|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część V
Figarro, szacun!
super kolekcja, zazdraszczam szczególnie OIki |
|
|
|
#2582 |
|
Rozeznanie
|
Figarro, gratuluję! Wystarczyłoby mi 6 Twoich flaszek do niemal absolutnej szczęśliwości
|
#2583 |
|
Konto usunięte
|
moja bardzo skromna kolekcja:
Oczywiście nie licząc próbek :P |
|
|
|
#2584 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;22428317]moja bardzo skromna kolekcja:
Oczywiście nie licząc próbek :P[/QUOTE] Lucho to wcale nie jest bardzo skromna kolekcja , żebyś widział moją pierwszą swoją drogą gdzieś tu się poniewiera na wizażu![]() łączy nas tylko Gucio ,ale Opium zazdroszczę i gratuluję Ci
|
|
#2585 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A Gucio jest śliczny (taki wytrawny). |
|
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co powyżej mamy wspólne, a bardzo marzy mi się Cocon i odnowienie znajomości z Idole, bo kiedyś pokochałam namiętnie. Nie wiem czemu, myślałam, że masz jakieś tabuny niezliczone flaszek Wydawało mi się też, żę więcej nas łączy, ale klimacik ogólny podobny, choć ja za cynamonem takim wprost nie przepadam ![]() Lucho, dobre początki Łączy nas Gucci PH. A upolowałeś A*mena, czy tylko miałam omam?Cbr, cuda, cuda prawdziwe ![]() Ale i tak chyba najbardziej ze wszystkiego zazdroszczę Miyake i chyba-matki-mojej-odlewki Tobacco Vanille Toma. Zdziwiły mnie bombki i A*men, widocznie nie nadążam za Tobą ![]() Pchlaczku, ślicznie wyglądają Twoje okazy, ale połowy to chyba nie znam z zapachu Co to jest z tyłu, na prawo od Gaiaca?
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2010-10-01 o 19:02 |
|
|
|
|
#2587 |
|
Zakorzenienie
|
Figarro - gratuluję kolekcji
wygląda imponująco dużo zapachów nie znam, a te co znam, to nie moje klimaty ale brawo, brawo![]() Lucho - przede wszystkim gratuluję Kenzo ![]()
|
#2588 |
|
Rozeznanie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;22428317]moja bardzo skromna kolekcja:
Oczywiście nie licząc próbek :P[/QUOTE] Lucho, moja "kolekcja" jest identyczna... pod względem ilości ![]() W dodatku na przekór prądom wizażowym, wcale nie czuję pragnienia rozbudowy ilościowej a tylko ujednolicenia względem tematu i "mojszości". Natchnęło mnie do tego zdjęcie kolekcji wizażanki Redhaired Witch, liczącej sobie 10 flaszek. Z lubością przyglądam się przebogatym kolekcjom kolejnych perfumoholiczek, w wielu mieszkaniach chciałabym spędzić czas dłuższy na testach, ale tylko ten jeden harmonijny zbiór zwalił mnie dosłownie z nóg!
|
#2589 |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Oczywiście nie licząc próbek :P[/QUOTE] Bardzo ładna kolekcja. Podobna do tej mojego męża ![]() Nie ilość ale jakość
|
#2590 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno nie wklejałam tu swojej kolekcji, co chwila coś się zmieniało, szukałam swojej drogi. Z obecnego kształtu kolekcji jestem bardzo zadowolona, więc dzielę się tym widokiem z Wami
![]() 1. Aniołkowe cuda: EdP na przedzie, Lys po prawej, odlewka Likieru i dodatki Po lewej pożyczony A*men.2. Róże: Kelly Caleche, Bombka La Vie en Rose, Stella Rose Absolute i Cabaret. 3. Słodkości: Far Away, za nim balsam i deo Cocon (pozdrawiają 4: Wiedźmowato: Jaisalmer, Patchouli Demeter, Poison EdP, Eau du Soir (pozdrawia 5. Perełki: Theorema Esprit d'ete (pozdrawia ![]() 6. Letniaczki: KenzoAir, dwa cedry, przed nimi mini Penhaligon'sy Blenheim Bouquet i Endymion, Lavender Berkeley Square i Lavender Donny Karan. 7. Kolekcja mojego mężczyzny: flaszki - A*men (ulubieniec), Pi, Gucci PH, Molecule01, odlewki - schowany Blue Sugar, Fahrenheit 32, A*men Pure Coffee, Tobacco Vanille (ulubieniec), Molecule02, Molecule01 (ulubieniec). 8. Próbki i odlewki pozostałe. Jak widać ograniczyłam próbki na rzecz samplerków (w pudełku po herbacie jest ich już z 20)
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2010-10-02 o 20:20 |
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Agnysko, śliczna kolekcja
. Aniołkowa rodzinka pięknie się prezentuje . No i widzę, że mamy mężów o bardzo podobnym guście (dla mojego też A*men, Tobacco Vanille i Molecule 01 są debeściarskie)
|
|
|
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Agnysko, bardzo ładnie
. Wszystko mi się podoba oprócz jednej jedynej Kelly Caleche - mojej traumy zapachowej .Wszystko inne super A powiedz mi, czy Breakfast in Paris używasz jako perfum?
|
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Figarro Agnysko piękne macie kolekcje .Więcej gadać nie będę lepiej pójdę sobie jeszcze raz pooglądać i się pozachwycać
|
|
|
|
#2596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zima idzie, tęsknię za ambrami - tylko skromną reprezentację w postaci kilku małych odleweczek mam. Czuję, że jeszcze kilka stopni w dół, a zacznę przeczesywać allegro ![]() Cytat:
Reno
|
|
#2597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;22428317]moja bardzo skromna kolekcja: Oczywiście nie licząc próbek :P[/QUOTE]
|
||
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Agnysko, Figarro, Lucho, Pchlaczku przepiękne kolekcje, gratulacje
|
|
|
|
#2599 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję wszystkim za miłe słowa mimo ubogiej (jak na razie) kolekcji
|
|
|
|
#2600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#2601 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Musialam troche sie cofnac, bo zaleglosci zrobily sie spore
![]() I tak: Cytat:
Zachwycajaca! No i na dodatek bardzo mi bliska klimatem. Zostawilam flachy, ktore nas lacza, fioletowe mam niestety tylko w odlewkach... Sporo tego ![]() Cytat:
Znalazlam pare laczacych nas zapachow: Perly, Habanite, Olimpie, Flowerparty, OI i Lolite A takze pare moich perfumeryjnych marzen: Gaiac, Botrytis i Anglomania Gratuluje slicznosci ![]() Cytat:
![]() Twoj zbior z zapasami zawsze robi na mnie duuuze wrazenie.Podziwiam zdolnosc wybierania, dopasowywania, przetasowania kolekcji W cytacie zostawilam nasz wspolny mianownik ![]() [1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;22428317]moja bardzo skromna kolekcja: Oczywiście nie licząc próbek :P[/QUOTE] Lucho, gratuluje poczatkow ![]() Piekne meskie zapachy ) Gucci Ph, Opium....Cytat:
![]() Po pierwsze - gratuluje odnalezienia swojej zapachowej drogi Po drugie - pieknych zapachow Po trzecie - pieknie pachnacego meza ![]() Zobacz, jak wiele nas laczy, pare zapachow mam w innych wariacjach (Aniolek i Stella) i ciagle szukam okazji do upolowania KenzoAir ![]() Teraz czekam z niecierpliwoscia na kolejnego ochotnika
|
||||
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Madzikon, Agoo, bardzo dziękuję za miłe słowa
Cytat:
KenzoAir zostawiam do następnego sezonu letniego, poszedł już na sen zimowy razem z Cedrami, Cabaretem i Lavender. Widziałam go w tym tygodniu na allegro i pomyślałam zaraz o Tobie, ja chyba u tej samej osoby go kupowałam, często tam bywa, cena dobra. PW
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Agnyska81 - wow, ale smakowicie u Ciebie
gratulejszyn też mam likierowego Aniołka
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Agnysko, jak u Ciebie fajnie, podoba mi się bardzo.
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołkowe grono wzbudza szacun, baaardzo mi się podoba, choć nie każda odmiana jest dla mnie noszalna ![]() Różyczki masz dwie, które wzbudzają szybsze bicie serca: Flowerbombowa i Kolaska No, ze słodkościami jakoś nie jestem za pan brat, tzn. akurat tymi i Theosie też jakoś omijam ale serdecznie gratuluję tak pięknych perełek ![]() Cała reszta też piękna i kolekcja TŻta również okazała |
|
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
Agnysko, Figarro, Lucho, Pchlaczku gratuluje kolekcji
![]() Agnysko najbardziej mi się podobaja twoje róże ![]() Dostałam tez impulsu na ponowne dogłębne przetestowanie Gucci pour homme i Habanity Ciagle jestem na etapie stabilizowania kolekcji , w taki sposób, zeby nie było w niej przypadkowych zapachów, myslę , że pwoli nabiera ona właściwego lształtu. Założenie : 12 flaszek i wszystkie zdecydowanie "moje" . W trzech kategoriach : owocowe , kwiatowe (dominacja rózy ) oraz orientalnę w dość szerokiej formule ( orientalno-kwiatowe, orientalno-owocowe i orientalno-kadzidlane) Do końca miesiąca najdalej powinnam być gotowa do prezentacji odkryłam ,że jednak preferuję starsze zapachy , może nie te "najklasyczniejsze" ale jednak są to premiery sprzed wielu lat.
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2010-10-03 o 15:09 |
|
|
|
#2607 |
|
Zakorzenienie
|
Naogladalam sie dzis pieknosci i zachcialo mi sie obfocic nabytki kilku ostatnich miesiecy...
Czesciowo to milosci od pierwszego niuchniecia, czesciowo ciekawostki zapachowe, a pare sztuk to tylko flakoniki dekoracyjne ![]() Ale wlasciwie - lubie je wszystkie ![]() Oto moje skarby: 1. Dolce & Gabbana - By, G.Hayman - Delicious Chocolat, J.Patou - PanAme 2. Avon - Soft Musk, Lyrical, Outspoken, Petal 3. Diesel - Only The Brave Iron Man, Extase - Latin Fever, Molton Brown - Black Pepper, Puma - Animagical man 4. Azzaro - Blue Charm, Borsalino - Pour Elle, S.Rykiel - Belle en Rykiel EdT, Gres - Grain de Folie 5. Balmain - Eau d'Amazonie, Balmya, YR - Bez, I.Derroisne - Gandali, J. del Pozo - On Ella, N.Ricci - Love by Nina 6. S.Rykiel - L'Eau, CdG - Calamus, Burberry - Baby Touch, Ch.Lacroix - C'est la Fete! 7. YR - Flowerparty, L.Clairborn - Curve Crush, Mauboussin - Historie d'Eau Amethyste, Kenzo - Flower Essentielle 8. Zapasy Cedre Bleu 9. Esteban - Secrete Afrique, SocialCreatures - Frankfurt Kitchen, Sonoma - Incense Pure 10. Kate Moss - Vintage, K.Minogue - Pink Sparkle, Armani - Idole d'Armani, BR - Alabaster, Rosewood
|
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
i ciag dalszy...
11. Oriflame - Savannah Sensuous, N.Ricci - Delice d'Epices, Demeter - Amber, YR - Kasztan, Vanille Noire 12. Pollena Eva - Olimpia, Tesori d'Oriente - Africa, Aegyptus, Mirra, Oriflame - Chiffon 13. Ch.Lacroix - Absynthe, R.Lauren - Notorious, Azzaro - Pure Vetiver (ostatnie zdjecia sa w koszmarnej jakosci, ale podczas porannej sesji nie moglam sie tych kilku flakonow doszukac)
|
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
uwielbiam ten wątek.
macie obłędne kolekcje |
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
magdulenko strzęka mnie opadła o tak
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

super kolekcja, zazdraszczam
szczególnie OIki 

Wydawało mi się też, żę więcej nas łączy, ale klimacik ogólny podobny, choć ja za cynamonem takim wprost nie przepadam 

Co to jest z tyłu, na prawo od Gaiaca?