Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-05, 11:57   #2461
Ferrou
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Może sie boi ciemności, i poprzez jedzenie się uspokaja
hehe chyba się nie boi próbowaliśmy przy zaświeconej lampce i zgaszonej. Poza tym, zje i idzie dalej spać

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Ferrou bardzo przykro. Pamiętam jak nie pozwoliłaś nam zaniżać ocen innych na wizażu a sama tego niestety doświadczasz ale dla nas I TAK JESTEŚ NAJLEPSZA!!!!!!
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Nie poznali się na prawdziwym talencie. Niestety jak widać liczą się znajomości. Wszystko zawsze musi być ustawione
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość

Ferrou nie przejmuj się i tak jesteś the best!!!!!!
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ferounie smutaj się, dla nas jestes najlepsza
Dzięki za słowa otuchy Nie czuję się najlepsza było tam naprawdę kilka fajnych prac, z którymi można było konkurować i którym kibicowałam No ale nie wszyscy chcą się bawić uczciwie Smutać to się nie smutam, po prostu jestem zdziwiona tym, co człowiek może zrobić dla głupiej szminki czy podkładu bo gdyby jeszcze ta praca była na jakimś poziomie... ale nie... dziewczyna wzięła kredkę, cien i się pomazała nią bez składu i ładu... ot i cały makijaż
Stary 2010-10-05, 12:07   #2462
drcron
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Fasolka ja używam nasivin soft tylko na noc po jednym psiknięciu do dziurki. One są silne i nie chcę aby małej podrażniły śluzówkę. Dziwnie, że w przychodni nie ma osobnego wejścia dla dzieci. U mnie jest tak, że dzieci chore przychodzą na inną godzinę a zdrowe na inną. W ten sposób nie mają ze sobą kontaktu i jedno drugiego nie zaraża.
Drcron przyszły właśnie do mnie czapeczki(listonosz do pracy mi przyniósł) są PRZEPIĘKNE!!! piękniejsze w rzeczywistości niż na zdjęciu w aukcji. Masz kobietko talent!!! Tylko ja zamawiałam jedną a dostałam dwiehmm mm
Ciesze sie ze doszly a dwie bo wczesniej pisalas ze chcialas tamta co Julka miala na glowie i ja ja zrobilam a pozniej pisalas ze chcesz druga ta inna no to wyslalam dwie no i bylas pierwsza osoba ktora zamowila

a ja dalej walcze z kotem Izaizuli zrobilam i sie zagalopowalam < robilam po ciemku > i zrobilam tak wielka ze wchodzi na moja glowe ale od wczoraj robie na nowo i dzisiaj skoncze i wysylam tutaj tez wysle niespodzianke mam nadzieje ze sie spodoba

a ja wrpcilam do domu < tylko na kilka dni > i przezylam szok jak weszlam to mnie zamorowalo wozek mojego dziecka byl w brudnej piwnicy na pytanie co on tam robi uslyszalam ze teraz tam bedzie jego miejsce wiec sie wkurzylam i wszystkie buty tescia i jego kochanicy wywalilam do piwnicy i kurtki i powiedzialam ze one mi przeszkadzaja jak sa na widoku i tez tam ich miejsce bedzie pozniej wkurzyli mnie tym ze powiedzieli ze nasze rzeczy przeszkadzaja im w lazience no doslownie myslalam ze mnie rozniesie wkurzylam sie i poszlam do sasiadki obok < ona pracuje w MOPS > i poprosilam by przyniosla mi z gminy dokumenty o mieszkanie dzisiaj mam napisac podanie i zaniesc i zlozyc wiem ze jeste jedno mieszkanie przygotowane na przetarg sa to dwa pokoje kuchnia z lazienka i strych nad tym mieszkaniem tylko ze jest bardzo zagrzybiale bo to po jakims dziadku co po smietnikach chodzil ale jak nie to to poczekamy na nastepne latwo sie nie poddam a wczoraj jeszcze posprzatalam sobie gore i schody nabralam wody do wiaderka i zmylam podloge i ta baba wziela swoje buty na dole na korytarzu podniosla do gory bo myslala ze ja dol tez bede myla a ja umylam schody i wylalam wode i odnioslam wiaderko do schowka no i wiecie co najbardziej mnie zdenerwowalo ich pytanie czy moje dziecko nie moze ciszej plakac myslalam ze im przywale bo co jak co ale moje dziecko jest bardzo spokojne i naprawde malo placze chyba ze sie czegs przestraszy albo jest glodna albo ja cos boli a tak to ciagle sie cieszy no i durne pytania tescia jak cos sprzatam to sie pyta czy sie wyprowadzamy rano nie wytrzymalam i mowie mu ze my tu bylysmy pierwsze i ze jak komus cos sie nie podoba to moze sie z tat wyniesc nik jej tutaj nie prosil by sie wprowadzila mowie wam juz nie mam sily odpoczelam bedac u mamy prawie tydzien ale co z tego jak caly spokoj poszedl w diabli w tym samym dniu co wrocilam do domu no i biedny Tz bo on jest miedzy mlotem a kowadlem chcialby aby dla nas bylo dobrze i chcialby zyc dobrze z tata

no i mam prosbe czy ktoras z was pisala podanie o mieszkanie ?? co powinnam tam umiescic ?? z gory dziekuje no i przepraszam was ze ja tu jak po ogien i w dodatku jeszcze sie zale mam nadzieje ze sie nie gniewacie na mnie

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:08   #2463
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Proszę bardzo:

Śniadanie:
Bulka 50
wedlina 30

Śniadanie II
chleb 30
pasztet 20
ogorek

obiad:
rolada miesna w sosie
mieso b/k 100
ogorek kwaszony
sos Knorr 100
kasza 40
buraczki 100
dowolne warzywo 100

podwieczorek:
lod big milk lub trio ewentualnie:
salatka owocowa
banan 100
mandarynka 50
jablko 50
kiwi pol 1 szt.
lub inne owoce 250

kolacja:
chleb 30
maslo 5
wedlina 20
jajko 1 szt
salata ogorek

kalorii 1006

kolejne dni:
śniadanie:
chleb 50
wedlina 40
maslo 5
pomidor 50

śanidanie II
owoc 200

Obiad :
G kubek 1 szt - np. ta zupka z papierka mala
makaron 50 cukier 20

lub:

ryz na slodko:
ryz 50
owoce 100
cukier 20
cynamon

podwieczorek:
bulka 50
wedlina 20

kolacja
chleb 50
maslo 5
wedlina 50

kalorii 1005
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:09   #2464
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No to jeszcze raz cała trójeczka Moja zaczepialska

JaGaaa... jak się wkurzysz to usunę Ale ładnie wyszłaś więc mam nadzieję, że będziesz dla mnie łaskawa
a czemu Jagi nie ma u nas na forum?

właśnie dostałam paczkę z hippa i jest tam między innymi słoiczek ryż kurczak pomidor po 8 m-cu jestem w szoku,że już można podawac pomidora,przcież on chyba najsilniej uczula
jeszcze jak karmiłam to właśnie najdłużej nie mogłam jeśc nic pomidorowego bo zaraz była wysypka i chyba mu tego jeszcze nie dam po 8 może później.wogóle jakie są dania po 8 spagetti,lasagne itp
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:14   #2465
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

właśnie dostałam paczkę z hippa i jest tam między innymi słoiczek ryż kurczak pomidor po 8 m-cu jestem w szoku,że już można podawac pomidora,przcież on chyba najsilniej uczula
jeszcze jak karmiłam to właśnie najdłużej nie mogłam jeśc nic pomidorowego bo zaraz była wysypka i chyba mu tego jeszcze nie dam po 8 może później.wogóle jakie są dania po 8 spagetti,lasagne itp
JaGaaa kilka razy sie tu udzielila ale jakoś tak właśnie rzadko. Na wątku matek Toruńskich się poznałysmy i ostatnio tam mi odpisała, piszac ze tu nam się nie chce wtrącać
JaGaaa... nawołuję- my Cię tu chcemy!! zaglądaj częściej. No i trzeba dopisać Dominisia do listy dzieciaczków

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:15   #2466
Darusiaaaa
Zakorzenienie

drcron za kretyn , jak mozna zapytac czy dziecko nie moze ciszej plakac? no kurrrrrfffaaaaaaa-wrrrrrrrrrrrrrr.

Chcialabym miec nieraz taki charakterek, ale ja np tesciowej tak nie powiem w zyciu !!
Moj Tz mojej mamie mimo ze nas wkurza tez nigdy nic nie powiedzial....
A.Camus
Stary 2010-10-05, 12:23   #2467
drcron
Zakorzenienie

a i zapomnialam WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA 6 MIESIECZNIAKOW I POZOSTALYCH DZIECIACZKOW CO OBCHODZA DZISIAJ MIESIECZNIKI
my mamy za 3 dni 6 miesiecy

mam jeszcze pytanie
co zakladacie dzieciaczkom jak jest tak zimno jak dzisiaj czy wczoraj jest slonecznie ale okropnie zimno ja Zaglobie < nasze dziecko przez swoja fryzure dostalo takie przezwisko i teraz wszyscy sasiedzi i znajomi mopwia na nia Zagloba > naszej Juli zakladam juz rekawiczki zrobilam jej na szydelku i na wierzch kurteczke z futerkiem pod spodem tylko nie wiem czy nie zacieplo pozniej cykne fotke na spacerze to wstawie jej ubior a czy przykrywacie dzieci kocykami ?? bo ja Julki nie i nie wiem czy nie byloby jej cieplej pod kocykiem poradzcie cos prosze

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
drcron za kretyn , jak mozna zapytac czy dziecko nie moze ciszej plakac? no kurrrrrfffaaaaaaa-wrrrrrrrrrrrrrr.

Chcialabym miec nieraz taki charakterek, ale ja np tesciowej tak nie powiem w zyciu !!
Moj Tz mojej mamie mimo ze nas wkurza tez nigdy nic nie powiedzial....
Darusia ja jestem bardzo spokojna moja mama mowi ze ze mnie taka dupa wolowa jest ale jesli chodzi o moje dziecko czy o mojego meza to we mnie diabel wcielony wstepuje i wtedy nie przebieram w slowach < oczywiscie nie przeklinam > za rodzine jestem w stanie walczyc chocby do upadlego nie pozwole zeby im sie krzywda stala a lepiej miec mnie za przyjaciela niz za wroga a jesli tesciu chce wejsc na sciezke wojenna to popamieta mnie do konca zycia bo ja bardzo zlosliwa potrafie byc oj bardzo zlosliwa

Stary 2010-10-05, 12:31   #2468
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Mnie wlasnie o to chodzi ze ja tak nie potrafie powiedziec do tesciowej a tz do mojej mamy tez nie:P

ja mloda prawie zawsze przykrywam kocykiem, teraz jej zalozylam przykrycie od wozka na nozki wiec juz bez kocyka.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

ja pisalam dla sasidki podanie ale to zupelnie inna bajka bo ona musiala warunki opisac bo maja oplakane, rodzina porzadna, ale i gosc i babeczka po wielu operacjach z z 50 m maja do kibelka i to po schodach po ktorych ona chodzic nie powinna.
A.Camus
Stary 2010-10-05, 12:35   #2469
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja moją przykrywam teraz kocykiem ale nadal takim lekkim. A wczoraj np była ubrana tak:
Body na długi rękaw, na to bluzka na długi, rajstopki i grubszy dresik. I na to tylko lekki kocyk... to był wieczór- koło 18-19.

Przedwczoraj natomiast miała rajstopki, body na długi rekaw i kombinezon z takim lekkim kożuszkiem- jesienny... i lekko przykryta...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-10-05 o 12:36
Stary 2010-10-05, 12:41   #2470
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Ja moją przykrywam teraz kocykiem ale nadal takim lekkim. A wczoraj np była ubrana tak:
Body na długi rękaw, na to bluzka na długi, rajstopki i grubszy dresik. I na to tylko lekki kocyk... to był wieczór- koło 18-19.

Przedwczoraj natomiast miała rajstopki, body na długi rekaw i kombinezon z takim lekkim kożuszkiem- jesienny... i lekko przykryta...
kurde to ja moja chyba przegrzewam spodnie cieplejsze zakladam na gole nozki albo ciensze na rajstopki, a na gore body z dlugim i gruba kurtka. na to bach koc gruby i bach przykrywka z wozka. na lepek czapka albo kaptur od tej grubej kurtki. na stopki futrzane buciki.
przesadzam, co? u nas jest tak 11-14 stopni i strasznie wieje.
Stary 2010-10-05, 12:47   #2471
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
kurde to ja moja chyba przegrzewam spodnie cieplejsze zakladam na gole nozki albo ciensze na rajstopki, a na gore body z dlugim i gruba kurtka. na to bach koc gruby i bach przykrywka z wozka. na lepek czapka albo kaptur od tej grubej kurtki. na stopki futrzane buciki.
Ja tu ekspertem w tej dziedzinie nie jestem... tez mam zawsze problem z ubieraniem. Ubierasz chyba ok, tylko nie wiem czy ten gruby koc musi być?? Nie mam pojęcia, lepiej niech się ktoś inny wypowie

Ja zawsze jak cche ubrać za grubo to sobie myślę- "to jak ja ją teraz tak ubiorę to co będzie zimą przy minusowych temperaturach"?

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-05, 12:49   #2472
libra777
Zakorzenienie

GRATULACJE DLA 6 MIESIĘCZNIAKÓW klaski:
Cytat:
Libra no widzisz z tego co piszesz to on je co 4h,czyli wogóle mleczka nie je??
a juz kończę z tym niech je sobie kiedy ma ochotę przynajmniej szczęśliwy jest
tak je średnio co 4 godz i w nocy w ogóle nie je a mleczka też w ogóle , pytałam pediatry czy mu jakoś wciskać to powiedział ze nie ma potrzeby wystarczy to co jest w kaszce bo to jest mleczno-ryzowa i jeszcze do tego je jakiś deserek typu jogurcik czy serek i to starczy ten deserek po południu składa się z właśnie jakiegos jogurciku albo serka i przecierku owocowego

Ja nie przykrywam niczym jak ma ciensze spodnie to rajtuzki pod spodem , body na krótki cienka bluza na to bluza z kapturem , czapka i kamizelka ocieplacz , raz załozyłam kurtkę jak było naprawdę zimno.
Dziewczyny a w co ubierzecie zimą jak teraz tak opatulacie ,dziecko powinno mieć jedną warstwę więcej od nas
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:51   #2473
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tu ekspertem w tej dziedzinie nie jestem... tez mam zawsze problem z ubieraniem. Ubierasz chyba ok, tylko nie wiem czy ten gruby koc musi być?? Nie mam pojęcia, lepiej niech się ktoś inny wypowie

Ja zawsze jak cche ubrać za grubo to sobie myślę- "to jak ja ją teraz tak ubiorę to co będzie zimą przy minusowych temperaturach"?
ja tez, ale w sumie i tak ja cieplo ubieram bo ja ide wiec mi cieplej a ona ciagle lezy
A.Camus
Stary 2010-10-05, 12:51   #2474
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

no i prawidłowo myslisz

Darusia dzięki za dietkę już wydrukowana
Drcron no co za chamy tez bym się wściekła
A do mnie wysłałaś już bo nie mogę się doczekać
Stary 2010-10-05, 12:52   #2475
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
to u nas jest tak samo z tym ze u nas jest od 8 do 14 i strasznie wieje
ja zakladam jej body cienki sweterek albo koszulke na dlugi rekaw kurtke taka z futrkiem ale taka na ciepla jesien < nie na zime > do tego spodnie rajtuzki i buciki tu zalezy jak ma rozowa kurtke to takie skarpetowe jak biala to takie kozuszkowe < ale nie grube > biale emu a jak niebioeska to takie tenisowki skorkowe i na glowe czape mojej roboty kaptura nie zakladamy nie przykrywamy niczym i zakladamy jeszcze rekawiczki ale one sa cieniutkie

a buzie smarujecie czyms ?? my smarujem,y najpierw emolium a pozniej po chwili nakladam bubchena krem na kazda pogode bo inaczej dostaje wysypki

Stary 2010-10-05, 12:53   #2476
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja mala po mnie jest zdecydowanie cieplo plubna bo jak lekko ubrana to marznie od razu
ja tez lubie miec ciepelko
A.Camus
Stary 2010-10-05, 12:54   #2477
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Ja nie przykrywam niczym jak ma ciensze spodnie to rajtuzki pod spodem , body na krótki cienka bluza na to bluza z kapturem , czapka i kamizelka ocieplacz , raz załozyłam kurtkę jak było naprawdę zimno.
Dziewczyny a w co ubierzecie zimą jak teraz tak opatulacie ,dziecko powinno mieć jedną warstwę więcej od nas
no wlasnie ja tez juz w zimowej kurtce i czapce jestem zmarzluch i dlatego nie wiem jak ja ubierac... a jak jej teraz zdejme te warstwy, to nie bedzie miala szoku termicznego?
musze jej taka ciepla kamizelke kupic, bedzie jej wygodnie i cieplo, ale nie za cieplo.
i moze ktos wie dlaczego nie mozna przegrzewac dziec? zeby nie byly zmarzluchami? dlaczego od przegrzewania sie choruje?
Stary 2010-10-05, 12:54   #2478
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja mloda emolium smaruje.
A.Camus
Stary 2010-10-05, 12:56   #2479
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
no i prawidłowo myslisz

Darusia dzięki za dietkę już wydrukowana
Drcron no co za chamy tez bym się wściekła
A do mnie wysłałaś już bo nie mogę się doczekać
tak tez wyslalam tylko sowa nie ma oczek filcowych tylko ta jasna warstwa jest dziergana bo nie bylo nigdzie filcu jasnego mam nadzieje ze sie nei pogniewasz powinna tez dojsc dzisiaj tylko ze twoja wysylalam w starych a Aixy w swiebodzicach wiec roznica jednego dnia moze byc bo tutaj zawsze sa opoznienia

Stary 2010-10-05, 13:12   #2480
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja nie zakladam w ogóle bucików bo mi jej żal. Ona nie lubi, zaraz ociera nózki i je sciąga. Ona w ogole bardzo rusza stopami caly czas niemal i w bucikach bym jej ograniczała ten ruch. Ja ewentualnie zakładam dwie pary skarpetek albo mam takie skarpetki z podeszwa taką grubszą... ala papcie...
Zima może zacznę zakladać chociaż jak będzie w śpiworze to po co??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-05, 13:19   #2481
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość
ania, no to ciort wie, ona zawsze jakies tam "krostunie" ma, ciezko mi wyczuc; kiedys miala nawet egzeme i nie wiem od czego, mozliwe ze od klakow kotow ktore lataly dookola, ja tez mam na koty alergie;
Najlepiej to moze dawac po trochu i robic przerwy z pokarmami, i jak nie ma jakiejs bardzo ostrej reakcji, to ok?

Ja tez ide spac Libra . Dzisiaj juz musowo. Postanowilam sie wyspac (ktory to juz raz...)
Nie ma co robić przerw trzeba dazyć do tego aby dla dziecka to był poisiłek a nie przerwy robić wprowadzając nowy składnik rób to pojedyńczo i kilka dni dawaj to samo i to wystarczy Po miesiący czy dwóch jak nic nie alergizuje można już troszkę poszalec

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...k_z_dynia.aspx

dzięki za przepis, na pewno ugotuję. Tż mi przywiózł ostatnio 2 nogi królicze więc skorzystam z mięska dla małego i dodam to co napisałaś

widzę, że wywołałam dyskusję tak jak wam pisałam, babka jest kompletnie nie zaradna życiowo, nie umie czytać, no wiecie taka strasznie zaniedbana społecznie i socjalnie rodzina....mimo wszystko chciałabym im pomóc, a co do sterylizacji, to kurcze nie wiem, ale ktoś powinien jakiś przepisa narzucić co by regulował właśnie takie sytuacje, bo ona z własnej woli chyba tyle dzieciaków nie urodziła...nie wiem. W każdym razie byłam wczoraj na dywaniku u dyr, z***kę dostałam, kasy mi żadnej nie da i powiedział, że jak się nie odczepię to on mi zabierze te lekcje indywidualne b mu narobię syfu dokołakij z nim, zaczęłam działać i nie spocznę jutro jadę na zakupy z tż to sama im kupię trochę jedzenia i zawiozę w czwartek, powiem,że miałąm przekazać - na bank nie zapyta mnie matka kto... no i mam trochę ubrań już w bagażniku spakowane to też dla nich.
Ja dziś idę na 9.45 i tylko na 2 godzinki później sobie już uplanowałam iść do sklepu po kombinezon dla małego, ale tak wieje, że nie wiem czy go zabiorę żeby iść na miasto no i póki co na term tylko 4 stopnie
znacie jakąś dobrą farbę do włosów, tzn firmę, która pokryłaby moje siwe włosy???normalnie mam srebro na czubkutak strasznie posiwiałam, że aż wstyd, wcześniej miałam kilka pojedynczych siwych włosów, a teraz - masakra...w wieku 26 lat
spytaj ferrou ona ma wkońcu wątek o farbowaniu
A dyrektor brak slów fajnie ze jesteś zawzieta

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny ile placilyscie za te siateczki??
oplaca sie na allegro zamawiac??
dzien dobry tak w ogole .

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

baobabek pociesze cie, moja przyjaciolka jest w moim wieku i pol glowy ma juz siwe, a naturalne swoje ma czarne.

uciekam do tza i malej.
Chyba się nie opłaca zamawiać bo na allegro kosztują 15 zeta a przesyłka jeszcze a ja dałam 17 u siebie , ale sassy a nie canpola

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Syna karmiłam cycem 12 lat temu.Wtedy był inny schemat żywienia niemowląt, gluten dla dzieci cycowych był dopierto w wieku 6-7 mcy. Teraz lekarze zalecają wprowadzać go wcześniej.
Żółtka i mięska mała nie jadła, ale wczoraj zakupiłam kilka słoiczków z indyczkiem i króliczkiem. Generalnie kupuję małej słoiczki dla dzieci o mc młodszych, czyli jak skończyła 6 mcy, to ja zaczynam kupować słoiczki dla dzieci po 5 mcu.

Fajny patent,prawda? No i odrobina spokoju dla mam

A ktoś tu kiedyś pisał, że siateczka się nie sprawdziła

Darusiaaa- dzień dobry
Ja płaciłamza ten "smoczek" ok. 15 pln, ale za 24pln też widziałam. Nasz jest firmy Canpol, taki jak ten:
http://allegro.pl/canpol-gryzak-do-p...242874294.html

p.s. tu jest chyba na allegro najtaniej z wysyłką
Ja pisałam że się nie sprawdziła Szymek miał to w nosie
zreszta szybko jadł bez takich wspomagaczy kawałki

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
a szukałaś może tego produktu gdzieś w jakimś sklepie internetowym?

Asiulek, Darusia Gratuluję poł roczku
Dzieciaczki super

Dzisiaj były wyniki tego konkursu wampirzego - nie wygrałam bo ktoś ładnie na koniec zaniżył oceny. natomiast wygrała praca...hmm.. powiedzmy.... niedopracowana - sądzę że 12 latka lepiej by się pomalowała - no ale cóż - standard w takich konkursach - ktoś kto ma zaplecze w formie znajomych sobie zawyża a innym zaniża
brak słów na ludzi oprócz tych głosów jacyś fachowcy powinni to jeszcze weryfikowac wszystko

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Coś mi tu mignęło o żywieniu dzieci cycowych. I tak u nas to wygląda:
Hania za parę dni kończy 6 miesięcy, a my na samym cycu ( na żądanie). Owszem, dam jej polizać jabłko, wprowadziłam gluten (od miesiąca) w postaci kaszki manny z deserkiem jabłkowym, albo skrobanym jabłuszkiem, albo sama, na wodzie (też je), ale to trochę, żeby tylko ten gluten wprowadzić. Próbowałam manny mlecznej z nestle, ale Hania żle znosi tamto mleko (ulewała masakrycznie), choć kaszka jej smakowała (i mnie też ).
Teraz dopiero będziemy wprowadzać nowe smaki. Hania bardzo ładnie przybiera na wadze i pediatra wręcz mnie zachęcała, żeby oprócz cyca nic więcej jej nie dawać do skończenia 6 miesiąca (oprócz tego glutenu oczywiście). Do picia czasem woda, albo rozrzedzony sok jabłkowy, ale ona się tym raczej bawi, niż pije
I bardzo dobrze robisz nie ma się co śpieszyć ja cały czas na jednoskładnikowych owockach jade i też mi nie śpieszno .

Cytat:

Niby na pomidora marudza a nie przypominam sobie np na forum Szymkowym żeby jakieś dziecko było uczulone na pomidora .
Raczej bywał banan czy marchewka np . A niby jako pierwszą się podaje .

Wreszcie moja kuchnia zaczyna przypominac kuchnie uuff ale i tak jeszcze mam sajgon w domu
Stary 2010-10-05, 13:39   #2482
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Moja mądra, "dorosła" córeczka właśnie zasnęła znów sama w łóżeczku
Tak tylko się wpadłam pochwalić

p.s. ani jednego kwęknięcia

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Ale znalazłam na nią chyba sposob. Może u którejś z Was też się sprawdzi Po pierwsze- musi być faktycznie zmęczona, po drugie- zanim włożę ją do łóżeczka (jeśli nie wypada akurat karmienie) to daję jej się napić. Koniecznie musi być ciepłe... ona wtedy tak błogo odpływa... jak konczy- siup smok w zamian i do łóżeczka... jest już z lekka uśpona wiec lepiej jej zasnąć...
Mam nadzieję, że ten sposób na dłuższą metę się sprawdzi

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-10-05 o 13:35
Stary 2010-10-05, 13:48   #2483
Darusiaaaa
Zakorzenienie

asia ja tez tak robilam wczesniej, teraz moja mala nie lubi spac "gdzies" wczesniej jej jeszcze nie przeszkadzalo ale teraz to tylko spi w lozeczku.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

zjadlam obiadek i sie ruszyc nie moge, poczekam az maluch wstanie i siup na spacer, przy okazji babcie z pracy odbierzemy

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

a jak na rekach po papu mi usnie to tez jej juz do bekniecia nie podnosze tylko smok i spi dalej.
A.Camus
Stary 2010-10-05, 13:58   #2484
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Ja też. Jak uśnie to jej nie odbijam. Tylko przed nocą, wtedy wolę jak jej sie odbije. Jestem spokojniejsza...
Z tym, że ja jej nie karmię na rękach. Kładę ją na łóżku a ja obok... na rękach kiedyś mi się wyginała i tak jakoś się nauczyłyśmy...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-10-05, 14:00   #2485
Darusiaaaa
Zakorzenienie

moja tak pije i albo ja w lozeczku karmie jak widze ze zaraz padnie albo na rekach i jakkkkos staram sie odlozyc choc to trudne bo ona zaraz oczy jak 5 zl, lepiej jak spi tam gdzie usnie.
A.Camus
Stary 2010-10-05, 14:02   #2486
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Ale znalazłam na nią chyba sposob. Może u którejś z Was też się sprawdzi Po pierwsze- musi być faktycznie zmęczona, po drugie- zanim włożę ją do łóżeczka (jeśli nie wypada akurat karmienie) to daję jej się napić. Koniecznie musi być ciepłe... ona wtedy tak błogo odpływa... jak konczy- siup smok w zamian i do łóżeczka... jest już z lekka uśpona wiec lepiej jej zasnąć...
\

Asiulek pewnie się sprawdzi dziecko lubi rytuały . jak się wsio robi tak samo cały czas to wie że czas spać .
U nas inaczej jak tylko widze ze zmęczona to chwile ją karmie i do wyrka ale spi w dzień u nas w sypialni bo w dziecinnym gania mały . smok , piesek ( ma swojego ulubieńca i go mietoli ) i sama odpływa jak się ją przetrzyma że płacze bo zmeczona to już nic z tegp trzeba wyczuć moment
Stary 2010-10-05, 14:04   #2487
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
Ciesze sie ze doszly a dwie bo wczesniej pisalas ze chcialas tamta co Julka miala na glowie i ja ja zrobilam a pozniej pisalas ze chcesz druga ta inna no to wyslalam dwie no i bylas pierwsza osoba ktora zamowila

a ja dalej walcze z kotem Izaizuli zrobilam i sie zagalopowalam < robilam po ciemku > i zrobilam tak wielka ze wchodzi na moja glowe ale od wczoraj robie na nowo i dzisiaj skoncze i wysylam tutaj tez wysle niespodzianke mam nadzieje ze sie spodoba

a ja wrpcilam do domu < tylko na kilka dni > i przezylam szok jak weszlam to mnie zamorowalo wozek mojego dziecka byl w brudnej piwnicy na pytanie co on tam robi uslyszalam ze teraz tam bedzie jego miejsce wiec sie wkurzylam i wszystkie buty tescia i jego kochanicy wywalilam do piwnicy i kurtki i powiedzialam ze one mi przeszkadzaja jak sa na widoku i tez tam ich miejsce bedzie pozniej wkurzyli mnie tym ze powiedzieli ze nasze rzeczy przeszkadzaja im w lazience no doslownie myslalam ze mnie rozniesie wkurzylam sie i poszlam do sasiadki obok < ona pracuje w MOPS > i poprosilam by przyniosla mi z gminy dokumenty o mieszkanie dzisiaj mam napisac podanie i zaniesc i zlozyc wiem ze jeste jedno mieszkanie przygotowane na przetarg sa to dwa pokoje kuchnia z lazienka i strych nad tym mieszkaniem tylko ze jest bardzo zagrzybiale bo to po jakims dziadku co po smietnikach chodzil ale jak nie to to poczekamy na nastepne latwo sie nie poddam a wczoraj jeszcze posprzatalam sobie gore i schody nabralam wody do wiaderka i zmylam podloge i ta baba wziela swoje buty na dole na korytarzu podniosla do gory bo myslala ze ja dol tez bede myla a ja umylam schody i wylalam wode i odnioslam wiaderko do schowka no i wiecie co najbardziej mnie zdenerwowalo ich pytanie czy moje dziecko nie moze ciszej plakac myslalam ze im przywale bo co jak co ale moje dziecko jest bardzo spokojne i naprawde malo placze chyba ze sie czegs przestraszy albo jest glodna albo ja cos boli a tak to ciagle sie cieszy no i durne pytania tescia jak cos sprzatam to sie pyta czy sie wyprowadzamy rano nie wytrzymalam i mowie mu ze my tu bylysmy pierwsze i ze jak komus cos sie nie podoba to moze sie z tat wyniesc nik jej tutaj nie prosil by sie wprowadzila mowie wam juz nie mam sily odpoczelam bedac u mamy prawie tydzien ale co z tego jak caly spokoj poszedl w diabli w tym samym dniu co wrocilam do domu no i biedny Tz bo on jest miedzy mlotem a kowadlem chcialby aby dla nas bylo dobrze i chcialby zyc dobrze z tata

no i mam prosbe czy ktoras z was pisala podanie o mieszkanie ?? co powinnam tam umiescic ?? z gory dziekuje no i przepraszam was ze ja tu jak po ogien i w dodatku jeszcze sie zale mam nadzieje ze sie nie gniewacie na mnie
Drcroniku nie wiem czy cos wczesniej moze ode mnie chciałaś bo nie byłam na forum kilka dni. A nie mam czasu nawet zeby Was poczytać. Może wieczorem mi sie uda. Jakby co to mój adres do wysyłki na priv

Edytowane przez izaizula
Czas edycji: 2010-10-05 o 15:01
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 14:12   #2488
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mloda spi wiec czas pomalowac pazurki, bo juz nie moglam na nie patrzec, a brwi wyrywalam o 1 w nocy wczoraj:P
A.Camus
Stary 2010-10-05, 14:18   #2489
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Coś mi tu mignęło o żywieniu dzieci cycowych. I tak u nas to wygląda:
Hania za parę dni kończy 6 miesięcy, a my na samym cycu ( na żądanie). Owszem, dam jej polizać jabłko, wprowadziłam gluten (od miesiąca) w postaci kaszki manny z deserkiem jabłkowym, albo skrobanym jabłuszkiem, albo sama, na wodzie (też je), ale to trochę, żeby tylko ten gluten wprowadzić. Próbowałam manny mlecznej z nestle, ale Hania żle znosi tamto mleko (ulewała masakrycznie), choć kaszka jej smakowała (i mnie też ).
Teraz dopiero będziemy wprowadzać nowe smaki. Hania bardzo ładnie przybiera na wadze i pediatra wręcz mnie zachęcała, żeby oprócz cyca nic więcej jej nie dawać do skończenia 6 miesiąca (oprócz tego glutenu oczywiście). Do picia czasem woda, albo rozrzedzony sok jabłkowy, ale ona się tym raczej bawi, niż pije
Zazdroszczę . Też miałam taki plan dopóki doktory nie kazali dokarmiać bo za mało przybierała.

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Dzięki za słowa otuchy Nie czuję się najlepsza było tam naprawdę kilka fajnych prac, z którymi można było konkurować i którym kibicowałam No ale nie wszyscy chcą się bawić uczciwie Smutać to się nie smutam, po prostu jestem zdziwiona tym, co człowiek może zrobić dla głupiej szminki czy podkładu bo gdyby jeszcze ta praca była na jakimś poziomie... ale nie... dziewczyna wzięła kredkę, cien i się pomazała nią bez składu i ładu... ot i cały makijaż
To jest postawa godna profesjonalistki. Dla mnie jesteś najlepsza

Cytat:
Każdy ubiera jak uwaza za stosowne ale musisz pamiętać że nie należy dziecka przegrzewać, nie nabędzie żadnej odporności i wystarczy że ktoś kichnie w promieniu 1 m i choroba gotowa. Nie wspomnę już o tym że jak się spoci i wiatr owieje to będzie to samo. W co zamierzasz ubierać dziecko zimą przy - 10 st. ?

Cytat:

Święta racja
Stary 2010-10-05, 14:22   #2490
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie ja tez juz w zimowej kurtce i czapce jestem zmarzluch i dlatego nie wiem jak ja ubierac... a jak jej teraz zdejme te warstwy, to nie bedzie miala szoku termicznego?
musze jej taka ciepla kamizelke kupic, bedzie jej wygodnie i cieplo, ale nie za cieplo.
i moze ktos wie dlaczego nie mozna przegrzewac dziec? zeby nie byly zmarzluchami? dlaczego od przegrzewania sie choruje?
No to teraz juz nie wiem ja w bluzie i kamizelce to mąły w dwóch bluzach i kamizelce ale myslę że ten koc możesz sobie darować i zostaw ewentualnie sam pokrowiec z wózka on też nie przepuszcza wiatru
Tak dokładnie to Ci nie wytłumacze ale myślę że jak zawsze będzie tak ciepło ubrane a później jak już będzie chodzić to przecież nie zarzucisz koca ani pokrowca tylko juz samo ubranie
Chociaż mój dziadek (świec panie nad jego duszą) twierdził że "par" kości nie łamie
Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
tak tez wyslalam tylko sowa nie ma oczek filcowych tylko ta jasna warstwa jest dziergana bo nie bylo nigdzie filcu jasnego mam nadzieje ze sie nei pogniewasz powinna tez dojsc dzisiaj tylko ze twoja wysylalam w starych a Aixy w swiebodzicach wiec roznica jednego dnia moze byc bo tutaj zawsze sa opoznienia
mogą być z włóczki , dzisiaj juz nie będzie bo listonosz był już może jutro
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

Niby na pomidora marudza a nie przypominam sobie np na forum Szymkowym żeby jakieś dziecko było uczulone na pomidora .
Raczej bywał banan czy marchewka np . A niby jako pierwszą się podaje .

Wreszcie moja kuchnia zaczyna przypominac kuchnie uuff ale i tak jeszcze mam sajgon w domu
To samo z truskawkami niby po roku można a widziałam serki truskawkowe po 9 miesiącu
Cytat:

tez robię podobnie daje małemu pić i on zaraz oczami przewraca i go kładę u nas juz się sprawdza system godzinowy drzemek rano 9.30 i po południu 14 , no i czasem mi przysnie w wózku jak biegam ale to z pół godz i go budzę wieczorem kładę go o 20
Mój Miko do spania ma osła kłapouchego i juz się z nim zapoznał bo nieraz zasypia trzymając osła za ogon albo za grzywę

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Każdy ubiera jak uwaza za stosowne ale musisz pamiętać że nie należy dziecka przegrzewać, nie nabędzie żadnej odporności i wystarczy że ktoś kichnie w promieniu 1 m i choroba gotowa. Nie wspomnę już o tym że jak się spoci i wiatr owieje to będzie to samo. W co zamierzasz ubierać dziecko zimą przy - 10 st. ?
tak racja najgorzej że się może spocić i wiatr i gotowe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości