|
|
#1891 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
![]() ![]() Ja na razie jeszcze nic nie przytyłam na szczęście. W sumie dziwne bo tylko leże Pewnie później przyjdą kg. A ile Ci przybyło?
|
|
|
|
|
#1892 |
|
Wtajemniczenie
|
witam dziewczyny
drugi raz piszę w tym wątku, bo nie mamy na razie internetu w nowym mieszkanku i w pracy mogę się odezwać jedynie.możecie dopisać tylko, że 22lata mam w spisie wszystkich przyszłych mam ![]() Ewelinko masz słodkie fasolki też nie wiedziałam, że one tak jedna na drugiej są, myślałam, że jakoś buźkami do siebie ![]() Hmm mówicie, że jak na słodkie chęć, no i na owoce, to będzie dziewczynka... akurat ja mam na to ochotę, to kto wie z TŻtem się założyliśmy hehe. No, ale jak to dopiero 8tydz ciąży, no to poczekamy trochę jeszcze Generalnie czuję się dobrze, nie mam mdłości, tylko czasem mnie zemdli np. jak otworzę lodówkę bleeee te zapachy. a i ciągle spać bym mogła ![]() tak piszecie o swojej wadze... ja też pewnie nie wyglądam lepiej :P bo mimo niskiego wzrostu 161cm i bardzo drobnej budowy ciała, mam sadełko które wygląda na jakiś 5ty m-c Ej, Przeszkadza większy naturalny brzuch, w obserwacji rosnącego brzuszka na początku?aaaa i w ogóle mam doła szefowa do mnie wczoraj, że OSZUKAŁAM ją zachodząc w ciążę...... bo wcześniej, kiedy dała mi umowę na czas nieokreślony ze względu na kredyt, to mówiłam że póki co dzieci nie planujemy. (wszystko działo się jakoś w czerwcu).... i mówiłam jej o ciąży 3tyg temu, że nie było dzieciątko planowane, no to ona na to, że jak się jest z kimś tyle lat, nie zaszło się w ciążę i teraz nagle po ślubie jest ciąża, to dla niej wygląda na planowane no i że są środki które zapobiegają ciąży, jak ktoś nie chce zajść naprawdę.... echhh mam w przyszłą środę wizytę u gina i USG i może jestem świnia, ale chciałabym dostać zwolnienie, żeby nie przychodzić do pracy oczywiście, żeby z dzieckiem się nic nie działo złego!!
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Hej the sania, ale podła ta twoja szefowa
brak słów...
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1894 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie, aż brak słów. ona i tak swoje myśli. żałuję, że wczoraj jej nie odpowiedziałam bardziej chamsko, ale to chyba przez to że boję się jej.
|
|
#1895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na TLC jest ciąża z zaskoczenia! Ale głuuuuuupota!
|
|
|
#1896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co za chory świat, że kobieta, która zaszła w ciążę powinna czuć się winna i najlepiej biczować się a szefowej codziennie pokazywać plecy na dowód należytego umartwienia. Szefowa chyba zapomniała, że jej też bocian nie przyniósł, tylko jakaś kobieta coś poświęciła, żeby wydać tą wredotę na świat. |
||
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, ale piszecie, nie nadazam!
Ja dzis bylam od rana zalatwiac z NAvem tutejszym ZUsem moje chorobowe i takie tam, duzo sie dowiedzialam, ale przez ta ciaze nie mam w ogole sily, poce sie jak norka, bylam mokrusienka ze prawie zemdlalam u pani przy okienku. Masakra! na szczescie juz jestem w domku, zaraz zaparzam herbatke i wykorzystuje ostatni dzien urlopu, bo od jutra pracuje niestety, ale na szczescie tylko 50%, wiec zdecydowanie mniej ![]() do lekarza probowalam umowic sie z tym tygodniu, ale wszyscy lekarze dobrzy prywatni maja jesienne ferie(tak tak taki rozpieszczony ten kraj i niestety dopiero na poniedzialek sie umowilam, no ale to i takj nie najgorzej, do 21-szego bym nie dotrzymala zdecydowanie, a tak do poniedzialku moze jakos....co do wagi to ja tez nie przytylam ani grama ale moze dlategoze wymiotuje i ogolnie jem malenkie porcje choc czesto ![]() A co u was dzisiaj poza tym?* u mnie lejeeeee.... |
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, to objawy pełną gębą!
U mnie słonecznie, choć mocno wieje... ogólna senność i odrętwienie. Siedzę w robocie i marudzę, że mnie plecy bolą... Zastanawiam się kiedy dziewczyny w pokoju znaczną mieć mnie dość. |
|
|
|
#1899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i .... POSIKAŁAM sie!!!!!!!! ![]() ![]() Lece do pracy szalone kobity
|
|
|
#1900 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
może nawet schudniesz od wymiotowania, bo tak też zdarza się na początku ciąży. a u nas dziś czyste niebo, słonecznie, tylko wiatr łby urywa
|
|
|
#1901 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja juz po wizycie, wiec wyniki z tokso oczywiscie Ok, byla kilka lat temu teraz nie ma sie co obawiac moja dzidzia ma 2 cm całe 2 cm szczescia , widzialam serduszko i wogole, mega szczesliwa jestem..a z usg wyszedl termin na 11.05, a normalnie z ostatniej miesiaczki na 12.05.. nie rozumie, bo myslalm ze bedzie jakas wieksza roznica ![]() i wykazalo usg ze 8 tydzien przeszlo.. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1902 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Aliczka, DariaKom przez Was cały brzuch mi się trzęsie. Jesteście szalone
Ale ja Was rozumiem, bo mi też 100kg grozi. I aby nie być gołosłowną właśnie strzeliłam sobie fotę z telefonu mojego "brzusia" w ciążowych legginsach. I powiem Wam, że i tak tak źle nie wyszedł, bo czarny wysmukla ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mój TŻ też jakoś późno garniak kupił a koszulę dzień przed ślubem Cytat:
![]() Aliczka no to słabiuuutko Ja w ciągu ostatniego roku wrzuciłam 20 kg Eweska, anulinka zaczynamy dziś 11 tydzień
|
|
#1903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A dostałaś może zdjęcie?
|
|
#1904 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1905 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dopiero w 9 jestem
( dokładnie 8 t i 3d).Wczoraj wieczorem mordowałam się z fotką, ale z komórki to wychodzi do d..... TŻ obieciał, że gdzieś mi to zeskanuje, to wrzucę. Siedzę w pracy i robię listę osób, które obdarujemy przed ślubem kołaczami weselnymi. Już mi ślinka cieknie na samą myśl, jakie one dobre, a jakie kaloryczne
|
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
moria, brzucio jak się patrzy!!
|
|
|
|
#1907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz zazdrość to raczej nie jest, bo ona jest po 30 i jak widać po niej, to nie ma w jej życiu chyba miejsca na dzieci. a jak jej powiedziałam 3tyg temu to jeszcze uśmiechnięta mi gratulowała i mówiła, że teraz trzeba się cieszyć tylko...... ehh a ja taki brzuszek jak Ty duży mam teraz w 8tygodniu, ale to naturalny tłuszczyk
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2010-10-06 o 12:25 |
|
|
|
|
#1908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do wymiotw moja mama tak malo jadla w pierwszm trymestrze ciazy ze schudla 4 kilo, a i tak dala rade, wiec rzeczywiscie to chyba normalne ![]() Cytat:
Umowilam sie do lekarza dopiero na poniedzialek, ale dobre i to prawda*? A Tobie juz rosnie brzuszek ? Bo ja mam na razie wydety taki i twardy ale generalnie raczej nic nie widac, a u was juz sie pokazuje? ja ogolnie raczej chuda jestem i slyszalam ze u chudych dziewczyn szybciej wyskakuje a ja raczej niz nie widze. Co do jedzenia w nocy ja mam dokladnie tak samo moria!!!! Mam kolo lozka ciasteczka, sucharek i szklanke wody i podjadam w nocy bo jest w mi w nocy niedobrze mdlo i w brzuchu burczy, wiec robie dokladnie to samo co ty. |
|||
|
|
|
#1909 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Ładna pogoda dzisiaj także spacerek trzeba zaliczyć.
violisia ładnie Ci rośnie dzidzia. Super uczucie patrzeć na takie maleństwo nie?! Moria A później jak będziemy narzekać, że dzidzie mogłyby już wychodzić, bo krzyż boli, bo buty ciężko założyć, bo się wyspać nie da Zobaczycie Dziewczyny nie przesadzajcie z tą wagą, może wcale nie będzie tak źle. Przecież nie jest powiedziane, że jak się teraz nie waży mało to nie mało się tyle. To jest tak indywidualne...ja przytulam ponad 25 kg a po pół roku zrzuciłam wszystko z nawiązką do wagi 58. Mam koleżankę która ważyła bardzo dużo przed ciąża a w trakcie na plusie miała tylko 8 kg. Zobaczycie będzie dobrze Właśnie... kiedy dokładnie macie to prenatalne? Moria o ile dobrze pamiętam masz 20? Eweska chyba 21 a ja 22. U mnie będzie to 12 t3d. Ciekawe jak to będzie widać na tym 3D/4D. Już nie mogę się doczekać...
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-10-06 o 12:38 |
|
|
|
#1910 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I'm sorry ![]() Siasiek , tak zgadza się, usg mam 20'go października. U mnie będzie to skończony 12 t. Wiesz, czasem widać bardzo ładnie dzidzię ale zależy jak się ułoży więc nie nastawiam się na cudne widoki, modlę się tylko aby dzidzia była zdrowa ![]() No a brzuszek to mi rośnie, taaaak, od nocnego podjadania Mój Tżcik patrzy czasem na bój bębenek i mówi do niego " Hej, trojaczki, jesteście tam?"
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2010-10-06 o 12:43 |
|
|
|
|
#1911 |
|
Raczkowanie
|
O ile badania prenatalne to są te, w których pobiera się wody płodowe to na nich można poznać już płeć dziecka
)))). Fajnie Wam.
|
|
|
|
#1912 |
|
Moderatoreska
|
Tak ja mam 21, ciekawa jestem właśnie co tam będzie widać i jak dokładnie, na płeć się nie nastwaiam bo pewnie nie będzie za bardzo widać.
|
|
|
|
#1913 |
|
Zadomowienie
|
postanowienie chodziło mi o usg prenatalne. Jeśli wszystko będzie oki to chyba nie ma sensu robić testów z krwi i innych. I mam nadzieję, że u każdej z nas będzie wszystko dobrze, czego życzę każdej dziewczynie.
|
#1914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale póki co nam się spieszy do brzuszków sporych hehe.robicie prenatalne, bo macie jakieś podejrzenia, że coś może być nie tak, czy dla pewności tylko?
|
|
|
#1915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Duzo nas tutaj na forum, moze sie pomylic To ty masz to USG dzien wczesniej ) A ja ci brzuszka zazdroszcze, jakby mnie rosnal to bym byla spokojniejsza![]() Jeju jak ja doczekam do poniedzialku..... do USG....ehh |
||
|
|
|
#1916 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#1917 |
|
Raczkowanie
|
Na usg prenatalnym chyba nie poznacie płci. Mi chodziło o takie badanie gdzie pobiera się wody płodowe i je się bada - wtedy płeć można poznać na 100%. Te drugie badanie robi się chyba po przekroczeniu jakiegoś wieku matki- by wykluczyć wady płodu.
|
|
|
|
#1918 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Ale okaże się to dopiero ![]() http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...dziecka-13597/ Ja się ogólnie nie nastawiam a jak będzie to się okaże
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2010-10-06 o 13:02 |
|
|
|
|
#1919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w 18 tygodniu, wiec mam nadzieje, ze wtedy juz bedzie widac![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1920 |
|
Raczkowanie
|
Fajnie byłoby.
Swoją drogą ciekawe czy na forum będzie więcej facecików czy dziewuszek. Chyba około stycznia będzie można już poznać odpowiedź. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

drugi raz piszę w tym wątku, bo nie mamy na razie internetu w nowym mieszkanku i w pracy mogę się odezwać jedynie.
szefowa do mnie wczoraj, że OSZUKAŁAM ją zachodząc w ciążę...... bo wcześniej, kiedy dała mi umowę na czas nieokreślony ze względu na kredyt, to mówiłam że póki co dzieci nie planujemy. (wszystko działo się jakoś w czerwcu).... i mówiłam jej o ciąży 3tyg temu, że nie było dzieciątko planowane, no to ona na to, że jak się jest z kimś tyle lat, nie zaszło się w ciążę i teraz nagle po ślubie jest ciąża, to dla niej wygląda na planowane no i że są środki które zapobiegają ciąży, jak ktoś nie chce zajść naprawdę.... echhh
mam w przyszłą środę wizytę u gina i USG i może jestem świnia, ale chciałabym dostać zwolnienie, żeby nie przychodzić do pracy ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)