Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 834 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-29, 23:04   #24991
i_lonka
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Syrenko, dziękuję za kolejną profesjonalną odpowiedź.

Basiu, nie złość się na swoje loki. One też czasem mają zły dzień. Wiem z autopsji. Ale nie poddajemy się .

Rybiorku, jak patrzę na Twoje loki to . One mnie mobilizują do dalszej pracy nad swoim włosami.

7.07.10
- CG
14.07.10 - bez prostowania
13.09.10 - pokrzywa

Edytowane przez i_lonka
Czas edycji: 2010-09-29 o 23:17
i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 23:07   #24992
Jennifer85
Zakorzenienie

No wlasnie Rybiorku te wlosy przyciagaja To Twoje naturalne? Ja sie teraz zastanawiam czy nie lepiej uciachac moje, mam dopiero odrost dwa cm a chce chodowac swoje... Co myslisz? Zostawic i dbac niech rosna czy uciachac i z krotkimi najpierw walczyc?

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 23:09   #24993
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Mylam co dwa dni ale od paru dni jak stalam sie pokrecona to codziennie bo bez zelu sa paskudne a po zelu sa... paskudne hhahaaaa
ja tylko po Gellie z Curl Junkie mam second day, ale jestem totalnie zbzkikowana i tak myje, bol jest taki ze gellie nie lubi odzywek bs i po 2 tygodniach uzywania czulam ze wloski sa troche suche, no powiedzmy zaczynaly byc, wiec dlatego robie odmiany, szukam obecnie odzywki bs ktora gellie zaakceptuje, to juz wtedy mialabym zestaw pielengnacyjny zlozony z samych KWC

lece na analizowy bo zdaje sie ze zel z CHS nie dalam jeszcze tam i mam nowy szamponik rowniez z Curly Hair Solution, z bardzo dobrymi komentarzami na NT, jutro bede pierwsz raz myc nim wlosy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-29, 23:14   #24994
Jennifer85
Zakorzenienie

Co to sa odzywki BS?

Stary 2010-09-29, 23:24   #24995
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez i_lonka Pokaż wiadomość
Rybiorku, jak patrzę na Twoje loki to . One mnie mobilizują do dalszej pracy nad swoim włosami.
miod na moje serduszko, niestety trzeba duzo cierpliwosci i wytrwalosci (i stracic troche kasy na produkty), jak ktos sledzi watek systematycznie to mozna zobaczyc co mialam, co spowodowalam (rozjasnianiem) i co na poczatku mialam po scieciu, obecnie znow zaczynam rozpoznawac swoje wloski

Cytat:
No wlasnie Rybiorku te wlosy przyciagaja To Twoje naturalne?
w jakim sensie pytasz? lokow? jak najbardziej, dzisiaj nie byly nawet ugniatane
koloru? niestety tylko na 4 centymetrach mam swoj, mialam blond ale zniszczyl mi wlosy, wiec sciachalam sie ale nie moglam wytrzymac patrzac na odrosty, mam teraz delikatna farbe z belle colour - jasny zloty braz, zblizony do moich ale ze zlotym odcieniem, moj wlasny jest zimny (tak mi sie wydaje bo nie widzialam swojego koloru jakies 15 lat)

Cytat:
Ja sie teraz zastanawiam czy nie lepiej uciachac moje, mam dopiero odrost dwa cm a chce chodowac swoje... Co myslisz? Zostawic i dbac niech rosna czy uciachac i z krotkimi najpierw walczyc?
to zalezy od Ciebie, ja walczylam dlugo aby nie scinac, ale po paru miesiacach bylam zmeczona, za duzo czasu i produktow potrzebowalam aby wygladaly dobrze, dzisiaj mam tylko gellie nalozony po splukaniu odzywki i to chyba mowi samo za siebie, zeby bylo jasne - NIE LUBIE KROTKICH WLOSOW, ale nie bylo wyjscia, teraz czekam az odrosna, ale spojrzenia obcych ludzi mowia mi ze dobrze zrobilam, no chyba ze glupio wygladam i dlatego sie niektorzy tak gapia, tyle ze ja widze ze oni sie ewidentnie wgapiaja we wlosy, nie w buzie czy ciuchy

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Co to sa odzywki BS?
bs - bez splukiwania

ds - do splukiwania
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-29, 23:26   #24996
Jennifer85
Zakorzenienie

A jakie stosujesz szampony i odzywki? Jesli mozesz sie podzielic ta informacja?

Stary 2010-09-29, 23:45   #24997
myszka2020
Zakorzenienie

Rybiorku włoski cudne
A ja chyba doszłam do tego, że lepiej na moje fale jako odżywka bs działa pani potters aloesowa, którą myję też włoski. Jakoś tak lepiej utrwala i lepiej się fale robią. Raz z początku jej użyłam właśnie BS i nie mogłam się nadziwić, jak ładnie, teraz wiem chyba czemu
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 00:00   #24998
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
A jakie stosujesz szampony i odzywki? Jesli mozesz sie podzielic ta informacja?
to bylo dzisiaj

szamponu uzywam 1-2 tygodniowo, przy czy jesli musze dwa razy uzyc szamponu to raz jest to z sls (mialam Joanne Nauturie mieta i wrzos, od jutra Treatment Shampoo z Curly Hair Solution) a drugi raz bez sls (uzywam Come Clean Shampoo z Kinky Curly)

odzywki zazwyczaj tak
- 2 razy tygodniowo - wtorki i czwartki - hibiscus & banana deep conditioner z curl junkie na 15 min pod czepek (nie mam wiecej czasu rano)
- sobota (po szamponie z sls) curl fix z curl junkie (maska proteinowa) na 30-60m potem na 30 min smoothing z curl junkie

pozostale dni, zanim sprobowalam miss jessie's to bylo tak
- mycie: odzywka myjaca Daily Fix z curl junkie
- odzywka ds: Smoothing z curl junkie na 15 min pod czepek ( w tym czasie prysznic, przygotowanie sniadania)

od tygodnia pozostale dni:
- mycie: odzywka myjaca miss jessie's - creme de la curl
- odzywka ds: miss jessie's na 15 min pod czepek - creme de la creme

stylizacje podalam wczesniej

co do odzywek bedzie zmiana, w czwartki wprowadze (zaczynajac od jutra) maske z miss jessie's Rapid Recovery (jutro pierwszy raz wiec nie wiem jak bedzie w uzyciu, dam znac)

edit: prawie wszystko kupuje na BC, czasami w polskim sklepie w Dublinie zdarza sie Joanna Naturia bs mak&bawelna oraz miod&cytryna (ale ostatnio jakos odeszlam od nich) oraz szampony ale wyboru nie ma, jak zaczelam CG byl z Naturii mak&bawelna (ale ma jakis pq), 3 miesiace temu byl ten z mieta & wrzosem (ten jest CG, no poza tym ze ma sls, ale czasem jest potrzebny sls do oczyszczenia)

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Rybiorku włoski cudne
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-09-29 o 23:59
Stary 2010-09-30, 08:42   #24999
Jennifer85
Zakorzenienie

Ojejej bede sie musiala w to pozniej zaglebic Dziekuje

Stary 2010-09-30, 09:25   #25000
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
zgadzam sie z dziewczynami, swiadoma pielegnacja nie oznacza koniecznosci rezygnowania z silikonow (lub zakazu powrotu po okresie diety bezsilikonowej), byle nie przesadzac bo wlos musi dostac cos odzywczego lub nawilzajacego od czasu do czasu (lub czesciej), ja mam chwilowo odwrotnie niz Ty, uzywam odzywki myjacej i ds z silikonami a stylizatory bez i chwilowo jestem mega zadowolona, mam wlasnie grube loki ktore trzymaja sie ciasno, oczywiscie oznacza to ze bede musiala uzyc szampon z sls ale mi to nie przeszkadza, mam taki typ wlosa i skalpu ze i tak minimum 1 raz w tygodniu potrzebuje porzadnego oczyszczenia

edit: wstawiam dowod, w zasadzie 2 dowody nie moglam sie zdecydowac na ktorym lepiej sa loki widoczne
Rewelacyjna są aczkolwiek ja dalej ubolewam nad długością
Jednak ubolewam mniej niż ostatnio, bo są dłuższe

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Dziwne, żeby Nivea wysuszał. Może nie tolerujesz gliceryny?
Witam Jumaaaattt
A co do Nivea- mnie sam też wysusza
Jednak jak połączę go z żelem to już całkiem inna bajka- całkiem pozytywna

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Mam bardzo nieprzyjemną wiadomość.

Któraś z wizażanek skopiowała na swojego bloga informacje z naszego podforum, które nie są jej własnością. Nie wiem, czy ta osoba zdaje sobie sprawę z tego, że popełnia intelektualną kradzież, kopiując treści, które do niej nie należą.
Istnieje coś takiego, jak prawo autorskie i jego łamanie jest ścigane przez odpowiednie organy. Co na ten temat Onet? Proszę bardzo - KLIK

Informuję, jeśli ktoś nie przeczytał do tej pory regulaminu, że treści zawarte na wizażu należą do niego. Tym samym łamane są prawa większego podmiotu niz indywidualny.

Dodam, że zarówno ja, jak i pozostałe autorki postów z FAQ oraz tłumaczeń artykułów, czują się co najmniej urażone takim postępowaniem. Nie da sie go nazwać w inny sposób niż naganne.

Nadto na blogu znajdują się zdjęcia należące do marki producenta kosmetyków do włosów kręconych - nie sądzę, by zostały zdobyte w sposób legalny.

Licze na to, że właścicielka bloga zlikwiduje go czym prędzej, by nie narobic sobie dodatkowych kłopotów.
No comments
Idę skomentować jej tego pseudo bloga

A tak w ogóle...
Kropcia- dziękuję słoneczko Już dotarło
Jak tylko wyjdę z choroby i będzie mi zależało na tym aby loki jakoś wyglądały ( ) to od razu przetestuję
Najpierw tak, jak opisałaś na karteczce

Jeszcze raz wielkie dzięęęki

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 10:57   #25001
myszka2020
Zakorzenienie

Wstaję dziś, idę do lustra, normalnie to zamiast fal miałam jakieś ni to fala, ni to nie wiadomo co. A dziś wyglądają praktycznie tak jak wczoraj, nadziwić się nie mogę

Słoneczka moje kochane, bo czytałam, że macie tu ten krem lorysa zielony z kiwi do włosów kręconych i używacie go jako odżywki bs, a próbowała któraś jako typowo stylizator zamiast żelu?

Mobilizują mnie te Wasze włoski, jak oglądam
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 11:01   #25002
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Wstaję dziś, idę do lustra, normalnie to zamiast fal miałam jakieś ni to fala, ni to nie wiadomo co. A dziś wyglądają praktycznie tak jak wczoraj, nadziwić się nie mogę

Słoneczka moje kochane, bo czytałam, że macie tu ten krem lorysa zielony z kiwi do włosów kręconych i używacie go jako odżywki bs, a próbowała któraś jako typowo stylizator zamiast żelu?

próbowałam, też jest ok ale włosy szybko się odkształcają, a po nocy to już wogóle się do niczego nie nadają

musisz spróbować jak się zachowa na twoich włosach

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 11:03   #25003
caskada
Zakorzenienie

Cytat:

wydaje mi sie ze moze byc za ciezki ale niewiadomo ja wlasnie tez eksperymentuje i szukam patentu na piekne grube loki bo tylko takie mnie kreca niestety czasami robia mi sie makaronowe spiralkiniewiem od czego to jest uzaleznione
Stary 2010-09-30, 11:36   #25004
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:

Któraś z wizażanek skopiowała na swojego bloga informacje z naszego podforum, które nie są jej własnością. Nie wiem, czy ta osoba zdaje sobie sprawę z tego, że popełnia intelektualną kradzież, kopiując treści, które do niej nie należą.
Istnieje coś takiego, jak prawo autorskie i jego łamanie jest ścigane przez odpowiednie organy. Co na ten temat Onet? Proszę bardzo - KLIK
Dziewczny, strasznie przykro cos takiego czytac
mysle jednak, ze nie mozna tego tak zostawic
proponuje pseudo wlascicielke bloga zasypac mailami

Syrenko i Jumaatt
bardzo dziekuje za pomoc z kompletowaniem kosmetykow na wyjazd

postanowilam nie wariowac, za bardzo i nastawilam sie na pielegnacje emolilenty + silikony + chustka na wlosy
bede tesknila
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 12:32   #25005
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ojejej bede sie musiala w to pozniej zaglebic Dziekuje
jakby co pytaj, jak bedziesz chciala cos zamowic z BC to najpierw poszukaj na analizowym bo ja juz sporo przetestowalam i wszystko wrzucam dziewczynom do analizy (ze mnie jeszcze nie przeklely to cud)

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Rewelacyjna są aczkolwiek ja dalej ubolewam nad długością
Jednak ubolewam mniej niż ostatnio, bo są dłuższe
w rzeczywistosci wygladaja lepiej, sa takie smieszne, te na czubku glowy i nad uszami skrecone jak baranki, reszta luzniejsze ale grube loki

no i rosna, rosna, choc ja tego tak nie widze w realu, jak cykne fotke to dopiero widze roznice z poprzednimi zjeciami

Cytat:
No comments
Idę skomentować jej tego pseudo bloga
ja juz to wczoraj zrobilam, ale dzisiaj moge znow

Cytat:

to sie cieszymy, bardzo sie cieszymy i moze jakies fotki?

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
pomysl oczywiscie dobry ale... hm... nie mozna czegos jeszcze zrobic?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-30, 12:47   #25006
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Charlotte95 Pokaż wiadomość
To znaczy, że powinnam zastosować odzywki bogate w emolienty? A jakie to składniki, żebym mogła je poszukać w odzywkach? Albo może mogłabyś podać takie odzywki?
Przykładowe emolienty oraz cetyl i cetearyl alcohol, wszelkiej maści oleje. Możesz też zastosować silikony, parafinę, wazelinę, byle pamiętać o regularnym zmywaniu tych substancji.
Istotne, by skupić się na tych składnikach w doborze produktów bez spłukiwania. Olejowanie też oczywiście pomoże (pod warunkiem, że nie wymywasz olejów skutecznie szamponem).
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Są beznadziejne. Wiem, nie napisałam żadnych konkretów co i jak robię. Ale złość przeze mnie przemawia.
Wściekam się, bo nie mam na nic czasu, ani na kolejne wczytanie się w włosowe porady ani nawet na przeczytanie jednej strony książki.
Musiałam się wygadać, bo o włosach nie bardzo mam z kim porozmawiać realnie
Chociaż tyle... Jesteś zła na nadmiar pracy, a wyżywasz się na włosach Nieładnie. Jest im na pewno przykro. Przepraszamy włoski, nakładamy olej albo inne dobroci i uśmiechamy się szeroko do pięknych loków odbijających się w lustrze.
A papierzyska w pracy obrzucamy stertą wyzwisk
No - jesteśmy z Tobą
Cytat:
o masz, tam jest artykul ktory tlumaczylam dla nas, bardzo nieladnie, zeby chociaz ktos mnie zapytal czy mozna skopiowac, zgadzam sie z nasza Pania Moderatorka, bardzo nieladnie
Właśnie - treści zamieszczone na wizażu są chronione prawem autorskim. Tak samo wrzucane przez nas zdjęcia.
Wiele z nas włożyło sporo pracy i serca w pisanie i tłumaczenie, poszerzanie własnej wiedzy i dzielenie się nią, a ktoś przywłaszcza sobie efekty tych działań.
Cytat:
edit: wpisalam koment na blogu ze moje tlumaczenie zostalo skopiowane bez mojej wiedzy, a co!
Ja również wraz z ostrzeżeniem, że to łamanie praw autorskich.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 13:01   #25007
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Wiele z nas włożyło sporo pracy i serca w pisanie i tłumaczenie, poszerzanie własnej wiedzy i dzielenie się nią, a ktoś przywłaszcza sobie efekty tych działań.
wlasnie, kazda z nas jest zabiegana i probuje wyrwac troszke czasu zeby moc pobyc tutaj troche z innymi kreconowlosymi, uczymy sie i dzielimy wiedza i naprawde trudno znalezc dodatkowy czas na spokojne tlumaczenie, i wiem co pisze to choc znam angielski to musialam sie nad paroma zdaniami zastanowic zeby po polsku brzmialy logicznie bo wiadomo ze nie tlumaczy sie zadnego jezyka doslownie
Cytat:
Ja również wraz z ostrzeżeniem, że to łamanie praw autorskich.
a co wiecej da sie zrobic?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-30, 13:08   #25008
Eloe77

Cytat:
Ja sie teraz zastanawiam czy nie lepiej uciachac moje, mam dopiero odrost dwa cm a chce chodowac swoje... Co myslisz? Zostawic i dbac niech rosna czy uciachac i z krotkimi najpierw walczyc?
Na zdjęciach odrostu nie widać. Włosy na zniszczone nie wyglądają, ale bardziej na obciążone. Ja bym nie cięła w tej chwili, ale pielęgnowałabym to, co jest.
Cytat:
Jestem za i liczę na to, że to brak świadomości, a nie celowe działanie.
Cytat:
bede tesknila
My również.
Cytat:
pomysl oczywiscie dobry ale... hm... nie mozna czegos jeszcze zrobic?
Można. Dajmy jednak szansę osobie na naprawienie błędu. Tak do końca weekendu.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-09-30, 13:12   #25009
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Można. Dajmy jednak szansę osobie na naprawienie błędu. Tak do końca weekendu.
Masz racje Pani Moderatorko Ja to taka w goracej wodzie kapana

a propos - zajrzyj Eloe do Codziennika - wyprobowalam nowe rzeczy i jestem mega zachwycona, maska z miss jessie's to cudenko opisalam dokladnie dzisiejsza pielegnacje w Codzienniku, zrobilam wprawdzie fotki tez ale nie wiem czy tak kolejny dzien Was meczyc, generalnie wygladaja jak wczoraj
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-30, 13:14   #25010
Eloe77

Cytat:
a co wiecej da sie zrobic?
Choćby zablokować blog i dostęp. Ale mam nadzieję, że nie będzie trzeba tego robić.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-09-30, 13:20   #25011
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Witam Jumaaaattt
A co do Nivea- mnie sam też wysusza
Jednak jak połączę go z żelem to już całkiem inna bajka- całkiem pozytywna
Cześć Indios Kurcze, no fenomen to jest dla mnie z tym wysuszającym działaniem Nivei
Chyba dawno go nie używałaś, bo po Twoich włosach żadnego wysuszenia nie widać
Cytat:
Syrenko i Jumaatt
bardzo dziekuje za pomoc z kompletowaniem kosmetykow na wyjazd
i trzymamy kciuki, żeby lokasy dobrze zniosły podróż

Rybiorku, ja się zgłaszam na ochotniczkę do męczenia, ja
Twoje opisy doświadczeń są bardzo pomocne w późniejszych zakupach, także ja osobiście piszę się jak najbardziej na relacje okraszone zdjęciami
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 13:21   #25012
i_lonka
Raczkowanie

A ja dzisiaj odwiedziłam tego bloga-złodzieja intelektualnego. Ależ jestem naiwna, myślałam, że autorka ukradła tylko kilka artykułów, ale nie ona ukradła cały wizaż dla kręconych, jak to przeglądałam, to tam jest nasza pigułka, FAQ, artykuły. Co gorsza ona ukradła wszystko, słowo po słowie, nawet tytuły... Pozostaje tylko.

PS: A grafika (właściwie cały wygląd) tego bloga jest beznadziejny.

7.07.10
- CG
14.07.10 - bez prostowania
13.09.10 - pokrzywa

i_lonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 13:27   #25013
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Rybiorku, ja się zgłaszam na ochotniczkę do męczenia, ja
Twoje opisy doświadczeń są bardzo pomocne w późniejszych zakupach, także ja osobiście piszę się jak najbardziej na relacje okraszone zdjęciami
no to na Twoje zyczenie kochana(tylko prosze sie trzymac bo za ewentualne skutki oczowe nie biore odpowiedzialnosci jako ze otrzymalam pisemna deklaracje o rezygnacji z prawa do nie meczenia)

tutaj dzisiejszy opis z Codziennika

a ponizej fotki, jak zwykle dwie bo jak robie to jedno wychodzi dalej i potem probuje blizej i nie wiem ktore lepiej oddaje obraz lokow, na fotkach nie widac tych barankow na czubku glowy ale coz, robie fotki telefonem
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-30, 13:29   #25014
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzisiaj odwiedziłam tego bloga-złodzieja intelektualnego. Ależ jestem naiwna, myślałam, że autorka ukradła tylko kilka artykułów, ale nie ona ukradła cały wizaż dla kręconych, jak to przeglądałam, to tam jest nasza pigułka, FAQ, artykuły. Co gorsza ona ukradła wszystko, słowo po słowie, nawet tytuły... Pozostaje tylko.

ja tylko wczoraj rzucilam okiem i mi wystarczylo jak zobaczylam moj i anki.d artykul skopiowany w calosci, nawet moj dopisek: od tlumacza... gdzie wyjasnilam jakis termin zostal skopiowany, granda!
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-30, 13:32   #25015
agison
Zakorzenienie

Cytat:

Informuję, jeśli ktoś nie przeczytał do tej pory regulaminu, że treści zawarte na wizażu należą do niego. Tym samym łamane są prawa większego podmiotu niz indywidualny.

Dodam, że zarówno ja, jak i pozostałe autorki postów z FAQ oraz tłumaczeń artykułów, czują się co najmniej urażone takim postępowaniem. Nie da sie go nazwać w inny sposób niż naganne.

Nadto na blogu znajdują się zdjęcia należące do marki producenta kosmetyków do włosów kręconych - nie sądzę, by zostały zdobyte w sposób legalny.

Licze na to, że właścicielka bloga zlikwiduje go czym prędzej, by nie narobic sobie dodatkowych kłopotów.
o qrczę, ale chamstwo mój artykulik też się tam znalazł
zaraz też się tam wpiszę z jakimś negatywnym komentarzem, ale to jest zwyczajna kradzież!
a tak w ogóle to cześć wszystkim zakręconym
dawno mnie tu nie było

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 13:33   #25016
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
zaraz też się tam wpiszę z jakimś negatywnym komentarzem, ale to jest zwyczajna kradzież!
dawno mnie tu nie było
oj dawno, witamy cieplutko
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-09-30, 13:36   #25017
Eloe77

Cytat:
Masz racje Pani Moderatorko Ja to taka w goracej wodzie kapana
W człowieku wzbiera wściekłość, gdy odnajduje takie rzeczy. Aż odechciewa się przeszukiwać net, gdy trafia się na takie kwiatki. Nie dziwię się więc reakcji.
Cytat:
a propos - zajrzyj Eloe do Codziennika - wyprobowalam nowe rzeczy i jestem mega zachwycona, maska z miss jessie's to cudenko opisalam dokladnie dzisiejsza pielegnacje w Codzienniku, zrobilam wprawdzie fotki tez ale nie wiem czy tak kolejny dzien Was meczyc, generalnie wygladaja jak wczoraj
To tylko się cieszyć Jak dla mnie fotki to sama przyjemność

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-09-30, 13:39   #25018
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:

Skoro odwiedziłaś to skomentuj
Ja walnęłam jej elaborat nie szczędząc ostrych słów
Uwielbiam to
Dodatkowo dodałam to wszędzie, gdzie można
Czyli w komentarzach, w księdze gości i na PW do tej Niuni
Jak nie usunie to będę pisać codziennie

Jeszcze by się przydało żebyście i Wy ją zaczęły atakować

Cytat:
Cześć Indios Kurcze, no fenomen to jest dla mnie z tym wysuszającym działaniem Nivei
Chyba dawno go nie używałaś, bo po Twoich włosach żadnego wysuszenia nie widać
No bo mówię, że używam z żelem
I jest pięknie

Agison- hej Myśmy się ostatnio widziały

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Edytowane przez Indios Bravos
Czas edycji: 2010-09-30 o 13:40
Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 13:47   #25019
agison
Zakorzenienie

witaj Rybiorku
Cytat:
Skoro odwiedziłaś to skomentuj
Ja walnęłam jej elaborat nie szczędząc ostrych słów
Uwielbiam to
Dodatkowo dodałam to wszędzie, gdzie można
Czyli w komentarzach, w księdze gości i na PW do tej Niuni
Jak nie usunie to będę pisać codziennie

Jeszcze by się przydało żebyście i Wy ją zaczęły atakować

Agison- hej Myśmy się ostatnio widziały
no my to tak
a ja się zastanawiałam gdzie taki koment dodać - teraz już wiem
strasznie jestem dziś zapracowana, ale jak wrócę do domu to puszczę wodze fantazji i dorzucę coś od siebie

a tak w ogóle to śliczne włosy macie dziewczyny, podgladam Was w wolnych chwilach i zachwycam się fotami i Waszymi włosami

!!! NAKARM PIESA !!!
agison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 13:51   #25020
Eloe77

Rybiorku za to widać baranki na skroniach

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
No właśnie... Nikt nie uniknął skopiowania.
Cytat:
dawno mnie tu nie było
Witaj ponownie Pojawiasz się i znikasz...

MÓJ IDEAŁ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 22 (0 użytkowników i 22 gości)

Zasady wysyłania wiadomości