|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy rozjaśniamy i o życiu gadamy -czesc III
Cytat:
wiec wydają sie krótrze,ale mniej wiecej tak to wygląda....
|
|
#1892 |
|
Zadomowienie
|
Kedud ale na odrost chciałam dac wodę 9 a na resztę 3 lub 6
Agatau dziękuję ![]() Yattamanka chciałabym chłodny beżowy blond ![]() Kochaneczka no jest trochę rudo...ale ogólnie ładnie na całości ![]() Bunny doradź kochana
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś byłam po sklepach połazić bo muszę zakupić jakąś maskę bo gloria mi się kończy.Znalazłam loreala elsev czerwona plus 50% gratis za niecałe 5 euro.No i jeszcze trafiłam na maskę
Franck Provost Ale nie mogę jej znaleźć w internecie.Jego szampony są ponoć bez silikonów i maja b.duże opakowania jak w salonach.Fajna ta maska do farbowanych włosów ale nie wiem co w niej siedzi i nawet nie mogę wam pokazać bo nie ma jej w necie. ![]() No a co do farbek to wybiorę chyba ta ![]() Jest przeznaczona aż do brązu.Numer 10 i w nazwie ma bardzo jasny blond.W Polsce chyba już nie ma tych farbek bo wycofali ale tutaj jeszcze są i słyszalnym ze najlepiej ponoć rozjaśnia ze wszystkich garnierow.Któraś używała z Was?Proszę o opinie jak tak.
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Kotka no super ale dlugie jak dla mnie max chyba, do zapiecia stanika masz tak?
Dziewczyny poradźcie mi jakąs najlepsza diete. Może ktoras z Was stosowała? Białkowa jest ok, ale ciezka dla kogos kto nie lubi miesa. A moze po prostu mniej jesc i unikać słodyczy? |
|
|
|
#1895 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
ja obecnie jestem na dukanie, no ale jem mieso i wedliny
|
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to wam powiem, że oglądałam kiedys na tvn style, zdrowie na obcasach czy coś takiego (teraz pełno takich programów puszczają) i pani dietetyk razem z jakimś mikrobiologiem się wypowiadała, że do wyrobu wędlin dodawane są jakieś składniki które mają rakotwórcze właściwości i jest to udowodnione naukowo, ale ze względu na brak alternatywy i tak to jemy; ale żeby nie jeść więcej jak 2-3 razy w tygodniu. Ja to się załamałam bo ja jem codziennie Pomijając, że z kilograma szynki robią dwa kilo..A co do suszarki Agatko niestety nie zakupiłam muszę jakoś najpierw przygotować sie do tego duchowo - bo naprawdę jest duża ![]() Adzi bardzo ładny ten garnierek
|
|
|
|
|
#1897 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
jak nie wędliny to sery, jogurty... zawsze coś
|
|
|
|
|
#1898 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do farbowania to chyba narazie sie wstrzymam.. kurcze zal mi wlosow.ale chodzic z takim rudym tez nie chce;( a moze pasemka zrobic tym stokholmem w miejscach najwiekszej rudosci? czyli przedzialek i przy uszach, co? Cytat:
Cytat:
Dziewczyny ogolnie to mam wrazenie ze jest za jasno czuje sie mega sztucznie Co zrobic zeby ta farba szybciej zeszla? oczywiscie bede myc czesto wlosy, mysle ze codziennie. ale czy szampon przeciwlupiezowy pomaga na szybsze wyplukiwanie sie farby? moze trzymac go dluzej na glowie? no i oczywiscie plukanki i szampon fioletowy, mam. dziewczyny a czy jesli poloze Stokholm (jak juz bedzie maly odrost) to te rude odrosty beda jasniejsze? bo zawsze slyszalam ze farba farby nie rozjasni.. A ja nie chce zeby bylo jeszcze jasniej niz mam;( musze miec chlodny kolor bo jak mam cieply tak jak teraz co buzia jak swinka ![]() poradzcie cos kochane
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
buahot I jak tam na Dukanie? W ktorej fazie jestes?
Przestrzegasz restrykcyjnie czy czasem podjesz cos słodkiego albo dodasz oliwy albo masła? |
|
|
|
#1900 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
jedynie czasem pije jogurty pitne które mają w składzie cukier no ale to naprawdę tylko odrobina, czasem wydają mi się za słodkie natomiast do kawy używam słodzika aktualnie kończę drugą fazę hmm myślę o jej przedłużeniu, ale w pt idę na wesele więc ciężko będzie... prawopodobnie od następnego poniedziałku zrobię jeszcze raz ![]() edit: tzn na weselu i tak nie będę jeść tak jak kiedyś (do tego już nigdy nie wrócę ) ale myślę, że pozwolę sobie na jakąś dobrą sałatkę z odrobiną zakazanych rzeczy np. majo
Edytowane przez buahhot Czas edycji: 2010-10-09 o 14:06 |
|
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
buahot To gratuluje motywacji
A ile czasu stosowalas I i II faze?Jak tam spadek wagi? |
|
|
|
#1902 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
dziękuje
ale wiesz, wcale nie jest źle, teraz mam inny sposób myślenia nt jedzenia. Nie mam ochoty na słodycze, ani na kfc czy inne fast foody ![]() na Dukanie jestem od ok 10sierpnia, zgubiłam tyle ile mi wyliczyło, ale chcę jeszcze kilka i wtedy będę mega zadowolona
|
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
To juz 2 mce, pewnie zgubilas sporo!
Myslalam jeszcze o 1000kcal, bo nie przepadam za mięsem. Wtedy na sniadanie np jogurt z musli, obiad sałatka bez sosós, warzywa i np jajko albo tunczyk, kawalek miesa, lub kasza z indykiem pieczonym, a kolacja 2 kromki chleba pełnoziarnistego z wedlina. I teraz nie wiem czy na tej drugiej coś da sie zrzucic bo jadlospis wymyslony na teraz, na szybko ![]() Czy lepiej brać sie za bialkowa? buahot czemu akurat bialkowa wybralas? |
|
|
|
#1904 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
stosowałam rok temu w wakacje dietę turbo- tez nawet nawet, bo je się co 2-3godziny produkty z określonych list, też w miare ale teraz coraz mniej owoców jest dostępnych
|
|
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
buahot A dasz linka do przepisow?
Myslisz ze lepszy Dukan czy 1000kcal? Bo 1000kcal wydaje sie urozmaicony a w Dukanie nie ma np tłuszczu które sa przeciez potrzebne. Nienasycone kwasy tłuszczowe dla serca i mózgu. |
|
|
|
#1906 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
trudno mi powiedzieć co lepsze, ja 1000kcal nigdy nie stosowałam bo nie potrafiłam sobie rozporządzić jedzeniem
![]() proszę https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=336667 |
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chodzi o to, że stockholm CI rozjasni.. to tak jak z malowaniem ściany.. Jak masz ścianę brązową i położysz powiedzmy żółty - to pewnie będzie żółty, ale że ciemna ściana pod spodem to i sam kolor będzie miał ciemną tonację. Ale jak już na jasną ścianę położysz żółty to jest większa szansa, że wyjdzie Ci taki kolor jak na opakowaniu. I z włosami jest tak samo. Jakbyś od razu na swoje położyła stockholm to mogłoby nie wyjść. Ale jak położyłaś syossa (można założyć że to nas zpodkład) i na to stockholm rzucisz to ładnie się powinno wyrównać. Też nie leży mi farbowanie dwukrotne i będę starała się od tego odchodzić, no ale jak już wyszło jak wyszło to trzeba się jakoś ratować. Loreal nie robi nie wiadomo jakiego spustoszenia. Ja bym tak zrobiła. A ostateczna decyzja jest Twoja. Powodzenia
|
|
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
buahot wyslalam Ci wiadomośc na priva
|
|
|
|
#1909 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia szampony czy tonery kładziemy z niską wodą 3% albo 4,5% i one tonują a nie rozjaśniają i są nietrwałe.
Można spróbować położyć farbę z wodą mocną na odrost np.12% a na resztę włosów z wodą 6%. Z tym że ty do poziomu 10 nie dojdziesz max jakieś 8-9. I odrost będzie ciepły i rudawy. Ale jak się uprzesz twoja sprawa. Napisz ostatecznie na jaki kolor się zdecydowałaś i dokup wodę 12%.
|
#1910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jest za jasno, za sztucznie i w ogole nie podoba mi sie! a jaki odcien musialabym polozyc na moje wlosy zeby wyszlo troche ciemniej na calosci? zeby wyszedl taki sredni blond? Bo mysle o przyciemnieniu calosci.. Bunny moze Ty cos poradzisz?
|
|
|
#1912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja robiłam Nutrissem 111 rozjaśniającym i wyszło mi pomarańczowo, ale ja mam dużo ciemniejszy włos niż Ty. Bell może ładniej złapac ![]() A o niezdecydowaniu kobiet to można by było książkę napisac ![]() Dziewczyny cieszcie się, że nie macie aż takich ciemnych naturali jak ja zawsze możecie jeszcze coś pokombinowac ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Kochaneczka no faktycznie wyszło troche złotawo, ciepło.. A jakbyś położyła sobie toner Synca dla zrównania koloru? To Ci na pewno włosków nie zniszczy, wręcz przeciwnie. To ma kompleks odżywczo-regenerujący także włoski powinny byc w jeszcze lepszej kondycji ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- DZIEWCZYNKI! ZOSTAŁAM CIOCIĄ
|
|
|
|
|
#1913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do mnie to jest naprawde złoto( w strone rudosci, a gdzieniegdzie zółci). No trudno za chęci eksperymentowania sie płaci;/ a ten toner Synca to co to takiego? pierwsze slyszę. i gdzie mozna to nabyc? i co by mi to dało? Tak w ogole to juz mysle zeby przyciemnic calosc do srednego blondu ale u fryzjerki..(ale jak juz sie odrost pojawi- jakos za 3 tyg.) a pozniej na to robic sobie gesty balejaz blond pasemkami(jakos za miesiac) Bo mi chyba tak najlepiej jak mam balejaz, bo naturalny kolor wlosow tez jest widoczny i ladnie z brwami sie zgrywa. a teraz to mega sztucznie, bo ja mam ciemne brwi. No i cera rozowa bardzo sie nagle zrobila przy tym kolorze.;/ Zauwazylam ze makijazu tez nie moge zrobic za bardzo wyrazistego bo nagle rysy twarzy sa bardzo ostre. Takze tylko podklad i tusz obecnie nakladam. p.s. GRATULACJE!! ![]()
|
|
|
#1914 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Adzi nią robiła i wyszło super! A o Syncu sobie poczytaj. Tutaj masz na KWC: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-3...-ColorSync.htm Kupic możesz np na allegro chocby nawet, tylko ze specjalnym aktywatorem się to nakłada, bo w nim jest ten cały kompleks z tego co się orientuję A co by Ci to dało? Ujednoliciło by Ci kolor, pokryło żółtko i odżywiło włoski ![]() Jak wolałaś siebie w tamtych włoskach to wróc do tamtego farbowania. Ale może nie warto się załamywac, bo może w końcu znajdziesz farbkę, z której będziesz zadowolona? Decyzja oczywiście jest Twoja ![]() PS. Dziękuję |
|
|
|
|
#1915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
![]() Ciekawe na jak długo Ale w piątek farbowanko.
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jej właśnie ciepło wyszła, tak trochę rudawo(kładła na ciepłe włosy) a Adzi wyszła ślicznie, chłodno, no ale kładła na jaśniutkie rozjaśnione... A Kochaneczka raczej ma ciepłe wiec jest ryzyko ![]() Kochaneczka, ja bym zrobiła jak Yattamanka radzi-położyła na sam odrost plus najbardziej widoczne miejsca Stockholm może musisz się przywyczaić chwilkę do jaśniejszego koloru? co do przyciemniania, to ja Ci mogę polecić Syoss Średni blond, na początku wychodzi jak na pudełku, tonacja naturalna, ale potem się fajnie wypłukuje |
|
|
|
|
#1917 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak bedziesz myc czesto wlosy to ten odrost splowieje, nie bedzie az tak sie wybijal moze nie wyjsc, do pasemek polecam n&e 522 wiem bo sama robilam, efekt jak po pasemkach u fryzjera ) doszedl?Cytat:
nie odczujesz ciezaru ja polecamCytat:
a ja musze sie przyznac ze mam slabosc do kfc uwielbiam ta panierke![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczynki kupilam dzis sobie te produkty i bede testowac http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-jedwabiem.htm http://www.yves-rocher.com.pl/szampo...wlosow_suchych http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...owa-wersja.htm odzywka ma super opinie, szampon yves rocher nieznany ale mam nadzieje, ze bedzie fajny martwie sie tylko joanna bo ponoc wysusza wlosy![]() Ach zapomnialabym, infatuated sliczne wloski jak tam juz po weselu czy dopiero bedzie?
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-10-09 o 18:20 |
||||
|
|
|
#1918 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to będziemy duchem z Tobą A może akurat są Ci przeznaczone farbki bez cyferek po przecinku ![]() ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
![]() Ja kupiłam ostatnio odżywke do farbowanych Rossmann Isana taka biało-czerwona za 4zł z hakiem. Dzisiaj pierwszy raz stosowałam i powiem Wam, że jak za taką kase to całkiem przyzwoita Pachnie tak delikatnie, włoski miękkie i fajnie się rozczesują. Mam nadzieje, że kolor też pochroni, tak jak producent obiecuje ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
To, że Adzi tak ładnie wyszło nie znaczy, że u nas będzie tak samo.. a szkoda ![]() Ale i tak obiecałam sobie, że kiedyś ją wypróbuje najwyżej później będę się jakoś ratować
|
|||
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie dam znac, juz zaraz ide testowac szampon z yves rocher i odzywke ce-ce
|
|
#1920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ też czasami mi mówi, że mam fioła na punkcie włosów A jak przegląda zdjęcia w aparacie i widzi wszędzie tylko włosy, włosy, włosy, to łapie się za głowe, spuszcza szczene i patrzy na mnie o tak a co w jego głowie wtedy siedzi to już możemy się domyślać ale i tak wtedy go uwielbiam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

wiec wydają sie krótrze,ale mniej wiecej tak to wygląda....

ja obecnie jestem na dukanie, no ale jem mieso i wedliny
Pomijając, że z kilograma szynki robią dwa kilo..

czuje sie mega sztucznie
poradzcie cos kochane 

moze nie wyjsc, do pasemek polecam n&e 522 wiem bo sama robilam, efekt jak po pasemkach u fryzjera