Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 846 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-06, 08:42   #25351
caskada
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Jenifer58 jak chcesz miec loki to ugniataj ugniataj i ugniataj ja tak robie ze 3 razy dziennie zwilzam woda wlosy a nastepnie biore olejek migdalowy badz swoj balsam do lokow z pantene(silikonowy )i ugniatam koszulka bawelniana ...
Stary 2010-10-06, 08:51   #25352
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Myślę,że ona nie ma szans mi zaszkodzić.
Najpierw odżywka d/s potem odżywka b/s następnie Tigi dopiero na końcu KCCC.
Chyba nie ma szans postać mi się pod łuski włosa.
W każdym razie tak rozumuję.
Ja również choć od etapu odżywki b/s. Nie jest powiedziane, że coś tam sobie nie wniknie, ale na pewno mniej niż z tej d/s.
Ech... KCCC robi karierę w kraju
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Nauczyciel niestety musi nosić pracę do domu. Nie żebym się skarżyła, ale nie daje rady momentami. Nauczyciel ma uczyć i wychowywać, a nie tworzyć tonę bzdurnych papierów dla każdego ucznia.
Z tym wychowywaniem bym się do końca nie zgodziła (bo od czego są rodzice? ) Ale zgadzam się - tworzenie sterty papierów to bzdura...
Cytat:
Dr Bacty kupiłam. Ale to już pewnie przeczytałaś
poszłam spać z kurami
Ale cieszę się, że zakupiłaś. Testowałaś już?
Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Dziś pierwszy raz od dłuższego czasu jestem serio zadowolona z włosów. Strzałem w dziesiątkę okazało się... ugniatanie prawie suchych włosów mokrymi rękami z żelem(tym razem użyty Rossmanna zielony, całe 2,99 w promocji za 500ml). Co prawda pojawił się puch, ale i tak wole mocniejszy skręt i puch niż nijaki skręt i tyci puszak Cóż... nie można mieć wszystkiego... przynajmniej od razu.
cieszę się razem z Tobą
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
hm... od razu spalowac, ze tak powiem Pani Prezesko narzucila Pani bardzo naukowo-powazne podejscie i musialam zmienic moje wypociny na bardziej pasujace to ogolnego klimatu
bo ja taka poważna jestem
Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
ale to a propos mojej ślepoty? ja o dziwo znalazłam odżywkę bananową ostatnio na półce, poprzednio nie znalazłam chyba niczego do włosów, no i rainforesta znalazłam ale jakbym go nie widziała to kaplica, po lewej stronie cała wielka szafa jest z nimi
No właśnie... Tam jest tyle ciekawostek, że ja wchodzę i po prostu pytam o to, co mnie interesuje. Bo zanim znajdę to minie sporo czasu.
Cytat:
i serio uwiedli mnie tym pomysłem z minizestawami
O! Ciekawe. A co jest jeszcze w zestawie?

Ja jeszcze z humektantami - póki ciepło i nie trzeba włączać za bardzo ogrzewania.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 08:51   #25353
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
Jenifer58 jak chcesz miec loki to ugniataj ugniataj i ugniataj ja tak robie ze 3 razy dziennie zwilzam woda wlosy a nastepnie biore olejek migdalowy badz swoj balsam do lokow z pantene(silikonowy )i ugniatam koszulka bawelniana ...

Migdalowy? Moze sobie sprawie Musze poszukac
Dziekuje

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:12   #25354
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
Migdalowy? Moze sobie sprawie Musze poszukac
Dziekuje
niewiem gdzie mieszkasz (ja bruksela)bo swoj znalazlam w sieci sklepow GB na przedziale dzieciecym
Stary 2010-10-06, 09:13   #25355
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyMadalena Pokaż wiadomość
Dziś pierwszy raz od dłuższego czasu jestem serio zadowolona z włosów. Strzałem w dziesiątkę okazało się... ugniatanie prawie suchych włosów mokrymi rękami z żelem(tym razem użyty Rossmanna zielony, całe 2,99 w promocji za 500ml).
O, ja bardzo lubię taką reanimację. Mokre ręce z odżywką, potem ew. mokre ręce z żelem lub balsamem Nivea FC.
U mnie to nie powoduje niesamowitych loków, ale poprawia rano wygląd.

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 09:19   #25356
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
niewiem gdzie mieszkasz (ja bruksela)bo swoj znalazlam w sieci sklepow GB na przedziale dzieciecym

Mieszkam w UK

Stary 2010-10-06, 09:27   #25357
Eloe77

Cytat:
Hej! Scielam wczoraj wloski Mozna je zobaczyc w albumie
Wlasnie umyla glowe i probuje wydobyc loki, zobaczymy co z tego wyjdzie
Obejrzałam zdjęcia i mam pytanie - dlaczego zeszłaś z cieniowania? Widać, że włosy będą się kręcić przynajmniej od ucha jak nie wyżej, więc śmiało można pokazać loki spod spodu, bo wierzch też się skręci.
Cytat:
Co myslicie? Zostawiac fale czy prostowac?
Ja bym powalczyła o loki, a nie o fale
Cytat:
bo proste lepiej odbijaja swiatlo jak lusterko krecone natomiast to jak stluczone lusterko nie odbija tak pieknie
Ładnie powiedziane
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Jednak 9 czy 8 zł za odżywki Isana PRO wydaje mi się trochę za dużo. Fakt, że odżywka ma pojemność 500 ml, ale jednak składem nie powala.
Chyba mamy płacić za Professional w nazwie
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Zaintrygowałaś mnie swoim sposobem na proste włosy.
Muszę sama spróbować i zobaczyć jak będą wyglądały
nie rób mi tego

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-10-06, 10:02   #25358
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Rybiorko - artykuł bardzo mi się podoba, jest konkretny, przystępny i bogaty w informacje Czekam na obiecane dokładniejsze zgłębienie tematu.
Dziekuje, po zmianach srednio mi sie podoba, ale chcialam aby byl napisany zrozumiale, zgodnie z zaleceniami mojej dyrektorki z podstawowki, mielismy z nia biologie i ona nas nie traktowala jak dzieci (w IV klasie z nia zaczelismy), traktowala nas jak studentow, kazdy robil notatki jak ona opowiadala o temacie, mozna bylo siedziec jak sie chcialo (byle nie naruszalo to dobrych zasad), odpowiadanie bylo najsmieszniejsze, losowala 3 numerki i delikwenci do odpowiedzi, kazdy 3 pytanka i po sprawie, czasami pozwalala reszcie zadawac pytania, ale pisze o niej bo zawsze nam powtarzala ze nie mamy sie uczyc na pamiec tylko na zrozumienie, pamietam jak ktos chcial podac definicje fotosyntezy i niestety nie umial sobie poradzic, pani dyrektor zapytala czy rozumie sam proces i jesli tak ma powiedziec swoimi slowami, wiec osoba walnela: roslinka wdycha dwutlenek wegla a wydycha czyste powietrze w sensie tlen, pani dyrektor postawila 4, za zrozumienie, 5 nie mogla bo na piec to trzeba rozumiec i podac pelna definicje, no wiec tak chcialam napisac o polyquaterniach (tak naprawde pani dyrektor mowila tak: wytlumacz to jak chlopu na miedzy), teraz zbieram informacje szczegolowe, mam zamiar zebrac rozne podejscia a takze dodac od siebie cos po sprawdzeniu jakie pq mam obecnie w szafce

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Ech... KCCC robi karierę w kraju
u mnie sie tak naprawde nie sprawdzil, jak dawalam malo to efekt sredni, wiecej to mialam sztywniaki na amen

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Mieszkam w UK
szukaj w Holland&Barrett - siec sklepow ze zdrowa zywnoscia

Eloe, wczoraj nie dalam rady wkleic, ponizej fotki po tej masce z silikonami z miss jessie's, niesamowite jest to ze dzisiaj rano wlosy sa piekne, nienaruszone, nawet loki sie nie odksztalcily jak to zawsze mam po nocy, jak wstalam to sie 10 min gapilam w lustro myziajac loki ale nie moglam znalezc powodu aby myc je(ban na silikony cofniety)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-10-06 o 10:07
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 10:05   #25359
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
http://cgi.ebay.co.uk/TIGI-Catwalk-C...item1c16215385

Tylko oni teraz zmienili opakowanie,to jest jeszcze stare.
i jeżeli dobrz pamiętam to skład też został zmieniony, muszę jeszcze dokładnie w domu sprawdzić.

A tak w ogóle to cześć Dziewczyny
Podglądam ostatnio i podglądam i tak nie było do czego nawiązać
W sobotę miałam mega silikonowa przygodę z Tigi ale musiałam być pewna że wyjdzie bo szłam na urodziny Jestem w szoku że ta mieszanka mi włosów nie obciążyła i jeszcze następne 2 dni wyglądały przyzwoicie
A więc zaczęłam od nałożenia waxa zagranicznego jako że nadal zmagam sie z wypadaniem umyłam szamponem vatika black shine (silikon w składzie) potem odżywka d/s tigi, odżywka b/s tigi ugniatanie, troche pianki tigi, w skalp john frieda spray na objętość, suszenie suszarką, w suche amplifier tigi +serum tigi, na koniec spryskane goldwellem diamond gloss (nabłyszczacz najlepszy nie skleja nie obciąża tylko na wyjscia) Była super objętość, był super skręt niestety nie miałam aparatu a taka szkoda bo makijaż też był świetny- miętowy do sukienki ...

Dziś chciałam znów być CG ( tak sobie wymyśliłam że na codzień będę CG a od święta/wyjścia silikony) ale zapomniało mi się że biovax latte ma amodimethicone w składzie. Zmyłam przygodę z Tigi aloesowym szamponem z carrefura nałożyłam biovax i isane z babassu (dzięki niej zawsze mogę rozczesać włosy palcami) i pod czepek na 10 min. Zmycie, joanna b/s len i rumianek, ugniatanie w ręcznik mickro. Na suche nałożony mokrymi dłońmi krem do loków z bootsa. Efekt bardzo ładny choć brak objętości. Włosy ładnie błyszczą i najkrótsza warstwa jest już takiej długości że się kręci

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 10:29   #25360
Jennifer85
Zakorzenienie

Eloe77 z cieniowania zeszlam bo moje wlosy mnie denerwowaly, mialam mocno pocieniowane i takie straki mi wisialy teraz sa takie grrruuube

Rybiorek dziekuje bardzo To bedzie Almond Oil, a oni maja specjalny do wlosow czy mam brac jakis inny? Piekne masz te wloski

Edytowane przez Jennifer85
Czas edycji: 2010-10-06 o 10:31
Stary 2010-10-06, 10:35   #25361
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Eloe77 z cieniowania zeszlam bo moje wlosy mnie denerwowaly, mialam mocno pocieniowane i takie straki mi wisialy teraz sa takie grrruuube
ja tez wole rowne, choc chyba u mnie lepiej sie skret prezentuje na pocieniowanych ale teraz zapuszczam do rownych

Cytat:

Rybiorek dziekuje bardzo To bedzie Almond Oil, a oni maja specjalny do wlosow czy mam brac jakis inny?
oni maja poprostu do uzytku zewnetrznego, mam od nich olejek z wit E i pisze na nim bezpieczny dla skory, wiec mysle ze to daje zielone swiatlo zeby uzyc na wlosach, w kazdym razie ja dodaje ten olejek czasami do szamponu lub odzywki zeby odzywic skalp w czasie mycia (zawsze robie masaz skalpu)

Cytat:
Piekne masz te wloski

mnie sie bardzo podobaja, niestety nie widac ze rosna, skret sie zrobil mocniejszy i tylko z tylu widze ze sa dluzsze (chyba dol niedlugo bedzie podcinany)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-10-06 o 11:20
Stary 2010-10-06, 11:51   #25362
Eloe77

Cytat:
Dziekuje, po zmianach srednio mi sie podoba, ale chcialam aby byl napisany zrozumiale
Trzeba było zostawić kabaret. Przecież to tylko forma
Cytat:
Eloe, wczoraj nie dalam rady wkleic, ponizej fotki po tej masce z silikonami z miss jessie's
Cudowne to jest to, co lubię najbardziej - mocno skręcone i mięsiste.
I miałaś więcej czasu na kawkę
Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
A więc zaczęłam od nałożenia waxa zagranicznego jako że nadal zmagam sie z wypadaniem
ale dlaczego zagraniczny Wax na wypadanie?
Cytat:
Była super objętość, był super skręt niestety nie miałam aparatu a jaka szkoda bo makijaż też był świetny- miętowy do sukienki ...
Jaka szkoda Nawet komóreczką się nie dało? A może będą zdjęcia z imprezy? Jestem pierwsza do oglądania
Cytat:
Grube jak je złapiesz do kitki, tak? Czy chodzi o ażurową firankę pocieniowanych włosów?
Może proste cięcie sprawdzi się u Ciebie, jak by jednak nie patrzeć, warto czasem podpiąć wierzch i dać poszaleć spodowi (skoro nie chcesz cieniować )

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-10-06, 12:02   #25363
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba było zostawić kabaret. Przecież to tylko forma
jakos mi nie pasowal, ale mam nadzieje ze poprawiona wersja jesli nawet sie nie spodoba to w sposob zrozumialy wytlumaczy o co biega z polyquaterniami, teraz zbieram szczegolowe informacje o poszczegolnych pq

Cytat:
Cudowne to jest to, co lubię najbardziej - mocno skręcone i mięsiste.
I miałaś więcej czasu na kawkę
no, nawet wypilam kawe w towarzystwie meza ktory w tym tygodniu ma na rano i wychodzi wczesnie bo 6.15, a potem z resztka kawy przenioslam sie do lazienki gdzie znow podziwialam moje glowne owlosienie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-06, 12:15   #25364
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
ale dlaczego zagraniczny Wax na wypadanie?
no tak wszędzie piszą że jest na wypadanie i szybszy porost włosów, wpisałam teraz dla pewności w google wax wypadanie włosów i też było o tym pisane, więc teraz jestem zaskoczona Twoim pytaniem

EDIT:
opis waxa
Specjalna receptura oparta na ekstrakcie Henny (Lawsonia) pozwala na głęboką penetrację włosa i cebulki włosowej, dzięki czemu odżywcze składniki docierają do miejsc, gdzie są najlepiej wykorzystane. Włosy odzyskują połysk i sprężystość.

Odżywka jest przeznaczona dla włosów słabych, kruchych bądź zniszczonych przez trwałą i farbowanie, przy wypadaniu włosów, przy łupieżu, podczas i po chemioterapii. Może być stosowana nawet wówczas gdy włosy lub skóra głowy nie tolerują innych odżywek. Nie barwi włosów!

http://torebka.kafeteria.pl/katalog....e=view&id=3275

Cytat:
Jaka szkoda Nawet komóreczką się nie dało? A może będą zdjęcia z imprezy? Jestem pierwsza do oglądania
w komórce mam w domu je zrzuce ale jakość bardzo kiepska a fotek z imprezy raczej nie będzie bo to taki mały klub nazywany przez nas Zoo hehe

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-10-06 o 12:21
Stary 2010-10-06, 12:18   #25365
Eloe77

Cytat:
jakos mi nie pasowal, ale mam nadzieje ze poprawiona wersja jesli nawet sie nie spodoba to w sposob zrozumialy wytlumaczy o co biega z polyquaterniami, teraz zbieram szczegolowe informacje o poszczegolnych pq
To ja sobie robię kaweczkę i zabieram się za realizację obiecanego zadania.
Tobie też zrobić?

Moje włosy są zadowolone, bo zrobiło się cieplej i nie są atakowane przez co. Fakt, powoli obrastają w puszek, ale powietrza w pracy nie jestem w stanie zmienić Kaprychy...

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-10-06, 12:20   #25366
Jennifer85
Zakorzenienie

Ja tez waxa uzywalam na wypadanie

Eloe77 w sumie chodzi i o kitke i o rozpuszczone. Jakos bardziej mi sie tak podobaja

Stary 2010-10-06, 12:25   #25367
Eloe77

Cytat:
no tak wszędzie piszą że jest na wypadanie i szybszy porost włosów, wpisałam teraz dla pewności w google wax wypadanie włosów i też było o tym pisane, więc teraz jestem zaskoczona Twoim pytaniem
Wszystko przez to, że ja nie trawię w niej slsu. I dlatego wolałam zastąpić ją Biowaxem do wypadających. Też ma hennę, ale i olejek migdałowy, miód. Przy Waxie zagranicznym wypada moim zdaniem lepiej. Jeśli jednak Tobie pomaga, to czemu nie?

Cytat:
EDIT:
opis waxa
Specjalna receptura oparta na ekstrakcie Henny (Lawsonia) pozwala na głęboką penetrację włosa i cebulki włosowej, dzięki czemu odżywcze składniki docierają do miejsc, gdzie są najlepiej wykorzystane. Włosy odzyskują połysk i sprężystość.

Odżywka jest przeznaczona dla włosów słabych, kruchych bądź zniszczonych przez trwałą i farbowanie, przy wypadaniu włosów, przy łupieżu, podczas i po chemioterapii. Może być stosowana nawet wówczas gdy włosy lub skóra głowy nie tolerują innych odżywek. Nie barwi włosów!
Widziałam te opisy też na wizażu, ale cóż... jestem sceptyczna w stosunku do tego Waxa. Nie powiem - świetnie mył mam tez świadomość, że jest sporo jego zwolenniczek. Jednak jego formuła przy Biowaxie naprawdę wypada słabiutko.

Jennifer85 teraz rozumiem. Dzięki

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-10-06 o 12:27
Stary 2010-10-06, 12:27   #25368
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Wszystko przez to, że ja nie trawię w niej slsu. I dlatego wolałam zastąpić ją Biowaxem do wypadających. Też ma hennę, ale i olejek migdałowy, miód. Przy Waxie zagranicznym wypada moim zdaniem lepiej. Jeśli jednak Tobie pomaga, to czemu nie?

Widziałam te opisy też na wizażu, ale cóż... jestem sceptyczna w stosunku do tego Waxa. Nie powiem - świetnie mył mam tez świadomość, że jest sporo jego zwolenniczek. Jednak jego formuła przy Biowaxie naprawdę wypada słabiutko.
mój się kończy zaopatrzę się w biovaxa bo włosów wypada nadal tyle samo tyle że u mnie jest problem z systematycznością

Stary 2010-10-06, 12:30   #25369
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
To ja sobie robię kaweczkę i zabieram się za realizację obiecanego zadania.
Tobie też zrobić?
poprosze Pani Prezesko

Jennifer85 obejrzalam sobie Twoje wloski w albumie dzisiaj na spokojnie i wydaje mi sie ze jedyne co potrzebujesz to dobry stylizator, owszem one sie ladnie prezentuja na zdjeciu gdzie sa wyprostowane ale mnie sie bardziej podobaja falowane, jak sa mokre skret jest wiekszy, jak wyschna to sie gdzies gubi, nie wiem co lubisz a czego nie nie, ja np. nie znosze sztywnych wlosow po wiekszosci zelow i dopiero ten co mam obecnie nie robi sztywniakow (na BC - zel z Curly Hair Solution), ale ja to chyba jestem jakims odszczepiencem bo dziewczynom sie sztywniaki nie robia a jesli troche to ugniota i jest ok, u mnie kicha totalna po igniataniu sztywniakow

z zeli dostepnych w Bootsie, mozesz sprobowac Flirty Curls Scrunching Jelly z serii Curl Friends od Umberto Giannini

rowniez w Botosie dostaniesz Boots Essentials Curling Creme, sporo dziewczyn tutaj uzywa i jest zadowolonych
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-10-06 o 14:28
Stary 2010-10-06, 14:57   #25370
venealin
Raczkowanie

Cytat:
mnie sie bardzo podobaja, niestety nie widac ze rosna, skret sie zrobil mocniejszy i tylko z tylu widze ze sa dluzsze (chyba dol niedlugo bedzie podcinany)

Rybiorku...czy Ty masz problemy z oczami?
Porównaj swoje włoski z tego zdjęcia z tymi z kilku poprzednich!
Jak dla mnie to rosną w zabójczym wprost tempie (przyznaj się jaki niedozwolony dopalacz na nie stosujesz? )
No i wyglądają rewelacyjnie.
- niszczę tłuszcz a zdobywam mięśnie
- uczę się zdrowego odżywiania
- dbam o cerę
- PIJĘ DUŻO WODY
venealin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 15:25   #25371
Eloe77

Cytat:
mój się kończy zaopatrzę się w biovaxa bo włosów wypada nadal tyle samo tyle że u mnie jest problem z systematycznością
u mnie nadmierne wypadanie skończyło się wraz z chorobą Znowu mam tej samej wielkości kłaczek przy czesaniu
Kropciu, a wcierki? Nie próbowałaś ich? Ja wcieram żel aloesowy+ Jantar co 2 dni (rano w dniu mycia). Może to by coś dało?
Cytat:
poprosze Pani Prezesko
Wypita? Zrobiłam 1. akapit, którego miałam nie czytać. Jutro popchnę dalej w wolnej chwili.
Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość

Chyba kupimy jej okulary
Rosną jak na drożdżach i są coraz piękniejsze!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2010-10-06, 15:36   #25372
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez venealin Pokaż wiadomość

Porównaj swoje włoski z tego zdjęcia z tymi z kilku poprzednich!
Jak dla mnie to rosną w zabójczym wprost tempie (przyznaj się jaki niedozwolony dopalacz na nie stosujesz? )
No i wyglądają rewelacyjnie.

kurza twarz dla mnie stoja w miejscu, nie sciemniam, a oczodoly mam ok i okularow nie potrzeba
(dopalacz a raczej dopalacze - aminokwasy, silica, beta karoten, olej z lnu, olej z wiesiolka, b complex, wiecej grzechow nie pamietam)

Cytat:
u mnie nadmierne wypadanie skończyło się wraz z chorobą Znowu mam tej samej wielkości kłaczek przy czesaniu
w sensie ten co wypada?

ja musze powiedziec ze nadal mi sie wszystko trzyma lepetyny, wypadania nie widac

Cytat:
Chyba kupimy jej okulary
jak wyzej, oczodoly sa w porzadku, okulary sa zbedne (chyba ze przeciwsloneczne na przyszle lato), poprostu nie widze przyrostu

Cytat:
Rosną jak na drożdżach i są coraz piękniejsze!
bede nieskromna, tez mysle ze sa piekne
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-06, 15:45   #25373
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropciu, a wcierki? Nie próbowałaś ich? Ja wcieram żel aloesowy+ Jantar co 2 dni (rano w dniu mycia). Może to by coś dało?
robię wcierki z wody brzozowej i radikala. Jantara i palome mam fakt że przeterminowana (jak chyba u każdej z nas ) wczoraj nawet smarowałam Tż-ta bo się spiekł na solce- teraz będziemy wyglądać jak mleko i czekolada
zastosuję w takim razie teraz Twoja propozycję

Ejjj właśnie dlaczego ja zapominam ostatnio pić gluta z siemienia?
I ponawiam pytanie czy wystarczy jak siemię zaleję na 10 min przed piciem wrzątkiem? uwolni wtedy co ma do uwolnienia ? czy pogototować to lepiej?

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:

bede nieskromna, tez mysle ze sa piekne
masz ku temu powody i urosły

Stary 2010-10-06, 15:46   #25374
Jennifer85
Zakorzenienie

Cytat:
poprosze Pani Prezesko

Jennifer85 obejrzalam sobie Twoje wloski w albumie dzisiaj na spokojnie i wydaje mi sie ze jedyne co potrzebujesz to dobry stylizator, owszem one sie ladnie prezentuja na zdjeciu gdzie sa wyprostowane ale mnie sie bardziej podobaja falowane, jak sa mokre skret jest wiekszy, jak wyschna to sie gdzies gubi, nie wiem co lubisz a czego nie nie, ja np. nie znosze sztywnych wlosow po wiekszosci zelow i dopiero ten co mam obecnie nie robi sztywniakow (na BC - zel z Curly Hair Solution), ale ja to chyba jestem jakims odszczepiencem bo dziewczynom sie sztywniaki nie robia a jesli troche to ugniota i jest ok, u mnie kicha totalna po igniataniu sztywniakow

z zeli dostepnych w Bootsie, mozesz sprobowac Flirty Curls Scrunching Jelly z serii Curl Friends od Umberto Giannini

rowniez w Botosie dostaniesz Boots Essentials Curling Creme, sporo dziewczyn tutaj uzywa i jest zadowolonych

Jestes kochana dziekuje

Stary 2010-10-06, 15:50   #25375
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ejjj właśnie dlaczego ja zapominam ostatnio pić gluta z siemienia?
I ponawiam pytanie czy wystarczy jak siemię zaleję na 10 min przed piciem wrzątkiem? uwolni wtedy co ma do uwolnienia ? czy pogototować to lepiej?
ja to sobie kupilam takie gotowe zmielone z herbapolu, 1 lyzeczka do cieplej wody/mleka/jogurtu i od razu do picia

Cytat:

masz ku temu powody i urosły

no dobra jak wszystkie widzicie ze urosly to wierze Wam na slowo
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-06, 16:56   #25376
caskada
Zakorzenienie

Rybiorek jakie mialas piekne blond dlugie krecone wlosy co sie stalo ze scielas??przepraszam ze pytam pewnie juz pisalas czemu jednak ja nie widzialam...dopiero teraz lukalam na dzienniku dla kreconych bo zamierzam tez sie wpisac tam i patrze --> twoje piekne wlosy
Stary 2010-10-06, 16:57   #25377
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorek jakie mialas piekne blond dlugie krecone wlosy co sie stalo ze scielas??przepraszam ze pytam pewnie juz pisalas czemu jednak ja nie widzialam...dopiero teraz lukalam na dzienniku dla kreconych bo zamierzam tez sie wpisac tam i patrze --> twoje piekne wlosy
farbowanie, rozjasnianie..... chyba nic wiecej nie trzeba pisac

teraz czekam az odrosna, wedlug dziewczyn widac ze rosna wiec jestem na dobrej drodze
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-06, 16:59   #25378
caskada
Zakorzenienie

jak na farbowane rozjasniane to naprawde niezle sie trzymaly w zyciu bym nie pomyslala ze masz z nimi jakis problem
Stary 2010-10-06, 17:09   #25379
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Jestes kochana dziekuje

zapomnialam Ci dopisac ze ta jelly mozesz kupic w malutkim opakowaniu (podrozne), moze Ci nie spasowac to szkoda byloby wyrzucic duza

krem z bootsa niestety widzialam tylko duzy ale u mnie kosztuje 1.99 euro wiec to nie majatek nawet jak Ci nie spasuje

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
jak na farbowane rozjasniane to naprawde niezle sie trzymaly w zyciu bym nie pomyslala ze masz z nimi jakis problem
przyszlo nagle po kolejnym eksperymencie farbowalno-rozjasnialnym, wez pdo uwage ze dawalam im do wiwatu, potrafilam trzymac mieszanke farb ponad godzine, szkoda gadac, bardzo zle sie czulam jak sie ciachlam ale teraz doszlam do siebie i mysle ze dobrze sie stalo, nawet przed eksperymentami z rozjasnianiem mialam srednie wlosy, od 8 lat farbowalam na czerwien i tak naprawde to to co robilam trudno nazwac pielegnacja - szampon z sls i odzywka ds. nalozona i zaraz splukana, i to bylo wszystko, mnie sie wydawaly ok bo przyzwyczailam sie ze mam sianko i nawet je polubilam, choc wypadaly i najwiecej w zimie u dolu bo tam obcieraly mi sie o kolnierze plaszcza czy kurtki, teraz odrastaja zdrowe i mocne
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-06, 19:40   #25380
Zelka_93
Raczkowanie

GG do Zelka_93

Wiecie może czy do serum regenerującego z mazideł (http://mazidla.com/index.php?option=...d=287&Itemid=2) można rzeczywiście dodać dowolny hydrolat i nie będzie to miało żadnego wpływu na włosy? Mam ochotę zrobić je z różanym, ale nie wiem czy nie byłoby zdrowiej dla włosów z aloesowym ?

GUMed 2013->Przyszły lekarz
Zelka_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 14 (0 użytkowników i 14 gości)

Zasady wysyłania wiadomości