Majowo-czerwcowe mamy 2011 :) - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-08, 14:35   #2131
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Teraz pozostaje mi trzymać tylko kciuki, dzwoniła do swojego lekarza bo mówił jej że ma zrobić test 07-08 października, ponieważ z okresem może być różnie bo była na Luteinie od początku cyklu czy jakoś tak, lekarza kazał jej brać nadal luteinę i zgłosić się za dwa tygodnie.
Strasznie się cieszę w końcu jej się udało, w końcu są dwie kreski na teście, a testów zrobiła już 3 wczoraj dwa i dziś jeden i każdy pokazuje to samo
Może coś w tym jest że bliźniaki czują jakąś więź, ja w ciąży i jej w końcu po tak długim czasie, badaniach, leczeniu udało się.

synal wrócił z wycieczki zadowolony i poleciał na dwór no a ja jak zwykle sama :/
Ale za to wieczory spędzamy razem, coraz dłuższe są więc korzystamy
rety, ale to jest fajne - siostry blizniaczki i beda mialy obie blizniaki niesamowite
ja zaczelam brac luteine zanim dowiedzialam sie ze jestem w ciazy i tez caly czas ja biore. Do lekarza ide za ponad 2 tygodnie na pierwsze usg

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:36   #2132
AlicjaH
Rozeznanie

Ja też bym chciała synka bo córke już mam ;-) Powiem Wam żeby było śmieszniej siostra bliżniaczka mojego faceta jest 2tyg wyżej w ciązy ode mnie ;-) To jej 1 dziecko wiec moze przenosi i termin się przesunie ha ha
A ja wróciłam własnie z zakupów poszłam tż 'owi kupić prezent bo dziś przyjeżdza a wczoraj miał urodzinki ;-) Cała pachnę perfumami męskimi Dziewczyny jak mi się gust węchowy zmienił w ciąży przytaskałam perfumy mexx black, żel do kąpieli lamborghini, takie same perfumki /te czerwone/ i to co mi się najbardziej podobało Pierre Carrdin collection cuir intense-ten o zapachu skóry Jezu jaki on śliczny ;-) Tak szczerze to nie mogłam się zdecydować ale te zapachy które mu wcześniej kupowałam kompletnie mnie odrzuciły a Gucci by Gucci po którego poszłam to brrr myślałam, ze puszczę pawia babce w perfumerii /a używał wcześniej i był ok/

A co do krwawienia w 1 ciązy w 4mie karetką mnie wieżli do szpitala na sygnale bo tak się lało /i to w wigilię ;-/ i wszystko ok Zuzia własnie jeżdzi na hulajnodze obok mnie. W 2 ciąży też miałam krwawienie tu bardziej sie wystraszyłam-myślałam że poroniłam ale było wszystko ok więc nie zawsze krwawienie oznacza to najgorsze ;-)

Edytowane przez AlicjaH
Czas edycji: 2010-10-08 o 14:40
AlicjaH jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:41   #2133
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
rety, ale to jest fajne - siostry blizniaczki i beda mialy obie blizniaki niesamowite
ja zaczelam brac luteine zanim dowiedzialam sie ze jestem w ciazy i tez caly czas ja biore. Do lekarza ide za ponad 2 tygodnie na pierwsze usg
Zobaczymy jak to będzie, wszystko się okaże, szanse na bliźniaki ma, ale co wyjdzie na samym końcu nikt nie wie

Ja pamietam, że jako pierwszego bardzo chciałam synka z biegiem lat brakowało mi córci, a co będzie to się okaże ważne żeby było zdrowe
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:46   #2134
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

ja czuje, ze bedziemy mieli corcie i w sumie to chcialabym dziewczynke ale najwazniejsze, zeby bylo zdrowe

Stary 2010-10-08, 14:49   #2135
jagodka71
Raczkowanie

GG do jagodka71

Witam was dziewczyny... Niestety muszę opuścić was ponieważ byłam dziś u lekarza i niestety diagnoza sprzed 2 tygodni potwierdziła się... ;( Ciąża obumarła... ;( 2 tyg temu dzidzia miała 14mm i przez 2 tygodnie nic nie urosła i dalej nie widać akcji serca... ;(
jagodka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:50   #2136
agus87
Zakorzenienie

nie dziekuje kochane za kciuki
oczywiscie dam znac jak po
jagodka71 przykro mi przytulam

Edytowane przez agus87
Czas edycji: 2010-10-08 o 14:55
agus87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 14:51   #2137
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodka71 Pokaż wiadomość
Witam was dziewczyny... Niestety muszę opuścić was ponieważ byłam dziś u lekarza i niestety diagnoza sprzed 2 tygodni potwierdziła się... ;( Ciąża obumarła... ;( 2 tyg temu dzidzia miała 14mm i przez 2 tygodnie nic nie urosła i dalej nie widać akcji serca... ;(
ojej tak mi przykro... nawet sobie nie potrafie wyobrazic jak sie czujesz...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 14:53   #2138
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Strasznie mi przykro Nawet nie wiem co napisać
Stary 2010-10-08, 15:02   #2139
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

dziewczyny, ostatnio zjadlam sporo fistaszkow, ale dzis przeczytalam ze moga uczulac juz 3 m-czny plod. Wiecie cos na ten temat? powinnam ich unikac?

Stary 2010-10-08, 15:04   #2140
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
dziewczyny, ostatnio zjadlam sporo fistaszkow, ale dzis przeczytalam ze moga uczulac juz 3 m-czny plod. Wiecie cos na ten temat? powinnam ich unikac?
orzeszki ziemne powinno sie unikac w ciazy, bo moga wlasnie uczulic dzieciatko
ale nie denerwuj sie
poprostu staraj sie ich nie jesc, a to, ze jednorazowo troche wciagnelas to nic
ja tak mialam z chipsami lay zielona cebulka
musialam mala paczuszke wciagnac, bo slinotoku dostalam
Stary 2010-10-08, 15:14   #2141
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
orzeszki ziemne powinno sie unikac w ciazy, bo moga wlasnie uczulic dzieciatko
ale nie denerwuj sie
poprostu staraj sie ich nie jesc, a to, ze jednorazowo troche wciagnelas to nic
ja tak mialam z chipsami lay zielona cebulka
musialam mala paczuszke wciagnac, bo slinotoku dostalam
ja od wczoraj tak jem, ze 100 g juz na pewno zjadlam, no ale odstawie je dziekuje za odpowiedz.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 15:15   #2142
listopadowa80
Zakorzenienie

Asionek, wyczytałam, że o 18-tej odbierasz wynik. Czuję pod skórą (serio), że mimo wcześniejszych objawów z dzidzią wszystko jest ok.

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość

Powiedzcie mi - do prenatalanych nie trzeba robić badań krwi? Mój gin mi nie zlecił i sama nie wiem czy samo usg wystarczy.

.
Mój gin mi powiedział, że jeśli na usg prenatalnym nie będzie widać jakichkolwiek wad/ nieprawidłowości to nie będziemy pobierać krwi (wiek poniżej 35 lat). W przeciwnym razie (tfu tfu) krew będzie pobrana...

Cytat:
Jagódko, bardzo mi przykro. Wierzę, że Twój Aniołek szybko do Ciebie wróci

......................... ......................... ......................... ......................... ......................
Wracając do karty ciąży - mój gin mi założył dopiero 2 dni temu - w 11 tyg.
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 15:16   #2143
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
Mi się marzy córeczka Dlatego,że siostra ma dwóch chłopców, a moja mama zawsze chciała wnuczkę żeby jej lalki i wózki kupować Ale mam wrażenie,że podtrzymam tradycje i będzie chłopczyk.

Co do imprez to tak średnio tęsknię. We wakacje dużo szalałam, przed wakacjami też trochę, więc narazie mi się nie tęskni Chociaż potańczyć z chęcią bym potańczyła ale niestety większość klubów jest "zakurzona" przez palaczy :/ Fuuuuj. Ale.. kiedyś sobie jeszcze to odbiję
Wpadnij do mnie do Angli pojdziemy do klubu pohasac, bo tu obowiazuje zakaz palenia w miejscach publicznych ABSOLUTNY
Stary 2010-10-08, 15:20   #2144
AlicjaH
Rozeznanie

jagodka71 strasznie mi przykro.... Trzymaj się...

Co do fistaszków to nie wiem, ja ostatnio w dużej ilości jadłam mieszankę studencką/migdały, nerkowce i takie tam/ i koleżanka, która jest położną powiedziała, ze jest tak głośno o tym, a odsetek tego jest taki jak wygranie w totka niby jest, ale wiesz... Tak samo jak z colą, kawą, śledziami, wędzonymi rzeczami, bananami i innymi rzeczami które zajady więc nie popadnijmy w paranoje ;-)
Stary 2010-10-08, 15:29   #2145
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AlicjaH Pokaż wiadomość
jagodka71 strasznie mi przykro.... Trzymaj się...

Co do fistaszków to nie wiem, ja ostatnio w dużej ilości jadłam mieszankę studencką/migdały, nerkowce i takie tam/ i koleżanka, która jest położną powiedziała, ze jest tak głośno o tym, a odsetek tego jest taki jak wygranie w totka niby jest, ale wiesz... Tak samo jak z colą, kawą, śledziami, wędzonymi rzeczami, bananami i innymi rzeczami które zajady więc nie popadnijmy w paranoje ;-)
no tak, a z drugiej strony jesli cos jest watpliwe, to chyba lepiej odstawic. Coli i zadnych napojow gazowanych nie pije, banany jem - podobno zdrowe w ciazy

Stary 2010-10-08, 15:43   #2146
Paulizia
Wtajemniczenie

Cytat:
Jagodko bardzo mi przykro musisz wierzyc, ze Twoj Aniolek wroci do Ciebie niedlugo...
Stary 2010-10-08, 15:59   #2147
AlicjaH
Rozeznanie

Masz rację, lepiej odstawić ale widzisz, wszystko tak na prawdę uczula. Ja bananów normalnie nie jem ;-/ Jak byłam we Francji oglądałam film co tam jest fuuj w życiu
A wędlinkę ze sklepu jesz?? Bo ona też jest szkodliwa z powodu ulepszaczy więc nie do końca rezygnujemy z tego co nie można

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Dziewczyny ja tak z ciekawości jaka jest sklepowa cena 7paka bodów w Primarku????
Stary 2010-10-08, 16:16   #2148
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

ja tez jestem strasznie wyczulona na zapachy niektore mnie draznia, tak samo smaki. dlatego wode pije tylko zrodlana, lekko gazowana...ciezko mam ze slodyczami bo mnie od nich mdli, jak juz to zjem rano. Zwykle wieczorami mi jest niedobrze ale ostatnio mdlosci i wymioty mi przechodza...
tak samo jak zauwazylam mam wiecej energii...szybciej sie budze, moze w koncu i cisnienie do gory skoczylo... bo te 96/57 to masakra jakas byla ( wczesniej 80/50 ) Moj dzidzius wedlug ostatniego badania usg dzisiaj ma 12 tyg juz nie moge sie doczekac 20.10.
bola was miesnie brzucha? np jak dlugo siedzicie? a lędźwie? bo mnie tak zdecydowanie lepiej sie czuje jak stoje...
ale jak bylam dzisiaj na zakupach strasznie dyszalam, chodz torba nie byla ciezka... w nocy mojemu Tż chłodno, a mi wrecz przeciwnie...
TEZ TAK MACIE?

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

życze milego wieczorku bo ja juz uciekam. Dbajcie o siebie
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 16:30   #2149
MoniaK
Zakorzenienie

Jagódka, bardzo mi przykro Wiem co czujesz

Eweska, wow ale Ty masz cudnie. Siostra bliźniaczka i obie w ciąży bliźniaczej
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 16:34   #2150
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Eweska, wow ale Ty masz cudnie. Siostra bliźniaczka i obie w ciąży bliźniaczej
Hehehe no jeszcze nic nie wiadomo, lekarz nic nie potwierdził, więc trzeba czekać Na pewno bliźniaki jedne będą a co u siorki to sie okaże

Spać mi sie już chce, zjadłabym cos, ale sama nie wiem co, grejpfruta bym sobie zjadła, ale juz nie mam po obiadku wszamałam trzy
Stary 2010-10-08, 16:42   #2151
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Jagódka, bardzo mi przykro, wierzę jednak, że wszystko co dobre, jeszcze przed Tobą.
Miałam być mamą październikową ( tp 25.10 ), ale nasz bejbik postanowił przyjść na świat w maju przyszłego roku.
Bo dzieci od nas nie odchodzą, one tylko zmieniają datę swojego przyjścia na świat...
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 16:49   #2152
jagodka71
Raczkowanie

GG do jagodka71

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Bo dzieci od nas nie odchodzą, one tylko zmieniają datę swojego przyjścia na świat...

Jej jak pięknie powiedziane...

Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia... Czuję się strasznie i nikomu tego nie życzę. Ale mam nadzieję ze za jakiś czas pojawi się w naszym życiu mały, zdrowy człowiek.
Życzę wam kochane wszystkiego dobrego i przedewszystkim zdrowych donoszonych ciąż i ślicznych zdrowych bobasków. I trzymam za was i za wasze maleństwa mocno kciuki
jagodka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 17:01   #2153
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Czesc dziewczyny, czytaniem widze nie nadaze, nie spalam dzis cala noc bolal mnie silnie brzuch, od zolodka do dolu byl caly twardy a ja nie moglam sie na drugi bok przewrocic, tylko rumienek pilam, na szczescie dzis u gina bylam alenie pocieszyl mnie, mozwi ,ze w ciazy jelita wolniej pracuja dlatego cos takiego moze miec miejsce, a bol to jak cholera, espumisan tylko na to dostalam.
Dzis mialam usg, niby to poczatek 12 tygodnia a lekarz stwierdzil ,ze ciaza w rzeczywistosci jest dwa tyg mlodsza, musialam pod koniec cyklu zajsc, dzidzia ma 3,5 cm dopiero, ale fajnie sie ruszala. No itermin pewnie mi sie pzesunie na polowe maja, ale to bede wiedziala,za dwa tyg.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-08, 17:08   #2154
principessina
Zakorzenienie

Hej Mamusiowate podczytuje Was, ale nie zawsze mam co pisac ostatnio b.rwie mnie lewy jajnik, ciekawe kiedy przejda te rwania...

jagodka71 wiem, ze to trdne chwile, ale tak sobie mysle, ze musialo tak byc, moze zarodek nie byl wystarczajaco mocno i zdrowy aby przetrwac 9mcy w brzusiu, a pozniej zdrowo sie rozwijac

24kasia86 ja ostatanio mam b.zimne stopy, zawsze mialam zimne, ale ostatnio to lodowka normlanie i chlodnawo mi jest

a co z tymi bananami to pierwsze slysze, ze w ciazy uczulaja a migdaly tez?

Dziewczyny a Wy dawalyscie swoim malenstwem smoczek do ssania, bo slyszalam ze lepiej nie dwac, zreszta rozne sa opinie
Stary 2010-10-08, 17:08   #2155
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Jej jak pięknie powiedziane...

Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia... Czuję się strasznie i nikomu tego nie życzę. Ale mam nadzieję ze za jakiś czas pojawi się w naszym życiu mały, zdrowy człowiek.
Życzę wam kochane wszystkiego dobrego i przedewszystkim zdrowych donoszonych ciąż i ślicznych zdrowych bobasków. I trzymam za was i za wasze maleństwa mocno kciuki

Napisała mi to bratowa w marcu tego roku, jak byłam w żałobie.
Zresztą ona przeżywała to samo w lipcu zeszłego roku, a dzisiaj cieszy się piękną i zdrową córeczką Zuzią.
Jagódka, wszystko przed Tobą.
Myślę, że nim się rozpakujemy zameldujesz nam, że są dwie kreseczki na teście.
Życzę Ci tego z całego serca
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 17:13   #2156
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
Ja też po wizycie, serduszko bije pięknie, przezierność ok (0,9 mm) więc jestem już spokojna. Dzidzia ma 47,4 mm, kończyny i żołądek w porządku. Załączam zdjęcie ze zdjęcia bo nie mam skanera, nie jest idealne bo te 3d tak śmiesznie wychodzą, ale i tak fajnie widać.
Kurcze jak ślicznie widać,cudo,gratuluje asiaczku!!!

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
p.s. A za mną chodzą brokułyyyyyyy i nadal krokiety z kapustą i grzybami
ojj krokiety:pr osi:, wczoraj chciałam kupić ,ale Pani w sklepie nie była pewna z czym one są,więc odpościłam,ale teraz znowu mi ochoty narobiłaś,mniammm:brzydal :

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
no właśnie
Dziewczyny, od którego tygodnia robi się usg przez brzuch?
ja miałam przez brzuszek w 9 tc i słyszałam serduszko

Cytat:
Napisane przez postanowienie Pokaż wiadomość
Z tego co wyczytałam w necie do 10 tc trzeba zgłosić się do wybranego lekarza prowadzącego, który założy kartę ciąży i wpisze w niej datę pierwszego badania (data msi poprzedzać 10 tc). Taka karta jest już dokumentem dowodzącym badania przed 10 tc.
Ile w tym prawdy - nie wiem.
ksiegowa mi ostatnio napisala,ze juz z tego zrezygnowano i nie ma juz takich wymagń, ale lepiej sie upewnić.

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy miała któraś z was cystę na jajniku podczas ciąży? albo czy cokolwiek słyszałyście o takiej sytuacji? Podobno przy ciąży, cystę się nie usuwa.. co myślicie??
słońce ja mam torbiel,która wyszla właśnie w ciązy,ponoć się zmniejsza,a usować jej na pewno nie będę.

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
Tesknicie troche za imprezami??? ja ostatnio bylam w maju...a ostatnio pilam w lipcu... ale postanowione ze gdy male podrosnie, podrzucam je na noc weekendowa do dziadkow zadeklarowali sie ze chetnie sie nim/nia zajma

najbardziej nie moge sie doczekac co bedzie- chlopiec czy dziewczynka? tez tak macie?
mi odkąd mam Julę całkiem zmieniły się priorytety i nawet mi nie w głowie by było zostawić ją na noc.
jakoś nie wierze,czy by zasnęła beze mnie hihi,a imprezy??
a co to są imprezy??

Cytat:
Napisane przez asionek31 Pokaż wiadomość
dziekuje wam dziewczyny naprawde kochane jestescie jakos lepiej mi jak do was zagladam i tyle pozytywnych postow czytam
prawie juz nie ... w nocy juz nic nie polecialo , rano to samo , dlatego zastanawiam sie co to bylo , bo i na okres i na poronienie chyba ciut krotko ?? chyba , ze nie wylecialo wszystko do konca i jeszcze zabieg mnie czeka
asionek czekamy na dobre wieści

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Ja dziś usłyszałam dobrą wiadomość, po latach starania moja siostra bliźniaczka ujrzała dwie kreski na teście A najlepiej, że ma szanse na bliźniaki, mieli cykl stymulowany wychodowała trzy jajeczka, które dwa pękły sobie w jednakowym czasie
Jej jak ja się cieszę, teraz zeby wszystko było w porządku to będzie świetnie
no niby tak często jest ,ze blizniaki mają dzieci w tym samtm czasie,fajnie macie,gratuluje,a jak bedą drugie blizniaki,to extra,pogratuluj siostrze

Cytat:
Jagódka przykro mi bardzo

My dzisiaj juz na swoim,pierwsza noc.ale chociaż psychicznie lepiej sie czuje,nikt mi nad głową nie gledzi,wreszcie jestem u siebie!!!

Julka dalej chora,ale jakby troszke lepiej.
a mnie dzisiaj wysadziło,i mam brzuchol jakiś większy.uff i troszkę pobolewa,ale to chyba ze zmęczenia,za duzo roboty.
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 17:13   #2157
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczyny a Wy dawalyscie swoim malenstwem smoczek do ssania, bo slyszalam ze lepiej nie dwac, zreszta rozne sa opinie
Ja dawałam i to był niestety błąd. Dziecko tak przywykło do smoczka, że mieliśmy straszny problem aby je od niego odzwyczaić. Teraz już nie popełnię tego błędu. Tzn. smoczek będzie w pogotowiu, ale nie dam dzidziusiowi na każde zawołanie
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 17:16   #2158
principessina
Zakorzenienie

listopadowa80 ale normalnie kupowac smoczek zeby miec w pogotowiu czy w ogole nie kupowac i nie pokazywac dziecku, ze istnieje?
Stary 2010-10-08, 17:20   #2159
AlicjaH
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, czytaniem widze nie nadaze, nie spalam dzis cala noc bolal mnie silnie brzuch, od zolodka do dolu byl caly twardy a ja nie moglam sie na drugi bok przewrocic, tylko rumienek pilam, na szczescie dzis u gina bylam alenie pocieszyl mnie, mozwi ,ze w ciazy jelita wolniej pracuja dlatego cos takiego moze miec miejsce, a bol to jak cholera, espumisan tylko na to dostalam.
Dzis mialam usg, niby to poczatek 12 tygodnia a lekarz stwierdzil ,ze ciaza w rzeczywistosci jest dwa tyg mlodsza, musialam pod koniec cyklu zajsc, dzidzia ma 3,5 cm dopiero, ale fajnie sie ruszala. No itermin pewnie mi sie pzesunie na polowe maja, ale to bede wiedziala,za dwa tyg.
Słońce jak boli brzuch mocno to łykaj no-spe ja lezałam na patologii około 2miesiące ;-/ i tam zawsze dają na skurcze

A banany nie uczulają chodzi bardziej o te larwy w środku one mogą być na całym rdzeniu

ps właśnie byłam w netto wypiłam kawe przed wyjciem i myślałam, ze chaftne na ladę masakra dziewczyny w ostatniej chwili mentosa złapałam i babka już kasuje zakupy a ja mentosa wyciagam i zajadam ;-) ale dobrze się skończyło ;-)

Edytowane przez AlicjaH
Czas edycji: 2010-10-08 o 17:23
AlicjaH jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-08, 17:21   #2160
mazianka81
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Słońce ja julce ambicjonalnie smoczka nie dawałam,zresztą jak raz czy dwa jej dałam to wypluła,i do tej pory mam problem z trzymaniem paluszkow w buzi,szczegolnie przy zasypianiu i nudzie ( a ma prawie 3 latka),
teraz sie śmieje,ze na porodowke z reklamówką smoczkow jadę,bo smoczka mozna potem wyrzucić,a paluszki co? poobcinaćhihi,n ic nie pomaga,nawet "gorzki palusze",ani inne perswazje.
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości