3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-30, 22:45   #4141
zenia2211
Rozeznanie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Dzasta sliczne ubranka i tez bardzo mi sie podobaja te panele,fajnie pasuja do mebli.
De28 mi dwa dni temu przyszedl ten przewijak i on wcale nie jest ciezki.I nie zaslania w duzym stopniu lozeczka.Jest w nogach wiec w niczym nie przeszkadza.Ja uwazam ze bardzo praktyczne sa te przewijaki.Nie trzeba latac gdzies z dzidziusiem tylko sie wyjmie z lozeczka i polozy
Anecka super te bodziaki.Nawet nie przypuszczalam ze w pepco idzie kupic takie fajowskie i nie drogo.A z jakiego one sa materialu??Musze sie przejsc,moze tez cos fajnego wyczaje
Wlasnie mnie dzidzia tak skopala ze nie moglam siedziec.Centralnie pod zebrami.Tak jakby biegala conajmniej w tym brzuchu
zenia2211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 23:14   #4142
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
cena

ale jak bym za darmo dostała ot czemu nie
HEJA

MOJA KUZYNECZKA miala i w ogole nie chciala w nim lezec nawet 2 min od razu placz a popolozeniu na materacu lezala spokojnie - choc to pewnei tez od dz. zalezy ale byprobowac to szkoda mi kasy

ANECKA cioci sie nie przydaly cw. meczyla sie ok 6 godz. dziecko wypchnieto ciezarem learza ktory sie poloyl jej n abrzuchu... ale ona twierdzi ze jakby cw. w domu to moze cos by z tego bylo

mi np cw pomogly szybciej wrocic do sprawnosci po cc i tego jestem pewna! wiec jak masz mozliwosc sily i nie boli cie nic to cwicz!

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie mi czy jak się karmi piersią to w grę wchodzą tylko ubrania odpinane z przodu dla matki? Bo tak się właśnie zastanawiam w czym Ja będę chodziła ubrana skoro większość ciuszków mam zakładanych przez głowę :/
rozpinane

ja preferuje kopertowe

duza czesc moich kolezanek lubiala i nosila przez glowe podwijala i przystawiala... ale ja sie wstydzilam rozstepow i tluszczu bo niczym dz,. mi zakryloby to co niektrzy w roznych sytuacjach przeciez sie karmi mogli by sobie popatrzec na tluste cielsko

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
No nie masz wyjscia, tzn masz, ale moze lepiej SN

Ja z kolei kocham takie meskie roboty

Co za lekarz, a mialas usg 3d czy na normalnym Ci stwierdzil?
Mam nadzieje, ze skieruja Cie na jakies badania, bo niby skad Ty masz wiedziec co Ty masz robic za wyniki? to jest dla mnie totalnie dziwne!
Oby sie okazalo ze to cień.. trzeba wierzyc!

Nie no piersia, ale jak wróce do pracy to bede sciagac pokarm o ile go bede miec i z butelki bedzie mala ciagnac... a po za tym myslalam o tym zeby na niektore noce sciagac pokarm i zeby TZ wstawal i karmil

Wlasnie zostan! Niech zbadaja Cie i zeby wszystko bylo OK!

No a ja zaszlalam w Pepco i 4 bodziaki newborn kupilam brakowalo mi na 56 z dlugim rekawem no i nie moglam sie oprzec Ale niestety w sklepie nie znalazlam spodenek na 56/62.. takze chyba tylko C&A mi zostaje, albo lumpeks jakis, ale w lumpie u mnie drogo..

Aha no i mowie tztowi zeby zabral kombinezon zimowy na rozmiar 9 miesiecy.. a on ze czemu a ja mowie ze za 9 miesiecy to bedzie lato! a on ze niee moze mala sie urodzi duuuuuza, no masakra! od razu roczne dziecko wyskoczy!

Na cale szczescie dzis jeszcze sie nie wprowadza dopiero na weekend a na weekend ojciec wraca po 2 tygodniach pracy w innym miescie.. ehhhhhhhhhhh

Zaraz bede pizze wchlaniac.. masakra coraz gorzej sie odzywam

nooo fajniutkie a po ile?? ehhh ja czekam z utesknieniem na wyplate:/ nawet mamie prezentu teraz nie dam i musi biedna poczekac w swe ur. ale trudno - wolalam starszaczkowi kupic czapencje szaliczek i rekawiczki - teraz w miare jestem spokojna o niego wiec zima moze przyjsc

ANECKA JAKICH SPODENEK DLA MALEJ SZUKASZ???
a bylas kiedys w komisie PINOKIO np?

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

ide pomasowac tz amolem bo go przewialo - wariatuncio w sweterku sobie z samochodu do sklepow chodzi! grrrrrrrrrrrrrr a teraz steka jeka - faceci to moga stekac a my??????????????

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Bylismy dzisiaj pierwszy raz w SR - w 26 tygodniu

ale lepiej pozno niz wcale.

Byly tylko 3 dziewczyny w tym ja no i TZ

smiesznie tak rodzinnie

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

ale ladne te zielono biale

ja tez takie chce
IRSIN PODESLIJ ADRES TO CI WYSLE :d
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 00:31   #4143
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Ja juz mialam ten wymaz zrobiony, bo niby moge wczesniej urodzic - nie mam zadnych paciorkowcow

Ide sprobowac zasnac.

Do jutra
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 06:00   #4144
Biejatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
Bejatka kradli spod bloku samochod łojesu. Współczuje
Co do osrodka, nie mozna zrobic badan w innym, zeby miec dwie niezalezne opinie? Moze te byly jakies przekupione, albo malo profesjonalne.

No właśnie nie można. Pierwsza opinia wyszła dla nas wspaniale. Druga była zafałszowana, bo tamta krowa nie przyznała się że mieszka z babcią i chłopem, więc psychologowie o nich nie pytali. Ta opinia jest 3 i ostateczna. Jestem ciekawa co psychologowie powypisują na podstawie słów dziecka. Ale wyszło na to że my się dzieckiem nie zajmujemy i nie interesujemy, za to mamusia bardzo. Jest odwrotnie.
Całe szczęście młoda powiedziała p. psycholog że tż od krowy pije "zuberka", potem robi awantury i że mama jak idzie do sklepu to mu zawsze piwo kupuje a młodej nic. Ale znając życie p. psycholog pominą to w swojej opinii, a poza tym ona wyszła b. dobrze. Jak mi młoda zaczęła opowiadać co było na badaniu, o co pytali i co ona mówiła to się popłakałam. Bo powiedziała wszystko zupełnie odwrotnie jak jest faktycznie. Wyszło na to że mamusia dba o jej zdrowie, chodzi po lekarzach itp- a ona w dupie ma dziecko, lekarzy i wszystko.
Akcja była niesamowita na pierwszym zebraniu w szkole ... całą wyprawkę do szkoły zrobiliśmy z tż sami, ona zapytała tylko o książki w momencie jak już były kupione i zapłacone, nie interesowała ją cała reszta, plecaki, zeszyty itd. Na zebraniu Pani mówi że trzeba ubezpieczenie zapłacić w kwocie 34 zł, a ona rzuca tż pieniądze i mówi że to połowa kasy za ubezpieczenie. Niech sobie w d... wsadzi te pare groszy, jeśli wydaliśmy ok 500zł na wyprawkę dla młodej to stać nas zapłacić 34 zł za ubezpieczenie, nie musi zgrywać dobrej mamusi.
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Biejatka, super, że się odezwałaś ja też się trochę połogu obawiam, znaczy się najbardziej tego, bym była w pełni "na chodzie" by odpowiednio zaopiekować się dzieckiem.
Dobrze, ze samochodu nie ukradli, ale to straszny pech!! mojemu ojcu 2 razy ukradli koło zapasowe. Koło można przeboleć, ale najgorsze, że wybili szybę, by się dostać do koła, ojciec mówi, że wolałby już im otwarty bagażnik zostawić, bo koło to pal licho, ale szyba byłaby cała.
A co do tych badań, przecież z Wami mieszka córeczka TŻ, jest jej dobrze, traktuje Ciebie jak mamę i teraz przez jakieś testy mogą odebrać ją Wam odebrać? Mi się wydaję, że czasem na wyrost są czy jakieś ośrodki decydujące komu dziecko zostawić, myślą stereotypowo, ze najlepiej z mamą biologiczną, to czasem jest g... prawda.
Te ośrodki to skandal, nic więcej!
Co do auta, to ja mam naprawdę niesamowitego pecha, ale już stoi przerejestrowany z ważnym przeglądem, jeszcze tylko ubezpieczę i będzie wszystko po legalu.

Ale mnie wczoraj teściowa wkur...
Moja mama niewiele zarabia, ale jak kupuje coś dla mojej dzidzi to zawsze nowe, stwierdziła że nie wypada jej na ciuchach nic kupować, w końcu to ma być prezent dla nas i dla dzidzi, a ona jest babcią.
Za to teściowa ma kupę kasy, jej dochód miesięczny to ok 3 tyś zł, do tego ma kupe kasy po zmarłym mężu, a zaczyna kupować małemu ciuchy w lumpkach- takich z lumpów mam całą szafę, potrzebuje paru nowych rzeczy do wyjścia, nic więcej, a ona skupuje stare szmaty nie wiadomo po co. Jak ja idę do lumpka to wybiera ubrania jak nowe, niekiedy z metkami, cena to 10/15zł za kg. Ona kupuje w takim gdzie cena jest 45zł za kg, a wybiera same zmechacone szmaty!!!! A do tego wszystkiego podobno zabrała się za pranie tych ubranek, nie kapuje po co? i tak wszystko muszę prać w proszku dla dzieci!
Poza tym już nie raz mówiłam tż że nie chce nic od jego matki i dziecko w tym nie będzie chodzić (dla przypomnienia: teściowa stwierdziła że żeruje na jej pieniądzach, że jestem bezczelna iż zawszłam w ciązę i podała w wątpliwość ojcostwo swojego syna) Nic od niej nie chce. Z mojej skromnej wypłaty udało mi się już wszystko kupić dla dzidziusia za wyjątkiem łóżeczka, ale to w przyszłym miesiącu sobie kupię, za to jej synuś już 11 miesiąc ją niańczy zamiast iść do pracy- dla dziecka nie kupił nic ! Od teściowej nic nie chce, niech tylko wypuści tż ze swoich szponów i pozwoli mu zarabiać na rodzinę!!

Jeszcze 6 tygodni i koniec z pracą Nie mogę się doczekać. Niby jestem przyzwyczajona do tego rannego wstania, tylko że ja nie mam okazji się wyspać, tym bardziej że wstaję tak 7 dni w tygodniu. Jak przyjdą mrozy to będzie masakra, ale mam nadzieję że do tego czasu już nie będe musiała zrywać się o 5 rano

PS. Nie lubią mnie żadne sprzęty, począwszy od samochodów, po odkurzacze i żelazka.
Auta- sztuk zajechanych 4
Żelazka- sztuk spalonych 4
Odkurzacze- sztuk spalonych 4
W przeciągu 3 lat. Kto mnie pobije?
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 07:07   #4145
kliwia
Zakorzenienie

Biejatka co do sprzetow to faktycznie masz jakas energie ktora na nie wplywa negatywnie
Tesciowa No coments.

De28 jesli masz tak waska komode To i tak bys musiala kupic sztywny przewijak. I klasc go w poprzek, czyli od sciany do frontu komody, czyli komode odsuwac od sciany by sie przewijak zmiescil. Z dwojga zlego wolalabym przewijac na niskim lozku niz na twardej podlodze.

Nie spie od 5tej, Maz mie cokaniem obudzil bo mu za glosno oddcyhalam
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 07:11   #4146
rptrbj1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
Te ośrodki to skandal, nic więcej!
Co do auta, to ja mam naprawdę niesamowitego pecha, ale już stoi przerejestrowany z ważnym przeglądem, jeszcze tylko ubezpieczę i będzie wszystko po legalu.

Ale mnie wczoraj teściowa wkur...
Moja mama niewiele zarabia, ale jak kupuje coś dla mojej dzidzi to zawsze nowe, stwierdziła że nie wypada jej na ciuchach nic kupować, w końcu to ma być prezent dla nas i dla dzidzi, a ona jest babcią.
Za to teściowa ma kupę kasy, jej dochód miesięczny to ok 3 tyś zł, do tego ma kupe kasy po zmarłym mężu, a zaczyna kupować małemu ciuchy w lumpkach- takich z lumpów mam całą szafę, potrzebuje paru nowych rzeczy do wyjścia, nic więcej, a ona skupuje stare szmaty nie wiadomo po co. Jak ja idę do lumpka to wybiera ubrania jak nowe, niekiedy z metkami, cena to 10/15zł za kg. Ona kupuje w takim gdzie cena jest 45zł za kg, a wybiera same zmechacone szmaty!!!! A do tego wszystkiego podobno zabrała się za pranie tych ubranek, nie kapuje po co? i tak wszystko muszę prać w proszku dla dzieci!
Poza tym już nie raz mówiłam tż że nie chce nic od jego matki i dziecko w tym nie będzie chodzić (dla przypomnienia: teściowa stwierdziła że żeruje na jej pieniądzach, że jestem bezczelna iż zawszłam w ciązę i podała w wątpliwość ojcostwo swojego syna) Nic od niej nie chce. Z mojej skromnej wypłaty udało mi się już wszystko kupić dla dzidziusia za wyjątkiem łóżeczka, ale to w przyszłym miesiącu sobie kupię, za to jej synuś już 11 miesiąc ją niańczy zamiast iść do pracy- dla dziecka nie kupił nic ! Od teściowej nic nie chce, niech tylko wypuści tż ze swoich szponów i pozwoli mu zarabiać na rodzinę!!

Jeszcze 6 tygodni i koniec z pracą Nie mogę się doczekać. Niby jestem przyzwyczajona do tego rannego wstania, tylko że ja nie mam okazji się wyspać, tym bardziej że wstaję tak 7 dni w tygodniu. Jak przyjdą mrozy to będzie masakra, ale mam nadzieję że do tego czasu już nie będe musiała zrywać się o 5 rano

PS. Nie lubią mnie żadne sprzęty, począwszy od samochodów, po odkurzacze i żelazka.
Auta- sztuk zajechanych 4
Żelazka- sztuk spalonych 4
Odkurzacze- sztuk spalonych 4
W przeciągu 3 lat. Kto mnie pobije?
nie wiem kobito czemu sie jeszcze z tym chłopem meczysz (pewnie go kochasz mocno),
co do uzywanych ciuchów i tesciowej to chyba zaczyna byc normalna patologia. coraz wiecej na ten temat słysze matki zazwyczaj kupuja nowe a tesciowe zazwyczaj uzywane!!!!

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 07:40   #4147
Weronisia
Zakorzenienie

Witam z rana

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie mi czy jak się karmi piersią to w grę wchodzą tylko ubrania odpinane z przodu dla matki? Bo tak się właśnie zastanawiam w czym Ja będę chodziła ubrana skoro większość ciuszków mam zakładanych przez głowę :/
Ja karmiłam dwoje dzieci i przy żadnym nie miałam jakichś extra specjalnych bluzek do karmienia.
Przeważnie były to bluzki, koszulki, albo swetry wciągane przez głowę. Co za problem podnieść bluzkę do góry?
Sweter jeśli jest bardzo gruby, to jest trudniej, ale w pozostałych ciuchach bez problemu.
Ja miałam tylko staniki do karmienia, a ciuchy normalne. Szkoda na to kasy.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 08:05   #4148
De28
Wtajemniczenie

Rowniez nie zamierzam kupowac zadnych ciuchow do karmienia. Wczesniej mamy nie mialy i sobie jakos radzilyBede podwijala, a dol przykrywala kocykiem i po sprawie.

Zlozylam wczoraj lozeczko, nawet baldachim i falbanke zalozylam. No i nie moge mojego kocura przegonic. Stwierdzil, ze lozeczko to pewnie specjalnie dla niego zlozylam Wyjmuje go a on po 5 minutach juz jest w srodku Polozylam narazie deseczki od komody z ikea, ktora bedziemy skladac, moze na deskach nie bedzie sie kladl,niech sie oddzwyczaja od dobrego.

Wlasnie-wczoraj bylismy w ikea i sie przy kasie zdziwilismy, bo dostalismy rabat i zaplacilismy 13 euro mniej Tez kupilismy biala, bo caly pokoj jest w meblach bialo-brazowych. Zreszta to i tak narazie pokoj roboczy tylko na ok,6-8 miesiecy, potem sie przeprowadzamy i meble i tak beda staly gdzie indziej.

Ledwo wstalam, wzielam prysznic, usiadlam przed kompem i znow jestem spiaca...

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-10-01 o 08:10
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 08:15   #4149
kretencja
Zakorzenienie

Też raczej nie będę kupować ciuchów do karmienia specjalnych, tylko staniki

Biejatka, niezła jesteś Ja też w rodzinie słynę z tego, że sprzęty mi się psują w rękach, ale Ciebie chyba bym nie pobiła
Teściową olej

No, idę zaraz się myć, bo dziś dużo zajęć mnie czeka, najpierw muszę trochę posprzątać (znowu ), a potem jadę do Rodziców, skąd pójdę do okulisty wieczorem - bo jest tuż koło nich. Mąż dojedzie, prześpimy się tam, a w sobotę rano na SR

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 08:28   #4150
De28
Wtajemniczenie

Biejatka- ja mam odwrotnie. Zelazko mialam ostatnie 8 lat Choc jezdze codziennie i czesto wiele kilometrow, to przez 10 lat nie mialam zadnego wypadku, choc czesto ktos probowal we mnie wjechac tu tfu Telewizor kupilam zaraz po maturze i mam do tej pory.To samo z wieza tzeta, ktora ma juz ponad 20 lat.
Czasem sie juz wkurzam, ze cos mogloby sie popsuc, bo chcialabym kupic cos nowego
No ok, co do aut, to nie ja, ale oboje z mezem mielismy dwa razy pecha. Raz w sobote ukradli nam oryginalne kolpaki od seata, a w poniedzialek mielismy go oddac firmie leasingowej. Musielismy wiec kupic nowe z wlasnej kieszeni.Dwa dni przed oddaniem auta to naprawde pech A obecne auto, nowka nie smigana, opel astra kombi- kilka dni po zakupie i dzien przed nasza wyprowadzka (z tego wzgledu kupilismy kombi, bo na wyprowadzke sie przyda,do tego hak na przyczepke) zostal stukniety w nocy stojac na parkingu Dostalismy jako auto zastepcze totalnie nieskretnego renaulta.A teraz auta pozbywamy sie w lutym marcu i znow sie nie przyda do przeprowadzki, poniewaz przeprowadzamy sie na wakacje. No i po co mi kombi i hak

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-10-01 o 08:30
Stary 2010-10-01, 08:30   #4151
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cześć!

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Aha, poprosiłam go, żeby mi kupił w Ikei czekoladki Deim (w czerwonym opakowaniu, taki jakby twardy karmel w mlecznej czekoladzie)... Są BOSKIE
Kretencja, a jest jeszcze ciasto Deim. Do kupienia w restauracji i mrożone na szwedzkich produktach żywieniowych. To dopiero raj w gębie. Normalnie chyba się przejdę do Ikei.

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Zlozylam wczoraj lozeczko, nawet baldachim i falbanke zalozylam. No i nie moge mojego kocura przegonic. Stwierdzil, ze lozeczko to pewnie specjalnie dla niego zlozylam Wyjmuje go a on po 5 minutach juz jest w srodku Polozylam narazie deseczki od komody z ikea, ktora bedziemy skladac, moze na deskach nie bedzie sie kladl,niech sie oddzwyczaja od dobrego.
Ja jestem przekonana, że mój kocur uzna łóżeczko za swoje łoże. Będzie bardzo zadowolony. Dlatego ciągle nie rozkładamy. Tylko co zrobić jak kot zacznie spać z małą??

Chwalę sie ubrankami z mojej skromnej kolekcji. Niedawno przyszły z Allegro.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 08:34   #4152
De28
Wtajemniczenie

Moja kotka wogole nie interesuje sie lozeczkiem,ale kocur wygodnis, a jakze. Jestem przekonana, ze jak nasz syn bedzie spal w lozeczku, to kocur nie przyjdzie,on nie lubi jak ktos sie kreci, placze, czy wydaje z siebie jakies odglosy.Woli cisze
Sliczne ciuszki, ale czy nie powinno byc napisane:just add milk

Daniel

Christian
Stary 2010-10-01, 08:35   #4153
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
nie wiem kobito czemu sie jeszcze z tym chłopem meczysz (pewnie go kochasz mocno),
co do uzywanych ciuchów i tesciowej to chyba zaczyna byc normalna patologia. coraz wiecej na ten temat słysze matki zazwyczaj kupuja nowe a tesciowe zazwyczaj uzywane!!!!
Chciałabym wyjaśnić, że niekonieczne używane=gorsze Moja mama kupuje i nowe i na lumpkach. Ja tylko na lumpkach, bo w sklepach jest drogo i rzadko co mi się podoba

Biejatka - brak mi słów na opisywane przez Ciebie sytuacje z TŻ i teściową Współczuję. Choć ja nie należę do osób, które dałyby się tak traktować - spakowałabym się i tyle by mnie widzieli (ale oczywiście to ja bym tak zrobiła ).

Ja dziś zostałam bezczelnie obudzona przez TŻ, bo zapomniał kluczy i mu musiałam iść otworzyć drzwi Tak więc dziś szykuje się długi dzień Jutro przywiozą nam meble To może dziś ogarnę trochę w domu. Choć jakoś mi się nie chce, bo mamy w domciu strasznie zimno Musimy rozkminić piec do ogrzewania (bo jeszcze go nie włączaliśmy od kiedy tu mieszkamy) i zaczynamy grzać. Chyba dziś wypiorę śpiwór, bo śpimy pod cienką kołdrą (ja) i pod kocem (TŻ). Jakoś się jeszcze nie dorobiliśmy porządnej kołdry i trochę w nocy jest zimno.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 08:38   #4154
kretencja
Zakorzenienie

Joanna, ciasto Deim Muszę spróbować!
A ciuszki REWELACJA Bardzo w moim guście

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-01, 08:41   #4155
margaryt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Cześć!
Cześć.
Joanna ciuszki fajowe, a ostatnie zdjęcie to chyba nex?, widziałam podobną aukcję

Ja wczoraj zakupiłam małofotogeniczne podkłady poporodowe, podkłady na łóżko i majtochy siateczkowe
margaryt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 08:43   #4156
kotek81
Zakorzenienie

Witam

Co do kotów to u mnie jak młoda się urodziła to ona zajmowała jedną połowę łóżeczka a kocica drugą

Ja się zaraz muszę wziąć za mycie garów ale tak mi się nie chce, ze masakra

Biejetka - z tymi sprzętami to wymiatasz nie ma co

Ciuszki śliczne
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 08:44   #4157
De28
Wtajemniczenie

Pokoj roboczy czyli prowizorka na pare miesiecy i nieproszony gosc
Oczywiscie wszystko bedzie w listopadzie prane.

Daniel

Christian
Stary 2010-10-01, 08:54   #4158
kliwia
Zakorzenienie

De28 super pokoj
Mojej siostry kocur tez sobie lozeczko przypodobal jak czekalo na malucha. potem wskakiwal i sie grzal w nogach, a jak go moja siostra kilka razy sprala to sie przeniosl do lezaczka
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:00   #4159
andziat
Zakorzenienie

De28 śliczny pokój i piękny kocur
ja właśnie sie obawiam, że mój kocur też już nie może się doczekać aż złożymy łóżeczko, w wózku już się wyspał, musiałam je jeszcze raz wyczyścić i zakleiłam folią

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Ja jestem przekonana, że mój kocur uzna łóżeczko za swoje łoże. Będzie bardzo zadowolony. Dlatego ciągle nie rozkładamy. Tylko co zrobić jak kot zacznie spać z małą??

śliczne ubranka, szczególnie te pajace

tez mam ten problem, że kot sobie upatrzy łóżeczko jako swoje posłanie i będzie chciał spać z dzidzią, boję się żeby jej czegoś nie zrobił. Najwyżej będziemy zamykać drzwi od sypialni żeby nie wchodził do nas.
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:04   #4160
malgosiak25
Raczkowanie

Dzień dobry

Ja poszłam spać koło 1 bo oglądałam Kruk 4 na TVN7 uwielbiam ten film wstałam o 6:30 i zbiera mnie do wyrka ale mam sporo do zrobienia
Dzis popołudniu jedziemy na weekend do tesciów, dawno mnie nie było przez chorobę w sobote chcemy zrobic reszte zakupów wyprawkowych i wpadniemy do kuzynki na małą sesję brzuszkową a w niedziele obchodzimy Naszą 1 rocznicę ślubu

Co do bluzek ja tez nie kupuje specjalnie do karmienia , jedynie biustonosze, które sa u mnie niezbędne, boziu jak mi cycory urosły , ja na jedna to chyba mam 2 kg niezbyt miłe uczucie ale co zrobie

De28 śliczny pokoik, a kot no do zakochania taki puszysty ehh piękny

Joanna śliczne ubranka !!!

Edytowane przez malgosiak25
Czas edycji: 2010-10-01 o 09:07
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:07   #4161
kotek81
Zakorzenienie

z doswiadczenia wam powiem, ze koty po prostu uwielbiają spać z dziećmi i trzeba na to troszkę uważać - u mnie do tej pory wieczorami robią wyścigi które pierwsze się wpakuje Kindze do łóżka - wszystkie razem spać nie będą więc kto pierwszy ten lepszy
Stary 2010-10-01, 09:35   #4162
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zenia2211 Pokaż wiadomość
Dzasta sliczne ubranka i tez bardzo mi sie podobaja te panele,fajnie pasuja do mebli.
De28 mi dwa dni temu przyszedl ten przewijak i on wcale nie jest ciezki.I nie zaslania w duzym stopniu lozeczka.Jest w nogach wiec w niczym nie przeszkadza.Ja uwazam ze bardzo praktyczne sa te przewijaki.Nie trzeba latac gdzies z dzidziusiem tylko sie wyjmie z lozeczka i polozy
Anecka super te bodziaki.Nawet nie przypuszczalam ze w pepco idzie kupic takie fajowskie i nie drogo.A z jakiego one sa materialu??Musze sie przejsc,moze tez cos fajnego wyczaje
Wlasnie mnie dzidzia tak skopala ze nie moglam siedziec.Centralnie pod zebrami.Tak jakby biegala conajmniej w tym brzuchu
Sa w 100% z bawelny, takiej mieciutkiej No i nie chinszczyzna, tylko nastepny punkt na mapie taniej sily roboczej - Indie.
Cena - 5.99 sztuka W takiej cenie to w lumpach widzialam

Cytat:
Nawet kot sie kolorystycznie wpasował

Joanna, super ciuszki!!!! Te z jabłkami mi sie tak podobaja ze chyba napadne Ci szafę w nocy

Pełnia, a to dzieki za odpowiedz ja wlasnie ostatnio cos nie moge cwiczyc wszystkich rzeczy niestety Ciekawe od czego to jest uzaleznione, koleznaka mojej postury do 9 miesiaca prawie biegala a ja sie ledwo tocze 100 metrów do biedronki

Nie bylam w komisie, chyba ze to ten niedaleko Chojnowskiej, to bylam, masakra tam jest Bylam w komisie tam niedaleko Reala przy przystanku, ale tylko wozki ogladalam

Z tym ze nie wiem czy tanio cos dostane, w C&A po 12zl sa spodenki welurowe..

Kurde a mnie wczoraj siostra TZ wkurzyla ale pozniej Wam opisze bo musze wyjsc a ja jeszcze w pizamie siedze

Biejatka, Ja zauwazylam, ze osoby ktore maja kase przewaznie sa skapcami i w ogole, a Ci co nie maja to sie staraja jednak.. Napisze tak: Pamietam swoja komunie, moja mama nie pracowala a ojciec bardzo malo zarabial, nie bylo fajnie.. rodzice mimo tego kupili mi wrotki, takie piekne w pudelku nowe. no super! i do tego lancuszek. Zas chrzesny, który ma wlasna firme, spi na pieniadzach i w ogole, dal mi rower po swojej córce

Nie rozmawialas z TZtem czemu nie idzie do pracy? Nie obraz sie, ale to deko dziwne ze dorosly facet nie pracuje Stara sie chociaz szukac???

Oby sie jednak Wam ulozylo i zebys miala spokoj z tesciowa. Ble tesciowe to dziwne stworzenia

ZIMNO jest!!!!!!! Masakra w pokoju mam 15 stopni.. na dworze z 10 jest.. eh ide

Co sadzicie o kocu welnianym dla dziecka? http://allegro.pl/koc-dla-dzieci-ant...241751717.html
Bo bylam wczoraj w Auchan i tam taki wymiar z mikrofibry 60zl
Choc zastanawiam sie czy kupowc bo mam ten swoj koc z lamy ktory jest super cieply to chhyba ten dla dziecka dam..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:40   #4163
Patrycja_1708
Zadomowienie

Dzien dobry wszystkim. Ja własnie wstałam. Nie czułam sie wczoraj za dobrze po tych naleśnikach i położyłam sie wczesniej... Nie pamiętam kiedy mnie ostatnio tak zmuliło jak wczoraj.... I to jakby miało po czym, ale po naleśnikach?? Dziwna sprawa. Mam nadzieje ze nie powtórzy sie taka akcja bo strasznie sie człowiek czuje, jak na jakims zatruciu...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:42   #4164
kotek81
Zakorzenienie

ja mam kołdrę wełnianą i strasznie to śmierdzi

umyłam połowę garów i zrobiłam sobie przerwę na śniadanie
Wcinam Danio z bułkami i kakao
Stary 2010-10-01, 09:54   #4165
De28
Wtajemniczenie

Dziekuje Ale pokoik nie jest taki jakbym chciala, bo jak wspomnialam, to i tak na kilka miesiecy tylko. Na nowym mieszkaniu chce kupic szafe i inne meble dla dziecka. Te biale beda stac w pokoju do pracy.
Kot sie nie wpasowal kolorystycznie.To ja wszystko kupuje pod kolor kotow, by klakow nie bylo widac Moja druga kota jest bialo-niebieska

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Co do bluzek ja tez nie kupuje specjalnie do karmienia , jedynie biustonosze, które sa u mnie niezbędne, boziu jak mi cycory urosły , ja na jedna to chyba mam 2 kg

De28 śliczny pokoik, a kot no do zakochania taki puszysty ehh piękny

Joanna śliczne ubranka !!!
Mi niewiele urosly.Oddaj troche Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość

tez mam ten problem, że kot sobie upatrzy łóżeczko jako swoje posłanie i będzie chciał spać z dzidzią, boję się żeby jej czegoś nie zrobił. Najwyżej będziemy zamykać drzwi od sypialni żeby nie wchodził do nas.
Moj umie otwierac sobie drzwi.Wymienilismy w sypialni galke na okragla, ale on by sie zaplakal pod tyami drzwiami. Uwielbia z nami spac, to jego rytual.Jak o czasie nie idziemy do lozka to wydziera sie i nas do niego prowadzi. Kladzie sie potem pomiedzy nami, i mamy go piescic. On narazie puszysty to nie jest, bo go niedawno strzyglam na krotko.Normalnie ma dwa razy wiecej futra. Normalnie wyglada tak

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-10-01 o 09:57
Stary 2010-10-01, 09:55   #4166
M25
Zadomowienie

Cytat:
Ślicznie bardzo mi się podoba.
Stary 2010-10-01, 10:00   #4167
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ja tez sie własnie zastanawialam czy kupować jakies specjalne bluzki do karmienia ale biustonosza też nie mam jeszcze. Jak pytałam znajomych co mają dzieci to one nie kupowały i mówiły ze bez problemu sie karmi w normalnych i teraz nie wiem czy kupić czy nie...

A wszystkie biustonosze do karmienia są miękkie?? Bo wiecie jak w miękkich sie bedzie długi czas chodziło( bez usztywnienia żadnego) to te piersi nie bedą wyglądały za ciekawie...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 10:01   #4168
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Witam z rana

Ja karmiłam dwoje dzieci i przy żadnym nie miałam jakichś extra specjalnych bluzek do karmienia.
Przeważnie były to bluzki, koszulki, albo swetry wciągane przez głowę. Co za problem podnieść bluzkę do góry?
Sweter jeśli jest bardzo gruby, to jest trudniej, ale w pozostałych ciuchach bez problemu.
Ja miałam tylko staniki do karmienia, a ciuchy normalne. Szkoda na to kasy.
No właśnie pytam bo nie wiem Na razie sobie tylko wyobrażam. Wszystkie moje bluzeczki z przed ciąży są w rozmiarze 36 a po ciąży to chyba z 42 będę musiała nosić jeju i jak pomyślę, że będę musiała brzuch odsłonić to aż się pocę... No ale skoro inne kobiety jakos sobie radziły to dlaczego Ja mam sobie nie poradzić...
Stary 2010-10-01, 10:02   #4169
kretencja
Zakorzenienie

Kotek, koty są bardzo różne. Niektóre uwielbiają spać z dziećmi, inne dzieci unikają jak ognia Ciekawe, jak mój będzie się zachowywał

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-01, 10:02   #4170
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Ja tez sie własnie zastanawialam czy kupować jakies specjalne bluzki do karmienia ale biustonosza też nie mam jeszcze. Jak pytałam znajomych co mają dzieci to one nie kupowały i mówiły ze bez problemu sie karmi w normalnych i teraz nie wiem czy kupić czy nie...

A wszystkie biustonosze do karmienia są miękkie?? Bo wiecie jak w miękkich sie bedzie długi czas chodziło( bez usztywnienia żadnego) to te piersi nie bedą wyglądały za ciekawie...
Partycja, nie strasz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości