Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-08, 11:47   #2101
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Ania wspolczuje nocek mam nadzieje, ze sie poprawi moze po odstawieniu kaszki

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Dzieki za odpowiedz, myslalam ze wiekszosc z Was juz przesypia nocki, czyli nie ma co sie stresowac
Zaraz chyba pojdziemy na spacerek, znowu jest niebieskie niebo
Moja zaspia po 22 dopiero i je o 1, 4, 7, 10, 13

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 11:51   #2102
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

agravko - mordodarcie mu tfu tfu przeszło
Teraz drze mordziaka jak ja nie wiem o co mu chodzi
Boże.. rośnie mi jakiś mały Armani leży za mną i bawi się tetrą.. takie zawijasy z niej kręci, że już widzę, że to będzie krzyk mody Tu wywinie, tam poślini, zarzuci na głowę, znowu wymemla, odwinie i przełoży.. a się nasapieee przy tyyyym łoj

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 12:06   #2103
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
agravko - mordodarcie mu tfu tfu przeszło
Teraz drze mordziaka jak ja nie wiem o co mu chodzi
Boże.. rośnie mi jakiś mały Armani leży za mną i bawi się tetrą.. takie zawijasy z niej kręci, że już widzę, że to będzie krzyk mody Tu wywinie, tam poślini, zarzuci na głowę, znowu wymemla, odwinie i przełoży.. a się nasapieee przy tyyyym łoj
to dobrze ze przeszlo

niemoge z tymi Twoimi tekstami)):coje st:
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 12:06   #2104
entertete
Rozeznanie

wiolek super, że okej.

niezawsze, agamarcio - dzięki, futerał tez może być, ja po prostu nie wiedziałam, ze takie coś jest, bo jak jestem w dziecięcym to szybko, żeby i do innych zdążyć jak już wyjdę na zakupy

ola, no własnie nuk mi odpowiadał i wygląd dziecko miało lepszy w nim niż w avencietylko wkurzało mnie noszenie w woreczku no a potem się zjechał ale teraz poszukam futerału i chyba nuka spróbuję znowu

marta synek podobny a jakże

dzięki za info o mierzeniu temp, zaraz zmierzę jeszcze, na rękę - spada.
i tez się zastanawiam czy z podwyzszoną poszczepienną jakby co można iść na spacer
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 12:23   #2105
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
papi
zapelniam koszyk na BU ale najpierw musze wydumac jaki filtr, a niestety mam bbb komadogenna cere jakie masz doswiadczenia?
Matko co to za słowo . Co to znaczy?

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
dawno nie pokazywalam mojej Janki huliganki
5,5 kilogramowy paczus
Już tak dużo? O rany... Alisa jest o kilogram lżejsza :P

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
...................
Hehe szczesliwa widocznie jest bardzo
Moze anemia? Zrob morfologie.
...................
Kochane ponoc jak dzidzia skonczy 3 miesiace to powinna przesypiac juz nocke? U mnie na razie codziennie tak samo, zasypia o 20-20.30, budzi sie kolo 3 na karmienie, potem zasypia i spi do 7. U tych ktore maja juz 3 miesiace przesypiaja?
Szczęśliwa no... jak jej się rzeka mleka śni .
Morfologię chyba zrobię, choć nigdy nie miałam takich problemów.

A co do przesypiania- mi chyba będzie szkoda tych nocnych karmień. Ja to bardzo lubię. No mogłaby szybciej po nich zasypiać, ale nie mogę narzekać. Alisa zasypia 19/20, śpi 4-5h, potem jedzonko, kolejne po 3 h, kolejne po 2h, i kolejne jest już w sumie rano, ale też po 3h.

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Mama dzisiaj pojechała do apteki więc kupi fridę czy tam sopelek i zobaczymy czy podziała.
..........
Też mam zawroty głowy.
Nawet nie bardzo mogę wstać z Małą na rękach do odbicia bo się boję, że się przewrócę i zrobię jej krzywdę.
Jak wczoraj po kąpieli rozkładałam łóżko to mi się słabo zrobiło aż się zatoczyłam...
......................
Współczuję Ci kochana tych wszystkich problemów.
W ogóle wszystkim dziewczynom, które borykają się z problemami swoich Maluszków bardzo współczuję i podziwiam Was za siłę.
Trzymam kciuki za oczyszczanie noska Jagódki.
Kurcze te zasłabnięcia nie są fajne. Jak jestem w domu to jeszcze pół biedy, ale jak jestem na spacerze

Wczoraj myślałam dokładnie o tym samym. Też Wam bardzo współczuję. Tak na prawdę "odpukać"- nie mam żadnych kłopotów z moją łobuzicą i nie wyobrażam sobie przechodzić przez to co Wy. Jesteście bardzo dzielne i trzymam kciuki za Waszą walkę o lepsze i spokojniejsze dni dla Was i Waszych maluchów.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 12:25   #2106
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cześć kobietki
Ja drugi dzień na diecie, a moja mama robi gołąbki
Dziś w nocy śniło mi się, że jem wafelki familijne o smaku chałwy
A po przebudzeniu miałam doła, bo dotarło do mnie, że wafelków nie będzie
Dziś wraca Marek Cały tydzień go nie było. Coraz ciężej to znoszę, a poza tym omija go tyle wspaniałych chwil z córeczką. Jednak kasa jest taka potrzebna

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Mówię Wam jak się wściekłam... brrr
Ja też noszę i tulę, bo uważam, że Iga od tego mnie ma i takie dzieci, które czują matczyną miłość lepiej się rozwijają niż takie pi.źnięte w kąt (ale to tylko moje zdanie ) Moja "teściowa" co przyjdzie to gada "nie przyzwyczajaj, nie przyzwyczajaj" Mam tego dość.
Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość

My dziś po szczepieniu, był płacz ale bardziej z zimna bo zaczał się już przy wadze (no i faza spania akurat była to był podkurzony), mamy 6140 i 60 cmdoktorka powiedziała ze dosyć długi w stosunku do wagi

Pytanko: jakie smoczki są z zatyczkami??? (mamy aventu, ale większe bym chciała inne)
Długi?? To na pierwszym szczepieniu Iga miała równe 5 kilo i równe 60cm, ale lekarz nic nie mówił...
Ja mam smoczki lovi, są z zatyczkami. Wczesniej miałam canopla i też miał zatyczkę.
Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
A ja waze wiecej niz po porodzie! a wy narzekacie ze stoi!
Spróbuj wyeliminować słodycze. Ja na razie drugi dzień, ale dobrze mi idzie i dzięki temu, że jem małe posiłki co 3 godziny, nie chodzę głodna i nie napadam na jedzenie jak szalona No i podstawa to sniadanie. trzymam kciuki!!

Cytat:
Napisane przez AGAMARCIO Pokaż wiadomość
ja schudłam już 12kg zostało jeszcze 7kg ale chociaż 5 to będzie oki
Ja "schudłam" 9,5. Zostało 8 do wagi sprzed ciąży.

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

dawno nie pokazywalam mojej Janki huliganki
5,5 kilogramowy paczus
Jakie ma pultunki śliczne
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Mój skarbek. To juz jak sie tak chwalimy
Następny słodziak pultaśny, prześliczny i jakie oczęta

ania współczuję Miśkowi, że się tak męczy Ale najważniejsze, że przybiera ładnie
wiolek ślicznie wyglądacie
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 12:26   #2107
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
mam racje?
Niestety, tak. Ale tlumacze sobie, ze robie to tez dla niej albo nawet zwlaszcza.

Cytat:
Franek jaki powazny

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Vetta Jana sliczna i wspolczuje pojscia do pracy, mi juz smutno na sama mysl o powrocue mimo, ze uwwielbiam swoja prace i wracam dopiero w lipcu, ale boje sie, ze tyle fajnych momentow w zyciu mojej Mai nie zobacze
Ja tez lubie swoja prace, lubie nawet to ze musze ciagle sie uczyc...
ale kuuuuuuuurde teraz jest mi ciezko. Po prostu.
vette jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 12:29   #2108
bajka1807
Zakorzenienie

aniu wspolczuje nocek mam nadzieje ze po odstawieniu kaszki wroci wszystko do normy!

wiolek super ze z malutkim wszystko dobrze fajna ta zabaweczka, tez teraz na cos poluje chociaz moja jakos zbytnio nie zwraca uwagii na zabawki.

wszystkie dzieciaczki sa cudowne

a co do powrotu do pracy, czy ktoras z was zostaje na wychowawczym? ja mam taki zamiar i nie wiem czemu myslalam ze wychowawczy trwa tylko dwa lata bo juz zdarzylam tesciom nagadac ze mala oddam do zlobka po wychowawczym i pojde do pracy. ich reakcja mega mnie wkurzyla bo tesciowa powiedziala ze ona nie zgadza sie na to zeby mala oddac do zlobka... tesciu to samo, a ja sie pytam: co oni kurde blaszka maja do gadania?? moje dziecko i tż i my o nim decydujemy a nie ci obcy dla mnie ludzie :| no ale matka mnie olsnila ze wychowawczy trwa 3 lata, wiec wtedy mala prosto do przedszkola i sprawa zalatwiona

jak juz tak wstawiacie fotki maluszkow to tez pochwale sie moim usmiechnietym chudzielcem, no i oczywiscie fotka z pozdrowieniami z nad morza
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 12:29   #2109
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
A co do przesypiania- mi chyba będzie szkoda tych nocnych karmień. Ja to bardzo lubię. No mogłaby szybciej po nich zasypiać, ale nie mogę narzekać. Alisa zasypia 19/20, śpi 4-5h, potem jedzonko, kolejne po 3 h, kolejne po 2h, i kolejne jest już w sumie rano, ale też po 3h.
Jesteś w moich oczach cudowną mamą Choć to nie jedyne wyznaczniki, ale-
chciałabyś przeżyć poród od A do Z, lubisz karmić piersią i to jeszcze w nocy...
Ja za to należę do tych wyrodnych... Ciężko się przyznać, ale od początku nie lubiłam karmić piersią, a gdyby mi ktoś przy drugim porodzie zaproponował cc to zgodziłabym się bez wahania...

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

bajka ja zostaję na wychowawczym
ile Blanka waży, że mówisz, że taki chudzielec??

Edytowane przez anuszka1401
Czas edycji: 2010-10-08 o 12:31
Stary 2010-10-08, 12:41   #2110
itakasia
Zakorzenienie

bajka
ale twoja corcia wydoroslala
dzidzia
teraz sie zastanowilam, chyba cera nie moze byc komadogenna tylko np kosmetyki moga byc tak okreslane chodzi o to ze zapychaja pory. mnie duuuzo rzeczy zapycha, niestety

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

anuszka
przypomnialas mi, pora na jedzonko, ide po jakiegos tosta
Stary 2010-10-08, 12:41   #2111
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Hej mamuśki
aniaa22 kurcze biedny ten Twój Misiu, trzymam kciuki, żeby się poprawiło
vette Jana śliczna panienka a i tż też przystojniaczek
Cytat:
przeuroczy
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

bajka1807 kiedyś jak jeszcze nie było małej to nie chciałam nawet slyszeć o wychowawczym jednak kiedy się pojawiła to teraz z chęcią poszłabym na wychowawchy jednak niemogę
Anuszka co do kamrmienia piersią też uwielbiam wiem wiem, że ty nie lubiałaś i jest kobiet, które tego też nie znioszą ale mnie przypadło do gustu.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-10-08 o 12:44
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 12:43   #2112
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość

dzięki za info o mierzeniu temp, zaraz zmierzę jeszcze, na rękę - spada.
i tez się zastanawiam czy z podwyzszoną poszczepienną jakby co można iść na spacer
Ja specjalnie pytałam czy wolno i czy mogę kąpać- mówili, żeby się zachowywać jakby nigdy nic.

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jak juz tak wstawiacie fotki maluszkow to tez pochwale sie moim usmiechnietym chudzielcem, no i oczywiscie fotka z pozdrowieniami z nad morza
Powiem jak zwykle- w nosie miej tych swoich teściów. Tylko się niepotrzebnie denerwujesz.

Ale Blanka ma długie włoski . Cudo
Cytat:
Jesteś w moich oczach cudowną mamą Choć to nie jedyne wyznaczniki, ale-
chciałabyś przeżyć poród od A do Z, lubisz karmić piersią i to jeszcze w nocy...
Ja za to należę do tych wyrodnych... Ciężko się przyznać, ale od początku nie lubiłam karmić piersią, a gdyby mi ktoś przy drugim porodzie zaproponował cc to zgodziłabym się bez wahania...
Aniu miło mi. Choć uważam, że to co ja lubię akurat nie musi świadczyć o tym czy jestem dobra czy nie. Można karmić butlą i czerpać z tego przyjemność ( choć mi szkoda każdego karmienia, które zamieniamy na butelkę), lubię karmić nocą, bo moja Niunia jest super wypoczęta po każdej takiej fazie snu i daje z siebie tyle energii (choć na chwilę, do kolejnego snu), ile w dzień zdarza jej się rzadko. I do tego są to chwile tylko dla nas. Dookoła ciemno, a my się przytulamy rozkosznie . I powiem więcej- kiedy ona zasypia na dłużej niż 3h to strasznie za nią tęsknię. A cięcie? Też bym się zgodziła. O ile nie byłoby innego wyjścia ;P.

Teraz w weekend muszę Małą na 3h zostawić z jedną babcią (jestem cholernie zazdrosna na samą myśl i ogólnie nie chcę jej tam zostawiać, bardzo mi z tym źle, ale nie mam wyboru ). Potem wracam do Niej i znów zostawiam na 4h (tym razem z moją Mamą i siostrą)- szkoła, wiadomo.

Na samą myśl chce mi się ryczeć i chyba boję się bardziej niż powinnam .

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-08, 12:48   #2113
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

dzidzia to fakt, ja uwielbiam karmić butlą, bo widzę, że Igusi smakuje i jest bardzo zadowolona aż sobie mruczy
co do zostawiania, też tego nie cierpię... Teściowej bym małej nie zostawiła (chyba, że faktycznie nie miałabym wyjścia) Na szczęście jest mama,moje siostry.
Aaa i nie wiem czy Wam mówiłam (to jeszcze jeden powód, dla którego nie zostawiłabym Igi teściowej), moja przyszła teściowa powiedziała, ze jak dziecko nie chce smoczka to trzeba pomoczyć w cukrze pudrze
Stary 2010-10-08, 13:03   #2114
vette
Zadomowienie

Cytat:
Już tak dużo? O rany... Alisa jest o kilogram lżejsza :P.
tez sie zdziwilam

Cytat:
Cześć kobietki
trzymaj sie dzielnie

Cytat:
sliczne dziewczyny !

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
co do kamrmienia piersią też uwielbiam wiem wiem, że ty nie lubiałaś i jest kobiet, które tego też nie znioszą ale mnie przypadło do gustu.
tez lubie karmic piersia

Cytat:
jestem cholernie zazdrosna na samą myśl i ogólnie nie chcę jej tam zostawiać, bardzo mi z tym źle, ale nie mam wyboru
A juz myslalam, ze tylko ja tak z ta zazdroscia mam

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
moja przyszła teściowa powiedziała, ze jak dziecko nie chce smoczka to trzeba pomoczyć w cukrze pudrze
raany boskie
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 13:07   #2115
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

bajka ja zostaję na wychowawczym
ile Blanka waży, że mówisz, że taki chudzielec??
we wtorek ja wazylam, miala skonczone 9 tygodni to wyszlo 4800g ale w ciuszkach, a kilka warstw na sobie miala wiec mysle ze na golaska wazy z 4500 g ale za to jest dluuuga,bo jak ja wczoraj zmierzylam to ma niby 65 cm... ale jakos mi sie wierzyc nie chce musze ja jeszcze raz zmierzyc na spokojnie

wiecie martwilam sie ze po zelazie bedzie miala zatwardzenia a tu szok... kupki sadzi teraz dwa razy dziennie. i kurcze niejadek z niej... je mi tylko po 60-90 ml gdzie majac dwa miesiace powinna wciagac 120ml... moze to przez to ze jej mleko nie smakuje?
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 13:09   #2116
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

bajka iga tez je po tyle widocznie tyle potrzebuje. Blanka faktycznie chudzinka, ale na zdjęciach nie widac tego. iga waży teraz 5200.
Stary 2010-10-08, 13:12   #2117
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dziecko przy cycku a w nogę strzał kupowy dostałam :P.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-08, 13:16   #2118
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Dziecko przy cycku a w nogę strzał kupowy dostałam :P.
jak to?
Stary 2010-10-08, 13:19   #2119
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
jak to?
tzn. no w pieluche ale z takim bulgotem, że aż mi się udo zatrzęslo :P

. Witaj Kochanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 13:20   #2120
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:

Trzymam kciuki za oczyszczanie noska Jagódki.
Kurcze te zasłabnięcia nie są fajne. Jak jestem w domu to jeszcze pół biedy, ale jak jestem na spacerze

Wczoraj myślałam dokładnie o tym samym. Też Wam bardzo współczuję. Tak na prawdę "odpukać"- nie mam żadnych kłopotów z moją łobuzicą i nie wyobrażam sobie przechodzić przez to co Wy. Jesteście bardzo dzielne i trzymam kciuki za Waszą walkę o lepsze i spokojniejsze dni dla Was i Waszych maluchów.
Też lubię karmić w nocy. Leżymy sobie, świeci tylko lampka nocna a Jagódka mimo, że głodna to widać, że jest szczęśliwa.

Mama kupiła sopelek a Jagusia chyba się go boi bo śpi słodko już ponad 2 godziny. Odsypia chyba, bo w nocy obudziła się o 1:15 i potem o 5:15 i zasnąć już nie mogła.

Dokładnie tak samo bym ujęła w słowa to czego życzę dziewczynom
Ale ostatnio jakoś ciągle brakuje mi słów...

Cytat:
Cześć kobietki
A po przebudzeniu miałam doła, bo dotarło do mnie, że wafelków nie będzie
Dziś wraca Marek Cały tydzień go nie było. Coraz ciężej to znoszę, a poza tym omija go tyle wspaniałych chwil z córeczką. Jednak kasa jest taka potrzebna

Ja też noszę i tulę, bo uważam, że Iga od tego mnie ma i takie dzieci, które czują matczyną miłość lepiej się rozwijają niż takie pi.źnięte w kąt (ale to tylko moje zdanie ) Moja "teściowa" co przyjdzie to gada "nie przyzwyczajaj, nie przyzwyczajaj" Mam tego dość.
Nie mów mi nawet o gołąbkach i wafelkach...
Jedyne "słodycze" na jakie mi pozwala mama to herbatniki i 1/4 kasztanka (moje ukochane cukierki) raz na jakiś czas.

Kasa też jest ważna- niestety.
Mi się zawsze wydawało, że nie jest najważniejsza.
Ale teraz kiedy widzę jak topnieje to co dostałam z MOPSu i mam świadomość, że już więcej takich pieniędzy nie dostanę zaczynam panikować. Na dodatek rodzice też nie najlepiej stoją z kasą...

Naukowo udowodniono to, że dzieci, które mają silną więź z matką lepiej się rozwijają. Niejeden pedagog o tym pisał.

Cytat:
Ślicznie wyglądacie.
Blanka jest bardzo podobna do Ciebie. Macie identyko nosy
A morze... Jak zawsze piękne.

Cytat:
Teraz w weekend muszę Małą na 3h zostawić z jedną babcią (jestem cholernie zazdrosna na samą myśl i ogólnie nie chcę jej tam zostawiać, bardzo mi z tym źle, ale nie mam wyboru ). Potem wracam do Niej i znów zostawiam na 4h (tym razem z moją Mamą i siostrą)- szkoła, wiadomo.

Na samą myśl chce mi się ryczeć i chyba boję się bardziej niż powinnam .
A ja jestem zazdrosna jak Jagusia się do babci uśmiecha
Stary 2010-10-08, 13:33   #2121
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
A ja jestem zazdrosna jak Jagusia się do babci uśmiecha
A do Ciebie się nie uśmiecha???

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-08, 13:45   #2122
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Do mnie Iga uśmiecha się rzadziej niż do mojej mamy
Stary 2010-10-08, 13:55   #2123
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Do mnie Iga uśmiecha się rzadziej niż do mojej mamy
U mnie nie ma tego problemu, bo jestem tylko ja i Łukasz :P. Ale potrafię ją tak rozśmieszyć, że się zapowietrza, jakby chciała wydać jakiś dźwięk ale jeszcze nie idzie .

. Witaj Kochanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 14:14   #2124
kinia656
Zadomowienie

Cześć

Ja chyba tez jestem wyrodna matka ;/ lubie karmic piersia bo on tak fajnie cyca ale jak sobie pomysle o ich wygladzie to juz mi sie nie podoba.. nie lubie jak placze denerwuje mnie jak marudzi a ja nie potrafie go uspokoic, nie chce kolejnego porodu a jak juz to najlepiej cc

Powiedzcie mki jak sobie radzicie z lulaniem dzieciaczkow? Bo moj to chyba ostatnio jakis szpuk nocny.. w dzien sobie nawet fajnie spi moze gora 3 godz nie spi w ciagu dnia a tak po jedzeniu zazwyczaj jeszcze sie popatrzy i w kime..

Ale w nocy.. najedzony 4 razy pod rzad (bo oczywiscie TZ mowi "daj mu cyca moze glodny" to ja daje jak idiotka a on wiele nnie ciagnie no bo jak ma ciagnac jak mleko przed 5 minutami wyssal) wiec herbatka idzie.. ale i tak lezy, marudzi, w koncu placze.. smoczna zazwyczaj nie chce.. no i nie wiem jak go lulac do snu..

Lece bo sie obudzil
kinia656 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:15   #2125
Alguien
Zadomowienie

Czesc

vette
a ja nie widze fotek A tak chcialam zobaczyc Jane...
A powiedz jak duzo musisz pracowac? Caly etat? Wspolczuje

aniaa a jak czesto Misiek robi kupki? wspolczuje nocek!
U nas Milena zawsze robila kupke codziennie, a po kaszce ryzowej zaczela co 2 dni, wiec juz wczoraj nie dawalam jej. Zastapilam oatmeal (owsianka?) - zobaczymy, jak na tym bedzie, bo niby ma wiecej blonnika, wiec powinno byc lepiej...

caprica moja ma 4 miesiace i nie przesypia nocek Slyszalam, ze nawet i dzieci 8 miesieczne potrafia sie budzic jeszcze w nocy...wszystko to kwestia indywidualna zapewne

bajka corka

My dzis wyjezdzamy na 3 dni. Zycze Wam wszystkim mile spedzonego weekendu!
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:31   #2126
kinia656
Zadomowienie

masakra !!!!! mam w mieszkaniu pełno mrówek ;/ głównie w kuchni i łazience chociaż w sypialni też był okres że tam były ;/ czytałam że takie zielone kratki które się nakleja/stawia firmy Globol są dobre i je przepędzą miała któraś z was ten problem? Otwieram "chleb" a tam mrówki ;/ nosz kurde ;/ nie wyrobie z nimi

A macie jakiś sposób na wrażliwe uszy? Tzn ja mam b.wrażliwe np w lato jak jadę na rowerze to mnie zawsze zawieje i mnie potem bolą tak samo teraz, na dworzu jest chłodno, wieje i jak idę z Natankiem na spacer to mnie normalnie przewiewa ;/ ale nie chcę sobie wkładać waty w uszy ;/
Stary 2010-10-08, 14:38   #2127
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość
masakra !!!!! mam w mieszkaniu pełno mrówek ;/ głównie w kuchni i łazience chociaż w sypialni też był okres że tam były ;/ czytałam że takie zielone kratki które się nakleja/stawia firmy Globol są dobre i je przepędzą miała któraś z was ten problem? Otwieram "chleb" a tam mrówki ;/ nosz kurde ;/ nie wyrobie z nimi

A macie jakiś sposób na wrażliwe uszy? Tzn ja mam b.wrażliwe np w lato jak jadę na rowerze to mnie zawsze zawieje i mnie potem bolą tak samo teraz, na dworzu jest chłodno, wieje i jak idę z Natankiem na spacer to mnie normalnie przewiewa ;/ ale nie chcę sobie wkładać waty w uszy ;/
moi rodzice mieli te kratki - komary i muszki padały rach ciach
I ja sobie taką zażyczyłam, mama mi przyniosła, ja ją ustawiłam a tam co? Żeby nie trzymać w pomieszczeniach gdzie są małe dzieci :/

A na uszy..hmm.. może jakaś czapka albo opaska z materiału ?

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:52   #2128
Xawmeli
Rozeznanie

Augulentin--ja tez nie widze fotek
vette--wklej plizz raz jeszcze no
a my z Nadin w przyszlym tyg. zabieg
kanalik lzowy beda jej przepychac bo w lewym oczku sie nie otworzyl...biedulek moj kochany
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 15:58   #2129
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Fuck dostałam chyba okres A przeciez karmie piersia, myslałam, ze to troche później przyjdzie.
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 16:04   #2130
kinia656
Zadomowienie

siala no w kuchni Natanek nie przebywa więc chyba spokojnie mogłabym tam "wstawić" tą kratkę, tak samo jak w łazience bo mrówki naprawdę mnie dobijają, nic nie mogę zostawić na "stole" bo zaraz tam wlezą ;/ nawet do pampersów zużytych ze śmietnika się zabierają.. no i nawet w czajniku elektrycznym na wodę też się kąpią ;/
A ile te kratki mniej więcej kosztują?
Z opaską też wolałabym nie paradować bo nie umiem ich jakoś zakładać A leczyć nadwrażliwości uszu chyba się nie da co?

Ojej a jak oni skumali że jeden kanalik "nie działa"? biedne maleństwo jak oni to przepychają?

Ja mam nadzieję że nie dostanę okresu dopóki moja cipka nie będzie w pełni funkcjonować

Ahh i jeszcze jedno.. Natanek ma od urodzenia na środku czoła taki jakby "czerwony znak" przypomina wierze Eifla i nie wiem czy to mu kiedyś zniknie? ;/ co to może być? od czego? Chyba będę musiała się umówić z pediatrą niech go całego wymierzy, waży, zobaczy główkę, nóżki i w ogóle wszystko.. bo ma też taką główkę troszkę płaską.. nie taką okrągłą tylko jakby taka płaska po bokach ale niektóre chyba dzieci tak mają.. mimo wszystko dla spokoju chyba się umówię i wypytam o wszystko. I niech mi powie że wszystko jest ok

Edytowane przez kinia656
Czas edycji: 2010-10-08 o 16:09
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości