|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
tyle z ogladania filmu- odechcialo mi sie;/
moja pije na leżąco , mleko nieraz tez jej na lezaco daje. ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- wspolczuje tej baby drcron, czyli jednak zostajecie na miejscu? to mozesz kolowac z tym swoim interesem co chcialas )moj pies by sam w zyciu nie zjadl takiego czegos wiec mozliwe ze go otruli, tylko skad pewnosc ze akurat oni?;/
|
|
#2522 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
Ale ja dziewczyny za Wami kompletnie nie nadążam! Podczytuję często wieczorem ale po całym dniu z moją dwójką maluchów zazwyczaj nie mam już siły pisać. I głupio mi tak wyskoczyć z jakimiś "mądrościami" np. raz na miesiąc... Starszemu teraz rosną piątki i wyje mi całymi dniami o wszystko. A mały ma skok i też daje popalić. Jest 'nieodkładalny' że tak powiem. Ale jeśli choć trochę mnie kojarzycie to postaram się czasem do Was pisać. Bo fajnie jest tu z Wami, takie pozytywne jesteście
|
|
|
#2523 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
drcron - co za baba... daj jej popalić, bo co ona sobie wyobraża
I ehh,,... jak to otruli psa????????????????? Cytat:
![]() Cytat:
niby mam ten wątek, ale co ja wiem o farbowaniu W sumie Palette jest niezłą farbą którą bardzo trudno wypłukać, wchodzi dość głęboko w strukturę włosa, trzyma się nieźle Siwiznę przykrywa (sprawdzone na własnych włosach )teoretycznie w regulaminie tego konkursu jest napisane że: "Decyzję o przyznaniu nagród podejmie jury redakcyjne, biorąc pod uwagę walory treści zamieszczonych wpisów, związek z tematem konkursu oraz oceny innych Użytkowników." - oceny użetkowników na ostatnim miejscu są... i niby to jury podejmowało decyzję... ![]() dziekuję Cytat:
Mnie własnie tez coś takiego denerwuje w tego typu konkursach. Można mieć swoich znajomych, jasne że bedą oni dawać najwyższą ocenę, ale gdyby jeszcze ta praca coś w sobie miała... i to nie jest tylko moje zdanie No ale cóż, jeszcze multum konkursów przede mną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i od rana już miałam siebie kontrolować. Ale powiedzcie, jak to mam robić jak rano w poniedziałek znalazłam placek śliwkowy w piekarniku zrobiony przez teściową, no jak? no i tak się nim obżeram od wczoraj, bo nikt nie chce go jeść a mi cholernie smakuje
|
|
#2524 |
|
Rozeznanie
|
aaaaaaaaaa
buahahahaha ale za***iscie Wam to wyszlo! ferrou... uwielbiam te dni pod tytulem dzien przed dieta... mniam mniam
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
Ferrou może Ty się ni musisz odchudzać ile Ty ważysz w ogóle?
A i miałam Ci napisac zapodaj linka do wyników tego konkursu o wampirach bo mi się bardzo twój makijaz podobał i chcę zobaczyć ten zwycięzki Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2010-10-05 o 22:01 |
|
|
|
#2526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaaa bo my za***iste jesteśmy ![]() Cytat:
i widzę jak na twarzy okrągła się robię Jestem dość niska bo jakoś 164/165 i teraz ważę 70 na pewno chcecie zobaczyć arcydzieło ? Proszę bardzo http://www.nowekosmetyki.pl/galeria/135/zmierzch
|
|
#2527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie no to po prostu zalosny byl ten konkurs i kiepsko to o nim swiadczy jak cos TAKIEGO moglo wygrac; No litosci... Wyglada jakby sie weglem pomazala |
|
|
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to ma być ona wygrała?????? większej chały to chyba nie widziałam to ja lepiej wyglądam po kapieli jak nie zmyję makijażu i mi się rozmaże no masakra jakaś nie no ręce opadają to na bank był jakiś szfindel Twój był ekstra i taki profesjonalny Ja przy wzroście 168 ważę teraz 79 i to trochę za dużo chciałabym zejść do 70
|
|
|
|
|
#2529 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mrowak gratuluje zebolka I uwaga, po wielu meczacych dniach u nas tez wylazl w koncu PIERWSZY ZEBUCH Jeszcze go wlasciwie nie widac, ale czuc juz, a wczoraj slychac bylo jak sie lyzeczka stukalo; jupiii ![]() No i ja myslalam, ze teraz zegnajcie trudne nocki i marudzenie i co?... ![]() I gorne dziaselka cale spuchniete. Znowu bedziemy czekac; ![]() A Basia dostala dzis naszyjnik z bursztynow, na zeby wlasnie; To wychodzi na to, ze za tego pierwszego zabka dostala. Spi w nim, mam nadzieje, ze jej on nie poupycha gdzies na szyjce, ze sie nie zaplata itd ; no i oby pomoglDzis Cora usypiala ponad godzine, dzidziol niecny ;Ale to dlatego ze przekimala sie wczesniej z 20 minut i spiaca bestyja nie byla. No ale juz spi... |
|
|
|
|
#2530 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do pomidorów, to my po wakacjach byliśmy kilka dni u mojej kuzynki w niemczech i tam kupiłam pare słoiczków, ostatecznie przywiozłam je do polski i teraz dopiero je małej daje i własnie tam było spagetti z pomidorami i dzis dostała pomiory z fasolką i kurczakiem (to było od 4 czy 5 miesiąca). Wcześniej już to spagetti dostała i nic jej nie było. Ja w sumie po czasie zaczaiłam, że pomidory to u nas się później wprowadza a co do brzoskwini to próbowałam kilka razy i mała ma po nich problemy z brzuszkiem, więc odkładamy to na później ![]() Cytat:
Darusia, ty nie pisałaś że masz tą siateczkę?? bo coś mi sie tak wydawało i własnie chciałam cie zapytać czy dostane to w sieradzu, czy na necie zamawiać Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak czytam twoje przeboje z ta panią to od razu przypomina mi się historia mojego przybranego dziadka (wtedy nie wiedziałam, że on przybrany, bo żył z moją babcią od czasów kiedy jeszcze mnie na świecie nie było), po smierci babci poznał kobite i ona taki bałagan w głowie mu zrobiła, że szok. Opowiadała ile to nam (mi i mojej siostrze) pieniędzy daje, my mówiłyśmy, ze to nie prawda, ale on nie wierzył. Strasznie długa ta historia w każdym razie ostatecznie dziadek uważał, że jesteśmy przeciwko nim, zerwał z nami kontakt, wyjechali na śląsk, bo on tam jakiś spadek dostał, pobrali sie. Ciort z tym wszystkim, ale zawsze mi było szkoda, że straciłyśmy naprawde cudownego dziadka bardzo dobrze go wspominam (zanim jeszcze poznał ową panią), wydaje mi się, że po smierci babci poczuł się samotny, bał się może tego... zawsze myślałam, że jak dorosnę to go odnajdę... niestety dziadek umarł... dowiedziałam się chyba 2 lata później... ![]() tak zesmuciłam!! w każdym razie mam nadzieję, że uporasz się nimi a w szczególności z panią, trza ostro: A KYSZ!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na szczęście u mnie tylko ja piekę ciasta ale zawsze można kupić... hehe dziś wszystkie słodkości z wystaw do mnie krzyczały: mnie wybierz!! zatrzymałam się nawet parę razy, ale nie dałam się! a to dopiero 1 dzień
|
|
#2531 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny, to ja Was pociesze ; ja mam 164 i waze 47, przed ciaza 49;Ale wesole to nie jest, bo laskowata wcale nie jestem; No moze, jak sie nie przyjrzy dokladnie. Nogi chude, rece chude (i zylaste na dodatek ), tylka brak, ale brzyszek oczywiscie JEST;
|
|
|
|
|
#2532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() cigi dawaj fotki Basi w kiteczkach!!
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
śpi z naszyjnikiem????
|
#2534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przykre Cytat:
|
|
#2535 |
|
Rozeznanie
|
No spi; Wlasnie sie wahalam, ale ma byc na bol zebow, a zabki bola w nocy; on jest krociutki, wiec nigdzie sie nie powinien zamotac, a Basia spi dosc spokojnie teraz, o ile szybko zareaguje, jak sie przebudza do karmienia; Co do wgniatania sie w szyjke, obserwowalam w dzien i nie zauwazylam nic zlego; Bede obserwowac
---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- One sa specjalnie dla niemowlat robione, tutaj dzieci je nosza i podobno pomagaja. Ale sama sie nad ta noca zastanawialam. Bursztynki sa malutkie, krociutki sznureczek; Myslicie ze lepiej zdjac? |
|
|
|
#2536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
BOJKOTUJĘ TAKIE KONKURSY!!!!!!!!!!!Mrówcia brawo dla Gabrysi za zębolka a matka nie zauważyła
|
|
#2537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ale się uśmiałam
![]() Teraz jest tam kolejny konkurs, na jesienny look i właśnie tworzę opis Teraz niby samo jury ma oceniać no ale się zobaczy Cytat:
Cytat:
Kurcze, może mój też przez to nie śpi, bo mu zęby idą... Ja mu codziennie w paszczę zaglądam i nic nie widzę, żadnego zaczerwienienia, podrażnienia itp itd, pod łyżeczką też nie słychać. Aniap. no wiem czego unikać, bo kiedyś tak zrzuciłam prawie 15kg - nie jeść ziemniaków, nie obżerać się chlebem, słodyczami, zrezygnować z żółtego sera, majonezu. to ja to wiem.. gorzej z wykonaniem Mimo że prawie na siebie patrzę z obrzydzeniem, dupsko codziennie rośnie to jakoś nie czuję się na siłach Skonczy się placek śliwkowy to zacznę działać
|
|
#2538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() u nas tez zębów brak, dzis pediatra sprawdzała i powiedziała, że jeszcze troooooooochę ![]() ja mam 161cm (a tak sero to jakieś 159, ale to głupio brzmi i wygląda, więc oficjalnie podaje 161), ważę teraz jakieś 55-56 i od zawsze marzy mi się 50
|
|
#2540 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie czytalam opinie o naszyjnikach, na forum i niby nie ma ryzyka, ale chyba jej sciagne jednak... Pryz pierwszej pobudce, powinna byc niedlugo.
Ale wiecie co, czyzby mozliwe bylo, ze juz zadzialaly? Bo Maluch spi na razie spokojnie, normalnie sie juz wybudzala. Ale moze to przez to, ze dzis pozno zasnela, a moze te gorne na razie ja nie bola, a u dolu sie juz przebil; Dziewczyny pomozcie prosze. Jak sie wstawia taka mordke z zebami u dolu w podpisie? Powiedzcie mi prosze, nie mam zielonego pojecia, bom zielona na forum; Ferrou u mojej byly spuchniete dziaselka i sa teraz gorne; ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- minka, Basie w kitkach pokaze jak wrzuce foty na kompa ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- ferrou- dziekuje
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej nie ryzykować niech nosi w dzień jak jest pod kontrolą . ferrou - u mnie tez czasem lipa z wykonaniem he he ale tak juz to jest dlatego ja tabletami się odchudzałam bo lipa u mnie z dietami choć źle nie jest mam 4 kg do zgubienia tylko . No i brzuch by mógł być inny ale czego ja wymagam po dwóch ciążach i dwoch CC choć we słoszech wyleczy lam się z kompleksów baby z jednym dzieckiem , grube jak świnie . wygladały niektóre tak jak ja w 9 miechu , nogi z tona celulitu itp . Stwierdziłam ze ja to przy nich laska bo spokojnie mogę w stroju dwuczesciowycm wyskoczyć . do tego nie mam rozstepów np. takze w sumie przestane chyba marudzić . Poza tym młodsza to już też nie będę
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"podobno" pomagają nie jest warte tego, co mogłoby sie wydarzyc...a poza tym komu wygodnie spac z naszyjnikiem? spałabyś z takim?
|
|
#2543 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
); Ale mysle, ze to kwestia przyzwyczajenia.Podobno, bo z wlasnego doswiadczenia nie wiem czy pomagaja, ale slyszlam troche takich glosow; No i bursztyn jest zdrowy; Mysle, ze nic sie nie powinno wydarzyc; no bo jak by to sie moglo stac ? ; jeszcze jakby to na gumce bylo, to takAle tez mam troche obawy no i pewnie zdejme; bedzie nosila w dzien ![]() ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- dobrej nocki;
|
|
|
|
|
#2544 |
|
Rozeznanie
|
ale mnie zaintrygowałyście tymi bursztynami
![]() Poszukałam i okazuje się, że u nas też jest coś takiego, też się używa tych koralików, i ponoć pomagają, ciekawe... http://sklep.ekodzieciak.pl/gryzacze...zek-p-845.html http://forum.gazeta.pl/forum/w,572,1...aniu_.html?v=2 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4305273 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4508830&start=30 ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Jeszcze ciekawostka na tem. bursztynów: Kilka plusów: * Odkryto, że kwas bursztynowy działa jak biostymulator - pobudza system nerwowy, reguluje pracę nerek i jelit, jest środkiem przeciwzapalnym i antytoksycznym *Naszyjnik z bursztynu łagodzi zaczerwienieni spowodowane poceniem się, który ma odczyn kwaśny, w okolicy fałd skóry. Bursztyn pochłania tę kwaśny odczyn, a ciepło ciała pozwala wydobywać się olejkom eterycznym właściwym żywicy bursztynu na zewnątrz i oddziaływać na ciało. Bursztyn wydala jod i kamforę, które łagodzą i ułatwiają gojenie. * Bursztyn łagodzi bóle dziąseł w okresie ząbkowania. W tym okresie ślina staje się kwaśna. Ten kwaśny odczyn może zostać wchłonięty przez bursztyn. Zmniejsza to również zaczerwienieni okolic pośladkowych, które w okresie ząbkowania rodzice często zauważają zmniejszając ryzyko odparzeń pieluszkowych. * Bursztyn jest także przydatny w sezonie przeziębień (grypy, katar, bóle gardła) dla całej rodziny. Im więcej ciepła i życzliwości doświadczają dzieci, tym bardziej pewne siebie i kochające stają się jako dorośli ... |
|
|
|
#2545 |
|
Rozeznanie
|
na tej stronie co fasolka wkleila jest napisane przez jakas forumowiczke : "Nie sadze, zeby dziecko sie takim naszyjnikiem moglo udusic, bo sa one dopasowane, nie zwieszaja luzno, dziecko nie moze sobie go wpakowac do buzi." no i wlasnie tak jest, on jest krotki; no nie wiem co robic... Chyba zaczne od pojscia spac
![]() ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Moja mama mowila, ze bursztyny na problemy z tarczyca sie nosi tez, niedoczynnosc chyba, tzn brak jodu zdaje sie, ze o to chodzilo; zmykam |
|
|
|
#2546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmmm.... ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- cytuję: Naszyjnik powinien być noszony w kontakcie ze skórą dziecka, aby był skuteczny. Dzieci mogą je nosić cały czas, nawet spać w nich, jedynie należy je ściągać do kąpieli. Dodatkowym atutem jest fakt, że dzieci w nich naprawdę ładnie wyglądają. |
|
|
|
|
#2547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, on już jest w tym wieku że pomaga zająć się małym.Tak to rano musze małego obrobić i jednego i drugiego, z Erykiem do szkoły lece, plecak uwieszony na wózku, w szkole brak podjazdu, to z erwinem i plecakiem idziemy eryka odprowadzic pod klase. W szkole ma 4-5 lekcji, więc tylko dojdę z zakupami do domu i zrobię obiad, a już muszę po eryka iść spowrotem A jak już jesteśmy po szkole w domu to erwina usypiam żeby erykowi w lekcjach pomóc. a jak emil o 17 przychodzi to daję mu obiad( oczywiście co innego niż ja bo on bezmięsny) i wtedy już strajkuję i nic nie robie![]() ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:26 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Cigi gratuluje zębolka ![]() minka26 mój brzoskwini tez nie może, perypetie brzuszkowe potem ma fajne te naszyjniki
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Tyle stron do nadrobienia,a ja czasu nie mam na nic. Pracuję i nawet dla swojej córci czasu nie mam,czuję się okropnie z tego względu,ale w pracy czuję się jak ryba w wodzie-ten klimat i to uczucie,że trzeba to i tamto. Ale jutro już wracam do domu i pracę zabieram ze sobą. Nie dałabym tak rady chyba,dziecko pod opieką mamy,całkiem rozregulowana ze swoich nawyków zasypiania-mama ją lula na rękach póki nie padnie jej w ramionach-jak to widzę to aż się boję co to będzie ak wrócimy do domu. baobabek ciekawa jestem czy coś się ruszyło w sprawie tej rodziny? mrowak kupiłaś już któryś z tych kosmetyków? a ja zaszalałam na całego-rozwód mam murowany i zapowiedziany przez męża... byłam na hennie brwi i tak mnie naszła ochota na zmianę koloru włosów i umówiłam się na jutro z moją fryzjerką na farbowanie na kolor rudy!!ale taki brąz-rudy,bo zawsze mi się podobał,a nigdy nie miałam odwagi-zawsze tylko brąz lub mega ciemny brąz. Powiedziałam tż-a on kocha ten mój kolor i zawsze powtarza,żebym nigdy nic nie zmieniała,bo tak jest super i że mnie nie widzi w innym kolorze. No i zapowiedział mi,że jak wróci i nie zastanie w domu brunetki to mnie wyrzuca z domu i mam nie wracac póki nie będę w swoim kolorze;D Eee pewnie myśli,że się nie odważe,sama też się cykam co to wyjdzie i jak mi w tym kolorze będzie i rany taka zmiana,ale co tam żyje się raz. Pewnie dla was to śmieszne,ale dla mnie to zmiana ogromna. Jeju uciekam ,bo robota pali mi się w rękach,ale postaram się zajrzec jeszcze dzisiaj. A swoją drogą to niesamowite,że ws.Iwony Wieczorek nic kompletnie się nie ruszyło,minęło już tyle czasu i nic,żadnych śladów-dziewczyna jakby zapadła się pod ziemię...;/
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Laski,
ja Was podczytuję, ale nie mam zbytnio czasu ostatnio, żeby pisać. Tylko chciałam donieść, że u nas zębów dalej 0 słownie: zero. I my jeszcze nie chrzciliśmy. Tak ciężko mi się zebrać do kościoła. No i mam teraz dylemat, żeby mały nie zmarzł, jak będzie chrzczony zimą. A myślicie, że przez telefon da radę załatwić chrzest? Chciałabym, żeby był ochrzczony w Koszalinie. ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- ANAKAZAR - nie bój się, działaj - włosy odrastają. Ja właśnie ciachnęłam się na krótko, a co tam - raz się żyje. Ferrou - ten konkurs to żenuła normalnie. Aż dalej nie będę się wypowiadać.
|
#2550 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
Chyba się nie da przez telefon ale zawsze możesz spróbować pogadać z księdzem
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.

)

> naszej Juli zakladam juz rekawiczki zrobilam jej na szydelku 
W sumie Palette jest niezłą farbą którą bardzo trudno wypłukać, wchodzi dość głęboko w strukturę włosa, trzyma się nieźle
ucieszylam sie tak, jakby co najmniej mature na celujacy zdala
no i tak się nim obżeram od wczoraj, bo nikt nie chce go jeść a mi cholernie smakuje 

co to ma być ona wygrała??????
większej chały to chyba nie widziałam to ja lepiej wyglądam po kapieli jak nie zmyję makijażu i mi się rozmaże no masakra jakaś nie no ręce opadają to na bank był jakiś szfindel 
; no i oby pomogl
bardzo dobrze go wspominam (zanim jeszcze poznał ową panią), wydaje mi się, że po smierci babci poczuł się samotny, bał się może tego... zawsze myślałam, że jak dorosnę to go odnajdę... niestety dziadek umarł... dowiedziałam się chyba 2 lata później...
), tylka brak, ale brzyszek oczywiscie JEST;