|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
|
|
#2552 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
wlozy w niego paluszki albo i cala reke pociagnie i sie zacznie dusic? chcesz, to zostaw, ale ja bym rano zawalu dostala zagladajac w lozeczko - udusila sie tej nocy, czy nie? no ale ja jestem neurotyczna..
|
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem neurotyczna i w dodatku panikara
|
#2554 |
|
Rozeznanie
|
no mi od razu mysli kraza wokol czarnych scenariuszy..
wczoraj prawie na zawal padlam, bo Toś tak mocno spala, ze nie ruszała sie zupelnie, a monitor oddechu miala wylaczony i oczywiscie spanikowalam gdybym nie miala tej niani, to ja nie wiem. chyba bym nie spala!
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A my wróciłysmy z pobierania krwi. Mała była bardzo dzielna. Pani chciała zeby chwilkę popłakała bo wtey lepiej leci krew a tak to musiały cisnąć rączkę i czekac, a ona nic... leżała i się śmiała dzielna, MĄDRA dziewczynka. Ja też oddałam krew i siuśki
|
|
#2556 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam elektronicznej niani ani monitora oddechu. Jak mocno śpi to delikatnie kładę rękę na klatce piersiowej i brzuszku. Zdażyło mi się wybudzić dziecko ze strachu ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
![]() A mamusia już swoje badania zrobiła
|
|
#2557 |
|
Rozeznanie
|
dziekujemy
Witam tak w ogole. Tez mam dziewczyny mieszane uczucia co do tego naszyjnika ); Zdjelam jej przy pierwszej pobudce. Mala spi spokojnie, wierci sie kiedy sie przebudza, a wtedy przebudzam sie razem z nia, wiec jest pod kontrola; ;( ale roznie to bywa z producentami)Fakt faktem, ze mimo, ze sznureczek jest krotki, to jednak jakby sie bardzo postarala to "raczke moglaby wlozyc". Nie jest to rzecz cienka i wzynajaca sie jak lancuszek; koraliki sa milutkie, sladu na szyjce nie zostawiaja. Natomiast, moze to za wczesnie twierdzic, ale mala dzis mi duuuzo lepiej spala. |
|
|
|
#2558 | ||
|
Zakorzenienie
|
jeszcze nie-JESZCZE
a kolor zmieniaj jak najbardziej! Cytat:
Cytat:
a Ty płakałaś? idę z Gabulcem na 3 kontrole do ortopedy-pewnie bedzie dumny ze swojej "kuracji" szerokim pieluchowaniem, ktore juz kazal odstawic co prawda, ale na pewno dzieki niej wszystko jest OK
|
|
#2559 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Anakazar ja też farbowałam na różne kolory i pasemka i czerwone i blond i rude ale i tak zawsze wracam do czarnego jakos tak sie najlepiej czuję |
|||
|
|
|
#2560 |
|
Rozeznanie
|
chwale sie; zakupilam komplet skarpetek dla matki i corki
![]() no po prostu nie moglam sie powstrzymac, ![]() Oto jak wygladamy ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- cos mi sie nie chce zaladowac; dlaczego? pozniej sprobuje |
|
|
|
#2561 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez nie mam niani ani monitora....
|
|
#2563 |
|
Rozeznanie
|
no ja przez ten naszyjnik tak wczraj latalam;
![]() cos nie moge zaladowac foty; blad wyskakuje libra, a gdzie te gebulki? jak wstawic linka? dzieki za gratki; ; zeby rzecz normalna...) dzis juz zabka widac |
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam ale to tylko ku przestrodze.
|
#2565 |
|
Rozeznanie
|
hehe Zwitkowski w DDTVN sie nawrocil i zacheca do chust. no coz, tylko krowa nie zmienia zdania
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Nawrócił ? Ja już kiedyś oglądałam program z nim i gorąco zachęcał do chust ale może też mnie coś wcześniej ominęło
|
#2567 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2568 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- megi megi może już ze chrzcinami do świąt poczekaj Mały będzie większy i jak ubierzesz polarkowy komplet to na pewno nie zmarznie, a przez 10 sek bez czapki w kościele nic mu nie będzie.---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
mały ma czujny sen, i przeważnie wtedy dygnie mu rączka![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#2569 | |||
|
Wtajemniczenie
|
100 lat dla Oli
![]() Ferrou może Ty źle przeczytałaś może to był konkurs na najgorzej umalowaną laskę? ![]() Cytat:
tak,widac od razu przynajmnie u Daniela są szorstkie i przesuszone policzki,występują też na nich krostki,muszę mu więcej nawilżac nawet czasami mu posmaruję bephantenem,czasami ma rumień,najgorzej,że to od razu wyskakuje a długo schodzi ![]() z tymi pomidorkami to pewnie masz rację Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie,że u Was dobrze a ząbki szybko wyrosną i będzie ok właśnie mnie to intryguje,że one tak szybko rosną nie ma nic a po kilku dniach już tak bardzo wystaje. Mrowak ja też karmię na leżąco to raczej jak byli tacy mali to chyba było parcie żeby nie,ale nawet jak karmiłam piersią to on leżał na boczku na płasko czytam dalej....jakoś brak mi czasu aaaa Baobabek wczoraj byłam w Tesco i nie było tych kaszek zobacze w Realu |
|||
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Może poczekam z tym chrztem do wiosny. A spotkałyście się z chrzczeniem takiego dużego dziecka? Obawiam się, żeby mi nie nawiał przed księdzem.
|
#2571 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Minka no właśnie tak sie zastanawiałam nad makaronem bo ja daję gerbera jarzynową z kluseczkami bardzo ją lubi i nie wiem w sumie od kiedy może jesc normalny makaron?bo tam jest napisane,że to z jakiejś mąki durum chciałam sama taka zrobic z tym malutkim makaronem a spagetti z jakim makaronem było? |
|||
|
|
|
#2572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Megi - ja się spotkałam chrzciłam SZymka jak miał ponad rok i już łaził siedział cała msze w wózku i pasłam go biszkoptami żeby był grzeczny
bo tez przegapiłam jakoś a potem moja kuzynka rodziła i nie chciałam jej wozić z brzuchem 300km do mnie i tak się odwlekło Cytat:
Cytat:
![]() pewnie jak miałam z nim zajęcia i dostaliśmy takie jeden z pierwszych jego filmów to już polecał nawet nam na SR pokazywał jak wiazać a to było ponad dwa lata temu . cigi zrobisz jak uważasz pisac sobie mogą ale zawsze to jest sznurek na szyjce i tyle . jakie by to nie było , jakie by nie były koraliki itp.
|
|
#2573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.nowekosmetyki.pl/galeria/157/jesienny-look ten makijaż też wrzuciłam na wizaz https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=473010 No zobaczymy jak teraz będzie, bo teoretycznie jest napisane, że jury podejmuje decyzję, ale jak w rezultacie będzie to sie zobaczy pod koniec miesiąca Ja to tylko stosowałam dietę: MNIEJ ŻREĆ Cytat:
![]() Cytat:
![]() Anakazar, ty tam męza się nie bój i farbuj jak Ci się nie spodoba to zawsze bedziesz mogła się przefarbować Buziaki dla dzisiejszych półroczniaków Erwina, Zosi i Oli Dostałam własnie PW, ze jestem jedną z 10 laureatek tego konkursu o farbowaniu No i znalazlam kolejny konkurs makijażowy, tylko kurcze zimno mi wyskoczyło... Dobrze że jest PhotoShop ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Catroooooo!!!! Uwielbiam Cię Nie wiem jak się Tobie odwdzięczę
|
|
#2574 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie u mojego brata wszystkie jego dzieci też miały razem z roczkiem, i nikt nie nawiał. Brata synek biegał po kościele jak msza byla, ale do samego namaszczania i lania wodą to mama go trzymała. U mnie Eryk zasnął, i się obudził go go wodą zlali ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
I dziekujemy za życzenia
|
|
|
#2575 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosia jak mocno śpi to chrząkanie jej nie rusza niestety. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulujemy no i oczywiście życzymy powodzenia w kolejnym konkursie
|
|
#2576 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja ma pare krostek ale zaczerwienienia nie ma, suche tez bardzo nie sa; i czolko w takich drobniutkich, piaseczku. Co do zabkow, to u nas byly dlugo spuchniete dziaselka; Przedwczoraj cos stukalo o lyzeczke, wczoraj wyczuwalam palcem ale nie bylo bardzo widac, a dzis juz widac bialy paseczek Ja tez karmie Basie na lezaco od urodzenia, w nocy i przed usnieciem. Wczesniej lezala na plasko, ale zaobserwowalam dziwna rzecz- czasem jej mleko nosem kapalo ; Czyli jakos musialo jej sie wlawac w ten kanalik nosowy; I od tego czasu, ma glowke na podusi i tak je i jest ok.![]() Cytat:
A jak beda uciekac, to moze znaczy, ze same wybraly i nie chca byc mlodymi katolikami??? ![]() Wszystkiego naj dla dzisiejszych polroczniaczkow; ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Tylko widze jeden problem; w ktore miejsce go podlozyc, skoro ona spaceruje we snie? Choc teraz mniej; tylko czy wtedy taka gorka nie bedzie jej upychac, bo tak to chowa sie w faldeczce szyjki i jest ok; Najwyzej bede jej wkladala na chwilke, poki nie spi; albo sprobuje tylko za dnia i moze i w nocy, bez naszyjnika, tez bedzie ok; kurka, nie moge skarpetek wrzucic, co za pieron? za duzy plik? ale wczesniej nie bylo problemow |
|||
|
|
|
#2577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niedługo do domku lece,mam w pracy taki fotel niewygodny,że plecy tak mnie bolą,to może jak się przejdę to do siebie dojdę. Mój kot biedny osierocony,jutro z chaty mnie wyrzuci za to,że ją zostawiłam,a powiem wam,bo mój dziadek do mnie przychodzi i kota mi karmi i wczoraj do niego dzwonie i mówię mu,że jak mu się kocie żarło z pudła skończy to niech z paczki przesypie i dziadek mówi"ja wiem dziecko,to koło szafy stoi worek z narysowanym kotem to jej sypne,a tam stoi worek owszem,ale ze żwirkiem ![]() eno zobaczymy jutro po fryzjerze czy klapa czy będzie ok-dam znac ![]() ferrou gratulacje za konkurs,a tamta wygrana to jakaś pomyłka...
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-10-06 o 15:19 |
|
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
To moja pół-solenizantka
![]() 2 mała rozrabiaka 1 w nowej czapeczce
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
ale śliczna
|
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.

; jeszcze jakby to na gumce bylo, to tak
gdybym nie miala tej niani, to ja nie wiem. chyba bym nie spala!
dzielna, MĄDRA dziewczynka. Ja też oddałam krew i siuśki 
); Zdjelam jej przy pierwszej pobudce. 

Mały będzie większy i jak ubierzesz polarkowy komplet to na pewno nie zmarznie, a przez 10 sek bez czapki w kościele nic mu nie będzie.