Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-30, 23:41   #2101
cigi
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Aixa, ciesze sie, ze wszystko ok z malenka;
Wszystkim zasmarkanym i kaszlacym maluszkom i ich mamusiom zdrowka zycze;
Mnie sie wydaje, ze ja Basiule zahartowalam. Staralam sie jej nie przegrzewac i na razie nic nie zalapala, ale u nas zimno dopiero sie zaczyna robic, wiec.... . A poza tym, ona silna dziewuszka jest.
A i Ferrou bardzo ladne sa te zdjecia 3 chyba Twoje na tej stronce o farbowaniu. Czy to Ci robil je jakis profesjonalista? I strrrasznie podoba mi sie Twoja fryzurka, ta niesymetryczna. Super jest. ja moge pomarzyc sobie o takiej, bo wlosy mam falowane, troche krecone (ale nie za bardzo ) i niewiele mozna z nimi zrobic cholewcia.
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Jeżeli chodzi o TZ to ja uważam że każdego można wychować. Dużo zależy od samej kobiety. Trzeba tylko znależć sposób i jego słaby punkt. JA w swoim życiu trafiałam na jedynaków lub ukochanych synków mamusi. I muszę przyznać że dużo winy jest po stronie mam, które od dziecka wpajają takiemu że to kobieta ma w koło nich skakać. No i tacy byli WSZYSCY moi byli. I co ciekawe przy mnie się zmieniali ale jak już potem związali się z innymi dzewczynami to wracali do starych nawyków. Byłam kiedyś w związku z Białorusinem który w Polsce "zbierał podatki" (poznaliśmy się w Angli). Strach było do niego podejść. A mnie nosił na rękach, gotował mi, nawet w nocy jak wstawałm do łazienki to wstawał razem ze mną.
Z innym nie potrafiłam się dogadać to wprowadziąłm system karteczek Zielone pozytwyne, czerwonenegatywne) na których pisałam co mi się podoba a co nie w zachowaniu. Niedawno ( w zeszłym tygodniu) znalazłam te katreczki i zadzwoniłam do byłego i świetnie się bawiliśmy czytając je i wspominając.

Dobrze, ze masz takie przekonanie. Swiadczy to, ze dobrze trafialas w swoim zyciu i potrafisz sobie radzic i wierzysz w to, ze zawsze sobie poradzisz.
Nie wszyscy jednak maja takie szczescie.
Ja znam slabe punkty mojego Tzta, i wcale on ich jakos nie ukrywa i wlasnie trudno sie z nimi zyje. Moj Tz rozpieszczany przez matke nie byl, wychowywal sie bez niej, nie mial przykladu kobiecego w domu, nie zna kobiet wystarczajaco i wrecz odnosze wrazenie, ze traktuje je jak wrogow. Jest to tez osobowosc neurotyczna. wydaje mi sie, ze to jak mnie traktuje, wynika z jego kompleksow i obaw. Probowalam sie z tym zmierzyc, ale bezskutecznie. Niektorych mezczyzn sie wychowuje, a jak juz sie nie da, to sie ich rzuca. A ja, coz...( moze nie zareagowalam w pore).

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ogólenie widzę że woli facetów ,mniej się boi , bo np. teściowej się boi albo szwagierki i małych dziewczynek i na blond włosy dziwnie patrzy (ja mam czarne)
No prosze, to co to z niego wyrosnie...? Moze idealny TZ (taki a la PoP )? I w ogole co to za kobiety w Twojej rodzinie takie straszace???

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
moja Gabrysia budzi sie zwykle dwa razy (ok. 2-3, potem 5-6) i dzisiaj o tej 6 stwierdzila, ze wlasciwie juz sie wyspala......a ja akurat dzis zamienilam sie z TZ lozkami i to on po tej 6 spal w tym pokoju co ona i mial przerabane, a ja w drugim pokoju, stopery w uszach i spalam do....10! Dawno sie tak nie wyspalam, a on dawno sie tak nie NIE wyspal.
A ja juz zaczelam sie martwic lekko, czy 2 razy w nocy to nie za czesto. Tak nagadala mi moja masazystka, ale ona troche zacofana jednak jest. Takie ma czasem pomysly, ze...
A tu cyckowe maluchy i nie tylko, wlasnie budza sie. Ok, tak sie chcialam tylko upewnic.
Moja czasem, ostatnio szczegolnie, wybudza sie gdzies o 4 i tez stwierdza, ze chetnie sie pobawi.

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość

No i mam, super metoda na ssaki-gryzaki
Wymyśliłam więc, że nie dam jej cycusia jak zawsze, płytko, tylko włożę do buzi dużo więcej i......... podziałało. Z szeroko otwartą buzią, wypełnioną maminym cyckiem moje dziecię nie gryzie
Teraz jak widzę, że otwiera pyszczek i czeka na cycusia robię szybki ruch i wkładam jej jak najwięcej piersi do buzi. Nagimnastykować się muszę, ale może jeszcze trochę dam radę ją karmić.
A gdzie Ty bylas jak szkoly rodzenia trwaly? I literatury nie czytalas cyckowej? Przeciez wszedzie gadaja, zeby cycek byl gleboko zassany. Wprawdzie chodzilo o nie ranienie brodawek, ale widocznie do gryzienia tez sie nadaje. A tak serio, to moja zawsze gleboko zasysala, zadnych problemow z bolem nie mialam nigdy.
Fajnie w kazdym razie, bo bolesnie to brzmialo...

Tylkooliwka ladniutki chlopaszek Twoj synus

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Achas, madziwnia, jak fajnie, ze juz jestescie; I dziwne, ze tak nic nie wiadomo, ale grunt, ze wszystko dobrze

Dziewczyny, a ja dostalam alergii na krem pod oczy. Noz kurde. Kupilam wlasnie nowy kremik, tani nie byl na dodatek i klops. Nauczka, zeby zawsze prosic o probke. Pewnie nie beda miec, ale probowac warto. A mialm probke tej samej firmy i serii kremu do twarzy i bylo ok, ten tez kupilam, a pod oczy juz kicha. Sweeeeedzi.........
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 23:45   #2102
mrowak
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

ja tez chce do cieplych krajow!!!!

nie wytrzymam z ciekawosci i zapytam:PoP, ten Twoj byly Bialorusin "zbierajacy podatki" to taki ala Tony Soprano?

ide spac, jutro przyjezdzaja moi rodzice wiec trzymajcie kciuki zebym sie nie wsciekla za bardzo na moa mame

jeszcze mi sie prrzypomnialo: Ferrou i inne znajace sie na rzeczy dziewczyny, znacie godny polecenia mineralny (ponoc najlepszy taki) fluid do cery tlustej? bo konczy mi sie revlon colorstay teraz i o ile z krycia jestem w miare zadowolona tak odcienia to juz chybba sobie z niego nie dobiore-mialam juz chyba z 5 i d...

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-09-30 o 23:48
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-30, 23:51   #2103
cigi
Rozeznanie

aniap Ja tez uwazam ze jakies tam aktimele, danonki to tylko reklama i tyle. I jakie to niedobre na dodatek, jakby mleko w proszku, sztuczne zapachy, sama chemia.

A jogurty np robie sama. Nic prostrzego i duzo taniej. Trzeba raz na jakis czas zakupic jogurt, ale nie za czesto. Potem miesza sie go z cieplym, ok 4à stopni mlekiem, nie gotowanym, moze byc z kartonu, wlewa do termosu i jogurcik mniam mniam. Polecam. Teraz mam specjalna jogurtiere, ale w termosie tez byl b. dobry, mozna potem do pojemniczkow, czy sloiczkow poprzelewac i do lodowki, na pare dni, nie za dlugo (3 max mysle) dla rodzinki.
Dobranoc
Stary 2010-10-01, 07:27   #2104
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez ice woman Pokaż wiadomość
czesc laseczki. podczytuje Was codziennie ale jakoś nie mam weny aby pisać. Miałam dzisiaj masakryczny dzień. Mojej dobrej koleżanki dziecko zmarło(miało 2,5 roku) dzisiaj był pogrzeb i masakra jakaś. Boje sie ze Sabina (bo tak sie nazywa matka) coś sobie zrobi. sorry ze pisze takie rzeczy ale tak jakoś mam taką potrzebe. Jestem taka wściekła na tych lekarzy bo u dzieciaka wykryli 3 tyg temu białaczke ale tą lżejszą i mówili ze napewnio wyzdrowieje a dali za dużą chemie i Nikola sie otruła.
A u nas ok. mała rośnie chociaż wydaje mi się ze chudzina z niej. 26 skończyłą 5 m-cy przewraca sie z boku na bok od jakiegoś miesiąca i wszystko ok ale taka jakaś wysuszona.. a taka kluska sie urodził bo miała 3800. nie wiem dokładnie ile waży ale 4 tygodnie temu na szczepieniu w 18 tygodniu życia miała 6400. Wydaje mi sie ze to mało. jak sądzicie??
a dzień jedzenia wygląda mniej wiecej tak:
8-9 rano mleko ok 120-150 ml
11 mleko 90 mleko
13 zupa z warzywami i mięsem
16-17 deserek
18- 120 mleka
i 19.30 kaszka mleczno ryżowa 150-220 ml

myślicie ze to ok?
aha od kiedy można dziecu podawać danonki???
No strasznetakie maleństwo

Moim zdaniem ładnie waży do 6 mc dziecko przy wadzę urodzeniowej 3800 powinno ważyć 7600, a to jednak waga z 18 tyg, myślę że ładna.

Na danonkach i monte masz informacje że są dla dzieci powyżej 3-go roku życia, więc nie dawaj, bo skoro coś takiego już producent pisze to coś w tym jest.Z tego co pamiętam to jogurty możesz podawać coś około 7 mc.

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

Cytat:
nadrabialam Was pieczolowicie caly dzien i zaznaczalam posty, na ktore chcialam odpisac, a przed chwila do kompa usiadl TZ i moje okna się w tajemniczy sposob zamknęly....
Normalnie duchy masz w domu

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
Mamy cyckowe, czy to aby nie za duzo jesc 3 razy w nocy? Jak wasze, tylko pytam sie nie jak w momentach kryzysowych tylko ogolnie;
O kurczak jeczy, lece
Ja mojego karmię raz, ale to nie dlatego że on się budzi, tylko że mi cycki pękają około 3

Madziwnia Super że wszystko wraca do normy

dusiaka ja do zupki daje troche masła

mrowak ja kupiłam sobie puder w kamieniu mineralny firmy LUMENE i ładnie kryje, nie zapycha porów, i po nim mnie nie wysypuje. Podkład też mają. Ja podkladu do mojej cery z problemami używam Maybelline Afftinitone i już od 3 lat mam tylko go

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Wiecie nie wiem jak się zachować. Ale wczoraj jak odebrałam Eryka ze szkoły to widziałam jak pod śmietnik pod szkołą przyjechał pan, tak zwyczajnie ubrany rowerem, i wybierał z śmietnika kanapki co dzieciaki tam wyrzucająMiał już pół reklamówki, więc pewnie to nie jedna szkoła. I tak sie zastanawiałam, czy wypada dać takiemu panu ze 100 zł, bo przecież widać że ani na picie, ani na fajory tylko jedzenia mu brak. Tak sie wczoraj balam że go uraże, bo to nie jest typ kogoś kto pod marketem na żebrach. I jeszcze ja z moją wyobraźnią, że może w domu dzieciaki ma i to dla nich ale ten świat nienormalny.

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

Aixa ja po pierwszym zabiegu mikrocośtam, i się teraz świecę
Co ile takie zabiegi sie powtarza, bo ja chce sie pozbyć plam pociążowych

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 07:58   #2105
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
dajcie spokój ten pogrzeb to tragedia. ta kobieta jest sama bo z ojcem dziecka sie rozwiedli, miała tylko ją.
a chemie dali po prostu za silną i ona tego nie wytrzymała. dostała gorączki i reszte już znacie. a na poczatkuy lekarze mówili ze bedzie ok i ze w listopadzie wrócą do domu. bo ten rodzaj białaczki u takich małych dzieci wyleczalny jest w 85 %.
jak zobaczyłam matke dziecka na pogrzebie to obraz nedzy i rozpaczy. trzymała jej ulubiony kocyk w rękach a jak wkładali trumne do ziemi to przykryła trumne tym kocykiem. mówie Wam zwariować można było. nikt nie mógł jej tam uspokoić. i wcale sie nie dziwie. naszczescie rodzice są z nią i oby ją dobrze przypilowali.
to był koszmar nie pogrzeb.
Tak bardzo mi przykro.Łzy stoją w oczach jak się czyta taką tragedię.Rany co za do dupy świat.
Cytat:
ale co miesiąc takie macie? ja mam za październik że to niedopłata za sezon letni a później to po 152 i 168

Jaki gościu przystojniacha Ci rośnie

Ty swojej nie możesz przyzwyczić na boku a mój się nauczył na lewym boku spać i jak go przekręcę na prawy to sie zaraz budzi

jezu nawet nie pisz ja też bym chyba zwariowała ale zostawić dziecko pod sklepem? do głowy by mi nie przyszło

Boże nawet nie pisz co za tragedia ,straszne aż nie chcę myśleć chyba bym nie mogła iść na taki pogrzeb
Zaszlachtowałabym tych skur.....ów najwyżej bym poszła siedzieć
Jezu w głowie się nie mieści , nie wiem czy oni jej upilnują , jak mi żal tej mamy aż się serce kraje
My od grudnia dostajemy po ok.350zł,a rachunki mamy za 2 miesiące.
Cytat:
nadrabialam Was pieczolowicie caly dzien i zaznaczalam posty, na ktore chcialam odpisac, a przed chwila do kompa usiadl TZ i moje okna się w tajemniczy sposob zamknęly....

a po takiej wiadomości to juz zupelnie nie wiem co sie pisze....
lekarza wsadzilabym do pierdla na ladne kilka(nascie?) lat i dozywotnio zakazala wykonywania zawodu, a jeszcze kazala wyplacic odszkodowanie
tylko co to wszystko da......

przepraszam, ze teraz o tym przypominam, ale ta historia mi przypomniala....nadal zbieramy fundusze dla malej Zosi (opisywalam sytuacje jakis czas temu) Jesli ktos bedzie chetny, powtorze numer konta (moze byc na PW)

anakazar, dzieki za pamiec-polecam sie na przyszlosc, a PW faktycznie nie doszlo
Ja tak samo-nie popuściłabym lekarzom,zemsta byłaby chyba celem mojego życia.Ja nie wiem czy dałabym radę pozbierac się po czymś takim,myślę,że nie.
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja coraz mniej zaczynam wierzyc, czemu zabiera takie niewinne kochajace zycie istotki i dobrych ludzi a zostawia takich meneli....
Dlatego ja w Boga nie wierzę,w nic nie wierzę.
Cytat:
ja sobie tego absolutnie nie wyobrazam- dobrze pamietam jak czulam sie jeszcze kilka tygodni temu w zwiazku ze sprawa, ktra teroretycznie mnie bezposrednio nie dotyczyla, a w takiej sytuacji nie wiem czy potafilabymdalej funkcjonowac

moja Gabrysia budzi sie zwykle dwa razy (ok. 2-3, potem 5-6) i dzisiaj o tej 6 stwierdzila, ze wlasciwie juz sie wyspala......a ja akurat dzis zamienilam sie z TZ lozkami i to on po tej 6 spal w tym pokoju co ona i mial przerabane, a ja w drugim pokoju, stopery w uszach i spalam do....10! Dawno sie tak nie wyspalam, a on dawno sie tak nie NIE wyspal.

drcron, a taka czapuche-zimuche tez szyjesz? Bo ja wlasnie nie mam nic dla Gabulca na zime fajnego i nie wiem czy szukac czy najciemniej pod latarnia i Ty cos wymyslisz?
To samo pytanie mam:bo ja do tej pory nie mam czapy zimowej jakiejś fajnej,zrobiłabyś???

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 08:01   #2106
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
myslę,że bardzo ok,może nie je jakoś dużo ale często więc chyba dobrze i zazdroszczę,że śpi od 19,30do 8-9 tznDaniel też śpi juz o tej porze tylko,że budzi się ok 4

jejciu tak współczuje tej koleżance nawet nie chcę myślec na taki temat ale jak to lekarze taką pomyłkę zrobili???pewnie sprawa będzie,mam nadzieję,że jej mama ma kogoś bliskiego może niech skorzysta z pomocy jakiegoś psychologa,ja też bym chyba ześwirowała-współczuję bardzo mocno

Drcron,że co?????????jak to dziecko ukradli?
hehe nie obrazić tylko obrobić
hehe to ze zmeczenia widze co innnego i pisze jeszcze cos innego
a wszystko trwalo doslownie kilkadziesiad sekund kobieta wyszla i nagle krzyk wbiega do sklepu i mowi ze wozek jej ukradli doslownie obled jakis
Cytat:
czesc laseczki. podczytuje Was codziennie ale jakoś nie mam weny aby pisać. Miałam dzisiaj masakryczny dzień. Mojej dobrej koleżanki dziecko zmarło(miało 2,5 roku) dzisiaj był pogrzeb i masakra jakaś. Boje sie ze Sabina (bo tak sie nazywa matka) coś sobie zrobi. sorry ze pisze takie rzeczy ale tak jakoś mam taką potrzebe. Jestem taka wściekła na tych lekarzy bo u dzieciaka wykryli 3 tyg temu białaczke ale tą lżejszą i mówili ze napewnio wyzdrowieje a dali za dużą chemie i Nikola sie otruła.
A u nas ok. mała rośnie chociaż wydaje mi się ze chudzina z niej. 26 skończyłą 5 m-cy przewraca sie z boku na bok od jakiegoś miesiąca i wszystko ok ale taka jakaś wysuszona.. a taka kluska sie urodził bo miała 3800. nie wiem dokładnie ile waży ale 4 tygodnie temu na szczepieniu w 18 tygodniu życia miała 6400. Wydaje mi sie ze to mało. jak sądzicie??
11 mleko 90 mleko
16-17 deserek
18- 120 mleka

myślicie ze to ok?
jak to wczoraj przeczytalam to az zamarlam mam kolezanke tutaj na wiosce Sabine i ona ma corcie Nikole myslalam ze ja dopadla taka tragedia w dodatku wczoraj nie moglam sie do niej dodzwonic dopiero w nocy mi odpisala na sms ze wszystko u nich w pozadku z tym ze jej mala ma 26 miesiecy
wspolczuje kolezance straty

a danonkow chyba nie powinno sie podawac ktores z dziewczyn kiedys tutaj pisaly ze one nie zawieraja wapnia tak jak pisze producent ale nie pamietam ktore

Cytat:
Powinni miec zakaz wykonywania zawodu, jak mozna za mocna chemie podac..... o Boze!

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Czasami jak tak czytam to jakas masakra to co sie dzieje, matki dzieci pod sklepem zostawiaja, porwania jakies, tragedia!
Tu pseudo lekarze, no po prostu BRAK SŁÓW!!!!
Daria nie do kazdego sklepu mozna wejsc z wozkiem w niektorych jest tak ciasno ze dwie osoby jak sa to juz jest tlok w tym co ta kobieta zostawila pod sklepem to tez nie ma miejsca na duze wozki < ona taki miala> nasza parasoleczka prawie wszedzie sie miesci a tam gdzie wozkiem nie wejde to wyciagam Jule z wozka i na rekach ja bore do sklepu jak ukradna to sam wozek bez mojego dziecka

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 08:07   #2107
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez chce do cieplych krajow!!!!

nie wytrzymam z ciekawosci i zapytam:PoP, ten Twoj byly Bialorusin "zbierajacy podatki" to taki ala Tony Soprano?

ide spac, jutro przyjezdzaja moi rodzice wiec trzymajcie kciuki zebym sie nie wsciekla za bardzo na moa mame

jeszcze mi sie prrzypomnialo: Ferrou i inne znajace sie na rzeczy dziewczyny, znacie godny polecenia mineralny (ponoc najlepszy taki) fluid do cery tlustej? bo konczy mi sie revlon colorstay teraz i o ile z krycia jestem w miare zadowolona tak odcienia to juz chybba sobie z niego nie dobiore-mialam juz chyba z 5 i d...
Mrowak ja już o nim pisałam.Podkład w kompakcie clinique almost powder-w ciąży uwierz mi miałam co zakrywac i teraz też bez niego się nie ruszę(blada cera,fiolet pod oczami,kilka przebarwień)zakrywa idealnie,uwielbiam go i nawet masz recenzje w KWC-jest w najlepszych,a ma ponad 80 recenzji.Jest leciutki,nie czuc go na twarzy,nie widac,dla mnie ideał.
Nie rozstaje się z nim od 1,5 roku.A mam doświadczenie z innymi:tymi bardzo drogimi jak i mniej i żaden nie jest tak fajny jak almost.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-10-01, 08:09   #2108
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość

a dzisiaj u nas to znaczy u mojej mamy w miescie ukradli dziecko z pod sklepu akurat wozkiem wjechalam do srodka z Juleczka a mialam ja tez zostawic jak tamta kobieta ale cos mnie tknelo przypomnialam sobie jak u kolezanki na placu zabaw w swidnicy dziecko porwali na oczach rodzicow i tamci nawet nie zdazyli zareagowac tutaj bylo podobnie ja weszlam do sklepu ta kobieta byla juz przy kasie niecala minuta a wozka nie bylo doslownie szok jak by ktos ukradl moja niunie to chyba bym oszalala
O boszzzz... szkoda słów... co ta kobieta musiała czuć. Już pomijam fakt, ze nie powinna go zostawiac ale skoro już to zrobiła... już widzę jej wyrzuty sumienia...

Cytat:
Popłakałam się... nie ccę sobie wyobrażać tej sytuacji i tego co czuje ta matka... ja bym chyba nie chciała już zyć...

Cytat:

Czasami jak tak czytam to jakas masakra to co sie dzieje, matki dzieci pod sklepem zostawiaja, porwania jakies, tragedia!
Tu pseudo lekarze, no po prostu BRAK SŁÓW!!!!
Często matki zostawiaja wózki pod sklepem. Ja nawet to rozumiem jesli jest on taki malutki ze masz cały czas na niego oko. Ja tylko raz tak zostawiłam małą ale to nie był nawet sklep tylko taka mała budka do ktorej jak wejdzie 3 ludzi to już tłum i reszta czeka przed sklepem. No i drzwi były otwarte bo był upał. Musiałam wejść po wodę bo mnie suszyło Wiec ja stałam przy drzwiach i cały czas zaglądałam do wózka. Ale miałam go iemal na wyciągnięcie ręki. Inaczej sobie nie wyobrażam zostawić a ile razy widzę takie samotne wózki przed sklepami...

Cytat:
dajcie spokój ten pogrzeb to tragedia. ta kobieta jest sama bo z ojcem dziecka sie rozwiedli, miała tylko ją.
a chemie dali po prostu za silną i ona tego nie wytrzymała. dostała gorączki i reszte już znacie. a na poczatkuy lekarze mówili ze bedzie ok i ze w listopadzie wrócą do domu. bo ten rodzaj białaczki u takich małych dzieci wyleczalny jest w 85 %.
jak zobaczyłam matke dziecka na pogrzebie to obraz nedzy i rozpaczy. trzymała jej ulubiony kocyk w rękach a jak wkładali trumne do ziemi to przykryła trumne tym kocykiem. mówie Wam zwariować można było. nikt nie mógł jej tam uspokoić. i wcale sie nie dziwie. naszczescie rodzice są z nią i oby ją dobrze przypilowali.
to był koszmar nie pogrzeb.
Ja bym chyba nie dała rady iśc na taki pogrzeb... nie teraz...

Cytat:
Zdrówka zyczę wszystkim zakichańcom u nas już po katarze mały czasem kaszlnie jeszcze.
Może to tez przez zęby był
A ja mu smarowałam dziąsła u góry bo myślałam że tam wyjdą a on mnie zrobił w konia i na dole jest ząbek
Ja tez myslę, że właśnie Wercia miała katar przez te zębolki. Bo dwa jej jednocześnie szły...

Madziwnia- witamy i super ze wszystko dobrze. I gratulacje dla grzecznej Michasi
I zazdraszczam wymarzonego remontu... a raczej jego efektu...

mrowak- zazroszczę tego wyspania .Ja już nie pamiętam kiedy spałam dłuzej niż do 6-6.30... Niestety Wercia nie zasypia juz potem. Dopiero za godzinę ale to ja juz zdążę się tak rozbudzić ze nie usnę. No i ona nie potrafi zasnąć ze mną w łóżku. Tylko u siebie... czasem tż też ją "przejmuje" ale musiałabym mieć zatyczki, bo za małe mieszkanie, i słyszę wszystko wiec skupić się nie mogę zeby zasnąć

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 08:28   #2109
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
aniap Ja tez uwazam ze jakies tam aktimele, danonki to tylko reklama i tyle. I jakie to niedobre na dodatek, jakby mleko w proszku, sztuczne zapachy, sama chemia.

A jogurty np robie sama. Nic prostrzego i duzo taniej. Trzeba raz na jakis czas zakupic jogurt, ale nie za czesto. Potem miesza sie go z cieplym, ok 4à stopni mlekiem, nie gotowanym, moze byc z kartonu, wlewa do termosu i jogurcik mniam mniam. Polecam. Teraz mam specjalna jogurtiere, ale w termosie tez byl b. dobry, mozna potem do pojemniczkow, czy sloiczkow poprzelewac i do lodowki, na pare dni, nie za dlugo (3 max mysle) dla rodzinki.
Dobranoc
Ja pamiętam jeszcze w liceum zimą w drodzę do szkoły namiętanie piłam ten actimel i jakoś mnie nie chronił.Teraz mama kupuję go mojej siostrze,ale powiedziałam jej,żeby przestała,bo szkoda kasy-ja gdzieś w necie czytałam i teraz nawet w DDTV mówili ostatnio,że prodkukty zawierające probiotyki,reklamowane w tv są nic nie warte,tam nie ma nic wartościowego i przestrzegali,żeby nie ufac reklamom i nie wydawac kasy,bo to nas w żaden sposób przed niczym nie chroni.

Dzięki za pomysł dziewczyny za te serki i jogurty własnej roboty.
Ja wczoraj dostałam od sąsiadki malinki z ogródka i dzisiaj dam małej z bananem.

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Moim zdaniem ładnie waży do 6 mc dziecko przy wadzę urodzeniowej 3800 powinno ważyć 7600, a to jednak waga z 18 tyg, myślę że ładna.

Na danonkach i monte masz informacje że są dla dzieci powyżej 3-go roku życia, więc nie dawaj, bo skoro coś takiego już producent pisze to coś w tym jest.Z tego co pamiętam to jogurty możesz podawać coś około 7 mc.

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ----------

---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ----------

Ja mojego karmię raz, ale to nie dlatego że on się budzi, tylko że mi cycki pękają około 3

mrowak ja kupiłam sobie puder w kamieniu mineralny firmy LUMENE i ładnie kryje, nie zapycha porów, i po nim mnie nie wysypuje. Podkład też mają. Ja podkladu do mojej cery z problemami używam Maybelline Afftinitone i już od 3 lat mam tylko go

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Wiecie nie wiem jak się zachować. Ale wczoraj jak odebrałam Eryka ze szkoły to widziałam jak pod śmietnik pod szkołą przyjechał pan, tak zwyczajnie ubrany rowerem, i wybierał z śmietnika kanapki co dzieciaki tam wyrzucająMiał już pół reklamówki, więc pewnie to nie jedna szkoła. I tak sie zastanawiałam, czy wypada dać takiemu panu ze 100 zł, bo przecież widać że ani na picie, ani na fajory tylko jedzenia mu brak. Tak sie wczoraj balam że go uraże, bo to nie jest typ kogoś kto pod marketem na żebrach. I jeszcze ja z moją wyobraźnią, że może w domu dzieciaki ma i to dla nich ale ten świat nienormalny.

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ----------

U mnie w pracy też taki Pan przychodził i wyciągał ze śmietnika jedzenie i było widac,że nie chlejus żaden i ja zawsze robiąc kanapki dla siebie to robiłam dla niego i mu po prostu dawałam-zawsze dziękował i jeszcze widziałam z okna jak je jadł,pózniej było mi okropnie przykro jak przestałam pracowac(ciąża)i tak się zastanawiałam co z tym Panem.

Albo u nas pod netto stał bardzo często Pan z twarzą dziewczyny nie do opisania-poparzoną chyba 100%koszmar,łzy w oczach jak się na niego patrzyło-człowiek potwór,ale z takim jakimś miłym wyrazem twarzy,grymasem okropnego zawstydzenia,że musi to robic-żebrac.Na kartonie,który trzymał w poparzonych dłoniach miał napisane"Jestem uczciwym człowiekiem,skorym i chętnym do pracy,lecz nikt z taką twarzą nie chcę i jej dac,dlatego proszę o pieniądze na jedzenie lub jedzenie"normalnie serce do tej pory mam ściśnięte jak o nim pomyśle i do tej pory widzę tą jego twarz

Stary 2010-10-01, 08:51   #2110
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Daria nie do kazdego sklepu mozna wejsc z wozkiem w niektorych jest tak ciasno ze dwie osoby jak sa to juz jest tlok w tym co ta kobieta zostawila pod sklepem to tez nie ma miejsca na duze wozki < ona taki miala> nasza parasoleczka prawie wszedzie sie miesci a tam gdzie wozkiem nie wejde to wyciagam Jule z wozka i na rekach ja bore do sklepu jak ukradna to sam wozek bez mojego dziecka
Ja jak nie mogę wejść do sklepu z wózkiem, to nie wchodze wcale. Kilka zakupów mniej a spokuj ducha. A sprzedawcy w takich ciasnych sklepach sami sobie winni że maja mniejszy obrót Wózek przed sklepem zostawiam tylko pod opieka mojego taty lub Eryka, ale to też musze mieć nań oko

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 08:55   #2111
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
co za $&%^&%**^%$@$#@$T%$^%&^*! !!!

sismuerte - gratulujemy ząbków wszystkiego naj naj najlepszego dla Małego

Izumi
- wracajcie szybko do zdrowia i gratuluję ząbka

Współczuję i nie wiem co poradzić... Aż się boję jak Kuba dostanie zębów W sumie piersią to karmię dziennie może z 2-3razy więc szybko byśmy przeszli calkowicie na butlę.

Super wieści

świetne zdjęcie mój też już palce u nóg ssie Tylko poczuje, że nie ms nic na stopach, to siup palce do buzi śmiesznie to wygląda

wyniki będą dobre i super że Mała już w domku

My nadal bezzębni

tylkooliwka, z Twojego Danielka to przystojniak

drcron, jak to ukradli ??? Boże, co się dzieje na tym świecie? wiadomo czy znaleźli, itp?

icewoman - co za tragedia... nie mogę sobie wyobrazić tego bólu, w sumie nawet nie chcę........... az się popłakałam czytając opis pogrzebu....
Co za konowały, jak tak można?? Dla nich to życie w ogóle się nie liczy!!!
jeszcze nie wiem ale pozniej wypuszcze sie an miasto < BOZIU JA MOGE WYJSC NA MIASTO I WCALE NIE MUSZE JECHAC AUTEM tylko zejde z 3-go pietra z wozkiem < ciezko bedzie > i pomaszeruje na spacer na miasto nawet nie wiecie jak ja sie ciesze > no to sie dowiem czy znalezli czy co

Cytat:
ja sobie tego absolutnie nie wyobrazam- dobrze pamietam jak czulam sie jeszcze kilka tygodni temu w zwiazku ze sprawa, ktra teroretycznie mnie bezposrednio nie dotyczyla, a w takiej sytuacji nie wiem czy potafilabymdalej funkcjonowac

drcron, a taka czapuche-zimuche tez szyjesz? Bo ja wlasnie nie mam nic dla Gabulca na zime fajnego i nie wiem czy szukac czy najciemniej pod latarnia i Ty cos wymyslisz?
tak moge tez zrobic wymyslilam sobie ze zrobie grubsza welniana i wieksza duzo wieksza i podszyje ja polarkiem od srodka tylko wybor kolorow polarku u nas ograniczony w skelpie biel i czern ale taka by byla fajan ciepluchan jak porobie reszte czapek dla dziewczyn to usiade nad taka zobaczymy co z niej wyjdzie

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
no to się wyspałaś ja tak mam w weekendy tż zabiera małą z sypialni rano a ja śpię śpię śpię tylko muszę się zaopatrzyć w stopery bo czasami słyszę jak Lenka jęczy
Drcron słów mi na Ciebie brak PRZYPOMINAM, ŻE NADAL CZEKAM NA NR KONTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

No proszę jaki dzielny
u nas też zimno a moja teściowa właśnie wczoraj wróciła z Turcji(była na tyg) Jest taki murzyn że z zazdrości nie mogę na nią patrzeć widać taka wypoczęta i zrelaksowana i mówi ale tu u was zimno jakby zapomniała, że w Polsce aktualnie jest kalendarzowa jesień eh ja też chcę do ciepłych krajów
ale ja juz wczoraj wyslalam Ci na priv numer konta i na nowa aukcje tez dodalam tylko nie wiem czy widac
bo ja sie chyba cofnelam w rozwoju jesli chodzi o kompy po dwa razy musze cos robic bo sie nie dodaje

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Witam!!!

Dziś wyszłysmy ze spitala
Na wypisie było rozpoznanie: infekcja górych dróg oddechowych czy cos takiego..
bez sensu miała tylko czerwone gardeło ecale nie kaszlała i płucka czyste wyszły..\
Pediatra powiedziała że to była jakas infekcja i tyle wiem
Wszystkie wyniki krew mocz, posiew rtg usg brzuszka ok.
Więc nie wiem na co jej ten antybiotyk podawali
Bo i gorączki od pniedziałku nie miała.

Juz jest super, w szpitalu była ANIOŁ zero róznicy miedzy pobytemw domu a w szpitali w szoku byłam!!!!

Pielęgniarki i lekarze podziwiali jej kolorowe pieluszki wielorazowe i szacun do nie że "mi sie chce" bo to tak zdrowo itp.

We wtorek wyleciałam na godzine o 20 do CH kupiłam sukienke i koszule na chrzciny
srednio zadowolona jestem bo zrobłam to w 30 minut!!! buuu i wydałam z koralami 260 zł!!!

Dalej... chrzciny w sobote a ja jutro nie wiem w co rece włozyc dzis tylko alkohol kupilismy i soki.

Ten strój dziergany co zamawiałam na allegro na żywo jest 100000razy piekniejszy!!!!!!!! dzis go odebrałam.

W dodatku nie mieszkam w domu tylko od 20-tej jestem u tesciów...
bo gosc który ma kuchnie robic wyjeżdza za tydzien do niemiec na 2 msc i szybko T. mój musi skonczyc kotłownie robic zeby posprawdzac grzejniki i rury a gosc musi zalać potem te wykłute w podłodze dziury i w tydzien musza oboje sie wyrobic wiec mamy MEGA SAJGON TERAZ.. i przymusowo całe auto spakowałam rzeczy i mieszkamy sobie na drugim koncu wsi.. ale mamy ciepło hihih bo pal.a w piecu .. w domku nie mamy jeszcze OC.. ale tydzien max i bede w raju ..

w wyczekiwanym od czerwca raju!!!

nie mam czasu was nadrobic mam chrzciny na głowie i cierpie na brak czasu...
jak fajnie ze juz jestescie w domu < u tesciow :P > trzeba bylo pytac przy wypisie dlaczego dostala antybiotyk ja pamietam jak mnie wypisywali to bylo napisane trudnosci z karmieniem to pytam tej lekarki dlaczego tam tak pisze a ona ze Julka sie rzuca jak je cyca to powiedzialam jej ze jest nawiedzona ze ja nie widze zeby dziecko bylo nie spokojne przy cycu a jak powiedziala mi ze za czesto ja do cyca przystawiam to zapytalam jej zy podlanczali dziecku kroplowke nawadniajaca a ona ze nie bo nie trzeba gto jej powiedzialam ze to dlatego ze tak czesto byla przy cycu no i ta zmienila mi wypis

tylko obserwuj teraz Michasie bo moja znajoma sasiadka jak podala dziecku antybiotyk to po kilku dniach od przestania podawania to ta mala dostala silnych kolek i lekarze nie wiedza co sie dzieje bo kolki nie mijaja
Cytat:

a moze zaproponuj Panu ze zrobisz mu zakupy ??
ja na wiosce nie mam takich widokow do nas przychodzi jeden Pan jest 1 raz w miesiacu o tej samej porze i zawsze daje mu reklamowke jedzenia ostatnio wpadlam na pomysl zeby pocial nam drzewo na ogrodzie do palenia i on je cial 2 godziny i dostal 200 bynajmniej Tz tego nie musial robic a Pan malo sie nie poplakal mial taka wdziecznosc w oczach
tutaj u mamy to co chwile ktos podchodzi do smietnika ostatnio widzialam kolezanki mame to bardzo przykre

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja pamiętam jeszcze w liceum zimą w drodzę do szkoły namiętanie piłam ten actimel i jakoś mnie nie chronił.Teraz mama kupuję go mojej siostrze,ale powiedziałam jej,żeby przestała,bo szkoda kasy-ja gdzieś w necie czytałam i teraz nawet w DDTV mówili ostatnio,że prodkukty zawierające probiotyki,reklamowane w tv są nic nie warte,tam nie ma nic wartościowego i przestrzegali,żeby nie ufac reklamom i nie wydawac kasy,bo to nas w żaden sposób przed niczym nie chroni.

Ja wczoraj dostałam od sąsiadki malinki z ogródka i dzisiaj dam małej z bananem.

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

U mnie w pracy też taki Pan przychodził i wyciągał ze śmietnika jedzenie i było widac,że nie chlejus żaden i ja zawsze robiąc kanapki dla siebie to robiłam dla niego i mu po prostu dawałam-zawsze dziękował i jeszcze widziałam z okna jak je jadł,pózniej było mi okropnie przykro jak przestałam pracowac(ciąża)i tak się zastanawiałam co z tym Panem.

Albo u nas pod netto stał bardzo często Pan z twarzą dziewczyny nie do opisania-poparzoną chyba 100%koszmar,łzy w oczach jak się na niego patrzyło-człowiek potwór,ale z takim jakimś miłym wyrazem twarzy,grymasem okropnego zawstydzenia,że musi to robic-żebrac.Na kartonie,który trzymał w poparzonych dłoniach miał napisane"Jestem uczciwym człowiekiem,skorym i chętnym do pracy,lecz nikt z taką twarzą nie chcę i jej dac,dlatego proszę o pieniądze na jedzenie lub jedzenie"normalnie serce do tej pory mam ściśnięte jak o nim pomyśle i do tej pory widzę tą jego twarz
biedny ten Pan

a o Actimelu powiedz mojemu tesciowi on to namietnie wypija buteleczke dziennie i mowi ze go zadna choroba nie wezmie bo actimel go chroni a jak go polpasiec dopadl to sie smialam ze Actimel oporny na polpasca

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

ja jeszcze kiedys jak byalm z Julka i rodzicami na spacerze w Szczawnie to widzialam taka kobiete z synem jak ona pchala wozek a on chodzil po smietnikach i zmieral puszki i jedzenie chlopiec mial moze z 15 lat ale jak on sie do tej matki odzywal az doslownie nie moglam wyjsc z podziwu jak mowil do niej mamusiu z takim cieplem w glosie do dzis to pamietam

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 08:58   #2112
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

drcron jak nie ma miejsca na wozek to sie dziecko bierze na reke tak jak sama piszesz ze tak robisz , no sorry ale to jest na prawde nie odpowiedzialne dzieciaka pod sklepem zostawic, nie wyobrazam sobie, laska bez wyobrazni zupelnie jak dla mnie.
Jednak jak juz sie stalo to mam nadzieje ze jej dzidzia sie szybko znajdzie, ja bym sobie nie wybaczyla;/

U nas tez jest taki Pan, mama mu kanapki robi bo on mieszka w takim starym strasznie samochodzie ktory nawet juz nie jezdzi , nie ma sie gdzie podziac i jest na prawde uczciwy, ma malutką rente i nie daje rady z niej wyzyc. Kiedys chcial 2 zl pozyczyc, mama mu dala 10 i mowi ze nie musi oddawac a ten jak dostal rente przyszedl do niej i tak, oczywiscie nie wziela ale sam fakt sie liczy ze uczciwy czlowiek. Opowiadal nam kiedys ze mial firme i splajtowal i od tego momentu wszystko sie sypalo... no i sie posypalo calkowicie.

A ja ogladalam wczoraj licealne ciąże i powiem wam ze bylam w szoku, dziewczyna chodzila do katolickiej szkoly, byla adoptowana, rodzice wierzacy ona tez, no oczywiscie byla w ciazy i rodzice od samego poczatku straszny nacisk kladli zeby oddala dziecko i powiedzieli jej ze jak nie odda to ma sie wyniesc, a nie miala nawet gdzie wiec przyparta do muru zostala. Co to za katolicyzm? masakra jakas, gdyby mi tak mama powiedziala to widzialaby mnie wtedy ostatni raz.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Ja jak nie mogę wejść do sklepu z wózkiem, to nie wchodze wcale. Kilka zakupów mniej a spokuj ducha. A sprzedawcy w takich ciasnych sklepach sami sobie winni że maja mniejszy obrót Wózek przed sklepem zostawiam tylko pod opieka mojego taty lub Eryka, ale to też musze mieć nań oko
dokladnie, dla mnie to tez zadne wytlumaczenie ze sklep maly i wozek sie nie miesci.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:16   #2113
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:

A gdzie Ty bylas jak szkoly rodzenia trwaly? I literatury nie czytalas cyckowej? Przeciez wszedzie gadaja, zeby cycek byl gleboko zassany. Wprawdzie chodzilo o nie ranienie brodawek, ale widocznie do gryzienia tez sie nadaje. A tak serio, to moja zawsze gleboko zasysala, zadnych problemow z bolem nie mialam nigdy.
Fajnie w kazdym razie, bo bolesnie to brzmialo...
Co tam literatura. Przetrenowałam karmienie piersią przy pierwszym synu całe 3 lata. Tyle, że on nie gryzł, a pierwsze ząbki urosły mu o dwa tygodnie wcześniej niż Oli, miał 4,5 m-ca.
Doskonale wiem, że do ssania cycek musi być zassany. Kłopot z Olą przez kilka dni był taki, że go nie zasysała, tylko brała do ust bodawkę bo chciała ją gryźć. Na szczęście mamy to juz za sobą, nie czekam, aż sama cycka zaśsie, tylko go jej wpycham do buzi i już.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:45   #2114
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

A my dołączamy do grupt zakatarzonych. Antos w nocy dostał wysoka gorączke i bidulek marudził cała noc. Teraz jest juz lepiej i na 17 idziemy do lekarza.
Cytat:
mam jeszcze do zrobienia 4 wiec ta twoja bylaby gotowa poniedzialek gora wtorek wysylana zrobie z akrylu sredniego
Julka dzisiaj zadlawila sie brzoskwinia tez dalam jej kawalek zeby polizala i nawet nie zauwazylam kiedy odgryzla

ja z konta Blistex pisze jak jestem u mamy na komputerze bo tam siostrzenica ma zalozone konto a ja sie nie moge zalogowac bo hasla nie pamietam i dlatego czasem podpisuje z tamtego
co do fioletu z seledynem wydaje mi sie ze bedzie sie gryzlo a jesli by zrobic fioletowa czape taka ciemna i tego kwiatka i reszte takie jasne fioletowe albo jasny roz ?? ewentualnie krem ??

ale slodki maly elegancik w Polo market jest wieksza promocja 5,99 za 2 sloiczki te duze po 190 gram dzisiaj nakupilam

a mi sie w koncu udalo skonfigurowac laptop z mamy siecia wiec moge pisac ze swojego konta

a dzisiaj u nas to znaczy u mojej mamy w miescie ukradli dziecko z pod sklepu akurat wozkiem wjechalam do srodka z Juleczka a mialam ja tez zostawic jak tamta kobieta ale cos mnie tknelo przypomnialam sobie jak u kolezanki na placu zabaw w swidnicy dziecko porwali na oczach rodzicow i tamci nawet nie zdazyli zareagowac tutaj bylo podobnie ja weszlam do sklepu ta kobieta byla juz przy kasie niecala minuta a wozka nie bylo doslownie szok jak by ktos ukradl moja niunie to chyba bym oszalala
A no widzisz bo ja juz myslałam ze zgłupiałam. A co do kolorów to wiesz co nie chciałabym nic z różem bo mam go juz serdecznie dość. I dlatego wymysliłam ten fiolet z seledynem . wiem że ostatnio duzo było rzeczy w połaczeniu tych kolorów. Ten seledyn taki jaśniutki jakby był. Spróbuj tak a co wyjdzie to wyjdzie. Nie sprawdzałam maila z potwierdzeniem zamówienia ale jest tam numer konta? Zaraz przesyłam ci kaskę.

Ale numer z tym dzieckiem. Ja te nigdy nie zostawiam dzieci przed sklepem. Nie ma takiej opcji
Cytat:
Witam!!!

bez sensu miała tylko czerwone gardeło ecale nie kaszlała i płucka czyste wyszły..\

Juz jest super, w szpitalu była ANIOŁ zero róznicy miedzy pobytemw domu a w szpitali w szoku byłam!!!!

Pielęgniarki i lekarze podziwiali jej kolorowe pieluszki wielorazowe i szacun do nie że "mi sie chce" bo to tak zdrowo itp.

We wtorek wyleciałam na godzine o 20 do CH kupiłam sukienke i koszule na chrzciny
srednio zadowolona jestem bo zrobłam to w 30 minut!!! buuu i wydałam z koralami 260 zł!!!

Dalej... chrzciny w sobote a ja jutro nie wiem w co rece włozyc dzis tylko alkohol kupilismy i soki.

Ten strój dziergany co zamawiałam na allegro na żywo jest 100000razy piekniejszy!!!!!!!! dzis go odebrałam.

bo gosc który ma kuchnie robic wyjeżdza za tydzien do niemiec na 2 msc i szybko T. mój musi skonczyc kotłownie robic zeby posprawdzac grzejniki i rury a gosc musi zalać potem te wykłute w podłodze dziury i w tydzien musza oboje sie wyrobic wiec mamy MEGA SAJGON TERAZ.. i przymusowo całe auto spakowałam rzeczy i mieszkamy sobie na drugim koncu wsi.. ale mamy ciepło hihih bo pal.a w piecu .. w domku nie mamy jeszcze OC.. ale tydzien max i bede w raju ..

Super że już jesteście w domeczku. Ale bedziesz miała chałupke po tych wszystkich remontach. Superrrrrr
Cytat:
jeszcze nie wiem ale pozniej wypuszcze sie an miasto < BOZIU JA MOGE WYJSC NA MIASTO I WCALE NIE MUSZE JECHAC AUTEM tylko zejde z 3-go pietra z wozkiem < ciezko bedzie > i pomaszeruje na spacer na miasto nawet nie wiecie jak ja sie ciesze > no to sie dowiem czy znalezli czy co

tak moge tez zrobic wymyslilam sobie ze zrobie grubsza welniana i wieksza duzo wieksza i podszyje ja polarkiem od srodka tylko wybor kolorow polarku u nas ograniczony w skelpie biel i czern ale taka by byla fajan ciepluchan jak porobie reszte czapek dla dziewczyn to usiade nad taka zobaczymy co z niej wyjdzie

ale ja juz wczoraj wyslalam Ci na priv numer konta i na nowa aukcje tez dodalam tylko nie wiem czy widac
bo ja sie chyba cofnelam w rozwoju jesli chodzi o kompy po dwa razy musze cos robic bo sie nie dodaje

jak fajnie ze juz jestescie w domu < u tesciow :P > trzeba bylo pytac przy wypisie dlaczego dostala antybiotyk ja pamietam jak mnie wypisywali to bylo napisane trudnosci z karmieniem to pytam tej lekarki dlaczego tam tak pisze a ona ze Julka sie rzuca jak je cyca to powiedzialam jej ze jest nawiedzona ze ja nie widze zeby dziecko bylo nie spokojne przy cycu a jak powiedziala mi ze za czesto ja do cyca przystawiam to zapytalam jej zy podlanczali dziecku kroplowke nawadniajaca a ona ze nie bo nie trzeba gto jej powiedzialam ze to dlatego ze tak czesto byla przy cycu no i ta zmienila mi wypis

tylko obserwuj teraz Michasie bo moja znajoma sasiadka jak podala dziecku antybiotyk to po kilku dniach od przestania podawania to ta mala dostala silnych kolek i lekarze nie wiedza co sie dzieje bo kolki nie mijaja

a moze zaproponuj Panu ze zrobisz mu zakupy ??
ja na wiosce nie mam takich widokow do nas przychodzi jeden Pan jest 1 raz w miesiacu o tej samej porze i zawsze daje mu reklamowke jedzenia ostatnio wpadlam na pomysl zeby pocial nam drzewo na ogrodzie do palenia i on je cial 2 godziny i dostal 200 bynajmniej Tz tego nie musial robic a Pan malo sie nie poplakal mial taka wdziecznosc w oczach
tutaj u mamy to co chwile ktos podchodzi do smietnika ostatnio widzialam kolezanki mame to bardzo przykre

biedny ten Pan

a o Actimelu powiedz mojemu tesciowi on to namietnie wypija buteleczke dziennie i mowi ze go zadna choroba nie wezmie bo actimel go chroni a jak go polpasiec dopadl to sie smialam ze Actimel oporny na polpasca

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

ja jeszcze kiedys jak byalm z Julka i rodzicami na spacerze w Szczawnie to widzialam taka kobiete z synem jak ona pchala wozek a on chodzil po smietnikach i zmieral puszki i jedzenie chlopiec mial moze z 15 lat ale jak on sie do tej matki odzywal az doslownie nie moglam wyjsc z podziwu jak mowil do niej mamusiu z takim cieplem w glosie do dzis to pamietam
Ja actimeli tez nie kupuję ale danonki bardzo często. Mój Kuba bardzo je lubi i pamietam ze wczesniee zaczełam mu je dawać. Ja jestem zdania ze czy to danonki bakusie czy inne sklepowe cuda wszystko tyle samo warte. Tylko kwestia ceny.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:47   #2115
libra777
Zakorzenienie

Witam
Madziwnia dobrze że już w domku, chociaz wam badania porobili i wiecie że nic na płuckach nie ma
Darusia 2kg mniej za tydzień ale wczoraj dostałam @ i czuję się taka napompowana może by było jeszcze z pół kilo mniej
A Ty jaki chleb jesz zwykły czy ciemny?
Ania a jogobella i bakoma jest mniej syfiasta od danona? ja myslę że to wszystko jeden ....
Zadziwia mnie jakim cudem te wszystkie przecierki dla dzieci co kupuję ( nie w słoiczkach tylko w tych jogurtowych pojemniczkach) mają datę ważności aż do któregoś tam miesiąca do 2011 roku
a zwykłe seki i jogurty dla starszych dzieci np. do 12 października
Cytat:
My od grudnia dostajemy po ok.350zł,a rachunki mamy za 2 miesiące.
to czyli na dwa miesiące taka suma to tak jak mi zaprognozowali na resztę prawie
Cytat:

tez kiedyś piliśmy ten actimel a później wszyscy chorowaliśmy jak jeden, to gó.... daje
Teraz piję grzybek tybetański ponoć podnosi odporność i ułatwia trawienie z czym się zgodzę
Szkoda takich biednych ludzi tez nigdy nie mogę przejść obojętnie obok
Cytat:

o Ty niedobra z teścia się naigrywałaś
Ile to biedy jest na świecie , cieszmy się tym co mamy i że mamy gdzie mieszkać
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 09:56   #2116
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja kg schudlam przez te kolejne 3 dni
juz jest coraz lepiej, wchodze w spodnie w ktore nie wchodzilam i pociesze cie- tez dostalam wczoraj @ i czuje sie tak samo jak ty! ;/

ja jem zwykly chleb.
A.Camus
Stary 2010-10-01, 10:07   #2117
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
drcron jak nie ma miejsca na wozek to sie dziecko bierze na reke tak jak sama piszesz ze tak robisz , no sorry ale to jest na prawde nie odpowiedzialne dzieciaka pod sklepem zostawic, nie wyobrazam sobie, laska bez wyobrazni zupelnie jak dla mnie.
Jednak jak juz sie stalo to mam nadzieje ze jej dzidzia sie szybko znajdzie, ja bym sobie nie wybaczyla;/

U nas tez jest taki Pan, mama mu kanapki robi bo on mieszka w takim starym strasznie samochodzie ktory nawet juz nie jezdzi , nie ma sie gdzie podziac i jest na prawde uczciwy, ma malutką rente i nie daje rady z niej wyzyc. Kiedys chcial 2 zl pozyczyc, mama mu dala 10 i mowi ze nie musi oddawac a ten jak dostal rente przyszedl do niej i tak, oczywiscie nie wziela ale sam fakt sie liczy ze uczciwy czlowiek. Opowiadal nam kiedys ze mial firme i splajtowal i od tego momentu wszystko sie sypalo... no i sie posypalo calkowicie.

A ja ogladalam wczoraj licealne ciąże i powiem wam ze bylam w szoku, dziewczyna chodzila do katolickiej szkoly, byla adoptowana, rodzice wierzacy ona tez, no oczywiscie byla w ciazy i rodzice od samego poczatku straszny nacisk kladli zeby oddala dziecko i powiedzieli jej ze jak nie odda to ma sie wyniesc, a nie miala nawet gdzie wiec przyparta do muru zostala. Co to za katolicyzm? masakra jakas, gdyby mi tak mama powiedziala to widzialaby mnie wtedy ostatni raz.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

dokladnie, dla mnie to tez zadne wytlumaczenie ze sklep maly i wozek sie nie miesci.
To Darusia widzisz-do kościółka chodzą co niedzielę,na tacę dają i wielece kościelni,a jak się córka"zepsuła"to usunąc,bo wstyd, co ludzie powiedzą,że gdzie taka wpadka w takiej porządnej,wierzącej rodzinie

Ja tam też zawsze pomagam potrzebującym:czy kilkoma zł czy jedzeniem,bo nie można wszytskich wsadzac do jednego wora,że zle i leniwi,są różne przypadki losowe i dobrze,że są tacy co pomagają.

drcron powiedz teściowi,że w tv trąbili o tym,że w laboratorich actimela wykryli grozną bakterię,która powoduje min.półpaśca

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

kurcze dziewczyny odchudzajace sie-jak ja wam wspolczuje i podziwiam,ze dajecie rade.Ja nawet gdybym byla 150kg grubasem to i tak bym zarla,bo to najlepsze co mozna robic;D

gratuluje zgubionych kg i trzymajta sie

Stary 2010-10-01, 10:18   #2118
ice woman
Raczkowanie

dzięki dziewczyny za te przepisy na joguty własnej roboty. bede robić. zupki tez sama robie i deserki wiec spoko. jak bedzie juz można podawac to bede robić.
ja tez podziwiam te odchudzające. moje odchudzanie trwało 2 tygodnie, efekty były, ale złamałam się mój Tz za dobrze gotuje
ice woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 10:26   #2119
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
11 mleko 90 mleko
16-17 deserek
18- 120 mleka

myślicie ze to ok?
Wydaje mi się, że to troszkę za mało. Ja bym dodała jeszcze zamiast deserku jeden posiłek, a deserek to w tzw. międzyczasie
Poza tym mój Antoś to jak zjada o 10 prawie cały słoiczek obiadku to jeszcze dobija mlekiem Może spróbuj jej dać po takim karmieniu obiadkiem jeszcze mleczko.
Stary 2010-10-01, 11:12   #2120
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Wy tutaj o rachunkach. Do mnie rachunki za prad przysyłają co 5 misiecy bo mamy jeszcze taryfe budowlanąi ostatnio przyszedł 1200zł. Czekam bo zaraz powinien przyjsc następny. My jak mielismy jeden pokój z kuchnia i wode na boiler to rachunki były po ok 200zł miesiecznie. A teraz to juz chyba bedzie masakra. 250 zł miesięcznie to u nas norma. Nie wiem skad oni tyle biorą.
Stary 2010-10-01, 11:15   #2121
Darusiaaaa
Zakorzenienie

U nas za prad 650 zl przyszlo za 2 miechy ostatnio, oczy nam prawie wyszly, zwlaszcza ze nic nie chodzi non stop tez nie wiemy, ale takie rachunki wlasnie placimy;/
A.Camus
Stary 2010-10-01, 11:26   #2122
sponsa_bella
Raczkowanie

Heja, dziewczynki! Nie sposób Was nadrobić, masakra jakaś. Od 20.09 chodzę do pracy i wsystko byłoby ekstra, gdyby mi Matylda nie zachorowała. Od wczoraj na zwolnieniu. Eh... Dzisiaj tłukłam się z gondolą do lekarza i o mało mnie szlag nie trafił, takie ten wózek gramotny (Quinny Speedi). I co? I już nie mogę się doczekać aż przyjdzie paczka z zamówionym przez nas Maclarenem Techno Mam nadzieję, że tym razem wybór okaże się lepszy!

Kochane, czy Wasze maluchy też łapią takie infekcje? Jak teraz dzieciaczki ubieracie? Bo może Minka moja tak choruje, bo ja robię coś nie teges...

ICE WOMAN - koszmar, nie można czytać tego typu informacji ze spokojem. Nie chcę sobie nawet wyobrażać, co czuje mama NIkolki...
sponsa_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 11:29   #2123
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Dziękuję ciociom w imieniu synusia za miłe słowa

Madziwnia dobrze,że już w domku i nic nie ma na płuckach oby to pierwszy i ostatni raz.

Drcron dowiedz się,może ktoś sobie zrobił kawał jak któraś z dziewczyn tu pisała ja cie kręcę....

Dusiaka to świetnie,że już nie kąsa pamiętam jak to bolało na początku,łzy w oczach i tupałam nogami nie było wesoło.

Anakazar można już dawac malinki?właśnie się boję przez to,że miał uczulenie po kaszce malinowej.

a właśnie jakie owoce najbardziej warto podawac ze względu na witaminki?

Minka co się nic nie odzywasz,jak Amelka,budzi się jeszcze z płaczem?

Libra współczuję i jemu,że się męczy i Tobie niewyspania u mnie jednak ten dentinox pomaga bo jakmu posmaruję,to tak nie pcha nawet rączek a tak to wszystko by pogryzł,dzisiaj coś ok 12 w nocy troszkę stękał posmarowałam mu i poszedł dlaej spac obudził się dopiero o 5.3 na jedzonko.niech już wyjdątym naszym dzieciom już sobie sama wyobrażam jak to boli mimo ze Daniel całkiem nieźle to znosi ale u nas dopiero 2 się przebija.

Gratulacje dziewczyny za minusowe kilogramy ja poproszę na plusik trochę
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 11:42   #2124
Darusiaaaa
Zakorzenienie

U nas tez dentinox pomaga, co prawde jedyne co my mamy poki co to ogromnie napuchniete dziasla, juz w wakacje miala napuchniete i ciagle widac jakby za 2 minuty mial wyjsc zabaek a ciagle go brak, ale ewidentnie ja boli a po dentinoxie jest spokojniejsza.
A.Camus
Stary 2010-10-01, 12:08   #2125
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
U nas za prad 650 zl przyszlo za 2 miechy ostatnio, oczy nam prawie wyszly, zwlaszcza ze nic nie chodzi non stop tez nie wiemy, ale takie rachunki wlasnie placimy;/
O matko!
Cytat:
Napisane przez sponsa_bella Pokaż wiadomość
Heja, dziewczynki! Nie sposób Was nadrobić, masakra jakaś. Od 20.09 chodzę do pracy i wsystko byłoby ekstra, gdyby mi Matylda nie zachorowała. Od wczoraj na zwolnieniu. Eh... Dzisiaj tłukłam się z gondolą do lekarza i o mało mnie szlag nie trafił, takie ten wózek gramotny (Quinny Speedi). I co? I już nie mogę się doczekać aż przyjdzie paczka z zamówionym przez nas Maclarenem Techno Mam nadzieję, że tym razem wybór okaże się lepszy!

Kochane, czy Wasze maluchy też łapią takie infekcje? Jak teraz dzieciaczki ubieracie? Bo może Minka moja tak choruje, bo ja robię coś nie teges...

ICE WOMAN - koszmar, nie można czytać tego typu informacji ze spokojem. Nie chcę sobie nawet wyobrażać, co czuje mama NIkolki...
Ja jestem zdziwiona,bo moja jeszcze(i oby tak dalej)nie była chora,ani przeziębiona.Tż był w domu przez tydzień strasznie chory,mimo to że mieli kontakt,a ona nic nie złapała-myślałam,że na bank będzie przez niego chora...
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Dziękuję ciociom w imieniu synusia za miłe słowa

Madziwnia dobrze,że już w domku i nic nie ma na płuckach oby to pierwszy i ostatni raz.

Drcron dowiedz się,może ktoś sobie zrobił kawał jak któraś z dziewczyn tu pisała ja cie kręcę....

Dusiaka to świetnie,że już nie kąsa pamiętam jak to bolało na początku,łzy w oczach i tupałam nogami nie było wesoło.

Anakazar można już dawac malinki?właśnie się boję przez to,że miał uczulenie po kaszce malinowej.

a właśnie jakie owoce najbardziej warto podawac ze względu na witaminki?

Minka co się nic nie odzywasz,jak Amelka,budzi się jeszcze z płaczem?

Libra współczuję i jemu,że się męczy i Tobie niewyspania u mnie jednak ten dentinox pomaga bo jakmu posmaruję,to tak nie pcha nawet rączek a tak to wszystko by pogryzł,dzisiaj coś ok 12 w nocy troszkę stękał posmarowałam mu i poszedł dlaej spac obudził się dopiero o 5.3 na jedzonko.niech już wyjdątym naszym dzieciom już sobie sama wyobrażam jak to boli mimo ze Daniel całkiem nieźle to znosi ale u nas dopiero 2 się przebija.

Gratulacje dziewczyny za minusowe kilogramy ja poproszę na plusik trochę
Oliwka maliny są po 4 miesiący w kaszkach,soczkach to dawałam i w robionych deserach i mojej nic nie jest.

Ja cały czas chcę o coś zapytac,ale nie pamiętam

Stary 2010-10-01, 12:18   #2126
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Drcron wysłałam juz kasiorke jak bedziesz miała juz gotowe te czapeczki to daj znac to napisze ci adres do wysyłki bo tamten jest nieaktualny oki?
Stary 2010-10-01, 12:26   #2127
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
juz jest coraz lepiej, wchodze w spodnie w ktore nie wchodzilam i pociesze cie- tez dostalam wczoraj @ i czuje sie tak samo jak ty! ;/

ja jem zwykly chleb.
To super gratulacje to moze ja też będę jejsć zwykły bo jem ciemny a on ma więcej kalori i jest cięższy
Cytat:

kurcze dziewczyny odchudzajace sie-jak ja wam wspolczuje i podziwiam,ze dajecie rade.Ja nawet gdybym byla 150kg grubasem to i tak bym zarla,bo to najlepsze co mozna robic;D

gratuluje zgubionych kg i trzymajta sie
ja to resztkami silnej woli się odchudzam
Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Wy tutaj o rachunkach. Do mnie rachunki za prad przysyłają co 5 misiecy bo mamy jeszcze taryfe budowlanąi ostatnio przyszedł 1200zł. Czekam bo zaraz powinien przyjsc następny. My jak mielismy jeden pokój z kuchnia i wode na boiler to rachunki były po ok 200zł miesiecznie. A teraz to juz chyba bedzie masakra. 250 zł miesięcznie to u nas norma. Nie wiem skad oni tyle biorą.
to sporo , ja też właśnie nie wiem za co tyle płacę, nigdzie na darmo się nie świeci wszędzie mam świetlówki energooszczędne tam gdzie długo się pali więc nie wiem z kąd
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 12:36   #2128
cigi
Rozeznanie

Cytat:
Co tam literatura. Przetrenowałam karmienie piersią przy pierwszym synu całe 3 lata. Tyle, że on nie gryzł, a pierwsze ząbki urosły mu o dwa tygodnie wcześniej niż Oli, miał 4,5 m-ca.
Doskonale wiem, że do ssania cycek musi być zassany. Kłopot z Olą przez kilka dni był taki, że go nie zasysała, tylko brała do ust bodawkę bo chciała ją gryźć. Na szczęście mamy to juz za sobą, nie czekam, aż sama cycka zaśsie, tylko go jej wpycham do buzi i już.
dusiaka, domyslam sie, ze wiesz, tylko cos tam nie wychodzilo. Mozna wiedziec i robic, a wychodzic moze roznie; To byl bardziej taki zart.
Wiem, ze jestes juz doswiadczona mamusia (cenie sobie tez Twoje rady);
Mam nadzieje, ze nie wzielas tego bardzo serio i nie gniewasz sie?
Obym byla taka madra jak moja zacznie mnie dziabac... Moze tez bede tu wpadac z panika co robic...
Stary 2010-10-01, 13:01   #2129
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
To super gratulacje to moze ja też będę jejsć zwykły bo jem ciemny a on ma więcej kalori i jest cięższy

ja to resztkami silnej woli się odchudzam

to sporo , ja też właśnie nie wiem za co tyle płacę, nigdzie na darmo się nie świeci wszędzie mam świetlówki energooszczędne tam gdzie długo się pali więc nie wiem z kąd
Libra może nie zamieniaj-wszędzie w dietach polecają ciemne pieczywo,bo zawiera więcej błonnika i zazwyczaj ziaren,a to syci na dłużej i jak wiadomo błonnik wpływa też na przemianę materii.
aixa a jak Ty robisz te obiadki?wsadzasz w słoiczek porcje,zakręcasz i co?do zamrażaki?bo ja dzisiaj gotuje więcej i nie wiem co z nimi zrobic tzn.czy tak od razu do zamrażarki?

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Dziewczyny orientujecie się może czy lekarz rodzinny wypisze mi recepte na tabletki anty?bo moja ginka ma urlop

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-10-01 o 12:45
Stary 2010-10-01, 13:09   #2130
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
A i Ferrou bardzo ladne sa te zdjecia 3 chyba Twoje na tej stronce o farbowaniu. Czy to Ci robil je jakis profesjonalista? I strrrasznie podoba mi sie Twoja fryzurka, ta niesymetryczna. Super jest. ja moge pomarzyc sobie o takiej, bo wlosy mam falowane, troche krecone (ale nie za bardzo ) i niewiele mozna z nimi zrobic cholewcia.

Dziewczyny, a ja dostalam alergii na krem pod oczy. Noz kurde. Kupilam wlasnie nowy kremik, tani nie byl na dodatek i klops. Nauczka, zeby zawsze prosic o probke. Pewnie nie beda miec, ale probowac warto. A mialm probke tej samej firmy i serii kremu do twarzy i bylo ok, ten tez kupilam, a pod oczy juz kicha. Sweeeeedzi.........
nie nie, żadne z tych zdjęć zamieszczonych na wątku nie robił profesjonalista ba, nawet osoba interesująca się fotografią zdjęcia robiłam albo sama sobie albo mój TŻ (a on to ich nie potrafi robic, czasami mu się uda fajne ujęcie ) co do kremu, to gdzieś ostatnio czytałam ze jest mala róznica pomiędzy kremami do twarzy a kremami pod oczy i że jak krem do twarzy nie uczula to można go też nakładać pod oczy. Ale ile w tym prawdy to nie nie mam pojęcia...

Cytat:
Witam!!!

super że już jesteście w domku

Cytat:
No i mam, super metoda na ssaki-gryzaki
Ola mnie od kilku dni gryzła i już sił do niej nie miałam. Na szczęście pomyśłałam i wymyśliłam - jak wkładam jej cycusia do buzi tak płytko, to ona go sobie zasysa = od kilku dni nie zasysa, tylko przygryza. Zaczęłam czuć strach przed własnym dzieckiem. Bałam się przytulić ją do piersi. Wymyśliłam więc, że nie dam jej cycusia jak zawsze, płytko, tylko włożę do buzi dużo więcej i......... podziałało. Z szeroko otwartą buzią, wypełnioną maminym cyckiem moje dziecię nie gryzie
Teraz jak widzę, że otwiera pyszczek i czeka na cycusia robię szybki ruch i wkładam jej jak najwięcej piersi do buzi. Nagimnastykować się muszę, ale może jeszcze trochę dam radę ją karmić.
to super że rozgryzłas Olę i już Mała nie gryzie

Cytat:

Wiesz, ja się na minerałach w ogóle nie znam... dobrze by było, gdybyś zajrzała na watek o kosmetykach mineralnych. Polecam też filmik agabil o minerałach: http://www.youtube.com/watch?v=YGGqFn8OwbM
dla mnie to nadal czarna magia

Cytat:
Najlepsze są zwykłe kefiry

Cytat:

ja jem zwykly chleb.
Ale wam zazdroszczę tego chudnięcia... Ja to tylko tyję i tyję i tyję...

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości