|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
hehe chyba się nie boi próbowaliśmy przy zaświeconej lampce i zgaszonej. Poza tym, zje i idzie dalej spać Cytat:
Cytat:
Nie czuję się najlepsza było tam naprawdę kilka fajnych prac, z którymi można było konkurować i którym kibicowałam Smutać to się nie smutam, po prostu jestem zdziwiona tym, co człowiek może zrobić dla głupiej szminki czy podkładu bo gdyby jeszcze ta praca była na jakimś poziomie... ale nie... dziewczyna wzięła kredkę, cien i się pomazała nią bez składu i ładu... ot i cały makijaż
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
a dwie bo wczesniej pisalas ze chcialas tamta co Julka miala na glowie i ja ja zrobilam a pozniej pisalas ze chcesz druga ta inna no to wyslalam dwie no i bylas pierwsza osoba ktora zamowila a ja dalej walcze z kotem Izaizuli zrobilam i sie zagalopowalam < robilam po ciemku > i zrobilam tak wielka ze wchodzi na moja glowe ale od wczoraj robie na nowo i dzisiaj skoncze i wysylam tutaj tez wysle niespodzianke mam nadzieje ze sie spodoba ![]() a ja wrpcilam do domu < tylko na kilka dni > i przezylam szok jak weszlam to mnie zamorowalo wozek mojego dziecka byl w brudnej piwnicy na pytanie co on tam robi uslyszalam ze teraz tam bedzie jego miejsce wiec sie wkurzylam i wszystkie buty tescia i jego kochanicy wywalilam do piwnicy i kurtki i powiedzialam ze one mi przeszkadzaja jak sa na widoku i tez tam ich miejsce bedzie pozniej wkurzyli mnie tym ze powiedzieli ze nasze rzeczy przeszkadzaja im w lazience no doslownie myslalam ze mnie rozniesie wkurzylam sie i poszlam do sasiadki obok < ona pracuje w MOPS > i poprosilam by przyniosla mi z gminy dokumenty o mieszkanie dzisiaj mam napisac podanie i zaniesc i zlozyc wiem ze jeste jedno mieszkanie przygotowane na przetarg sa to dwa pokoje kuchnia z lazienka i strych nad tym mieszkaniem tylko ze jest bardzo zagrzybiale bo to po jakims dziadku co po smietnikach chodzil ale jak nie to to poczekamy na nastepne latwo sie nie poddam a wczoraj jeszcze posprzatalam sobie gore i schody nabralam wody do wiaderka i zmylam podloge i ta baba wziela swoje buty na dole na korytarzu podniosla do gory bo myslala ze ja dol tez bede myla a ja umylam schody i wylalam wode i odnioslam wiaderko do schowka no i wiecie co najbardziej mnie zdenerwowalo ich pytanie czy moje dziecko nie moze ciszej plakac myslalam ze im przywale bo co jak co ale moje dziecko jest bardzo spokojne i naprawde malo placze chyba ze sie czegs przestraszy albo jest glodna albo ja cos boli a tak to ciagle sie cieszy no i durne pytania tescia jak cos sprzatam to sie pyta czy sie wyprowadzamy rano nie wytrzymalam i mowie mu ze my tu bylysmy pierwsze i ze jak komus cos sie nie podoba to moze sie z tat wyniesc nik jej tutaj nie prosil by sie wprowadzila mowie wam juz nie mam sily odpoczelam bedac u mamy prawie tydzien ale co z tego jak caly spokoj poszedl w diabli w tym samym dniu co wrocilam do domu no i biedny Tz bo on jest miedzy mlotem a kowadlem chcialby aby dla nas bylo dobrze i chcialby zyc dobrze z tata no i mam prosbe czy ktoras z was pisala podanie o mieszkanie ?? co powinnam tam umiescic ?? z gory dziekuje no i przepraszam was ze ja tu jak po ogien i w dodatku jeszcze sie zale mam nadzieje ze sie nie gniewacie na mnie
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę bardzo:
Śniadanie: Bulka 50 wedlina 30 Śniadanie II chleb 30 pasztet 20 ogorek obiad: rolada miesna w sosie mieso b/k 100 ogorek kwaszony sos Knorr 100 kasza 40 buraczki 100 dowolne warzywo 100 podwieczorek: lod big milk lub trio ewentualnie: salatka owocowa banan 100 mandarynka 50 jablko 50 kiwi pol 1 szt. lub inne owoce 250 kolacja: chleb 30 maslo 5 wedlina 20 jajko 1 szt salata ogorek kalorii 1006 kolejne dni: śniadanie: chleb 50 wedlina 40 maslo 5 pomidor 50 śanidanie II owoc 200 Obiad : G kubek 1 szt - np. ta zupka z papierka mala makaron 50 cukier 20 lub: ryz na slodko: ryz 50 owoce 100 cukier 20 cynamon podwieczorek: bulka 50 wedlina 20 kolacja chleb 50 maslo 5 wedlina 50 kalorii 1005
|
|
#2464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie dostałam paczkę z hippa i jest tam między innymi słoiczek ryż kurczak pomidor po 8 m-cu jestem w szoku,że już można podawac pomidora,przcież on chyba najsilniej uczula ![]() jeszcze jak karmiłam to właśnie najdłużej nie mogłam jeśc nic pomidorowego bo zaraz była wysypka i chyba mu tego jeszcze nie dam po 8 może później.wogóle jakie są dania po 8 spagetti,lasagne itp |
|
|
|
|
#2465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się poznałysmy i ostatnio tam mi odpisała, piszac ze tu nam się nie chce wtrącać ![]() JaGaaa... nawołuję- my Cię tu chcemy!! zaglądaj częściej. No i trzeba dopisać Dominisia do listy dzieciaczków
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
drcron za kretyn , jak mozna zapytac czy dziecko nie moze ciszej plakac? no kurrrrrfffaaaaaaa-wrrrrrrrrrrrrrr.
Chcialabym miec nieraz taki charakterek, ale ja np tesciowej tak nie powiem w zyciu !! Moj Tz mojej mamie mimo ze nas wkurza tez nigdy nic nie powiedzial....
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
a i zapomnialam WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA 6 MIESIECZNIAKOW
I POZOSTALYCH DZIECIACZKOW CO OBCHODZA DZISIAJ MIESIECZNIKI ![]() my mamy za 3 dni 6 miesiecy ![]() mam jeszcze pytanie co zakladacie dzieciaczkom jak jest tak zimno jak dzisiaj czy wczoraj jest slonecznie ale okropnie zimno ja Zaglobie < nasze dziecko przez swoja fryzure dostalo takie przezwisko i teraz wszyscy sasiedzi i znajomi mopwia na nia Zagloba > naszej Juli zakladam juz rekawiczki zrobilam jej na szydelku i na wierzch kurteczke z futerkiem pod spodem tylko nie wiem czy nie zacieplo pozniej cykne fotke na spacerze to wstawie jej ubior a czy przykrywacie dzieci kocykami ?? bo ja Julki nie i nie wiem czy nie byloby jej cieplej pod kocykiem poradzcie cos prosze ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
oj bardzo zlosliwa
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie wlasnie o to chodzi ze ja tak nie potrafie powiedziec do tesciowej a tz do mojej mamy tez nie:P
ja mloda prawie zawsze przykrywam kocykiem, teraz jej zalozylam przykrycie od wozka na nozki wiec juz bez kocyka. ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- ja pisalam dla sasidki podanie ale to zupelnie inna bajka bo ona musiala warunki opisac bo maja oplakane, rodzina porzadna, ale i gosc i babeczka po wielu operacjach z z 50 m maja do kibelka i to po schodach po ktorych ona chodzic nie powinna.
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
Ja moją przykrywam teraz kocykiem ale nadal takim lekkim. A wczoraj np była ubrana tak:
Body na długi rękaw, na to bluzka na długi, rajstopki i grubszy dresik. I na to tylko lekki kocyk... to był wieczór- koło 18-19. Przedwczoraj natomiast miała rajstopki, body na długi rekaw i kombinezon z takim lekkim kożuszkiem- jesienny... i lekko przykryta...
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-10-05 o 12:36 |
|
|
|
#2470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
spodnie cieplejsze zakladam na gole nozki albo ciensze na rajstopki, a na gore body z dlugim i gruba kurtka. na to bach koc gruby i bach przykrywka z wozka. na lepek czapka albo kaptur od tej grubej kurtki. na stopki futrzane buciki.przesadzam, co? u nas jest tak 11-14 stopni i strasznie wieje.
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze jak cche ubrać za grubo to sobie myślę- "to jak ja ją teraz tak ubiorę to co będzie zimą przy minusowych temperaturach"?
|
|
#2472 | |
|
Zakorzenienie
|
GRATULACJE DLA 6 MIESIĘCZNIAKÓW
![]() klaski:![]() Cytat:
Ja nie przykrywam niczym jak ma ciensze spodnie to rajtuzki pod spodem , body na krótki cienka bluza na to bluza z kapturem , czapka i kamizelka ocieplacz , raz załozyłam kurtkę jak było naprawdę zimno. Dziewczyny a w co ubierzecie zimą jak teraz tak opatulacie ,dziecko powinno mieć jedną warstwę więcej od nas |
|
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Darusia dzięki za dietkę już wydrukowana ![]() Drcron no co za chamy tez bym się wściekła A do mnie wysłałaś już bo nie mogę się doczekać
|
|
|
|
|
#2475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zakladam jej body cienki sweterek albo koszulke na dlugi rekaw kurtke taka z futrkiem ale taka na ciepla jesien < nie na zime > do tego spodnie rajtuzki i buciki tu zalezy jak ma rozowa kurtke to takie skarpetowe jak biala to takie kozuszkowe < ale nie grube > biale emu a jak niebioeska to takie tenisowki skorkowe i na glowe czape mojej roboty kaptura nie zakladamy nie przykrywamy niczym i zakladamy jeszcze rekawiczki ale one sa cieniutkie a buzie smarujecie czyms ?? my smarujem,y najpierw emolium a pozniej po chwili nakladam bubchena krem na kazda pogode bo inaczej dostaje wysypki
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
moja mala po mnie jest zdecydowanie cieplo plubna bo jak lekko ubrana to marznie od razu
ja tez lubie miec ciepelko
|
|
#2477 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jestem zmarzluch i dlatego nie wiem jak ja ubierac... a jak jej teraz zdejme te warstwy, to nie bedzie miala szoku termicznego?musze jej taka ciepla kamizelke kupic, bedzie jej wygodnie i cieplo, ale nie za cieplo. i moze ktos wie dlaczego nie mozna przegrzewac dziec? zeby nie byly zmarzluchami? dlaczego od przegrzewania sie choruje?
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
ja mloda emolium smaruje.
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze sie nei pogniewasz powinna tez dojsc dzisiaj tylko ze twoja wysylalam w starych a Aixy w swiebodzicach wiec roznica jednego dnia moze byc bo tutaj zawsze sa opoznienia
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie zakladam w ogóle bucików bo mi jej żal. Ona nie lubi, zaraz ociera nózki i je sciąga. Ona w ogole bardzo rusza stopami caly czas niemal i w bucikach bym jej ograniczała ten ruch. Ja ewentualnie zakładam dwie pary skarpetek albo mam takie skarpetki z podeszwa taką grubszą... ala papcie...
Zima może zacznę zakladać chociaż jak będzie w śpiworze to po co??
|
#2481 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A dyrektor brak slów fajnie ze jesteś zawzieta ![]() Cytat:
Cytat:
zreszta szybko jadł bez takich wspomagaczy kawałki Cytat:
Cytat:
ja cały czas na jednoskładnikowych owockach jade i też mi nie śpieszno . Cytat:
Raczej bywał banan czy marchewka np . A niby jako pierwszą się podaje . Wreszcie moja kuchnia zaczyna przypominac kuchnie uuff ale i tak jeszcze mam sajgon w domu
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mądra, "dorosła" córeczka właśnie zasnęła znów sama w łóżeczku
Tak tylko się wpadłam pochwalić ![]() p.s. ani jednego kwęknięcia ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Ale znalazłam na nią chyba sposob. Może u którejś z Was też się sprawdzi Po pierwsze- musi być faktycznie zmęczona, po drugie- zanim włożę ją do łóżeczka (jeśli nie wypada akurat karmienie) to daję jej się napić. Koniecznie musi być ciepłe... ona wtedy tak błogo odpływa... jak konczy- siup smok w zamian i do łóżeczka... jest już z lekka uśpona wiec lepiej jej zasnąć...Mam nadzieję, że ten sposób na dłuższą metę się sprawdzi
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-10-05 o 13:35 |
|
|
|
#2483 |
|
Zakorzenienie
|
asia ja tez tak robilam wczesniej, teraz moja mala nie lubi spac "gdzies" wczesniej jej jeszcze nie przeszkadzalo ale teraz to tylko spi w lozeczku.
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- zjadlam obiadek i sie ruszyc nie moge, poczekam az maluch wstanie i siup na spacer, przy okazji babcie z pracy odbierzemy ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- a jak na rekach po papu mi usnie to tez jej juz do bekniecia nie podnosze tylko smok i spi dalej.
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też. Jak uśnie to jej nie odbijam. Tylko przed nocą, wtedy wolę jak jej sie odbije. Jestem spokojniejsza...
Z tym, że ja jej nie karmię na rękach. Kładę ją na łóżku a ja obok... na rękach kiedyś mi się wyginała i tak jakoś się nauczyłyśmy...
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
moja tak pije i albo ja w lozeczku karmie jak widze ze zaraz padnie albo na rekach i jakkkkos staram sie odlozyc choc to trudne bo ona zaraz oczy jak 5 zl, lepiej jak spi tam gdzie usnie.
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiulek pewnie się sprawdzi dziecko lubi rytuały . jak się wsio robi tak samo cały czas to wie że czas spać . U nas inaczej jak tylko widze ze zmęczona to chwile ją karmie i do wyrka ale spi w dzień u nas w sypialni bo w dziecinnym gania mały . smok , piesek ( ma swojego ulubieńca i go mietoli ) i sama odpływa jak się ją przetrzyma że płacze bo zmeczona to już nic z tegp trzeba wyczuć moment
|
|
#2487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez izaizula Czas edycji: 2010-10-05 o 15:01 |
|
|
|
|
#2488 |
|
Zakorzenienie
|
mloda spi wiec czas pomalowac pazurki, bo juz nie moglam na nie patrzec, a brwi wyrywalam o 1 w nocy wczoraj:P
|
|
#2489 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Też miałam taki plan dopóki doktory nie kazali dokarmiać bo za mało przybierała.Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2490 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak dokładnie to Ci nie wytłumacze ale myślę że jak zawsze będzie tak ciepło ubrane a później jak już będzie chodzić to przecież nie zarzucisz koca ani pokrowca tylko juz samo ubranie Chociaż mój dziadek (świec panie nad jego duszą ) twierdził że "par" kości nie łamie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mój Miko do spania ma osła kłapouchego i juz się z nim zapoznał bo nieraz zasypia trzymając osła za ogon albo za grzywę ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

hehe chyba się nie boi
próbowaliśmy przy zaświeconej lampce i zgaszonej. Poza tym, zje i idzie dalej spać
Nie czuję się najlepsza
Smutać to się nie smutam, po prostu jestem zdziwiona tym, co człowiek może zrobić dla głupiej szminki czy podkładu 

zrobilam i sie zagalopowalam < robilam po ciemku > i zrobilam tak wielka ze wchodzi na moja glowe
myslalam ze im przywale bo co jak co ale moje dziecko jest bardzo spokojne i naprawde malo placze chyba ze sie czegs przestraszy albo jest glodna albo ja cos boli a tak to ciagle sie cieszy no i durne pytania tescia jak cos sprzatam to sie pyta czy sie wyprowadzamy rano nie wytrzymalam i mowie mu ze my tu bylysmy pierwsze i ze jak komus cos sie nie podoba to moze sie z tat wyniesc nik jej tutaj nie prosil by sie wprowadzila mowie wam juz nie mam sily odpoczelam bedac u mamy prawie tydzien ale co z tego jak caly spokoj poszedl w diabli w tym samym dniu co wrocilam do domu no i biedny Tz bo on jest miedzy mlotem a kowadlem chcialby aby dla nas bylo dobrze i chcialby zyc dobrze z tata

klaski:

) twierdził że "par" kości nie łamie