|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
|
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
I szatki sa na kazdym chrzcie wszedzie czy róznie to bywa?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, bo my (baby) jesteśmy bardziej skomplikowane
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Szatka i swieca -obowiązkowe wszędzie Szatka wygląda tak: http://www.bobomix.pl/szatki-do-chrztu-kwadrat,64.html Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-09-30 o 14:05 |
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to musze zakupic :[ i świczke ![]() jak to to ta ceremonia cala wyglada? wiecie, ja to antychryst jestem i nie mam pojecia. bylam kiedys na chrzcinach ale gó... uzik mnie interesowaly
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaka polecacie karuzele do łozeczka ? chodzi mi o cos porzadniejszego i fajnego, nie byle jaka pierwsza lepsza z nakrecana pozytywka :/
Jak macie to podajcie linki i czy polecacie i jakie Mne zainteresowała jak narazie ta http://allegro.pl/karuzela-mala-ksie...246295879.html ale z Fisher Price jakas fajna byla tylko niewiem ktora to. PS. Ten sam post jest na "Wszystko co chcialybyscie wiedziec... " Wiec nie uznajcie tego za spam, po prostu nie mam zbytnio czasu bo przegladam to wszystko i zalezy mi na jak najszybszej odpowiedzi i opini wiecej osob ![]() EDIT: A i chodzi mi o to zeby raczej nie bylo muzyki klasycznej .. Chociaz ewentualnie moze byc, glownie mi o kolysanki chodzi jakies ładne, uspokajajace.
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
mniej wiecej tak
|
#1267 |
|
Raczkowanie
|
cze dziewczyny
juz dawno nie zagladalam a obiecalam wstawic zdjecie niuni oto ona wczoraj skonczyla miesiac ,czas leci... jak niunia przysnie to postaram sie cos wiecej napisac. prosze o dopisanie do listy bo niestety zostalam pominienta,moze dla tego ze ostatnia bylam , nasza kasia ur przez cc o godz.12.00 29.08
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Pół nocy nie spałam i myślałam o tym moim karmieniu. Po długich rozmowach z TŻ, stwierdziliśmy, że rozpoczynamy karmienie mieszane. Tzn. raz butla, raz cyc. Igusia jest szczęśliwa
Ciężko mi z tą decyzją, ale z drugiej strony jak widzę, że jej jest lepiej to aż ciepło na sercu się robi. Piszecie o swoich tż, mój też mnie czasem wkurza, widzę że się stara, ale chciałabym, żeby był bardziej domyślny i np. jak leży zużyty pampers to żeby sam go wyniósł, a nie tylko wtedy gdy ja go poproszę. Zrobi wszystko, naprawdę wszystko o co go poproszę, ale- no właśnie- muszę mu mówić. Taki już jest, ale nie zamieniłabym go na innego za nic w świecie. Najbardziej kocham go za to, że mówi mi, że mam piękne ciało I powtarza mi co wieczór, że dałam mu taką śliczną córeczkę i jest ze mnie dumny, że "dałam radę" sama przy porodzie. Dziś Dzień Chłopaka- kupiłam mu dużego Heinekena i przykleiłam kokardkę Nigdy nie robimy sobie z takich okazji żadnych wielkich prezentów ![]() siala piękne zdjęcia. Zazdroszczę takiego kolegi ![]() renatka ja mam fisher price "inteligentny uspokajacz", ale chyba trafiłam na felerny egzemplarz, bo się zacina. Tak więc nie mogę polecić. Jedyne co ma fajne to melodyjki i faktycznie uruchamia się samoistnie jeśli dziecko płacze dłużej niż 8 sekund ![]() Jeśli chodzi o chrzest, to ja byłam z Markiem chrzestnymi dwa razy (on chrzestny, ja chrzestna. I nie dość, że prezent to jeszcze ubranko, szatka, świeca. U nas w rodzinie tak jest, za to za chrzest płacą rodzice. |
|
|
|
#1269 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a do czego jest ta szatka???swiece to sie zapala podczas chrzcin, a szatka po co?
|
|
|
|
#1270 |
|
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny długo sie nieodzywałam bo jakos niemiałam weny a wy pewnie juz mnie niepamietacie ale mam problem i dlatego pisze po rade a wiec moja mała dzis konczy 7 tygodni od 3 tygodni podawałam jej bebiko 1 wszystko było ok a wczoraj dostała mega wysypki i była bardzo niespokojna pojechałam do lekarza lekarka stwierdziła że tom oże od mleka wiec postanowiła aby zmienic na nutramigen i tu zaczołsie proble moja córcia za zadne skarby niechce go wziąsc do buzi próbuje a potem płacz jest głodna drzesie i nic niepomaqga meczymy sie nawzajem niewiem juz co robic jak wprowadzic jej ten pokarm może któras ma jakis pomysł to proszę o rady bo juz niewiem co robic
|
|
|
|
#1271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie no żartuję.. taką szmatę się zarzuca na dziecko i ona coś tam symbolizuje niby ale się nie znam na kościelnych obrzędach i więcej nie wiem ![]() Ja dziś na usg - państwowo - kurna lekarz się spóźnił.. godzinę!!! Umawiałam się 6 tygodni temu i babka mi dała karteczkę, że mam być na 14:45 - myślę fajnie, godziny ustalone ![]() Wchodzę.. kupa ludzi i dziecków... i co? Wszyscy mają na 14:45! Lekarz przyszedł po godzinie, zbadał i wszystko mały ma okej kontrola za 2,5 miesiąca dopiero ![]() Ale ledwo wlazłam, siadłam, małego hop na ręce bo już mu się fotelik znudził (cały dzień śpi po 10 minut i co chwile ciś go wybudzało, w domu usypiał to obudziłam go ja bo trza się zbierać na tę wizytę..) no itak sobie lezy, gada, patrzy... a baba jakas co przyjechała z córką i wnusią siedząca obok mnie - jak tylko Sebek kwęknął - łapie go za rączki i mówi "oj zimne, zimne, mam raczki taaak".... no gdyby nie ta jej córka co wyglądała tak poczciwie bidulina to bym jej wygarnęła co sądzę o macaniu cudzych dzieci a tym bardziej "mądrych radach nikomu nie potrzebnych"
||
|
|
|
#1272 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ja jestem
I tylko z tego powodu jestem w Stanach, bo baaaardzo tesknie za rodzinka i przyjaciolmi. Gdyby nie to, jaki jest moj maz, to wcale by mnie tu nie bylo ![]() Cytat:
![]() A tak poza tym to moja corka sto razy bardziej woli zabawy ze mna niz jakiekolwiek zabawki ![]() Cytat:
Slicznosci Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj Milena po raz pierwszy zasmiala sie na glos |
||||
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
WIKIMI - prosze o takie dane na pw: - nik - imie i wiek - doklady tydzien ciazy - porod CC czy SN - data - godzina - imie dziecka - waga -wzrost Byłam z mama na zakupach: pampersy, melko sporzywka i 500zł poszlo...ale kupilam w ciucholandzie malaj fajna dwustronna bluze, sweterek, balerinki i do spania taki spiworek uwaga za 5zł a sliczny, leprzy niz w lidlu![]() A maz mnie wkurzyl jeszcze, bo mialam zabrac auto, a on ze dopiero o 11.50 bo mu potrzebne...wiec ja pojechalam na inny prom nie dla turystow...laski bez ale sie wkurzylam...ale fajny sweter kupilam w ciucholandzie ![]() przyjechal......
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1274 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() o rety a co tu taka cisza jak makiem zasiał
|
|
#1275 |
|
Rozeznanie
|
anuszka no chyba faceci tacy jednak są, że trzeba jak krowie na rowie (kiedyś myślałam, że nie ale jednak tak), a z karmieniem mieszanym zobaczysz, będziecie obie zadowolone i w mig zacznie przybierać.
alisa kurcze nie wiem co doradzić, też jemy nutra, ale jakoś płynnie poszło. Mi lekarz powiedział, że takie dziecko nie ma jeszcze tak wyrobionego smaku i pójdzie no i poszło, ale widać nie do końca tak jest jak mówił. wyszłam dziś w końcu na spacer, ponad godzinę, kropiło i zimno było, ale zaliczony, niech no się hartuje (za dużo mam nie spotkałam
|
|
|
|
#1276 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Misiulka
juz jestem , moj tz z okazji swojego swieta robi nam pyszna kolacje , i jak ja mam sie nie utuczyc---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- witaj, sliczniutka coreczka Cytat:
Cytat:
a baba ja tez tego nie lubie ale niestety brak mi odwagi zeby zwrocic uwage, nie jestem asertywnaCytat:
to musialo byc superCytat:
|
|
#1277 |
|
Rozeznanie
|
A mój pojechał do Warszawy, a ja nie chciałam Małej tachać taki kawał po szczepieniach i zostałam SAMA na dwa dni z Agatką! Ciekawe jak damy sobie radę.
Enterete ja też zaliczyłam dzisiaj godzinny spacer Spotkałam 4-5 mam w parku.Dziewczyny wychodzicie z dziećmi jak pogoda jest do kitu? |
|
|
|
#1278 |
|
Zakorzenienie
|
justynacz
ja wychodze wlasnie ogladalam moje dziecko w lokalnej telewizji
|
#1279 |
|
Zadomowienie
|
justynacz80 ja też wychodzę
itakasia a co to za pyszności na kolację pochwal się
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
cos takiego kolacja
![]() a tu taka cisza bo wszystkie dzisiaj rozpieszczaja
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
O matko, faktycznie cisza jak makiem zasiał
![]() Cytat:
![]() Mama chrzestna nakłada dziecku białą szatkę już po polaniu główki wodą święconą. Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-09-30 o 20:39 |
|
|
|
|
#1282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ten Twój M rozpieszcza swój babiniec
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kauflandzie były w promocji pampersy- 78szt. za 33,99, to tanio?? Pierwszy raz kupowałam "prawdziwe" pampersy. ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- itakasia te parówy są też dobre w cieście francuskim, ale jakie tłuste
|
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
oj tak
Cytat:
a parowki w ciescie francuskim tez jadlam, ale duzo bardziej mi smakuja w drozdzowym a to ze kaloryczne tez wiem
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
itakasia akurat Ty możesz sobie pozwolić na takie pyszności
Ale widzisz, ja nie mogę, a i tak pozwalam |
|
|
|
#1286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wogole to dzis nic nie ma w tv, nuda na maxa. chcialam ogladac Housa ale dzis choruje dziecko i ja nie ogladam takich odcinkow bo sie za bardzo denerwuje
|
|
#1287 |
|
Zakorzenienie
|
mam coraz więcej pokarmu...
Zaraz cycki mi eksplodują Mam wrażenie, że gdy sie dowiedziałam, że "raczysko" jest łagodne a nie złośliwe to zwiększyła sieilosc pokarmu. No nie ma się co dziwić Trochę mi ulżyło a przecież tak wiele zależy od psychiki i nastawienia.
|
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1289 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
justyna
dzieki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.

"
to musze zakupic :[ i świczke

ale się nie znam na kościelnych obrzędach i więcej nie wiem
no gdyby nie ta jej córka co wyglądała tak poczciwie bidulina to bym jej wygarnęła co sądzę o macaniu cudzych dzieci a tym bardziej "mądrych radach nikomu nie potrzebnych"

a wogole to dzis nic nie ma w tv, nuda na maxa. chcialam ogladac Housa ale dzis choruje dziecko i ja nie ogladam takich odcinkow bo sie za bardzo denerwuje