|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Dzasta sliczne ubranka i tez bardzo mi sie podobaja te panele,fajnie pasuja do mebli.
De28 mi dwa dni temu przyszedl ten przewijak i on wcale nie jest ciezki.I nie zaslania w duzym stopniu lozeczka.Jest w nogach wiec w niczym nie przeszkadza.Ja uwazam ze bardzo praktyczne sa te przewijaki.Nie trzeba latac gdzies z dzidziusiem tylko sie wyjmie z lozeczka i polozy ![]() Anecka super te bodziaki.Nawet nie przypuszczalam ze w pepco idzie kupic takie fajowskie i nie drogo.A z jakiego one sa materialu??Musze sie przejsc,moze tez cos fajnego wyczaje Wlasnie mnie dzidzia tak skopala ze nie moglam siedziec.Centralnie pod zebrami.Tak jakby biegala conajmniej w tym brzuchu
|
|
|
|
#4142 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
HEJA
![]() MOJA KUZYNECZKA miala i w ogole nie chciala w nim lezec nawet 2 min od razu placz a popolozeniu na materacu lezala spokojnie - choc to pewnei tez od dz. zalezy ale byprobowac to szkoda mi kasy ![]() ANECKA cioci sie nie przydaly cw. meczyla sie ok 6 godz. dziecko wypchnieto ciezarem learza ktory sie poloyl jej n abrzuchu... ale ona twierdzi ze jakby cw. w domu to moze cos by z tego bylo mi np cw pomogly szybciej wrocic do sprawnosci po cc i tego jestem pewna! wiec jak masz mozliwosc sily i nie boli cie nic to cwicz! ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
ja preferuje kopertowe duza czesc moich kolezanek lubiala i nosila przez glowe podwijala i przystawiala... ale ja sie wstydzilam rozstepow i tluszczu bo niczym dz,. mi zakryloby to co niektrzy w roznych sytuacjach przeciez sie karmi mogli by sobie popatrzec na tluste cielsko ![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
nooo fajniutkie a po ile?? ehhh ja czekam z utesknieniem na wyplate:/ nawet mamie prezentu teraz nie dam i musi biedna poczekac w swe ur. ale trudno - wolalam starszaczkowi kupic czapencje szaliczek i rekawiczki - teraz w miare jestem spokojna o niego wiec zima moze przyjsc ![]() ANECKA JAKICH SPODENEK DLA MALEJ SZUKASZ??? a bylas kiedys w komisie PINOKIO np? ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- ide pomasowac tz amolem bo go przewialo - wariatuncio w sweterku sobie z samochodu do sklepow chodzi! grrrrrrrrrrrrrr a teraz steka jeka - faceci to moga stekac a my?????????????? ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- IRSIN PODESLIJ ADRES TO CI WYSLE :d |
||
|
|
|
#4143 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz mialam ten wymaz zrobiony, bo niby moge wczesniej urodzic - nie mam zadnych paciorkowcow
Ide sprobowac zasnac. Do jutra |
|
|
|
#4144 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do auta, to ja mam naprawdę niesamowitego pecha, ale już stoi przerejestrowany z ważnym przeglądem, jeszcze tylko ubezpieczę i będzie wszystko po legalu. Ale mnie wczoraj teściowa wkur... Moja mama niewiele zarabia, ale jak kupuje coś dla mojej dzidzi to zawsze nowe, stwierdziła że nie wypada jej na ciuchach nic kupować, w końcu to ma być prezent dla nas i dla dzidzi, a ona jest babcią. Za to teściowa ma kupę kasy, jej dochód miesięczny to ok 3 tyś zł, do tego ma kupe kasy po zmarłym mężu, a zaczyna kupować małemu ciuchy w lumpkach- takich z lumpów mam całą szafę, potrzebuje paru nowych rzeczy do wyjścia, nic więcej, a ona skupuje stare szmaty nie wiadomo po co. Jak ja idę do lumpka to wybiera ubrania jak nowe, niekiedy z metkami, cena to 10/15zł za kg. Ona kupuje w takim gdzie cena jest 45zł za kg, a wybiera same zmechacone szmaty!!!! A do tego wszystkiego podobno zabrała się za pranie tych ubranek, nie kapuje po co? i tak wszystko muszę prać w proszku dla dzieci! Poza tym już nie raz mówiłam tż że nie chce nic od jego matki i dziecko w tym nie będzie chodzić (dla przypomnienia: teściowa stwierdziła że żeruje na jej pieniądzach, że jestem bezczelna iż zawszłam w ciązę i podała w wątpliwość ojcostwo swojego syna) Nic od niej nie chce. Z mojej skromnej wypłaty udało mi się już wszystko kupić dla dzidziusia za wyjątkiem łóżeczka, ale to w przyszłym miesiącu sobie kupię, za to jej synuś już 11 miesiąc ją niańczy zamiast iść do pracy- dla dziecka nie kupił nic ! Od teściowej nic nie chce, niech tylko wypuści tż ze swoich szponów i pozwoli mu zarabiać na rodzinę!! Jeszcze 6 tygodni i koniec z pracą Nie mogę się doczekać. Niby jestem przyzwyczajona do tego rannego wstania, tylko że ja nie mam okazji się wyspać, tym bardziej że wstaję tak 7 dni w tygodniu. Jak przyjdą mrozy to będzie masakra, ale mam nadzieję że do tego czasu już nie będe musiała zrywać się o 5 rano ![]() PS. Nie lubią mnie żadne sprzęty, począwszy od samochodów, po odkurzacze i żelazka. Auta- sztuk zajechanych 4 Żelazka- sztuk spalonych 4 Odkurzacze- sztuk spalonych 4 W przeciągu 3 lat. Kto mnie pobije? |
||
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
Biejatka co do sprzetow to faktycznie masz jakas energie ktora na nie wplywa negatywnie
![]() Tesciowa No coments. De28 jesli masz tak waska komode To i tak bys musiala kupic sztywny przewijak. I klasc go w poprzek, czyli od sciany do frontu komody, czyli komode odsuwac od sciany by sie przewijak zmiescil. Z dwojga zlego wolalabym przewijac na niskim lozku niz na twardej podlodze. Nie spie od 5tej, Maz mie cokaniem obudzil bo mu za glosno oddcyhalam
|
|
|
|
#4146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do uzywanych ciuchów i tesciowej to chyba zaczyna byc normalna patologia. coraz wiecej na ten temat słysze matki zazwyczaj kupuja nowe a tesciowe zazwyczaj uzywane!!!!
|
|
#4147 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Cytat:
Przeważnie były to bluzki, koszulki, albo swetry wciągane przez głowę. Co za problem podnieść bluzkę do góry? Sweter jeśli jest bardzo gruby, to jest trudniej, ale w pozostałych ciuchach bez problemu. Ja miałam tylko staniki do karmienia, a ciuchy normalne. Szkoda na to kasy. |
|
|
|
|
#4148 |
|
Wtajemniczenie
|
Rowniez nie zamierzam kupowac zadnych ciuchow do karmienia. Wczesniej mamy nie mialy i sobie jakos radzily
Bede podwijala, a dol przykrywala kocykiem i po sprawie.Zlozylam wczoraj lozeczko, nawet baldachim i falbanke zalozylam. No i nie moge mojego kocura przegonic. Stwierdzil, ze lozeczko to pewnie specjalnie dla niego zlozylam Wyjmuje go a on po 5 minutach juz jest w srodkuWlasnie-wczoraj bylismy w ikea i sie przy kasie zdziwilismy, bo dostalismy rabat i zaplacilismy 13 euro mniej Tez kupilismy biala, bo caly pokoj jest w meblach bialo-brazowych. Zreszta to i tak narazie pokoj roboczy tylko na ok,6-8 miesiecy, potem sie przeprowadzamy i meble i tak beda staly gdzie indziej.Ledwo wstalam, wzielam prysznic, usiadlam przed kompem i znow jestem spiaca... Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-10-01 o 08:10 |
|
|
|
#4149 |
|
Zakorzenienie
|
Też raczej nie będę kupować ciuchów do karmienia specjalnych, tylko staniki
Biejatka, niezła jesteś Ja też w rodzinie słynę z tego, że sprzęty mi się psują w rękach, ale Ciebie chyba bym nie pobiła ![]() Teściową olej No, idę zaraz się myć, bo dziś dużo zajęć mnie czeka, najpierw muszę trochę posprzątać (znowu
|
#4150 |
|
Wtajemniczenie
|
Biejatka- ja mam odwrotnie. Zelazko mialam ostatnie 8 lat
tu tfu Telewizor kupilam zaraz po maturze i mam do tej pory.To samo z wieza tzeta, ktora ma juz ponad 20 lat.Czasem sie juz wkurzam, ze cos mogloby sie popsuc, bo chcialabym kupic cos nowego ![]() No ok, co do aut, to nie ja, ale oboje z mezem mielismy dwa razy pecha. Raz w sobote ukradli nam oryginalne kolpaki od seata, a w poniedzialek mielismy go oddac firmie leasingowej. Musielismy wiec kupic nowe z wlasnej kieszeni.Dwa dni przed oddaniem auta to naprawde pech A obecne auto, nowka nie smigana, opel astra kombi- kilka dni po zakupie i dzien przed nasza wyprowadzka (z tego wzgledu kupilismy kombi, bo na wyprowadzke sie przyda ,do tego hak na przyczepke) zostal stukniety w nocy stojac na parkingu
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-10-01 o 08:30 |
|
|
|
#4151 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Cytat:
Normalnie chyba się przejdę do Ikei. Cytat:
Chwalę sie ubrankami z mojej skromnej kolekcji. Niedawno przyszły z Allegro. |
||
|
|
|
#4152 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja kotka wogole nie interesuje sie lozeczkiem,ale kocur wygodnis, a jakze. Jestem przekonana, ze jak nasz syn bedzie spal w lozeczku, to kocur nie przyjdzie,on nie lubi jak ktos sie kreci, placze, czy wydaje z siebie jakies odglosy.Woli cisze
![]() Sliczne ciuszki, ale czy nie powinno byc napisane:just add milk
|
|
|
|
#4153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Biejatka - brak mi słów na opisywane przez Ciebie sytuacje z TŻ i teściową ).Ja dziś zostałam bezczelnie obudzona przez TŻ, bo zapomniał kluczy i mu musiałam iść otworzyć drzwi Jutro przywiozą nam meble Musimy rozkminić piec do ogrzewania (bo jeszcze go nie włączaliśmy od kiedy tu mieszkamy) i zaczynamy grzać. Chyba dziś wypiorę śpiwór, bo śpimy pod cienką kołdrą (ja) i pod kocem (TŻ). Jakoś się jeszcze nie dorobiliśmy porządnej kołdry |
|
|
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna, ciasto Deim
Muszę spróbować! ![]() A ciuszki REWELACJA
|
#4155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Joanna ciuszki fajowe, a ostatnie zdjęcie to chyba nex?, widziałam podobną aukcję ![]() Ja wczoraj zakupiłam małofotogeniczne podkłady poporodowe, podkłady na łóżko i majtochy siateczkowe
|
|
|
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Co do kotów to u mnie jak młoda się urodziła to ona zajmowała jedną połowę łóżeczka a kocica drugą Ja się zaraz muszę wziąć za mycie garów ale tak mi się nie chce, ze masakra ![]() Biejetka - z tymi sprzętami to wymiatasz nie ma co Ciuszki śliczne
|
|
|
|
#4157 |
|
Wtajemniczenie
|
Pokoj roboczy
czyli prowizorka na pare miesiecy i nieproszony gosc![]() Oczywiscie wszystko bedzie w listopadzie prane. |
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
De28 super pokoj
Mojej siostry kocur tez sobie lozeczko przypodobal jak czekalo na malucha. potem wskakiwal i sie grzal w nogach, a jak go moja siostra kilka razy sprala to sie przeniosl do lezaczka |
|
|
|
#4159 | |
|
Zakorzenienie
|
De28 śliczny pokój i piękny kocur
![]() ja właśnie sie obawiam, że mój kocur też już nie może się doczekać aż złożymy łóżeczko, w wózku już się wyspał, musiałam je jeszcze raz wyczyścić i zakleiłam folią Cytat:
![]() tez mam ten problem, że kot sobie upatrzy łóżeczko jako swoje posłanie i będzie chciał spać z dzidzią, boję się żeby jej czegoś nie zrobił. Najwyżej będziemy zamykać drzwi od sypialni żeby nie wchodził do nas. |
|
|
|
|
#4160 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ja poszłam spać koło 1 bo oglądałam Kruk 4 na TVN7 uwielbiam ten film wstałam o 6:30 i zbiera mnie do wyrka ale mam sporo do zrobienia ![]() Dzis popołudniu jedziemy na weekend do tesciów, dawno mnie nie było przez chorobę w sobote chcemy zrobic reszte zakupów wyprawkowych i wpadniemy do kuzynki na małą sesję brzuszkową a w niedziele obchodzimy Naszą 1 rocznicę ślubu Co do bluzek ja tez nie kupuje specjalnie do karmienia , jedynie biustonosze, które sa u mnie niezbędne, boziu jak mi cycory urosły , ja na jedna to chyba mam 2 kg niezbyt miłe uczucie ale co zrobie ![]() De28 śliczny pokoik, a kot no do zakochania taki puszysty ehh piękny ![]() Joanna śliczne ubranka !!!
ALUSIA http://www.myticker.eu/ticker/ticker...3wzibtjvl1.png Drugie Maleństwo http://www.suwaczki.com/tickers/34bwskjoahrx6x4n.png Edytowane przez malgosiak25 Czas edycji: 2010-10-01 o 09:07 |
|
|
|
#4161 |
|
Zakorzenienie
|
z doswiadczenia wam powiem, ze koty po prostu uwielbiają spać z dziećmi
i trzeba na to troszkę uważać - u mnie do tej pory wieczorami robią wyścigi które pierwsze się wpakuje Kindze do łóżka - wszystkie razem spać nie będą więc kto pierwszy ten lepszy |
|
|
|
#4162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Indie.Cena - 5.99 sztuka ![]() Cytat:
![]() Joanna, super ciuszki!!!! Te z jabłkami mi sie tak podobaja ze chyba napadne Ci szafę w nocy ![]() Pełnia, a to dzieki za odpowiedz ja wlasnie ostatnio cos nie moge cwiczyc wszystkich rzeczy niestety Ciekawe od czego to jest uzaleznione, koleznaka mojej postury do 9 miesiaca prawie biegala a ja sie ledwo tocze 100 metrów do biedronki ![]() Nie bylam w komisie, chyba ze to ten niedaleko Chojnowskiej, to bylam, masakra tam jest Bylam w komisie tam niedaleko Reala przy przystanku, ale tylko wozki ogladalam ![]() Z tym ze nie wiem czy tanio cos dostane, w C&A po 12zl sa spodenki welurowe.. Kurde a mnie wczoraj siostra TZ wkurzyla ale pozniej Wam opisze bo musze wyjsc a ja jeszcze w pizamie siedze ![]() Biejatka, Ja zauwazylam, ze osoby ktore maja kase przewaznie sa skapcami i w ogole, a Ci co nie maja to sie staraja jednak.. Napisze tak: Pamietam swoja komunie, moja mama nie pracowala a ojciec bardzo malo zarabial, nie bylo fajnie.. rodzice mimo tego kupili mi wrotki, takie piekne w pudelku nowe. no super! i do tego lancuszek. Zas chrzesny, który ma wlasna firme, spi na pieniadzach i w ogole, dal mi rower po swojej córce ![]() Nie rozmawialas z TZtem czemu nie idzie do pracy? Nie obraz sie, ale to deko dziwne ze dorosly facet nie pracuje Stara sie chociaz szukac???Oby sie jednak Wam ulozylo i zebys miala spokoj z tesciowa. Ble tesciowe to dziwne stworzenia ![]() ZIMNO jest!!!!!!! Masakra w pokoju mam 15 stopni.. na dworze z 10 jest.. eh ide Co sadzicie o kocu welnianym dla dziecka? http://allegro.pl/koc-dla-dzieci-ant...241751717.html Bo bylam wczoraj w Auchan i tam taki wymiar z mikrofibry 60zl Choc zastanawiam sie czy kupowc bo mam ten swoj koc z lamy ktory jest super cieply to chhyba ten dla dziecka dam..
|
|
#4163 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry wszystkim. Ja własnie wstałam. Nie czułam sie wczoraj za dobrze po tych naleśnikach i położyłam sie wczesniej... Nie pamiętam kiedy mnie ostatnio tak zmuliło jak wczoraj.... I to jakby miało po czym, ale po naleśnikach?? Dziwna sprawa. Mam nadzieje ze nie powtórzy sie taka akcja bo strasznie sie człowiek czuje, jak na jakims zatruciu...
|
|
|
|
#4164 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam kołdrę wełnianą i strasznie to śmierdzi
![]() umyłam połowę garów i zrobiłam sobie przerwę na śniadanie ![]() Wcinam Danio z bułkami i kakao
|
|
|
|
#4165 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje
![]() Kot sie nie wpasowal kolorystycznie.To ja wszystko kupuje pod kolor kotow, by klakow nie bylo widac Moja druga kota jest bialo-niebieska![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!Moj umie otwierac sobie drzwi.Wymienilismy w sypialni galke na okragla, ale on by sie zaplakal pod tyami drzwiami. Uwielbia z nami spac, to jego rytual.Jak o czasie nie idziemy do lozka to wydziera sie i nas do niego prowadzi. Kladzie sie potem pomiedzy nami, i mamy go piescic. On narazie puszysty to nie jest, bo go niedawno strzyglam na krotko.Normalnie ma dwa razy wiecej futra. Normalnie wyglada tak Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-10-01 o 09:57 |
|
|
|
|
#4166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4167 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez sie własnie zastanawialam czy kupować jakies specjalne bluzki do karmienia ale biustonosza też nie mam jeszcze. Jak pytałam znajomych co mają dzieci to one nie kupowały i mówiły ze bez problemu sie karmi w normalnych i teraz nie wiem czy kupić czy nie...
A wszystkie biustonosze do karmienia są miękkie?? Bo wiecie jak w miękkich sie bedzie długi czas chodziło( bez usztywnienia żadnego) to te piersi nie bedą wyglądały za ciekawie... |
|
|
|
#4168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na razie sobie tylko wyobrażam. Wszystkie moje bluzeczki z przed ciąży są w rozmiarze 36 a po ciąży to chyba z 42 będę musiała nosić
|
|
#4169 |
|
Zakorzenienie
|
Kotek, koty są bardzo różne. Niektóre uwielbiają spać z dziećmi, inne dzieci unikają jak ognia
|
#4170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:13.

No nie masz wyjscia, tzn masz, ale moze lepiej SN 
a on ze niee moze mala sie urodzi duuuuuza,
no masakra! od razu roczne dziecko wyskoczy! 

,do tego hak na przyczepke) zostal stukniety w nocy stojac na parkingu
Są BOSKIE 
Musimy rozkminić piec do ogrzewania (bo jeszcze go nie włączaliśmy od kiedy tu mieszkamy) i zaczynamy grzać. Chyba dziś wypiorę śpiwór, bo śpimy pod cienką kołdrą (ja) i pod kocem (TŻ). Jakoś się jeszcze nie dorobiliśmy porządnej kołdry
niezbyt miłe uczucie ale co zrobie