Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-07, 11:31   #1951
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
jaki z tego morał ? Za dużo kawy

A morał tej bajki jest krótki i dobrze wam znamy kto się pluje kawą ten jest... poparzany
A właśnie miałam iść zrobić zbożową kawkę Teraz się muszę poważnie zastanowić.
Stary 2010-10-07, 11:37   #1952
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
A właśnie miałam iść zrobić zbożową kawkę Teraz się muszę poważnie zastanowić.
dobrze sie zastanow bo ja tak mechanicznie siadlam z kawa na wizazu i mam za swoje
Stary 2010-10-07, 11:42   #1953
agravka
Wtajemniczenie

witam!wyobrazcie sobie, ze wstalysmy dopiero godzinke temu))
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 11:42   #1954
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
dobrze sie zastanow bo ja tak mechanicznie siadlam z kawa na wizazu i mam za swoje
Właśnie się zastanawiam
Ale chyba jednak się skuszę bo dopiero od niedawna mama mi pozwala pić zbożową kawę.

Tak mi szkoda tej mojej Niuni, bo widzę, że Jej się oczka zamykają a katarek Ją męczy a ja nie jestem w stanie wszystkiego wyciągnąć z noska gruszką.
Zastanawiam się czy kupić fridę. Miałyście z tym do czynienia?
Stary 2010-10-07, 11:43   #1955
justynacz80
Rozeznanie

Siala, też posłałam Twoje zwierzaki do osoby, która szuka domów. Jest z Wawy.
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 11:44   #1956
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Witam My dzis konczymy 3 miesiace
Bylysmy na podstawowym szeczpieniu a we wtorek pneumokoki II dawka bo dzis za duzo
Mala wazy 7360g i mamy po czwartym miesiacu, redukowac mleko i wprowadzac warzywka i owocki, kaszke tak by mleko bylo rano i wieczorem a w dzien inne posilki stopniowo musialysmy zrobic morfologie bo duzo przybiera na wadze i musialysmy sprawdzic jak organizm sobie radzi, ale morfologia super wiec zdrowa babka z niej, taka jej uroda ze nabita jest wszystko oki i az mi ulzylo

Ale sie zmachalam ja noszac masakra...a na szczepieniu nawet nie plakala dzielna dziewczynka
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 11:46   #1957
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
nie mierzylam obwodod ale pewnie pospadaly bo czuje po spodniach, wszystkie zaczynaja miec luzy oprocz tych w najmniejszym rozmiarze, ktore sa ok. a kg to roznie bywa, mysle ze zostaly jakies 3 jeszcze. ale oprocz cwiczen nic nie robie. dzis na wadze bylo 56ale ogolnie juz mi to lata ile jest kg, musze doprowadzic brzuch uda i pupe do "porzadku"
Wlasnie musze troche pocwiczyc bo mam zamiar zgubic 4kg, daze do Twojej wagi 56

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 11:51   #1958
itakasia
Zakorzenienie

karolcia
to fajnie ze Nastka zdrowa
lazurku
ja ci powiem o mich doswiadczeniach z katarem u dzieci (a troche go mam): odciagac jak najmniej ( tylko wtedy kiedy naprawde sa problemy z oddychaniem), duzo nawilzania sola fizjologiczna lub woda morska, i klasc na brzuszku mimo ze sie buntuje. pod materac ksiazke lub cos innego, niech ma glowe wyzej zeby nie dlawila sie katarem tylko bedzie latwiej splywal. co chwila wietrzyc pokoj. powyzej 3 mies mozna uzyc nasivin soft (choc jesli jest duzy problem to ja uzylabym wczesniej - ale to moje zdanie!- jest baardzo skuteczny) jesli ma problem z oddychaniem to smaruj pod noskiem masc majerankowa. i to wszystko stosowane regularnie i konsekwentnie, czesto, powinno pomoc
Stary 2010-10-07, 11:57   #1959
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
lazurku
ja ci powiem o mich doswiadczeniach z katarem u dzieci (a troche go mam): odciagac jak najmniej ( tylko wtedy kiedy naprawde sa problemy z oddychaniem), duzo nawilzania sola fizjologiczna lub woda morska, i klasc na brzuszku mimo ze sie buntuje. pod materac ksiazke lub cos innego, niech ma glowe wyzej zeby nie dlawila sie katarem tylko bedzie latwiej splywal. co chwila wietrzyc pokoj. powyzej 3 mies mozna uzyc nasivin soft (choc jesli jest duzy problem to ja uzylabym wczesniej - ale to moje zdanie!- jest baardzo skuteczny) jesli ma problem z oddychaniem to smaruj pod noskiem masc majerankowa. i to wszystko stosowane regularnie i konsekwentnie, czesto, powinno pomoc
Dzięki Kasiu za rady
Mała praktycznie cały czas leży z główką wyżej bo po prostu nie lubi na płasko.
Lekarka mi przepisała Mucofluid 1 x dziennie. I psikam jej rano bo wtedy są największe problemy z oddychaniem.
Częste nawilżanie to znaczy ile razy dziennie? Mam sól fizjologiczną.
Stary 2010-10-07, 12:02   #1960
itakasia
Zakorzenienie

lazurku
sól mozna zakraplac czesto, np co godzinke, ona wtedy rozpuszcza katarek i latwiej schodzi, poza tym zapobiega obrzekom sluzowki
Stary 2010-10-07, 12:02   #1961
FraniaPirania
Rozeznanie

moj chyba zostanie modelem
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 12:03   #1962
agravka
Wtajemniczenie

lazurku a ja polecam olejek do inhalacji olbas. Skrapizy pieluszke i kladziesz kolo dziecka. u mnie katar znikal po ok pol godzinie.
Stary 2010-10-07, 12:05   #1963
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
lazurku
sól mozna zakraplac czesto, np co godzinke, ona wtedy rozpuszcza katarek i latwiej schodzi, poza tym zapobiega obrzekom sluzowki
Nie wiedziałam, że można tak często. Będę zakraplać.

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
lazurku a ja polecam olejek do inhalacji olbas. Skrapizy pieluszke i kladziesz kolo dziecka. u mnie katar znikal po ok pol godzinie.
Ale taki "zielony" katarek?
Stary 2010-10-07, 12:08   #1964
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość

Ale taki "zielony" katarek?
nasz nie byl zielony, wiec nie gwarantuje

ooops cos pochrzanilam
Stary 2010-10-07, 12:16   #1965
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
nasz nie byl zielony, wiec nie gwarantuje

ooops cos pochrzanilam
Jak sól fizjologiczna i maść majerankowa nie pomoże to spróbuję ten olejek.
Wsadziłaś cytat w cytat

Idę zrobić kawkę, bo Mała śpi.
Stary 2010-10-07, 12:55   #1966
Xawmeli
Rozeznanie

hej mamusie!
moj baczek tez spiurka.......
lazurku witaj bo sie z Toba tu jeszcze nie widzialam........moja ma katarku troszke tez i musze sposob agravki wyprobowac......
moje dziecie spi na brzuszku wlasnie od poniedzialku zaczela i jej sie bardzo takie drzemi podobaja........wogole to zaczela tez dlonie brac do buzi szok i wieczorem wola mnie po karmieniu np na 5 min zeby cucusia possac i nie wiem czy jej nie dawac smoczka jak ma taka duza potrzebe ssania......
lazur--na twarz kup sobie z biodermy plyn micelarny sensibio...zejdzie wszystko zobaczysz ja go uzywam od poczatku ciazy gdzies tak i mam skore jak u niemowlaka hehe
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 13:11   #1967
muminek88
Zadomowienie

siala co to ta twoja dieta??bo moja waga nagle sie zatrzymala...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 13:15   #1968
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
j

powiem ci ze sie nauczyl i jak sie smieje szybko biore aparat i chce mu zdjecie zrobic to on powaznieje i sie wpatruje w aparat to samo bylo u fotografa
hehe musi to fajnie wygladac

Cytat:
Napisane przez alisa32 Pokaż wiadomość
A jednak się udało to aktualne zdjęcie
bardzo ladna i podobna do cory Karolci
Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Moja Niunia skonczyla dzis 8 tyg Patrzcie jak sobie pieknie cwiczy
no sliczna
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość

Tak mi szkoda tej mojej Niuni, bo widzę, że Jej się oczka zamykają a katarek Ją męczy a ja nie jestem w stanie wszystkiego wyciągnąć z noska gruszką.
Zastanawiam się czy kupić fridę. Miałyście z tym do czynienia?
ja zadowolona z fridy jestem, super wyciaga gluciorki a co do kropelek do noska, to wydaje mi sie, ze taki marimer w sprayu czy inna sol morska lepiej podziala niz sol fizjologiczna, bo tu zakraplasz a tu psikasz i ten spray pod cisnieniem dodatkowo rozbije ten katatek i udrozni nosek glebiej a kropelki tam same nie dotra daleko

Cytat:
hehe pewnie zostanie swietne ujecie!

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Dziewczyny slyszalyscie o seansach w multikinie dla mam z dziecmi do lat 3? Normalne seanse, ale klima mniejsza, swiatlo przyciemnione tylko, przewijaki itp. bilet 15 zl seanse w srody o 12. Za tydzien idziemy z kolezankami obczaic "sluby panienskie" beda akurat grac. Fajna sprawa moze byc.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 13:19   #1969
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cześć dziewczyny
Od dziś zaczynam walkę z kg Nie będę mówić ile ważę, bo byście pospadały z krzeseł, ale nie mogę już na siebie patrzeć. W żadne diety cud nie wierzę- po prostu odstawiam słodycze,będę jadła 5 małych posiłków dziennie, więcej warzyw i dużo wody. No i zakupiłam skakankę, ale co z tego będzie jeszcze nie wiem.
agamarcio miło, że o mnie pamiętałaś Nie pisałam, bo mój brat miał kilka dni urlopu i bez przerwy siedział przed komputerem, czasem tylko podczytywałam
lazurowa Iga też ma katar. Raz dziennie wysysam glutki fridą (wtedy kiedy Iga przez katar ma problemy z jedzeniem bądź z oddychaniem), stosuję sól morską sterimar baby, można do 6 aplikacji dziennie, kładę ją na brzuszku i bardzo pomaga.
basia super porównanie Jestem w szoku, jak ten czas leci! Dziś ubierałam Idze body 56 i prawie są juz za krótkie Chciałabym, żeby jeszcze trochę pobyła takim robaczkiem malutkim

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

niezawsze ja słyszałam i też się właśnie wybieram w sobotę lub w niedzielę z Markiem i z Igą To będzie dopiero wyprawa z tej mojej wsi do Gdańska
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 13:22   #1970
itakasia
Zakorzenienie

niezawsze
tak, wiem o tych seansach, ale czekam az u nas na wsi bedzie multi bo w cinema nie ma tego
Stary 2010-10-07, 13:24   #1971
anoxa
Zakorzenienie

a my sie z mezem wybieramy dzisiaj do ikei do berlina a mama zostanie z Hubciem

itakasia a ja dzisiaj pilam kawke i jadlam snicersa rewelacyjne polaczenie
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 13:25   #1972
bajka1807
Zakorzenienie

hej kobietki

co do fridy, jak dla mnie super wyciaga glutki, ale moje dziecko jej nienawidzi.

ja dzisiaj dostalam okres pierwszy plasterek naklejony i teraz nie moge sie doczekac az mezus wroci

kupilam mlodej mate rainforest i teraz sobie grzecznie lezy i gaworzy do żyrafy

nocki tez mamy super, mala zasypia o 20, i zazwyczaj budzi sie o 5:30 i pozniej spi do 9:45

jesli chodzi o spanie na brzuszku to moja tego nie praktykuje, zreszta neurolog dzieciecy powiedzial mi ze dziecko nie powinno spac na brzuchu nie wiem dlaczego ...

po wizycie u okulisty wszystko w porzadku, jak skonczy 3 miesiace to mam isc na jakies konkretniejsze badanie z zakrapianiem oczek itp.

no i wazylam mala, ale na szybko w ciuszkach, to wazyla 4800 jeszcze dzisiaj postaram sie ja zmierzyc, bo strasznie idzie mi w dlugosc
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2010-10-07 o 13:28
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 13:25   #1973
anoxa
Zakorzenienie

karolcia super ze szczepiania mala tak dobrze znosi i super ze morfologia ok niestety moj misio ma niska hemoglobine za dwa i pol tygodnia robi powtorne badania mam nadzieje ze obejdzie sie bez zastrzykow z zelaza bo takimi nas straszyli w szpitalu
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 13:28   #1974
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
hej mamusie!
moj baczek tez spiurka.......
lazurku witaj bo sie z Toba tu jeszcze nie widzialam........moja ma katarku troszke tez i musze sposob agravki wyprobowac......
moje dziecie spi na brzuszku wlasnie od poniedzialku zaczela i jej sie bardzo takie drzemi podobaja........wogole to zaczela tez dlonie brac do buzi szok i wieczorem wola mnie po karmieniu np na 5 min zeby cucusia possac i nie wiem czy jej nie dawac smoczka jak ma taka duza potrzebe ssania......
lazur--na twarz kup sobie z biodermy plyn micelarny sensibio...zejdzie wszystko zobaczysz ja go uzywam od poczatku ciazy gdzies tak i mam skore jak u niemowlaka hehe
Witaj Xawciu witaj
Dzięki za podpowiedź, sprawdzę ile to cudo kosztuje.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
siala co to ta twoja dieta??bo moja waga nagle sie zatrzymala...
Moja waga też się zatrzymała Karmię tylko piersią, nie jem tłustego ani słodyczy. A miało by tak pięknie i waga miała spadać przy karmieniu...

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
ja zadowolona z fridy jestem, super wyciaga gluciorki a co do kropelek do noska, to wydaje mi sie, ze taki marimer w sprayu czy inna sol morska lepiej podziala niz sol fizjologiczna, bo tu zakraplasz a tu psikasz i ten spray pod cisnieniem dodatkowo rozbije ten katatek i udrozni nosek glebiej a kropelki tam same nie dotra daleko
A jak się Maja zachowuje przy wyciąganiu glutków fridą?
Bo Jagoda tylko zobaczy gruszkę i już płacze
Stary 2010-10-07, 13:36   #1975
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Iga też nie lubi fridy ani gruchy, wykręca główkę jak szalona i ryczy Ale jak trzeba to trzeba.

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

bajka mamy podobne nocki
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 13:36   #1976
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
itakasia a ja dzisiaj pilam kawke i jadlam snicersa rewelacyjne polaczenie
ach wiem kochana ale na razie sobie daruje ten duecik
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Od dziś zaczynam walkę z kg Nie będę mówić ile ważę, bo byście pospadały z krzeseł, ale nie mogę już na siebie patrzeć. W żadne diety cud nie wierzę- po prostu odstawiam słodycze,będę jadła 5 małych posiłków dziennie, więcej warzyw i dużo wody. No i zakupiłam skakankę, ale co z tego będzie jeszcze nie wiem.
powiem ci ze wybralas swietny i zdrowy sposob trzymam kciuki
Stary 2010-10-07, 13:38   #1977
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
karolcia super ze szczepiania mala tak dobrze znosi i super ze morfologia ok niestety moj misio ma niska hemoglobine za dwa i pol tygodnia robi powtorne badania mam nadzieje ze obejdzie sie bez zastrzykow z zelaza bo takimi nas straszyli w szpitalu
ja tez jestem w szoku ze tak ladnie zniosla, nawet pielegniarka byla w szoku mam nadzieje ze morfologia bedzie oki
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 13:39   #1978
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Maja juz od dawna trzyma sztywno glowe i posture cala i neurolog powiedzial, ze ok.
oh to fajnie dobrze, że lekarz potwierdzil, że jest wszystko wporządku
glooria śliczna marchewkowa księzniczka
Basia84 Z Oskarka już kawał przystojniaka

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
nocka u mnie standard- wstawalam piec tysiecy razy...ja juz sie przyzwyczajam, szkoda mi tylko Adaśka, bo to ewidentnie brzucholek.....nic czekam na magiczny 3 miesiac..jakos po drodze zaliczajac pediatre co by mi rozwiała watpliwosci....
Asiu a to po 3 miesiącach kolki mijają

Cytat:
Napisane przez alisa32 Pokaż wiadomość
A jednak się udało to aktualne zdjęcie
jaka urocza Niunia
Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Moja Niunia skonczyla dzis 8 tyg Patrzcie jak sobie pieknie cwiczy
prześliczna

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Witam My dzis konczymy 3 miesiace
wszystkiego najlepszego

Cytat:
za***iaszcze zdjęcie.

My byłyśm na spacerku. Lilka spała 2.5 godz. obudziła się na jedzenie i znowu usnęła i śpi już 1 godz. A mnie się nic nie chce.

Xaw a do jakiego rodzaju cery ten płyn???

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-10-07 o 13:41
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 13:40   #1979
Xawmeli
Rozeznanie

lazur--ja mam fride--moja jak ja widzi to sie smieje odsysam jej i jak przestaje tez sie smieje--cieszy sie pewnie skarbek ze jej lepiej a teraz lezy sobie w hustawce o takiej
http://allegro.pl/fisher-price-husta...255196145.html
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-07, 13:45   #1980
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Jagoda znów zasnęła. Jestem w szoku.
Śpi obok mnie na poduszce a ja mam laptopa na kolanach i sobie rączkę na nim oparła

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
lazur--ja mam fride--moja jak ja widzi to sie smieje odsysam jej i jak przestaje tez sie smieje--cieszy sie pewnie skarbek ze jej lepiej a teraz lezy sobie w hustawce o takiej
http://allegro.pl/fisher-price-husta...255196145.html
To masz cudowną córcię, która lubi jak się jej w nosku grzebie

A huśtawka piękna
Ale cena mnie zabiła

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości