|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Dzięki, mela
|
#812 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Hmm... tak pędzicie, że ja w tej części to raczej nie urodzę
oby w następnej się udało ![]() rptrbj1978 ja do szpitala mam Huggiesy Newborn, nie wiem , dlaczego te. Akurat były w sklepie Elektroniczna niania- nie kupuję, jakoś nie widzę takiej potrzeby, mamy 2 pokoje i kuchnie, więc się raczej nie pogubimy ![]() RMUA- dziewczyny ze Śląska- jak mam kartę chipową to chyba nie muszę jeszcze dodatkowo tego tarmosić? bo przecież na magnetycznej są wszystkie dane... Ishka jak po wizycie???? Patrycja i Kretencja- cudne brzuszki ![]() Pascalek i Michałek cudny- buziaki dla dzielnych mam ![]() jeżeli chodzi o płec dzieciaków to Wam powiem, że wśród moich znajomych same babeczki- w tym roku 4 koleżanki rodziły i same dziewuszki. A z kolei w zeszłym roku u nas ( tj.Śląsk) wśrod znajomych sami chłopcy. więc akurat odwrotnie niż u was, Jakaś równowaga musi być będą chłopaki do naszych małych na podryw za kilkanaście lat jeździć
RĄCZKI MALUTKIE, A CHWYCIŁY ZA SERCE NA CAŁE ŻYCIE... TRUDNO UWIERZYĆ, ŻE CIĘ NIE BYŁO... Edytowane przez 79 Marta Czas edycji: 2010-10-08 o 19:34 |
|
|
|
#813 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja Jedo bartatina jest na paskach [http://allegro.pl/jedo-bartatina-woz...261874572.html ].
Na allegro wozki firmy RAF-POL tez na paskach. Baby Merc model Solar [ fajna okazja: http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...252164875.html ] , superciezki [21kilo] Tako Easyrider
|
|
|
|
#815 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, mela
No niestety mój mąż używki nie kupi bez pomacania... No i trudno, jego problem, skończy się tak, że będzie za wózkiem sam latał, jak ja już będę w szpitalu
|
#817 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za komplementy w imieniu Pascalka
![]() Cytat:
![]() Ja na wątku wrześniowo-październikowym byłam ostatnia na liście, bo termin miałam na 31.10, przede mną dwie kobietki na 29.10, a reszta dużo wcześniej. Byłam pewna, że sama tam zostane, a tu ... proszę... przegoniłam nie tylko październikówki, ale też kilka przeterminowanych wrześniówek ![]() Cytat:
Wczoraj pielęgniarka, która uczyła młodą, tłumaczyła jej, ze "to jest typowy przykład dziecka ulożonego miednicowo" Zrobiłam wielkie oczy, skąd ona wie jak on leżał, a ona na to, ze swiadczy o tym podkurczanie nóżek, oraz kształt jego główki. Moja córka miała taki sam kształt główki i tez podkurczała nóżki, bo tez była tak ułożona. Takie słodkie żabki Cytat:
Kurde jutro się chyba wypisze na żądanie! Po cholerę oni nas tu trzymają. Dziś zadzwoniła do mnie moja położna. Nie wierzyła, że nie chą nas puścić, ani że zabraniają mi go karmić. Nabuntowała mnie okropnie. Powiedziała, że skoro dziecko jest całkowicie zdrowe i chce cycka, to nie ma potrzeby żeby było w szpitalu. Można przeciez nim jeździć potem do kontroli, a nie gnić w szpitalu. Powiedziała, że do poniedziałku mam wytrzymać , a potem się zbuntować i się wypisać ![]() Nie chce mi się wierzyć, ze różni ich tylko 100g. A jaki długi jest twój Michaś? Może tu tkwi tajemnica ![]() Mój ma 44 cm. Z tą waga przy tej długości wcale nie jest chudy. Jest taki akurat. A że podobny do mnie to fakt Na 3D był podobny do swojego braciszka, jak jego miniaturka. A tu teraz taka zmiana i jest podobny do siostrzyczki i tym samym do mnie ![]() he he no skarpetuchy fajoskie. Dostał je na intensywnej terapii. Teraz leży na oddziale dla wcześniaków i nie wiem czy sie przyznawać, że skarpetki nie nasze
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-10-08 o 19:55 |
|||
|
|
|
#818 |
|
Dragonfly
|
o jaaaaa,byl dzis u mnie tata i moja babcia i co niektorzy z rodzinki maja bulwers ze my nawet cywilnego slubu nie chcemy brac
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#820 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
jest śliczniutki, a jak słodko w tym niebieskim kompleciku wygląda.---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
SUPER !
|
|
#821 |
|
Zadomowienie
|
Weronisia i Kootekk jakie słodziutkie te wasze maluszki...
Można patrzeć i patrzeć takie słodziaki Ja już po kąpanku i mykam teraz na epoke bo nie widziałam tej drugiej częsci... Do juterka dziewczynki. Dobrej nocki |
|
|
|
#822 |
|
Zadomowienie
|
hej kochane...
nie moge dojsc do siebie... pot bol pieczenie - porażka, ale widzę że T. już lepiej za to tż do bani... a lekarz kazał mu tylko polopirynę łykać... czuję że będzie kolejny przekręt z nim... jedyne co naj naj naj bardziej mi dokucza to obecność dziecka w domu - przepraszam, że tak to zabrzmiało, ale mam DOŚĆ on chce na spacer a ja ledwo n nogach stoję... do teo taki mróz że hej! dziś obciążenie glukozy jeszcze mialam ale weszlam przed wszystkimi mowiac ze sie zle czuje i na dodatek w ciazy - to juz 8 miesiac popatrzyli ale nic nie gadali... a ja tylko pot wycieralam ehhh przed obciazeniem 77 po obciazeniu 75 wyszlo 150 wiec chyba ok co?? :/ no i TSH powyzej normy wiec dalej ten euthyrox bede lykac ;( musialam wpasc sie pozalic - wybaczcie
|
|
|
|
#823 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cześć!
Cytat:
Cytat:
Jakbym dzień wcześniej pół dnia robiła szpagat. ![]() Cytat:
No mam nadzieję, że przed świętami będę w domu, ale pewnie do końca tu będę. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja dziś miałąm ciężki dzień i chociaż ostatnio brzuszek nie twardniał, to dzisiaj jak skała. Nadrobiłam więc Wasze posty i kaczym chodem (krocze/ pachwiny |
||||||
|
|
|
#824 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki ja już uciekam - życzę Wam miłego weekendu
wracam w poniedziałek
|
#825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozwala mi glowe zatoki gardlo pozytywka jaknajbardziej!!!!!!!!!!! !!! polecam w 100 % ![]() ja jeszcze mam - z zyrafka chmurka kwiatuszkiem etc... mozna ja przewieszac zabierac do auta, niekotre grzechocza przy poruszeniu inne piszcza, maly do tej pory chce ja miec przy lozeczku... http://allegro.onet.pl/spiralka-do-l...266311206.html jest ich wiele na allegro non stop dokladaja aukcje z innymi wzorami wiec warto poczekac czasem... |
|
|
|
|
#826 |
|
Rozeznanie
|
dobranoc dziewczynki siedze i czytam ale chyba trzeba lulu isc
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
No, a ja zmieniłam poszewki na pościeli. Mąż kupił w Ikei jedne takie zwykłe bawełniane białe, z lekkim tylko taki marszczeniem a'la kora, a drugie... z satyny bawełnianej (czyli lekko śliskie), brązowe w różowo-fioletowe kwiaty
Ostatnie 10 dni spaliśmy pod ta białą, a teraz zmieniłam. Normalnie nasze łóżko wygląda teraz jak w jakimś hotelu, w życiu chyba pod taką frymuśną pościelą nie spałam Kazałam mężowi coś wybrać, ale nie spodziewałam się, że coś tak efektownego przyciągnie jego uwagę Teraz mąż się prysznicuje, a ja też zaraz idę. Jakaś taka sztywna się czuję, jakbym wszystkie mięśnie miała napięte. Chyba się forsuję trochę, powinnyśmy już wszystkie na tym etapie sporo wypoczywać, a ja jak nie wieszam prania, to prasuję, jak nie prasuję to zmywam, jak nie zmywam to odkurzam... A jak odpoczywam, to wcale nie w najwygodniejszej pozycji leżącej, ale przy stole z lapkiem przesiaduję... I plecki się męczą, kość ogonowa boli potem... Więc idę zaraz do łóżeczka, tym bardziej, że jutro rano trzeba znów wstać - jedziemy na SR. Mimo tego, że jednak nie będę rodzić naturalnie, myślę, że wiele informacji nam się przyda. Zresztą... nigdy nie wiadomo, kiedy zaczną się skurcze, może przed terminem cesarki? To przynajmniej będę wiedziała jak oddychac, żeby sobie pomóc ![]() Dobrej nocki!
|
#828 |
|
Dragonfly
|
ja SR mam w poniedzialek,mialam pozytywne nastawienie,nie balam sie porodu ale na tej patologii ciazy szlag wszystko trafil,tym bardziej ze bylam z rodzaca kolezanka ktorej az sie nogi trzesly
|
|
#829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec jednak kupic jaiegos torta, kawka herbatka to nie takie hop siup. Obraczki na szczescie mamy. Ja nawet noszę hehehehehe ![]() Cytat:
Jeny ale mala sie wierci masakra, wlasnie tesciu godzine temu wyszedl, Nie lubie jak ludzie tak siedza do pozna, ja juz glodna, zmeczona.. dajcie spokoj ![]() pełnia, nie dziwie sie ze dziecka masz dosc, ja jak jestem chora to mam absolutnie wszystkich dosc i jeszcze siebie heh ![]() DOBRANOC!
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
Artystka, silne drżenie nóg nie jest niczym niezwykłym podczas porodu (lub po nim) i zdarza się wielu kobietom. Nie ma się czym martwić na zapas
Anecka, ja bym powiedziała teściowi, że jestem juz zmęczona, zjadłabym i poszłabym się położyć. Nie miewam z tym oporów, a w ciąży to już szczególnie. Jestem dla siebie najważniejsza ![]() Ja już po śniadanku, zaraz lecę uprasować portki, umyć zęby i się trochę podmalować. I na SR. Przykro trochę chodzić, wiedząc, że nie będę rodzić sn, ale jednocześnie jakoś fajnie tam jest. No i sporo kasy wybuliliśmy, więc szkoda by było zrezygnować przed połową Dobrego dnia!
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, ze będę miała ze 3 strony od wczoraj do nadrobienia a tu proszę jedynie parę postów....
Się witam z rana - ja już kawkę wypiłam i zjadłam dwa kawałki ciasta teraz trzeba by pomyśleć nad jakimś śniadankiem
|
|
|
|
#832 |
|
Rozeznanie
|
hej tez wstałam
|
#833 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mnie czeka dziś bardzo pracowity dzień aż nie wiem za co się zabrać więc spadam papa nie pisać za dużo bo potem nie mogę wysiedzieć czytając
|
|
|
|
|
#835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() dziś jak na złość obudziłam się przed 7 zdąrzyłam już zjeść śniadanko i zrobić małą sesję poniżej zdjęcie - 31tc 3dCytat:
Kretencja - pewnie, że macie rację z chodzeniem do sr ![]() zabawki - moja mama już kompletuje grzechotki sama kupiłam karuzelkę, pianinko do łóżeczka i piramidkę FP Rainforest a ostatnio robiłam zestawienie zabawek jakie bym chciała mieć, tzn moja córka Artystka - jak to można kogoś zmuszać do ślubu?? już średniowiecze minęło, a w arabskim kraju też nie mieszkamy Michałek wygląda na mniejszego od Pascalka oba chłopaki to przystojniaki, że hoho ![]() Irsin - zadowolona z wózka??
|
|
|
#836 |
|
Zadomowienie
|
Dzień doberek
![]() Po śniadanku biore sie za robienie pierożków bo na dziś nabrałam ochoty na pierogi z mięsem i może troche tez z jagodami zrobie bo ochote mam i na te i na te A tak poza tym to noc minęła ok tylko nad ranem pojawiły się bóle jak na @... Mam nadzieje ze to normalne??? |
|
|
|
#837 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam pytanie do dziewczyn z innej strony ze ślaska studiowała któras z Was na AE w Katowicach?
|
#838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko ze te bony będzie mozna wykorzystac w listopadzie.
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
dzasta, 31 tc u Ciebie leci? Patrzac na brzuch to jest bardzo malutki, wrecz moglabym stwierdzic ze jak nie jezdzilam na rowerze to taki mialam hehehehehe a jestem szczupla
![]() Tez musze jakies foto zrobic sprawdzic czy mi sie bebenek powiekszyl od ostatniego zdjecia ![]() kretencja, wiesz nie bede "wyganiac" ojca TZ, tym bardziej ze on mieszka 60km dalej i w koncu sie pofatygowal przyjechac wiec nie wypadalo. Co innego jakby mieszkal w tym samym miescie i bysmy sie widzieli czesto Zamowilam wlasnie laktator TT reczny czas obejrzec film na Filmboxie ze Swayze i Griffith
|
#840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w takim razie trzeba jechać do carfura orientujesz się do kiedy ta promocja i czy nie ma żadnych pułapek na te bony bo np kupując 2 paczki, dostnę bon 40 zł, tak?? czyli 4 dychy w bonie można przeznaczyć na 3 paczkę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

oby w następnej się udało 

ale ma podkurczone nozki wiec to tez inaczej

Nadrobiłam więc Wasze posty i kaczym chodem (krocze/ pachwiny
ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm 
już średniowiecze minęło, a w arabskim kraju też nie mieszkamy
bo np kupując 2 paczki, dostnę bon 40 zł, tak?? czyli 4 dychy w bonie można przeznaczyć na 3 paczkę