|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Dziewczyny macie już jakieś książki typu pierwszy rok życia dziecka? Które polecacie? Lubię czytać więc może być gruba.
|
|
|
|
#4832 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
powiedz jakie one są gatunkowo? dostałam odpowiedz tylko miętowe ![]() no trudno nie będize kolejnej różowej rzeczy haahah [QUOTE=pelnia1980;22480102]GRATULUJEMY KOCHANA!!!!!!! CIESZCIE SIE TERAZ SOBA W ZDROWIU I MILOSCI ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- APOLONIA wybacz Słońce mój sprzeciw co do tych ręczników ale odradzam ci tylko i wyłącznie z doświadczenia, bo starczają na krótko i kolejne ok 60 zł wydasz po 4-6 mies. (zalezy jak dł dziecko) na kolejne!!!proponuję od razu największe!!!!!!!![COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- widzisz nawet nie zwróciłam uwagi na wielkość ale ja mam tylko jeden ręcznik dosyć duży więc kupie te dwa małe a potem upoluję coś większego |
|
|
|
|
#4833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/eisenberg-pierwszy...240909434.html Mnie się podobała i polecam |
|
|
|
|
#4836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluje a co do ksiazki super ze podalas linka
|
|
#4837 |
|
Zadomowienie
|
Słuchajcie wczoraj byłam w cerfurze na zakupach i stanęłam do kolejki pierszeństwa, przede mną bylo ok 4 osoby, ale myślę a nie bede sie juz pchac przed nimi, postoje, i nagle pani co siediz na kasie krzyczy do mnie- zapraszam pania do kasy
miło mi sie zrobiło ,pani kasjerka chyba sama niedawno była w ciązy bo zauważyłam, że tylko takie osoby to rozumieją, mój tż pracuej w banku i odkąd jestem w ciąży jak widzi kobiete w ciąży to tez woła ją odrazu żeby podeszła, a wcześniej nie zwracał na takie rzeczy uwagi
|
#4838 | ||
|
Wtajemniczenie
|
przegryzlam parę migdałów i po zgadze ani sladu dostałam taka radę od koleżanki.DZIAŁA---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- Cytat:
mnie się w sklepie NIGDY nie zdarzyło- a na brzuch sie ofkors gapią w autobusie chyba dwa razy mi starsza osoba zeszła---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
Irsin , co konkretnie mówiła położna o tym wiesiołku??
RĄCZKI MALUTKIE, A CHWYCIŁY ZA SERCE NA CAŁE ŻYCIE... TRUDNO UWIERZYĆ, ŻE CIĘ NIE BYŁO... Edytowane przez 79 Marta Czas edycji: 2010-10-04 o 18:31 |
||
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
irsin nie nie, do lykania ten wiesiolek przez cale zycie.
to ze dziala tak podany dopochwowo to wiem
|
|
|
|
#4840 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
oby tak dalej![]() Cytat:
Byłam w tym szpitalu dzisiaj. Pomierzyli, powazyli mi dziecię z tym, że albo ktos sie pomylił w obliczeniach albo mała tak mało przybiera. Otóż miesiąc temu w pl mała miała 1860 a dzisiaj 2 kilo . Ale nieważne - wszystko w tej materii jest ok. Szyjka sie skraca, małpa jedna ma 2cm. Stwierdzili, ze jest ok jak na ten tydzień ciąży, rozwarcia nie ma, wiec leki nie sa potrzebne. mam dużo odpoczywać (ale nie ciągle leżeć) i zgłosic sie jak coś będzie niepokojącego(głównie skurcze brzucha)Także chyba jest ok.Poza tym personel przemiły. Ide jeść moją pizze
|
|||
|
|
|
#4841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dzis tez stalam na poczcie i zas zero reakcji szkoda, nawet.. ostatnio beda w realu mysle sobie a to stane do kolejki pierwszenstwa, to ta kasa byla zamknieta, wiec podeszlam do innej a tam tez baba w ciazy przede mna juz z mega bebzonem, tez wkurzona.. oczywiscie na 30 kas 5 otwartych ![]() Martinixxx, to ty masz pare dni po mnie porod i juz 2cm szyjki? ciekawe ile ja mam.. niestety od tego lekarza sie penie juz nie dowiem. Chcialabym kolejnej wizyty nie doczekac (26.10). Takze poprosze ojca o 100zl juz na urodziny i pojde prywatnie do ginekologa ale babki,co pracuje u nas w szpitalu.mallinka, za zdanie ![]() My zaraz zjemy z TZ kolacyjke (dzis cini minis i mleko), ale poki co ide sie kapac ![]() A swoja droga... kurczak wyszedl SUPER i to bez tych torebkowych ulepszaczy smaku
|
|
#4842 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie dostałam sms od Weronisi:
Wyszłam ze szpitala na własne żądanie bo nie chcieli mnie wypuścić. Właśnie przyjechałam do Pascala. Dostaliśmy pojedynczy super pokój. Pascal jest mniejszy niż sobie wyobrażałam. I ciągle śpi. Jutro postaram się zajrzeć na forum to napiszę więcej. Pozdrowienia dla wszystkich.
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nie przywiązujcie się tak do tych długości szyjek
Ja już w 29 tygodniu miałam 2cm i gin powiedział, że wszystko OK, nawet nie kazał mi więcej wypoczywać
|
#4844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4845 |
|
Zadomowienie
|
I dziękuję za gratulacje!
to świętujemy :pije my:zjedliśmy z TŻ całą maxi pizze z telepizzy pycha...dawno tak dobrze mi nie weszła
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4847 |
|
Zadomowienie
|
Napisałam Weronisi że fajnie że już są razem i że mają opiekę a tu sms nr 2 od Weronisi:
Dla mnie tu nie ma lekarza. To jest klinika tylko dla dzieci. Jestem w kontakcie z położną. Będę dużo leżeć, mały dużo śpi. Mam nadzieję że nic mi nie będzie. A mleko się powoli już produkuje.
|
#4848 |
|
Wtajemniczenie
|
Weronisia
![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- a ja nie znam dlugości szyjki, ale skoro gin nic nie sugeruje, więc chyba ok
|
#4849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Weronisia- teraz przy Pascalku szybciej dojdziesz do siebie. Zjadalm kolejna miche mojej zupy dyniowo-kokosowej na ostro. Dalam wiecej dyni i nie wszystko zmiksowalam blenderem, bo lubie jak mi cos w zupie plywa. Pycha
|
|
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Biedna Weronisia... Dla niej i Pascala
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
weronisia trzymam kciuki za ciebie i pascalka, obys jak najszybcej doszla do siebie i dbaj o was
my juz mamy pierwsza noc za soba (ja nieprzespana ) michałek duzo imprezuje w nocy a w dzien spi jak mops jest grzeczny, malo placze, prawie wcale jestem zmeczona ale szczesliwa, czekam na tz zeby isc sie wykompac ![]() ten tydzien mamy do d..., co dziennie do innego lekarza, jutro nawet do dwoch poradni musimy jechac a w piatek do katowic do kliniki okulistycznej na badania no coz, wiedzialam ze ze wczesniakiem trzeba co chwile na kontrole ale ze od razu w pierwszysm tygodniu taki bieganie, biedny michalek nie wiem jak wysiedzi w tym nosidelku taka dluga podroz, jest za maly na to nosidelko i tak dziwnie w nim siedzi.. nie wiem jak mu pomoc zeby mu bylo wygodniej ![]() dzisiaj sie biedny caly dzien z kupka meczyl, ale pomasowalam brzuszek i wymeczyl, od razu widac ze zmienil klimat bo w szpitalu sie tak nie meczyl biedaczek, ale juz jest znowu spokojny i zadowolony |
|
|
|
#4852 |
|
Zadomowienie
|
Kootek czytałam że do fotelika dobrze dla noworodka podłożyć złożony kocyk-żeby miał bardziej plasko i twardo-może tak spróbuj...
![]() fajnie, że bez większych problemów minęła Wam noc
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
mallinka, gratuluję zdanych egzaminów
![]() ![]() Weronisia, super, że jesteś z Pascalem no i mleko ruszyło![]() mi się wydaję, że ważniejsze też od długości szyjki jest szybkość z jaką się skraca. Jeśli szybko się skraca to trzeba leżeć. No i to też zależy pewnie, który tydzień ciąży.
|
#4854 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle zawsze Boże Narodzenie bardzo przeżywam - w sensie sprzatania, gotowania itp. A w tym roku jakoś tak dziwnie mi z tym, że nie będę specjalnie uczestniczyć w przygotowaniach. Szczerze mówiąc to już się rozglądam za prezentami. Kootekk, cudowne wieści. Weronisia, myślę, że to dobre posunięcie było, żeby się wypisać. Nie będziesz tęsknić a szybko się zmobilizujesz do lepszej kondycji. Życzę dobrego samopoczucia i powodzenia z mleczkiem. A ja dzisiaj zmęczona jakby po całym dniu ciężkiej pracy, chociaż nic specjalnie dzisiaj nie robiłam. Idę do łóżeczka, poczytam sobie jeszcze.
|
||
|
|
|
#4855 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() u mnie noc paskudna i dzień także...w nocy miałam takie pragnienie, że wypiłam chyba ze 2 litry wody, no a wiadomo, że jak picie to i siusianie... i tak co godzinę się budziłam, bo to pić albo siku jakoś paskudnie tak...w czwartek mam wizytę u dentysty, a później u gina no i w końcu na zwolnienie pójdę ![]() z dobrych wiadomości - to doszła dzisiaj do mnie karuzela ![]() dziewczyny jak Wy to robicie, że macie takie figury piekne te Wasze brzuszki mallinka - za zaliczenie poprawekWeronisia - za szybki powrót do zdrowia Kootekk - ale Wam fajnie... tulicie już Swojego synka no a z tymi badaniami to rzeczywiście dużo tego ![]() aaa... ale było zdjęcie szarlotki pychaaaa...szczepienia - ja nigdy nie miałam szczepienia przeciwko grypie i raczej się szczepić nigdy nie będę... ot tak... muszę dowiedzieć się o te liście malin... tylko gdzie... hmmm... u mnie chyba zielarskiego sklepu nie ma
|
|
#4856 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz ważne aby nie zeszła ponizej 2 cm. w sumie to w ciągu miesiąca skróciła sie 7mm przy leżącym trybie życia i częściowo z kolegą gronkowcem. jestem dobrej mysli, jak mała będzie chciała wyleźć to i tak to zrobi Cytat:
|
|||
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martinixxx, on mnie dowcipnie tylk oze dwa razy badal na okolo 10 wizyt.. a ostatni raz w lipcu tylko tetno slucha dziecka i tyle ostatni raz jak bylam wpisal mi 34 t.c i nie zbadal wiec nie wiem :/Weronisia, trzymajcie sie z Pascalem dzielnie! ![]() kootekk, no to super wiesci w sumie a synus da radę po mamusi jest dzielny!Dobra ide zrobic sobie kolacje, mial tz robic ale jak siedzi przed kompem to nie reaguje w ogole to sie poklocilismy juz. swietnie.
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-10-04 o 20:43 |
|
|
|
|
#4858 |
|
Raczkowanie
|
Nie bylo mnie kilka dni, bo zaraz po czwartkowej wizycie u lekarza wyladowalam w szpitalu, a to co dzisiaj przeczytalam troszke mnie zszokowalo, ze Weronisia ma juz maluszka przy sobie. Gratulacje, on jest slodziutki i taki malenki i nawet troszke podony do tej fotki z USG
W czwartek lekarz mi powiedzial, ze dzidzius jest za maly jak na ten tydzien, a bylo to 35 + 4 i mial 2600 dlatego mialam jechac do szpitala, zeby to sprawdzili, czy wszytko jest ok i powiedzial, ze napewno urodzi sie wczesniej prawdopodonie juz w przyslzym tygodniu, bylam w szoku, a moj Tz zrobil sie blady. Wrocilismy do domku, z nerwow dostalam biegunki, zrobilam obiadek i pozniej pojechalismy do szpitala. Doktorka powiedziala, ze mam bardzo malo wod, zaczeli sprawdzac, czy nie odplynely, a na CTG okazalo sie, ze mam regularne skurcze co 3 min, ktorych wogole nie czulam i skrucona szyjke. Za duzo tego wszystkiego razem bylo i musialam tam zostac. Dostalam tableki na skurcze i musialam lezec, az mnie kregoslup juz bolal. Wypisali mnie dzisiaj, bylo juz wszystko ok. W czwartek ide na kontrol wagi dzidziusia, jesli okaze sie nie malenstwo nie rosnie dalej, to pod noz.... Lozysko wyprodukowalo za malo wod i nie ma prawdopodobnie juz ochoty wpolpracowac z maluszkiem, wiec dostaje on za malo pokarmu, ale jak narazie widocznie mu to wystarcza, bo za kazdym razem na CTG ma dobre wyniki. Takze teraz rzeczywiscie juz niewiadomo, ktora z nas bedzie nastepna. A ja mialam termin dzien po Weronisi, dzisiaj zaczynamy 36 tyg i doktorka powiedziala, ze dzidzius juz nie jest uwazany za wczesniaka. Tak sie tam wynudzialam, jak nigdy, a jedzenie TRAGEDIA.... codziennie popoludniu wymykalam sie z mezulkiem do chinskiej restauracji ![]() Teraz czekam do czwartku i zobaczymy..... TZ tak sie przestraszyl, ze w pospiechu skladal kolyske, oblekł posciel dla dzidziusia i przygotowal dla niego rzeczy do szpitala posprzatal w domku i nawet nasza posciel zmienil i pranie zrobil. W SZOKU bylam
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na zakupach i przyzna się wam,że już nie mam siły ganiac po sklepach
Anecka dzięki za pomysł na marynatę,wypróbuję jutro kotek nie martw sie tak bardzo wymiarami maluszka,jeszcze jest sporo czasu i na pewno nadrobi rypka mam nadzieję,że jakoś wieczór przetrwałaś i nie denerwowałaś się zbytnio andziat śledzie i nutella brzmią nieźle . w pierwszej ciąży zarzyło mi się zjeść makrelę w pomidorach i zapić jogurtem truskawkowym,ale dzisiejsze menu pobiło wszystko ![]() sysunia mi ten brzuchol szybko teraz opadał,dlatego zaczęłam się martwić,ale połozna mnie uspokoiła . Gavisonu nigdy nie używałam i szczerze nie wiem czy można go kupić bez recepty. mallinka gartuluję zdanych poprawek Fajny ten e-book i zdolna sąsiadka Beata batumi ja namiętnie czytam tą książkę http://wysylkowa.pl/ks530117.html, bardzo polecam. Mam wszystkie części: " W oczekiwaniu na dziecko", " Pierwszy rok z życia dziecka" oraz "Drugi i trzeci rok z życia dziecka". Dobrze zainwestowane pieniądze vickicullen ładnie cie potraktowała kasjerka . Martinixxx oj to ty tez masz małą niuńkę,albo ja mam dużego synka Jestem w 32 tyg i 4 dniu i synuś waży ponad 2kg. Ważne,że wszystko jest ok. Weronisia super,że już jesteś z Pascalkiem,pewnie psychicznie czujesz się lepiej kretencja zgadzam się z tobą,że nie ma co sugerować się tak bardzo długością szyjek,przyznam nawet,że ja nie mam pojęcia jaka długa jest moja i nie będę wiedziała do porodu,bo w UK poprostu tego nie mierzą ![]() De ale chamówa w tym H&M,ale niestety ja często spotykam sie z taką reakcją.ludzi goowno obchodzi,że jesteśmy w ciąży kootek zapomniała wam pogratulowac wyjścia ze szpitala Super,że jesteście już razem i cóż takie uroki macierzyństwa,że nocki nie przespane Trzymam za was kciuki Joanna ja też Boże Narodzenie inaczej przeżywam od czasu pojawienia się Milenki,a teraz będzie jeszcze inacze ) dzasta współczuję nocki,oby dzisiejsza była dla ciebie lepsza cdn... |
|
|
|
#4860 |
|
Wtajemniczenie
|
ona,mam nadzieje, ze jeszcze dwa tygodnie w dwupaku wytrzymasz i ze jednak dzidz zacznie przybierac na wadze.
Dziewczyny, co ubieracie do leginsow?Ogolnie ich nie lubie, ale to jedyne w czym mi wygodnie. W domu to nie wazne, ale da sie w tym wyjsc do ludzi? No i co za buty ubrac?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

tżta mama kupiła ^^
ale odradzam ci tylko i wyłącznie z doświadczenia, bo starczają na krótko i kolejne ok 60 zł wydasz po 4-6 mies. (zalezy jak dł dziecko) na kolejne!!!

w autobusie chyba dwa razy mi starsza osoba zeszła
to ze dziala tak podany dopochwowo to wiem
. Ale nieważne - wszystko w tej materii jest ok. Szyjka sie skraca, małpa jedna ma 2cm. Stwierdzili, ze jest ok jak na ten tydzień ciąży, rozwarcia nie ma, wiec leki nie sa potrzebne. mam dużo odpoczywać (ale nie ciągle leżeć) i zgłosic sie jak coś będzie niepokojącego(głównie skurcze brzucha)
dzis tez stalam na poczcie i zas zero reakcji 
za zdanie 

szybko zgubisz jak urodzisz 

)