesznie wyrazy z niego się wydobywają:P

Cytat:

Podziekowac za informację

Dziś Wojtek padł jak kawka od razu po kąpieli ledwo zdążył zjeść Ale to za sprawą moim koleżanek - przyszywanych cioć, które do niego przyszły, siedziały chyba ze 4 godziny i tak go wymęczyły że bidulek padł Przynajmniej sobie odpoczęłam Mogą częściej przychodzić, zresztą ja lubię jak mam towarzystwo Sama nie lubię być w domu bo jakoś tak się czas dłuuuuuży

So close no matter how far
Couldn't be much more from the heart
Forever trusting who we are
And nothing else matters....
_paula_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 22:13   #2571
Konto usunięte

Sparkly, super dziewczyna

Co tu tak cicho?

Młoda po buncie antyżarciowym jak zasnęła, tak śpi od 19:30.
Stary 2010-09-29, 22:38   #2572
panna migotka
Rozeznanie

Heloł
a ja dziś niepełnosprawna jestem tak w nocy spałam, że obudziłam się ze strasznym bólem szyi i nie mogę nią obracać na boki

i jestem dziś bardzo dumna z synusia bo pierwszy raz na macie chwycił po zabawkę i tak mu się spodobało, że potem cały czas nią potrząsał a wieczorkiem wziął grzechotkę a jeszcze wczoraj nawet jej nie dotknął jak mu ją podtykałam. Aż mi się płakać chciało (taki ostatnio dziwoląg się ze mnie zrobił )
a jutro wyruszam na łowy zakupowe
Stary 2010-09-29, 22:53   #2573
Siala_Bala
Zakorzenienie

A ja się pochwalę sesja jaką zrobił nam dziś przyszły łojciec chrzestny Sebka amator ale z wielkim zapałem
PS
Ja byłam nieprzygotowana kompletnie bo miał być tylko mały na fotach

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 00:17   #2574
panna migotka
Rozeznanie

Cytat:
A ja się pochwalę sesja jaką zrobił nam dziś przyszły łojciec chrzestny Sebka amator ale z wielkim zapałem
PS
śliczne szczególnie te czarnobiałe
Stary 2010-09-30, 07:28   #2575
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość

i jestem dziś bardzo dumna z synusia bo pierwszy raz na macie chwycił po zabawkę i tak mu się spodobało, że potem cały czas nią potrząsał a wieczorkiem wziął grzechotkę a jeszcze wczoraj nawet jej nie dotknął jak mu ją podtykałam. Aż mi się płakać chciało (taki ostatnio dziwoląg się ze mnie zrobił )
a jutro wyruszam na łowy zakupowe

Cytat:
PS
Cudne zdjęcia

Dzień dobry, dzisiaj lepszy, bo nie pada i świeci słońce

Kurcze znowu w nocy pobudki co 2 h, nie wiem dlaczego Może coś z moim mlekiem jest nie teges

Poproszę o głosy http://www.bobovita.pl/galeria_dzieci/zdjecie/56178/1
i tutaj http://www.bobovita.pl/galeria_dzieci/zdjecie/56179/1

Dziękuję

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-09-30 o 07:33
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 07:38   #2576
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
ale widoki

wojtus

a ty super wygladasz
dziekuje, super nie wygladam, jeszcze po porodzie sie do stanu uzywalnosci nie doprowadziłam i w sumie na razie nie mam do tego weny ani wiekszych checi. Ale dzięki.

U nas wreszcie pzrestało padać. Nawet jakieś słonko wychodzi.

Wojtek mi ostatnio cos fisiuje po nocach. tzn. budzi się z lekkim wrzaskiem. Zasatanawiałm sie, czy to nie zęby, ale cholera, to za wcześnie mi jakos. Anka miała ok. roku pierwszego, czyżby on tak szybko? Do tego slini sie pzreokrutnie, do buzi wkłada wszystko aby gryxć dziąsłami... Cholera go wie, zobaczymy co z tego wyniknie.
W sumie, to budzi sie z rykiem, ja go pzrewracam na boki, albo kładę na brzuch. Czasem pomaga, a czasami on się domaga piersi... To dziwne, bo tak często w nocy nie jadł, budził się ze 2-3 razy, teraz co godzinę??

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
jak ten czas leci

dzis ogladałam małej ksiazeczke i był tam bilans wg niego mała z jedymi rzeczami jest na etapie 4 miesiecy a innymi na etapie 7 miesiaca kurde od 21 wczoraj az dzis do 16 nie miałam tv internetu ani tel czułam sie jak na zadu........ 0 kontaktu ze swiatem bo na dworze dyszcz masakra jakas

u waz psalmy załobne, u nas chwalebne. Miedzy strasznymi piskami jest: siejeeeejjjjj, siiiiiooołaaaaaaaał, epejtej........

A w ogóle, to mój maż mówi na Wojtka Neon, bo od urodzenia gadał ciagle: eo,eo,eo

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
mam podobna kurteczke tylko rózowa

a mnłody mnie powala jest

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

albo pokaze jak robi autko (brrrrrumm)

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

http://allegro.pl/19537_pojemniki_na...FQMFZgodVXSkcg

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

super

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

kl aski:

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

a byłam na targu po mieso i w sklepie miesnym dali małej do reki kiełbask ta ani min sie nie zastanawiała i ams do buzi byłam szybsza od swiatła normalnie i zdazylam wyciagnac ekspiedientka mnie przeprosiła i powiedziała ze " myslałam ze mala na pół roczku "
To ja ostatnio stałam z młodymi na pzrystanku, młody w chuście troche marudził, bo spiący był. Podszedł pan i spytał, czy mały nei chciałby lizaczka
Jaatkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 07:41   #2577
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
. O operze chyba jeszcze nie myślała więc jej nawet takiego pomysłu nie poddaję

No gratulacje!!
Ja też chcę!!!

Wiem wiem, ze tak sobie gadała, ale ja dzisiaj źle się czuję i jakaś wkurzona jestem, to mnie taka gadka wnerwia. Mężowi tez się oberwało. Zresztą moja teściówka często wali tekstami jakby wszystko wiedziała najlepiej na świecie i była alfą i omęgą, ale czytając jak czasami z teściowymi jest u Was to już nie narzekam.

Dzięki za cynk. Słoiczki akurat wczoraj pokupowałam na zas, ale na body sie skuszę, jak będzie fajne.

No szaleje ta Twoja dziewczyna na całego. Najpierw ząbki teraz obroty. Gratki

Właśnie mała mi wstała i płacze. Nie wiem czemu, a było tak fajnie. Myślałam, że się wygrzeję dzisiaj. Dobra mykam do niej,a potem spać. Dobrej nocki kobitki.

Jak czytam czasami o waszych tesciowych, to mnie aż włosy deba staja. Moja tez mnei czasem wkurza, ale w sumie w miarę jest.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-30, 07:42   #2578
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Ja bym obstawiała alergię kontaktową. Mój właśnie wczoraj popołudniu tak się tarł o kocyk (znów prany z płynie Lovela) i od razu jeden policzek tak czerwony że hej, bo tym policzkiem przede wszystkim tarł.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22387892]No widzisz, bo cioci Szaji się słucha Polecam JELP proszek i płyn do płukania/zmiękczania (swoje rzeczy też w tym piorę, pięknie pachną po tym płynie ).[/QUOTE]
Ano słucha się słucha, tylko jak widać nie stosuje. Ale nauczkę mam teraz jednak posłucham
Co do proszku to dla nas używam Persil Sensitive i wiem że dziewczyny w nim też piorą i nie wiem czy w nim nie wyprać od razu.
Cytat:
Napisane przez _paula_ Pokaż wiadomość
Kurcze teraz się zastanawiam jak tak mówisz o Loveli że małemu coś wyskakuje czy przypadkiem nie od proszku ta plamka na buźce taka wysuszona Też cały czas pierzemy w Loveli...
Mój cały czas coś miał na policzku i się wyleczyć tego nie dało, ogólnie całą skóra ma raczej suchą i jeszcze wierch stóp przesuszony bardzo. Mi lekarka powiedziała że co 3. dziecko ma uczulenie na Lovelę. Ostaw co Ci szkodzi. Jak pomoże to super.
Cytat:
PS
Przepiękna pamiątka

Darianna Oleńka śliczna

Gratulacje dla Agatki, Tymka i Iguni za zasmakowanie stópek

A ja smarkata jestem na całego. Niestety.
Młodemu dziś rano pierwszy raz dziąsła posmarowałam żelem, chyba Dentinox i od razu taki spokojniejszy się zrobił. Trochę pobaraszkował ta tapczanie, z matą i bez, a potem padł jak kawka i śpi już prawie godzinę, jak nie on. Dosłownie na rękach mi usnął.
Stary 2010-09-30, 07:44   #2579
Jaatkaa85
Zadomowienie

Cytat:
PS

czawrte zdjecie od góry , od lewej, swietne!
Stary 2010-09-30, 07:46   #2580
bratkab
Zadomowienie

A proszę bardzo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości