3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-03, 09:04   #4531
melabn
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś widziała albko kupowała w H&M rajstopki dla niemowlaków w dwupaku? białe i szare

widziałam takie na allegro
ale tam rzeczy h&mu są zawsze droższe niż w sklepie
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 09:04   #4532
sereniti
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Biejatka nie przejmuj się laktatorem ja kupiłam nowy ale za 30 zł na all czytałam o nim dobre opinie więc majątku nie straciłam. a Twoja bratowa to porażka - już mogła nic nie mówić tak jakby oczekiwała ze będziesz coś chciała - przykre. ja wszystko co dostałam - a jest tego duuuużo - mam od znajomych, nikogo z rodziny. oczywiście od rodziców dostałam mnóstwo nowych rzeczy ale trudno żeby mama 13 lat trzymała ciuszki po siostrze - choc po nas dla niej trzymała 11 - taki chomik z niej a od rodziny tżta gdzie pełno jest dzieciaków - NIC nawet zapytania jak się czuję... ale wisi mi to tylko tż jest przykro

Edytowane przez sereniti
Czas edycji: 2010-10-03 o 09:08
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 09:11   #4533
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cześć dziewczynki. Ale drukujecie
Ja własnie wstałam i popijam inke z mleczkiem A śniadanko za chwile będę sobie robić.

Weronisia Synuś przecudny, gratuluje jeszcze raz

Kootekk No to Kochana przeżyłas horror, współczuje. Mojemu tżtowi wyskoczyła sarna na autostradzie jak jechał z Polski do Niemiec... Też swoje przeżył bo na autostradzie to dopiero jest uderzenie... Autko tez musiał robić i tanio nie było... Ale najwazniejsze że nic poważnego się nie stało tżtowi... No ale strachu było również...

OO i z tego wszystko zapomniałabym zapytać... : Wczoraj po milutkim wieczorku z tżtem jak już się położyłam do łóżeczka czułam taki ból w dole brzucha jak na @... Dzisiaj juz nic nie boli ale strasznie sie martwie co mogło być przyczyną tego bólu??? I od jakiego tygodnia ciąży trzeba TO robić delikatnie?? Wie któraś coś na ten temat???
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 09:13   #4534
kliwia
Zakorzenienie

patrycja zawsze trzeba to w ciazy robic delikatnie. No i to skurcze byly.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 09:19   #4535
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
patrycja zawsze trzeba to w ciazy robic delikatnie. No i to skurcze byly.
Ja dokładnie rozumiem że w całej ciąży trzeba to robić delikatnie ale czy jest jakiś czas że trzeba szczególnie uważać?? Za pare dni zaczynam 30tc i dlatego wole wiedziec wczesniej co i jak zanim coś mogłoby się stać... Wystarszyłam się wczoraj potwornie jak mnie to podbrzusze zaczęło boleć bo mimo wszystko z tżtem jesteśmy delikatni...

A gdzieś wyczytałam że lekarze zalecają wstrzemięźliwość na 6tyg przed terminem porodu bo to może przyśpieszyc poród... ??

Edytowane przez Patrycja_1708
Czas edycji: 2010-10-03 o 09:30
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 09:34   #4536
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Ja dokładnie rozumiem że w całej ciąży trzeba to robić delikatnie ale czy jest jakiś czas że trzeba szczególnie uważać?? Za pare dni zaczynam 30tc i dlatego wole wiedziec wczesniej co i jak zanim coś mogłoby się stać... Wystarszyłam się wczoraj potwornie jak mnie to podbrzusze zaczęło boleć bo mimo wszystko z tżtem jesteśmy delikatni...

A gdzieś wyczytałam że lekarze zalecają wstrzemięźliwość na 6tyg przed terminem porodu bo to może przyśpieszyc poród... ??
mi sie wydaje ze takie bole na tym etapie ciazy moga sie zdarzac. Mnie wczoraj prawie caly dzien bolal brzuch i krzyz jak na @ nawet trzy nospy zjadlam a dzisiaj jest git
Kopniaki od wczoraj jak dostaje to czuje je miedzy nogami-strasznie nieprzyjemne uczucie -normalnie jak mala kopnie to mam bol w pochwie bardzo niefajny tak sie zastanawiam czy mala nie lezy dupka w dol
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 09:47   #4537
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
konika na biegunach ma...
na roczek taki garnuszek to chyba trochę za późno ja w tamtym roku na urodziny kupiłam m.in. taki fajowski nocnik Fishera, a pod choinkę klocki Duplo ...............
ale jak czytałam o nim to pisze, że od 6 do 36 miesiąca -ale muszę zapytać czy mają nocnik . Ostatnio kupiłam takie książeczki z lego duplo wlaśnie, że może je brać do buzi bo są z takiej gąbeczki jakby

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
hej
bylismy z Tosiem na izbie pediatrycznej w szpitalu - po drzemce mial goraczke 38,4 wiec zdecydowalam si ejechac mimo ze nie ma szczegolnych objawow ma ostre zap. krtani i gardla od kataru piorunksiego
kolejny antybiotyk po 5 dniach od ostatniego ;( biedactwo moje ... ehhhh.......
Pelnia dla Tosia
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 09:47   #4538
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
hej

bylismy z Tosiem na izbie pediatrycznej w szpitalu - po drzemce mial goraczke 38,4 wiec zdecydowalam si ejechac mimo ze nie ma szczegolnych objawow ma ostre zap. krtani i gardla od kataru piorunksiego
kolejny antybiotyk po 5 dniach od ostatniego ;( biedactwo moje ... ehhhh

ANECKA nasz ma 19 mies. i wazy 12,5

WERONISIA cudny maly cud! dacie rade bo pragniecie a cala reszta nawet jak ci sie nie uda z laktacja to jest malo wazna bo najwazniejsze jest zdrowko szczescie i milosc wasza do maluszka ! niech kwitnie i poteguje -

calusy dla wszystkich, pa...
ojej... jakie okropne choróbsko się przypałętało do T. biedactwo... niech zdrowieje szybciutko

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
weronisia gratuluje pascalek przesłodki chłop jak drąg, mój jeszcze troche mniejszy jest

wspołczuje tych przezyc i wiem co czujesz nie mogąc przytulic malego
tez tak płakałam, straszne uczucie ale jestes dzielna i dasz rade to tylko kilka dni

kurde ja cala noc nie spałam, wczoraj jak jechalismy z zakupow o 22 wieczorem to nam dzik wyskoczył przed samochod, straszne przezycie, okropnie wielkie bydle, na szczescie mamy bezpieczny samochod bo nie wyobrazam sobie co by sie stało jakbysmy mniejszym jechali...
brat tz wyliczyl koszta naprawy na ponad 20tys zł, na szczescie mamy dobrze ubezpieczony ale jestem wkurzona na tego dzika bo teraz jestem bez auta tz ma swoje do pracy a ja bez
ale dzieku bogu nic nam sie nie stało, szok był
ojej kotek !! najważniejsze że wam się nic nie stało ;/ bo takie spotkania z dzikami różnie się kończą...

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 09:48   #4539
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Weronisia Paskal cudowny

Lutien obawiam się,że jakbym tyle czekała to pewnie jak bym już miała te meble to panowie by usłyszeli.A przynajmniej dowiedziałaby się to zawinil i ta osoba by usłyszała. Tak się nie robi. Mogli nie robić nadzieji i powiedzieć,że będą w innym dniu.

Chciałam się pochwalić,że odniosłam DIETETYCZNY JEDEN SUKCES
Zjadłam wypasioną kolację i cukier miałam po niej 97(z mam mieć do 120). Do tej pory miałam od 115-125 Także już chyba mam danie na kolację. NAwet jakbym miała jeśc ją przez parę dni. Później znajdę inny zestaw i znów będę testowała Ale się cieszę Nawet pewnie nie wiecie jak bardzo Nie spodziewałam się,że kiedyś będę miała takie powody do wielkiej radości
Brawo za sukces cukrzany Zdradzisz co jadlas?

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Weronisia, Pascal śliczny. Trzymam kciuki za Was, wszystko będzie dobrze

Lutien, jestem zwolenniczką drastycznych cięć i odważnych fryzur Czekam na fotki

Ja już w łóżeczku naszym mega-wygodniaśnym Poszwendam się jeszcze troszkę po necie i chyba pójdę spać. To była męcząca doba, a mały jeszcze dziś okropnie mi się daje we znaki...

Napiszesz jakie macie lozko i jaki materac?

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Brak słów. Żeby bratu takie rzeczy proponować?? Jak chciała sprzedac to mogła na all wystawić a nie siary robić.
Moja siostra ma roczną córkę i dała mi wszystko co miała. Łacznie z wózkiem, fotelikiem, nawilżaczem.... Przyda się jak będę do domu zjeżdżać. Nie będe musiała zabierać całego majdanu. Ja z kolei podam dalej, byc może znowu do niej albo młodsza siostra nas zaskoczy

Jak kogos nie stac to kupuje tańsze a tańsze nie zawsze oznacza gorsze
No widzisz, a ta jego siostra to dziwna jest. W ogole, zawsze sie klocili, prawie bili masakra, przeciez ja u niego nie lubialam siedziec bo ona pyskuje do kazdego.. a tylko urodzila dziecko i nagle TZ mowi o niej siostrunia, ze tak super wychowuje dziecko (swietnie.. idzie sie kapac, zostawia mala przed telewizorem okolo 1,5 metra i puszcza jej mtv ).
Nawet w telefonie ma ja zapisana jako: " Siostrunia "

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

A ... czy laktator można mieć używany, czy trzeba nowy kupić?

Właśnie kot z grzejnika zrzucił suszące się spodnie tż do kuwety, po czym wylał mi całą kawę na deskę do prasowania i pół podłogi, lecę go gonić, chyba go zatłukę dzisiaj !!
Hehe jak mialam kota to ciagle cos ladowalo w kuwecie ale raczej to on cos bral w zęby i niosl to trocin

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
weronisia gratuluje pascalek przesłodki chłop jak drąg, mój jeszcze troche mniejszy jest

wspołczuje tych przezyc i wiem co czujesz nie mogąc przytulic malego
tez tak płakałam, straszne uczucie ale jestes dzielna i dasz rade to tylko kilka dni

kurde ja cala noc nie spałam, wczoraj jak jechalismy z zakupow o 22 wieczorem to nam dzik wyskoczył przed samochod, straszne przezycie, okropnie wielkie bydle, na szczescie mamy bezpieczny samochod bo nie wyobrazam sobie co by sie stało jakbysmy mniejszym jechali...
brat tz wyliczyl koszta naprawy na ponad 20tys zł, na szczescie mamy dobrze ubezpieczony ale jestem wkurzona na tego dzika bo teraz jestem bez auta tz ma swoje do pracy a ja bez
ale dzieku bogu nic nam sie nie stało, szok był
Jeny.. Wspolczuje tego dzika! Dobrze, ze Wam sie nic nie stalo, a co z dzikiem?
Jak jezdzilam autem z kolega np nad jezioro to zawsze sie balam ze cos wyskoczy, choc on jezdzil ok 60km/h to i tak taka predkosc jest duuuuza jesli chodzi o skutki "spotkania" sie z jakims zwierzem.

Pełnia, no tak ale te 0-13 foteliki to jak nosidelka wygladaja i nie wyobrazam sobie jakos wciskac tam dziecko 1,5 roczne np kurde juz sama nie wiem czy lepiej 0-18 czy 9-cos tam

Oby Twoj syn szybko doszedl do siebie bo cos dlugo juz choruje .. bedzie ok

Wlasnie jem chlebek taki hmm twardy nie wiem jak to nazwac, wieloziarnisty z serkiem homogenizowanym i popijam Ineczką Pranie nastawilam, ale nie dzieciowe, musialam swoje kapcie i pizamke ze szlafrokiem wyprac, pozniej jak sie wyrobie to dzieciowe popiore.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 09:52   #4540
kretencja
Zakorzenienie

Anecka, łóżko takie:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30176309
razem z zagłówkiem, tylko jeszcze tych białych półeczek nie przykręciliśmy
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70176312
A materac chyba ten, o ile się nie mylę:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70156658

W sumie 2700zł No, razem z pościelą ponad 3000 Ale można bez zagłówka, wtedy 500zł mniej.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-10-03 o 09:54
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 10:01   #4541
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
to duże dziecko
średnio mówi się że to waga rocznego dziecka
też się z mamą zdziwiłyśmy, tym bardziej, że Marcinek wcale nie wygląda na grubego, normalne dziecko, a waży 9 kg coś. Ale on w ogóle duży się urodził, lekarka już przepowiadała, że duży będzie bo ma wysokich rodziców, mama jakieś 180 cm, ojciec 2 m.

Lisek, gratuluję sukcesu dietetycznego

kottekk, współczuję przeżyć z samochodem, to musiało być straszne!! dobrze, że nic Wam się nie stało

Weronisia, jak sie dziś czujesz? jak nastrój? ściskam mocno

kretencja, fajne łóżko teraz to możesz spać niczym królowa ciężko będzie wstawać do dziecka

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 10:03   #4542
Anecka
Zakorzenienie

kretencja, dzieki kurde drogo, ale pewnie komfort...
My marzymy w koncu o lozku, moze niewazne jakim, ale materac oby byl dobry ale materac max do 600zl.. aleeee to pewnie dopiero za XXXXXXX lat kiedy bedziemy miec mieszkanie 3 pokojowe, albo domek LOL, bo niestety nawet jak sie ojciec wyprowadzi, dziecko pojdzie tam a tu salon -sypialnia to lozko nie pasuje, wiec naroznik mamy rozkladany.

TZ pojechal do pracy wiec mam spokoj na 11h o 13 pojde do ciotki na obiad, pozzniej zrobie moze te ciasteczka, albo jutro z TZtem bedziemy piekli

Dziwnie mi tak jak on tu juz jest, bo ciagle mi sie wydaje, ze zaluje ze tu jest, bo zimno, bo trzeba palic w piecu, bo ciepla woda jest ogrzewana gazem i trzeba troche czkac zeby sie ogrzala. no ale sory to stara kamienica a o mieszkal w takim nowszym blokowisku gdzie ciepla woda od razu byla i ogrzewanie z miasta..

ALEE ja mam przestronniejsze mieszkanie, cale w panelach, nowe okna i w ogole..

A denerwuje mnie fakt, iz on w ogole nie oszczedza np pradu czy swiatla. Ja jak juz ogladam tv to gasze swialto bo po co mi, przeciz ksiazki nie czytam a on musi miec zapalone :/ albo wczoraj przyniosl taka MALUTKA fareleczke podlaczyl i chyba 2h chodzila i nic nie ogrzala a mowiam mu, ze 30metrowego pokoju takie gówno nie ogrzeje To zamiast isc napalic do pieca to woli prad marnowac!
Albo kapie sie 5x dluzej ode mnie zeby myje pod bierzaca woda zamiast do kubka nalac.. nie wiem moze ja jakas dziwna jestem???? Ale skoro jest sposobnosc do tego zeby oszczedzic to sie to robi

Dobra wygadalam sie, ide sie myc.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-03, 10:26   #4543
kretencja
Zakorzenienie

Aliszcze, daleko nie będę mieć, bo przez pierwsze pół roku planujemy łóżeczko małego mieć przy swoim łóżku

Anecka, z tego co się orientowałam to szeroki materac do 600zł (powiedzmy 160cm) będzie raczej średniej jakości... Niestety za naprawdę dobry trzeba zapłacić minimum ok.1000zł. Choć za 600 też na pewno zły nie będzie

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-03, 10:27   #4544
kliwia
Zakorzenienie

Anecka to powiedz mu jakie masz zasady w mieszkaniu. porozmawiajcie o oszczedzaniu energii bo sie za to placi. jakby mial zaplacic rachunki za takie marnotrastwo to by wiedzial ze gaszenie swiatla gornego - mala lampka do tv moze byc, oczy sie tak nie psuja, mysie sie szybciej ect to by zorzumial jakie to wazne z punktu widzenia gospodarstwa domowego.

Potwierdzam materaca za 600zl bardzo dobrego sie nie kupi co najwyzej solidna rame do lozka
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 10:35   #4545
Anecka
Zakorzenienie

Hmm a jak w Jysku sa czasami promocje ze materac z 1200zl na 600? Pewnie to jakis chwyt marketingowy i nie jest on wart 1200zl

No mowilam mu wlasnie o tym ile sie placi, to nic nie odpowiedzial. Najgorsze jest to, ze ojciec tez nie oszczedza, tzn wode tak ale juz prądu to absolutnie. Czesto bywalo tak ze jak sie w nocy budzilam do wc to swiatlo w kuchni bylo zapalone, albo tv gralo a on spal

Ide powiesic pranie na dwó i nastawiam dzieciowe, chyba na 60 stopni dam zeby siostruni rzeczy dobrze sie wypraly

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-03, 10:36   #4546
mallinka
Zadomowienie

Hej Dziewczynki

Weronisia mam nadzieję że dziś dobrze się czujesz i nastrój coraz lepszy

Ishka jak tam, coś się rozkręca?

Pelnia oby Tosiu szybko wyzdrowiał

Kootek dobrze że Wam nic sie nie stało i że macie ubezpieczenie
ja ostatnio mam coraz większy lęk jadąc samochodem...

Anecka chyba musicie jakieś zasady ustalić, bo po co masz się denerwować

My od 2 dni cieszymy się jak dzieci z naszego samochodu... mam tylko nadzieję że nie będzie się psuł i palił jak smok

Dziś piękna pogoda to wybierzemy się na wycieczkę

miłej niedzieli wszystkim!!!

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 10:52   #4547
lisek15
Zakorzenienie

Dzień dobry w ten piękny dzień

Właśnie wstaję. Przebudziłam się rano na śniadanie, a teraz czas już gotować obiad, bo sam się nie zrobi

Pełnia mam nadzieje,że Tosiek szybko dojdzie już do siebie.

Donuś
A kiedyś pewnie nie byśaś w ciąży i było Ci trochę lżej Także zrozumiałe Mój tż już od dłużeszego czasu nie wypina sie do mnie tylkiem, bo wie,że będę się tuliła do niego.A to grozi skopaniem go po nerkach Często wtedy mówi,żebym się odsunęła to w takich warunkach nie da się spać

Patrycja też bym tak chciała Tz poprzytulać się tak delikatniutko do tż. A tu zakaz. Mam nadzieję,że przed samym porodem dostanę zezwolenie To odbiję sobie te tyg bez przytulania

Kootek dobrze,że Wam się nic nie stało. Jak byście jechali z bardzo dużą prędkością to mogło być róznie. Ostatnio tż znajomy tak stracił życie. Właśnie przez zwierze które mu wyskoczyło z lasu.

Anecka zjadłam na kolację 2 kromki chleba razowego(małe) z 2 plasterkami kiełbasy drobiowej i do tego sałatka(z 2 łyźek kukurydzy, 2 łyżek groszku konserw, 1,5 ogórka kiszonego, jajka, 0,5 jabłka i łyżką majonezu) i oczywiście gorzka herbata. Wyszło tego cała micha Ale za to byłam najedzona i miałam niski cukier Dzisiaj rano też cukier był ok więc na drugie śniadanie zaszalałam i zjadła GRZEŚKA kakowego bez polewy
Pewnie dla Was to nic,ale a dla mnie to sukces. i dlatego tak się cieszę

Aliszcze

Anecka u mnie w domu też tak było. Więc rozumiem. Natomisat uważam,że żaden to problem pogasić światło, czy zwracać uwagę na inne ważne szczegóły by te rachunki nie skoczyły bardzo do góry. Przecież każda złotówka się lczy. Ja bym w sposób subtelny powiedziała,a jakby to nie pomogło to już bym powiedziała dosadnie co myslę na ten temat.

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 10:53   #4548
M25
Zadomowienie

Witam wszystkich w ten piękny i słoneczny dzień ! Wpadłam tylko po to, aby się przywitać i zaczynam się szykować do rodziców na obiad. Ponieważ dzisiaj w nocy wstawałam tylko 3 razy uważam tę noc za udaną

Brzuch mi się obniżył i znajomi, których spotykam mówią, że to już chyba niedługo bo mam tak niziutko brzuszek Mam nadzieję, że tak za 4 tygodnie będzie po wszystkim, a póki co trzeba jeszcze kupić parę potrzebnych rzeczy
Stary 2010-10-03, 11:09   #4549
kretencja
Zakorzenienie

Anecka, przyznam że nie wiem, jak to jest z tym Jyskiem, ale czytałam, że materace tam nie są najlepsze. Ikea ma trochę lepsze, zwłaszcza te droższe właśnie, ale najlepsze to podobno z Koła i JMB, ale to już są ceny szalone

U nas też pogoda dziś ładna od rana, ale ja mam wielką chandrę, ciągle nie mogę się pogodzić z decyzją okulisty. I coraz większe mam co do niej wątpliwości...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-03, 11:23   #4550
Anecka
Zakorzenienie

mallinka, ale zazdroszcze wypadu i auta Taki piekny dzien to i ja bym wyszla, no ale samej mi sie nie chce, TZ w pracy do 21, kolezanka rowniez do 21.. ehh
Mimo wszystko pozniej chyba wyjde do lasu

lisek, brzmi ciekawie ta salatka choc ja groszku nienawidze.. ale kiedys zrobilam fajna salatke: ananas + ser + sos czosnkowy.. ser zolty kroimy w kostke mala, tak samo ananas i do tego robimy sosik.. no proste a jakie dobre

Jutro bede robic pierwszy raz kurczaka nadziewanego ziemniakami i podanego w marynacie, bo zazwyczaj szlam na latwizne i fix knora jakis kupowalam do kurczaka hehe a teraz go natre tym co mam w szafce

Wlasnie fileta swiezego natarlam pietrucha, majerankiem, bazylia, czosnkiem, sola, pieprzem, papryka ostra i slodka do tego polalam oliwa cytrynową.. i juz nie moge sie doczekac az sobie przyrzadze rybke :Slina: wczoraj wyszla mi rewelacyjna wiec dzis dokladka. Szkoda ze tz nie je ryb, tzn je ale tylko te takie mrozone kostki.

M25, gratulacje za udaną nockę

kretencja, Wiadomo, ze jak sie oczekiwalo na porod naturalny to teraz jestes niezadowolona, ALE nie mysl o tym, mysl ze dziecię wyjdzie bez problemow (bo rozne moga sie zdarzyc a nie zycze nikomu uzycia kleszczy), ze bedziecie razem.. a porod.. NIEWAZNE jakim sposobem! WAZNE zeby wszystk przebieglo dobrze

Oj na suwaczku u mnie 34 t.c x 1000000000000000

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-10-03 o 11:25
Stary 2010-10-03, 11:26   #4551
vikicullen
Zadomowienie

Dzieki Melabn tylko ty mnie nie olałaś
a co do bakteri to robcie sobie dziewczyny posiew te ktroe sa po 34 tyg. ja nie mialam zadnych objawow, nic a nic, nic mnie nie swedzialo, nic mnie nie szczypalo,nawet upławów nie miałam a tu prosze wyszlo jakieś badziewie:/

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png

Edytowane przez vikicullen
Czas edycji: 2010-10-03 o 11:28
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 11:27   #4552
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
współczuję nerwów... ale wiesz że jakby coś to zawsze możesz się wygadać może dla pocieszenia Ci powiem, że mój tż ostatnio pracę znalazł w jeden dzień, tak dobrze trafił... Wiec
Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość
Kochana nie martw się.Ja wierze że Ci się ułoży.Nad kobietami w ciąży to ktoś chyba czuwa bo mi coś pomaga rozwiązywac problemy.
Zobaczysz TŻ znajdzie prace i wszystko się ułoży.
Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Niebieska oby wszystko się pozytywnie ułożyło
Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Niebieskaa będzie dobrze.Pamiętaj nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
Dziewczyny kochane obyście miały rację
Wczoraj tż pojechał obejrzeć samochody kawał drogi, okazało się
ze to jakieś kupy i tylko stracił na podróż dodatkowo :/
niepotrzebnie sprzedaliśmy swój kiedyś
(ale kto wiedział ze pracę straci z dnia na dzień!)
ale mielibyśmy o 1 problem mniej...
muszę się uzbroić w cierpliwość, szkoda mi tż niesamowicie,
bo widzę, po nim, że bierze na siebie całą odpowiedzialność
a on i tak znerwicowany był pracą, mam nadzieje,
że następna będzie mniej stresująca.

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
oto moj synek
Weronisiu GRATULUJĘ! Pascalek wcale nie wygląda na taką kruszynkę -dużo zdrowia Wam życzę!

Cytat:
Dziewczyny czy któraś widziała albko kupowała w H&M rajstopki dla niemowlaków w dwupaku? białe i szare

widziałam takie na allegro
ale tam rzeczy h&mu są zawsze droższe niż w sklepie
Ja nie widziałam, ale kupiłam w Lidlu za 11,99 2 pary
z czego każda na inny rozmiar,
baaardzo milusie i dobrze się rozciągają.

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
My od 2 dni cieszymy się jak dzieci z naszego samochodu... mam tylko nadzieję że nie będzie się psuł i palił jak smok

Dziś piękna pogoda to wybierzemy się na wycieczkę

miłej niedzieli wszystkim!!!
Jaki kupiliście?

lisek -gratuluje sukcesu w diecie
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 11:36   #4553
_paulinka2
Wtajemniczenie

naczytałam się przepisów na smaczny wizaż i aż teraz normalnie ślinka mi leci a w lodówce nici

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 11:41   #4554
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
a co do bakteri to robcie sobie dziewczyny posiew te ktroe sa po 34 tyg. ja nie mialam zadnych objawow, nic a nic, nic mnie nie swedzialo, nic mnie nie szczypalo,nawet upławów nie miałam a tu prosze wyszlo jakieś badziewie:/
Ile placilas za posiew? u mnie to koszt 40zl Ciekawe czy przez posiew mozna wykryc gronkowce i paciorkowece, bo wymazu nie chce zeby mi robila

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
naczytałam się przepisów na smaczny wizaż i aż teraz normalnie ślinka mi leci a w lodówce nici
Dlatego ja nie czytam hehehe, ale musze poszukac na nadziewanego kurczaka ziemniakami, bo chcialabym zrobic jutro, Choc tz bedzie jeczal bo on nie lubi nozek czy cos tylko kotlety no ale ma pecha

Nici w lodowce trzymasz?

Ja mam sporo rzeczy ale w zasadzie nic konkretnego do jedzenia w wydalismy wczoraj 120zl.. masakra

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-03, 11:49   #4555
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
nie odpisałam, bo się nie znam ale wiem, ze warto robić posiew i jeśli moja gin sama o tym nie wspomni, to jej to powiem. Bo wiem, że niewykryte bakterie moga być groźne dla dziecka przy porodzie. 2 moje znajome z wizażu miały chyba paciorkowce (ale mogę się mylić, bo to było w zeszłym roku) i musiały wziać antybiotyki, w innym przypadku naraziły by zdrowie a nawet życie dziecka przy porodzie.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 12:06   #4556
sanderinka
Zakorzenienie

czesc

ja byłam od piątku u mamy pewnie mi przybyło ze 3 kg
wogole bolą mnie nerki a w piątek bylam u gina i ponoć wsio ok ale mnie nie badał zreszta u nas na NFZ nie bada... w kazdym razie zapomniałam sie zapisac na następną wizyte i jutro musze leciec w sumie niedługo mam wizyte prywatnie to mam nadzieje ze powie co i jak z tą moja szyjką

weronisia synuś śliczny gratulacje i juz napewno niedługo bedziesz miała go przy sobie

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 12:07   #4557
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ile placilas za posiew? u mnie to koszt 40zl Ciekawe czy przez posiew mozna wykryc gronkowce i paciorkowece, bo wymazu nie chce zeby mi robila
No własnie przez posiew z pochwy to sie robi, wymaz to na cytologie.

Cytat:
Czytałam wczoraj troche o E.coli w książce bo do netu strach patrzeć takie rzeczy tam wypisują.
Wcześniej tez pisałam, żeby dziewczyny robiły posiew bo mnie wykryto gronkowca, tez bez objawów zew (jedynie samoistnie skracająca sie szyjka) nie wiem co by było gdyby tego mi nie wykryli.z tym ze zrobili mi w 29 tyg ze względu na wyjazd.

Kootekk ale przeżycia.Dobrze , że wam sie nic nie stało.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 12:32   #4558
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
kretencja, dzieki kurde drogo, ale pewnie komfort...
My marzymy w koncu o lozku, moze niewazne jakim, ale materac oby byl dobry ale materac max do 600zl.. aleeee to pewnie dopiero za XXXXXXX lat kiedy bedziemy miec mieszkanie 3 pokojowe, albo domek LOL, bo niestety nawet jak sie ojciec wyprowadzi, dziecko pojdzie tam a tu salon -sypialnia to lozko nie pasuje, wiec naroznik mamy rozkladany.

TZ pojechal do pracy wiec mam spokoj na 11h o 13 pojde do ciotki na obiad, pozzniej zrobie moze te ciasteczka, albo jutro z TZtem bedziemy piekli

Dziwnie mi tak jak on tu juz jest, bo ciagle mi sie wydaje, ze zaluje ze tu jest, bo zimno, bo trzeba palic w piecu, bo ciepla woda jest ogrzewana gazem i trzeba troche czkac zeby sie ogrzala. no ale sory to stara kamienica a o mieszkal w takim nowszym blokowisku gdzie ciepla woda od razu byla i ogrzewanie z miasta..

ALEE ja mam przestronniejsze mieszkanie, cale w panelach, nowe okna i w ogole..

A denerwuje mnie fakt, iz on w ogole nie oszczedza np pradu czy swiatla. Ja jak juz ogladam tv to gasze swialto bo po co mi, przeciz ksiazki nie czytam a on musi miec zapalone :/ albo wczoraj przyniosl taka MALUTKA fareleczke podlaczyl i chyba 2h chodzila i nic nie ogrzala a mowiam mu, ze 30metrowego pokoju takie gówno nie ogrzeje To zamiast isc napalic do pieca to woli prad marnowac!
Albo kapie sie 5x dluzej ode mnie zeby myje pod bierzaca woda zamiast do kubka nalac.. nie wiem moze ja jakas dziwna jestem???? Ale skoro jest sposobnosc do tego zeby oszczedzic to sie to robi

Dobra wygadalam sie, ide sie myc.

dostaniecie rachunek za miesiac to zacznie oszczedzac

my tez w nowym mieszkaniu bedziemy miec ogrzewanie gazowe...

troche sie boje rachunkow.

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:

ja juz zrobilam

mam czysto
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 12:32   #4559
Anecka
Zakorzenienie

No i ja tez weszlam na smaczny wizaz
Juz mam ochote na roladki drobiowe

Moze wstawie dzis przepis na moja rybcie

Dobra poki co ide do ciotki na zarelko dzieciowe powiszone pranie, oby tylko mi wiatr nie zerwal mialam za malo spinaczy i w sumie kazda rzecz = 1 spinacz

Martinixx, a no to wymaz mialam w sumie tzn cytologie i ok, ale posiew zrobie.. kosztem dresu ktory mialam kupic

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-10-03, 12:34   #4560
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Zrobie dzisiaj szarlotke!

I zaczęłam 37 tydzień.

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
No i ja tez weszlam na smaczny wizaz
Juz mam ochote na roladki drobiowe

Moze wstawie dzis przepis na moja rybcie

Dobra poki co ide do ciotki na zarelko dzieciowe powiszone pranie, oby tylko mi wiatr nie zerwal mialam za malo spinaczy i w sumie kazda rzecz = 1 spinacz

Martinixx, a no to wymaz mialam w sumie tzn cytologie i ok, ale posiew zrobie.. kosztem dresu ktory mialam kupic
nie dostaniesz skierowania na posiew???
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości