Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 845 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-05, 15:29   #25321
polelavendove
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
No to przyjmij do wiadomości, że masz fajne włosy Ja nie mogę używać za dużo silikonowych stylizatorów,bo zaraz muszę umyć szamponem, a jak za często się szamponuję, robi się frizz i koło się zamyka Dlatego się zdziwiłam, że używasz Tigi i myjesz odżywką.
Kurcze jakie ja mam fajne włosy
Jakbyś jeszcze jakieś pozytywy znalazła
Albowiem negatywów Ci u nas dostatek...

A mnie się wydaje,że moje wlosy wlaśnie lubią silikony
Tylko Tigi to jedyna rzecz z silikonami jakiej używam,pora chyba wejść na złą drogę

na pewno to ta sama Tigi?Aż mi się wierzyć nie chce...
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 16:10   #25322
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Przykro mi.Chętnie bym pomogła w tym biegu na skróty,ale może się okazać,że to bieg z przeszkodami.

Mak i bawełna rzeczywiście trochę puszy,ale niestety moje włosy nie znoszą aloesu w żadnej postaci więc Mrs.Potters odpada,a biały Yung mi się znudził (obecna Issana zdaje się).

Do olei niestety moje włosy nie mogą się przekonać.Przypuszczalnie to obciążenie.Jednak nie wygląda to tak,że włosy tłuste i ciężki.
Wręcz odwrotnie napuszone,sterczące,skrzy piące.
Im mniej oleju i krócej trzymany tym dla nich lepiej.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

To czytaj

Najbardziej chwalę :
1.mycie Deva Curl No-Poo
2.odżywka d/s Alverde Morela (choć tu jeszcze muszę szukać niestety...)
3.odżywka b/s Kinky-Curly knot today (ukochana )
4. stylizator Tigi amplifier (bez niego nie ma szans na efekt)
5.utrwalenie stylizacji Kinky-Curly custard (mój KWC)

To taki zestaw,który mi się sprawdza.Całe reszta kosmetyków leży na ogromnej stercie i zerka na mnie litościwym wzrokiem

Ktory Tigi uzywasz?

http://shop.ebay.co.uk/i.html?_trkpa...&_sop=15&_sc=1

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 16:17   #25323
Rybiorek
Zakorzenienie

jak komus bedzie sie nudzic moze dzisiaj wieczorem zajrzec do watku naukowego, zaraz wstawie moje wypociny (polyquaternia), musialam pozmieniac prawie wszystko bo po zobaczeniu co juz tam jest (Eloe) to stwierdzilam ze kabaretowa wersja nie pasuje

ja sie pogodzilam z silikonami, powiedzmy polowicznie - mam je w odzywce do mycia (ale w niej najmniej bo tylko jeden), odzywce ds, maskach, za to stylizatory wolne od silikonow, efekt mi sie podoba i na razie jest gucio, sumujac nie jestem juz CG ale co tam, wazne ze codziennie jest powtarzalnosc, ktora trwa od paru tygodni
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 16:43   #25324
Paulinka675
Zakorzenienie

ja lubię silikony, a szczególnie jedną z ich własności - ochronę przed czynnikami zewnętrznymi

bardzo fajne jest serum z TBSu grapeseed glossing - kosztuje 35zł za 75ml, czyli cenowo dobrze wypada, bo serum joanny(same silikony) kosztuje 15zł za 30ml, albo nivea diamond gloss 30zł za 30ml. Poza tym jest bardzo wydajne.

Zrobiłam parę dni temu drugie podejście do cottonseed curl boost i znów mi nie podpasował, tym razem nałożyłam go jako odżywka b/s i stylizator, na wcześniej wtarte w końce serum winogronowe i na początku było nawet ok ale z czasem loki zaczęły tracić kształt i się rozprostowywać, wogóle nie utrwala loków. Dam mu jeszcze jedną szansę - wypróbuję jako odżywkę b/s.

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 17:09   #25325
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
ja lubię silikony, a szczególnie jedną z ich własności - ochronę przed czynnikami zewnętrznymi

bardzo fajne jest serum z TBSu grapeseed glossing - kosztuje 35zł za 75ml, czyli cenowo dobrze wypada, bo serum joanny(same silikony) kosztuje 15zł za 30ml, albo nivea diamond gloss 30zł za 30ml. Poza tym jest bardzo wydajne.

Zrobiłam parę dni temu drugie podejście do cottonseed curl boost i znów mi nie podpasował, tym razem nałożyłam go jako odżywka b/s i stylizator, na wcześniej wtarte w końce serum winogronowe i na początku było nawet ok ale z czasem loki zaczęły tracić kształt i się rozprostowywać, wogóle nie utrwala loków. Dam mu jeszcze jedną szansę - wypróbuję jako odżywkę b/s.
dokladnie, wlasnie dlatego sie z nimi pogodzilam, kupilam nawet maske ktorej Syrenka w sumie nie dala dobrej opinii, ja mialam zawsze problem z koncowkami ktore mi sie strasznie ocieraly o kolnierze bluzek, kurtek, zawsze byly w najgorszym stanie, ale dopiero niedawno polapalam wszystkie elementy razem i doszlam do wniosku ze silikony nie takie straszne, trzeba tylko wiedziec jak ich uzywac

tak wiec kupilam te maske z miss jessie's super sweetback treatment (naszpikowana silikonami mozna powiedziec) zamierzam skorzystac z tego ze jak to Syrenka ujela maska ta moze chronic przez mechanicznymi uszkodzeniami (ma fenomenalny zapach jak dla mnie, takie ciasteczka z pianka)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-10-05 o 17:11
Stary 2010-10-05, 17:46   #25326
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cześć Wam.

Pewnie moje pytanie pojawiło się tu nie raz, ale mam nadzieje, że mnie nie zbijecie. Szukałam po forach troszkę.
Moje włosy są lekko falowane, a jak czują wilgoć to robią mi się loki. (Zdjęcie z dzisiaj w albumie). Mam do Was pytanie, jak sprawić by fale były bardziej wyraziste i były od nasady? Ostatnio bardzo dbam o włosy i nie chcę ich męczyć papilotami, lokówką itd.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 19:24   #25327
MidnightPoison
Raczkowanie

Dziewczyny, jak to jest z tymi silikonami w końcu? Bo już się pogubiłam. Nie są do końca złe, ale nie należy ich używać bo blokują składnikom odżywczym dostęp do włosa, i jeśli już ich używamy to należy regularnie zmywać je szamponem z SLS, tak?

Nie rozumiem dokładniej tego z silikonami i zimą. Nakłada je się żeby zabezpieczyć włos. Już zacząć silikonowanie, czy jeszcze na to za wcześnie? Nakładacie je na całe włosy czy tylko na końcowki?

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Cześć Wam.

Pewnie moje pytanie pojawiło się tu nie raz, ale mam nadzieje, że mnie nie zbijecie. Szukałam po forach troszkę.
Moje włosy są lekko falowane, a jak czują wilgoć to robią mi się loki. (Zdjęcie z dzisiaj w albumie). Mam do Was pytanie, jak sprawić by fale były bardziej wyraziste i były od nasady? Ostatnio bardzo dbam o włosy i nie chcę ich męczyć papilotami, lokówką itd.
Po własciwej pielęgnacji przyjdzie to z czasem. Z tego co wiem dziewczyny używają stylizatorów które potrafią znacznie wzomocnić skręt.
Nie ma właściwie gotowej odpowiedzi na to pytanie, przejrzyj codzienniki kręconowłosych i poczytaj forum

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

MidnightPoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 20:03   #25328
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MidnightPoison Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak to jest z tymi silikonami w końcu? Bo już się pogubiłam. Nie są do końca złe,
zgadza się, nie są złe

Cytat:
bo blokują składnikom odżywczym dostęp do włosa,
mogą utrudniać

Cytat:
i jeśli już ich używamy to należy regularnie zmywać je szamponem z SLS, tak?
tak, lub przynajmniej szamponem z łagodniejszymi detergentami

prócz tego silikony poprawiają wygląd włosów (działają jak makijaż); wygładzają, tymczasowo uzupełniają ubytki; w jakimś stopniu ochraniają przed mechanicznymi uszkodzeniami

Cytat:
Nie rozumiem dokładniej tego z silikonami i zimą. Nakłada je się żeby zabezpieczyć włos
jeśli zima jest sucha, a poprzednia taka była, z włosów łatwiej ucieka woda; silikony działają tu jako emolienty: tworzą film na włosie, który zapobiega tej ucieczce

Cytat:
. Już zacząć silikonowanie, czy jeszcze na to za wcześnie? Nakładacie je na całe włosy czy tylko na końcowki?
sama musisz sprawdzić kiedy się będą dobrze sprawować; teraz wilgotność nie jest jeszcze taka zła;

ja używam odzywek b/s lub d/s z silikonami, czyli nakładam de facto na całe włosy.

[/QUOTE]
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 20:45   #25329
jumaatt
Rozeznanie

Chodzi o to, żeby być świadomym, że silikony same w sobie nie dostarczają włosom żadnych składników odżywczych, a nadmierne używanie ich może dawać złudne wrażenie, że włosy są świetnie pielęgnowane, bo ładnie się błyszczą i nie puszą. Dlatego najpierw konieczna jest odpowiednia pielęgnacja, doprowadzenie włosów do zdrowego stanu za pomocą składników nawilżająco-odżywczych, a potem można jak najbardziej używać silikonów, ale świadomie, wiedząc, na jakiej zasadzie działają.
Trafnym wydaje mi się syrenkowe porównanie silikonów do makijażu. Stanowi on niejako tylko wykończenie, ale każdy sobie zdaje sprawę, że nie zastąpi pielęgnacji cery kremami, maseczkami itp. Tak samo silikony nie zastąpią pielęgnacji, ale mogą ją wspomóc i uzupełnić.

Rybiorko, moja pierwsza lektura jutro to będzie Twój naukowy wpis. Już się nie mogę doczekać
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 21:18   #25330
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Rybiorko, moja pierwsza lektura jutro to będzie Twój naukowy wpis. Już się nie mogę doczekać
nie oczekuj za wiele, to w sumie tylko krotki naukowy opis plus maly dodatek co ja mysle, zmienilam moje wypociny bo nie pasowaly do super tekstu Eloe
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-10-05 o 21:20
Stary 2010-10-05, 21:30   #25331
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Wydaje mi się, że moje też nie reagują bardzo na zmianę pogody. Od niedawna stosuję cg (powiedzmy, że cg). Ale wcześniej stosowałam mniej więcej takie metody jak Indios. Wiedziałam co lubią włosy. Teraz tylko się wkurzam, że muszę uczyć się od początku.

Za to znów wróciłam do żelu lnianego. I powiem, że efekt jest całkiem, całkiem. Tylko dla wzmocnienia przed snem na lekko wilgotne nałożyłam trochę żelu z Rossmana. Nie lubię robić niczego z włosami rano. Zawsze było tak, że jeśli starczyło czasu poprawiałam włosy, jak nie szłam do pracy. Jeśli loki mi się nie podobały upinałam je. Ale najczęściej miałam rozpuszczone.

Dziś było tak samo. Oprócz przetrzepania palcami nie zrobiłam nic. Loki od nasady, tylko nie jest jeszcze idealnie. Za to w dotyku takie jak lubię I do tego dążę. Oj, dawno już tak było.
Moje włosy nie lubią rannych poprawiaczy i psikaczy.
Tylko jeszcze ta długość, takie krótkie. Teraz mam mniej więcej jak Rybiorek. Rozumiem Cię teraz, nie cierpię się w krótkich.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 21:35   #25332
Jennifer85
Zakorzenienie

Ja kurka nie czesze wlosow grzebieniem wcale, moge je rozczesac palcami wiec rozczesuje i jest ok. Tylko kurka musze cos wykombinowac zeby mi sie skret dluzej trzymal...

Stary 2010-10-05, 21:42   #25333
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
jak komus bedzie sie nudzic moze dzisiaj wieczorem zajrzec do watku naukowego, zaraz wstawie moje wypociny (polyquaternia), musialam pozmieniac prawie wszystko bo po zobaczeniu co juz tam jest (Eloe)
Tylko mi tu bez pałek
Ale śliczny dopisek u dołu
Można skopiować?

A ja nadal bezsilikonowo Czasem dimethicone w marchewie i nieco pq. Ale poza tym wierna

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 21:55   #25334
Jennifer85
Zakorzenienie

Dziewczyny czy K Pak Joico nadaje sie do kreconych?

Stary 2010-10-05, 21:56   #25335
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Hmm...tak się zastanawiam...
Moje jakoś nie reagują tak na zmieny klimatu, powietrza czy pory roku...
Osobiście bardzo mi to odpowiada, bo przez cały ro kdo stylizacji moge używac to, na co mam ochotę
Szczęściara...
Cytat:
Pielęgnację zimą zmieniam jednak znacznie- dochodzą czeste olejowania, mycie bardziej treściwymi odżywkami, bardziej odżywcze i częstsze maski...
Robię podobnie Więcej olejów, mniej humektantów. I zadowolenie pełne (poza praca ofkors )
Cytat:
Zauważyłam,że nie pasują mi produkty z cukrami.Jakby dostawały się pod łuski i"pęczniały".Włos wtedy taki biedny,twardy i szorstki.
w takim wypadku dziwi mnie Twoje stylizacyjne KWC. KCCC jest z pektyna, a to przecież polisacharyd.
Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Napisz, które zostawiasz
Ech, nici dziś z porządków, więc nie napiszę, niestety. Na pewno przestaję robić emulsję humektantową na bazie receptury KCSS (ale miast gliceryny dawałam ocet jabłkowy), którą dodawałam do Joanny Naturii lnianej. Trzeba sie będzie tez pożegnac z Ariste fioletowym i wyjąć Delię.
Balsam Nivea spożytkowałam niechlubnie i juz nie nabędę. Zostało nieco żelu do włosów z gliceryną Nie umiem wyrzucić
Jak by się tak tak dłużej zastanowić, wszystkie odżywki d/s mogą zostać, wystarczy dodawac każdorazowo kapkę oleju
Ach - i odkryłam ostatnio cudowne zestawienie! Kapka oleju kokosowego plus kapka Bootsa. Świetnie się łączą (Boots z żelem się skawalił), a po rozrobieniu na rękach nie ma białej powłoczki, jaką Boots robi zwykle. Zero puchu, śliczny skręt, ale można łatwo obciążyć. No i następnego dnia lepiej nie powtarzać zabiegu
Polecam posiadaczkom Bootsa i oleju kokosowego.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-10-05, 22:00   #25336
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Ja na studiach już też kilka osób uświadamiałam, że u mnie czysta natura
mnie nikt nie wierzy, że to naturalne (chociaż wcześniej nie prostowałam tylko sobie falowały ale bez ugniatania i tych całych obecnych ceregieli wyglądały inaczej i pewnie obserwatorom nie przyszłoby do głowy że same potrafią się skręcić do tego stopnia)

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Wrzucałam jedno z czasu kiedy farbowałam płomienną iskrą. Delia podobno szybko się wypłukuje. Osobiście polecam takie w proszku, trochę babrania się jest ale efekty niezłe i nie mają żadnych domieszek. Kolor jest zdecydowanie trwalszy niż przy farbowaniu zwykłą farbą. Ogniście rudy ale oczywiście żadna henna włosów nie rozjaśni. Mnie się skręt tylko poprawił jak również włosy wydają się grubsze i objętości trochę więcej.
kurczę nie mogę znaleźć tego zdjęcia... ja nałożę sobie raz ten balsam z delii w moim kolorze, potem go wygonię jakimś slsowcem, pewnie zrobię kilka razy maskę na ciepło i dość znacznie się wypłuka kolor, i tak wtedy będzie rudawy, wtedy balsam ale miedziany i zobaczymy, co wyjdzie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Co myslicie? Zostawiac fale czy prostowac?
nie prostuj, dziewczyno

Cytat:
Miodowy utrwalacz - doświadczenia

Kilka razy użyłam miodowego utrwalacza z receptariusza razem z żelem lnianym i mam takie spostrzeżenie - jest bardzo ładnie tego samego dnia (bardzo bardzo ), natomiast następnego dnia reanimacja włosów jest utrudniona (przynajmniej u mnie).
Zwykle rano wystarczy mi ugniecenie włosów mokrymi rękami z odżywką, aby wyglądać poprawnie (może bez efektu "wow!", ale można się ludziom pokazać ).
Po miodowym utrwalaczu muszę spłukać włosy, albo umyć, jeżeli użyłam go dwa dni pod rząd.
u mnie wcale się nie sprawdza ten specyfik, jednak śmierdzi mi zbyt podczas psikania, chociaż fakt, zapach znika, i jakoś nie zauważyłam różnicy, łatwo z nim było przegiąć, wtedy włosy się kleiły ale w sumie to wszystko, a jak nie przeginałam to nie dawało efektu. Z tym, że moje włosy dość łatwo falują/kręcą się i nie rozprostowują później.

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Cześć Wam.

dla Ciebie są wszystkie podpięte tematy, któe też są w podpisie Eloe

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość
a ja jeszcze ani razu nie widziałam w TBS żadnego serum czy boostera albo jestem ślepa albo we wrocławskiej magnolii ich nie ma (przeczuwam, że opcja nr 1), może któraś z moich krajanek mnie świeci...

Cytat:
tak wiec kupilam te maske z miss jessie's super sweetback treatment (naszpikowana silikonami mozna powiedziec) zamierzam skorzystac z tego ze jak to Syrenka ujela maska ta moze chronic przez mechanicznymi uszkodzeniami (ma fenomenalny zapach jak dla mnie, takie ciasteczka z pianka)
jesteś okropna, ośliniłam klawiaturę tylko wyobrażając sobie ten zapach ogólnie swoimi postami robisz mi strasznie wielką ochotę na wypróbowanie zagranicznych specyfików dedykowanych lokom, są one na ebayu? Bo chyba po świętach lub urodzinach jak będę zbyt bogata (ale nawet nie potrafię sobie wyobrazić takiego stanu ) bym się skusiła na coś, nawet jakby miało do mnie pół świata lecieć, wolę sobie położyc pachnący żel na włosy niż napchać się ciastkami

ja dzisiaj po masłowaniu specyfikiem TBS rainforest do zniszczonych. Zapach - frapujący, konsystencja - bardzo miła. Użyłam pół opakowania tylko (mam to malutkie, samo kosztuje 20 zł, w zestawie z grzebieniem, miniaturkami szamponu i odżywki - 35 zł) ale w sumie na moje włosy, niby najdłuższe do zapięcia stanika ale wycieniowane i takie wychapane ogólnie to trochę za mało, mniej więcej od ucha w dół wszystkie były pokryte a te wyżej to tak po wierzchu. Najpierw wisiały sobie luźno, potem gdy wchłonęły ten specyfik to dołożyłam im odżywki z tej samej serii, pod reklamówkę i podgrzałam, w sumie to prawie... 5 godzin je trzymałam. Włosy fajne w dotyku, poprawnie jest ale póki co tego upragnionego, wypatrywanego szału jeszcze nie zauważyłam, siedzą pod koszulką, może jak je rozpuszczę to się pojawi. Rezygnuję póki co ze spineczkowania - po ścięciu dawało mega, mega objętość, niektóre pasma to prawie pionowo stały, nie mogłam poskromić tego chociaż źle nie wyglądało, bo zdrowe, błyszczące i poskręcane, ale ja jednak dziękuję
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 22:01   #25337
Jennifer85
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1342 o ta mi chodzi Bo znalazlam deep reconstructor i ma napisane, ze jest do CG.
A do Hydratora nie ma nic wiec sie zastanawiam

Bo jestem posiadaczka calej serii i szkoda by bylo jakby tylko ozdabialy polke

Stary 2010-10-05, 22:06   #25338
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
http://cgi.ebay.co.uk/TIGI-Catwalk-C...item1c16215385

Tylko oni teraz zmienili opakowanie,to jest jeszcze stare.
Stary 2010-10-05, 22:07   #25339
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Tylko mi tu bez pałek

Cytat:
Ale śliczny dopisek u dołu
Można skopiować?
Droga Prezesko Zakreconego Zespolu Naukowego Pani moze kopiowac bez pytania (ladnie sie podlizalam?)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-05, 22:09   #25340
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
http://cgi.ebay.co.uk/TIGI-Catwalk-C...item1c16215385

Tylko oni teraz zmienili opakowanie,to jest jeszcze stare.
Dziekuje

Stary 2010-10-05, 22:16   #25341
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy K Pak Joico nadaje sie do kreconych?
kiedys uzywalam rekonstruktora z tej serii, rekonstrukor nie ma silikonow ani pq, nie wiem jak ze skladem odzywek, uzywac mozna ale czy te odzywki sa dostatecznie nawilzajace, trudno powiedziec, a wlasnie nawilzanie i odzywianie to jest to co kreciolki potrzebuja
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-05, 22:17   #25342
Eloe77

Trochę ponadrabiam

Dziękuję za miłe słowa dotyczące artykułu
Mam nadzieję, że artykuł się przyda. Musze dodać, że to ogólne opracowanie i na pewno są składniki, którym warto powświęcić więcej uwagi. Przemyślałam jednak sprawę ( Volyova) i doszłam do wniosku, że lepiej by było każdemu z osobna poświęcnić nieco uwagi.

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
mam dość praca w pracy, praca w domu
Czas odstawić prace do pracy Dlatego właśnie robię teraz to, co robię Chciałam mieć pracę w pracy, a nie w domu.
Cytat:
Wczoraj oglądałam Wasze zdjęcia z poprzednich części wątku pielęgnacyjnego. Wcześniej nie bardzo miałam czas. Niesamowite postępy. To znaczy tylko tyle, albo aż tyle, że ja tez tak będę.
Będziesz tez mieć postępy To niewątpliwe
Cytat:
A mnie coś nie pasuje z tym składem
Lavenda pisała o budyniowatej konsystencji, w jaki sposób ekstrakt miałby przerobić oliwę na budyń? Poza tym jakim cudem pantenol został połączony z oliwą bez emulgatora? Moim zdaniem nie napisali całego składu
mnie to równiez wygląda podejrzanie, ale jeśli weźmiemy połowę oleju i niemal połowę ekstraktu plus nieco zapachu... Ciekawe czy to by wyszło. Nie jest to niemożliwe, ale zgodze się z Tobą, że wygląda podejrzanie.
Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
na pewno nie w ogóle zauważyłam że na wielu helfowych kosmetykach (choćby na mydełku do wlosów) nie jest wypisany cały sqad
pewnie pomijają te mniej ważne szczegóły
bestie...
Cytat:
A proteiny - czy można powiedzieć, że te przenikające to nawilżacze, a te wielkocząsteczkowe to bardziej blokada dla wilgoci (choć oczywiście nie aż taka jak olej czy silikon)?
Widziałam, że Syrenka odpowiedziała już w sprawie zabezpieczenia przed ucieczką wody. Ja dodam tylko o proteinach, że wiele z nich jest też humektantami. Moim zdaniem nie zadziałają jak silikon.
Cytat:
jej narzeczony jak zobaczyl siatke z kosmetykami to sie za glowe zlapal, moj maz sie ucieszyl bo stwierdzil ze miejsca nam w szafie przybylo.
faceci
Mój by się ucieszył z dodatkowego miejsca w lodówce
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź. Jestem pewna, że któraś używa dr bacty, bo na forum spotkałam się z tą nazwą. Zaraz dokładnie poszukam.
Chyba go zamówię.
ja ja uzywam
Jest boska, choć wersję mam najmniejszą. Do moich krótkasów wystarcza. Planuję kupić większą, by móc harmonijkować, bo próby harmonijkowania odciśniętą Dr. Bacty spełzły na niczym
Zamówiłaś? Bo dotarłam dopiero do 147 strony Jutro będe nadrabiać dalej.

Teraz na grzędę - dobranoc

PS. Małgosiu - nie mogę sie doczekać lektury artykułu. Rybiorkowej ofkors również (ale juz rzuciłam tam okiem, bo mnie spałowac chciała )

A Wirly chyba będę musiała zabrać na zakupy

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-10-05 o 22:19
Stary 2010-10-05, 22:19   #25343
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
kiedys uzywalam rekonstruktora z tej serii, rekonstrukor nie ma silikonow ani pq, nie wiem jak ze skladem odzywek, uzywac mozna ale czy te odzywki sa dostatecznie nawilzajace, trudno powiedziec, a wlasnie nawilzanie i odzywianie to jest to co kreciolki potrzebuja
No wlasnie ja mam cala 4 szampon, odzywke, reconstructor i hydrator

Stary 2010-10-05, 22:22   #25344
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
w takim wypadku dziwi mnie Twoje stylizacyjne KWC. KCCC jest z pektyna, a to przecież polisacharyd.
Myślę,że ona nie ma szans mi zaszkodzić.
Najpierw odżywka d/s potem odżywka b/s następnie Tigi dopiero na końcu KCCC.
Chyba nie ma szans postać mi się pod łuski włosa.
W każdym razie tak rozumuję.
Stary 2010-10-05, 22:36   #25345
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Czas odstawić prace do pracy Dlatego właśnie robię teraz to, co robię Chciałam mieć pracę w pracy, a nie w domu.
Będziesz tez mieć postępy To niewątpliwe

ja ja uzywam
Jest boska, choć wersję mam najmniejszą. Do moich krótkasów wystarcza. Planuję kupić większą, by móc harmonijkować, bo próby harmonijkowania odciśniętą Dr. Bacty spełzły na niczym
Zamówiłaś? Bo dotarłam dopiero do 147 strony Jutro będe nadrabiać dalej.
Nauczyciel niestety musi nosić pracę do domu. Nie żebym się skarżyła, ale nie daje rady momentami. Nauczyciel ma uczyć i wychowywać, a nie tworzyć tonę bzdurnych papierów dla każdego ucznia. 40 godzin pracy to fikcja (przynajmniej u mnie i moich koleżanek, mamy dużo więcej). W ciągu miesiąca zamówiłam pomocy książkowych za ponad 300 zł. I tak co jakiś czas. Tak więc nie mogę zostawić pracy w szkole. Kiedyś pani woźna kazała mi iść do domu, bo było już późno.

Dr Bacty kupiłam. Ale to już pewnie przeczytałaś
Wracam do pracy(odsypiałam wczorajszą nocną zmianę pisaniowo-bzdurno-papierową).

Stary 2010-10-05, 22:40   #25346
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
kurczę nie mogę znaleźć tego zdjęcia... ja nałożę sobie raz ten balsam z delii w moim kolorze, potem go wygonię jakimś slsowcem, pewnie zrobię kilka razy maskę na ciepło i dość znacznie się wypłuka kolor, i tak wtedy będzie rudawy, wtedy balsam ale miedziany i zobaczymy, co wyjdzie
Prawdopodobnie niedługo(do końca tego tygodnia) zrobię wpis do dziennika więc będziesz mogła zobaczyć.

Dziś pierwszy raz od dłuższego czasu jestem serio zadowolona z włosów. Strzałem w dziesiątkę okazało się... ugniatanie prawie suchych włosów mokrymi rękami z żelem(tym razem użyty Rossmanna zielony, całe 2,99 w promocji za 500ml). Co prawda pojawił się puch, ale i tak wole mocniejszy skręt i puch niż nijaki skręt i tyci puszak Cóż... nie można mieć wszystkiego... przynajmniej od razu. Reszta dzisiejszej pielęgnacji (niezgodnej z cg) w codzienniku. Jutro najprawdopodobniej będzie kolejny test patentu z żelem. Zobaczy się czy to to.
Tak btw, sorry za ten przypływ nagłych uczuć ale dziewczyny, kocham Was za stworzenie tego forum.

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 22:43   #25347
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

jesteś okropna, ośliniłam klawiaturę tylko wyobrażając sobie ten zapach ogólnie swoimi postami robisz mi strasznie wielką ochotę na wypróbowanie zagranicznych specyfików dedykowanych lokom, są one na ebayu? Bo chyba po świętach lub urodzinach jak będę zbyt bogata (ale nawet nie potrafię sobie wyobrazić takiego stanu ) bym się skusiła na coś, nawet jakby miało do mnie pół świata lecieć, wolę sobie położyc pachnący żel na włosy niż napchać się ciastkami
naprawde tak slicznie pachnie, maska jest rozowiotka i wiesz co? czulam ja przez caly dzien bo zapach sie trzyma na wlosach a w domu sobie jeszcze raz obwachalam w pudelku, i dokladnie to pachnie jak takie piankowe ciasto a druga rapid recovery to pachnie jak ciasteczka maslane choc troche czuc chemii ale za dzialanie to przymykam oko

Cytat:
PS. Małgosiu - nie mogę sie doczekać lektury artykułu. Rybiorkowej ofkors również (ale juz rzuciłam tam okiem, bo mnie spałowac chciała )
hm... od razu spalowac, ze tak powiem Pani Prezesko narzucila Pani bardzo naukowo-powazne podejscie i musialam zmienic moje wypociny na bardziej pasujace to ogolnego klimatu
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-05, 23:12   #25348
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Dziś było tak samo. Oprócz przetrzepania palcami nie zrobiłam nic. Loki od nasady, tylko nie jest jeszcze idealnie. Za to w dotyku takie jak lubię I do tego dążę. Oj, dawno już tak było.
Moje włosy nie lubią rannych poprawiaczy i psikaczy.
Tylko jeszcze ta długość, takie krótkie. Teraz mam mniej więcej jak Rybiorek. Rozumiem Cię teraz, nie cierpię się w krótkich.
ja bardzo często nie robię zupełnie nic rano, ale śpię z takim wałkiem z poduszki pod karkiem i małą częścią czaszki z włosami za poduszką albo jak mam duże łóżko do dyspozycji to śpię wpoprzek i włosy wiszą za łóżkiem. Ja niby taka wiercąca się w nocy a szybko się przyzwyczaiłam do takiego spania, jak nie mogę usnąć to kładę się na brzuchu na rękach i włosy wywracam tak, ok, nie umiem opisywać swoich pozycji i o ile nie przegnę z żelem lnianym wieczorem to tylko tak jakby wkładam palce we włosy i delikatnie masuję skórę żeby odbić włosy od głowy i to wsio.

Cytat:
Ja kurka nie czesze wlosow grzebieniem wcale, moge je rozczesac palcami wiec rozczesuje i jest ok. Tylko kurka musze cos wykombinowac zeby mi sie skret dluzej trzymal...
ja po ostatnim fryzjerze to z 2 lata nie będę się czesać bo normę czesania wtedy wyrobiłam ale włosy o dziwo już po kilku dniach się zbijają już bardziej w swoje loki, aż szok.

Cytat:
A Wirly chyba będę musiała zabrać na zakupy
ale to a propos mojej ślepoty? ja o dziwo znalazłam odżywkę bananową ostatnio na półce, poprzednio nie znalazłam chyba niczego do włosów, no i rainforesta znalazłam ale jakbym go nie widziała to kaplica, po lewej stronie cała wielka szafa jest z nimi. Ale serio, zakochałam się w szamponie do suchych, nie robi mi masakry z włosów jako jedyny normalny szampon (i sanosan też, ale on dla dzieciów ) i serio uwiedli mnie tym pomysłem z minizestawami, to coś dla mnie i moich kapryśnych włosów, nigdy bym się nie skusiła na ten szampon duży a teraz wiem, że go kupię jak wykończę miniaturkę i ten sanosan.

Cytat:
Nauczyciel niestety musi nosić pracę do domu. Nie żebym się skarżyła, ale nie daje rady momentami. Nauczyciel ma uczyć i wychowywać, a nie tworzyć tonę bzdurnych papierów dla każdego ucznia. 40 godzin pracy to fikcja (przynajmniej u mnie i moich koleżanek, mamy dużo więcej). W ciągu miesiąca zamówiłam pomocy książkowych za ponad 300 zł. I tak co jakiś czas. Tak więc nie mogę zostawić pracy w szkole. Kiedyś pani woźna kazała mi iść do domu, bo było już późno.

Dr Bacty kupiłam. Ale to już pewnie przeczytałaś
Wracam do pracy(odsypiałam wczorajszą nocną zmianę pisaniowo-bzdurno-papierową).
bardzo Ci współczuję takiej pracy, kurczę, człowiek idąc na nauczyciela ma ideały, wielkie plany a co, kończy w papierach... ja w sumie słysząc o czymś takim zrezygnowałam z robienia specjalizacji nauczycielskiej, przeraziły mnie też te bzdury, których nas na psychologii uczyli (takiej specyficznej w ramach tej specjalizacji, ogólnie psychologii nie neguję ).

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Prawdopodobnie niedługo(do końca tego tygodnia) zrobię wpis do dziennika więc będziesz mogła zobaczyć.
hmm prawdopodobnie jutro kupię te delie ale chętnie popatrzę na żel z rossmana też się czaję ale muszę wypaprać te, co mam, artiste i joanna rzepa. (tak szczerze mówiąc to się czaję na limitkę essence i dlatego tak drogerie natura lubię )
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 23:28   #25349
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
ja bardzo często nie robię zupełnie nic rano, ale śpię z takim wałkiem z poduszki pod karkiem i małą częścią czaszki z włosami za poduszką albo jak mam duże łóżko do dyspozycji to śpię wpoprzek i włosy wiszą za łóżkiem. Ja niby taka wiercąca się w nocy a szybko się przyzwyczaiłam do takiego spania, jak nie mogę usnąć to kładę się na brzuchu na rękach i włosy wywracam tak, ok, nie umiem opisywać swoich pozycji i o ile nie przegnę z żelem lnianym wieczorem to tylko tak jakby wkładam palce we włosy i delikatnie masuję skórę żeby odbić włosy od głowy i to wsio.

bardzo Ci współczuję takiej pracy, kurczę, człowiek idąc na nauczyciela ma ideały, wielkie plany a co, kończy w papierach... ja w sumie słysząc o czymś takim zrezygnowałam z robienia specjalizacji nauczycielskiej, przeraziły mnie też te bzdury, których nas na psychologii uczyli (takiej specyficznej w ramach tej specjalizacji, ogólnie psychologii nie neguję ).
Nie mam wałka, ale z małej poduszki go robię. A co do Twojej pozycji, chyba rozumiem, wydaje mi się, że śpię tak samo .

Uwielbiam swoją pracę, tylko są takie miesiące, że :baci k:s woją pracą.
A tak poza tym najzwyczajniej na świecie kocham swoje dzieciaki, teraz przyszły nowe i tylko je lubię. Jak pracować w szkole, to tylko w specjalnej. Nigdy tyle się nie śmiałam co tutajIdeały mam dalej, bez tego chyba nie dałabym rady pracować w szkole (6 lat z umiarkowanymi, bombowo jak mówi moja Celinka). W czasie spotkania z rodzicami i katechetką byli moi uczniowie. Raduś siedział sztywno jak kołek (normalnie ma motorek w dupci) i przesyłał mi całuski. I jak można ich nie kochać

Znów mój OT

Stary 2010-10-06, 08:10   #25350
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze jakie ja mam fajne włosy
Jakbyś jeszcze jakieś pozytywy znalazła
Albowiem negatywów Ci u nas dostatek...
Są dłuuugie i gęste?

Cytat:
A mnie się wydaje,że moje wlosy wlaśnie lubią silikony
Tylko Tigi to jedyna rzecz z silikonami jakiej używam,pora chyba wejść na złą drogę
Bardzo możliwe, bo właśnie takie grubaśne i sztywne włosy ciężko jest inaczej ujarzmić. Wiem, co mówię, mam w rodzinie podobny przypadek

Rybiorko - artykuł bardzo mi się podoba, jest konkretny, przystępny i bogaty w informacje Czekam na obiecane dokładniejsze zgłębienie tematu.
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 7 (0 użytkowników i 7 gości)

Zasady wysyłania wiadomości