|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Cytat:
za zdjęcie i stylizację Cytat:
Tylko on nadal jest malutki. Większość dzieciaczków rodzi się takimi jak on jest teraz, po miesiącu. Czyli mam miesiąc z maluszkiem gratis ![]() Klarissa, postaraj się zaraz po karmieniu wyjść, nawet po ten Martuchowy majonez Taki wypad naprawdę pomaga A co do darcia przy kapaniu, to mam nowy sposób smoczek i cisza jak makiem zasiał ![]() Cytat:
![]() Ropiejące oczka przemywałam zwykłą herbatą ![]() _________________________ ___________ A tak tylko mi się przypomniał jeden kawał, który mnie zabił Głupi, ale prześladował mnie cały weekend ![]() Jest piękny, słoneczny dzień. Na trawce opala się naga panna. Nagle, między jej nogami wykopuje się kret, rozgląda się i pyta: - Jeżyk? Cisza, więc podchodzi bliżej i pyta: - Jeżyk? Cisza, więc podchodzi jeszcze bliżej, wącha i pyta: - Jeżyk, żyjesz? ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-10-05 o 21:48 |
|||
|
|
|
#962 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy :
Mam nadzieję, że mnie nie wygonicie, bo ja nadal w dwupaku, ale tu u Was taka fajna dzieciaczkowa atmosferka, że aż żal nie zajrzeć i się nie odezwać...
![]() naked21, świetnie wyglądasz, a Filuś przesłodki Super, że chrzcinki udane! Szczęśliwa, możesz przecież zrobić najpier wywiad środowiskowy dotyczący chrzcin w lokalu. Zapytaj konkretnie ile czasu możecie siedzieć i jakie warunki są dla Ciebie i dziecka. Nie ten to może następny. ja bym się chyba nie zdecywoała na taką imprezę w domku, gdyż po pierwsze nie mam wystarczającej ilości miejsca, po drugie chyba nie miałabym siły wszystkiego przygotować z tak małym dzieciątkiem, a po trzecie do lokalu sama idę jak gość i niczym się nie przejmuję ![]() Zuziczka, nareszcie jesteście w domku! Super mszu, w życiu bym nie powiedziała, że to Ty... Kto Cię tak wystylizował? Tylko nie mów, że sama? Jeśli tak to zdolniacha z duszą artystki z Ciebie ![]() ycnan, dla Boryska, że tak ładnie przybiera na wadze. Może następnym razem już nie będzie przerażony wizytą. Ważne, że Wy jesteście zadowoleni z lekarki.Gratuluję 4 tygodni Cytat:
Cytat:
Udanej wędrówki do kosza na śmieci ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
|
|
#963 |
|
BAN stały
|
mszu super fota, w życiu bym nie dojrzała, że to Ty
Kobitki u nas też ciężko: katarek i jakas mega wysypka na pleckach jutro śmigamy do lekarza, a chcieliśmy szczepić biedna ta moja kruszyna, jak nie kolki, to brak mleka u starej w cycu etc...---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- ycnan, martucha spróbujemy zawalczyć, jest o co ![]() ycnan kawał mnie powalił! |
|
|
|
#964 |
|
Raczkowanie
|
ja juz nie wyrabiam ;(((((((((((( wczoraj darl sie od 21 do 3 rana a dzisiaj juz 3 godziny piłuje !!! nakarmiony przewiniety.. na rece nie chce, bujany tez nie chce byc, smoczek be.. ja juz nie wytrzymuje.
|
|
|
|
#965 |
|
Raczkowanie
|
Hej ja tylko melduję, że żyję i podczytuję
![]() Jestem wykonczona, ja naprawdę wierzyłam że noworodki więcej śpią! Odkąd jesteśmy z Teo w domu tylko jednej nocy budził się co 4 godziny, a tak otwiera oczy z rykiem- godzinę je, przewijamy-odbijamy, pół godziny śpi i znowu się budzi. Nigdy nie sądziam, że mogę tak mało spać! W dzień mąż bierze go na spacery a ja odsypiam. Trzymajcie się mamuśki Czasem czuję się jakbym grała w filmie
|
|
|
|
#966 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
![]() kupiłam posciel do wozka podusie i kołuderke jak macie to w wózku na podusi kładziecie dziecko??? Bo wiem że dziecko do pewnego miesiaca nie powinno spac w łózku na poduszce a jak jest na spacerku??? |
|
|
|
#967 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
Maluszek dalej płakał?Czy już lepiej? Moja rozpieszczona bestia i tez czesto płacze,, na rączki chce MOja MILENKA śpi cały czas w wózku.. nie chce w łozeczku.. nie wiem,, moze jej jest cieplej w wozku, jest bardziej otulona, czuje sie bezpieczniej... hm.. mam nadzieje, że kiedyś polubi swoje łóżeczko ![]() Dziewuszki trzymajcie kciuki- dzis o 11.50 mamy wizyte u lekarza i idziemy się SZCZEPIĆ ..aż się boję... nie braliśmy 5w1 ani 6w1 tylko NFZ-towskie...jakoś nie ufam takim nowościom Buziaki i miłego dzionka- mnie dzis bardzooo głowa boli i średnio się czuje
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-10-06 o 09:39 |
||
|
|
|
#968 |
|
Wtajemniczenie
|
Jadę do szpitala
Po tym krwawieniu z rany pojawił się ból pod żebrami, tam, gdzie Asia wbijała mi się główką. Boli od 3 rano. Teraz właściwie przeszło ale bolało tak, że nie byłam w stanie jej nakarmić. Przy porodzie lekarze mówili między sobą że zrobił się tam mięśniak czy krwiak, ale myślałam, że to usunęli, a teraz nie wiem ... Może to krwawienie wcale nie było z rany tylko z brzucha ... Boję się
|
#969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie mega atrakcją jest wyjście do Biedronki po mleko Cytat:
super stylizacja Może to po prostu oczka ropieją? Ycnan 6 godzin, wow jak ty to zrobiłaś i to tylko na cycu? zazdroszczę Ile ja już ciuszków pochowałam za małych to szok Moja też na cycu przybrała 1kg po prawie 4 tygodniach pediatra mówiła, że super a mnie to trochę przeraża, bo ona już taka ciężka muszę chyba gdzieś przypakować na siłowni ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Mpik moja nie ma jeszcze łez a moja to też pieszczoch, w dzień nie poleży sama w łóżeczku, trzeba ją na rączki brać, zabawiać grzechotkami, włączma jej karuzele i mam spokój na pól godziny ao na jakei oczy robi na te zabawki, szok a ja się zastanawiam czy od tej melodyjki nie dostanę jakiejś choroby psychicznej Bordowa bidulko, mam nadzieję, że to nic poważnego daj znać jak wrócisz ze szpitala
|
||
|
|
|
#970 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylismy dzis w poradni, oczewiscie maly pocecial z wagi przez te dwa dni- tylko na cycku..... daje sobie spokoj. Bo on szlochal cale dwa dni=wyl prawie, a ja razem z nim. No niestety probowalam, nie udalo sie. Oczewiscie bede go dalej karmic piersia ale tez dopajac butla. Juz go nie zostawie na samej piersi, bo widocznie mleko sie nie zwieksza.... a my sie torturujemy.
NIKaP-n a ty karmisz tez piersia, czy tylko butla? ile razy dajesz dzidzi sztucznego? i ile mniej wiecej go wypija? Przyszly do mnie kropelki SAB SIMPLEX ale pisze tylko po czesku- czy wiecie jak sie je podaje? malwina1204nie powinno sie uzywac poduszek, nawet w wozku. Ja mialam w rozku to mi w szpitalu zwrocili uwage aby ja wywalic Aha- wklejam zdjecie mojego Dawidka
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-10-06 o 10:52 |
|
|
|
#971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#972 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czyli moja wersja taka bez łzowa... ma mokre oczy jak ryczy ale nic mu nie cieknie.. no nic.. ![]() dajesz rade! a jak nie to bynajmniej będziesz wiedzieć że zrobiłaś wszystko ![]() Cytat:
idealne określenie! dla sytuacji w jakieś się znaleźliśmy ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() daj znać jak po szczepieniu.. Cytat:
Cytat:
mało nie podskakiwałam.. ehsss taka mała rzecz a jak cieszy ;D gratulujemy "przytycia" czuć w rękach coooo ![]() mój mąż zrobił wczoraj sernik na zimno ;D pychaaaa dziś oddajemy młodzianka dziadkom i mamy romantik wieczór dla siebie byle by się nie skończyło jak ostatnio hahahahahahah
|
|
|
#973 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- a nie jest głodna, nie ma mokro, nic ją nie boli. No a dzieci ponoć bardzo szybko przyzwyczajają się do noszenia na rękach i zasypiania przy mamieCytat:
Cytat:
Ale jak twój maluch jest mokry to pewnie jest mu za ciepło Cytat:
Myślę, że chyba nie ma to aż takiego znaczenia- tzn jednemu dziecku bardziej podpasuje jedno mleko, innemu- inne. Ważniejsze jest chyba to, żeby dać dziecku jakiś czas na przyzwyczajenie się do mleka i np nie zmieniać go po 2 dniach, bo malca boli brzuszek albo coś w tym stylu- brzuszek musi się przyzwyczaić, a przy częstej zmianie mieszanek może być jeszcze gorzej no to super Zarejestrowałam wreszcie Olę do kardiologa i neurologa- wizyta za prawie 3 tygodnie, ale aż tak bardzo nam się nie spieszy. Dobrze, że załatwimy obie wizyty za jednym razem
|
||||
|
|
|
#974 |
|
Wtajemniczenie
|
martucha84 - a na co szczepilas malenstwo? na pneumokoki i rotawirusy tez?
naked21- ja daje Belilon ha, dawalismy dzien NAN ale mial po nich zielone kupki, wiec wrocilicmy spowrotem na Bebilon bordowatrzymamy kciuki aby bylo ok Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-10-06 o 11:20 |
|
|
|
#975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że to nie będzie poważne. A ja też jestem dziewczyny taka głupia, że szkoda gadać. Wczoraj wieczorem zrobiłam sobie relaksacyjną gorącą kąpiel. Było super. Do czasu. Normalnie wylało się ze mnie wiaderko krwi, już płakałam, że to jakiś krwotok Całą łazienkę mi zalało... koniec z gorącymi kąpielami - jednak w środku jest jeszcze ogromna rana. Swoją drogą nie mogę uwierzyć, że dzisiaj mija już tydzień. Nie wiem kiedy to zleciało. Cytat:
i potem po karmieniu do 8.00. Dawidek jest śliczny ![]() ---------------------------- My dzisiaj mamy dzień odwiedzin - ma do mnie przyjść kuzynka (ta, co nie przepadam za nią...) potem jedna babcia, a potem wieczorem druga z dziadkiem (moi rodzice). Z tej okazji sypaną szarlotkę zrobię - tzn. zaangażuję tż-ta do roboty ![]() Teraz moja malutka weranduje bo jest najedzona i właśnie odsypia.
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
szczepiliśmy na razie te rzeczy z kalendarza szczepień tyle że "kupną" szczepionką, na następnym szczepieniu czyli za 3 tygodnie dodatkowo dajemy rota, no i potem rota jeszcze raz, a po 7 m-ce pneumokoki
|
|
#977 |
|
Wtajemniczenie
|
Klarissa - za wczesnie jeszcze na gorace kapiele. U nas juz mija miesiac a ja dalej kapie sie jeszcze w letniej bo sie boje. Jeszcze krwawie ale to juz takie koncowki.
|
|
|
|
#978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Martucha a wy macie matę edukacyjną? jak tak to od kiedy małego zaczęła interesować? bo zastanawiam się kiedy najlepiej kupić i czy warto miałabym choć przez chwile małą z głowy ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
pieknie, czyli ładnie się najada i wystarczy jej cyc |
||
|
|
|
#979 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny dzięki za wszystkie rady dot. karmienia, będziemy próbować, ale podejrzewam że w weekend i tak będziemy się dokarmiać....no ale nic to ważniejsze żeby Filip był najedzony i zadowolony i żebym się nie musiała martwić będąc na uczelni...
Zuzi - fajnie że wy już w domku , trzymam kciuki żeby się wszystko poukładało Bordowa - jak mi ciebie szkoda, lepiej jednak sprawdzić co i jak, bo to niedobrze, że ta rana się tak gnoi.. Naked -super że chrzciny się udały martucha - miłego wieczoru w takim razie ![]() mszu, klarissa - super fotki w avatarach ![]() nie pamiętam kto ale ktoś pytał o mleko, my dokarmiamy Bebilon Comfort i na razie chyba mały toleruje, choć wydaje mi się że ma rzadsze kupki, ale pytałam pediatrę o to i mówiła że raczej jest w porządku, że kupki mogą być troszkę rzadsze z uwagi na to mieszane karmienie i wprowadzenie tego mleka modyfikowanego. Klarissa - Natalka jest cudna Wanila - Dawidek też przystojniak a mój maluch przysnął i może by pospał dłużej ale ten katar go czasem wybudza, bidulek mały mój |
|
|
|
#980 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie zagladalam jakis czas, wiec juz nadrabiam
![]() Cytat:
Cytat:
Ubierz go mniej wiecej tak jak siebie, ale dodaj jeszcze cos cieplejszego. Ja np. mialam ostatnio koszulke + skorzana kurtke, a maly spioszki, a na to bluza i spodenki. Nie zmarl, jest caly i zdrowy, lezal pod kocykiem i sie nie spocil (sukces ). Wszystko dzieki TZ, on go ubieral, kiedy ja to robie to (prawie) zawsze jest mokry...Cytat:
![]() Podajemy Bebilon Pepti. Sprawdza sie swietnie. Pomogl nam m. in. na bole brzucha i puszczanie baczkow. Na innych bylo tylko gorzej. Kilkugodzinny ryk. Teraz tez nie jest idealnie, ale widze poprawe. Jesli chodzi o mleko NAN (tez je chcialam podawac) to naczytalam sie, ze czesto powoduje zaparcia u maluszkow, wiec z Waszymi problemami wybralabym inne. Enfamil jest podobno dobre Jesli chodzi o pieluchy to przy pampersach tez mamy otarcia w pachwinach, smarujemy sudocremem i staramy sie nie wsadziac pieluchy w pachwine i luzniej zapinac. Happy ani Dada sie nie sprawdzily, a Huggies strasznie przeciekaly... Sliczne zdjecie ![]() Cytat:
SwietneJa sie powoli zaczynam czuc jak zla matka. TZ zostaje z dzieckiem, a ja wychodze. Wczoraj wrocilam po 21 (o 16 poszlam do lekarza, od lekarza do kolezanki, ktora jest w ciazy i chciala porozmawiac o malym), a na klatce zaczepila mnie sasiadka i spytala czemu sie nie zajmuje dzieckiem, ze ciagle ostatnio widzi jak wychodze
|
|
#981 |
|
Zadomowienie
|
angelikaw, ja przemywalam woda i tez sie na pare dni sytuacja jakby sie uspokoiła, ale wczoraj jak to zobaczyłam to az sie przestraszylam ;/ podobno to samo mija...
gabi... no nie jest to taka normalna ropa. jej to zbiera od skóra i az skora dookola oczka puchnie podobno mozna to rozmasowywac i to robimy, ale podobno mija dopiero jak dziecko troche urosnie, bo jest to zwiazane z tym ze kanalik jest zbyt dlugi i przez to jest poskrecany jak jej glowka troche urosnie to ma to samo minacDziekuje za wyrazy uznania pomysł i stylizacja mojego autorstwa ![]() Fajna impreza zreszta byla ![]() Miło czasem powspominac dawne studenckie dzieje ![]() Na dowod zdjecie z przygotowan i efekt koncowy
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-10-06 o 12:26 |
|
|
|
#982 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() martynka81 dziękuję za komplementy dla mnie i maluszka. Cytat:
![]() Ludzie to są bezczelni, nie przejmuj się, gówno ją to obchodzi gdzie ty chodzisz i za czym, dziecko ma opiekę - jest z ojcem, może babie to nie w smak, bo jej mąż nie kiwnie przy dziecku palcem? U nas tż ciągle gdzieś lata, a ja siedzę, ale za jakiś czas będzie odwrotnie Idę, bo mała kwęka, pewnie będzie zmiana pieluchy i karmienie ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Super! I masz śliczną buzię
|
|
#983 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Proszę bardzo, niech się męczy w kuchni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chce mi się i palę ![]() Cytat:
Grrr ...
|
|
#984 |
|
Wtajemniczenie
|
zakrecil mnie juz ten moj Dawidek. Dzis rano zdecydowalam sie ze bede go po kadym karmieniu piersia dopajac mlekiem sztucznym. Trzy godziny wczesniej tak zrobilam, a teraz maly wypil z cycka i spi
to ja juz nie wiem co sie dzieje czy sie najadl, czy sie przyzwyczail do glodowki hehe
|
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bordowa a kiedy masz wizytę u gina? to taką po połogu? może on się bardziej przejmie twoim zdrowiem, bo w tym szpitalu to jak tak mozna
|
|
|
|
|
#986 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
waniliaania2009 cudny Dawidek
![]() Klarissa oj ty biedny babolku, mam nadzieje że jest już dobrze, głupolku takie kąpiele to dopiero po połogu.. no nic teraz już bynajmniej będziesz wiedziec buziaki i uważaj na siebie![]() gabisun tak mamy, szczerze mówiąc kładłam go od 2 tyg, żeby się oswoił, leżał chwile patrzył ja mu opowiadałam no i po 5 min był ryk.. a z dnia na dzień było lepiej, teraz jak leży to taaaaaaaaaakie ma moczy, zresztą w łóżeczku też na karuzelę tak patrzy, macha rękami i cieszy się jak wariat, jeszcze nie robi tego celowo więc jak na macie czegoś dotknie wiszącego to jest takiiiiiiii zdziwiony poleży sobie tak z 15 minut i się nudzi ;D ale i tak najwięcej czasu lubi spędzać na leżaczku bujaczku ogląda z niego świat, często jak gotuje to biore go do kuchni i gadam do niego a on se w nim leży i sie buja.. lubi bo fajnie może na rzeczy dookoła patrzeć, a jak wibracje włącze to wogóle, cudo kilka razy mi nawet tak zasnął ![]() martynka81 dziękuje ![]() Paula SHIN co za baba.. tragedia.. mszu cudownie!! świetna stylizacja bordowa co za tragedia w tym szpitalu.. ehsss... waniliaania2009 no może jednak po tym leżeniu z nim się coś ruszyło i teraz dopiero będą efekty?
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-10-06 o 13:33 |
|
|
|
#988 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#989 |
|
Rozeznanie
|
Falbala- moze kladz Maluszka na brzuszek i masuj mu plecki, co? Ponoc pomaga (w szpitalu jedna mama na sali mila ten sam problem), a jak nie to moze warto dziecko odgazowac na IP (wkladaja taka mala rureczke w pupe).
Bordowa- nie ma zartow. Moze idz do rodzinnego po prostu, albo do szpitala gdzie robili ci CC ?Paula- masakra z ta sasiadka Co ona ma do waszej sytuacji... Gabi- u nas od wczoraj zaczely sie histerie pt. "Obudzilem sie, a tu nie ma cycusia!" Mały na przewijaku odstawia taki teatr, ze az mi sasiadow zal. Najlepsze jest to, ze jak sie go tylko podniesie lub palec w usta to momentalnie cisza. (tak samo mial po wkluwaniu wenflonow, zastrzykach itd- krzyk, a potem konczyl sie powod do placzu i cisza ) Ciagle nas to zadziwia, jak szybko moze sie Olek uspokoic.Mszu- no no, Mamusiu fajna metamorfoza. Ach, te studenckie lata, mhmm...Martucha- fajnie, ze bujaczek sie wam sprawdza. My podobno dostalismy jakis fajny lezaczek od mojej kuzynki, ale jeszcze do nas nie dojechal. Pewnie i tak bede czekac, az Malemu sie plecki wzmocnia najpierw. Nasz Aleksander skonczyl dzis 3tygodnie! Osiagnal na razie cale 2500kg ![]() Z czego jakies 3dni spedzil w domu, no ale mam nadzieje, ze ten etap za nami i teraz juz tylko bedzie lepiej. Maly ma Dzien Zarloka od wczoraj; meczy mnie karmieniem co godzina (wczoraj caly wieczor i dzis caly przedpoludnie). Ufff
|
|
|
|
#990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

zdjecie z kotregos sylwestra 
za zdjęcie i stylizację ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale może jutro wybiorę się wynieść śmieci - zawsze to jakaś wycieczka
jutro śmigamy do lekarza, a chcieliśmy szczepić 

Moja też na cycu przybrała 1kg po prawie 4 tygodniach
daj znać jak wrócisz ze szpitala 
i potem po karmieniu do 8.00.
na razie to tylko prysznic, ja jak brałam prysznic i myłam się "tam" to potem polewałam sobie taki lekkim strumieniem, żeby szwy ładnie się rozpuszczały i fajna ulga, tak mniej ciągną jak tak woda leci
położna polecała mi Nan pro i Enfamil. Podobno zawierają probiotyki i są bezpieczne dla brzuszka.
jak tak mozna