|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
Ja też chyba nie umiem się odnaleźć w tej sytuacji. Jak wiem, że ma przyjechać to kilka dni przed boli mnie brzuch i się denerwuję. a po wizycie kilka dni jestem wściekła, że zachował się jak dupek. A moje samopoczucie odbija się na Jagodzie i to takie błędne koło. Cytat:
Ja właśnie nie wiem czy jestem w stanie pozwolić mu na jakąkolwiek bliskość z Jagodą... Muszę to wszystko przemyśleć, ale raczej nie zgodzę się na następne spotkanie. Cytat:
Jagódka będzie miała ananasowego Piotrusia
|
|
#1712 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
)non stop plakal i cisnal kupe "non stop". takze masakra... a po odstawieniu nabialu juz na trzeci dzien zrobil kupe sam!! przestal plakac, widac bylo ze dziecko lepiej sie czuje. no i przestal sie prezyc i napinac, a kupa przestala byc zielona i strasznie wodnista. od tamtego czassu policzki mial raz ladne raz czerwone bez wzgledu na dietę, teraz na przyklad ma ladne a ja nabial jem (mało, ale jem) wiec to chyba nie skaza. buzie ma ladną, smaruje mu oilatum soft, mysle ze on po prostu ma bardzo wrazliwa skórę... a teraz dodatkowo maly skonczyl 3 miesiące i z dnia na dzien jest coraz fajniejszy, wszelkie problemy z brzuchem sie skonczyly. papi, jesli jesz duzo nabialu, to ogranicz na kilka dni i zobaczysz czy maly lepiej sie czuje czy nie. powodzenia tak, karmie teraz tylko piersia, chociaz mielismy epizod z dokarmianiem jak sobie teraz mysle -niepotrzebnie, jak maly mial 3 tygodnie i tak strasznie nam plakal tesciowa wpadla na genialny pomysl ze moze jest glodny, nie najada sie i zeby mu kupic mm. ja bylam tak zdesperowana ze postanowilam sprobowac. maly troche tego mleka zjadal ale plakac calkiem nie przestawal. dzis wiem ze on byl najedzony i bolal go brzuch, wlasnie przez nadmiar nabialu w mojej diecie. a ja mu jeszcze pchalam modyfikowane, ktore robione jest na bazie mleka krowiego cale szczescie mam madre dziecko ktore wolalo cyca i w pewnym momencie przestalismy podawac mm. dzis jest tylko na piersi, mam nadzieje, ze jak najdluzej
Edytowane przez belunia1985 Czas edycji: 2010-10-05 o 14:58 |
|
|
|
|
#1713 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1714 |
|
Wtajemniczenie
|
Super!
U mnie niebieskie niebo i zero chmurki, tylko strasznie wieje
|
|
|
|
#1715 |
|
Raczkowanie
|
a to mial byc kalendarz karmienia piersia ale chyba zle go przekleilam i nie dziala
musze to usunąć
|
|
#1716 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusie
Się rozpisałyście, jedne dzień człowieka nie ma i tyle stron do nadrobienia, nie pamiętam już połowy![]() Jeżeli chodzi o wypadanie włosów to nie wypadają mam nadzieję, że nie będą. Co do częstości karmień to młody niekiedy co 2 godziny woła. A jeżeli chodzi o wit. K to mi pediatra powiedziała, że jak raz dziennie dokarmiam mm to żeby odstawić. A krostki nie są wynikiem alergii ani to nie skaza, po prostu dzieci tak mają przynajmniej w naszym przypadku, smaruję kremem emoluim do skóry atopowej i ładnie schodzą, a i wodą przegotowaną 2 razy dziennie przemywam. A my wczoraj byliśmy na usg bioderek i na szczęście wszystko w porządku, kontrola za 2 miesiące, a i nic nie płaciliśmy ![]() A dzisiaj byliśmy na szczepieniu 5w1 zdecydowaliśmy, że nie szczepimy na rotawirusy i pneumokoki. I jestem dumna z mojego dziecka, zapłakał tylko przy ukłuciu i później już nic. Ja byłam bardziej zestresowana od niego Teraz sobie śpi, muszę tylko sprawdzać czy gorączki nie ma i w razie czego dostaliśmy czopki na uspokojenie jakby świrował.A w ogóle to wczoraj doznałam szoku, koleżanka napisała, że urodziła córkę w domu, mama odbierała poród. A najlepsze jest to, że nie wiedziała, że jest w ciąży!!!!!!!!!!!!!!!! Urodziła w 33 tygodniu ciąży, mała dostała 10 punktów. Teraz obie są w szpitalu. Normalnie nie mogę w to uwierzyć. Masakra jakaś. Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-10-05 o 15:20 |
|
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może wiedziała ale się bała przyznać? Może i nie urósł jej bardzo brzuch ale na litość boską chyba ruchy dziecka/kopniaki czuć! Ni nijak nie da się ich pomylić z gazami czy pracą jelit, szczególnie pod koniec ![]() Tak czy owak gratuluję mamusi.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1719 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam się zdrzemnąć z Jagódką a tu nic z tego, bo Ona teraz chce sobie pogaworzyć
i pomachać rączkami i nóżkami.
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
podobno są znane medycynie takie przypadki
|
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to samo powiedzial mi moj pediatra bo Hubcio ma dosyc mocnego takiego naczyniaczka na srodku czola a powiedzial ze nawet jesli nie zejdzie to wykonuje sie bardzo prosty zabieg nakuwa go w kilku miejscach i wtedy znika wiec tym mnie uspokoil bo jeszcze w szpitalu spytalam poloznej o to czy to zejdzie a ta powiedziala ze nei a ja oczywiscie w ryk ale lekarz mnie uspokoil lazurka witaj kochana wieki cie nie "widzialam" ja osobiscie polecam zabawki z tiny love naprawde sa super my mamy pszczolke w kwiatku dostalismy gratis przy wozku i jest super ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- no to jesli chodzi o porod z zaskoczenia to matka mojego meza mowila mi ze prawie do konca ciazy nie wiedziala ze jest w ciazy w 8mc sie chyba dowiedziala czy jakos tak fakt ze miala 16 lat jak go urodzila i mieszkala na wiosce i dosc zacofana byla wiec to przemawia za ta jej niewiedza i jakos usprawiedliwia ta ciemnote
|
|
#1722 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy chcecie zobaczyć ale wstawię zdjęcia z chrzcin Jagódki. Były 5 września.
Załącznik 3454062 Załącznik 3454065
|
#1723 |
|
Wtajemniczenie
|
I jeszcze kilka innych zdjęć:
Załącznik 3454130 Załącznik 3454131 Załącznik 3454132 Załącznik 3454133 Załącznik 3454134 Załącznik 3454135
|
#1724 |
|
Wtajemniczenie
|
lazurka slicznie
Tylko ta czapeczka to chyba trochę za mała ![]() A tu obiecana Lenusia siedząca
|
|
|
|
#1725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lenka już ślicznie siedzi. Jagoda usnęła przed chwilą... oczywiście bez odbicia
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu nie bierzesz ją do odbicia jak śpi ![]() Mój zasypiał już przy jedzonku ale hop na ramię i klepanko, bekał aż miło ale spał dalej.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1727 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawsze biorę Jagodę do odbicia ale Ona nie zawsze sobie beknie...
|
#1728 |
|
Rozeznanie
|
siala też mi się nie chciało w to wierzyć, ale u niej nawet brzucha nie było widać. A objawów nie rozpoznała bo miała poważne problemy zdrowotne zresztą ma do teraz bo na intensywnej terapii wylądowała po tym porodzie.
|
|
|
|
#1729 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jeszcze jedno... Jak wasze maluszki, karmione typowo piersią, dają znać, że już są najedzone? Bo Jagódka cały czas "szuka" piersi, wysuwa języczek, nawet jak ją położę w łóżeczku czy na łóżku. A podczas jedzenia potrafi kilka razy odczepić się od piersi albo zasnąć a jak ją podnoszę do odbicia to się budzi i znów szuka.
Mój Natanek wyciąga "cyca" a jak przystawiam znowu to robi dziubek i nie otwiera już buźki i wtedy daję mu spokój :P agamarcio ja karmię piersią 2 miesiące i tydzień i nie mam jeszcze okresu ale tak piszecie że po tabletkach anty pojawia się okres że aż się boję bo ja lubię tampony, a jak ja ich będę używać jak mnie boli w środku, kochać się nie mogę więc i tamponów nie włożę ;/ Dzisiaj byłam z Natankiem na pierwszym szczepieniu. Kuła go 3 razy.. jedno w ramię, drugie w udo i trzecie w udo ;/ płakał a ja prawie razem z nim, tak mi go było szkoda.. ale jak go włożyłam do wózeczka to odleciał (zasnął). Ale potem tak spał z przerwami, trochę mamrotał i dalej spał.. moje maleństwoTak piszecie o swojej wadze..ja przed ciążą ważyłam 45kg przy wzroście 160, teraz ważę 40kg i też mi z tym źle.. |
|
|
|
#1730 |
|
Zakorzenienie
|
farminka - Lenka pieknie lezy
![]() ania - jak po szczepieniu?? Ja kupie chyba ta bezsmakowa kaszke bobovita, a po 4 dam jej ta z bebiko ![]() Lazurka - sliczne foto a szkoda ze ojciec Jagodki tak sie zachowuje...badz silna masz dla kogo![]() My dzis pospacerowalysmy z mama Nastka spala pogadala z babcia![]() Mama zrobila goferki a teraz odpoczywamy
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#1731 |
|
Rozeznanie
|
kinia chuderlaku
![]() Ja nie wiem jak to jest te chude zawsze bardziej narzekają, że za dużo ważą hehe Ja mam 168cm i ważę 70 kg przy was jak mały słoń i nie jest mi aż tak źle z tym. |
|
|
|
#1732 |
|
Wtajemniczenie
|
A jeszcze jedno... Pewnie już o tym pisałyście... Czy Wasze Maluszki mają czkawkę? A jeśli tak to jak często?
Jagoda potrafi mieć kilka razy dziennie i strasznie ją to męczy.
|
#1733 |
|
Rozeznanie
|
lazurowa mój też ma czkawkę przynajmniej raz na dzień i akurat ja o to niedawno pytałam i dziewczyny napisały, że to normalne
|
|
|
|
#1734 |
|
Zadomowienie
|
Napisane przez anuszka1401
Cześć dziewczyny Wczoraj wróciłyśmy z Igą do domu i powiem Wam jedno- nigdy więcej ............... A ja mam chyba hemoroida. I to takiego z prawdziwego zdarzenia. Nie jest wprawdzie na wierzchu, ale podczas załatwiania się leci mi krew Ja też mam hemoroida który nie chce zejść mimo że go smaruję, z tym że on mnie nie boli ani nic i jest na zewnątrz. lazurowa ja chyba nie w temacie, dlaczego jesteś sama z dzidzią? Mam rozumieć, że "samotna matka"?| lilka a nie, nie tu cię zaskoczę ja chcę przytyć ale nie mogę :P jem i nic, a chcę jakoś wyglądać w spodniach bo gdzie nie pójdę to moi znajomi i mojej mamy mówią o mnie "anoreksja" ;/ a spodnie wiszą.. chcę mieć ciut więcej w tyłeczku, w udach i łydkach reszta ewentualnie może zostać, chociaż chciałabym ciut większe cyce jeszcze chociaż powiem szczerze, że w ciąży miałam większe i wcale mi się to nie podobało bo były ciężkie i w ogóle .. ciężko mi z nimi było.. ale jak teraz już wróciły prawie do normy (bo karmię piersią ) to już mi się wydają za małe ;/Natanek też miewał czkawki kilka razy dziennie, teraz już.. w sumie ich nie ma. Same minęły. Ja w nocy nie biorę Natanka do odbicia bo mi szkoda jak tak słodko śpi.. i boję się że go rozbudzę i nie da mi już spać ;/ wiem, jestem egoistką a włosy wypadały mi w ciąży, po ciąży już nie, tzn wiadomo, na grzebieniu zawsze coś jest ale to już takie "normalne" Edytowane przez kinia656 Czas edycji: 2010-10-05 o 19:00 |
|
|
|
#1735 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nieraz i 15 minut łażę z małym bo nie chce bekać ![]() A mam inny sposób na to i czasem jest szybciej ![]() Biorę małego na ramię, siedzę, odchylam się do tyłu mocno i on wtedy bardziej leży na brzuszku niż jest podtrzymywany przeze mnie i wtedy beka Położna mówiła, że bezpośrednio po jedzonku można kłaść dziecko na brzuchu, więc to nie jest w żaden sposób groźne Czkawkę miewa ale już nie tak często jak w pierwszych 2 miesiącach życia, w brzuszku też miewał sporadycznie. ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- karolcia - Twoje "wpadki" są boskie!
|
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze myslalam o siedzeniu...a dzis jakas nie przytomna jestem !!!
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#1738 |
|
Zadomowienie
|
aaa nie wiem czy napisałam, ale przed szczepieniem ważyli moje dziecię i waży 6,400g :O matko kochana, a jeszcze niedawno ważył niecałe 5kg :P to teraz mam ciężarek do dźwigania.. ale nie wiem jaki jest duży
muszę się jakoś umówić na kontrolne badanie żeby mi go zmierzyła całego i w ogóle :P
|
|
|
|
#1739 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ciesze sie ze ladnie przybiera, a tyle bylo zmartwien jak byla jeszcze w brzuszkuCytat:
misiek tez jak zasnie to nie odbije mu sie Cytat:
Cytat:
po szczepieniu w miare. misio plakal przy ukluciu a potem sie uspokoil ale taki rozdrazniony jest przez caly dzien. mam nadzieje ze pojdzie spac ladnie. a no i jesc nie chce za bardzo na usg wszystko ok. przepuklinki nie ma i wodniaczek jeden juz sie prawie wchlonal zrobilismy przy okazji usg brzuszka i tez wszystko ok
|
|||||
|
|
|
#1740 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje za mile komentarze
![]() itakasia jejku kiedy to bylo jak on sie tak bawil kluczami nie martw sie kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie. np Oscar najpierw zamiast przewracac sie z brzucha na plecy to zalapal obracanie z plecow na brzuch a dopiero duuzo pozniej z brzuszka na plecy. teraz jest na etapie bezpiecznego przejscia z pozycji siedzacej na brzuszek, 1 sekunda i juz jest na brzuszku z lebkiem w gorze.farminka Lenka siedzi ![]() ania a ile razy mu zageszczalas? ja probowalam mu zmniejszyc dawke kaszki w mleku o polowe ale zaczelo sie spowrotem ulewanie wiec my dajemy na 180ML 3 plaskie lyzeczki lazurowa Oscar wczesniej mial nawet po kilka razy dziennie czkawke ale teraz juz ma coraz rzadziej. nic sie z tym nie robi, jej tak nie meczy jak nas
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

) to smoczusia i już bo potrzeba ssania się pojawia. Naprawdę nie trzeba uwieszać sobie dziecka przy cycuchu.
ale chyba nie do końca wie jak taka wizyta powinna przebiegać i musisz mu w tym pomóc. A skoro zgadzasz się na wspólne kontakty i nie odbierasz Jagodzie ojca to niech się zakumplują jak najwcześniej 

)non stop plakal i cisnal kupe "non stop". takze masakra... a po odstawieniu nabialu juz na trzeci dzien zrobil kupe sam!!