|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
|
|
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Biejatka nie przejmuj się laktatorem ja kupiłam nowy ale za 30 zł na all czytałam o nim dobre opinie więc majątku nie straciłam. a Twoja bratowa to porażka - już mogła nic nie mówić tak jakby oczekiwała ze będziesz coś chciała - przykre. ja wszystko co dostałam - a jest tego duuuużo - mam od znajomych, nikogo z rodziny. oczywiście od rodziców dostałam mnóstwo nowych rzeczy ale trudno żeby mama 13 lat trzymała ciuszki po siostrze - choc po nas dla niej trzymała 11 - taki chomik z niej
a od rodziny tżta gdzie pełno jest dzieciaków - NIC nawet zapytania jak się czuję... ale wisi mi to tylko tż jest przykro
Edytowane przez sereniti Czas edycji: 2010-10-03 o 09:08 |
|
|
|
#4533 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki. Ale drukujecie
Ja własnie wstałam i popijam inke z mleczkiem A śniadanko za chwile będę sobie robić. Weronisia Synuś przecudny, gratuluje jeszcze raz Kootekk No to Kochana przeżyłas horror, współczuje. Mojemu tżtowi wyskoczyła sarna na autostradzie jak jechał z Polski do Niemiec... Też swoje przeżył bo na autostradzie to dopiero jest uderzenie... Autko tez musiał robić i tanio nie było... Ale najwazniejsze że nic poważnego się nie stało tżtowi... No ale strachu było również... OO i z tego wszystko zapomniałabym zapytać... : Wczoraj po milutkim wieczorku z tżtem |
|
|
|
#4534 |
|
Zakorzenienie
|
patrycja zawsze trzeba to w ciazy robic delikatnie. No i to skurcze byly.
|
|
|
|
#4535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wystarszyłam się wczoraj potwornie jak mnie to podbrzusze zaczęło boleć bo mimo wszystko z tżtem jesteśmy delikatni...A gdzieś wyczytałam że lekarze zalecają wstrzemięźliwość na 6tyg przed terminem porodu bo to może przyśpieszyc poród... ?? Edytowane przez Patrycja_1708 Czas edycji: 2010-10-03 o 09:30 |
|
|
|
|
#4536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kopniaki od wczoraj jak dostaje to czuje je miedzy nogami-strasznie nieprzyjemne uczucie -normalnie jak mala kopnie to mam bol w pochwie bardzo niefajny
|
|
|
|
|
#4537 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4538 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4539 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Napiszesz jakie macie lozko i jaki materac? Cytat:
).Nawet w telefonie ma ja zapisana jako: " Siostrunia " Cytat:
ale raczej to on cos bral w zęby i niosl to trocin Cytat:
![]() Jak jezdzilam autem z kolega np nad jezioro to zawsze sie balam ze cos wyskoczy, choc on jezdzil ok 60km/h to i tak taka predkosc jest duuuuza jesli chodzi o skutki "spotkania" sie z jakims zwierzem. Pełnia, no tak ale te 0-13 foteliki to jak nosidelka wygladaja i nie wyobrazam sobie jakos wciskac tam dziecko 1,5 roczne np kurde juz sama nie wiem czy lepiej 0-18 czy 9-cos tam ![]() Oby Twoj syn szybko doszedl do siebie bo cos dlugo juz choruje .. bedzie ok ![]() Wlasnie jem chlebek taki hmm twardy nie wiem jak to nazwac, wieloziarnisty z serkiem homogenizowanym i popijam Ineczką
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, łóżko takie:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30176309 razem z zagłówkiem, tylko jeszcze tych białych półeczek nie przykręciliśmy http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70176312 A materac chyba ten, o ile się nie mylę: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70156658 W sumie 2700zł No, razem z pościelą ponad 3000 Ale można bez zagłówka, wtedy 500zł mniej.
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-10-03 o 09:54 |
|
|
|
#4541 |
|
Zakorzenienie
|
też się z mamą zdziwiłyśmy, tym bardziej, że Marcinek wcale nie wygląda na grubego, normalne dziecko, a waży 9 kg coś. Ale on w ogóle duży się urodził, lekarka już przepowiadała, że duży będzie bo ma wysokich rodziców, mama jakieś 180 cm, ojciec 2 m.
Lisek, gratuluję sukcesu dietetycznego ![]() kottekk, współczuję przeżyć z samochodem, to musiało być straszne!! dobrze, że nic Wam się nie stało ![]() Weronisia, jak sie dziś czujesz? jak nastrój? ściskam mocno kretencja, fajne łóżko teraz to możesz spać niczym królowa ciężko będzie wstawać do dziecka
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja, dzieki
kurde drogo, ale pewnie komfort... My marzymy w koncu o lozku, moze niewazne jakim, ale materac oby byl dobry ale materac max do 600zl.. aleeee to pewnie dopiero za XXXXXXX lat kiedy bedziemy miec mieszkanie 3 pokojowe, albo domek LOL, bo niestety nawet jak sie ojciec wyprowadzi, dziecko pojdzie tam a tu salon -sypialnia to lozko nie pasuje, wiec naroznik mamy rozkladany. TZ pojechal do pracy wiec mam spokoj na 11h o 13 pojde do ciotki na obiad, pozzniej zrobie moze te ciasteczka, albo jutro z TZtem bedziemy piekli ![]() Dziwnie mi tak jak on tu juz jest, bo ciagle mi sie wydaje, ze zaluje ze tu jest, bo zimno, bo trzeba palic w piecu, bo ciepla woda jest ogrzewana gazem i trzeba troche czkac zeby sie ogrzala. no ale sory to stara kamienica a o mieszkal w takim nowszym blokowisku gdzie ciepla woda od razu byla i ogrzewanie z miasta.. ALEE ja mam przestronniejsze mieszkanie, cale w panelach, nowe okna i w ogole.. A denerwuje mnie fakt, iz on w ogole nie oszczedza np pradu czy swiatla. Ja jak juz ogladam tv to gasze swialto bo po co mi, przeciz ksiazki nie czytam a on musi miec zapalone :/ albo wczoraj przyniosl taka MALUTKA fareleczke podlaczyl i chyba 2h chodzila i nic nie ogrzala a mowiam mu, ze 30metrowego pokoju takie gówno nie ogrzeje To zamiast isc napalic do pieca to woli prad marnowac!Albo kapie sie 5x dluzej ode mnie zeby myje pod bierzaca woda zamiast do kubka nalac.. nie wiem moze ja jakas dziwna jestem???? Ale skoro jest sposobnosc do tego zeby oszczedzic to sie to robi ![]() Dobra wygadalam sie, ide sie myc.
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Aliszcze, daleko nie będę mieć, bo przez pierwsze pół roku planujemy łóżeczko małego mieć przy swoim łóżku
![]() Anecka, z tego co się orientowałam to szeroki materac do 600zł (powiedzmy 160cm) będzie raczej średniej jakości... Niestety za naprawdę dobry trzeba zapłacić minimum ok.1000zł. Choć za 600 też na pewno zły nie będzie
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka to powiedz mu jakie masz zasady w mieszkaniu. porozmawiajcie o oszczedzaniu energii bo sie za to placi. jakby mial zaplacic rachunki za takie marnotrastwo to by wiedzial ze gaszenie swiatla gornego - mala lampka do tv moze byc, oczy sie tak nie psuja, mysie sie szybciej ect to by zorzumial jakie to wazne z punktu widzenia gospodarstwa domowego.
Potwierdzam materaca za 600zl bardzo dobrego sie nie kupi co najwyzej solidna rame do lozka
|
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm a jak w Jysku sa czasami promocje ze materac z 1200zl na 600? Pewnie to jakis chwyt marketingowy i nie jest on wart 1200zl
![]() No mowilam mu wlasnie o tym ile sie placi, to nic nie odpowiedzial. Najgorsze jest to, ze ojciec tez nie oszczedza, tzn wode tak ale juz prądu to absolutnie. Czesto bywalo tak ze jak sie w nocy budzilam do wc to swiatlo w kuchni bylo zapalone, albo tv gralo a on spal ![]() Ide powiesic pranie na dwó i nastawiam dzieciowe, chyba na 60 stopni dam zeby siostruni rzeczy dobrze sie wypraly
|
#4546 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Weronisia mam nadzieję że dziś dobrze się czujesz i nastrój coraz lepszy Ishka jak tam, coś się rozkręca? ![]() Pelnia oby Tosiu szybko wyzdrowiał Kootek dobrze że Wam nic sie nie stało i że macie ubezpieczenie ja ostatnio mam coraz większy lęk jadąc samochodem... ![]() Anecka chyba musicie jakieś zasady ustalić, bo po co masz się denerwować ![]() My od 2 dni cieszymy się jak dzieci z naszego samochodu... mam tylko nadzieję że nie będzie się psuł i palił jak smok ![]() Dziś piękna pogoda to wybierzemy się na wycieczkę ![]() miłej niedzieli wszystkim!!!
|
#4547 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w ten piękny dzień
![]() Właśnie wstaję. Przebudziłam się rano na śniadanie, a teraz czas już gotować obiad, bo sam się nie zrobi ![]() Pełnia mam nadzieje,że Tosiek szybko dojdzie już do siebie. Donuś A kiedyś pewnie nie byśaś w ciąży i było Ci trochę lżej Także zrozumiałe Mój tż już od dłużeszego czasu nie wypina sie do mnie tylkiem, bo wie,że będę się tuliła do niego.A to grozi skopaniem go po nerkach Patrycja też bym tak chciała Tz poprzytulać się tak delikatniutko do tż. A tu zakaz. Mam nadzieję,że przed samym porodem dostanę zezwolenie To odbiję sobie te tyg bez przytulania ![]() Kootek dobrze,że Wam się nic nie stało. Jak byście jechali z bardzo dużą prędkością to mogło być róznie. Ostatnio tż znajomy tak stracił życie. Właśnie przez zwierze które mu wyskoczyło z lasu. Anecka zjadłam na kolację 2 kromki chleba razowego(małe) z 2 plasterkami kiełbasy drobiowej i do tego sałatka(z 2 łyźek kukurydzy, 2 łyżek groszku konserw, 1,5 ogórka kiszonego, jajka, 0,5 jabłka i łyżką majonezu) i oczywiście gorzka herbata. Wyszło tego cała micha Ale za to byłam najedzona i miałam niski cukier Dzisiaj rano też cukier był ok Pewnie dla Was to nic,ale a dla mnie to sukces. i dlatego tak się cieszę ![]() Aliszcze Anecka u mnie w domu też tak było. Więc rozumiem. Natomisat uważam,że żaden to problem pogasić światło, czy zwracać uwagę na inne ważne szczegóły by te rachunki nie skoczyły bardzo do góry. Przecież każda złotówka się lczy. Ja bym w sposób subtelny powiedziała,a jakby to nie pomogło to już bym powiedziała dosadnie co myslę na ten temat.
|
|
#4548 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich w ten piękny i słoneczny dzień ! Wpadłam tylko po to, aby się przywitać i zaczynam się szykować do rodziców na obiad. Ponieważ dzisiaj w nocy wstawałam tylko 3 razy uważam tę noc za udaną
Brzuch mi się obniżył i znajomi, których spotykam mówią, że to już chyba niedługo bo mam tak niziutko brzuszek Mam nadzieję, że tak za 4 tygodnie będzie po wszystkim, a póki co trzeba jeszcze kupić parę potrzebnych rzeczy
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Anecka, przyznam że nie wiem, jak to jest z tym Jyskiem, ale czytałam, że materace tam nie są najlepsze. Ikea ma trochę lepsze, zwłaszcza te droższe właśnie, ale najlepsze to podobno z Koła i JMB, ale to już są ceny szalone
U nas też pogoda dziś ładna od rana, ale ja mam wielką chandrę, ciągle nie mogę się pogodzić z decyzją okulisty. I coraz większe mam co do niej wątpliwości...
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
mallinka, ale zazdroszcze wypadu i auta
Taki piekny dzien to i ja bym wyszla, no ale samej mi sie nie chce, TZ w pracy do 21, kolezanka rowniez do 21.. ehhMimo wszystko pozniej chyba wyjde do lasu lisek, brzmi ciekawie ta salatka choc ja groszku nienawidze.. ale kiedys zrobilam fajna salatke: ananas + ser + sos czosnkowy.. ser zolty kroimy w kostke mala, tak samo ananas i do tego robimy sosik.. no proste a jakie dobre ![]() Jutro bede robic pierwszy raz kurczaka nadziewanego ziemniakami i podanego w marynacie, bo zazwyczaj szlam na latwizne i fix knora jakis kupowalam do kurczaka hehe a teraz go natre tym co mam w szafce ![]() Wlasnie fileta swiezego natarlam pietrucha, majerankiem, bazylia, czosnkiem, sola, pieprzem, papryka ostra i slodka do tego polalam oliwa cytrynową.. i juz nie moge sie doczekac az sobie przyrzadze rybke :Slina: wczoraj wyszla mi rewelacyjna wiec dzis dokladka. Szkoda ze tz nie je ryb, tzn je ale tylko te takie mrozone kostki. M25, gratulacje za udaną nockę ![]() kretencja, Wiadomo, ze jak sie oczekiwalo na porod naturalny to teraz jestes niezadowolona, ALE nie mysl o tym, mysl ze dziecię wyjdzie bez problemow (bo rozne moga sie zdarzyc a nie zycze nikomu uzycia kleszczy), ze bedziecie razem.. a porod.. NIEWAZNE jakim sposobem! WAZNE zeby wszystk przebieglo dobrze ![]() Oj na suwaczku u mnie 34 t.c
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-10-03 o 11:25 |
|
|
|
#4551 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki Melabn tylko ty mnie nie olałaś
![]() a co do bakteri to robcie sobie dziewczyny posiew te ktroe sa po 34 tyg. ja nie mialam zadnych objawow, nic a nic, nic mnie nie swedzialo, nic mnie nie szczypalo,nawet upławów nie miałam a tu prosze wyszlo jakieś badziewie:/
http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png Edytowane przez vikicullen Czas edycji: 2010-10-03 o 11:28 |
|
|
|
#4552 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj tż pojechał obejrzeć samochody kawał drogi, okazało się ze to jakieś kupy i tylko stracił na podróż dodatkowo :/ niepotrzebnie sprzedaliśmy swój kiedyś (ale kto wiedział ze pracę straci z dnia na dzień!) ale mielibyśmy o 1 problem mniej... muszę się uzbroić w cierpliwość, szkoda mi tż niesamowicie, bo widzę, po nim, że bierze na siebie całą odpowiedzialność a on i tak znerwicowany był pracą, mam nadzieje, że następna będzie mniej stresująca. Weronisiu GRATULUJĘ! Pascalek wcale nie wygląda na taką kruszynkę -dużo zdrowia Wam życzę! Cytat:
z czego każda na inny rozmiar, baaardzo milusie i dobrze się rozciągają. Cytat:
lisek -gratuluje sukcesu w diecie
|
|
#4553 |
|
Wtajemniczenie
|
naczytałam się przepisów na smaczny wizaż i aż teraz normalnie ślinka mi leci
a w lodówce nici |
|
|
|
#4554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe czy przez posiew mozna wykryc gronkowce i paciorkowece, bo wymazu nie chce zeby mi robila Cytat:
Nici w lodowce trzymasz? Ja mam sporo rzeczy ale w zasadzie nic konkretnego do jedzenia w wydalismy wczoraj 120zl.. masakra
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiem, ze warto robić posiew i jeśli moja gin sama o tym nie wspomni, to jej to powiem. Bo wiem, że niewykryte bakterie moga być groźne dla dziecka przy porodzie. 2 moje znajome z wizażu miały chyba paciorkowce (ale mogę się mylić, bo to było w zeszłym roku) i musiały wziać antybiotyki, w innym przypadku naraziły by zdrowie a nawet życie dziecka przy porodzie.
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ja byłam od piątku u mamy pewnie mi przybyło ze 3 kg wogole bolą mnie nerki a w piątek bylam u gina i ponoć wsio ok ale mnie nie badał zreszta u nas na NFZ nie bada... w kazdym razie zapomniałam sie zapisac na następną wizyte weronisia synuś śliczny i juz napewno niedługo bedziesz miała go przy sobie
|
|
|
|
#4557 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wcześniej tez pisałam, żeby dziewczyny robiły posiew bo mnie wykryto gronkowca, tez bez objawów zew (jedynie samoistnie skracająca sie szyjka) nie wiem co by było gdyby tego mi nie wykryli.z tym ze zrobili mi w 29 tyg ze względu na wyjazd. Kootekk ale przeżycia.Dobrze , że wam sie nic nie stało. |
||
|
|
|
#4558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostaniecie rachunek za miesiac to zacznie oszczedzac ![]() my tez w nowym mieszkaniu bedziemy miec ogrzewanie gazowe... ![]() troche sie boje rachunkow. ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
ja juz zrobilam mam czysto |
||
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
No i ja tez weszlam na smaczny wizaz
![]() Juz mam ochote na roladki drobiowe Moze wstawie dzis przepis na moja rybcie ![]() Dobra poki co ide do ciotki na zarelko dzieciowe powiszone pranie, oby tylko mi wiatr nie zerwal ![]() Martinixx, a no to wymaz mialam w sumie tzn cytologie i ok, ale posiew zrobie.. kosztem dresu ktory mialam kupic
|
#4560 | |
|
Zakorzenienie
|
Zrobie dzisiaj szarlotke!
![]() I zaczęłam 37 tydzień. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

a od rodziny tżta gdzie pełno jest dzieciaków - NIC nawet zapytania jak się czuję... ale wisi mi to tylko tż jest przykro
A śniadanko za chwile będę sobie robić.
Wystarszyłam się wczoraj potwornie jak mnie to podbrzusze zaczęło boleć bo mimo wszystko z tżtem jesteśmy delikatni...

tz ma swoje do pracy a ja bez
Czekam na fotki
. Żeby bratu takie rzeczy proponować?? Jak chciała sprzedac to mogła na all wystawić a nie siary robić. 
No, razem z pościelą ponad 3000 

zeby myje pod bierzaca woda zamiast do kubka nalac.. nie wiem moze ja jakas dziwna jestem???? Ale skoro jest sposobnosc do tego zeby oszczedzic to sie to robi

ser zolty kroimy w kostke mala, tak samo ananas i do tego robimy sosik.. no proste a jakie dobre
Wiadomo, ze jak sie oczekiwalo na porod naturalny to teraz jestes niezadowolona, ALE nie mysl o tym, mysl ze dziecię wyjdzie bez problemow (bo rozne moga sie zdarzyc a nie zycze nikomu uzycia kleszczy), ze bedziecie razem.. a porod.. NIEWAZNE jakim sposobem! WAZNE zeby wszystk przebieglo dobrze
zreszta u nas na NFZ nie bada...
w kazdym razie zapomniałam sie zapisac na następną wizyte