|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Cytat:
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3063 |
|
BAN stały
|
Ja nie wiem co wy za filmików się naoglądałyście... Ja w tyhc które oglądałam nie widziałam nic strasznego. Normalne karmienie piersią, w którym nie widze nic przerażającego. Jasne że na początku trzeba się tego nauczyć, ale bez przesady
Jak znajdziecie gdzies to obejrzyjcie sobie filmik Aventu na temat karmienia piersią (mam na płycie ale nie wiem jak zgrać na komputer żeby można było obejrzeć) Ja tam jestem nastawiona bardzo optymistycznie i zamierzam karmić małą 3-6 miesięcy
|
|
|
|
#3064 |
|
BAN stały
|
dzieki dziewuszki
![]() dobra lece jutro wpadne....moze zrana...bo musze teraz meza udbruchac...hehe buzka slodkich snow |
|
|
|
#3065 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
).no i lekarze twierdzą że "taka moja uroda" (wyniki badań są ok) i że powinno przejść po porodzie
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2010-10-06 o 20:00 |
||
|
|
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
o jaka pojemna komoda!
![]() mnie mój TŻ wnerwia!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! pokazałam mu że chcę 2 komódki dla małego ... no i gdzieś trzeba będzie upchnąć jego kocyki i w ogóle - a on do mnie że ja jestem dziwna, bo on chce łóżko sypialne (na pół pokoju) i komputer w tym pokoju... i tam nie będzie miejsca na komodę. Nosz kurde! to chyba dziecka nie będę przewijać na łóżku...i nie będę pod łóżkiem trzymać ciuszków!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! ale nerwy mnie się trzymają.... ale on ma swoje teorie "bo jak siostra była mała to rodzice mieli łóżko sypialne, łóżeczko... kilka jej ciuszków upchniętych między swoje ciuchy" SUPER! EKSTRA! mnie nie urządza łóżko sypialne, nienawidzę takich betów...bo skoro jeden pokój jest nasz to wiadomo że będę chciała by tam ktoś do mnie przyszedł...aby jak się uczę to mały był pod moim okiem na dywaniku ... a nie przy głośnym tv gdzie będzie teściowa urzędowała - z resztą wątpię by jej pasowało że mały ciągle siedzi u niej "bo u nas miejsca nie ma" ja pierdzielę!!!!!!!!!!!!!!! Aaaaaaaaaaaaaaaa!!!! aż mi się odechciewa wszystkiego, jego wyobrażenie jest straszne. Muszę z nim pogadać na temat łóżeczka... bo niby teściowie mają nam kupić i chciałabym aby od grudnia już było gdzieś tam upchnięte (jeszcze nie zmontowane ale żeby było) bo będę czuła się bezpiecznie
|
#3067 |
|
BAN stały
|
Powiedz TŻowi że niestety jak sie ma jeden pokój i to najlepiej jest mieć wielofunkcyjne meble - łóżko składane w kanapę (najlepiej z pojemnikiem), pojemną komodę z możliwością położenie czegoś na wierzchu, pudełka z pierdółkami, które można położyć wszedzie i jedno na drugim
A komputera stacjonarnego (chyba że schowanego w szafce lub położonego w całości na biurku) bym nie polecała w tym waszym pokoju bo jak maluch zacznie raczkować, to będzie problem - chyba że wtedy coś pozmieniacie Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-10-06 o 20:10 |
|
|
|
#3068 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!Mam pytanko i potrzebuje szybkiej odpowiedzi. czy któraś z was stosowała lek "Gynazol"????????Miałam jakiś stan zapalny i zamiast globulek dopochwowych jak zwykle lekarka zapisała mi gynazol, juz go wykupiłam ale czytając ulotke zauważyłam taki napis"stosować tylko wtedy gdy lekarz uzna ze zdrowie matki jest wazniejsze od potencjalnego zagrozenia dla płodu"nie przeprowadzono tez badań czy ten lek jest niebezpieczny w ciaży..i nie wiem co robic...ten lek nie była tani..a mąż mówi, że skoro lekarka przepisała to powinnam jej zaufac...wole sie jednak upewnic..Pomóżcie!!!
|
#3069 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale Ci już dobrze Takie zakupy dopiero przed nami... Cytat:
Cytat:
Tu nie chodzi o to, jaki był filmik. Sam w sobie był ok. Chodziło o to, że widzę jak dziecko ssie pierś. Nie wyobrażam sobie tego, jakoś mnie to odrzuca. Cytat:
Albo lepiej po prostu porozmawiajcie. Zróbcie plan pokoju. To musi być zapewne bardziej pokój dzienny niż sypialnia. Wiem z doświdczenia, na szczęście nie swojego. Cytat:
Niestety nie umiem pomóc. Najlepiej byłoby zapytać innego lekarza po prostu. |
|||||
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś przyszła babcia kupiła czapeczke i coś a la szaliczek, a ja spodenki w H&M. W lumpie kicha z łowów. Jutro czeka mnie kolejny mechanik, bo tamci coś kręcą... Jutro pstryknę bo na stronie nie ma. Ale mi się brzuch rusza!!! jak poznać gdzie łapki, gdzie nogi? Dzisiaj szwagierka opowiedziała o swoim porodzie- nie będę powtarzać;-)
|
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobić Was to godzina!
![]() Mi się strasznie nie podobają te majciochy, ale wolę kupić coś takeigo niż moje majtki brudzić. Ew zastanawiam się czy nie kupić zwykłych bawełnianych na ryneczku i potem je wyrzucić. My się z mężem nad anty zastanawialiśmy i ja prawdopodobnie będę musiała prać pigułki. Bardziej ze wskazań gin-endo niż z własnego widzimisię, ale będę miała przynajmniej spokój. Bo chyba zaczynam się uczulać na gumki i tylko po jednej firmie nic mnie nie piecze... Co do bolesnych miesiączek: ja jak skończyłam 18 rok to zaczęłam brac pigułki, bo lądowałam w przychodni na zastrzykach przeciwbólowych bo ból aż do kolan promieniował. po przestaniu brania pigułek.. wszystko wróciło ale musze przyznać, że 3-4 miesiace przed ciażą były znośne. Ketonal czekał w szafie, ale nie musiałam g brać. Miałam meza przez kilka dni z rzędu,a teraz ma nocki i jakoś mi smutno.. Ja jutro mam zajecia od 8.30 do 15.. on o 18 wychodzi do pracy i prawie sie nie będziemy widzieć. Długo po badaniu glukozą żle się czułyście? ja mam w piątek.. a pózniej mam zajecia i zastanawiam się czy będę w stanie iść.. kupiłam dzis 4 pary body, ale na rozmiar 9-12;D małych już nie kupuje. Jak mi maż poprzestawia meble to policzę wkońcu ile mam ubranek.. pewnie się przestraszę.;D Czy któraś z was słyszała o pigułce "Azalia"? chyba tak się nazywa. " Lek nie wpływa na ilość ani jakość mleka kobiety karmiącej i może być przyjmowany przez matki karmiące piersią." Edytowane przez mysiopez Czas edycji: 2010-10-06 o 21:23 |
|
|
|
#3072 |
|
BAN stały
|
Ahaaa, to o to Wam chodzi z tym karmieniem
Ja tam jakoś nic takiego na szczęście nie mam, wręcz nie mogę się doczekać tego okresu w moim życiu, bo słyszałam ze jest bardzo wyjątkowy i wytwarza się bardzo silna więź między matka a dzieckiem (może dlatego część kobiet nie umie w końcu zrezygnować z karmienia??) Nie znam na szczęście nikogo kto źle by to wspominał ![]() A ja mogę opowiedzieć na pocieszenie o porodzie mojej znajomej/bardzo młodej przyszywanej cioci, która obecnie ma już 3-miesięcznego synka, a dopiero teraz miałam okazję się z nią spotkać. Sama mówi że dostała skurczy ale jakoś się za bardzo nie przejęła (a jest położną!) bo nie było źle i... prawie w taksówce urodziła ![]() ![]() okazało się, że ona czekała na mocną akcję która się już zaczęła. Sama przyznaje że zdarzyło się jej mieć bardziej bolesne miesiączki niż ten poród A to był jej pierwszy. To tak na pocieszenie że nie zawsze bywa źle
Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-10-06 o 21:48 |
|
|
|
#3073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No może nie te nocne. Mam nadzieje, że w szpitalu tłumaczą jak karmi się dzidziusia.Nie zawsze bywa zle.. Ja jak dowiedziałam się o ciązy.. to czekałam na wymioty. Bo wszyscy mówią, że w ciąży się wymiotuje, a ja przy zwykłej anginie wymiiotuje.. a tu nic. Bardziej od samego porodu przeraża mnie leżenie w szpitalu na patologii ciazy.
|
|
|
|
|
#3074 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wiem, że z prawej główka, z lewej nóżki, bo tak było na USG i tak też czuję, tj. z lewej strony mocniejsze kopy. ![]() mysiopez, nie dobijaj mnie, ja mam dwa pajace... ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do porodu to mi kumpela tez mowila ze jej 2 siostry rodzily i wcale tak zle tego nie wspominaja....wiadomo ze boli ae na pewno nie jakos tak az nieludzko...bol jak bol...nie jest przyjemny ale w koncu tyle osob daje rade wiec widocznie da sie przezyc Tylko moja jedna kumpela powiedziala ze mnie podziwia ze nie bede brac znieczulenia, bo ona rodzila jakies 7h i mowila ze pod koniec to juz z bolu nawet nie miala sily oczu otworzyc...i juz nigdy nie bedzie rodzic bez znieczulenia...
|
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
ja chyba zacznę sprzedawać ubranka.. nie wiedziałam, ze tyle dostane..
Dziewczyny, mam mały problem z teściową. Ona jest kochana, ale zaczęła kupować ubranka, których ja nie założe małemu. Jak dla mnie są złej jakości. (body z takiej sztywnej bawełny) Nie wiem jak mam delikatnie jej powiedzieć, że nie ma kupować ich, a najwyżej kase dawać, to ja będe kupować co uważam za potrzebne. Nie chce jej urazić, a też nie chce jej mówić o tych pieniądzach. A ze ona jest skryta, to wiem, ze ona poprzez te ubranka cieszy się, ze babcią zostanie... jestem w kropce. |
|
|
|
#3077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3078 |
|
Wtajemniczenie
|
Mika am cudownie ze z Twoim Skarbem wszystko w porzadku
dziewczynki co widzicie na zdjeciu dowodowym chlopca czy dziewczynke?? Załącznik 3456864
|
#3079 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po porodzie niestety krwawienie miałam bardzo obfite a przez pierwszy tydzien lało sie ze mnie nieziemsko niestety i nie chce nikogo straszyc, bo kazda z nas jest inna.. ale ja właśnie sie tego najbardziej boje, ja jak pierwszy raz wstałam po porodzie to dziewczyna z sali przestrzegała mnie ze sie poleje ale nie sądziła ze tyle.. dla mnie to jest najstraszniejsza rzecz.. i zadne tampony ale normalnie dobre, duze poporodowe podpaski.. ale oczywiście kazda zrobi jak uwaza i kazda z nas jest inna.. ja dzis padam, przed chwilą wrócilam do domu.. Amelka padla nam w aucie, ogladalam wszystkie wozeczki i powiem wam ze najbardziej na zywo spodobal mi sie xlander xa fajnie tez sie prezentuje baby active jet.. super jest tez jane slalomon ale ten to drogi nieziemsko.. ładnie tez sie prezentuje graco quattro delux ale w sklepie kosztuje 1400 a moja szwagierka kupiła ostatnio w bardzo dobrym stanie używany za 330 zł na allegro.. ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
a co powiedział Ci lekarz??
Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png Edytowane przez kaskup Czas edycji: 2010-10-06 o 22:29 |
||
|
|
|
#3080 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
u mnie po porodzie krwawienie to nawet nie bylo , to bylo tylko takie ciurczenie... ja nosilamte jednorazowki, moze nie ladne, ale teraz tez je kuopie i 5 w zupelnosci wystraczy mysle, bo jak znowu bedzie ciurczyc to przejde znow na normalne majtki i podpaski Kaskup i gin tak powiedzial ale ja sie tam jajek dopatrzylam i taka zawiedziona jestm
|
|
#3081 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3082 |
|
Wtajemniczenie
|
No wlasnie z synkiem to bylo inaczej od razu wielkiego pisiorka na bacznosc pokazal...
a teraz gin powiedzial ze tu zupelnie plasko, i na usg tak widzialam, ale potem ogladam zdjecia i cos tu mi nie teges... bo zupelnie plasko nie jest i juz nie wiem co widziec
|
#3083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3084 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bylam przekonana ze bedzie , synek, ale jak gin powiedzial ze widzi coreczkę to sie bardzo ucieszylam, bo skrycie o niej marzylam, i teraz poprostu chcialabym zeby juz dziewczynka pozostala, ale widze cos innego
|
#3085 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() poszukaj w google obrazy jak wyglada siusiak na usg to bedziesz pewna ze masz dziewczynke
Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png Edytowane przez kaskup Czas edycji: 2010-10-06 o 22:49 |
|
|
|
|
#3086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale najwazniejsze zeby bylo zdrowe
|
|
#3087 |
|
Rozeznanie
|
padam..
dobranoc
|
#3088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja cie rozumiem bo mi to tez calkowicie nie sprawialo przyjemnosci ale odlozylam swoje widzimisie na bok i zrobilam to co najlepsze dla dziecka, niestety karmilam tylko 6 tyg, teraz mam nadzieje ze bede karmic 6 miesiecy, chodz nie powiem nie mam na to ochoty, ale jak juz pisalam nie chodzi o mnie tylko o malenstwo. Nie chce byc az tak samolubna ze nie dam dziecku to co dla niego najlepsze to znaczy moje mleko. Wkoncu sie zdecydowalam na ciaze i jego dobro jest teraz najwazniejsze. Zawsze jest opcija ze mozesz odciagac i karmic butelka. Bycie w ciazy dla mnie tez nie jest najwspanialszy stan na swicie ale coz sie nie robi dla dziecka. Edytowane przez OYE Czas edycji: 2010-10-07 o 04:52 |
|
|
|
|
#3089 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- Cytat:
Pozdrawiam wszystkie mamuśki ![]() ---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ---------- Dziewczynki przesyłam Wam linka do ulotki z Rossmanna, jest kilka produktów dziecięcych: http://www.rossnet.pl/images/Rossman...216_p24net.pdf
|
|
|
#3090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u dziewczynek widać lekko odstającą łechtaczkę ... a u chłopców widać dużego siusiaka i jąderka więc to zupełnie inaczej wygląda u chłopca
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

i oparcie na lozeczko

).

Ja też się boję bardziej tego co będzie PO porodzie.
Haters Gonna Hate