Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-05, 10:39   #1771
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Cytat:
Napisane przez violisia Pokaż wiadomość
dzieki pocieszylas mnie

a wogole powinna byc blokada rodzicielska dla kobiet w ciazy dot. chorob:/ w internecie:P
Powinna
IgG dodatnie, IgM ujemne - to najlepsza opcja.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:40   #1772
agus87
Zakorzenienie

a ja jeszcze nie mialam tej calej toxo robionej
mam nadzieje, ze gin mi ja karze zrobic...
dostalam od niego skierowanie, a placilam za badania
Stary 2010-10-05, 10:43   #1773
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
ja dzisiaj lecę po wyniki a jutro na druga wizytę u gina według jego wpisu w karcie ciąży wychodzi że to już 8 tydzień

U mnie waga spada póki co, no ale nie martwię się bo gin mówił że tak może być.
Tylko mdłości raz są raz ich nie ma...albo są a nie ma wymiotów, nie ma mdłości a są wymioty... zwariować można

dziewczyny czy na zwykłym usg lekarz wykona pomiaru przezierności karku czy to tylko na genetycznym robi??
bo u mojego to genetyczne kosztuje 350 zł nie wiem skąd ja tyle wezmę
U mnie już dziś 9tydz i 6 dni kiedy to zleciało To rzeczywiście drogie to usg u ciebie u mnie kosztuje 250zł, a że ja ciąża bliźniacza to płacę 350zł.
Co do przeziernosci to nie mam pojęcia czy mozna zrobić to na zwykłym usg.
Drogie te wszystkie badania poczynając od krwi, wizyt dodatkowych usg:/

Cytat:
ehh.. toksoplazmoza :

igg dodatnie 650 ponad
igm ujemne 0.588

martwi mnie te wysokie dodatnie igg
Najlepiej właśnie będzie jak spróbujesz się skontaktować z lekarzem, nie czytaj tylko netu bo się bardziej wystraszysz, wszystko będzie dobrze. z tego co wiem to dodatnie igg może wskazywać że przechodziłas kiedyś toksoplazmę, ale dzwoń do lekarza on ci wszystko wyjaśni.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:43   #1774
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a ja jeszcze nie mialam tej calej toxo robionej
mam nadzieje, ze gin mi ja karze zrobic...
dostalam od niego skierowanie, a placilam za badania
ja nie chcialam robic tokso, ale jak juz siedzialam w poczekalni to zmienilam zdanie, i teraz wiem na czym stoje..

a skierowanie tez od gina dostalam,ale chodze prywatnie, wiec poszlam po skierowanie na badania do mojego lekarza zwyklego rodzinnego i mi dal skierowanie bo po co mam placic, a i tak za grupe krwi musialam zaplacic i za tokso:

tokso 20zl, 20zl
i grupa 30
plus 2 zl za jakiej pobranie:/

i i tak wyszlo 72 zl, a tak to chyba ze 300zl bym zaplacila..
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 10:46   #1775
mazianka81
Rozeznanie

[QUOTE=bzyczka1;22493909
dziewczyny czy na zwykłym usg lekarz wykona pomiaru przezierności karku czy to tylko na genetycznym robi??
[/QUOTE]

Mi lekarz w I ciąży powiedział,żę przezierność jest prawidłowa badając na zwykłym usg,więc nie robiłam genetycznego.

teraz też jeśli będzie ok,to nie będę robić gen.

Mojej znajomej lekarz powiedział,ze jedno dzieciątko ma prawidłowa przezierność ( spodziewa sie blizniaków) a,że u drugiego nie jest na 100% pewien,więc wysłal ją na genetyczne.

więc na zwykłym usg powinnaś w ok 12-13tc dowiedzieć sie czy jest wszystko ok,jeśli bedą wątpliwości to dopiero myśle,że skierują na genetyczne.

uff
u mnie dzisiaj słoneczko świeci,chociaż zziimmmno,brrr!
Jula z placzem poszła z szatni do sali,ale sama weszła,więc mam nadzieję,że bedzie juz coraz lepiej.

ja mam za to dzień płaczu,jakoś tak melancholijnie sie czuje,w nowym miejscu,ciężko mi sie zaklimatyzować,ehh.
buziam Brzusie i mamusie

a mój brzusio dzisiaj całkiem znikł,wcale nic nie widać.hmm
cieszę się,ze moge dłuzej w swoich ciuszkach pochodzić, bo z Julcią to w 2 mies juz ciążówki kupowałam
muszę się zważyc bo chyba troszkę jednak przytylam,same piersi o 3kg cięższe i jakies 3 rozmiary większe
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:11   #1776
bzyczka1
Zakorzenienie

no ja za badania płaciłam razem 170zł a u mojego gin w przychodni zapłaciłabym 232zł ale mam zrobione wszystkie podstawowe, różyczkę, tokso x 2 i hiv, grupę krwi i przeciwciała.

no nas przerastają te ceny, a jakby ktoś nie miał na badania to pozostaje byle jaka opieka na fundusz. Pisze byle jaka bo byłam na wizycie na kasę i prywatnie i mam porównanie jak to u nas wygląda. Na kasę gin mi nawet nie potwierdził ciaży a prywatnie zrobił usg i nawet przy badaniu ginekologicznym potwierdził ją, przed usg. A ten stwierdził że nie da rady mi nic powiedzieć i że jeżeli test wyszedł pozytywny to chyba w ciąży jestem

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:13   #1777
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DariaKom Pokaż wiadomość
Hejka, bardzo bym chciała w czwartek coś zobaczyć, ale jakoś wątpię, że będzie to coś więcej jak pęcherzyk. Oby do weekendu!
A jak u Ciebie?
Cytat:
ja moze dzis bede miala zdjecie
Ooo fajnie, ja tam na swoje zdjęcie z usg co rusz spoglądam. To silniejsze ode mnie A zobaczyć sam pęcherzyk to też zawsze coś, choć życzę oczywiście choćby kilku mm'trowego zarodeczka
U mnie tak samo jak u Ewseki, 9t. 6d. jutro zaczniemy 11 tydzień

violisia oj tak masz rację z tą blokadą, czasem się można tak nakręcić, że aż się w nocy śni.

A co do brzuchów, mój jest już wieeeelki. Aż chciałam dziś zdjęcie zrobić i Wam pokazać ale trochę się wstydzę bo w dużej mierze to tłuszczowy bębenek. Na pewno też trochę ciążowy, bo wcześniej gdy wstawałam rano i byłam przed śniadaniem nie był taki duży a teraz jest i już sporo wystaje. Acha i ja już noszę ciążowe legginsy Takie normalne upijały mnie w pasie i się wkurzałam, że to na dzidzię źle wpłynie. Teraz mam luz i swobodę

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:17   #1778
eweska
Moderatoreska

Moria ja już od 2 tygodni latam w jeansach ciążowych, co prawda zakładam do nich pasek bo mają szluwki bo gdyby nie pasek to mi spadają, a w normalne jeansy nie wchodzę, tz dopnę się ale musiałabym chodzić na wdechu a to nie zdrowe.
Też miałam cyknąć fotę, ale jakoś tak mi głupio, że już taki duży brzuchol mam, nie jest on w całości ciążowy bo przed ciążą też miałam tu i ówdzie, ale nie był taki duży
Stary 2010-10-05, 11:17   #1779
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

hej dziewczynki, ale sie za wami stesknilam, nie mialam kompa ze 2 tygodnie. Nie wiem czy mnie jeszcze ktos tu pamieta? jak tam wasze fasolki? ja troche stresów niedawno przezylam i w zlosci zapalilam fajke, mam nadzieje ze wszystko ok. a tak jestem po wynikach krwi- Igg 18,4 dodatni, Igm ujemny. Ale glukoza tylko 79mg/dL. a wiecie co moze znaczyc WBC 11.8 (norma to 4-10) GRA 9.1 (norma to 2-8) LYM% 20.1 (norma to 25-50) gdy sie pytałam mojej pani gin powiedziala ze wszystko ok, lekko poza norme, tak jakby sie w ogole nie znala a ja naprawde hu.... sie czuje, mam niskie cisnienie 96/57, mam wymioty straszne szczegolnie wieczorem. a w piatek moja kruszynka bedzie miala 12tyg. jestem smutna
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:24   #1780
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Moria ja już od 2 tygodni latam w jeansach ciążowych, co prawda zakładam do nich pasek bo mają szluwki bo gdyby nie pasek to mi spadają, a w normalne jeansy nie wchodzę, tz dopnę się ale musiałabym chodzić na wdechu a to nie zdrowe.
Też miałam cyknąć fotę, ale jakoś tak mi głupio, że już taki duży brzuchol mam, nie jest on w całości ciążowy bo przed ciążą też miałam tu i ówdzie, ale nie był taki duży
Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Ooo fajnie, ja tam na swoje zdjęcie z usg co rusz spoglądam. To silniejsze ode mnie A zobaczyć sam pęcherzyk to też zawsze coś, choć życzę oczywiście choćby kilku mm'trowego zarodeczka
U mnie tak samo jak u Ewseki, 9t. 6d. jutro zaczniemy 11 tydzień

violisia oj tak masz rację z tą blokadą, czasem się można tak nakręcić, że aż się w nocy śni.

A co do brzuchów, mój jest już wieeeelki. Aż chciałam dziś zdjęcie zrobić i Wam pokazać ale trochę się wstydzę bo w dużej mierze to tłuszczowy bębenek. Na pewno też trochę ciążowy, bo wcześniej gdy wstawałam rano i byłam przed śniadaniem nie był taki duży a teraz jest i już sporo wystaje. Acha i ja już noszę ciążowe legginsy Takie normalne upijały mnie w pasie i się wkurzałam, że to na dzidzię źle wpłynie. Teraz mam luz i swobodę
ejj no dziewczyny chwalic sie brzuszkami, jedni maja szybciej jedni pozniej a brzusie ciazowe sa sliczne

ja mam dzis 8 tydzien i 5 dzien mam nadzieje ze juz uda mi sie zobaczyc dzidziusia..
Stary 2010-10-05, 11:26   #1781
24kasia86
Wtajemniczenie

co do brzuszka, ja przytylam juz 3kg, ale moze bardziej dlatego ze miesiac juz nie pale a mam apetyt. Sama nie wiem czy ono rosnie... chodze na nfz i czasem bardzo mam ochote isc prywatnie, ale moj tż (taki z niego zlotowa) ze nie widzi roznicy tyle ze prywatnie sie placi. Ale on tego malenstwa nie nosi po weekendzie planuje zrobic usg genetyczne 12tyg tez na nfz-mam skierowanie. Zdjecie znowu nie dostane jak ostatnio
Nikosia

Stary 2010-10-05, 11:28   #1782
listopadowa80
Zakorzenienie

Witam ponownie
Widzę, że przybyło kilka nowych Mamusiek i produkcja tekstu idzie pełną parą (nie wiem kiedy nadrobię zaległości).

U mnie (nas) ok., czuję się dobrze, mdłości mnie już nie męczą. Jutro o 15 -tej wizyta u ginekologa. Doczekać się nie mogę.

Brzuszek mi 'wywaliło'. Mieszczę się jeszcze w stare spodnie, ale nie czuję się już w nich komfortowo. Chyba powoli muszę zmieniać garderobę na ciążową.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:34   #1783
24kasia86
Wtajemniczenie

listopadowa80 ja nie mieszcze sie juz w zadne jeansy, jedynie okupilam sie w legginsy i swetry do kolan przytylam 3kg na razie, ale to moze bardziej z powodu rzucenia palenia niz ciazy...
Nikosia

Stary 2010-10-05, 11:42   #1784
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
listopadowa80 ja nie mieszcze sie juz w zadne jeansy, jedynie okupilam sie w legginsy i swetry do kolan przytylam 3kg na razie, ale to moze bardziej z powodu rzucenia palenia niz ciazy...
U mnie waga na razie 'stoi', ale jeansy w pasie już uciskają. Brzuszek naprawdę mam dość duży.
U Ciebie faktycznie szybszy przyrost masy ciała może być związany z rzuceniem palenia.
Napisałaś, że zaopatrzyłaś się w legginsy i swetry do kolan - ja właśnie też o tym myślałam, tylko zastanawiam się czy oby na pewno nie będę marznąć (jestem strasznym zmarzluchem).
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:42   #1785
DariaKom
Zakorzenienie

Cytat:
co do brzuszka, ja przytylam juz 3kg, ale moze bardziej dlatego ze miesiac juz nie pale a mam apetyt. Sama nie wiem czy ono rosnie... chodze na nfz i czasem bardzo mam ochote isc prywatnie, ale moj tż (taki z niego zlotowa) ze nie widzi roznicy tyle ze prywatnie sie placi. Ale on tego malenstwa nie nosi po weekendzie planuje zrobic usg genetyczne 12tyg tez na nfz-mam skierowanie. Zdjecie znowu nie dostane jak ostatnio
Mi też już się troszkę przytyło. Też dlatego chyba, że od miecha nie palę. Rzuciłam przed pierwszą próbą zajścia. Teraz jestem już na tyle pękata, że w robocie siedzę z rozpiętymi spodniami

Jeśli chodzi o ceny padań, to jestem przerażona, w czwartek pierwsza wizyta..
DariaKom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 11:50   #1786
Siasiek
Zadomowienie

Hej Laseczki, u mnie dzisiaj też brzydko, leje i ciemno za oknem.

Wyspałam się troszkę, Czaro dał mi czas do 9 bo wczoraj to już w pół 7 mnie zgonił z łóżka. No i na śniadanie odmiennie niż w zeszłym tygodniu zjadłam chlebek z serem żółtym i ogórkiem konserwowym, szok.
Dzisiaj mamy dzień sprzątania, bo Tż już ma nietęgą minę jak widzi mnie całe popołudnie w łóżku

24kasia86 no to witaj z powrotem, też miałam podwyższony poziom białych krwinek i gin powiedział, że jest ok. Także chyba nie ma się czym przejmować.

U mnie też 11 tydz i widzę, że brzuszek rośnie sobie powoli przez dwa dni to był nawet jak w piątym miesiącu bo bigosku narobiłam i nie mogłam się oprzeć...oczywiście wybierałam samą kapuchę. Tż się nabijał i foty robił jak szybko urosłam

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:06   #1787
24kasia86
Wtajemniczenie

siasiek ja miałam wesele siostry mojego Tżta ale sie najadlam-masakra i tez wygladalam jak balon ale spadlo troche juz. Staram sie wiecej ruszac bo teraz jestem na zwolnieniu wiec sprzatam w domku-dzisiaj zajme sie lazienka.

listopadowa80 ja tez jestem zmarzlak straszny ale kupilam sobie legginsy na polarze sa cieplutkie ze szok i bardzo bardzo wygodne-tylko 12zl.

DariaKom tak mi się wydaje, że to przez fajki, nabralam ksztaltow, trzeba sie pilnowac
Nikosia

Stary 2010-10-05, 12:07   #1788
DariaKom
Zakorzenienie

Widziałam dziś w necie sklep, w którym można kupić zestaw ciążowy składający się z: spodni, rybaczek, spódnicy i pasa za jakieś 125 zł (nie pamiętak dokładnie). To by mi się podobało, bo ciążowe ciuchy są dość drogie...za drogie jak na czas przydatności.
Stary 2010-10-05, 12:14   #1789
Catia88
Rozeznanie

Dziewczyny! Powiem Wam,że jestem w szoku jak czytam że niektóre z Was już na ubrania ciążowe się przerzuciły. Kurcze, 2-3 miesiąc a Wam już brzuchy wywala?? Wiem,że to jest indywidualna sprawa i u każdej może być inaczej Jeśli chodzi o mnie to cały czas waże tyle samo i jakiś zmian w ciele nie widzę, tyle że czasem mi brzuch wywali ale to od wzdęć Mam nadzieję,że do grudnia nie przytyję za dużo i brzucha też nie będę miała jakiegoś dużego, bo będę brać cywilny i pasuje jakoś ładnie się ubrać

A tak w ogóle to wszystkim które wybierają się w najbliższym czasie na USG to życzę powodzenia. Ja sama idę w czwartek... Może mi nareszcze gin da skierowania na badania bo jeszcze żadnych z krwi nie miałam robionych.
I nie stresujcie się tak tymi wynikami badań! Na pewno wszystko u wszystkich będzie OK, niepotrzebnie tylko stresu sobie dodajecie

Pozdrowionka dla Wszystkich

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:16   #1790
eweska
Moderatoreska

Dobra pokaże Wam mój brzuchol, tylko się nie śmiać bo jest naprawdę spory, ciekawe jaki będę miała w 9 miesiącu, pewnie się nie podniosę
No ale mam wytłumaczenie, że z bliźniakami ciążę wcześniej widać i brzucholek jest większy
a i pupa mi urosła Chyba znowu pójdę w szerz jak przy pierwszej ciąży

Catia zgadza się to indywidualna sprawa w pierwszej ciąży brzucholek malutki pokazał mi się dopiero w 4 miesiącu i była mały do 6 miesiąca, dopiero kolo 7 mnie wywaliło porządnie.
Teraz już szybciej a wagowo tylko 1kg na plusie.

Edytowane przez eweska
Czas edycji: 2010-10-05 o 12:19
Stary 2010-10-05, 12:21   #1791
Siasiek
Zadomowienie

Eweska co ty mówisz... ślicznie jest i wcale nie widać byś miała gdzieś więcej w przeciwieństwie do mnie
Też wkleję, nigdy chudziną nie byłam ale brzuch zawsze był pod kontrolą a teraz same popatrzcie...
No i widać rozstępy po pierwszej ciąży, wyszły mi tydzień przed porodem jak już brzuch faktycznie zrobił się gigantyczny.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:23   #1792
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Dobra pokaże Wam mój brzuchol, tylko się nie śmiać bo jest naprawdę spory, ciekawe jaki będę miała w 9 miesiącu, pewnie się nie podniosę
No ale mam wytłumaczenie, że z bliźniakami ciążę wcześniej widać i brzucholek jest większy
a i pupa mi urosła Chyba znowu pójdę w szerz jak przy pierwszej ciąży

Catia zgadza się to indywidualna sprawa w pierwszej ciąży brzucholek malutki pokazał mi się dopiero w 4 miesiącu i była mały do 6 miesiąca, dopiero kolo 7 mnie wywaliło porządnie.
Teraz już szybciej a wagowo tylko 1kg na plusie.
fajniutki brzucholek
Stary 2010-10-05, 12:42   #1793
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
12.10 masz wizytę?? My to w sumie w takiej samej sytuacji jesteśmy, w 6tc tylko pęcherzyk, ale Katarzynka wierzę w to że nasze bejbiki rosną i na następnej wizycie zobaczymy serduszko Ja mam wizyte 13.10. Tez już nie mogę się doczekać
11.10
wiesz, wczoraj była u mnie koleżanka, ma synka 2tyg młodszego od mojej córki i pamiętam jak 2lata temu do mnie dzwoniła z płaczem,że wyszła od gina po bardzo nieprzyjemnej i nieludzkiej wizycie
Powiedział jej, że nawet pęcherzyka nie widzi...
ze ma zrobić bete.Ta po 2dniach nie przyrosła jak powinna...umówił ją do szpitala na wywołanie poronienia...
Umówila się do innego gina.Różnica 2dnich i już był pęcherzyk potem znów troszkę upłynęło i usłyszała bicie serduszka.Dziś na świecie roczny,zdrowiutki chłopczyk lata

Cytat:
Napisane przez postanowienie Pokaż wiadomość
Ma wizytę 11.10.11 jestem pod koniec 5 tyg lub na początku 6 tyg i też czekam na serduszko, też prócz pobolewania w podbrzuszu nie mam objawów.
Laski - musi być dobrze. Musimy wytrzymać ten tydzień.
ale masz pamięć

Cytat:

Brzuchol mi nie źle rośnie już jest widoczny, na wadze 1kg na plusie.
widziałam dalej fotki, gdzie ty widoczny brzuchol widzisz?

Cytat:
ehh.. toksoplazmoza :

igg dodatnie 650 ponad
igm ujemne 0.588

martwi mnie te wysokie dodatnie igg
anulinka już wyjeła mi z ust co chciałam napisac
Ja mam 2 koty i nie przebyłam toxo.
Z resztą od kota to o wiele trudniej dostać, niż z pokarmu

Cytat:
ja niepotrzebnie pogooglowałam i miałam głupie myśli....
ani wam nie bede pisac jakie, bo wstyd mi za siebie
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:47   #1794
postanowienie
Raczkowanie

Oczywiście, że 11.10.10 - hahahaha. Pamięć rzeczywiście mam wyśmienitą .
postanowienie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 12:48   #1795
eweska
Moderatoreska

Katarzynka jest, jest brzuchol,nie wyglądam już tak jak przed ciążą.
Sasiek śliczny malutki brzucholek

A mnie coś dzisiaj plecy bolą :/ Wczoraj też pobolewały a dzisiaj bardziej, a tak to czuję się świetnie
Stary 2010-10-05, 12:50   #1796
DariaKom
Zakorzenienie

eweska, Siasiek... slodziakowe macie te brzuchalki! Ja zaprezentuje swój, jak będzie już obiektywnie ciążowy a nie tłuszczowy
Stary 2010-10-05, 13:03   #1797
kruczaa
Rozeznanie

Piekne brzuszki i w ogole nie są duże, gdybyście mój widzieli, rano nawet ok wygląda, ale wieczorem to masakra, 5 miesiąc, to chyba przez wzdęcia
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 13:18   #1798
moria44
Wtajemniczenie

O jaaaaa dziewczyny, macie super brzuszki! Ale nie są wcale duże, ja bym powiedziała, że są tyci tyci

Cytat:
(...) Ale glukoza tylko 79mg/dL. a wiecie co moze znaczyc WBC 11.8 (norma to 4-10) GRA 9.1 (norma to 2-8) LYM% 20.1 (norma to 25-50) gdy sie pytałam mojej pani gin powiedziala ze wszystko ok, lekko poza norme, tak jakby sie w ogole nie znala a ja naprawde hu.... sie czuje, mam niskie cisnienie 96/57, mam wymioty straszne szczegolnie wieczorem. a w piatek moja kruszynka bedzie miala 12tyg. jestem smutna
Cześć kasia, no jasne, że Ciebie pamiętamy. Wiesz co na moich wynikach morfologii mam jakieś inne oznaczenia ale to, że nie są w normie to nie jest tragedia i tak jak mówi Twoja ginka "wszystko ok". W ciąży wyniki krwi są inne i bardzo rzadko mieszczą się w normach. Leukocyty zawsze wzrastają a hematokryt spada. Ciśnienie masz identyczne jak ja, no, ostatnio miałam 100/60, z reszta mam takie przez cale życie. To jest bardzo dobre ciśnienie, groźne jest za wysokie. Glukoza też prawidłowa, nie wiem jakie masz normy wypisane na badaniu ale u mnie było chyba od 50 do 100 więc Twój wynik idealnie po środku. No a co do wymiotów, no cóż, takie uroki ciąży, niedługo Ci przejdzie bo w 12 tyg. wykształca się łożysko i w Twoim organiźmie nie będą już tak szalały hormony więc głowa do góry!

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Witam ponownie
listopadowa witamy dawno Cię nie było.

Ja jeszcze czekam aż się asiak odezwie. Nie pamiętam czy pisała, że gdzieś wyjeżdża

Cytat:
U mnie też 3 kg do przodu

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Piekne brzuszki i w ogole nie są duże, gdybyście mój widzieli, rano nawet ok wygląda, ale wieczorem to masakra, 5 miesiąc, to chyba przez wzdęcia
kruczaa no mój też! 5 miesiąc jak nic

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 13:24   #1799
spice1985
Zadomowienie

Hej kobietki Ale mam ostatnie dni kiepskie samopoczucie...spac mi sie chce przeokropnie, ledwo nogami i recami ruszam. W dodatku piersi mnie bolą jeszcze bardziej i kurde...sutki mi chyba urosły i są taaaaakie ciemne:P Ale to chyba norma. Za to powiem Wam że duzo mniej mnie mdli:P Czy to równiez normalne że w 9 tyg mdłości już powoli przechodzą? Zwykle rano nie mogłam dobrze się najeść, a teraz zdąże zrobić sniadanko i zjeść
Co do badan to faktycznie sa drogie Ale trzeba zrobic, bo potem jeszcze by sie czlowiek zastanawiał czy cos nie tak nie jest.

Zęby Hanusi

Edytowane przez spice1985
Czas edycji: 2010-10-05 o 20:54
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 13:29   #1800
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć kasia, no jasne, że Ciebie pamiętamy. Wiesz co na moich wynikach morfologii mam jakieś inne oznaczenia ale to, że nie są w normie to nie jest tragedia i tak jak mówi Twoja ginka "wszystko ok". W ciąży wyniki krwi są inne i bardzo rzadko mieszczą się w normach. Leukocyty zawsze wzrastają a hematokryt spada. Ciśnienie masz identyczne jak ja, no, ostatnio miałam 100/60, z reszta mam takie przez cale życie. To jest bardzo dobre ciśnienie, groźne jest za wysokie. Glukoza też prawidłowa, nie wiem jakie masz normy wypisane na badaniu ale u mnie było chyba od 50 do 100 więc Twój wynik idealnie po środku. No a co do wymiotów, no cóż, takie uroki ciąży, niedługo Ci przejdzie bo w 12 tyg. wykształca się łożysko i w Twoim organiźmie nie będą już tak szalały hormony więc głowa do góry!
ooo tak, ja miałam w ciąży 140/100 a najwyższe 170/100 i szpital...

Witaj Spice, zaraz będę przemykać koło ciebie
Gdzie kiwać, machać? który to twój blok? albo co widzisz z okna?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości