|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: co zrobić by włosy znów były ładne,nie zniszcone? | |||
| używać odpowiedniego szamponu |
|
78 | 3,86% |
| częściej myć |
|
10 | 0,49% |
| stosować różnego rodzaju odżywki |
|
1 413 | 69,85% |
| domowe sposoby |
|
522 | 25,80% |
| Głosujący: 2023. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy zniszczone , suche , szorstkie , spalone PORADY - Wątek Zbiorczy :)
Cytat:
niestety do ameryńskich kosmetyków dostępu nie mam, ale nie szkodzi. Zacznę od trzymania na włosach odżywki znacznie dłuzej pod czepkiem. Musze tez mienic punkt stylizacja na żel. Żeli nigdy nie używałam, tylko pianki, ale nie cierpię jej, bo mam po niej takie sztywne włosy miejscami, oczywiscie jak to wygniotę, to ten crunch znika, ale ogólnie jakos brak mi wiary w piankę. Poczukam jakiegos żelu, ostatecznie upichnę lniany, choc mnie kulinarnie odstręcza, tzn że kulinaria kłąde na włos i zostawiam, juz mu nie ujmując, bo podobno jest fantastyczny, ale cos nie moge. zanalizuję Twoje info raz jeszcze i jutro porobię parafki podczas mycia. ostatnie pytanie: myjesz codziennie? dobrze zrozumiałam? jak wyglądają Twoje włosy następnego dnia? Moje sie okrutnie prostuja i żadna woda ani pianka nie jest w stanie naprawic.
|
|
#3152 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze akurat ktos znajdzie cos nowego i okaze sie dla niego strzalem w dziesiatke, ja na wizazu znalazlam wiele cennych informacji, zanim tutaj trafilam myslalam ze dbam o wlosy....![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
tak podsumowywujac: po paru miesiacach mycia odzywka (1xtygodniowo szampon) skalp przetluszcza sie mniej, skret zrobil sie mocniejszy i nawet jak loki sie splaszcza od poduszki (sa teraz krotkie wiec nie mam ich gdzie przerzucic) to wystarczy troche serum i wracaja na miejsce, no ale takie rewelacyjne wyniki to mam dopiero od miesiaca, max 1.5, wczesniej to wygladalo roznie, w kazdym razie moim wlosom sluzy taka codzienna dieta, zregenerowaly sie i dosc szybko rosna choc slabo to widac bo skret sie zrobil mocniejszy musisz uzbroic sie w cierpliwosc, dziewczyny czekaly pare miesiecy zanim skret zrobil sie na tyle mocny ze przetrwal noc, powinnam napisac wlos zostal odzywiony i ma sile trzymac skret ![]() z trzymanie odzywki dluzej - 3 x TAK po tygodniu powinnas czuc roznice, jedynie trzeba znalezc dobra odzywke, ja mam w odzywce wszystkiego po trochu, nie wiem czy Twoje wlosy lubia proteiny czy nie, niektore loki/fale nie lubia nadmiaru, to musisz sprawdzic (a moze juz wiesz)
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorku, nie wiem jak Ci dziękować! naprawde, no nie wiem jak. Ale po prostu dziekuję przez duże D.
Wydawało mi się, ze wiem juz duzo, ale kurcze, nie wiem tak naprawde nic. Nie wiem, co moje włosy lubia polimery, proteiny silikony. ??? Wydawało mi sie, z ejak wskocze na pielegnację z postu małgosi86, to wszytsko będzie jasne, ale tak naparwde, jak czytam Twoje wskazówki, to głupieję, bo ppotrzebuje dużo czasu, nim to dostosuję do swoich potrzeb. Moje włosy po wczorajsyzm absolucie są dzis w stanie- całkiem prostym. Nawet gorzej, bo są tak proste i sztywne, że moga służc za linijkę bądz ekierkę, jakbym je conajmniej pociagneła zelem i przejechała prostownicą. Natomiast włosy spod spodu pofalowane.. czyli wierzchnia warstwa jest jednak przesuszona, a ta spodnia nawilzona sebum i z mniejsz ailoscia odzywki łądniejsza.Włoski będe myc jak wróce ze spaceru z dzieckiem, a wiec ok 13. Rano stwierdziłam, ze dzis odpoczną, bo mnie sie włosy nie przetłuszczają. generalnie mogłabym myc 1 na tydzien a i tak skóra głowy jest sucha. W takiej sytuacji nie wiem czy myc codziennie, ale używanie odzywki do tego celu wydaje się dobrym pomysłem- tak jak pisałas- nie obdziera- a pielegnuje, wiec moze tej mojej suchej skórce posłuzy. Na razie odżywką myłam 1 raz i uczucie było boskie. Miałam tak zrelaksowaną skóre głowy po myciu, jak nigdy. Mozna to porównac do mycia suchej skóry twarzy mleczkiem a mydłem. Zdam relację po południu, całuję mocno!
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
mysia m - bardzo fajne masz te fale i dużo lepiej wyglądają niż prostowane
wogóle kręcone/falowane włosy gdy się je wyprostuje czy to szczotką czy prostownicą wyglądają bardzo niezdrowo moje włosy są suche i zniszczone w średnim stopniu ale od kiedy chodzę w loczkach to nie widać tego problemu po 3óch miesiącach od powrotu do natury mogę szczerze stwierdzić że polubiłam bardzo moje włosy i ładnie się w nich czuję(na początku mi się wydawało, że źle wyglądam), nie wyobrażam sobie znów prostować a to wszystko dzięki wizażowi i wam za kilka miesięcy będę musiała pofarbować włosy, niestety odrost zbyt mi się różni od reszty a ja jeszcze mam spód ciemniejszy i nie najlepiej to wygląda - chciałabym zafarbować na kolor jak najbardziej zbliżony do naturalnego, niestety w JLD nie potrafią mi dobrać koloru i zawsze wychodzi dużo jaśniejszy, poza tym majirel zaczyna się spierać po tygodniu, a po miesiącu kolor jest zupełnie inny niz wybrany i spłowiały i w dodatku jaki odcień nie wybiorę to w momecie gdy zaczyna się spierać nabiera rudawego/żółtawego poblasku tym razem chcę się wybrać do fryzjerki, którą poleciła mi sąsiadka (miała wizytę u dziewczyny i zabrała mnie ze sobą i kobieta jest bardzo delikatna i ma jakieś pojęcie o tym co robi), ona pracuje na farbach Koleston - czy któraś z was miała jakieś doświadczenie z tymi farbami??
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do mycia, jakbys poczytala Codziennik Kreconowlosych to we wczesniejszych postach pisalam ze nie zawsze myje, czasami tylko moczylam wlosy, w sensie oplukiwalam 1-2m, potem koszulka zeby zebrac wode (na wilgotne wlosy potrzebujesz mniej odzywki/maski ktora tez lepiej wnika bo nie rozciencza sie z woda) i na to czepek i recznik, potem splukanie i stylizacja jak zawsze, teraz myje codziennie bo uwielbiam ta moja odzywke myjaca (pod tym wzgledem jestem straconawiec jesli mozesz myc wloski jeden raz na tydzien to fajnie, tylko to moze byc za malo dla nich jesli chodzi o nawilzanie, sprobuj nadal myc 1xtyg ale w srodku tygodnia tylko zmocz wlosy i naloz maske/odzywke na 15m, niektore wlosy musza byc elastyczne aby utrzymac skret, moze akurat u Ciebie tak jest edit: po namysle dochodze do wniosku ze to co napisalam o nawilzaniu to moze byc to, nie wiem czy jestes anglojezyczna bo mozna poczytac wiele artykulow i blogow na ten temat (po angielsku jest tego pelno), lubie bloga babki o nicku CurlyNikki, wprawdzie jest Murzynka ale chodzi o jej pielegnacje, ona myje 1xtygodniowo ale to jest caly rytual, po myciu szamponem, naklada odzywke ktora trzyma przez czas bycia w prysznicu, potem jak ma juz zakonczyc prysznic naklada intensywna maske na min 45m i na to czepek, jesli do tej pory mylas 1xtygodniowo i odzywke kladlas na 1-3minutki to wloski moga byc przesuszone, ja w tygodniu trzymam odzywke 15m ale w sobote to maske klade na min 60m, w tym czasie sprzatam, ucze sie albo gotuje w zaleznosci o ktorej robie pielegnacje wlosowa czekam na relacje z dluzszego trzymania odzywki
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-07 o 13:27 |
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozumiem, że to lubisz, ja tez mogę spedzac duzo czasu przy pielegnacji, bo to dla mnie błoga przyjemnosc. Mąz zawsze wzdycha- 'boze kobieto, że Tobie sie tak chce tyle przy włosach robic' ![]() jak ja zmocze włosy na drugi dzien, to mi się sklejają w strąki i wyglądaja dramatycznie, gorzej niz jak wstane z łózka. Wiem, ze nie wolno czesac, ale na drugi dzien rozczesuje, bo sa rozprostowane i zwiazuje w kucyk. Teraz bede po prostu układac od poczatku te składniki mnie fascynują, wiec pewnie poczatkowo bede zbyt dokładna, ale chciałabym wszytsko zrobic przepisowo, wtedy bede łatwiej sie w tym orientowac. Codziennik kręconowłowych jest moim natchnieniem i lektura od dobrych paru dni przed chwila, no dłuzej jak chwilą , umyłam włoski ostatni raz szmaponem rzepa joanny, zeby jednak zmyc te silikony po Absolucie Loreala. Drugie mycie zrobiłąm Lorysem. Nałozyłam Biovaxa do suchych i zniszczonych mieszając go z tym fatalnym timotei i dałam czepek, podgrzałam suszara, recznik i 20 minutek potrzymałam. Rozczesałam włosy i zmyłam. Tym razem bez balsamu b/s bo nie chciaałm ich przeciążyc. Wygniotłam pieluszką i nałożyłam odrobine pianki. Włoski były miekkie i podatne. Podsuszyłam dyfuzorem, zeby zachowac skręt, ale tylko troche i czekam teraz az doschną, zeby ocenic efekt. Jutro mycie odzywką i trzymanie odzyweczki przez 15minut. Jest pysznie
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
mysia zrobilam dopisek do poprzedniego posta odnosnie mycia, to tak zeby nie umknelo
daj znac jak wloski wyschna (a moze nawet fotke
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-07 o 13:32 |
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki bardzo chetnie poczytam ja włoski myje 2-3 razy w tygodniu od dobrych paru miesiecy, od kiedy intensywniej pielegnuję. Jak zaczełam olejowac to nawet 4 rayz w tygodniu myłam. wrzuce fotke, juz są prawie suche. jejciu, az boje sie popatrzec w lustro ![]() weekendy odpadają, bo jeździmy z męzem intensywnie na rowerach i wypadamy o 7 rano, wracamy o 7 wieczorem i zwykle nie mam na nic siły. Ale w tygodniu sobie moge pofolgowac z pielgnacją. tak na marginesie- fantastyczny artykuł! napisane przystępnie, przejrzyście i bardzo ciekawie. Czekam na kolejny!
|
|
#3160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wrzucam zdjęcia. Dwa pierwsze jeszcze mokrawe, jak widac, kolejne juz suche, no moze odrobinę przy skórze wilgotne. Odrost makabra, ale teraz wazniejsza jesta dla mnie pielegnacja a nie rozjasnienie, wiec jeszcze poczekam. Moja ocena- chyba dobrze, tylko tył coś się zbiesił i kilka pasm jest generalnie prostych, za to boki lepsze niz zwykle. Włoski gładziutkie i lśniące.
|
|
#3162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie widze zniszczen, odrostow jakos tez nie, oby tak dalej
|
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
to faktycznie ma Twój chłop zapał, a i Ty jestes twarda dziewczynka
dziękuję za pozytywną ocenę, bo jestes moim guru w kwestii pielegnacji, wiec jeśli Ty oceniasz moje włosy na plus, to musi byc dobrze. Bardzo Ci dziekuje, bo poświeciłąs mi tu mnóstwo czasu i uwagi. Bede się dalej stosowac do zasad, bo widze po fotkach, ze coraz lepiej mi się włosy skręcają i nie widac, ze sa suche.
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
witam
czy ktoras z Was uzywala moze odzywki do zniszczonych wlosow GOSH Detox?zastanawiam sie nad jej zakupem Mysia m fajne masz te falki,moje wlosy nawet po calej nocy z papilotami rozprostowuja sie po paru godzinach Edytowane przez astra85 Czas edycji: 2010-10-07 o 17:41 |
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
no ma faktycznie, ale ma przewage bo urodzil sie 10 lat wczesniej ode mnie
![]() Cytat:
a o wloskach naprawde uwazam ze wygladaja slicznie, jak bedziesz miesz chwilke cofnij sie w watku pielegnacyjnym i odnajdz posty i fotki dziewczyny o nicku msk3, miala na poczatku takie wloski jak Ty, po paru miesiacach normalnie skrecajace sie weze, z 2a zrobilo jej sie 3a trzymam kciuki za dalsza pielegnacje
|
|
#3166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
marzenia się spełniają:[/I] laserowa korekcja wzroku- OP:25.03.2015 OL:26.03.2015 ....i życie staje się piękniejsze Wymiana: guerlain aqua allegoria coconut fizz ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1273321 |
|
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jakis czas temu juz na nia mialam ochote,potem jej juz nie spotkalam a teraz znowu jest,szampon tez jest,ale ja jestem zwolennika prostego szamponu,a tresciwej odzywki,wiec wydanie 30zl na szampon to nie dla mnie
|
|
|
|
|
#3168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja o moich mówię falowane. Ale pociesze Cię, że całe zycie miałam proste, dopiero jak urodziłam dziecko, najpierw wiekszosc mi wypadął a potem odrosły już zupełnie inne- kręcace się. Czasem proste włosy zmieniaja sie w kręcone i na odwrót Cytat:
Musze Ci się pochwalic, ze dzis rano po raz pierwszy wstałąm z falami na głowie. Oglądałam je w lustrze chyba z 15 minut, tak bardzo byłam zdziwiona tym faktem. Nie rozprostowały się tak, jak do tej pory to robiły, nie wyglądają jak połamance, ale nadal jak fale. Owszem tu i ówdzie się troche odkształciły, czy zgniotły, ale to jets niebo a ziemia w porównaniu do tego, co było ostatnio. Nie są tez wcale napuszone. Zreanimowałam je ponadto mgiełka z radicala i wygldaają calkiem całkiem. Odszukam ta dziewczynę i ją pośledze, dzięki za cynk ona bedzie moja inspiracją!--- znalazłam ją.. zatkało mnie!!!! wow!!! miała faktycznie takie jak ja i ten sam problem z prostowaniem sie. dziekuję ![]() ps przeczytam watek pilęgnacyjny od deski do deski, myślałam,ze to offtop, ale to same istotne informacje!
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-10-08 o 09:33 |
||
|
|
|
#3169 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dokladnie wg planu, jak wloski sa nawilzone to sa elastyczne i dlatego przezywaja noc, kiedys jak wstawalam to mialam hurgan na glowie, teraz loki, czasami odgniecione ale nadal loki Cytat:
(totalne wariactwo ale wlosy sa najwieksza ozdoba kobiety, zaden stroj ani bizuteria nie sa w stanie ukryc zniszczonych i smetnych klaczkow)pokaz sie na pielegnacyjnym, podziel sie doswiadczeniami, przyjmujemy kazda falowlosa, kreconowlosa, afrowlosa z otwartymi ramionami
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie doszłam do tego, jak miałas długie.. ![]() dołaczyc do watku? jestescie tam takie zżyte, nie wiem czy tam pasuję. ale dziękuję za zaproszenie. i zgadzam się- włosy to najwieksz aozdoba kobiety- strój dopełnia reszty. Można byc całkiem nieumalowaną, ubraną w nocna koszule i wygldac sząłowo, jesli ma sie zadbane włosy dobra, lece na spacer z maluchem a potem zagłebie sie znów w ątek pielegnacyjny
|
|
#3171 | |||
|
Zakorzenienie
|
i znow beda, ale zdrowsze i piekniej skrecone, zajrzyj do naszego Dziennika gdzie robilam wpis pare dni temu, wkleilam fotki z testu dlugosci z przedwczoraj (na pielegnacyjnym zreszta tez), bardzo mi urosly od sciecia ale nie widac bo sie bardziej pokrecily, na dwoch fotkach ciagne kosmyk nad czolem - wydluza sie dwukrotnie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wlosy mam proste,teraz scielam do ramienia to konce mi sie troszke wywijaja ,ale tylko po umyciu potem wszystko prosciutkie,mam nadzieje ze wlosy mi nie wypadna bo mam 11dniowego malucha,struktura wlosa mi sie nie zmienilam ,co bedzie dalej to sie zobaczy.moi rodzice maja krecone wlosy a ja od zawsze proste mialam i mam jak narazie |
|
|
|
|
#3173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oki, zagłebie się w te loczki Wasze a potem powiem dzien dobry z Tobą będzie mi raźniej Cytat:
teraz trudny okres przed Tobą, bo po jakis 3-4 miesiacach od porodu wypadają, musza, to normalne, przez cały okres ciązy wcale nie wypadaja praktycznie, wiec te, co nie wypadły wypasc muszą. Wiec nie bede Ci oczu mydlic, że nie wypadną, ale wcale nie musza mocno. Jednym mniej, drugim bardziej, no i odrastają. Mnie wypadały od 4go do 8 miesiaca po ciązy. Dobrze, ze podciełas, nie bedziesz miałą z nimi kłopotu- tez nosiłam wtedy taką długosc. No i mnie sie zaczeły zmieniac po długim czasie, a nie zaraz po porodzie, to jeszcze nie wiesz, czy Ci się nie zaczną kręcic
|
|
#3174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no zobacze jak te moje wlosy sie zachowaja w pozniejszym czasie i jak przezyja wypadanie,mam nadzieje ,ze lysa nie zostane. Teraz mam wlosy suche bardzo,ale nie zniszczone,potrzebuje silnej dawki nawilenia dla nich |
|
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i powiem wam ze wlosy nie wypadaly nawet nie zauwazylam kiedy to ma byc struktura tez sie nie zmienila![]() tak wiec moze byc roznie...mysle tez ze jakis wplyw na to ma karmienie piersia
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
no zobaczymy jak to u mnie bedzie,bo wiadomo,ze to kwestia indywidualna,troche sie boje bo wlosy mam cienkie wiec jakby jeszcze do tego przerzedly to by to nieciekawie wygladalo,narazie sie skupiam na ich nawilzaniu bo takie mam suchary,ze szok,a nie mecze ich prostownica ani suszarka
|
|
|
|
#3179 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli nie to polecam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

podczas mycia. 

dzięki bardzo chetnie poczytam 
nie widze zniszczen, odrostow jakos tez nie, oby tak dalej

(totalne wariactwo ale wlosy sa najwieksza ozdoba kobiety, zaden stroj ani bizuteria nie sa w stanie ukryc zniszczonych i smetnych klaczkow)