|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
bo ja tak mechanicznie siadlam z kawa na wizazu i mam za swoje
|
|
#1953 |
|
Wtajemniczenie
|
witam!wyobrazcie sobie, ze wstalysmy dopiero godzinke temu
))
|
|
|
|
#1954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale chyba jednak się skuszę bo dopiero od niedawna mama mi pozwala pić zbożową kawę. Tak mi szkoda tej mojej Niuni, bo widzę, że Jej się oczka zamykają a katarek Ją męczy a ja nie jestem w stanie wszystkiego wyciągnąć z noska gruszką. Zastanawiam się czy kupić fridę. Miałyście z tym do czynienia?
|
|
#1955 |
|
Rozeznanie
|
Siala, też posłałam Twoje zwierzaki do osoby, która szuka domów. Jest z Wawy.
|
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
My dzis konczymy 3 miesiaceBylysmy na podstawowym szeczpieniu a we wtorek pneumokoki II dawka bo dzis za duzo ![]() Mala wazy 7360g i mamy po czwartym miesiacu, redukowac mleko i wprowadzac warzywka i owocki, kaszke tak by mleko bylo rano i wieczorem a w dzien inne posilki stopniowo musialysmy zrobic morfologie bo duzo przybiera na wadze i musialysmy sprawdzic jak organizm sobie radzi, ale morfologia super wiec zdrowa babka z niej, taka jej uroda ze nabita jest wszystko oki i az mi ulzylo![]() Ale sie zmachalam ja noszac masakra...a na szczepieniu nawet nie plakala dzielna dziewczynka
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#1957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia
to fajnie ze Nastka zdrowa lazurku ja ci powiem o mich doswiadczeniach z katarem u dzieci (a troche go mam ): odciagac jak najmniej ( tylko wtedy kiedy naprawde sa problemy z oddychaniem - ale to moje zdanie!- jest baardzo skuteczny) jesli ma problem z oddychaniem to smaruj pod noskiem masc majerankowa. i to wszystko stosowane regularnie i konsekwentnie, czesto, powinno pomoc
|
#1959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mała praktycznie cały czas leży z główką wyżej bo po prostu nie lubi na płasko. Lekarka mi przepisała Mucofluid 1 x dziennie. I psikam jej rano bo wtedy są największe problemy z oddychaniem. Częste nawilżanie to znaczy ile razy dziennie? Mam sól fizjologiczną.
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
lazurku
sól mozna zakraplac czesto, np co godzinke, ona wtedy rozpuszcza katarek i latwiej schodzi, poza tym zapobiega obrzekom sluzowki
|
#1961 |
|
Rozeznanie
|
moj chyba zostanie modelem
|
|
#1962 |
|
Wtajemniczenie
|
lazurku a ja polecam olejek do inhalacji olbas. Skrapizy pieluszke i kladziesz kolo dziecka. u mnie katar znikal po ok pol godzinie.
|
|
|
|
#1963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale taki "zielony" katarek?
|
|
#1964 |
|
Wtajemniczenie
|
nasz nie byl zielony, wiec nie gwarantuje
ooops cos pochrzanilam
|
|
|
|
#1965 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak sól fizjologiczna i maść majerankowa nie pomoże to spróbuję ten olejek.
Wsadziłaś cytat w cytat ![]() Idę zrobić kawkę, bo Mała śpi.
|
#1966 |
|
Rozeznanie
|
hej mamusie!
moj baczek tez spiurka....... lazurku witaj bo sie z Toba tu jeszcze nie widzialam........moja ma katarku troszke tez i musze sposob agravki wyprobowac......moje dziecie spi na brzuszku wlasnie od poniedzialku zaczela i jej sie bardzo takie drzemi podobaja........wogole to zaczela tez dlonie brac do buzi szok i wieczorem wola mnie po karmieniu np na 5 min zeby cucusia possac i nie wiem czy jej nie dawac smoczka jak ma taka duza potrzebe ssania...... ![]() lazur--na twarz kup sobie z biodermy plyn micelarny sensibio...zejdzie wszystko zobaczysz ja go uzywam od poczatku ciazy gdzies tak i mam skore jak u niemowlaka hehe
|
|
|
|
#1967 |
|
Zadomowienie
|
siala co to ta twoja dieta??bo moja waga nagle sie zatrzymala...
|
|
|
|
#1968 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo ladna i podobna do cory Karolci no sliczna Cytat:
hehe pewnie zostanie swietne ujecie! ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Dziewczyny slyszalyscie o seansach w multikinie dla mam z dziecmi do lat 3? Normalne seanse, ale klima mniejsza, swiatlo przyciemnione tylko, przewijaki itp. bilet 15 zl seanse w srody o 12. Za tydzien idziemy z kolezankami obczaic "sluby panienskie" beda akurat grac. Fajna sprawa moze byc. |
||
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Od dziś zaczynam walkę z kg Nie będę mówić ile ważę, bo byście pospadały z krzeseł, ale nie mogę już na siebie patrzeć. W żadne diety cud nie wierzę- po prostu odstawiam słodycze,będę jadła 5 małych posiłków dziennie, więcej warzyw i dużo wody. No i zakupiłam skakankę, ale co z tego będzie jeszcze nie wiem.agamarcio miło, że o mnie pamiętałaś Nie pisałam, bo mój brat miał kilka dni urlopu i bez przerwy siedział przed komputerem, czasem tylko podczytywałam ![]() lazurowa Iga też ma katar. Raz dziennie wysysam glutki fridą (wtedy kiedy Iga przez katar ma problemy z jedzeniem bądź z oddychaniem), stosuję sól morską sterimar baby, można do 6 aplikacji dziennie, kładę ją na brzuszku i bardzo pomaga. basia super porównanie Jestem w szoku, jak ten czas leci! Dziś ubierałam Idze body 56 i prawie są juz za krótkie Chciałabym, żeby jeszcze trochę pobyła takim robaczkiem malutkim ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- niezawsze ja słyszałam i też się właśnie wybieram w sobotę lub w niedzielę z Markiem i z Igą To będzie dopiero wyprawa z tej mojej wsi do Gdańska
|
|
|
|
#1970 |
|
Zakorzenienie
|
niezawsze
tak, wiem o tych seansach, ale czekam az u nas na wsi bedzie multi bo w cinema nie ma tego
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
a my sie z mezem wybieramy dzisiaj do ikei do berlina a mama zostanie z Hubciem
![]() itakasia a ja dzisiaj pilam kawke i jadlam snicersa rewelacyjne polaczenie
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobietki
![]() co do fridy, jak dla mnie super wyciaga glutki, ale moje dziecko jej nienawidzi. ja dzisiaj dostalam okres ![]() kupilam mlodej mate rainforest i teraz sobie grzecznie lezy i gaworzy do żyrafy nocki tez mamy super, mala zasypia o 20, i zazwyczaj budzi sie o 5:30 i pozniej spi do 9:45 ![]() jesli chodzi o spanie na brzuszku to moja tego nie praktykuje, zreszta neurolog dzieciecy powiedzial mi ze dziecko nie powinno spac na brzuchu nie wiem dlaczego ...po wizycie u okulisty wszystko w porzadku, jak skonczy 3 miesiace to mam isc na jakies konkretniejsze badanie z zakrapianiem oczek itp. no i wazylam mala, ale na szybko w ciuszkach, to wazyla 4800 jeszcze dzisiaj postaram sie ja zmierzyc, bo strasznie idzie mi w dlugosc
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2010-10-07 o 13:28 |
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
karolcia super ze szczepiania mala tak dobrze znosi i super ze morfologia ok niestety moj misio ma niska hemoglobine za dwa i pol tygodnia robi powtorne badania mam nadzieje ze obejdzie sie bez zastrzykow z zelaza bo takimi nas straszyli w szpitalu
|
#1974 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki za podpowiedź, sprawdzę ile to cudo kosztuje. Moja waga też się zatrzymała Karmię tylko piersią, nie jem tłustego ani słodyczy. A miało by tak pięknie i waga miała spadać przy karmieniu...Cytat:
Bo Jagoda tylko zobaczy gruszkę i już płacze
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Iga też nie lubi fridy ani gruchy, wykręca główkę jak szalona i ryczy
Ale jak trzeba to trzeba.---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- bajka mamy podobne nocki
|
|
|
|
#1976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na razie sobie daruje ten duecikCytat:
trzymam kciuki
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze morfologia bedzie oki
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1978 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
glooria śliczna marchewkowa księzniczka Basia84 Z Oskarka już kawał przystojniaka ![]() Cytat:
![]() jaka urocza Niunia prześliczna ![]() wszystkiego najlepszego My byłyśm na spacerku. Lilka spała 2.5 godz. obudziła się na jedzenie i znowu usnęła i śpi już 1 godz. A mnie się nic nie chce. ![]() Xaw a do jakiego rodzaju cery ten płyn???
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-10-07 o 13:41 |
||
|
|
|
#1979 |
|
Rozeznanie
|
lazur--ja mam fride--moja jak ja widzi to sie smieje odsysam jej i jak przestaje tez sie smieje--cieszy sie pewnie skarbek ze jej lepiej
a teraz lezy sobie w hustawce o takiej http://allegro.pl/fisher-price-husta...255196145.html |
|
|
|
#1980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jagoda znów zasnęła. Jestem w szoku.
Śpi obok mnie na poduszce a ja mam laptopa na kolanach i sobie rączkę na nim oparła ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A huśtawka piękna Ale cena mnie zabiła
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

bo ja tak mechanicznie siadlam z kawa na wizazu i mam za swoje
))
ale ogolnie juz mi to lata ile jest kg, musze doprowadzic brzuch uda i pupe do "porzadku"

Chciałabym, żeby jeszcze trochę pobyła takim robaczkiem malutkim
nie wiem dlaczego ...