Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-05, 21:14   #2521
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

tyle z ogladania filmu- odechcialo mi sie;/

moja pije na leżąco , mleko nieraz tez jej na lezaco daje.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

wspolczuje tej baby drcron, czyli jednak zostajecie na miejscu? to mozesz kolowac z tym swoim interesem co chcialas)

moj pies by sam w zyciu nie zjadl takiego czegos wiec mozliwe ze go otruli, tylko skad pewnosc ze akurat oni?;/
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 21:35   #2522
JaGaaaa
Rozeznanie

GG do JaGaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
a czemu Jagi nie ma u nas na forum?
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
JaGaaa kilka razy sie tu udzielila ale jakoś tak właśnie rzadko. Na wątku matek Toruńskich się poznałysmy i ostatnio tam mi odpisała, piszac ze tu nam się nie chce wtrącać
JaGaaa... nawołuję- my Cię tu chcemy!! zaglądaj częściej. No i trzeba dopisać Dominisia do listy dzieciaczków
Bywam, bywam!
Ale ja dziewczyny za Wami kompletnie nie nadążam! Podczytuję często wieczorem ale po całym dniu z moją dwójką maluchów zazwyczaj nie mam już siły pisać. I głupio mi tak wyskoczyć z jakimiś "mądrościami" np. raz na miesiąc...
Starszemu teraz rosną piątki i wyje mi całymi dniami o wszystko. A mały ma skok i też daje popalić. Jest 'nieodkładalny' że tak powiem.

Ale jeśli choć trochę mnie kojarzycie to postaram się czasem do Was pisać.

Bo fajnie jest tu z Wami, takie pozytywne jesteście

Braciszek Dominiś - 24.04.2010 r.
JaGaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 21:44   #2523
Ferrou
Zakorzenienie

drcron - co za baba... daj jej popalić, bo co ona sobie wyobraża I ehh,,... jak to otruli psa?????????????????

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
mam jeszcze pytanie
co zakladacie dzieciaczkom jak jest tak zimno jak dzisiaj czy wczoraj jest slonecznie ale okropnie zimno ja Zaglobie < nasze dziecko przez swoja fryzure dostalo takie przezwisko i teraz wszyscy sasiedzi i znajomi mopwia na nia Zagloba > naszej Juli zakladam juz rekawiczki zrobilam jej na szydelku i na wierzch kurteczke z futerkiem pod spodem tylko nie wiem czy nie zacieplo pozniej cykne fotke na spacerze to wstawie jej ubior a czy przykrywacie dzieci kocykami ?? bo ja Julki nie i nie wiem czy nie byloby jej cieplej pod kocykiem poradzcie cos prosze

my jak jest tak 10-15stopni to body z długim rękawem, bluzę lub sweterek, rajtuski + cienkie spodenki lub tylko grubsze, buciki, do tego kurteczka taka jesienna więc nie jest jakaś gruba, czapeczka. Do tego przykrywam tym czymś na nóżki co było w zestawie z wózkiem, jak jest bardzo zimno, że temp poniżej 10 to jeszcze kocyk daję. W sumie ubieram go tak jak siebie - sweterek plus kurtka

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

spytaj ferrou ona ma wkońcu wątek o farbowaniu
A dyrektor brak slów fajnie ze jesteś zawzieta

brak słów na ludzi oprócz tych głosów jacyś fachowcy powinni to jeszcze weryfikowac wszystko
hehe niby mam ten wątek, ale co ja wiem o farbowaniu W sumie Palette jest niezłą farbą którą bardzo trudno wypłukać, wchodzi dość głęboko w strukturę włosa, trzyma się nieźle Siwiznę przykrywa (sprawdzone na własnych włosach )

teoretycznie w regulaminie tego konkursu jest napisane że: "Decyzję o przyznaniu nagród podejmie jury redakcyjne, biorąc pod uwagę walory treści zamieszczonych wpisów, związek z tematem konkursu oraz oceny innych Użytkowników." - oceny użetkowników na ostatnim miejscu są... i niby to jury podejmowało decyzję...

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
To jest postawa godna profesjonalistki. Dla mnie jesteś najlepsza
dziekuję

Cytat:
Napisane przez cigi Pokaż wiadomość

Szkoda, mnie sie podobal bardzo twoj "twor".
A co do tego typu konkursow, to przyznam, ze nie do konca pozytywnie sie do nich odnosze, takich w ktorych publika glosuje ( a nie jury zlozone z especjalistow i znawcow), bo Ci, ktorzy nie maja wielu znajomych, lub ich nie poinformowali nie maja praktycznie szans, nawet jesli maja duzy talent. I to dotyczy konkursow w roznych dziedzinach.

Mnie własnie tez coś takiego denerwuje w tego typu konkursach. Można mieć swoich znajomych, jasne że bedą oni dawać najwyższą ocenę, ale gdyby jeszcze ta praca coś w sobie miała... i to nie jest tylko moje zdanie No ale cóż, jeszcze multum konkursów przede mną

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
sasiadka odebrala mi wyniki badan malej, okazalo sie ze juz dzisiaj byly.
Morfologia ok, i SKAZY NIE MA;P
to super

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
ja dzisiaj z Gabryska wyszlam z domu po 12, a wrocilysmy....17.30! Poszlysmy sobie do centrum handlowego takiego malego-pol godzinny spacer w jedna strone. I tam pracuje w stoisku z lodami moja kolezaka (lody przepyszne tak w ogole!) i tak sobie gadamy o dzieciach-ona ma juz 2-ke, a figure jakby nigdy nie rodzila- i gadamy i gadamy i sie mnie pyta czy Gabryska juz zeby ma. Na co ja, ze nie jeszcze. A ona mi za chwile mowi (stojac za lada, kawalek od nas) "przeciez ona na dole ma ząbek". A mnie wmurowalo-zagladam i nie moge znalezc, bo Gabrysiek językiem memła, a potem przy karmienu butlą patrzę
JEST PIERWSZY ZĘBATEK -malusi, calkiem juz przebity przez dziaselko!:ju pi: A matka nie zauważyła no! Moja malutka zębatkaucieszylam sie tak, jakby co najmniej mature na celujacy zdala

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja bym chciała jeszcze tylko z 3 kg stracić, a o te końcowe najciężej
No ale od jutra próbuję, mam nadzieję że mi się uda
ja niby jestem od wczoraj na diecie... ale ją zawiesiłam bo coś nie czuję się na siłach... Jeszcze w niedzielę robiłam pożegnanie z obżarstwem - zamówiliśmy pizzę i od rana już miałam siebie kontrolować. Ale powiedzcie, jak to mam robić jak rano w poniedziałek znalazłam placek śliwkowy w piekarniku zrobiony przez teściową, no jak? no i tak się nim obżeram od wczoraj, bo nikt nie chce go jeść a mi cholernie smakuje
Stary 2010-10-05, 21:52   #2524
yoonka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JaGaaaa Pokaż wiadomość
takie pozytywne jesteście
Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
co za baba... daj jej popalić, bo co ona sobie wyobraża
aaaaaaaaaa
buahahahaha
ale za***iscie Wam to wyszlo!

ferrou... uwielbiam te dni pod tytulem dzien przed dieta... mniam mniam
Stary 2010-10-05, 22:00   #2525
libra777
Zakorzenienie

Ferrou może Ty się ni musisz odchudzać ile Ty ważysz w ogóle?
A i miałam Ci napisac zapodaj linka do wyników tego konkursu o wampirach bo mi się bardzo twój makijaz podobał i chcę zobaczyć ten zwycięzki

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2010-10-05 o 22:01
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 22:10   #2526
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaa
buahahahaha
ale za***iscie Wam to wyszlo!

ferrou... uwielbiam te dni pod tytulem dzien przed dieta... mniam mniam

aaaaaa bo my za***iste jesteśmy

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ferrou może Ty się ni musisz odchudzać ile Ty ważysz w ogóle?
A i miałam Ci napisac zapodaj linka do wyników tego konkursu o wampirach bo mi się bardzo twój makijaz podobał i chcę zobaczyć ten zwycięzki
Oj muszę, muszę.. jak nie pilnuję tego co jem to dupa i brzuch mi rośnie.. teraz wyglądam jak w 6 miesiącu ciąży i widzę jak na twarzy okrągła się robię Jestem dość niska bo jakoś 164/165 i teraz ważę 70 A jeszcze niedawno zeszłam do 63-64......

na pewno chcecie zobaczyć arcydzieło ? Proszę bardzo
http://www.nowekosmetyki.pl/galeria/135/zmierzch
Stary 2010-10-05, 22:30   #2527
cigi
Rozeznanie

Cytat:

Oj muszę, muszę.. jak nie pilnuję tego co jem to dupa i brzuch mi rośnie.. teraz wyglądam jak w 6 miesiącu ciąży i widzę jak na twarzy okrągła się robię Jestem dość niska bo jakoś 164/165 i teraz ważę 70 A jeszcze niedawno zeszłam do 63-64......

Loooooo maaaaaaatko§!!!
Nie no to po prostu zalosny byl ten konkurs i kiepsko to o nim swiadczy jak cos TAKIEGO moglo wygrac; No litosci...
Wyglada jakby sie weglem pomazala ; gdzie temu do Twojego dziela???!!
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 22:35   #2528
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

o boszszsz co to ma być ona wygrała?????? większej chały to chyba nie widziałam to ja lepiej wyglądam po kapieli jak nie zmyję makijażu i mi się rozmaże no masakra jakaś nie no ręce opadają to na bank był jakiś szfindel
Twój był ekstra i taki profesjonalny
Ja przy wzroście 168 ważę teraz 79 i to trochę za dużo chciałabym zejść do 70
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 22:39   #2529
cigi
Rozeznanie

Cytat:
ja niby jestem od wczoraj na diecie... ale ją zawiesiłam bo coś nie czuję się na siłach... Jeszcze w niedzielę robiłam pożegnanie z obżarstwem - zamówiliśmy pizzę i od rana już miałam siebie kontrolować. Ale powiedzcie, jak to mam robić jak rano w poniedziałek znalazłam placek śliwkowy w piekarniku zrobiony przez teściową, no jak? no i tak się nim obżeram od wczoraj, bo nikt nie chce go jeść a mi cholernie smakuje
Mniaaaaaaaaaaaaaaaaaam

mrowak gratuluje zebolka

I uwaga, po wielu meczacych dniach u nas tez wylazl w koncu PIERWSZY ZEBUCH ;
Jeszcze go wlasciwie nie widac, ale czuc juz, a wczoraj slychac bylo jak sie lyzeczka stukalo; jupiii
No i ja myslalam, ze teraz zegnajcie trudne nocki i marudzenie i co?...
I gorne dziaselka cale spuchniete. Znowu bedziemy czekac;

A Basia dostala dzis naszyjnik z bursztynow, na zeby wlasnie; To wychodzi na to, ze za tego pierwszego zabka dostala.
Spi w nim, mam nadzieje, ze jej on nie poupycha gdzies na szyjce, ze sie nie zaplata itd ; no i oby pomogl

Dzis Cora usypiala ponad godzine, dzidziol niecny ;
Ale to dlatego ze przekimala sie wczesniej z 20 minut i spiaca bestyja nie byla. No ale juz spi...
Stary 2010-10-05, 22:40   #2530
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
a czemu Jagi nie ma u nas na forum?

właśnie dostałam paczkę z hippa i jest tam między innymi słoiczek ryż kurczak pomidor po 8 m-cu jestem w szoku,że już można podawac pomidora,przcież on chyba najsilniej uczula
jeszcze jak karmiłam to właśnie najdłużej nie mogłam jeśc nic pomidorowego bo zaraz była wysypka i chyba mu tego jeszcze nie dam po 8 może później.wogóle jakie są dania po 8 spagetti,lasagne itp
dzięki za zdrówko dla Amelki już jej lepiej, tzn w ogóle nie było strasznie, bo tylko kataru w sobote dostała, ale jak spała to nie mogła swobodnie oddychac, dziś już spokój, ale pokasłuje jeszcze, byłyśmy dzis u lekarza, wsio ok. Nic poważnego
a co do pomidorów, to my po wakacjach byliśmy kilka dni u mojej kuzynki w niemczech i tam kupiłam pare słoiczków, ostatecznie przywiozłam je do polski i teraz dopiero je małej daje i własnie tam było spagetti z pomidorami i dzis dostała pomiory z fasolką i kurczakiem (to było od 4 czy 5 miesiąca). Wcześniej już to spagetti dostała i nic jej nie było. Ja w sumie po czasie zaczaiłam, że pomidory to u nas się później wprowadza
a co do brzoskwini to próbowałam kilka razy i mała ma po nich problemy z brzuszkiem, więc odkładamy to na później

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
mloda spi wiec czas pomalowac pazurki, bo juz nie moglam na nie patrzec, a brwi wyrywalam o 1 w nocy wczoraj:P
jezu moje brwi tez czekają na depilację, ale chyba prędzej same wypadną, bo akurat mi się o nich przypomina jak się gdzies spieszę.

Darusia, ty nie pisałaś że masz tą siateczkę?? bo coś mi sie tak wydawało i własnie chciałam cie zapytać czy dostane to w sieradzu, czy na necie zamawiać

Cytat:
Co do ubioru to ja nie ubieram tak bardzo ciepło,wogóle np on szybko bez czapki zaczął wychodzic na spacery,teraz też nie przesadzam tfutfu ale jeszcze nawet kataru nie miał,oprócz sapkowego do 3 m-ca
dzisiaj np rajtuzki i dżinsy plus bucik,góra:body dł bluzka i bluza polar i czapka

idziemy teraz do galerii to zobaczę te nestle kaszki
też tak ubieram

Cytat:
ja dzisiaj z Gabryska wyszlam z domu po 12, a wrocilysmy....17.30! Poszlysmy sobie do centrum handlowego takiego malego-pol godzinny spacer w jedna strone. I tam pracuje w stoisku z lodami moja kolezaka (lody przepyszne tak w ogole!) i tak sobie gadamy o dzieciach-ona ma juz 2-ke, a figure jakby nigdy nie rodzila- i gadamy i gadamy i sie mnie pyta czy Gabryska juz zeby ma. Na co ja, ze nie jeszcze. A ona mi za chwile mowi (stojac za lada, kawalek od nas) "przeciez ona na dole ma ząbek". A mnie wmurowalo-zagladam i nie moge znalezc, bo Gabrysiek językiem memła, a potem przy karmienu butlą patrzę
JEST PIERWSZY ZĘBATEK -malusi, calkiem juz przebity przez dziaselko!:ju pi: A matka nie zauważyła no! Moja malutka zębatkaucieszylam sie tak, jakby co najmniej mature na celujacy zdala
gratulacje!!!!! dorośleją nam dzieciaczki

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
gratuluje zebolka

a u nas na gorze sie wyrzyna zabek bo jest juz dziaselko rozprute a te dwa na dole to tylko z za dziaselka wychodza takie malusie
a jak u waszych dzieciaczkow ?? czy zabek jak rosl to odrazu byl taki duzy czy malutki bo u nas sa takie malusienkie ale sa i na gorze sie juz wyrzynaja

co do dania popalic to mam juz plana zaczne od odkurzania o 5 rano < Jula juz nie spi o tej godzinie > wiec jej nie obudze a nasz odkurzacz chodzi jak traktor pojade jeszcze do dziadka Tzta i sie mu wyzale ,dodajac jeszcze 3 grosze swoje > jaka to ja z Julka i Tztem jestem biedna jak nas wykozystuja i ponizaja i dziadek zrobi swoje hehe
dzisiaj na wiosce sasiadom tez powiedzialam jaka u nas sytuacja bo wszyscy mojego tescia uwazaja za swietego i takiego dobrego
on potrafil pojsc na wioske powiedziec ze kupil nam wozek ciekawe ktory bo jeden kupilismy my a na drugi kase dala moja mama wiec ja szybko prostowalam wszystko co mowil a wystarczylo pojsc tylko do jednej sasiadki najwiekszej plotkary w wiosce

tak tak mial sie do niej wyprowadzic no ale jej sie spodobal ten dom a ze ona ma dwie corki wiec ja sobie tak wyedukowalam ze jedna bedzie miala tamten dom co teraz ona mieszkala no a dla drugiej trzeba cos zorganizowac wiec trzeba nas sie pozbyc i ona bedzie tutaj z nimi mieszkala ale do tego dojdzie po moim trupie
a w ogole to dzisiaj zlozylam na nich doniesienie na policji o otrucie naszego psa dzisiaj przyszly wyniki sekcji no i wyszlo ze pies zostal otruty srodkiem ktory znajduje sie w trutkach na myszy i szczury nie pamietam jak sie to nazywalo

u nas tez jest ta tradycja
a czemu oni tego pieska otruli? nie lubili go?
jak czytam twoje przeboje z ta panią to od razu przypomina mi się historia mojego przybranego dziadka (wtedy nie wiedziałam, że on przybrany, bo żył z moją babcią od czasów kiedy jeszcze mnie na świecie nie było), po smierci babci poznał kobite i ona taki bałagan w głowie mu zrobiła, że szok. Opowiadała ile to nam (mi i mojej siostrze) pieniędzy daje, my mówiłyśmy, ze to nie prawda, ale on nie wierzył. Strasznie długa ta historia w każdym razie ostatecznie dziadek uważał, że jesteśmy przeciwko nim, zerwał z nami kontakt, wyjechali na śląsk, bo on tam jakiś spadek dostał, pobrali sie. Ciort z tym wszystkim, ale zawsze mi było szkoda, że straciłyśmy naprawde cudownego dziadka bardzo dobrze go wspominam (zanim jeszcze poznał ową panią), wydaje mi się, że po smierci babci poczuł się samotny, bał się może tego... zawsze myślałam, że jak dorosnę to go odnajdę... niestety dziadek umarł... dowiedziałam się chyba 2 lata później...
tak zesmuciłam!! w każdym razie mam nadzieję, że uporasz się nimi a w szczególności z panią, trza ostro: A KYSZ!!

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
A ja wyrodna matka nie kupiłam iecku nic z okazji pierwszego ząbka. No chyba że policzę zimową czapeczkę kupioną H&M taką z uszkami i kokardką
heh mamy tą samą czapeczkę, trudno się było jej oprzeć

Cytat:
cicho z tym ciastem!! ja tez się za siebie wzięłam od dziś i prosze mi tu nie pisac o tych pysznych rzeczach na szczęście u mnie tylko ja piekę ciasta ale zawsze można kupić... hehe dziś wszystkie słodkości z wystaw do mnie krzyczały: mnie wybierz!! zatrzymałam się nawet parę razy, ale nie dałam się! a to dopiero 1 dzień
Stary 2010-10-05, 22:44   #2531
cigi
Rozeznanie

Cytat:
o boszszsz co to ma być ona wygrała?????? większej chały to chyba nie widziałam to ja lepiej wyglądam po kapieli jak nie zmyję makijażu i mi się rozmaże no masakra jakaś nie no ręce opadają to na bank był jakiś szfindel
Twój był ekstra i taki profesjonalny
Ha ha ha, no dokladnie tak. Ale jaja; zenada normalnie

Dziewczyny, to ja Was pociesze ; ja mam 164 i waze 47, przed ciaza 49;
Ale wesole to nie jest, bo laskowata wcale nie jestem;
No moze, jak sie nie przyjrzy dokladnie. Nogi chude, rece chude (i zylaste na dodatek ), tylka brak, ale brzyszek oczywiscie JEST;
Stary 2010-10-05, 22:45   #2532
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

pięknie jej wyszło, wprost idealnie na zabawę choinkowa do podstawówki wg mnie tego makijażem nazwać nie można

cigi dawaj fotki Basi w kiteczkach!!
Stary 2010-10-05, 22:46   #2533
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
A Basia dostala dzis naszyjnik z bursztynow, na zeby wlasnie; To wychodzi na to, ze za tego pierwszego zabka dostala.
Spi w nim, mam nadzieje, ze jej on nie poupycha gdzies na szyjce, ze sie nie zaplata itd ; no i oby pomogl
śpi z naszyjnikiem????
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 22:57   #2534
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Możliwe z tymi truskawkami tak jak mówisz nie raz mnie od kupnych brzuch bolał starą babę a co dopiero dziecia ale mam w ogródku na 100% ekologiczne więc sobie używam chociaz mały jeszcze w tym roku nie jadł ale za rok.

Tez pomyslałam o tym kombinezonie czy starczy na zimę jeden nie sądzę ja jeszcze nie kupiłam bo mój Miko rośnie jak na drożdżach poczekam az się naprawdę ochłodzi na razie dwie kurteczki ma i starczy
napewno jeden nie wystarczy ja mam same jakoś a teraz co już sa dobre jeden większy ale też nie wiem czy przepykam w tym przez zime ale jak coś poszukam używki na allegro nie będe inwestowała . szkoda mi kasy na dwa miechy ew może coś na lumpie trafie , mam już dla Oli piekną różową kurtke z HM na wiosne boska normalnie jest

Cytat:
drcron - co za baba... daj jej popalić, bo co ona sobie wyobraża I ehh,,... jak to otruli psa?????????????????

my jak jest tak 10-15stopni to body z długim rękawem, bluzę lub sweterek, rajtuski + cienkie spodenki lub tylko grubsze, buciki, do tego kurteczka taka jesienna więc nie jest jakaś gruba, czapeczka. Do tego przykrywam tym czymś na nóżki co było w zestawie z wózkiem, jak jest bardzo zimno, że temp poniżej 10 to jeszcze kocyk daję. W sumie ubieram go tak jak siebie - sweterek plus kurtka

hehe niby mam ten wątek, ale co ja wiem o farbowaniu W sumie Palette jest niezłą farbą którą bardzo trudno wypłukać, wchodzi dość głęboko w strukturę włosa, trzyma się nieźle Siwiznę przykrywa (sprawdzone na własnych włosach )

teoretycznie w regulaminie tego konkursu jest napisane że: "Decyzję o przyznaniu nagród podejmie jury redakcyjne, biorąc pod uwagę walory treści zamieszczonych wpisów, związek z tematem konkursu oraz oceny innych Użytkowników." - oceny użetkowników na ostatnim miejscu są... i niby to jury podejmowało decyzję...

dziekuję

Mnie własnie tez coś takiego denerwuje w tego typu konkursach. Można mieć swoich znajomych, jasne że bedą oni dawać najwyższą ocenę, ale gdyby jeszcze ta praca coś w sobie miała... i to nie jest tylko moje zdanie No ale cóż, jeszcze multum konkursów przede mną

to super

Co do diety to jak nie możesz sie opanowac to nie jedz wieczorem moja kolezanka tak sporo zgubiła jadła słodycze - oczywiście starała się je ograniczać ale ostatni posiłek jadła o 17 ja kiedyś też tak robiłam idzie przywyknąc a sa efekty no i nie trzeba jakiś diet pilnowac a no i do obiadu jedz np mięso z warzywami bez ziemniaków itp w miare możliwosci i też bedzie cacy. ja tam jak skończe karmić wezme moje tajne tabsy . mam cos w stylu meridi brałam już kiedys super się po tym czuje i nie mam efektów ubocznych

Cytat:

Brak mi słów . sama bym się tak potrafiła pomazac .
Przykre

Cytat:
Mniaaaaaaaaaaaaaaaaaam

mrowak gratuluje zebolka

Jeszcze go wlasciwie nie widac, ale czuc juz, a wczoraj slychac bylo jak sie lyzeczka stukalo; jupiii

Ale to dlatego ze przekimala sie wczesniej z 20 minut i spiaca bestyja nie byla. No ale juz spi...
zdejmij jej ten naszyjnij nie wolno niz dziecku wieszać na szyjce , zaczep to gdzieś jej na łóżeczku ale nie na szyji
Stary 2010-10-05, 23:01   #2535
cigi
Rozeznanie

No spi; Wlasnie sie wahalam, ale ma byc na bol zebow, a zabki bola w nocy; on jest krociutki, wiec nigdzie sie nie powinien zamotac, a Basia spi dosc spokojnie teraz, o ile szybko zareaguje, jak sie przebudza do karmienia; Co do wgniatania sie w szyjke, obserwowalam w dzien i nie zauwazylam nic zlego; Bede obserwowac

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

One sa specjalnie dla niemowlat robione, tutaj dzieci je nosza i podobno pomagaja. Ale sama sie nad ta noca zastanawialam. Bursztynki sa malutkie, krociutki sznureczek;
Myslicie ze lepiej zdjac?
Stary 2010-10-05, 23:07   #2536
aixa
Rozeznanie

Cytat:

nie wierzę, że coś takiego wygrało BOJKOTUJĘ TAKIE KONKURSY!!!!!!!!!!!
Mrówcia brawo dla Gabrysi za zębolka a matka nie zauważyła

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 23:11   #2537
Ferrou
Zakorzenienie

Ale się uśmiałam Dziewczyny, jesteście boskie, przy ostatnim komentarzu o imprezce choinkowej w podstawówce to aż oplułam monitor No ale co zrobić, trzeba przyjąć jak jest

Teraz jest tam kolejny konkurs, na jesienny look i właśnie tworzę opis Teraz niby samo jury ma oceniać no ale się zobaczy

Cytat:
ja zawsze marzyłam o wadze 60 kg... i tak marzę sobie o tym od liceum...

Cytat:
Mniaaaaaaaaaaaaaaaaaam

mrowak gratuluje zebolka

Gratuluję ząbków
Kurcze, może mój też przez to nie śpi, bo mu zęby idą... Ja mu codziennie w paszczę zaglądam i nic nie widzę, żadnego zaczerwienienia, podrażnienia itp itd, pod łyżeczką też nie słychać.

Aniap. no wiem czego unikać, bo kiedyś tak zrzuciłam prawie 15kg - nie jeść ziemniaków, nie obżerać się chlebem, słodyczami, zrezygnować z żółtego sera, majonezu. to ja to wiem.. gorzej z wykonaniem Mimo że prawie na siebie patrzę z obrzydzeniem, dupsko codziennie rośnie to jakoś nie czuję się na siłach Skonczy się placek śliwkowy to zacznę działać
Stary 2010-10-05, 23:13   #2538
aixa
Rozeznanie

Cytat:

Co do diety to jak nie możesz sie opanowac to nie jedz wieczorem moja kolezanka tak sporo zgubiła jadła słodycze - oczywiście starała się je ograniczać ale ostatni posiłek jadła o 17 ja kiedyś też tak robiłam idzie przywyknąc a sa efekty no i nie trzeba jakiś diet pilnowac a no i do obiadu jedz np mięso z warzywami bez ziemniaków itp w miare możliwosci i też bedzie cacy.
potwierdzam ja nie jem ziemniaków od prawie 4 lat (do obiadu)

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 23:16   #2539
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale się uśmiałam Dziewczyny, jesteście boskie, przy ostatnim komentarzu o imprezce choinkowej w podstawówce to aż oplułam monitor No ale co zrobić, trzeba przyjąć jak jest

Teraz jest tam kolejny konkurs, na jesienny look i właśnie tworzę opis Teraz niby samo jury ma oceniać no ale się zobaczy

ja zawsze marzyłam o wadze 60 kg... i tak marzę sobie o tym od liceum...

Gratuluję ząbków
Kurcze, może mój też przez to nie śpi, bo mu zęby idą... Ja mu codziennie w paszczę zaglądam i nic nie widzę, żadnego zaczerwienienia, podrażnienia itp itd, pod łyżeczką też nie słychać.

Aniap. no wiem czego unikać, bo kiedyś tak zrzuciłam prawie 15kg - nie jeść ziemniaków, nie obżerać się chlebem, słodyczami, zrezygnować z żółtego sera, majonezu. to ja to wiem.. gorzej z wykonaniem Mimo że prawie na siebie patrzę z obrzydzeniem, dupsko codziennie rośnie to jakoś nie czuję się na siłach Skonczy się placek śliwkowy to zacznę działać
trzymam kciuki za kolejny, miejmy nadzieję, że SPRAWIEDLIWY!!
u nas tez zębów brak, dzis pediatra sprawdzała i powiedziała, że jeszcze troooooooochę

ja mam 161cm (a tak sero to jakieś 159, ale to głupio brzmi i wygląda, więc oficjalnie podaje 161), ważę teraz jakieś 55-56 i od zawsze marzy mi się 50 najbliżej byłam jakies 3 lata temu, doszłam do 52, na diecie south beach. Kurde, żeby te wszystkie dobre rzeczy były zdrowe a przede wszystkim nie tuczące
Stary 2010-10-05, 23:28   #2540
cigi
Rozeznanie

Wlasnie czytalam opinie o naszyjnikach, na forum i niby nie ma ryzyka, ale chyba jej sciagne jednak... Pryz pierwszej pobudce, powinna byc niedlugo.
Ale wiecie co, czyzby mozliwe bylo, ze juz zadzialaly? Bo Maluch spi na razie spokojnie, normalnie sie juz wybudzala. Ale moze to przez to, ze dzis pozno zasnela, a moze te gorne na razie ja nie bola, a u dolu sie juz przebil;

Dziewczyny pomozcie prosze. Jak sie wstawia taka mordke z zebami u dolu w podpisie? Powiedzcie mi prosze, nie mam zielonego pojecia, bom zielona na forum;

Ferrou u mojej byly spuchniete dziaselka i sa teraz gorne;

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

minka, Basie w kitkach pokaze jak wrzuce foty na kompa

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

ferrou- dziekuje
Stary 2010-10-05, 23:51   #2541
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
No spi; Wlasnie sie wahalam, ale ma byc na bol zebow, a zabki bola w nocy; on jest krociutki, wiec nigdzie sie nie powinien zamotac, a Basia spi dosc spokojnie teraz, o ile szybko zareaguje, jak sie przebudza do karmienia; Co do wgniatania sie w szyjke, obserwowalam w dzien i nie zauwazylam nic zlego; Bede obserwowac

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

One sa specjalnie dla niemowlat robione, tutaj dzieci je nosza i podobno pomagaja. Ale sama sie nad ta noca zastanawialam. Bursztynki sa malutkie, krociutki sznureczek;
ja bym ściągneła zawieś jej to na łózeczku . Strzezonego ...
lepiej nie ryzykować niech nosi w dzień jak jest pod kontrolą .

ferrou - u mnie tez czasem lipa z wykonaniem he he ale tak juz to jest dlatego ja tabletami się odchudzałam bo lipa u mnie z dietami choć źle nie jest mam 4 kg do zgubienia tylko . No i brzuch by mógł być inny ale czego ja wymagam po dwóch ciążach i dwoch CC
choć we słoszech wyleczy lam się z kompleksów baby z jednym dzieckiem , grube jak świnie . wygladały niektóre tak jak ja w 9 miechu , nogi z tona celulitu itp . Stwierdziłam ze ja to przy nich laska bo spokojnie mogę w stroju dwuczesciowycm wyskoczyć . do tego nie mam rozstepów np. takze w sumie przestane chyba marudzić . Poza tym młodsza to już też nie będę
Stary 2010-10-05, 23:54   #2542
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

zdjąc
"podobno" pomagają nie jest warte tego, co mogłoby sie wydarzyc...a poza tym komu wygodnie spac z naszyjnikiem? spałabyś z takim?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 00:05   #2543
cigi
Rozeznanie

Cytat:
zdjąc
"podobno" pomagają nie jest warte tego, co mogłoby sie wydarzyc...a poza tym komu wygodnie spac z naszyjnikiem? spałabyś z takim?
Sa osoby, ktore nosza naszyjniki roznorakie non stop i im to nie przeszkadza. Ja osobiscie sciagam wszystko, pierscionki, zegarki i nawet biustonosze w domu (wlasciwie, to teraz mniej; zegarek non stop potrzebny, stanik podtrzymuje karmiace cycki, na paluchu obraczka; kiedys bardziej mi to wszystko przeszkadzalo ); Ale mysle, ze to kwestia przyzwyczajenia.
Podobno, bo z wlasnego doswiadczenia nie wiem czy pomagaja, ale slyszlam troche takich glosow; No i bursztyn jest zdrowy;
Mysle, ze nic sie nie powinno wydarzyc; no bo jak by to sie moglo stac ?; jeszcze jakby to na gumce bylo, to tak
Ale tez mam troche obawy no i pewnie zdejme; bedzie nosila w dzien

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ----------

dobrej nocki;
Stary 2010-10-06, 00:19   #2544
fasolka73
Rozeznanie

ale mnie zaintrygowałyście tymi bursztynami
Poszukałam i okazuje się, że u nas też jest coś takiego, też się używa tych koralików, i ponoć pomagają, ciekawe...

http://sklep.ekodzieciak.pl/gryzacze...zek-p-845.html

http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,1...aniu_.html?v=2

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4305273

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4508830&start=30

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Jeszcze ciekawostka na tem. bursztynów:

Kilka plusów:
* Odkryto, że kwas bursztynowy działa jak biostymulator - pobudza system nerwowy, reguluje pracę nerek i jelit, jest środkiem przeciwzapalnym i antytoksycznym

*Naszyjnik z bursztynu łagodzi zaczerwienieni spowodowane poceniem się, który ma odczyn kwaśny, w okolicy fałd skóry. Bursztyn pochłania tę kwaśny odczyn, a ciepło ciała pozwala wydobywać się olejkom eterycznym właściwym żywicy bursztynu na zewnątrz i oddziaływać na ciało. Bursztyn wydala jod i kamforę, które łagodzą i ułatwiają gojenie.

* Bursztyn łagodzi bóle dziąseł w okresie ząbkowania. W tym okresie ślina staje się kwaśna. Ten kwaśny odczyn może zostać wchłonięty przez bursztyn. Zmniejsza to również zaczerwienieni okolic pośladkowych, które w okresie ząbkowania rodzice często zauważają zmniejszając ryzyko odparzeń pieluszkowych.

* Bursztyn jest także przydatny w sezonie przeziębień (grypy, katar, bóle gardła) dla całej rodziny.
Im więcej ciepła i życzliwości doświadczają dzieci,
tym bardziej pewne siebie i kochające stają się jako dorośli ...

fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 00:23   #2545
cigi
Rozeznanie

na tej stronie co fasolka wkleila jest napisane przez jakas forumowiczke : "Nie sadze, zeby dziecko sie takim naszyjnikiem moglo udusic, bo sa one dopasowane, nie zwieszaja luzno, dziecko nie moze sobie go wpakowac do buzi." no i wlasnie tak jest, on jest krotki; no nie wiem co robic... Chyba zaczne od pojscia spac

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ----------

Moja mama mowila, ze bursztyny na problemy z tarczyca sie nosi tez, niedoczynnosc chyba, tzn brak jodu zdaje sie, ze o to chodzilo; zmykam
Stary 2010-10-06, 00:26   #2546
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:
na tej stronie co fasolka wkleila jest napisane przez jakas forumowiczke : "Nie sadze, zeby dziecko sie takim naszyjnikiem moglo udusic, bo sa one dopasowane, nie zwieszaja luzno, dziecko nie moze sobie go wpakowac do buzi." no i wlasnie tak jest, on jest krotki; no nie wiem co robic... Chyba zaczne od pojscia spac
No i na tej co sprzedają te naszyjniki też jest napisane, że one są tak specjalnie zrobione, że dziecko może w nich nawet spać....
Hmmm....

---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

cytuję:

Naszyjnik powinien być noszony w kontakcie ze skórą dziecka, aby był skuteczny. Dzieci mogą je nosić cały czas, nawet spać w nich, jedynie należy je ściągać do kąpieli. Dodatkowym atutem jest fakt, że dzieci w nich naprawdę ładnie wyglądają.
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 07:26   #2547
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

he he no własnie jutro Ola kończy pół roku i chyba teraz to już w górki . ja mam jeszcze bardziej przerabane niż TY bo dwójka cały czas w domu. jakby Szymek byl w przedszkolu to by była sielankaNormalni e bym nie wiedziała co mam zrobić z czasem
No u mnie jakby Eryk był w domu to by była sielanka, on już jest w tym wieku że pomaga zająć się małym.Tak to rano musze małego obrobić i jednego i drugiego, z Erykiem do szkoły lece, plecak uwieszony na wózku, w szkole brak podjazdu, to z erwinem i plecakiem idziemy eryka odprowadzic pod klase. W szkole ma 4-5 lekcji, więc tylko dojdę z zakupami do domu i zrobię obiad, a już muszę po eryka iść spowrotemA jak już jesteśmy po szkole w domu to erwina usypiam żeby erykowi w lekcjach pomóc. a jak emil o 17 przychodzi to daję mu obiad( oczywiście co innego niż ja bo on bezmięsny) i wtedy już strajkuję i nic nie robieon po obiedzie przejmuje wszystkie obowiązki, prucz karmienia piersią

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ----------

Cytat:
ja niestety tez z tych co zjadają żeby się nie marnowało(dobra wymówka)

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

Cytat:
No ja nie mogęale się dziwczę postarało. Tak to ja też mogę w takich konkursach brać udzieł, i może coś wygram

---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ----------

Cigi gratuluje zębolka
minka26 mój brzoskwini tez nie może, perypetie brzuszkowe potem ma

fajne te naszyjniki

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 08:25   #2548
anakazar
Zakorzenienie

Witam
Tyle stron do nadrobienia,a ja czasu nie mam na nic.
Pracuję i nawet dla swojej córci czasu nie mam,czuję się okropnie z tego względu,ale w pracy czuję się jak ryba w wodzie-ten klimat i to uczucie,że trzeba to i tamto.
Ale jutro już wracam do domu i pracę zabieram ze sobą.
Nie dałabym tak rady chyba,dziecko pod opieką mamy,całkiem rozregulowana ze swoich nawyków zasypiania-mama ją lula na rękach póki nie padnie jej w ramionach-jak to widzę to aż się boję co to będzie ak wrócimy do domu.

baobabek ciekawa jestem czy coś się ruszyło w sprawie tej rodziny?
mrowak kupiłaś już któryś z tych kosmetyków?

a ja zaszalałam na całego-rozwód mam murowany i zapowiedziany przez męża...
byłam na hennie brwi i tak mnie naszła ochota na zmianę koloru włosów i umówiłam się na jutro z moją fryzjerką na farbowanie na kolor rudy!!ale taki brąz-rudy,bo zawsze mi się podobał,a nigdy nie miałam odwagi-zawsze tylko brąz lub mega ciemny brąz.
Powiedziałam tż-a on kocha ten mój kolor i zawsze powtarza,żebym nigdy nic nie zmieniała,bo tak jest super i że mnie nie widzi w innym kolorze.
No i zapowiedział mi,że jak wróci i nie zastanie w domu brunetki to mnie wyrzuca z domu i mam nie wracac póki nie będę w swoim kolorze;D
Eee pewnie myśli,że się nie odważe,sama też się cykam co to wyjdzie i jak mi w tym kolorze będzie i rany taka zmiana,ale co tam żyje się raz.

Pewnie dla was to śmieszne,ale dla mnie to zmiana ogromna.

Jeju uciekam ,bo robota pali mi się w rękach,ale postaram się zajrzec jeszcze dzisiaj.
A swoją drogą to niesamowite,że ws.Iwony Wieczorek nic kompletnie się nie ruszyło,minęło już tyle czasu i nic,żadnych śladów-dziewczyna jakby zapadła się pod ziemię...;/

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 08:43   #2549
megi-megi
Zakorzenienie

Cześć Laski,
ja Was podczytuję, ale nie mam zbytnio czasu ostatnio, żeby pisać.
Tylko chciałam donieść, że u nas zębów dalej 0 słownie: zero.

I my jeszcze nie chrzciliśmy. Tak ciężko mi się zebrać do kościoła. No i mam teraz dylemat, żeby mały nie zmarzł, jak będzie chrzczony zimą.
A myślicie, że przez telefon da radę załatwić chrzest? Chciałabym, żeby był ochrzczony w Koszalinie.

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

ANAKAZAR - nie bój się, działaj - włosy odrastają. Ja właśnie ciachnęłam się na krótko, a co tam - raz się żyje.

Ferrou - ten konkurs to żenuła normalnie. Aż dalej nie będę się wypowiadać.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:10   #2550
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Dla mnie wygląda jakby została pobita po jakiejś suto zakrapianej imprezie

Cytat:

...
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

heh mamy tą samą czapeczkę, trudno się było jej oprzeć
Zosia wyglada w niej przesłodko

Cytat:

Jak chcesz to wieszaj. Ja bym nie zawiesiła. U nas był przypadek ze smoczkiem na łańcuszku. Mama przypinała smoczek bo mały wyrzucał go cały czas. Jak spał to smoczek wypadł z buzi i spadł obok, mały przywrócił się na boczek. Coś ucisnęło tętnicę i zanim matka zauważyła to już nie oddychał. Przez kilka miesięcy leżał w śpączce. Zamrł

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość

I my jeszcze nie chrzciliśmy. Tak ciężko mi się zebrać do kościoła. No i mam teraz dylemat, żeby mały nie zmarzł, jak będzie chrzczony zimą.
A myślicie, że przez telefon da radę załatwić chrzest? Chciałabym, żeby był ochrzczony w Koszalinie.
Teraz zostawiłabym chrzest na przyszłą wiosnę albo lato.
Chyba się nie da przez telefon ale zawsze możesz spróbować pogadać z księdzem

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości