Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-30, 21:31   #1291
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
oj tak

bardzo tanio
a parowki w ciescie francuskim tez jadlam, ale duzo bardziej mi smakuja w drozdzowym a to ze kaloryczne tez wiem
a niech ci w boczki pójdzie "sucheloku"

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 21:39   #1292
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

itakasia hd siala ciesze sie ze ok po usg

[QUOTE=kinia656;22399718]itakasia i wszystkie rodzilas sn? podziwiam /QUOTE]

gdybys miala takie porody jak kasia to tez bys miala 3

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak było u was na chrzcinach? Chrzestny kupował świeczkę a chrzestna szatkę? Nam ksiądz nic nie mówił ani o świecy ani o szatce jak byliśmy uzgadniać chrzest a tu teraz moja kuzynka pyta czy ma kupić szatkę - nigdy nie widziałam by zakładali je podczas mszy dzieciakom.
u nas chrzestny kupowal szatke i swiece. ale sam sie zaoferowal a ze czasu bylo malo na przygotowania to sie bardzo ucieszylam ze przynajmniej to z glowy

Cytat:
Napisane przez wikimi Pokaż wiadomość
cze dziewczyny
juz dawno nie zagladalam a obiecalam wstawic zdjecie niuni
oto ona wczoraj skonczyla miesiac ,czas leci...
jak niunia przysnie to postaram sie cos wiecej napisac.
prosze o dopisanie do listy bo niestety zostalam pominienta,moze dla tego ze ostatnia bylam ,
nasza kasia ur przez cc o godz.12.00 29.08
witaj znow
malutka jest przeslodka

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
dziewczyny a do czego jest ta szatka???swiece to sie zapala podczas chrzcin, a szatka po co?
chrzestna ja kladzie na dziecko

Cytat:
Napisane przez alisa32 Pokaż wiadomość
witajcie dziewczyny długo sie nieodzywałam bo jakos niemiałam weny a wy pewnie juz mnie niepamietacie ale mam problem i dlatego pisze po rade a wiec moja mała dzis konczy 7 tygodni od 3 tygodni podawałam jej bebiko 1 wszystko było ok a wczoraj dostała mega wysypki i była bardzo niespokojna pojechałam do lekarza lekarka stwierdziła że tom oże od mleka wiec postanowiła aby zmienic na nutramigen i tu zaczołsie proble moja córcia za zadne skarby niechce go wziąsc do buzi próbuje a potem płacz jest głodna drzesie i nic niepomaqga meczymy sie nawzajem niewiem juz co robic jak wprowadzic jej ten pokarm może któras ma jakis pomysł to proszę o rady bo juz niewiem co robic
kochana u nas bylo tak samo. z bebiko na nutramigen. od razu nie bylo szans bo maly wcale go nie chcial wiec przechodzilismy stopniowo. najpierw przez 2 dni 3 miarki bebiko 1 nutra, potem pol na pol, i na koniec 3 nutra 1 bebiko przez jakies 3 dni od wtorku jest na nutramigenie i zaczyna coraz wiecej pic i zmak juz mu chyba nie przeszkadza. to nasze 3 podejscie do tego mleka wczesniej sie poddawalismy jak nie chcial no ale trzeba bylo jakos to przetrzymac i udalo sie mam nadzieje ze tobie tez sie uda. a nie myslalas o bebilonie pepti? jest lepsze w smaku

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość

wyszłam dziś w końcu na spacer, ponad godzinę, kropiło i zimno było, ale zaliczony, niech no się hartuje (za dużo mam nie spotkałam
tez bylam kolo godzinki i zmarzlam potwornie.

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wychodzicie z dziećmi jak pogoda jest do kitu?
raczej nie wiem ze powinnam ale u nas to nawet jak pada troche to taki wiatr ze glowe urywa. no i jak pada to dla mnie bez sensu wychodzic zeby maly pod folia siedzial

my bylismy dzis na pobraniu krwi z miskiem. pojechalismy do prywatnego szpitala zeby nie stac w kolejkach i pobierane mial na oddziale porodowo-polozniczym az mnie ciarki przeszly jak weszlam i uslyszalam ktg
a swoja droga to mialam was zapytac czy zostalo wam jakies glupie skojazenie po porodzie? ja np za kazdym razem jak poczuje Lactacyd to od razu mi sie przypomina bol szczypanie i ta krew wszedzie. brrrr

lece z piesem na spacer bo winko czeka

a co z niezawsze?
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 21:42   #1293
entertete
Rozeznanie

no dziewczyny spacerujące, ziąb byl niezły, u mnie 8 stopni, brrr, a noc ma być bardzo zimna też.

mam jeszcze 2 pytanka:

1. czy jak Wam dziecko przesypia noc, powiedzmy od 20 do 5 to czy zmieniacie w trakcie pieluchę??? bo u nas nie przecieka, ale jest tak napompowana i się zastanawiam czy nie zimno (ale nie wybudza się)

2. czy oprócz kładzenia na brzuszku robi się coś jeszcze po 3 miesiącu, że np. podciąga od siadu na chwilę czy czeka się???

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-09-30 o 21:43
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 21:55   #1294
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

ania - to tnie pieluchy, ja kupilam 3 pampersa 82szt za 53zl, i z lidla 2 paczki po 27zl 56szt w jednej

Maz przeprosil jest oki, choc troszke mnie boli jego zachowanie ale widze poprawe, na rekach nawet mnie nosil...no zobaczymy

Mala dzis pozniej kapana bo bylismy u sasiadow i dopiero sobie zasnela, jeszcze 2 kupki zrobila to musialam przebra, a w nocy nie przebieram pampersa dopiero jak sie obudzi
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 21:56   #1295
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
a niech ci w boczki pójdzie "sucheloku"
na ciebie zawsze moge liczyc
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość
itakasia i wszystkie rodzilas sn? podziwiam
gdybys miala takie porody jak kasia to tez bys miala 3
taa, porod jak w spa
a skojarzenia: po pierwszym porodzie bylam 3tyg u rodzicow i pozniej za kazdym razem kiedy wchodzilam u nich do lazienki to czulam zapach ich mydla i od razu mialam przed oczyma pierwsze bolesne prysznice, podmywanie, itp, brrrr
Cytat:
1. czy jak Wam dziecko przesypia noc, powiedzmy od 20 do 5 to czy zmieniacie w trakcie pieluchę??? bo u nas nie przecieka, ale jest tak napompowana i się zastanawiam czy nie zimno (ale nie wybudza się)
ja nie przebieram jak sie nie budzi, zazwyczaj w nocy pielucha nie jest taka zmoczona jak w dzien

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2010-09-30 o 21:58
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 21:56   #1296
Siala_Bala
Zakorzenienie

UWAGA! DRASTYCZNE! Tylko dla ludzi o mocnych nerwach !

To dla was wszystkich, ku pocieszeniu, że Wasze brzuchy nie są najgorsze. Robię to dla Was, obnażam się tak jak nawet przed mężem nie mam odwagi.
1. Brzuch z przodu - normalnie wypuszczony.
2. Brzuch z przodu - wciągnięty na maxa.
3. Brzuch z boku - normalnie wypuszczony.
4. Brzuch z boku - wciągnięty na maxa.
5. Brzuch ze skosa ścisnęłam nieco rękami żeby Wam pokazać jaka ta skóra jest flakowata i jak się marszczy

Więc głowy w górę jeśli się pożygałyście nie macie najgorszych bębenków

Stary 2010-09-30, 22:00   #1297
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Ja nie przebieram. A zresztą nawet po całej nocy pielucha zazwyczaj suchutka u Igi.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

siala huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa nie jestem sama
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 22:05   #1298
karolcia228
Zakorzenienie

siala - przepraszam ze to napisze, ale ja jak schudlam 30kg to nie mialam takiego brzucha, teraz mam normany...lekko fadke nad cieciem nic wiecje...ale ze az takie ci sie rozstepy porobily ale zycze ci sukcesow w zbijaniu kg uda siem ale ja takie mialam na udach ale sa juz biale, prawie nie widoczne...

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-09-30 o 22:16
Stary 2010-09-30, 22:15   #1299
itakasia
Zakorzenienie

Siala
rozstepy, owszem, sa, ale one z biegiem czasu beda jasnialy niestety, wiem co mowie. a brzuch bedzie spadal przy diecie. ale zeby byl jedrniejszy i mniejszy to potrzeba cwiczenia i kremow. ja uwazam ze jeszcze beda z niego ludzie
Stary 2010-09-30, 22:44   #1300
glooria
Raczkowanie

u mnie brzuch wygląda praktycznie tak samo jedyny plus że rozstępów brak ale reszta szkoda pisać
dzieciaczki śliczne
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 22:44   #1301
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Siala
rozstepy, owszem, sa, ale one z biegiem czasu beda jasnialy niestety, wiem co mowie. a brzuch bedzie spadal przy diecie. ale zeby byl jedrniejszy i mniejszy to potrzeba cwiczenia i kremow. ja uwazam ze jeszcze beda z niego ludzie
Ehh.. dzięki ale ja już nie widzę dla niego żadnej przyszłości
Modelką na pewno nie zostanę

Anuszka... pokazuj

Karolcia - pokazuj jaki masz brzuch to może uwierzę, że może się da mój uratować.

Stary 2010-10-01, 01:40   #1302
kinia656
Zadomowienie

itakasia to co ty mialas za super porody ze tak chwala?

Przepraszam ze to napisze, ale ja na szczescie uniknelam brzuszka i rozstepow na brzuszku.. brzuszek prawie plaski z tym ze oznakowany nadal pionowa kreska ciemna, a rozstepy tylko na cycuszkach (dla mnie AZ) no ale cycuchow tu przeciez nie bede pokazywac

Wrocilam z bowling z wypadu z kolezankami.. no coz..co tu duzo mowic.. 2 inne swiaty.. one chodza gdzies czasem razem, maja swoje tematy, poznaly jakis tam ludzi, pokazuja sobie smsy (co on mi napisal, a co ona mi napisala, a tej nie lubie bo to itp) a ja nie w temacie.. no tak..bo jak skoro ja z dzieckiem a one razem..
Czulam sie tam totalnie obca, momentami mialam tam lzy w oczach ale nikt nie widzial bo bylo ciemno i bylo karaoke..
Gdy mnie odprowadzaly jedna z nich powiedziala do drugiej " zobaczysz, teraz zaczynamy studia i wszystko sie spie** bo poznamy nowych ludzi i nie bedziemy mialy dla siebie czasu, kazdy bedzie w swoim nowym towarzystwie" - pewnie prawda bo przeciez wtedy z innymi ludzmi beda prawie na codzien wiec beda mialy swoje tematy i znowu towarzystwo sie zatrze..
Dla mnie nie ma juz szans, czulam niestety bardzo bolesnie ze nie mam nawet juz o czym z przyjaciolka rozmawiac, bo mamy inne zycie.. zreszta jak z kolezankami innymi..

Przykro.. bardzo przykro..

Pozalilam sie TZ, przytulil i mowil ze mam sie nie martwic, ze pojda na studia (kazda osobno) i i tak sie rozpadnie.. Zapytal czy to przez niego.. (bo nie chcialam dziecka, w ciazy nawet myslalam o usunieciu ;/ ale bylabym glupia jakbym to zrobila- bylam totalnie zalamana)
Widzial ze mam zal, ze zaluje ze mam dziecko.. i ze mam mu tez troche za zle..
Zapytal czy wolalabym nie miec dziecka i sie jeszcze wyszalec.. powiedzialam ze chcialam dziecko ale pozniej..

Jedyne co mnie podtrzymuje na duchu to to, ze za rok i ja pojde na studia, poznam nowe osoby i juz nie bede sama..
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 07:41   #1303
karolcia228
Zakorzenienie

Witam , niunia moja spalala do 7 od wieczora jak zasnela kolo 21

kinia
- a ile ty masz latek?? Nie przejmuj sie ja tez tak mam...bo moje kolezanki sie rozeszly po swiecie...ale poznalam nowe w pracy, u kosmetyczki w bloko...teraz poznaje mamy z dziecmi...bedzie dobrze..

siala - dla ciebie foty
1. z boku
2.na wprost
3. wciagniety z boku
4. wciagniety na wprost

A zapomnialam napisac wchodze do pokoju Niuni a ona sobie trzyma w raczce smoczka i wklada sobie do buzi, troche jej nieszlo, ale wyciaganie raczka szlo super

Czas edycji: 2010-10-01 o 08:08
Stary 2010-10-01, 08:12   #1304
niezawsze
Zakorzenienie

Hania wspaniale wiesci! Super tez, ze mleczka sporo, fajne uczucie prawda, ze nie musisz sie martwic czy wyzywisz swoje dziecie, ja teraz sciagam ponad 250ml w kilkanascie minut i cieszy mnie to bardzo jak widze jak ladnie leci!

Siala zdjecia super z sesji, normalnie i Ty i Sebek swietnie wygladacie. A Brzucha nie masz takiego tragicznego, rozstepy sa fakt, ale jak wciagniesz jest bardzo plaski, a nad skora coz trzeba popracowac, ale zobaczysz jak na diecie Ci poleci ladnie.

Dzieci sliczne wszystkie.

Ania dzieki za pamiec.

Kinia niezle to tz starszy o 19 lat? Ja zawsze lubilam mlodszych z kolei ;P Moj tz o 2 lata mlodszy, ale kiedys "spotykalam" sie z 5 lat mlodszym, ale to byla za duza przepasc

Tak mowicie o wyjsciach odkad sie dziecie pojawilo, to ja wam musze powiedziec, ze przed ciaza tyle z tz nie wychodzilam co teraz, ale to za sprawa, ze jestem w domu i nie pracuje, bo jak pracowalam to piatek, swiatek sobota, niedziela czasem na 5 20 rano :/ Czasem pobyt 3 dni i jak do domu wracalam to chcialam odsypiac tylko. Wczoraj bylismy na kreglach i bilardzie i bylo super, ale oczywiscie klotnia z tz byla przed juz nawet nie pamietam o co. Ja z tz nie jestem zadowolona, bo za bardzo lubi alko, ale jesli chodzi o pomoc to wyrabia ponad 110% sprzata, gotuje, robi zakupy, zajmuje sie mala a ja ide na zakupy dla siebie.
Niestety ja naleze do osob, ktore nigdy nie beda zadowolone z tz w 100% chocby na glowie stanal, jestem strasznie czepialska i wszystko mnie wkurza tak po prostu a juz najbardziej tz na zasadzie, bo zupa byla za slona Nie umiem sobie z tym poradzic, taki mam charakter zly niestety, to i tak cud, ze ze mna ktos wytrzymuje :/

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 08:41   #1305
papeteria
Zakorzenienie

laski pedzicie ze nie idzie nadrobic jestem na 36 stronie

U nas nocka dzis w miare ok bo budzil sie tylko co 2 godziny wiem ze dla niektorych to koszmar i czesto ale w moim przypadku to dlugo bo ostatnio budzil sie co godzine...ale nic innego go nie wybudza ze snu jak brzuszek i pierdy...wczoraj nie zrobil kupy..a dzis nadal sie skupia...teraz zasnal...powiedzcie czy ktoras z was tez tak ma ze dziecko caly czas probuje cisnac 24h/24h zakłocajac tym swoj sen bo zaczynam sie zastanawiac czy to jest normalne ,,,wiem ze ma niedojrzaly uklad pokarmowy i to minie bla bla bla ale moze faktycznie ma alergie na bialko albo nietolerancje laktozy ze tak non stop sie prezy kurde juz sobie tez wkrecam inne rzeczy ze moze jednak zle spojrzeli odprowadzajac jelita przy przepuklinie i jakas martwice jelit albo zapalenie ma albo cholera wie co

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-10-01 o 08:43
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:08   #1306
aniaa22
Zakorzenienie

Siala nie zacytowalo mi wczesniej i zapomnialam napisac sliczne zdjecia

Alguien z tym noszeniem to mysle ze przez refluks tez ale on poprostu lubi wszystkich widziec. wogole juz nie chce sam lezec w lozeczku caly czas ktos musi przy nim byc

Cytat:
nie zmieniam bo misio jak sie budzi po nocy to pielucha jest suchutka

Cytat:
Wrocilam z bowling z wypadu z kolezankami..
to normalne. ty masz dziecko obowiazki i zupelnie inne spojzenie na swiat a twoje kolezanki maja jeszcze "fiu bzdziu" w glowie. poznasz nowe osoby i wszystko wroci do normy

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
A zapomnialam napisac wchodze do pokoju Niuni a ona sobie trzyma w raczce smoczka i wklada sobie do buzi, troche jej nieszlo, ale wyciaganie raczka szlo super
super nocka
a ze smoczkiem misiek tez tak robi lapie sobie i macha i probuje do buzki wlozyc, pare razy juz mu sie udalo

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Tak mowicie o wyjsciach odkad sie dziecie pojawilo, to ja wam musze powiedziec, ze przed ciaza tyle z tz nie wychodzilam co teraz...
fajnie macie szkoda tylko ze przewaznie sie klocicie przy tych wypadach mam nadzieje ze sie ulozy wam i bedziesz w 120 % zadowolona z TZ

u nas juz ktoras z rzedu nocka ze misio spi do 5 idzie spac kolo 20 i zdarza sie ze dopiero po 5 sie budzi a czasem kolo 3 kreci sie i steka ale jak wstaje do niego to on spi i przes sen tak robi. daje mu smoka i zasypia dalej ladnie do 5 potem jedzonko i spanko do 8 podoba mnie sie to

ja w sumie to jestem zadowolona z TZ ale czy w 100%? chyba nie no bo nie ma ludzi idealnych i czasem cos tam mi oczywiscie nie pasi, ale tak jak piszecie im to trzeba wszystko drukowanymi literami powiedziec co chcemy bo sami sie nie domysla

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
laski pedzicie ze nie idzie nadrobic jestem na 36 stronie

U nas nocka dzis w miare ok bo budzil sie tylko co 2 godziny wiem ze dla niektorych to koszmar i czesto ale w moim przypadku to dlugo bo ostatnio budzil sie co godzine...ale nic innego go nie wybudza ze snu jak brzuszek i pierdy...wczoraj nie zrobil kupy..a dzis nadal sie skupia...teraz zasnal...powiedzcie czy ktoras z was tez tak ma ze dziecko caly czas probuje cisnac 24h/24h zakłocajac tym swoj sen bo zaczynam sie zastanawiac czy to jest normalne ,,,wiem ze ma niedojrzaly uklad pokarmowy i to minie bla bla bla ale moze faktycznie ma alergie na bialko albo nietolerancje laktozy ze tak non stop sie prezy kurde juz sobie tez wkrecam inne rzeczy ze moze jednak zle spojrzeli odprowadzajac jelita przy przepuklinie i jakas martwice jelit albo zapalenie ma albo cholera wie co
oj ty juz sobie nie wkrecaj. misiek tez tak mial czasem ze spac nie mogl bo pierdki albo kupa go meczyly ale teraz jest spokoj. nie wiem tylko czy poprostu juz wyrosl czy to nutramigen pomogl. ja mysle ze on ma nietolerancje laktozy. w kazdym razie nasze problemy brzuszkowe juz nie istnieja no i z jedzeniem jest coraz lepiej
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:46   #1307
belunia1985
Raczkowanie

papi, u mnie dokladnie tak bylo, ze maly cisnął kupe non stop, a jak juz ja wydusil to zaczynal od nowa, jakby chcial od razu zrobic kolejną. w rezultacie non stop byl niespokojny i w nocy zawssze od 4 nie spal bo sie prezyl. mniej wiecej w tym czasie wyszly mu na buzi te jego parchy, takie czerwone suche placki luszczące się. lekarka stwierdzila ze to moze byc skaza i zebym odstawila nabial. i uwierz mi ze po dwoch dniach juz widzialam poprawę jesli chodzi u brzuszek i kupę. dziecko sie uspokoilo, nie prezylo się (kupie musialam pomagac termometrem, ale przynajmniej pierdy szly same), kupa znowu miala zolty kolor(wczesniej byla zielona i ze sluzem). ja jadlam bardzo duzo nabialu i do glowy mi nawet nie przyszlo ze maly moze przez to tak cierpiec. i u mnie sprawdzilo sie ze nabial tak(jesli nie ma skazy)ale nie w nadmiarze. a do dzis nie wiem czy maly ma skaze bo te parchy mu wychodza i znikaja bez wzgledu na moja dietę:/
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:46   #1308
hd2005
Zakorzenienie

Dzień dobry
idę po kawkę i poczytam co tu naskrobałyście

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:51   #1309
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cześć dziewczynki
Dziś jadę z Igusią do gdyni, do mojej siostry tak więc nie bedzie nas na weekend w domku. Ja na uczelnię, a Iga z ciotką zostanie Nocka fajna, o 19 sen, pobudka o 6.
karolcia ja widzę, że Ty to masz cudowne życie. Tylko pozazdrościć Jak u nas pogoda do dupy, to u Ciebie świeci słońce, jak u nas były upały to u Ciebie zawsze przyjemnie chłodno, rozstępów nie masz, Nastka to cudowne dziecko, zarabiasz kupę kasy, faceci się za Tobą oglądają, ech żyć nie umierać

siala powiem Ci tylko tyle- zawołałam swoją mamę, żeby zobaczyła zdjęcia Twojego brzucha, a ona patrzy i mówi do mnie "A ty wariatko nie masz co robić tylko zdjęcia brzucha do internetu wysyłasz?" Tak więc można powiedzieć, że mam identyczny. Tylko, że jeszcze przez środek biegnie krecha
Stary 2010-10-01, 09:55   #1310
karolcia228
Zakorzenienie

anuszka1401 - dlaczego tak uwzasz...co do kasy to zalezy co dla kogo oznacza kupe kiedys sie zadej nie obejzal, choc teraz nadrabiaja ale co mi z tego...a wlasnie co do rozstepow mam kilka ale skore mam nadzywczaj fajna...choc chcialbym by mi wycieli troche....ale przeciez ty tez mam fajna corcie, tz itd. a widzisz moj jest raz fajny raz do bani...

Ale milo mi ze tak uwarzasz a pogoda fajna

Stary 2010-10-01, 10:23   #1311
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

Z okazji wczorajszych wieści z instytutu wypiłam wieczorem 2 lam
Haniu cieszę się Twoim szczęściem

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Nie ma sie co smiac. U mnie wylatuje powietrze. Moze to ja mam problem.
U mnie też. Nie przejmuję się tym ani ja, ani Ł. A powiedz, bo u Was pępuszek się długo trzymał prawda? Co z tego wyszło?

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
hd naprawdę się cieszę, że wszystko u Ciebie ok. Ja aż tyle się na forum nie udzielam, ale często o Tobie myślałam i miałam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Hmm mówisz, że wino piłaś? A karmiłaś później normalnie, czy wcześniej ściągnęłaś mleko, bo też bym się napiła chociaż piwka
Czytałam, że jeśli po wypiciu zrobi się 3h przerwy w karmieniu, to można. No, ale oczywiście bez przesady z ilością

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Zrobi wszystko, naprawdę wszystko o co go poproszę, ale- no właśnie- muszę mu mówić. Taki już jest, ale nie zamieniłabym go na innego za nic w świecie.
Znam to. Ostatnio gotowały się dla Niego ziemniaki, kotlety rozmrożone, a on się pyta co ma zrobić . Trudno wpaść na pomysł, że kotlety trzeba odgrzać.

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wychodzicie z dziećmi jak pogoda jest do kitu?
Tak. Tylko Niunię mocniej opatulam.
Cytat:
a tu taka cisza bo wszystkie dzisiaj rozpieszczaja swoich chlopcow
Ta...ja chciałam porozpieszczać, to moje dziecię miało kryzys nocny i padłam o 22 razem z nią . Ale za to zaprosiłam go na ciastko do pysznej cukierni
Cytat:
UWAGA! DRASTYCZNE! Tylko dla ludzi o mocnych nerwach !
Goopia baba jesteś i tyle. Mój nawet po wciągnięciu na maksa wystaje. I wygląda bardzo podobnie.

Cytat:
W dzień tak nie, ale w nocy...noc w noc zaczyna się koło 2.30- 3 i trwa z godzinę półtorej. Dzisiaj to nawet wzięliśmy termometr, żeby pomóc, ale kicha- nic nie zrobiła. Mały bączek się wydostał i tyle. Nakarmiłam i zasnęla. Hm...

Poprzedniej nocy próbowałam jak Vette- dać z butli moje mlyczko- 120ml, żeby całą noc Mała przespała. Z butli wyciąga pięknie, nie wiem czy z piersi tyle samo, bo zwykle pod koniec usypia, ale... myślałam, że jak nie noc, to może z 5-6h pośpi, a tu niespodzianka. 4h i ona głodna

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 10:32   #1312
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
anuszka1401 - dlaczego tak uwzasz...co do kasy to zalezy co dla kogo oznacza kupe kiedys sie zadej nie obejzal, choc teraz nadrabiaja ale co mi z tego...a wlasnie co do rozstepow mam kilka ale skore mam nadzywczaj fajna...choc chcialbym by mi wycieli troche....ale przeciez ty tez mam fajna corcie, tz itd. a widzisz moj jest raz fajny raz do bani...

Ale milo mi ze tak uwarzasz a pogoda fajna
Bo takie odnoszę wrażenie czytając Twoje wypowiedzi
Stary 2010-10-01, 10:42   #1313
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Bo takie odnoszę wrażenie czytając Twoje wypowiedzi
hehe dzieki...ale zawsze moglobyc lepiej...a z ta kasa to masakra...dostalam tez premie wczoraj...ale poszla na nastke bylo by super gdyby nie kredyt ale.......

Stary 2010-10-01, 11:06   #1314
glooria
Raczkowanie

a u nas ok tylko mala chyba odrzuciła mi jedna pierś nie wiem o co chodzi czy jej za szybko leci z niej mleczko czy za wolno sama juz nie wiem gdy jej podaje prawa piers to chwyta, possie i wypuszcz i tak w kółko a druga pije normalnie zobaczymy
glooria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 11:09   #1315
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
siala - dla ciebie foty
1. z boku
2.na wprost
3. wciagniety z boku
4. wciagniety na wprost
Jejku.. taki brzuch to ja miałam przed ciążą z moją wagą 70kg ale przy 175cm wzrostu faaaajnie wtedy było i do tego conajmniej chcę wrócić, jak się uda zrzucić więcej to jeszcze lepiej
No a ze zdjęć widać, że skóra jest super, skoro po takiej... "puszystości" i ciąży wróciła do normy to elegancko
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Siala zdjecia super z sesji, normalnie i Ty i Sebek swietnie wygladacie. A Brzucha nie masz takiego tragicznego, rozstepy sa fakt, ale jak wciagniesz jest bardzo plaski, a nad skora coz trzeba popracowac, ale zobaczysz jak na diecie Ci poleci ladnie.

Niestety ja naleze do osob, ktore nigdy nie beda zadowolone z tz w 100% chocby na glowie stanal, jestem strasznie czepialska i wszystko mnie wkurza tak po prostu a juz najbardziej tz na zasadzie, bo zupa byla za slona Nie umiem sobie z tym poradzic, taki mam charakter zly niestety, to i tak cud, ze ze mna ktos wytrzymuje :/
Rozstępy mi aż tak nie przeszkadzają bo i tak nie wylezę na plażę bo mnie zara green peace ścignie Ale chciałabym żeby ten bambol wyglądał normalnie pod bluzkami a nie tworzył miliony fałd i falban

I wiesz co.. ja doszłam do wniosku, że to we mnie jest problem.. bo jakby się mój mąż nie starał to mnie i tak nie będzie pasować. Bo robi coś po swojemu a mnie by pasowało jakby robił po mojemu, choć efekt finalny niczym się nie różni takim tyranem jestem fuj mnie doprowadza do szału jak on myje gary i nesie je na suszarkę a woda z nich kapie na podłogę...grrrr.. to nic że się powyciera ale wnerwia mnie sam fakt jak nie wiem co.. bo ja jak myję i niose to mi nie kapie i nie trzeba ścierać
TŻ codzień dostaje dziennie po sto opieprzów ode mnie i ja też się dziwię jak on ze mną wytrzymuje bo gdyby mną ktoś tak dyrygował i ciągle mu cos nie pasiło to bym go kopnęła w zadek
Cytat:
siala powiem Ci tylko tyle- zawołałam swoją mamę, żeby zobaczyła zdjęcia Twojego brzucha, a ona patrzy i mówi do mnie "A ty wariatko nie masz co robić tylko zdjęcia brzucha do internetu wysyłasz?" Tak więc można powiedzieć, że mam identyczny. Tylko, że jeszcze przez środek biegnie krecha
Może jestem twoja ukrytą siostrą bliźniaczką skoro mama nas po brzuchach nie odróżniła bo mamy identyczne
Ty się nie wymiguj po raz kolejny tylko się rozbieraj i pokazuj
Cytat:
anuszka1401 - dlaczego tak uwzasz...co do kasy to zalezy co dla kogo oznacza kupe
No na przykład dla mnie kupa to jest dostać 1500 na rękę
Tż w tym miesiącu przyniósł 1700 i ja po prostu tańczyłam z tą wypłatą na środku mieszkania i nie wiedziałam gdzie se je wsadzić coby nie rozpeprzyć wszystkiego naraz tylko jakoś oszczędzić, odłożyć.
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Goopia baba jesteś i tyle. Mój nawet po wciągnięciu na maksa wystaje. I wygląda bardzo podobnie.
Pokazuj

Jo wom nie wierzę baby bo pewno piszecie mi na pocieszenie
Ale i taaak miło

Stary 2010-10-01, 11:15   #1316
karolcia228
Zakorzenienie

siala - to ja zarabiam na maciezyskim 2200zl, a tak wogole to 2600zl, a TZ ostanio dostal 2100zl, ale ma dostac znow bonusa...tyle ze mam kredyt 1700zl miesiecznie, 370 za mieszkanie ze wszystkim, internet i cyfra zaplacona do konca roku i 200zl abonament razem wydatki 2270, wiec zostaje 2000zl na zycie ale zakupy, paliwo do samochodu...i sie rozchodzi...kiedys mialam 1000zl na wszystko i starczala a tera....w miare jedzenia apetyt rosnie...
A i moj TZ sie troche wkurza ze ja zarabiam wiecej na maciezynskim niz on normalnie, no ale co ja poradze, wazne ze jest dobra praca...dlatego ja musze wrocic do pracy same rozumiecie dlaczego
Dziekuje za kaplement co do brzucha

Czas edycji: 2010-10-01 o 11:24
Stary 2010-10-01, 11:29   #1317
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
siala - to ja zarabiam na maciezyskim 2200zl, a tak wogole to 2600zl, a TZ ostanio dostal 2100zl, ale ma dostac znow bonusa...tyle ze mam kredyt 1700zl miesiecznie, 370 za mieszkanie ze wszystkim, internet i cyfra zaplacona do konca roku i 200zl abonament razem wydatki 2270, wiec zostaje 2000zl na zycie ale zakupy, paliwo do samochodu...i sie rozchodzi...kiedys mialam 1000zl na wszystko i starczala a tera....w miare jedzenia apetyt rosnie...
A i moj TZ sie troche wkurza ze ja zarabiam wiecej na maciezynskim niz on normalnie, no ale co ja poradze, wazne ze jest dobra praca...dlatego ja musze wrocic do pracy same rozumiecie dlaczego
Dziekuje za kaplement co do brzucha

Stary 2010-10-01, 11:34   #1318
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
itakasia to co ty mialas za super porody ze tak chwala?
pierwszy trwal kilka godzin ale byl lekki, drugi trwal godzine i byl bolesny a trzeci to chyba wcale nie trwal i nie bolal
a co do znajomych, niestety to czesta sytuacja, rozchodza sie drogi, macie inne zainteresowania i tematy, czasem spotykacie sie ponownie kiedy oni wchodza w ten sam etap a czasem spotykasz innych ludzi i rodzą sie nowe przjaznie. bedzie dobrze
Cytat:
siala - dla ciebie foty
ladna figurka
Cytat:
U nas nocka dzis w miare ok bo budzil sie tylko co 2 godziny
to super ze nocka lepsza a z tym cisnieciem kupy to nie wiem, moze musisz jeszcze troche poczekac.
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
u nas juz ktoras z rzedu nocka ze misio spi do 5 idzie spac kolo 20 i zdarza sie ze dopiero po 5 sie budzi a czasem kolo 3 kreci sie i steka ale jak wstaje do niego to on spi i przes sen tak robi. daje mu smoka i zasypia dalej ladnie do 5 potem jedzonko i spanko do 8 podoba mnie sie to
pieknie spi Misio
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
idę po kawkę i poczytam co tu naskrobałyście
teraz ja przyszlam z kawka
Stary 2010-10-01, 11:34   #1319
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mdlej prosze....ja musze nauczyc sie chyba gospodarnosci, ale ja wydaje tyle na zarcie bo moj TZ pochlania jedzenie ze szok...po za tym u mnie w sklepeach sa takie ceny ze wolaja po pomste....ale wiem ze to duzo kasy...ale jakos szybko sie rozchodzi...ale postanowilam sobie ze nie bede juz taka rozrzutna...kupialm sobie na szafie kurtke na zime bo wszystko w rozmiarze 42 wisi jak na worku...musze miec 36/38

itakaska dziekuje

Stary 2010-10-01, 11:39   #1320
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

No to faktycznie Karolcia, ja dostaję 930 zł Ale Marek w nowej pracy od jakiegos czasu 4 razy więcej ode mnie Też mamy kredyt...100zł za pralkę rata A to, że apetyt rośnie w miare jedzenia to święta racja.
siala moja mama kiepsko widzi Bo tak to by poznała po pazurach, ja nie maluję, a juz na pewno nie na różowo hehe

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

karolcia ja marzę na razie o 42 W ogóle to zrobiłam się jakaś nieforemna. Ciuchy 42 za ciasne, a 44 w pasie dobre, w biodrach mi wyją strasznie. Najlepsze na razie ledżinsy ledżinsy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości