|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
kobieto bo zawału dostane !!!!zmień czcionke
|
|
|
|
#2012 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
|
|
#2013 |
|
Wtajemniczenie
|
To wina Siali i jej baranich jaj!!
|
#2014 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) super te Twoje tekstyCytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- augulentin to juz historia
|
||
|
|
|
#2015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- pamiętam
|
|
|
#2016 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() u nas dzisiaj znowu piękna pogoda, ale na spacer mi się nie chce w ogóle to miałam dzisiaj wielkie plany porządkowe, a mam lenia![]() Dziewczyny ale te wasze dzieciaczki pikne Gratuluję wszystkim 8 tygodniowym dzieciaczkom, my kończymy w niedzielę. lazurowa ja mam fridę i fajnie wyciąga glutki, mały się tylko buntuje bo głowę we wszystkie strony obraca jak ją widzi. A i mam wodę morską disnemar, ale to akurat nie na katar tylko do nawilżania noska, fajna jest. Wczoraj byłam na zakupach i kupiłam sobie fajną bluzę polarową a młodemu w pepco spodenki i bluzę z kapturem ![]() A i zamówiliśmy na all taki leżaczek bujaczek http://allegro.pl/show_item.php?item=1246419302 Ktoś pisał o jedzeniu piąstek i paluszków.Mój też wcina cały czas, palca to ma już napuchniętego od ciumkania i pediatra kazała mi zakładać rękawiczki żeby go oduczyć bo później może mieć jakieś problemy z tym paluszkiem. Nie wiem dokładnie jakie, ale zakładam to mi rękawiczki wcina i ściąga ![]() A w ogóle to nie wiem co jest grane, ale ostatnio jak go położę na brzuszku to w ogóle nie chce głowy dźwigać ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Jeszcze coś hehe. Co do skakanki to zastanawiam się czy w ogóle skakać, bo ubrałam dzisiaj moje sztruksy, które przed ciążą były za ciasne i dzisiaj leżą super )) Musiałabym później całą garderobę wymieniać, ale 60 kg mi się marzy tylko jak tu 10 schudnąć hehe. Sorki,że tak się rozpisałam, ale rzadko wchodzę więc muszę się wygadać---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- papeteria a na syfki to jaka glinka bo wiem, że sa różne kolory? Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-10-07 o 16:59 |
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
tak wrzucacie fotki tych dzieciaczków to i ja wrzucam pare fotek mojego Adaśka i mnie tez ostatni ciezko uchwycic usmieszki bo robi sie powazny na widok aparatu
fotki z przeciagu tygodnia a ostatnia fotka z dzisiaj
|
|
|
|
#2018 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne Wasze maluszki !!!
![]() A mój dostal jakiś krostek czerwonych wokół buzi... mama mowi, że to od mleka i smoka... sama nie wiem, bo wcześniej tego nie miał. |
|
|
|
#2019 |
|
Zadomowienie
|
Adaśko śliczny chłopczyk i jak się słodko uśmiecha
Nadinka i Igusia śliczne laleczki
|
#2020 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze My z Miśkiem
![]() Lilka tez mamy ten lezaczek! Ratuje życie! mały jak ise zajmie tak go ni ma.
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-10-07 o 17:40 |
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
No co
![]() Mój szef jak była jakaś sytuacja kryzysowa w firmie to wchodził (facet 195 wzrostu, potężny jak słoń, mistrz karate i ogólnie wielki autorytet wśród swoich kręgów) i mówił: "kurka, kurka, moi drodzy, sytuacja jest napięta jak baranie jaja, trzeba coś z tym zrobić... Karina zajmij się tym" i wychodził szybko coby nikt a szczególnie ja nie zaprotestował po czym wracał za pół sekundy i mówił "jakby co to jestem w kontakcie" lub "jestem pod telefonem" i kiedyś słyszał jak się nabijam z tego tekstu bo podniosłam telefon i gadam do biurka "okej szefie" a potem pod biurko - do kontaktu "niech szef se siedzi tam spokojnie" I za każdym kolejnym razem jak to mówił to się chichrał xD Papi - drugie szczepienie ale darł się gorzej niż na pierwszym.. teraz spokojny jest, spał od 13 do 16-jak nigdy i teraz znowu zasypia. Póki co gorączki nie ma.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-10-07 o 17:51 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2022 |
|
Zadomowienie
|
Mówię Wam jak się wściekłam... brrr
Przyszła do nas w odwiedziny moja koleżanka, która ma 4msc synka, więc różnica 2 msc między naszymi dziećmi jest. Jak tylko weszła, to rozłożyła kocyk na dywanie i polożyła swojego smyka a On leżał... Ja z kolei też swojego kladę na macie, w leżaczku ale lubię czasem Go przytulić i ponosić na rączkach. Ona od razu zwrócila na to uwagę, że Go na rączki wzięłam i zaczęła krytykować: że się przyzwyczai, że powinien leżeć grzecznie, że mały z niego histeryk bo jak Go odkladałam na matę to zaczął płakać) itp. teksty waliła. W końcu nei wytrzymałam, bo mnie wkurzyła i powiedziałam, że nie mam zamiaru wychowywać samotnika który stroni od wszystkich a poza tym lubię budować więź między nami i ciepło rodzinne!! Nie mineło 10 min jak się zebrała do domu. |
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne foteczki
![]() ola - tez mam taka kolezanke co lubi wszystkich pouczac a sama do tak wychowala synka ze nia rzadzi jak chce...ubierac nie, jesc nie wszystko nie, spi z mama...to jest normalnie chore...kazdy wychowuje jak chce to my bedziemy sie zyc z dzieckiem a nie ona..
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2024 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
pulpecik z niej maly ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
alisa i caprica wasze maluchy tez sliczniutkie nie zacytowalo mi wszystkiego i juz nie wiem co mialam napisac ![]() my bylismy dzis u naszej pediatry z wynikami krwi i mamy zwiekszona dawke vitaD do 2 kapsulek dziennie a jak vigantol znow bedzie w sprzedazy to zmieniamy na 2 krople dziennie vigantolu. wazy 6150 g. wszystko jest ok i mozemy zageszczac mleko kaszka a z normalna kaszka i innymi soczkami i zupkami powiedziala zeby poczekac jeszcze miesiac ze wzgledu na te jego brzuszkowe rewolucje.potem misiek zostal z tatusiem (poszli sobie na dluuugi spacer ) a ja pojechalam do gin. zbadala mnie i powiedziala ze wszystko jest ok i ze tak moze byc z tym plamieniem i jak nie minie do konca nastepnego opakowania to wtedy zmienimy ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- ola tez bym sie wkurzyla. niech sobie wychowuje jak chce ale po co tobie moraly prawi |
||||||||
|
|
|
#2025 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny sliczne dzieciaczki mamy na tym watku, chyba najladniejsze na caym wizazu
![]() lilka kladz go czesto na brzuchu nawet na pare sekund. Oscar mial taki tydzien ze jak go kladlam na brzuszku to byl wrzask a pozniej nagle zaczal zadzierac glowke tak wysoko ze az mialam wrazenie ze sie zlamie. i tez wcinal piastki ale ja mu bralam ta raczke na bok. a co do wcinania palca czemu nie sprobujesz smoczka? ja stwierdzilam ze wole nauczyc dziecko korzystac ze smoczka bo latwiej pozniej jest oduczyc od smoczka niz od ssania palca. smoczke wyrzuce i koniec a palca przeciez nie odetne. ![]() dzisiaj idziemy na szczepienia ciekawe ile moj klocek wazy
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
aaa karolcia buziak dla Nastki
|
|
|
|
#2027 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W tej ciazy na szczescie nie mialam problemu, i cala ciaze w dlugich przechodzilam. Ja mam proste wlosy jak drut, ale wierz mi ze mam taki problem z rozczesywaniem ze mozna sie poplakac. Czesze przed myciem nawet , ale po myciu to istny koszmar. I wogole z dlugimi cale mycie czesanie i suszenie trwa wieki.. a na nast dzien juz sa nie fajne, zle leza i strasznie sie tluszcza ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Mi mlodemu juz niezle zeszlo w dol, placze i strasznie charczy. Dzis ordynator ma wolne ale jutro jedziemy do niego. KAzal robic inhalacje sola fizjolog. ew jutro przepisze cos do tej wody. A maly teraz ma 38.1 ale w pupie. Czopki w pogotowiu,ale oby nie byly potrzebne. |
||
|
|
|
#2028 |
|
Rozeznanie
|
Pisałyście o stojących kilogramach, ja wychodzę z założenia że trzeba sobie dać choc te pół roku na zrzucenie (a może więcej czasem), bo też gdzieś czytałam, że po takim czasie mniej więcej nasz organizm wraca do równowagi hormonalnej czy coś takiego. Na razie jem malo słodyczy, prawie wcale - zastępuje "czipsami" i ogólnie suszonymi owocami, musli itp, no i skaczę choć nieregularnie - muszę się wziąć, bo idzie mi teraz lepiej niż na początku - kondycha się wzmacnia
My dziś po szczepieniu, był płacz ale bardziej z zimna bo zaczał się już przy wadze (no i faza spania akurat była to był podkurzony), mamy 6140 i 60 cm doktorka powiedziała ze dosyć długi w stosunku do wagi![]() Pytanko: jakie smoczki są z zatyczkami??? (mamy aventu, ale większe bym chciała inne) Czy ktosia ma jakieś zalecenia co do napięcia mięśniowego jednostronnego??? mi się wydaje, że mamy jedną stronę napiętą, bo rączka "gorzej" się rozwija niż druga, gorsze otwieranie, większa sztywność. Za tydzień chyba wykorzystam jakiegoś wujka lub ciocię i pojedzimey do neurologa ostateczni. Edytowane przez entertete Czas edycji: 2010-10-07 o 19:27 |
|
|
|
#2029 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Rozeznanie
|
Basia84 ja go cały czas uczę smoczka, ale on za chol... nie chce wypluwa i koniec.Już kupiłam kilka różnych i nic żaden mu nie pasuje.
|
|
|
|
#2031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile juz schudlyscie? Ja schudlam z chyba gdzies w 3 tyg po porodzie 2,5 kg, a teraz jestem ponad 3 kg na plusie .. kiepsko to widze. A brzuch coraz wiekszy. Wiszace spodnie ciazowe znow sa dopasowane, a w duze zwykle jeansy ledwo dupinam choc zapisalam juz ok.. na brzuchu mam dwa wały duze, nad pepkiem i pod pepkiem, nawet jak stoje, nawet gdy wciagle brzuch .. wygladam coraz gorzej![]() Pewnie wszystko przez to ze nie umiem ograniczyc obzerania.. Znow pochlaniam gory slodyczy |
|
|
|
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki dlugi ![]() co do pytan nie pomoge niestety |
|
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
DLa misia tez
Nastka juz spi od 30 minut, wypila 180ml, bo dzis jadla w sumie 4 razy i zasnela po tej szczepiace
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
misiek spi od 18.30 za jakies pol godzinki musze go przebudzic zeby go przebrac i na jedzonko bo pediatra powiedziala ze jak tak malo zjada to za dluga przerwa taka 10-11 godzin bez jedzenia
|
|
|
|
#2035 |
|
Zadomowienie
|
Bylam w ten poniedz. z bardzo nieladnym zapachem na wkladkach. Dostalam na 3 dni globulki gyno-pevaryl, pimafucort do smarowania na zewnatrz i jedna tabletka dla meza, jak przyjedize to dostanie i potme 3 dni bez upsia upsia, czyli wlasciwie i tak na nast weekend bedzie moglo cos byc, bo w ten nie zdarzy tabl zadzialac.
|
|
|
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
Az za dobrze
hehe a moze to ja ja utuczylam
|
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam. Mała się drze potwornie, ale mimo wszystko działa.
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na mnie na przykład simię laniane nie działało. Aleeee polecam Colon C - wsypujesz łyżkę do szklanki, zalewasz wodą i pijesz, popijasz jeszcze szklanką.. max po 30 minutach interes idzie jak złoto ![]() Tyle, że jest niemiłe w konsystencji bo przypomina wygrzebany żel z przesikanego pampersa ale jak ktoś glutowate siemię wypija to i z tym da radę ![]() Seba waży 6 kilo, wzrost 63cm ![]() Ponoć duży chłop jak na swój wiek ![]() Ja tam widzę, że stopy ma ogromne, śpiochy 62 są w sam raz ale pięta się odznacza nie tam gdzie powinna.. śpiochy 68 lekko za duże a stópki w sam raz... mały płetwal mi rośnie ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-10-07 o 21:12 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
) super te Twoje teksty

w ogóle to miałam dzisiaj wielkie plany porządkowe, a mam lenia
fotki z przeciagu tygodnia a ostatnia fotka z dzisiaj 

nie wiem dlaczego ...