|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
never say no to panda
|
Dot.: Zachowania, które bulwersują Was w perfumeriach.
Cytat:
amen
|
|
|
|
#3992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale to moja optyka do której nikogo przymuszać nie zamierzam
|
|
|
|
#3993 |
|
never say no to panda
|
ehh...
pierwsza sytuacja: market - panienka na promocji - częstujesz się np. krakersem - kupujesz całą paczkę albo i nie kupujesz perfumeria - tester na półce - psikasz na blotter albo łapkę - kupujesz cay flachon albo i nie kupujesz druga sytuacja: market - panienka na promocji - wyżerasz połowę krakersów z tacki - nie kupujesz paczki perfumeria - tester na półce - wypsikujesz naście psików - nie kupujesz flachy jak dalej nie widzisz analogii, pozostaje mi życzyć smacznego dla mnie takie zachowania to tak czy siak wiocha straszliwa (a z powyższych postów widzę, że chyba nie tylko dla mnie )a co do "pachnienia" zamiast śmierdzenia - ktoś już kiedyś ładnie to to określił - nie stać mnie, nie używam, kupuję sobie równie "poprawnego" zapachowo Avona albo YR - proste
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-10-08 o 21:33 |
|
|
|
|
#3994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ok, obrazowo powiem tak - w tym sensie jestem sunnitką a nie szyitką.
|
|
|
|
#3995 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- o, wykorzystam ten przyklad - rzeczywiscie, testery w perfumerii przypominaja mi tacki z kawalkami ciastek, z ktorymi chadzaja w supermarketach hostessy. bo to lepsze porownanie nizli stanikowe. i czestowac sie mozna zupelnie "bezkarnie", wszak chyba nikt nie wymaga, ze kazdy czestujacy sie winien kupic cale ciastko, prawda?
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2010-10-08 o 23:52 |
||
|
|
|
|
#3996 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie czaję porównania z ciastkami. A bo jak wymiotłam pół tacki pani hostessie, to po co mam kupować całą paczkę, skorom się już obeżarła?
|
|
|
|
|
#3997 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
|
#3998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3999 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() takoz samo nie wyzeralabym pol tacki ciastek
|
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewiko - w pobliskim mi Marrionaud testerów jest pod dostatkiem i na wyciągnięcie rękiW kwestii toczącej się ostatnio dyskusji, osobiście uważam, że jeżeli panie denerwują ludzie, którzy testują produkty, to powinny zmienić pracę na mniej "stresującą" i "wnerwiającą":rolleye s:
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
|
#4002 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do przykładu z tacką z ciastkami i psikaniem się testerami bez umiaru - cóż, jak kogoś mamusia z tatusiem kultury nie nauczyli, to ani hostessie ani sprzedawczyni w perfumerii się to nie uda, więc lepiej chyba dać sobie spokój ze zwracaniem takiej osobie uwagi.
|
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Offtopując zdźebko ![]() Pirokseno powiedź proszę co za twórczość masz w avie, bo mnie fascynuje a nie mogę sobie przypomnieć co mi przypomina i czy aby to przypomnienie było realne czy mi się śniło?
|
|
|
|
|
|
#4004 |
|
Zadomowienie
|
Twitter
Będąc w drogerio-perfumerii (nie sieciówce, bardziej takiej wolnej amerykance) kątem oka wyłapałam taką scenkę - jedna z pracownic, oddelegowana na krążenie między klientami, podeszła do półki z perfumami, zaczęła obwąchiwać - niby z nudów - różne atomizerki, wybór padł na Gucci II, nieznacznie rozglądnęła się dookoła i chlust kilkakrotne popsikanie wokół pach. Była w mocno grubym swetrze i może wyczuła, że coś nie teges
|
|
|
#4005 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Poza tym kto się w takim sklepie ubiera w gruby sweter? Ma za swoje |
|
|
|
|
|
#4006 |
|
Zadomowienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;24816713]Jakby się rano umyła to by nie miała problemu
![]() Poza tym kto się w takim sklepie ubiera w gruby sweter? Ma za swoje I klienci też
|
|
|
#4007 |
|
Konto usunięte
|
Ups, o tym nie pomyślałem, bo ostatnio mam problemy z moim nosem. Ciągle zakatarzony jestem, prawie wszystkie zapachy momentalnie powodują u mnie łzawienia i takie tam, więc mi by pewnie różnicy nie robiło (chyba że pani pachniałaby jak obora
Na szczęście Platynowy Egoista nie powoduje u mnie kataru i jest ostatnio moim najlepsiejszym kumplem
Edytowane przez 3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 Czas edycji: 2011-02-03 o 11:20 |
|
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4009 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli to jakieś pocieszenie to przez moment dłużej zastanawiała się też nad Lolą Jacobsa. Ale ostateczny wybór zapadł chwilę potem
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie nic nowego nie zbulwersowalo - raczej to co zwykle, czyli dziewczyny bez opamietania psikajace sie testerami i leniwe konsultantki.
|
|
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio spotkałam nie dość, że leniwą konsultantkę, która nie dość, że była zajęta rozmową z ochroniarzem, to jeszcze uniemożliwiała przetestowanie jakiegokolwiek zapachu. Jak się dziewczyna zaczęła psikać testerem dwie półki ode mnie, to taką chmurę zrobiła, że po całej perfumerii się rozniosło i ciężko było cokolwiek innego powąchać. Tak mnie ta sytuacja wtedy rozbawiła, że mnie siostra niemalże musiała wyprowadzić ze sklepu, bo płakałam ze śmiechu, biedna dziewczyna nie wiedziała o co chodzi
|
|
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4014 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ostatnio jak przechodziłam, to widziałam, że jakiś pan stoi i może on byłby milszy, ale chyba nie chcę tam już iść.
|
|
|
|
|
|
#4015 |
|
Raczkowanie
|
Mnie denerwują (może nie aż tak bulwersują... ) dwie rzeczy:
1. Panie, które doszły do wniosku, że skoro w perfumerii / drogerii są testery, to można z nich śmiało korzystać. Nieważne, że już popsikały się na szyi i pod pachami, spróbują jeszcze (tym razem innym zapachem) na dekolcie i pod bluzką, a, no i może jeszcze we włosy (także innymi perfumami, przecież trzeba przetestować...) 2. Ochrona. Nie wiem, jak w innych miastach, ale w moim mieście jest taka jedna, gdzie ochroniarze patrzą na ciebie jak na potencjalnego złodzieja... |
|
|
|
|
#4016 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale zazwyczaj rzeczywiście czuję się obserwowana... aż głupio mi oglądać kosmetyki, a czasem chcę się po prostu rozejrzeć za jakąś kolorówką czy nowościami, żeby kupić sobie coś na poprawę humoru, więc muszę sobie trochę "pospacerować". Niedawno poprosiłam o pomoc w doborze odcienia podkładu ArtDeco, bo akurat na taki miałam ochotę, i szybko pożałowałam, bo pani z S. usilnie próbowała mi wcisnąć inną markę, bo "w tych pokładach ArtDeco jest mało kolorów do wyboru". A kiedy poprosiłam o próbkę tego, co mi proponowała, to się dowiedziałam, że nie może mi dać Ogólnie ostatnio nie udało mi się dostać żadnej próbki podkładu w S., ani w D... a nie wydaje mi się, żebym wyglądała na "sępa". Po prostu mam już za dużo nietrafionych kolorów czy też uczulających mnie kosmetyków
Edytowane przez flo_ Czas edycji: 2011-02-24 o 00:11 |
|
|
|
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jest jeszcze druga perspektywa, osoby, której na to nie stać. Mniej pojemny portfel nie oznacza wcale mniej wrażliwego nosa ani nie jest tożsamy z brakiem wyobraźni zapachowej. Mniej komfortowa sytuacja materialna wcale nie oznacza automatycznie mniej wyrafinowanego gustu i smaku. Mówiąc bardziej obrazowo- zważywszy na to, ilu ludzi w naszym kraju żyje za śmieszne wprost pieniądze na pewno można założyć, choćby statystycznie, że jest wśród nich wiele, wiele osób obdarzonych bardzo czułym powonieniem i kochających perfumy. Tak samo a może nawet bardziej niż Ty czy ja. Mój zmysł powonienia jest taki sobie, ale perfumy kochałam także wtedy gdy nie było mnie na nie stać. Pewnie w tamtym okresie, w szkole średniej, na studiach ekspedientki w perfumeriach też nie miały o mnie dobrego zdania- choć nigdy od żadnej nie spotkała mnie żadna nieprzyjemność. Przychodziłam często, włóczyłam się między półkami z bloterkami całymi godzinami a nie kupowałam niczego. Nie, nie zlewałam się testerami ani nie przychodziłam do perfumerii by "wypachnić się" przed imprezą. Ale tylko dlatego, że nie tak mnie wychowano. Spaliłabym się ze wstydu gdyby ktoś mnie na tym przyłapał, gdybym zaś miała pewność, że nikt nie zobaczy, nikt się nie zorientuje--- to kto wie... Podobny ośli upór i wstyd powstrzymywały mnie przed proszeniem Rodziców o sprezentowanie mi wymarzonego flakonu. Wystawałam więc godzinami na promocjach w hipermartektach zbierając pieniądze, na jeden flakon oczywiście. A tymczasem półki w perfumeriach aż uginały się od buteleczek innych zapachów, równie intrygujących, równie pięknych. Jako była hostessa powiem jeszcze jedno- nawet jeśli ktoś kupi dziesięć paczek krakersów po tym jak wyjadł mi ich całą tacę nie zetrze to mojego przykrego wrażenia. A przybierze ono, w zależności od sytuacji, albo postać podejrzenia delikwenta o kompulsywne zaburzenie odżywiania albo o jego duchową przynależność do gatunku buraków.
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja również mam zdanie bardzo proste oraz proste podejście do życia - nie stać mnie, to nie kupuję i nie zawracam sobie tym głowy i nie ważne jakie powonienie mam czy go nie mam. Każdy chciałby żyć w pałacu,mieć ferrai, nic nie robić itp. Ale się tak nie da, takie życie, tak jest poukładany ten świat od początku istnienia i się nic nie zmieni. Ktoś musi leżeć, a ktoś inny koło niego skakać
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli przeczytasz parę powyższych postów z pewnością stanie się to dla Ciebie jasne.
Cytat:
Piszę to szczerze i bez ironii.
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...no bo mnie tak tymi krakersami zmyliłaś A ja się spotkałam z opiniami (i to wcale nie w grupie 15-18 lat, ale starszych pań), że takie zachowanie (psikanie się testerami, malowanie z testerów itp. czy karmienie się na promocjach w marketach) to świadczy o sprycie i zaradności a nie o buractwie, bo "przecież tylko frajerki kupują perfumu za kilka stówek, a one psikają sie za darmo"
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

)

Dlatego zacytowałam, by podkreślić zgodność

Ostatnio jak przechodziłam, to widziałam, że jakiś pan stoi i może on byłby milszy, ale chyba nie chcę tam już iść.