"Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-06, 19:54   #3061
weraa11
Zadomowienie

Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2

Cytat:
Napisane przez Molalala Pokaż wiadomość
My juz mamy lozeczko i komdedl a Malej chwale sie i oparcie na lozeczko
Super zakupy

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 19:55   #3062
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
o jaki ladne imionka

SLICZNEE

hejka babeczki

moj to jakos na wszystko przystaje i na SR i na porod rodzinny....cie kawe dlaczego hehe

śliczna komoda i łóżeczko
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 19:55   #3063
make_up_istka
BAN stały

Ja nie wiem co wy za filmików się naoglądałyście... Ja w tyhc które oglądałam nie widziałam nic strasznego. Normalne karmienie piersią, w którym nie widze nic przerażającego. Jasne że na początku trzeba się tego nauczyć, ale bez przesady Jak znajdziecie gdzies to obejrzyjcie sobie filmik Aventu na temat karmienia piersią (mam na płycie ale nie wiem jak zgrać na komputer żeby można było obejrzeć) Ja tam jestem nastawiona bardzo optymistycznie i zamierzam karmić małą 3-6 miesięcy
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 19:58   #3064
Molalala
BAN stały

GG do Molalala

dzieki dziewuszki

dobra lece jutro wpadne....moze zrana...bo musze teraz meza udbruchac...hehe

buzka slodkich snow
Molalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 19:58   #3065
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
sanetka widocznie są jednak wyjątki, ja wszystkie kobiety jakie znam od mojej mamy, ciocie i koleżanki, zapewniają, że po ciąży takie bóle miesiączkowe jak wcześniej nie wróciły.
Tobie też tego życzę
no mam nadzieję że będzie lepiej. u mnie właśnie mama, ciocie itp twierdzą że po urodzeniu nadal się męczyły, raz było lepiej raz gorzej.

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Mojej mamie okropne bóle miesiączkowe i nieregularnośc cykli przeszła dopiero po drugim dziecku. Ale moja mama mówi że u niej nie bylo tak źle jak u mnie - jak mnie widziała parę razy w trakcie @ to wyganiała mnie później do lekarza bo twierdziła, ze to nie jest normalne. Ale za każdym razem słyszałam - nic poza tabletkami przeciwbólowymi albo tabletkami anty nie da się zrobić, nie leczy się przed urodzeniem dziecka.
to jest najgorsze że tylko leki (ja np anty brać nie mogę). a jak tu funkcjonować normalnie, ani pracy, ani nic. zawsze muszę dokładnie liczyć kiedy będzie okres i zostawać wtedy w domu (pamiętam jak w liceum dostałam okres w szkole, nie zdążyłam dojść do domu a z bólu położyłam się po prostu na chodniku i tak zostałam, ktoś wezwał karetkę ale niewiele z tych godzin pamiętałam).
no i lekarze twierdzą że "taka moja uroda" (wyniki badań są ok) i że powinno przejść po porodzie

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2010-10-06 o 20:00
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 20:04   #3066
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

o jaka pojemna komoda!

mnie mój TŻ wnerwia!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
pokazałam mu że chcę 2 komódki dla małego ... no i gdzieś trzeba będzie upchnąć jego kocyki i w ogóle - a on do mnie że ja jestem dziwna,
bo on chce łóżko sypialne (na pół pokoju) i komputer w tym pokoju... i tam nie będzie miejsca na komodę.
Nosz kurde! to chyba dziecka nie będę przewijać na łóżku...i nie będę pod łóżkiem trzymać ciuszków!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
ale nerwy mnie się trzymają.... ale on ma swoje teorie "bo jak siostra była mała to rodzice mieli łóżko sypialne, łóżeczko... kilka jej ciuszków upchniętych między swoje ciuchy" SUPER! EKSTRA!
mnie nie urządza łóżko sypialne, nienawidzę takich betów...bo skoro jeden pokój jest nasz to wiadomo że będę chciała by tam ktoś do mnie przyszedł...aby jak się uczę to mały był pod moim okiem na dywaniku ... a nie przy głośnym tv gdzie będzie teściowa urzędowała - z resztą wątpię by jej pasowało że mały ciągle siedzi u niej "bo u nas miejsca nie ma"

ja pierdzielę!!!!!!!!!!!!!!! Aaaaaaaaaaaaaaaa!!!! aż mi się odechciewa wszystkiego, jego wyobrażenie jest straszne.
Muszę z nim pogadać na temat łóżeczka... bo niby teściowie mają nam kupić i chciałabym aby od grudnia już było gdzieś tam upchnięte (jeszcze nie zmontowane ale żeby było) bo będę czuła się bezpiecznie
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 20:08   #3067
make_up_istka
BAN stały

Powiedz TŻowi że niestety jak sie ma jeden pokój i to najlepiej jest mieć wielofunkcyjne meble - łóżko składane w kanapę (najlepiej z pojemnikiem), pojemną komodę z możliwością położenie czegoś na wierzchu, pudełka z pierdółkami, które można położyć wszedzie i jedno na drugim A komputera stacjonarnego (chyba że schowanego w szafce lub położonego w całości na biurku) bym nie polecała w tym waszym pokoju bo jak maluch zacznie raczkować, to będzie problem - chyba że wtedy coś pozmieniacie

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-10-06 o 20:10
Stary 2010-10-06, 20:16   #3068
Justine1988
Zadomowienie

Hej dziewczynki!Mam pytanko i potrzebuje szybkiej odpowiedzi. czy któraś z was stosowała lek "Gynazol"????????Miałam jakiś stan zapalny i zamiast globulek dopochwowych jak zwykle lekarka zapisała mi gynazol, juz go wykupiłam ale czytając ulotke zauważyłam taki napis"stosować tylko wtedy gdy lekarz uzna ze zdrowie matki jest wazniejsze od potencjalnego zagrozenia dla płodu"nie przeprowadzono tez badań czy ten lek jest niebezpieczny w ciaży..i nie wiem co robic...ten lek nie była tani..a mąż mówi, że skoro lekarka przepisała to powinnam jej zaufac...wole sie jednak upewnic..Pomóżcie!!!

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 20:31   #3069
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale Ci już dobrze Takie zakupy dopiero przed nami...

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Ja jak zaczelam zajecia to stalam sie troche mniej leniwa za to robie wszystko tak powoli...dzis sobie tak duzo zaplanowalam zeby zrobic a jak sie za 1 rzecz zabralam to robilam strasznie dlugo...w miedzyczasie juz bym pewnie normalnie 3 rzeczy zrobila wiec chyba wyznaje zasade ostatnio ze "ja ma czas..." jeszcze

Jak ja ogladalam film o karmieniu to stwierdzilam ze nie dam rady... juz na sama mysl jakos tak mi ciezko... Ale postanowilam sprobowac...ale jak od razu mi to nie podejdzie to rezygnuje i chce sie jak najszybciej tego pokarmu pozbyc...wiec rowniez musze poczytac o tym co jak kobieta nie chce karmic piersia, zeby w razie czego wiedziec co robic
Też mam zamiar próbować, ale mimo wszystko...

Cytat:
Ja nie wiem co wy za filmików się naoglądałyście... Ja w tyhc które oglądałam nie widziałam nic strasznego. Normalne karmienie piersią, w którym nie widze nic przerażającego. Jasne że na początku trzeba się tego nauczyć, ale bez przesady Jak znajdziecie gdzies to obejrzyjcie sobie filmik Aventu na temat karmienia piersią (mam na płycie ale nie wiem jak zgrać na komputer żeby można było obejrzeć) Ja tam jestem nastawiona bardzo optymistycznie i zamierzam karmić małą 3-6 miesięcy

Tu nie chodzi o to, jaki był filmik. Sam w sobie był ok. Chodziło o to, że widzę jak dziecko ssie pierś. Nie wyobrażam sobie tego, jakoś mnie to odrzuca.

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
o jaka pojemna komoda!

mnie mój TŻ wnerwia!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
pokazałam mu że chcę 2 komódki dla małego ... no i gdzieś trzeba będzie upchnąć jego kocyki i w ogóle - a on do mnie że ja jestem dziwna,
bo on chce łóżko sypialne (na pół pokoju) i komputer w tym pokoju... i tam nie będzie miejsca na komodę.
Nosz kurde! to chyba dziecka nie będę przewijać na łóżku...i nie będę pod łóżkiem trzymać ciuszków!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
ale nerwy mnie się trzymają.... ale on ma swoje teorie "bo jak siostra była mała to rodzice mieli łóżko sypialne, łóżeczko... kilka jej ciuszków upchniętych między swoje ciuchy" SUPER! EKSTRA!
mnie nie urządza łóżko sypialne, nienawidzę takich betów...bo skoro jeden pokój jest nasz to wiadomo że będę chciała by tam ktoś do mnie przyszedł...aby jak się uczę to mały był pod moim okiem na dywaniku ... a nie przy głośnym tv gdzie będzie teściowa urzędowała - z resztą wątpię by jej pasowało że mały ciągle siedzi u niej "bo u nas miejsca nie ma"

ja pierdzielę!!!!!!!!!!!!!!! Aaaaaaaaaaaaaaaa!!!! aż mi się odechciewa wszystkiego, jego wyobrażenie jest straszne.
Muszę z nim pogadać na temat łóżeczka... bo niby teściowie mają nam kupić i chciałabym aby od grudnia już było gdzieś tam upchnięte (jeszcze nie zmontowane ale żeby było) bo będę czuła się bezpiecznie
To może Ty też zaproponuj coś, co chciałabyś mieć, a ewidentnie na to nie macie miejsca?
Albo lepiej po prostu porozmawiajcie. Zróbcie plan pokoju. To musi być zapewne bardziej pokój dzienny niż sypialnia. Wiem z doświdczenia, na szczęście nie swojego.

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!Mam pytanko i potrzebuje szybkiej odpowiedzi. czy któraś z was stosowała lek "Gynazol"????????Miałam jakiś stan zapalny i zamiast globulek dopochwowych jak zwykle lekarka zapisała mi gynazol, juz go wykupiłam ale czytając ulotke zauważyłam taki napis"stosować tylko wtedy gdy lekarz uzna ze zdrowie matki jest wazniejsze od potencjalnego zagrozenia dla płodu"nie przeprowadzono tez badań czy ten lek jest niebezpieczny w ciaży..i nie wiem co robic...ten lek nie była tani..a mąż mówi, że skoro lekarka przepisała to powinnam jej zaufac...wole sie jednak upewnic..Pomóżcie!!!

Niestety nie umiem pomóc. Najlepiej byłoby zapytać innego lekarza po prostu.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:08   #3070
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
Ale Ci już dobrze Takie zakupy dopiero przed nami...

Też mam zamiar próbować, ale mimo wszystko...

Tu nie chodzi o to, jaki był filmik. Sam w sobie był ok. Chodziło o to, że widzę jak dziecko ssie pierś. Nie wyobrażam sobie tego, jakoś mnie to odrzuca.

.

Niestety nie umiem pomóc. Najlepiej byłoby zapytać innego lekarza po prostu.
nikt nas nie zrozumie;-) zbo fakt mały odsetek ma taki poglad jak my. ZObaczyc moge, ale przeciwko sobie nie będe. Moja mam tez miała "coś" takiego i rosłam zdrowo na butli, łatwiej było bo niue miała czym karmic, ale i badzia, i jej siostra, i teraz nastepne pokoloenie nie ma czym, więc to geny i gdybanie na nic się nie zda. Jak na razie jestem na nie, ale róznie sie dzieje mogę i o 180 stopni zmienic zdanie. Ale to tyle bo nie lubię o tym mówic.

Dziś przyszła babcia kupiła czapeczke i coś a la szaliczek, a ja spodenki w H&M. W lumpie kicha z łowów. Jutro czeka mnie kolejny mechanik, bo tamci coś kręcą...
Jutro pstryknę bo na stronie nie ma.

Ale mi się brzuch rusza!!! jak poznać gdzie łapki, gdzie nogi?

Dzisiaj szwagierka opowiedziała o swoim porodzie- nie będę powtarzać;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:21   #3071
mysiopez
Zadomowienie

Nadrobić Was to godzina!

Mi się strasznie nie podobają te majciochy, ale wolę kupić coś takeigo niż moje majtki brudzić. Ew zastanawiam się czy nie kupić zwykłych bawełnianych na ryneczku i potem je wyrzucić.

My się z mężem nad anty zastanawialiśmy i ja prawdopodobnie będę musiała prać pigułki. Bardziej ze wskazań gin-endo niż z własnego widzimisię, ale będę miała przynajmniej spokój. Bo chyba zaczynam się uczulać na gumki i tylko po jednej firmie nic mnie nie piecze...

Co do bolesnych miesiączek: ja jak skończyłam 18 rok to zaczęłam brac pigułki, bo lądowałam w przychodni na zastrzykach przeciwbólowych bo ból aż do kolan promieniował. po przestaniu brania pigułek.. wszystko wróciło ale musze przyznać, że 3-4 miesiace przed ciażą były znośne. Ketonal czekał w szafie, ale nie musiałam g brać.

Miałam meza przez kilka dni z rzędu,a teraz ma nocki i jakoś mi smutno.. Ja jutro mam zajecia od 8.30 do 15.. on o 18 wychodzi do pracy i prawie sie nie będziemy widzieć.

Długo po badaniu glukozą żle się czułyście? ja mam w piątek.. a pózniej mam zajecia i zastanawiam się czy będę w stanie iść..

kupiłam dzis 4 pary body, ale na rozmiar 9-12;D małych już nie kupuje. Jak mi maż poprzestawia meble to policzę wkońcu ile mam ubranek.. pewnie się przestraszę.;D

Czy któraś z was słyszała o pigułce "Azalia"? chyba tak się nazywa. " Lek nie wpływa na ilość ani jakość mleka kobiety karmiącej i może być przyjmowany przez matki karmiące piersią."

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png

Edytowane przez mysiopez
Czas edycji: 2010-10-06 o 21:23
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 21:45   #3072
make_up_istka
BAN stały

Ahaaa, to o to Wam chodzi z tym karmieniem Ja tam jakoś nic takiego na szczęście nie mam, wręcz nie mogę się doczekać tego okresu w moim życiu, bo słyszałam ze jest bardzo wyjątkowy i wytwarza się bardzo silna więź między matka a dzieckiem (może dlatego część kobiet nie umie w końcu zrezygnować z karmienia??) Nie znam na szczęście nikogo kto źle by to wspominał

A ja mogę opowiedzieć na pocieszenie o porodzie mojej znajomej/bardzo młodej przyszywanej cioci, która obecnie ma już 3-miesięcznego synka, a dopiero teraz miałam okazję się z nią spotkać. Sama mówi że dostała skurczy ale jakoś się za bardzo nie przejęła (a jest położną!) bo nie było źle i... prawie w taksówce urodziła okazało się, że ona czekała na mocną akcję która się już zaczęła. Sama przyznaje że zdarzyło się jej mieć bardziej bolesne miesiączki niż ten poród A to był jej pierwszy. To tak na pocieszenie że nie zawsze bywa źle

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-10-06 o 21:48
Stary 2010-10-06, 21:57   #3073
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Ahaaa, to o to Wam chodzi z tym karmieniem Ja tam jakoś nic takiego na szczęście nie mam, wręcz nie mogę się doczekać tego okresu w moim życiu, bo słyszałam ze jest bardzo wyjątkowy i wytwarza się bardzo silna więź między matka a dzieckiem (może dlatego część kobiet nie umie w końcu zrezygnować z karmienia??) Nie znam na szczęście nikogo kto źle by to wspominał

A ja mogę opowiedzieć na pocieszenie o porodzie mojej znajomej/bardzo młodej przyszywanej cioci, która obecnie ma już 3-miesięcznego synka, a dopiero teraz miałam okazję się z nią spotkać. Sama mówi że dostała skurczy ale jakoś się za bardzo nie przejęła (a jest położną!) bo nie było źle i... prawie w taksówce urodziła okazało się, że ona czekała na mocną akcję która się już zaczęła. Sama przyznaje że zdarzyło się jej mieć bardziej bolesne miesiączki niż ten poród A to był jej pierwszy. To tak na pocieszenie że nie zawsze bywa źle
Ja też czekam na karmienie z utęsknieniem No może nie te nocne. Mam nadzieje, że w szpitalu tłumaczą jak karmi się dzidziusia.

Nie zawsze bywa zle.. Ja jak dowiedziałam się o ciązy.. to czekałam na wymioty. Bo wszyscy mówią, że w ciąży się wymiotuje, a ja przy zwykłej anginie wymiiotuje.. a tu nic. Bardziej od samego porodu przeraża mnie leżenie w szpitalu na patologii ciazy.

Stary 2010-10-06, 22:04   #3074
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
nikt nas nie zrozumie;-) zbo fakt mały odsetek ma taki poglad jak my. ZObaczyc moge, ale przeciwko sobie nie będe. Moja mam tez miała "coś" takiego i rosłam zdrowo na butli, łatwiej było bo niue miała czym karmic, ale i badzia, i jej siostra, i teraz nastepne pokoloenie nie ma czym, więc to geny i gdybanie na nic się nie zda. Jak na razie jestem na nie, ale róznie sie dzieje mogę i o 180 stopni zmienic zdanie. Ale to tyle bo nie lubię o tym mówic.

Dziś przyszła babcia kupiła czapeczke i coś a la szaliczek, a ja spodenki w H&M. W lumpie kicha z łowów. Jutro czeka mnie kolejny mechanik, bo tamci coś kręcą...
Jutro pstryknę bo na stronie nie ma.

Ale mi się brzuch rusza!!! jak poznać gdzie łapki, gdzie nogi?

Dzisiaj szwagierka opowiedziała o swoim porodzie- nie będę powtarzać;-)
Jak zobaczyłam ten filmik to to dotarło do mnie chyba tak z pełną mocą...:/

Ja wiem, że z prawej główka, z lewej nóżki, bo tak było na USG i tak też czuję, tj. z lewej strony mocniejsze kopy.

mysiopez, nie dobijaj mnie, ja mam dwa pajace...

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Ja też czekam na karmienie z utęsknieniem No może nie te nocne. Mam nadzieje, że w szpitalu tłumaczą jak karmi się dzidziusia.

Nie zawsze bywa zle.. Ja jak dowiedziałam się o ciązy.. to czekałam na wymioty. Bo wszyscy mówią, że w ciąży się wymiotuje, a ja przy zwykłej anginie wymiiotuje.. a tu nic. Bardziej od samego porodu przeraża mnie leżenie w szpitalu na patologii ciazy.
Ja ostatni raz wymiotowałam w podstawówce... Chociaż dziś po tej glukozie mnie trochę mdliło. Fuj.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 22:04   #3075
weraa11
Zadomowienie

Cytat:

Ja nawet mojemu TŻowi rzadko kiedy pozwalam w ogole dotykac moje piersi...czasem juz sie zgadzam, bo wiem ze go po prostu ponosi podczas seksu i mu je dotknac, pocalowac itd. ale czasem to az go musze odpychac tak dziwnie sie czuje....i mam juz tak od dawna...nawet na sama mysl ze ktos ma mi je dotykac, ssac itd. to juz mi sie robi tak jakos niekomortowo ;/ nie wiem z czego to wynika.... Tylko boje sie ze w szpitalu beda mnie do tego zmuszac a przeciez nie bede im tlumaczyc dlaczego nie chce....

A co do porodu to mi kumpela tez mowila ze jej 2 siostry rodzily i wcale tak zle tego nie wspominaja....wiadomo ze boli ae na pewno nie jakos tak az nieludzko...bol jak bol...nie jest przyjemny ale w koncu tyle osob daje rade wiec widocznie da sie przezyc
Tylko moja jedna kumpela powiedziala ze mnie podziwia ze nie bede brac znieczulenia, bo ona rodzila jakies 7h i mowila ze pod koniec to juz z bolu nawet nie miala sily oczu otworzyc...i juz nigdy nie bedzie rodzic bez znieczulenia...

Stary 2010-10-06, 22:10   #3076
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
mysiopez, nie dobijaj mnie, ja mam dwa pajace... [COLOR="Silver"]
ja chyba zacznę sprzedawać ubranka.. nie wiedziałam, ze tyle dostane..

Dziewczyny, mam mały problem z teściową. Ona jest kochana, ale zaczęła kupować ubranka, których ja nie założe małemu. Jak dla mnie są złej jakości. (body z takiej sztywnej bawełny) Nie wiem jak mam delikatnie jej powiedzieć, że nie ma kupować ich, a najwyżej kase dawać, to ja będe kupować co uważam za potrzebne. Nie chce jej urazić, a też nie chce jej mówić o tych pieniądzach. A ze ona jest skryta, to wiem, ze ona poprzez te ubranka cieszy się, ze babcią zostanie... jestem w kropce.

Stary 2010-10-06, 22:23   #3077
weraa11
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny, mam mały problem z teściową. Ona jest kochana, ale zaczęła kupować ubranka, których ja nie założe małemu. Jak dla mnie są złej jakości. (body z takiej sztywnej bawełny) Nie wiem jak mam delikatnie jej powiedzieć, że nie ma kupować ich, a najwyżej kase dawać, to ja będe kupować co uważam za potrzebne. Nie chce jej urazić, a też nie chce jej mówić o tych pieniądzach. A ze ona jest skryta, to wiem, ze ona poprzez te ubranka cieszy się, ze babcią zostanie... jestem w kropce.
Ja mam dokladnie ten sam problem...mama mojego TŻa kupuje caly czas pelno ubran, z czego polowy nie zaloze, bo sa brzydkie, lub takie widac ze ewidentnie uzywane. Mozesz jej powiedziec, ze np. te ubranka dla dzieci maja niektore taki sztywne, szorstkie, ale sa tez milutkie, mieciutkie i wasnie tylko takie ubierzesz maluszkowi bo tamte moga jakos podraznic skore czy cos... Albo niechTwoj TŻ powie zeby juz nie kupowala, mozesz tez powiedziec, ze jestes szczesliwa bo juz masz wszystkie ubranka skompletowane i teraz juz wiecej nie bedziesz kupowac..moze da jej to troche do myslenia?

Stary 2010-10-06, 22:25   #3078
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Mika am cudownie ze z Twoim Skarbem wszystko w porzadku

dziewczynki co widzicie na zdjeciu dowodowym chlopca czy dziewczynke??
Załącznik 3456864
Stary 2010-10-06, 22:28   #3079
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
kaskup tak źle jest z tym krwawieniem?? Ja też się boję bardziej tego co będzie PO porodzie.
Ja może dla świętego spokoju kupię te jedne majtki z siateczki (żebym nie żałowała, a to przecież nie majątek) a resztę bawełnianych. Nie wyobrażam sobie chodzić po oddziale bez majtek! Ja miałam okres i musiałam mieć podpaski (bo np. zabrakło mi tamponów, bez których nie wyobrażam sobie życia), to zawsze sprawdzałam czy na pewno na spodniach nie odznacza się nic A tu miałby być wielki sterczący podkład? O nieeee...
ja Wam powiem ze swojego doświadczenia ze jak wyglądało u mnie krwawienie.. ja od zawsze miałam bardzo obfite i bolesne miesiączki..
po porodzie niestety krwawienie miałam bardzo obfite a przez pierwszy tydzien lało sie ze mnie nieziemsko niestety i nie chce nikogo straszyc, bo kazda z nas jest inna.. ale ja właśnie sie tego najbardziej boje, ja jak pierwszy raz wstałam po porodzie to dziewczyna z sali przestrzegała mnie ze sie poleje ale nie sądziła ze tyle.. dla mnie to jest najstraszniejsza rzecz.. i zadne tampony ale normalnie dobre, duze poporodowe podpaski.. ale oczywiście kazda zrobi jak uwaza i kazda z nas jest inna..

ja dzis padam, przed chwilą wrócilam do domu.. Amelka padla nam w aucie, ogladalam wszystkie wozeczki i powiem wam ze najbardziej na zywo spodobal mi sie xlander xa fajnie tez sie prezentuje baby active jet.. super jest tez jane slalomon ale ten to drogi nieziemsko..
ładnie tez sie prezentuje graco quattro delux ale w sklepie kosztuje 1400 a moja szwagierka kupiła ostatnio w bardzo dobrym stanie używany za 330 zł na allegro..

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość

Załącznik 3456864
ja widze dziewczynke a co powiedział Ci lekarz??

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-10-06 o 22:29
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 22:31   #3080
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:

to moze powiedz ze masz juz wystarczajaco duzo ciuszków, i teraz niech daje wam te pieniazki bo reszte rzeczy chcecie kupic nowe czy cos w tym stylu

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:

u mnie po porodzie krwawienie to nawet nie bylo , to bylo tylko takie ciurczenie... ja nosilamte jednorazowki, moze nie ladne, ale teraz tez je kuopie i 5 w zupelnosci wystraczy mysle, bo jak znowu bedzie ciurczyc to przejde znow na normalne majtki i podpaski

Kaskup i gin tak powiedzial ale ja sie tam jajek dopatrzylam i taka zawiedziona jestm
Stary 2010-10-06, 22:35   #3081
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:

Załącznik 3456864
chyba dziewczynka. Moge wstawić tu zdjecie mojego syneczka. i tam zamiast tej małej kropeczki po środku ewidentnie widać wielkie jąderka. Siusiaka nie chciał na ostatnim badaniu pokazać;D

Stary 2010-10-06, 22:37   #3082
Stokrotka81
Wtajemniczenie

No wlasnie z synkiem to bylo inaczej od razu wielkiego pisiorka na bacznosc pokazal...

a teraz gin powiedzial ze tu zupelnie plasko, i na usg tak widzialam, ale potem ogladam zdjecia i cos tu mi nie teges... bo zupelnie plasko nie jest i juz nie wiem co widziec
Stary 2010-10-06, 22:38   #3083
kaskup
Rozeznanie

Cytat:

Kaskup i gin tak powiedzial ale ja sie tam jajek dopatrzylam i taka zawiedziona jestm
nastawiłas sie na chłopca?? bo moj ginek tłumaczył mi kiedys jak w ciąży z Amelka byłam ze dziewczynki nie maja warg stromowych tak dużych zeby przykrywały im lechtaczki dlatego tak widac, chłopiec miałby większego siusiaka.. ja sie nie znam tak mi mówił ginekolog w pierwszej ciąży, ale rzeczywiscie jak Amelka sie urodziła to dopiero po jakiś kilku tygodniach jak ciałka nabrała to sie wszystko pozakrywało
Stary 2010-10-06, 22:42   #3084
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Ja bylam przekonana ze bedzie , synek, ale jak gin powiedzial ze widzi coreczkę to sie bardzo ucieszylam, bo skrycie o niej marzylam, i teraz poprostu chcialabym zeby juz dziewczynka pozostala, ale widze cos innego
Stary 2010-10-06, 22:43   #3085
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Ja bylam przekonana ze bedzie , synek, ale jak gin powiedzial ze widzi coreczkę to sie bardzo ucieszylam, bo skrycie o niej marzylam, i teraz poprostu chcialabym zeby juz dziewczynka pozostala, ale widze cos innego
według mojego oka to dziewczynka tak jak pisałam wczesniej chłopiec miałby wiekszego siusiaka..

poszukaj w google obrazy jak wyglada siusiak na usg to bedziesz pewna ze masz dziewczynke

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-10-06 o 22:49
Stary 2010-10-06, 22:48   #3086
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
według mojego oka to dziewczynka tak jak pisałam wczesniej chłopiec miałby wiekszego siusiaka..
obyś miala racje ale najwazniejsze zeby bylo zdrowe
Stary 2010-10-06, 22:51   #3087
kaskup
Rozeznanie

padam..

dobranoc
Stary 2010-10-07, 04:50   #3088
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość

ja cie rozumiem bo mi to tez calkowicie nie sprawialo przyjemnosci ale odlozylam swoje widzimisie na bok i zrobilam to co najlepsze dla dziecka, niestety karmilam tylko 6 tyg, teraz mam nadzieje ze bede karmic 6 miesiecy, chodz nie powiem nie mam na to ochoty, ale jak juz pisalam nie chodzi o mnie tylko o malenstwo. Nie chce byc az tak samolubna ze nie dam dziecku to co dla niego najlepsze to znaczy moje mleko. Wkoncu sie zdecydowalam na ciaze i jego dobro jest teraz najwazniejsze. Zawsze jest opcija ze mozesz odciagac i karmic butelka. Bycie w ciazy dla mnie tez nie jest najwspanialszy stan na swicie ale coz sie nie robi dla dziecka.

Haters Gonna Hate

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2010-10-07 o 04:52
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 06:58   #3089
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:

Ja bym zostawiła kilka najładniejszych ciuszków, tak, żeby kiedyś maleństwo ubrać w nie, żeby babcia też miała trochę radości a resztę bym komuś oddała, o kim wiedziałabym, że nie ma i że się z tego ucieszy. Ja bym od swojej choć jednego ciuszka chciała dostać, ale póki co kompletujemy wszystko sami. Jedyny plus tej sytuacji to że jak już coś kupujemy to nam się baaardzo, bardzo podoba

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
ja cie rozumiem bo mi to tez calkowicie nie sprawialo przyjemnosci ale odlozylam swoje widzimisie na bok i zrobilam to co najlepsze dla dziecka, niestety karmilam tylko 6 tyg, teraz mam nadzieje ze bede karmic 6 miesiecy, chodz nie powiem nie mam na to ochoty, ale jak juz pisalam nie chodzi o mnie tylko o malenstwo. Nie chce byc az tak samolubna ze nie dam dziecku to co dla niego najlepsze to znaczy moje mleko. Wkoncu sie zdecydowalam na ciaze i jego dobro jest teraz najwazniejsze. Zawsze jest opcija ze mozesz odciagac i karmic butelka. Bycie w ciazy dla mnie tez nie jest najwspanialszy stan na swicie ale coz sie nie robi dla dziecka.
Czytając Twoją wypowiedz tak sobie pomyślałam właśnie o sobie... Dla mnie ciaża to też od samego początku nie był taki cudowny okres. Co prawda świadomość, że będę mamą jest cudowna i czekam z utęsknieniem na nasze maleństwo, ale sam stan jest bardzo trudny. Ja miałam strasznie ciężki początek (codzienne wymioty, mdlości, zawroty głowy) i tak naprawdę gdzieś dopiero od 5 miesiąca mogłam zacząć się powoli cieszyć z tej ciąży. Stąd też moja obecność od pewnego momentu na tym forum Pozdrawiam wszystkie mamuśki

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:45 ----------

Dziewczynki przesyłam Wam linka do ulotki z Rossmanna, jest kilka produktów dziecięcych:

http://www.rossnet.pl/images/Rossman...216_p24net.pdf
Stary 2010-10-07, 08:06   #3090
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
jak dla mnie to to jest dziewczynka

u dziewczynek widać lekko odstającą łechtaczkę ...
a u chłopców widać dużego siusiaka i jąderka więc to zupełnie inaczej wygląda u chłopca
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości