|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Cytat:
kochana żeby jednak te łożysko karmiło dzidzię jeszcze trochę, żeby posiedziała w brzusiu ! i żeby wszystko było dobrze ja dostałam jeden to mam, a tak to nie kupuję narazieCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i współczuję stresów :/ Cytat:
![]() Cytat:
. kondolencję ledwo was nadrobiłam... niektórewypowiedzi mi się nie zacytowały znowu i ja już nie wiem co chciałam napisać ![]() ale dzisiaj w końcu się wyspałam
|
||||||||
|
|
|
#4952 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
_paulinka2 jak tam zęby?
|
|
|
|
#4953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej cc niż potem jakieś problemy miałyby być ze wzrokiem Cytat:
pozazdrościć wyspania usnełam po 1 wstałam przed 6 w nocy jak nie pić to siusiu to mała kopie (mogla by spać ) to źle ulozona jestem i tak w kolko |
||
|
|
|
#4954 |
|
Rozeznanie
|
Lovela pierze do d!
ciuchy które dostałam były prane w proszku który miał specyficzny zapach nie nachalny ale odczuwalny po praniu te ciuchy dalej śmierdzą starym proszkiem..... |
|
|
|
#4955 | |
|
Wtajemniczenie
|
wczoraj wypiłam wapno, łyknęłam witaminki, i jak narazie nie bolą
aaaa i wczoraj zaajadałam ser żółty heheh a jak u Ciebie zakupy? karuzela już wybrana?![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
ciuszki po loveli w ogóle nie pachną (nowe) - moja mama mówi że to dobrze. A stare pachną jak pachniały...
|
|
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
Andziat, a ja bym chciała, żeby tak powiedział
![]() Mój gin nie pracuje w żadnym szpitalu w moim mieście, a ja szpitala jeszcze nie mam wybranego Wstawiłam do prania miękkie elementy "ubrania" łóżeczka - ochraniacz, rożek i przybornik. Napisali, że można w 40 stopniach ręcznie, wstawiłam na delikatne w pralce, ale w 30 stopniach tylko. Chyba się nic nie stanie
|
#4957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
współczuję. mam to samo ja wczoraj spałam 3 godzinki. dlatego tak się cieszę z przespanej nocy
|
|
|
|
|
#4958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie nie bolą ale dziąsła tak mi krwawią jak bym je sobie pocięła ![]() elmexu używamy na codzien ale jak widać dużo nie daje no może jak bym używała innej pasty to było by gorzej czekam na wystawienie aukcji z skórą ale coś sprzedawcy się nie spieszy duperele już kupiłam karuzela martwy punkt hahaahahah a dziś zamówię otulaczek, kocyk, podkładkę na materac i flanelki nie wiem czy pisałam ale szukałam też leżaczka na szczęście dostaniemy więc kłopot z głowy ![]() teraz wstawiłam pieluchy strasznie śmierdziały (chemiczny zapach) ciekawe co będize po praniu Edytowane przez apoolonia Czas edycji: 2010-10-05 o 11:44 |
|
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
apolonia moze to zapach loveli jest? Moze poprzednio tez byly nim prane?
|
|
|
|
#4960 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulinka- kup sensodyne rapid.To jedyna pasta ktora u mnie dziala, a mam odsloniete kieszonki. Zwykla sensodyne nie dzialala.
Kretencja- mamw lasnie dylemat czy prac ochraniacz czy to sie nie zbije po praniu...
|
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
elmex tylko zielony - zalecenie dentysty. Pomaranczowy nie ma rewelacyjnych wlasciwosci.
o wlasnie na przeglad do dentysty mialam sie zapisac. ja ochraniacza prac nie bede. Wlasne nei wiem jak sie to wypelnienie zachowa. uprasuje tylko przed zalozeniem.ale poszukam w necie info o praniu ochraniaczy
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-10-05 o 11:47 |
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
De, ja stwierdziłam, że skoro dziecko może tego buzią dotykac, to lepiej uprać chociaż w chłodnej wodzie. Cóż, skoro jest na metce, że można ręcznie w 40 stopniach to nie powinno nic się stać.
|
#4963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4964 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja to już Ci chyba pisałam że ja to się napaliłam na tą rainforest po prostu nie wiadomo czy dziecko będzie chciało patrzeć na ten projektor i o. Wolę wydać kaskę na coś innego. ale rzeczywiście tych karuzel (tak jak wszystkiego) do wyboru do koloru i weź bądź człowieku mądry :/ Ostatnio tylko oglądam ciuchy (o dziwo dla siebie) bo mi się tak tęskni moja stara figura i bym chciała się obkupić ![]() ja używałam elmexu zielonego, ale skutku nie było więc kupię tak jak dziewczyny polecaja sensodyne Cytat:
|
||
|
|
|
#4965 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny
![]() Wpadam tylko się przywitać. Weronisia - życzę szybkiego powrotu do zdrowia, żebyś miała dużo sił do opiekowania się Pascalkiem Ona - trzymam kciuki, żebyś jednak nie urodziła wcześniej. Karolina - kondolencje. Lecę odebrać wyniki i napiszę co i jak już w nowej części wątku
|
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina, wyrazy współczucia
|
#4967 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kochana dzielna z ciebie Mama po twoim przykładzie widac ze człowiek wszystko moze zrobic i zniesc. uwazaj na siebie i zycze duzo zdrówka i siły na regeneracje. Pascalek jest dzielny .
|
|
#4968 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie to zapach jakiegoś zwykłego proszku ale sensitive wiem bo te rzeczy prała siostra TŻ która wybijała mi z głowy zakup loveli bo ona prała od raz w normalnym nie mówię że te normalne proszki zaszkodzą ale ja i tak do prania używam persila który moim zdaniem jest silnym proszkiem a lovele kupiłam w promocji wiec cenowo wyszło tak jak bym kupiła persil dla siebie Cytat:
chyba będę musiała kupić bo już nie wiem jak zębiska myć hahaha chyba szczoteczką dla małej |
||
|
|
|
#4969 |
|
Zakorzenienie
|
ja wyprałam ochraniacz w 30 stopniach i nic mu się nie stało
po wczorajszej wizycie u lekarza trochę jaśniej patrze w przyszłość - okazuje się ze z wątrobą jest ok i z nerkami tez wiec te kłucie to musi być nacisk macicy na nerwy. poza tym tylko w morfologii mam bardzo dużo leukocytów - norma 10 a mam 14 ale zlecił mi to raz jeszcze plus OB - reszta w normie pogadałamz nim na temat tej mojej przypuszczalnie chorej tarczycy i choć sam stwierdził że to mało prawdopodobne bo nie mam objawów to zlecił mi badanie TSH ![]() poza tym czuję się okropnie . sposób w jaki siadam na klopa by mnie śmieszył |
|
|
|
#4970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze trochę i zrezygnuje z tej karuzeli ahahah teraz zastanawiam się nad tą http://allegro.pl/karuzela-klasyczna...241769872.html ale po włączeniu cześć elementów się przesuwa i daje to dźwięk jak z grzechotki...... nic mi nie mów o starej figurze ja marzę żeby iść do clubu w super ciuchach i na wysokich obcasach haahahah i już planuję taki wypad po porodzie haha |
|
|
|
|
#4971 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() ojjj.. jak ja tęsknie za szpilkami, super kiecce i drinkach w klubach |
||
|
|
|
#4972 | |
|
Zadomowienie
|
nie moge zasnac
dusi mnie w gardle ;(ZEBY mi opmoglazmiana szczoteczki na miekkie wlosie w aptece i nie mycie zebow mietowa colgate tylko cytrynowa... APOLONIA a jakiej karuzeli ty szukasz? KAROLIN przykro mi... wspolczuje... ANGELA to tuz tuz ![]() PRZYBORNIK I OCHRANIACZ z moimi nic si enie dzieje!!! piorenormalnie w 40 stopniach ![]() a do prania uzywalam mydlin a teraz proszku persil sensitive lub color... KRETENCJA kwestia karmienia w duzej sprawie jest zalezna od tego co chcesz pragniesz czy maluszka masz przy sobie - poprostu wszystko z przysadki... a to ze pierzesz w 30 a dozwolone jest w 40 hehe poprostu w nizszej temp. wiec mniej niby zarazkow wykurzasz... ale w 40 tez za duzo by sie nie wyniszczylo bo rzecz wiadoma ze od 60 stopni gina... ide dalej lezec ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Cytat:
![]() ja odkad posluchalam rehabilitanta w MAMO TO JA na temat karuzel wszystkie ktore maja ruch dzwiek i grzechotki przy ruchu dodatkowo a potem swiatelka etc... wykluczam wzzystkie karuzele z rynku poza najprostsza ktora poprostu sobie wisi nie rusza sie i moze grac muzyczke a nawet nie musi! hehe i jak tak patrze z perspektywy mojego T. jak mial najzywklejsza to rzeczywiscie sie z nim zgadzam, ze cala reszta to rozpraszanie a nie sluzenie by bodzce ksztalcic... |
|
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina, współczuję z powodu śmierci dziadka
![]() rypka, nie denerwuj się meżem, oni czasem tak mają Sanderinka, dobrze, że już lepszy humor masz ![]() Pelnia, zmykaj do łóżka!!! pojaw się jak będzie nowy wątek teraz się wyleżja bym chciała karmić tak około pół roku, bo potem wracam do pracy. Moja mama rodziła 2 razy i były to naturalne porody i tylko miesiać mogla karmić mlekiem, potem już pokarm zanikł. Także nastawiam się też na taką ewentualność. Moja kolezanka z pracy jak przestała karmić piersią (karmiła jakieś pół roku)to mówiła, że w koncu napiła się zimnego piwa
|
#4974 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() gdyby mi tesciowa wczoraj nie przywiozła-na szczescie przywiozła i już się objadam od wczoraj![]() Cytat:
Kakao pije jak mi sie przypomni, wczoraj wypiłam, ale tak mi niedobrze po nim było![]() Karolinka wyrazy współczucia Paulinka jedz serek żółty on ma najwięcej wapnia no i mleko może Ci ta pasta trochę ulży na nadwrażliwość -oby.Kootekk gratulacje ze jesteście już razem w domku Werosnisia trzymamy kciuki za Was ![]() Ishka za Ciebie też, bo się juz namęczyłaś wystarczająco ![]() PRANIE ja też zaczęłam robić pranie, zrobiłam już 2 ale i tak mnie czeka jeszcze parę, ale nazbierało mi się kupe rzeczy naszych do prania, pralka chyba będzie co chwile chodzić raz dzieciowe raz nasze nie mam gdzie chować ciuszków mam tak mało miejsca, no ale pora się przygotowywać ze wszystkim powoli![]() Co do ochraniacza to ja mam wyjmowane wkłady, bo na tym mi zależało, żeby sie nie zdeformowały, bo uważam, że to też trzeba koniecznie wyprać.
|
|
#4975 |
|
Raczkowanie
|
Sandarinka- tak CTG to polskie KTG
![]() Karolina- przykro mi, ze stracilas dziadka, mogl jeszcze poczekac na maluszka, ale pewnie bedzie go z gory obserwowal Patrycja- ja tez mam ciagle teraz sny o dziecku codziennie, a jeszcze wczoraj wieczorkiem napatrzylam sie na kolyske w naszej sypialni, ze cala noc cos mi sie w glowce chrzanilo, a rano nie pamietalam o co chodzi, wiem tylko, ze dzieci byly. Chyba to normalne, bo za duzo o tym myslimy. A na KTG bylo ok, dzidzius jak zawsze skopal sluchawki do tego badania, chyba tego nie lubi jutro rano znowu na badanie. Dziekuje WAM wszystkim za mile slowa pocieszenia i wsparcie |
|
|
|
#4976 |
|
Wtajemniczenie
|
niebieskaa jak tam samopoczucie ?
![]() zrobiłam blok czekoladowy. jest taki pyszny BOMBA KALORYCZNA !
|
|
|
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
moj maz mnie o blok tez molestuje. Tylko u nas taki blok to niecale 2 dni postoi
|
|
|
|
#4978 |
|
Rozeznanie
|
Paulinka nastrój jak góry i doliny raz ok raz dół ale jakoś się trzymamy, dzieki ze pytasz
jak zrobiłaś ten blok czekoladowy? ja zrobie ciasteczka ryżowe jak się szarlotka skończy
|
#4979 | ||||
|
Rozeznanie
|
dziendobry
o widzę że zaraz zaczynamy kolejny sezon ciekawe jaki tytuł wymyśli Mallinka z trudem Was nadrobiłam a i tak polowę zapomniałam zanim doszłam do końcaKarolinaB. przykro mi z powodu dziadka Weronisia ale z Ciebie dzielna dziewczyna Na zdjęciu Pascalek nie wydawał się taki maciupki jak piszesz. Grunt że jesteście już razem i najgorsze za Wami, teraz może być tylko lepiej.Pelnia dużo zdrówka dla Ciebie i Tośka Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
nie jadłam tego od dzieciństwa ale pamiętam że było pyszne. Paulinka daj przepisa
|
||||
|
|
|
#4980 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi zrobiłyście smaka na blok
Muszę męża przycisnąć, żeby mi składniki kupił to zrobię Tylko że się rum dodaje. Wolno nam?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

kochana żeby jednak te łożysko karmiło dzidzię jeszcze trochę, żeby posiedziała w brzusiu ! i żeby wszystko było dobrze
to mam, a tak to nie kupuję narazie

zdenerwowałam się i wolę żeby mnie lekarz obejrzała.
no i współczuję stresów :/
a mała nic nie chce jeść aby mleko i jakieś obiadki ze sloiczków ale i tez nie bardzo

lepiej cc niż potem jakieś problemy miałyby być ze wzrokiem 

uprasuje tylko przed zalozeniem.

Też za miesiąc mogę się rozpakować