|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#25291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V
Cytat:
tylko zapach mnie trochę drzaźnił, ale chyba jestem wyjątkiem w ogóle sporo dziewczyn jej używało i z reguły wszystkie sobie chwalą, więc powinnaś być zadowolona![]() wszystkie oprócz jednej takiej vybrednej Lavendovej panny
|
|
#25292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (ja miałam tę przewagę, że znałam właścicielki włosów) |
|
|
|
|
#25293 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odp. Od czwartku będę testować. Niestety szampon ten niby ekologiczny z Ives Rocher zrobił z moich włosów sianko. Zostało mi go jeszcze na 3-4 użycia ale chyba dołożę go do peelingu kawowego a włoski w czwartek potraktuję kuracją bananową. Ale chyba najpierw nałożę na nie olej kokosowy... Trochę je zaniedbałam ostatnio i mimo, że urosły to nie ma efektu bo się strasznie puszą i skręcają...
|
|
|
|
#25294 |
|
Raczkowanie
|
Małgosiu, mnie chodziło o te same odżywki co Tobie, z tej serii profesjonalnej, pomyliłam tylko promocje
. A na marginesie mam dwie odżywki Isany te starą (kiedyś o niej pytałam a ostatnio kupiłam tę nową).kamakrk, kosmetyki Ives Rocher według mnie to samo zło! I nie mają nic wspólnego z naturą. Miała kiedyś coś do mycia, strasznego uczulenia dostałam po tym specyfiku.
7.07.10 - CG 14.07.10 - bez prostowania 13.09.10 - pokrzywa Edytowane przez i_lonka Czas edycji: 2010-10-04 o 20:05 |
|
|
|
#25295 | |
|
Rozeznanie
|
I znowu wypadłam z obiegu, ale widziałam, że Basia pytała o ręcznik dr. Bacty. Ja taki mam (największy) i jestem bardzo zadowolona. Jest gładziutki, włosy schną po nim odczuwalnie szybciej, a on sam świetnie się nadaje na wyjazdy.
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#25296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Niestety Poisonka też nie była zachwycona Dla mnie to najgorsza odżywka jakiej używałam,chyba chodzi o cukry... |
|
|
|
|
#25297 |
|
Zadomowienie
|
Tzn? O co chodzi z cukrami? I jaki masz skręt jak mogę zapytać?
|
|
|
|
#25298 |
|
Wtajemniczenie
|
Zauważyłam,że nie pasują mi produkty z cukrami.Jakby dostawały się pod łuski i"pęczniały".Włos wtedy taki biedny,twardy i szorstki.
Ja mam zupełnie inne włosy niż Agison. Ona ma delikatne i miękkie,a ja pojedynczy włos bardzo gruby i sztywny,taki trochę hinduski
|
|
|
|
#25299 |
|
Zadomowienie
|
No to moje włoski są cienkie i delikatne a do tego skręcone 3b. Chyba bardziej im nie zaszkodzę... W każdym razie wracam do oleju kokosowego i BioWAX'a.
|
|
|
|
#25300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Po pierwszym użyciu zauważysz pewnie. Poisonka też ma raczej grubszy włos i też nie była zachwycona. |
|
|
|
|
#25301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego jak dla mnie to prawdziwa rzadkość ![]() Aczkolwiek muszę zaznaczyć jedno- na roku mam ok. 130 osób i w tym są 3 kręconowłose- w tym jedna ja I jedna czarna ![]() A tak to większość to takie proste, poniszczone farbowinki
|
|
#25302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze ich byc wiecej ale biedne o tym nie wiedza Ja tez nie wiedzialam ![]() To sie wyrozniacie
|
|
|
|
|
#25303 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
(no dobrze, na III Alei ). Niestety mam ten mniejszy rozmiar. Sporo się namęczyłam żeby zamotać włosy. Teraz są krótsze więc jako tako daję radę. Kiedyś kupię sobie ten większy (60x120). Mój też jest gładki, ale są też z pętelkami.Pamiętam Twoje włosy ze zdjęć. Masz super kręciołki. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2010-10-04 o 21:02 |
|
|
|
|
#25304 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo.
Tylko teraz się trochę zaniedbały przez chroniczny brak czasu spowodowany praktykami. Ale obiecuję, że od czwartku lub piątku biorę się za nie ostro i jak tylko się poprawią to wrzucę jakieś nowe fotki. |
|
|
|
#25305 |
|
Rozeznanie
|
A możesz napisać co Ci służy? Wydaje mi się, że mam podobne włosy.
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#25306 |
|
Wtajemniczenie
|
Ło matko to dopiero problematyczne pytanie
![]() A do jakich masz dostęp kosmetyków?Bo mnie w sumie służą najbardziej zagraniczne...niestety zresztą. Z polskich to do mycia pasuje mi Joanna Mak i Bawełna b/s,ale ona ma glicerynę od razu ostrzegam.W każdym razie do mycia pasuje mi najlepiej ona. Jeżeli chcesz to wymienię całą resztę Nie za bardzo niestety pasują mi oleje,najmniej kochamy się z kokosem
|
|
|
|
#25307 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A już miałam nadzieję na drogę na skróty ![]() Jak na razie to właśnie oleje wydają mi się najbardziej pasować. Garnier Avocado i Karite to moje KWC - włosy nareszcie miękkie. A Joanna Mak i Bawełna wydaje mi się, że mi puszy włosy. A jakie masz zastrzeżenia do olei? Obciążenie włosów?
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#25308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja moge poczytac o tych zagranicznych
|
|
|
|
|
#25309 |
|
Rozeznanie
|
Miodowy utrwalacz - doświadczenia
Kilka razy użyłam miodowego utrwalacza z receptariusza razem z żelem lnianym i mam takie spostrzeżenie - jest bardzo ładnie tego samego dnia (bardzo bardzo ), natomiast następnego dnia reanimacja włosów jest utrudniona (przynajmniej u mnie).Zwykle rano wystarczy mi ugniecenie włosów mokrymi rękami z odżywką, aby wyglądać poprawnie (może bez efektu "wow!", ale można się ludziom pokazać ).Po miodowym utrwalaczu muszę spłukać włosy, albo umyć, jeżeli użyłam go dwa dni pod rząd.
|
|
|
#25310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyróżniamy się, wyróżniamy... Ja mam nadłuższe
|
|
#25311 |
|
Zakorzenienie
|
...a druga polowa to kreconowlose prostujace latami swoje wlosy
|
|
#25312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio spotkałam swoją koleżankę z liceum, która miała kręciołki, ale prostowała je ZAWSZE i ja myślałam, że ma właśnie proste. Teraz zobaczyłam ją w kręconych i od słowa do słowa wyszło, że ma takie zawsze, ale ma sianko wtedy i musi prostować. Poopowiadałam jej trochę o CG, namawiałam, żeby się tu zarejestrowała, poczytała, ale mówiła, że jej nic nie pomoże. A szkoda, bo naprawdę kręciołki piękne, a że suche i zaniedbane, to trochę sianowate były. A falki i kręciołki to wg mnie najpiękniejsze teraz włoski |
|
|
|
|
#25313 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez namawiam siostre na skorzystanie z wizazu i opowiadam jej o skladach co szkodzi co pomaga
to niestety ona patrzy na mnie jak na dziwaczke i mowi ze trzeba byc choremu czytac i jakies zasady stosowac w pielgnacji wlosow zawsze wierzy reklamie i mysli ze jak drogi kosmetyk to napewno musi byc cudowny czasami jestem zalamana i nie potrafie jej przekonac ze zle robi nakladajac tyle silikonow naraz na wlosy liczac na skret a jak w sklepie czytam sklad danego kosmetyku to zbywa mnie krotko mowiac "co tam czytac wszedzie i tak jest chemia"
|
|
#25314 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
No i klops. Zaczął się sezon grzewczy, więc w pracy jest bardziej niż sucho
![]() Włosom nie pomaga nic. Czas pożegnać się z humektantami w części bez spłukiwania Popołudniu przemeblowanie w kosmetykach
|
#25315 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
#25316 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm...tak się zastanawiam...
Moje jakoś nie reagują tak na zmieny klimatu, powietrza czy pory roku... Osobiście bardzo mi to odpowiada, bo przez cały ro kdo stylizacji moge używac to, na co mam ochotę ![]() Pielęgnację zimą zmieniam jednak znacznie- dochodzą czeste olejowania, mycie bardziej treściwymi odżywkami, bardziej odżywcze i częstsze maski... Ale w stylizacji tego nie zauważyłam ![]() To chyba dobrze
|
#25317 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mak i bawełna rzeczywiście trochę puszy,ale niestety moje włosy nie znoszą aloesu w żadnej postaci więc Mrs.Potters odpada,a biały Yung mi się znudził (obecna Issana zdaje się). Do olei niestety moje włosy nie mogą się przekonać.Przypuszczalnie to obciążenie.Jednak nie wygląda to tak,że włosy tłuste i ciężki. Wręcz odwrotnie napuszone,sterczące,skrzy piące. Im mniej oleju i krócej trzymany tym dla nich lepiej. ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- To czytaj ![]() Najbardziej chwalę : 1.mycie Deva Curl No-Poo 2.odżywka d/s Alverde Morela (choć tu jeszcze muszę szukać niestety...) 3.odżywka b/s Kinky-Curly knot today (ukochana 4. stylizator Tigi amplifier (bez niego nie ma szans na efekt) 5.utrwalenie stylizacji Kinky-Curly custard (mój KWC) To taki zestaw,który mi się sprawdza.Całe reszta kosmetyków leży na ogromnej stercie i zerka na mnie litościwym wzrokiem
|
|
|
|
|
#25318 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Stosujesz Tigi regularnie? |
|
|
|
|
#25319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obciążenia nie miałam chyba nigdy takiego prawdziwego.Oprócz wspominanej Vatiki i kiedyś kiedyś Londy kremu do loków. Szamponem myję raz na 3 tygodnie,kiedy farbuję włosy.Na co dzień myję właśnie odżywką lub No-Poo jak zamierzam stylizować. |
|
|
|
|
#25320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego się zdziwiłam, że używasz Tigi i myjesz odżywką.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

w ogóle sporo dziewczyn jej używało i z reguły wszystkie sobie chwalą, więc powinnaś być zadowolona

. A na marginesie mam dwie odżywki Isany te starą (kiedyś o niej pytałam a ostatnio kupiłam tę nową).

Ostatnio spotkałam swoją koleżankę z liceum, która miała kręciołki, ale prostowała je ZAWSZE i ja myślałam, że ma właśnie proste. Teraz zobaczyłam ją w kręconych i od słowa do słowa wyszło, że ma takie zawsze, ale ma sianko wtedy i musi prostować. Poopowiadałam jej trochę o CG, namawiałam, żeby się tu zarejestrowała, poczytała, ale mówiła, że jej nic nie pomoże. A szkoda, bo naprawdę kręciołki piękne, a że suche i zaniedbane, to trochę sianowate były.
a jak w sklepie czytam sklad danego kosmetyku to zbywa mnie krotko mowiac "co tam czytac wszedzie i tak jest chemia"