Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-10, 20:11   #2821
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Mala juz spi , tz tez sie zaraz kladzie bo o 1:30 pobudka do pracy go niestety czeka.
Ja zajrzalam i niedlugo tez uciekam...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 20:15   #2822
yoonka
Rozeznanie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Mala juz spi , tz tez sie zaraz kladzie bo o 1:30 pobudka do pracy go niestety czeka.
Ja zajrzalam i niedlugo tez uciekam...
to nieludzkie... biedny jest
Stary 2010-10-10, 20:35   #2823
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ja powiem wam co ostatnio powiedzial nasz kumpel, szlismy na spacer i od mowi do nas ze na jakies piwko czy cos bysmy sie umowili moze w srode czy czwartek na co moj mowi "staryy ja o 1 do pracy wstaje, w tygodniu to mowy nie ma" a on na to" ooooo ktoreeeeeeeeeej???? przeciez w tych godzinach to pracuja kur*y albo zlodzieje"

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

rozmawiam wlasnie z kolezanka, jej malama 8 miesiecy wcina mleko po 180 nieraz 210 rowno co 5 godzin, w miedzy czasie jakies ciastko, no obiad ( bo ona je juz normalne rzeczy takie jak rodzice, obiad to normalny bez roznych tam specjalnych osobnych gotowan) jakas parowke itd.
a my sie tu pytamy czy nasze dzieci nie za duzo jedza:P
moja je teraz mleko 3 razy ( no dzisiaj jadla 2) i 2 sloiczki.
A.Camus
Stary 2010-10-10, 20:39   #2824
la_wenda
Raczkowanie

Hejka!

Dziękuję za komplementy w imieniu Ignasia!
Właśnie już śpi od godzinki, ostatnio wieczorami jest niespokojny, jakby dni były dla niego bardzo męczące i wieczorem już nie wie co ze sobą zrobić. Tak od godz 18 juz się męczy bo na kąpiel jeszcze za wcześnie a na drzemkę już za późno. No ale myślę, że to reż wina ząbków. 1 października wyszedł jeden a już wkrótce pewnie będzie następny.
Czytam o Waszych zmaganiach z codziennością. Ja też czasem czuję się kompletnie rozbita i niezorganizowana. Dzień zaczynam od odstawienia Michasi do szkoły, potem wracam i ogarniam mieszkanie, głównie biegam i zaganiam ciuchy do szaf w międzyczasie bawiąc się z Ignacym i jedząc śniadanie. Potem jadę do szkoły po Michalinę, jakieś zakupy, czasem z Ignasiem czasem bez jak mi się uda go z babcią zostawić, potem jedziemy znowu na zajęcia dodatkowe, w niektóre dni dwa razy. W międzyczasie spacer albo jak mały śpi w wózku to ja ogarniam trochę ogród. Ok 15 jemy obiad, na szczęście gotuje moja mama i ja nie muszę się o to martwić. Potem odrabiamy razem lekcje, ćwiczymy pianino, bawimy się, czytamy. Jak jest ciepło to do 18 jesteśmy na dworze. O 19 kąpiel i Ignacy idzie spać a my jemy kolację. Od ok 20.30 wszystkie dzieci są już w łóżkach a ja na ogół czuję się tak zmęczona, że mam ochotę tylko spać, czasem coś tam poczytam. I gdzie tu czas na koleżanki, telewizję czy wspólne wyjścia z tżem?Nie wiem, doba jest za krótka i tyle.

Gratuluję wszystkim dzielnym dziewczynom, które są w stanie przestrzegać diety. Ja nie wyobrażam sobie, że musiałabym sobie czegoś odmawiać i jeszcze kombinować z jedzeniem. Na szczęście nie mam jakichś specjalnych zarzutów co do swojej figury ale na zimę przybyło mi troszkę tu i ówdzie. Na razie się tym nie przejmuję.

Jak zwykle z ogromną radością obejrzałam zdjęcia Waszych pociech. Są cudowne.!!!
Zazdroszczę tym mamusiom, których dzieci są podobne do nich np Tobie PoP70, Oliwka to cala Ty.

No i koniec mojego wiecyoru komputerowego. Ide czytac bajke na dobranoc.
Pozdrawiam wszystkich
Stary 2010-10-10, 20:56   #2825
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja tez sie zaraz pochwale pociecha dawno jej nie pokazywalam
A.Camus
Stary 2010-10-10, 21:13   #2826
P0P70
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KO?CU maj? frajd? z

Lawenda: nawet nie wies jaka radosc mi sprawilas twierdzac ?e Oliwka to cala ja.
Tu wszyscy mi wmawiaja ze to caly TZ. Oczywiscie ja wtedy mowie ?e to bardzo. Dziwne bo nie jest jej biologicznym
No i fajnie ze sie odezwalas po tak dlugiej nieobecnosci.

A ja znowu w pociagu w drodzew do Wawy. Pownie dojade do domu na 24-a. Czyli ja si? bede kladla a Tz Darusi bedzie wstawal do pracy

Ferrou - moja tez nie lubi tych chrupek. Tylko ?e ona to nic nie lubi. .

Oliwka w ten weekend tylko raz mi zwymitowala.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-10-10 o 21:18
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 21:19   #2827
Darusiaaaa
Zakorzenienie

1 Śmieszek- uśmieszek.

2 Ja i nowa zabawka

3 Jazda na borsie.

4 z sis

5 Ja i moja mamunia ;D

+ fotki z dzisiejszego spacerku ( jedna z tezetem- za pozwoleniem):P
A.Camus
Stary 2010-10-10, 21:21   #2828
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KO?CU maj? frajd? z

Pop znajac zycie ja tez bede sie kladla o tej godzinie i sie miniemy z tezetem ale co ja poradze jak mi sie nie chce lezec ani spac jeszcze

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

ooo i nawet widac jaki teraz mam pomarancz na wlosach:P
A.Camus
Stary 2010-10-10, 21:31   #2829
P0P70
Zakorzenienie

Dzisiaj Tz bawil sie z Oliwka i gdy tylko przestawal to ta w ryk wiec ten znowu sie z nia bawil. Ja siedzialam i ich obserwowalam. W koncu powiedzialam: wlasnie tak dziecko sie uczy osiagac swój cle. Wiec ten przerwal zabawe i mowi do malej: Twoja matka ju? mna rzadzi wiec Ty nie bedziesz. I przerwal zabawe. Po 2 minutach juz sie z nia bawil. Rosnie mi wiec konkurencja w domu

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 21:35   #2830
drcron
Zakorzenienie

Boziu dziewczyny ale was zaniedbalam teraz tez pisze siedzac na króla tronie ale ja was przepraszam odpisze narazie na to co mam pozaznaczane a reszte nadrobie jak mi sie uda moje dziecko zachowuje sie tak jakby ktos je dopalaczami nakarmil doslownie spi 4 godziny w ciagu doby a tak to krzyczy piszczy warjuje to malo powiedziane i placze jak znikam jej z pola widzenia oszalec mozna gdzie sie podziala moja grzeczna ulozona dziewczynka w dodatku jestem zmeczona rozdrazniona przytylam troszke z czego sie ciesze Tz sie smieje ze w ciazy jestem a ja nie mam odwagi dalej zatestowac u ginka tez nie bylam bo malej nie mialam z kim zosawic a teraz jest na urlopie do konca pazdziernika nie przyjmuje w gabinecie
a czy jest jeszcze tutaj ktoras z was ktora nie miala okresu od urodzenia dziecka ?? czy ja samotna tylko zostalam cala zestresowana

Cytat:
tyle z ogladania filmu- odechcialo mi sie;/

moja pije na leżąco , mleko nieraz tez jej na lezaco daje.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

wspolczuje tej baby drcron, czyli jednak zostajecie na miejscu? to mozesz kolowac z tym swoim interesem co chcialas)

moj pies by sam w zyciu nie zjadl takiego czegos wiec mozliwe ze go otruli, tylko skad pewnosc ze akurat oni?;/
no wlasnie nie moge bo ktos na sklep wynajal od gminy lokal ktory mi najbardziej odpowiadal a gmina wiecej lokali nie posiada
bo zaduzo zbiegow okolicznosci i slowa tescia ze wreszcie ma spokoj jeszcze tylko krolikow sie trzeba pozbyc i bedzie spokoj tak powiedzial wiec mu delikatnie powiedzialam ze jak on sie moich krolikow pozbedzie to ja sie wtedy jego pozbede i swiat z za kratek bedzie ogladal

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
dzięki za zdrówko dla Amelki już jej lepiej, tzn w ogóle nie było strasznie, bo tylko kataru w sobote dostała, ale jak spała to nie mogła swobodnie oddychac, dziś już spokój, ale pokasłuje jeszcze, byłyśmy dzis u lekarza, wsio ok. Nic poważnego
a co do pomidorów, to my po wakacjach byliśmy kilka dni u mojej kuzynki w niemczech i tam kupiłam pare słoiczków, ostatecznie przywiozłam je do polski i teraz dopiero je małej daje i własnie tam było spagetti z pomidorami i dzis dostała pomiory z fasolką i kurczakiem (to było od 4 czy 5 miesiąca). Wcześniej już to spagetti dostała i nic jej nie było. Ja w sumie po czasie zaczaiłam, że pomidory to u nas się później wprowadza
a co do brzoskwini to próbowałam kilka razy i mała ma po nich problemy z brzuszkiem, więc odkładamy to na później

jezu moje brwi tez czekają na depilację, ale chyba prędzej same wypadną, bo akurat mi się o nich przypomina jak się gdzies spieszę.

Darusia, ty nie pisałaś że masz tą siateczkę?? bo coś mi sie tak wydawało i własnie chciałam cie zapytać czy dostane to w sieradzu, czy na necie zamawiać

też tak ubieram

gratulacje!!!!! dorośleją nam dzieciaczki

a czemu oni tego pieska otruli? nie lubili go?
jak czytam twoje przeboje z ta panią to od razu przypomina mi się historia mojego przybranego dziadka (wtedy nie wiedziałam, że on przybrany, bo żył z moją babcią od czasów kiedy jeszcze mnie na świecie nie było), po smierci babci poznał kobite i ona taki bałagan w głowie mu zrobiła, że szok. Opowiadała ile to nam (mi i mojej siostrze) pieniędzy daje, my mówiłyśmy, ze to nie prawda, ale on nie wierzył. Strasznie długa ta historia w każdym razie ostatecznie dziadek uważał, że jesteśmy przeciwko nim, zerwał z nami kontakt, wyjechali na śląsk, bo on tam jakiś spadek dostał, pobrali sie. Ciort z tym wszystkim, ale zawsze mi było szkoda, że straciłyśmy naprawde cudownego dziadka bardzo dobrze go wspominam (zanim jeszcze poznał ową panią), wydaje mi się, że po smierci babci poczuł się samotny, bał się może tego... zawsze myślałam, że jak dorosnę to go odnajdę... niestety dziadek umarł... dowiedziałam się chyba 2 lata później...
tak zesmuciłam!! w każdym razie mam nadzieję, że uporasz się nimi a w szczególności z panią, trza ostro: A KYSZ!!

heh mamy tą samą czapeczkę, trudno się było jej oprzeć

cicho z tym ciastem!! ja tez się za siebie wzięłam od dziś i prosze mi tu nie pisac o tych pysznych rzeczach na szczęście u mnie tylko ja piekę ciasta ale zawsze można kupić... hehe dziś wszystkie słodkości z wystaw do mnie krzyczały: mnie wybierz!! zatrzymałam się nawet parę razy, ale nie dałam się! a to dopiero 1 dzień
dziekuje ja rowniez mam nadzieje ze jakos sie ulozy ja od tescia nie oczekuje niczego chce tylko jednego by dal nam swiety spokoj z Tzetem postanowilismy zrobic narazie prowizoryczna kuchnie zeby nie wkladac zaduzo pieniedzy w nia to zakupimy jakies najtansze szafki do tego jakas gazowke i lodowke wode pociagnie nam sasiad i zrobi odplyw i niech oni do nas na gore nie wchodza my po ich dole nie bedziemy chodzic i bedzie spokoj ja mam taka nadzieje a psa otroli bo czasem jak nas nie bylo to tesciu musial mu dawac jesc i go wyprowadzac a nie bylo mu to na reke bo zaduzo obowiazkow i sie go pozbyl

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
cigi - ano tak robi nie wiem jak ale robi . I dokładnie brzmi to koj koj .
Mój mąż podobno robił kaj kaj he he pewnie ma to po nim .

ferrou - zaraz będę głosować .

Drcron - szalik jest możliwy do tych czapek za 20 zeta bo kolezanka pyta .
tak szalik tez jest mozliwy i rekawiczki tak samo tylko ze szalik nie bedzie mega dlugi tylko taki standartowy a rekawiczki z jednym palcem badz bezpalcowe

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
Wszystkiego Naj dla półroczniaczków naszych kochanych
chwalę się zdjęciami Lenki w czapeczkach naszej zdolnej drcron w rzeczywistości kolory są ładniejsze
1.talent po tatusiu
2 i 3.czapka drcron(kwiatek nie jest czerwony tylko bordowy)
4.w czapie od babci(mina niewesoła bo to już kolejna czapa przymierzana i się wkurzała)
slicznie wyglada w tych czapeczkach ale ta biala chyba troszke przymala dorobie moze nauszniki to bedzie dluzsza i Ci przesle ?? Co ?
Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
czy wasze dzieciaczki też mają takie żółte noski od marchewkowych zupek?????

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

lecę spać bo jutro z rana odprawa z kierownikiem regionalnym nie cierpię tego
dobranoc
moja ma taki nosek i poliki i brodke tez pomaranczowa od marchewki

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

Ale się wkurzyła no nie dziwię się jej, ja też bym się wkurzyła, jakby matka ciągle jakieś czapki dawała na głowę i zdjęcia pstrykala

Tak Bo oczywiście Kuba je całą buzią, nosem też A później nie daje się tego umyć, a nie chcę go szorować po buzi, bo zaraz kwęka i stęka że mu źle i niedobrze

Drcron - cudne czapeczki tutaj na zdjęciach jeszcze fajniej je widać
dziekuje

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
dzien dobry-ja tradycyjnie siedze z mala sama...no comments
szybka prosba-wklejcie dziewczyny linka do aukcji drcron na allegro, bom nie zapisala sobie i teraz zazdrAszczam czapeczek i tez chcemy

aaaa-DRCRON, widzialas moje pytanie o rekawiczki czy sie ukrywasz?
widzialam widzialam juz odpisuje
tak rekawiczki tez sa mozliwe tylko sa z uszkami albo z kwiatkami albo takie zwykle bez niczego kolory wszelakie
jak skoncze robic komplet blekitny to wstawie wam zdjecia to zobaczycie jak rekawiczki wygladaja szlaik i butki tez w nim beda

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Madziwina- Michasia wygląda prześlicznie. I bardzo zadowolona z imprezy.

Izazula- Zosia to ma takie łobuzersie spojrznie. Po mamusi pewnie

Aixa - Lenka na tym ostatnim zjęciu to mówi: "Matka jeszcze jedna czapka a normalnie przywalę" Cudne to zdjęcie

Drcron - jeszcze raz: Śliczne te czapki robisz. Muszę też w końcu coś u Ciebie zamówić. Tylko jak jestem w domu to zapominam a tutaj to nie mam głowy dziecka aby ją zmierzyć.

Kurcze miałam jakieś takie ciężkie ostatnie dwa dni. Same spotkania, zebrania, nasiadówy. Mój prezes powiedział że może poszłabym jeszcze na jakieś macierzyńskie bo tak spokojnie było jak mnie nie było.
A chodziło o to że poprosiłam o dodatkowe 2 miliony PLN na wydatki w przyszłym roku.
Ale jutro już piątek i w domu będę o 19-tej
spokojnie jak sobie przypomnisz o mnie to ja chetnie dla Oliwki zrobie czape tylko napisz jaka

a i jeszcze jedno tak zapamieci jak bedziecie chcialy wyprac te czapki to tylko w rekach w bardzo letniej wodzie bo ja wsadzilam do pralki i sei zfilcowala i musialam wywalic Julki pszczole

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 22:07   #2831
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Pl Madzia dzięki za tą stronę z ubraniami tchibo zamówiłam sobie spodnie do biegania czuję że będą fajne i młodemu bluzy jeszcze ni przyszły ale po niedzieli będą szkoda że juz wszystkie przeceny wyprzedane ale pewnie jeszcze się załapię
A myślałam, że to ja Wam podałam tą stronkę

Cytat:
Ja kupiłam w Tesco. Są na dziale z zabawkami. Jeden komplet to 10 szt. cena 30 zł.
PoP -dziękuję za info. A te kwadraciki/puzzle to mają tak chociaż po 20 cm, czy to bardzo malutkie jest?
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Moje fotki w rurkach(wiem że dupcia jeszcze spora, ale jakoś mi już to wisi, dobrze się ze sobą czuję, i diety idą w odstawke)
pl-madzia - Chciałabym tak wyglądać Laska jesteś

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
tak skromnie spytam może ma ktoś ochotę na taką torebeczkę?
http://allegro.onet.pl/torebka-damsk...267788118.html
Tylkooliwka- ja jestem zainteresowana
Nigdy nie miałam takiej, w sensie Prady, ale szczerze, pasowałaby mi do nowej kurteczki i chyba mogłabym ją nosić do pracy bo widzę, że jest całkiem duża. Tylko napisz, proszę, z jakiego jest materiału, czy woda zimą jej nie zniszczy, czy jest bardziej na wiosnę, no i za ile ją sprzedaż, bo rozumiem, że na all podałaś cenę wyjściową.

Cytat:
Napisane przez yoonka Pokaż wiadomość
ja mam pytanie SŁUŻBOWE do mam dziewczynek!
jak czyscicie okolice intymne coreczek po kupie? u nas ostatnio czesto kupka laduje "z przodu" i trzeba ja wygrzebywac z dziurki i teraz jest tam zaczerwienione. lekarka kazala smarowac clotrimazolum, ale jak temu zapobiegac?? smarowac tam grubiej, zeby nie wlazilo, czy jak?? help
Yoonka -Ja smaruję kilka razy dziennie maścią alantan maść plus - taniutkie 6-7 pln, sprawdzone smarowidło Natłuszczona skóra nie przyjmuje tak kupki, więc się nic w dziurce nie odparza. Nie miałam jeszcze u Oli odparzenia. A gdybym je miała, to na wszelki wypadek mam Sudocrem na pupkę. Tyle, że sudocrem należy stosować jak już coś się stanie, no i nie za często, czytałam, że ma tendencję do sklejania warg sromowych.
http://forum.gazeta.pl/forum/w,577,8...zynki.html?v=2

Cytat:
1 Śmieszek- uśmieszek.

2 Ja i nowa zabawka

3 Jazda na borsie.

4 z sis

5 Ja i moja mamunia ;D

Śliczna z Was rodzinka
Darusia - Uwielbiam taki kolor włosów. Świetnie wyglądasz
Ja się jeszxcze nie odważyłam na odbarwianie plus rudą farbę. Skróciłam włosy, ale nadal mam brązowe plus kilka czerwonych pasemek.
Przyjdzie jednak taki dzień, że i ja zaszaleję

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 22:25   #2832
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Moje fotki w rurkach(wiem że dupcia jeszcze spora, ale jakoś mi już to wisi, dobrze się ze sobą czuję, i diety idą w odstawke)
Nie widze tego sporego tyłka nigdzie

Cytat:
tez kupowałam to ciasto w ruloniku tylko nie pamiętam gdzie czy w lidlu czy biedronce
A te strucle to były z tygodnia niemieckiego w naszym lidlu jeszcze leżą więc u was też może będą były z serem , z makiem i z jabłkami rozpływały się w ustach
ech ale sie rozmarzyłam

osz Ty mi to jeszcze trochę brakuje do jak to powiedziałaś spora dupcia ale dopne swego
W biedronie jest sporo tańsze kurde a myślałam że to ich jakis stały towar ja ostatnio obkupiłam się na tyg francuskim mmnniiaamm .
A dzis zrobiliśmy spagetti z owocami morza tak się objadłam że ledwo łaziłam

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
tak, my mamy zasilki, orzeczenie o niepelnosprawnosci, razem ok.1100zl/mies, i wlasnie bedziemy zbierac, 1% podatku od znajomych na zabieg, tylko, ze ten drugi (przeszczep kosci do dziaselka z bioderka), bo powazniejszy, i zbieramy 7,5tys zl wlasnie na ten zabieg, bo to prywatnie bedzie. jakos w grudniu podam nr konta, to wtedy, prosze, w miare mozliwosci o oddawanie tego 1 procenta
To super zawsze coś się zbierze . Trzeba koniecznie zebrac kaske żeby malutka miała wszystko super zrobione

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
tak skromnie spytam może ma ktoś ochotę na taką torebeczkę?
http://allegro.onet.pl/torebka-damsk...267788118.html

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

oczywiście,że oddamy!!
właśnie Nabuko pisała,że strasznie długo to się załatwia i bardzo długo czekała na wypłatę tego 1%

Ferrou cały czas pokazujesz klasę
To prada prada ? Bo w opisie napisałaś torebka z napisem prada , czyli jakby była nie prada z napisem prada he he

Cytat:
Ania dzieki. przeczytam na pewno.

Puzzle piankowe w Pepco tez sa 14,99 paczka( ale nie wiem ile szt bo nie kupowalam jeszcze.

Pewnie, my tez oddamy z checia 1%!!!
My dopiero wrocilismy, mala nie chciala mleka po poludniu wiec mleko bedzie jadla dzisiaj 2 razy, nie to nie wmuszac nie bede
Co do puzzli to uważajcie na jedną rzecz żevy miały ten element srodkowy jak z najmniejszej liczby elementów cyferke czy literke . Bo ja kupiłam ze zwirzatakami które były z iluś elementów szymek mi to rozwlekał po całym domu a jeszcze się okazało ze zwierzatka mają np oczy które by mógł połknąc bo pakował sobie to do buzi . Mądry Polak po szkodzie

Cytat:
jak czyscicie okolice intymne coreczek po kupie? u nas ostatnio czesto kupka laduje "z przodu" i trzeba ja wygrzebywac z dziurki i teraz jest tam zaczerwienione. lekarka kazala smarowac clotrimazolum, ale jak temu zapobiegac?? smarowac tam grubiej, zeby nie wlazilo, czy jak?? help

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Ferrou! makijaz jest super! ale to chyba wlasciwie nei makijaz, tylko profesjonalna charakteryzacja! bardzo fajnie wyglada, ale upiekszajacy to on nie jest prawdziwy grozny samuraj wyszedl. czekam na wyniki!
Ja jesli nic się ne dzieje nie smaruje niczym , myje po kupie i tyle ale tak to też alantan , bephanten i czase sudokrem jak potrzeba teraz smaruje bo mała ma kilka czerwonych krostek i nie wiem od czego nie wyglada mi to jak typowe odparzenie

Cytat:
Ja powiem wam co ostatnio powiedzial nasz kumpel, szlismy na spacer i od mowi do nas ze na jakies piwko czy cos bysmy sie umowili moze w srode czy czwartek na co moj mowi "staryy ja o 1 do pracy wstaje, w tygodniu to mowy nie ma" a on na to" ooooo ktoreeeeeeeeeej???? przeciez w tych godzinach to pracuja kur*y albo zlodzieje"

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

rozmawiam wlasnie z kolezanka, jej malama 8 miesiecy wcina mleko po 180 nieraz 210 rowno co 5 godzin, w miedzy czasie jakies ciastko, no obiad ( bo ona je juz normalne rzeczy takie jak rodzice, obiad to normalny bez roznych tam specjalnych osobnych gotowan) jakas parowke itd.
a my sie tu pytamy czy nasze dzieci nie za duzo jedza:P
moja je teraz mleko 3 razy ( no dzisiaj jadla 2) i 2 sloiczki.
parówke ło matko . to ja tu uważam a tu takie rzeczy he he .
Lubie sama parówki ale wole nie wiedziec z czego je robią he he

Cytat:
1 Śmieszek- uśmieszek.

2 Ja i nowa zabawka

3 Jazda na borsie.

4 z sis

5 Ja i moja mamunia ;D

Piekne foty a jak to robisz że masz ich kilka na jednym zdjęciu /?
Na allegri by mi się czasem przydało więc zdradz mi tu sekret

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość

PoP -dziękuję za info. A te kwadraciki/puzzle to mają tak chociaż po 20 cm, czy to bardzo malutkie jest?

pl-madzia - Chciałabym tak wyglądać Laska jesteś

Tylkooliwka- ja jestem zainteresowana
Nigdy nie miałam takiej, w sensie Prady, ale szczerze, pasowałaby mi do nowej kurteczki i chyba mogłabym ją nosić do pracy bo widzę, że jest całkiem duża. Tylko napisz, proszę, z jakiego jest materiału, czy woda zimą jej nie zniszczy, czy jest bardziej na wiosnę, no i za ile ją sprzedaż, bo rozumiem, że na all podałaś cenę wyjściową.

Yoonka -Ja smaruję kilka razy dziennie maścią alantan maść plus - taniutkie 6-7 pln, sprawdzone smarowidło Natłuszczona skóra nie przyjmuje tak kupki, więc się nic w dziurce nie odparza. Nie miałam jeszcze u Oli odparzenia. A gdybym je miała, to na wszelki wypadek mam Sudocrem na pupkę. Tyle, że sudocrem należy stosować jak już coś się stanie, no i nie za często, czytałam, że ma tendencję do sklejania warg sromowych.
http://forum.gazeta.pl/forum/w,577,8...zynki.html?v=2

Śliczna z Was rodzinka
Darusia - Uwielbiam taki kolor włosów. Świetnie wyglądasz
Ja się jeszxcze nie odważyłam na odbarwianie plus rudą farbę. Skróciłam włosy, ale nadal mam brązowe plus kilka czerwonych pasemek.
Przyjdzie jednak taki dzień, że i ja zaszaleję
No z tym sudokremem to prawda . Kolezanka już była na zabiegu jak jej córka miała rok do tego lekarz pediatra nie zauwazył tego i dowiedziała się przez przypadek jak mała miała rok . a można było zrobić wcześniej
Stary 2010-10-10, 22:33   #2833
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ania w picasie , wejdz w google wpisz picasa3 i sciagnij ( trwa to 2 sekundy) pozniej z galerii wybierasz fotki i klikasz kolaz i ustawiasz jak chcesz , w jakiej kolejnosci, wielkosci i tak dalej....
A.Camus
Stary 2010-10-10, 22:50   #2834
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Ania w picasie , wejdz w google wpisz picasa3 i sciagnij ( trwa to 2 sekundy) pozniej z galerii wybierasz fotki i klikasz kolaz i ustawiasz jak chcesz , w jakiej kolejnosci, wielkosci i tak dalej....
Darusiaaa- mnie też kiedyś kochana zainspirowałaś. Od tamtego czasu ciągle mieszam jakieś zdjęcia
Pierwszy własnoręcznie zpikasowany bałagan:

Dzienniki budowy:
Stary 2010-10-10, 22:56   #2835
machaj
Raczkowanie

cześć... ja jakoś mało czasu mam żeby was podczytywać i odpisywać... a w zasadzie nie robię nić więcej niż kiedyś...
aixa i dusiaka- ja wiem że potrzebuję czasu tylko dla siebie... tylko z tym ciężko bo i tak mąż musi mnie zawozić... teraz juz raczej nie ale na wiosne biorę się za siebie i zacznę jeździć samochodem... kiedyś trzeba...
co do fryzjera to raczej odpada... nienawidzę jak ktoś tyka moich włosów... (przez co mąż cierpi bo je uwielbia ) 'nabawiłam' się tego w szkole jak każdy przychodził ciągnął mnie za włosy i sie nimi zachwycał... już od liceum obiecuje sobie że je skrócę... studia mam za soba a ja dalej z długimi lokami
ja bym musiała znaleźć jakiś kurs albo warsztaty dla siebie.. cos takiego raczej poprawiłoby mi humor niż fryzjer czy kosmetyczka... hehe powiedziałam mężowi że na taniec brzucha się zapiszę tylko muszę znaleźć w okolicy
pop- fajne Oliwka ma te puzzle... takie duże.. ja widziałam tylko te mniejsze i mi się nie spodobały... muszę nad nimi pomyśleć bo jak na razie Kalina leży na macie położonej na kocu... ale dla niej i tak najciekawszy jest dywan i go skubie... już mi dziurkę wyskubała w jednym miejscu
ehh co do wagi (a raczej masy ciała )- to mi też skoczyła o 2 kg w góre... chyba na zimę zaczyna się tłuszczyk odkładać... a ze te 2 kg usadowiło sie na brzuszku więc będzie czym tańczyć
no i chyba będę musiała kupić którąś z maści na ząbkowanie... łączę się w bólu z waszymi dzieciaczkami... 8ka mi sie wyżyna;(... i jestem bardzo ale to bardzo marudna... biedne dzieciaki którym wychodzi więcej ząbków na raz.. dobrze że to już ostatnia 8... jak tylko wyrośnie jadę wszytkię usunąć bo za ciasno przez nie mam a poza tym krzywo mi wyrosły i się 'zjadam' od środka...;/
a no i ja wam nie naspiałam że my wszyscy chorzy byliśmy... byłam z małą u lekarza we wtorek bo chcieliśmy ja zaszczepić na pneumo ale kaszlała nam w nocy i lekarka przepisała jej syrop i kazała podawać witc... wróciliśmy do domu a z małą coraz gorzej było.. ciągle psikała, katar miała straszny... a w nocy miała 38.2 gorączki... a my w domu oczywiście nic na gorączkę nie mieliśmy bo dopiero następnego dnia chciałam jechać kupić... i mąż o północy jechał do apteki... następnego dnia mąż chory... w pracy tabletki brał... my 2 w domu zasmarkane... nam już przeszło a mała nadal ma katar... nie da sobie fridą wyciągać z noska... pewnie gdyby dała to by już było po katarku.. a tak dalej coś jej tam siedzi;/
uciekam spać... przez weekend mała dobrze spała więc pewnie teraz nie da mi pospać;/
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 23:26   #2836
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:

Ferrou! makijaz jest super! ale to chyba wlasciwie nei makijaz, tylko profesjonalna charakteryzacja! bardzo fajnie wyglada, ale upiekszajacy to on nie jest prawdziwy grozny samuraj wyszedl. czekam na wyniki!
do profesjonalnej charakteryzacji to mi dalekkoooo
to jest wściekły samuraj

Cytat:
Napisane przez la_wenda Pokaż wiadomość
Hejka!

Dziękuję za komplementy w imieniu Ignasia!
Właśnie już śpi od godzinki, ostatnio wieczorami jest niespokojny, jakby dni były dla niego bardzo męczące i wieczorem już nie wie co ze sobą zrobić. Tak od godz 18 juz się męczy bo na kąpiel jeszcze za wcześnie a na drzemkę już za późno. No ale myślę, że to reż wina ząbków. 1 października wyszedł jeden a już wkrótce pewnie będzie następny.
Czytam o Waszych zmaganiach z codziennością. Ja też czasem czuję się kompletnie rozbita i niezorganizowana. Dzień zaczynam od odstawienia Michasi do szkoły, potem wracam i ogarniam mieszkanie, głównie biegam i zaganiam ciuchy do szaf w międzyczasie bawiąc się z Ignacym i jedząc śniadanie. Potem jadę do szkoły po Michalinę, jakieś zakupy, czasem z Ignasiem czasem bez jak mi się uda go z babcią zostawić, potem jedziemy znowu na zajęcia dodatkowe, w niektóre dni dwa razy. W międzyczasie spacer albo jak mały śpi w wózku to ja ogarniam trochę ogród. Ok 15 jemy obiad, na szczęście gotuje moja mama i ja nie muszę się o to martwić. Potem odrabiamy razem lekcje, ćwiczymy pianino, bawimy się, czytamy. Jak jest ciepło to do 18 jesteśmy na dworze. O 19 kąpiel i Ignacy idzie spać a my jemy kolację. Od ok 20.30 wszystkie dzieci są już w łóżkach a ja na ogół czuję się tak zmęczona, że mam ochotę tylko spać, czasem coś tam poczytam. I gdzie tu czas na koleżanki, telewizję czy wspólne wyjścia z tżem?Nie wiem, doba jest za krótka i tyle.

Gratuluję wszystkim dzielnym dziewczynom, które są w stanie przestrzegać diety. Ja nie wyobrażam sobie, że musiałabym sobie czegoś odmawiać i jeszcze kombinować z jedzeniem. Na szczęście nie mam jakichś specjalnych zarzutów co do swojej figury ale na zimę przybyło mi troszkę tu i ówdzie. Na razie się tym nie przejmuję.

Jak zwykle z ogromną radością obejrzałam zdjęcia Waszych pociech. Są cudowne.!!!
Zazdroszczę tym mamusiom, których dzieci są podobne do nich np Tobie PoP70, Oliwka to cala Ty.

No i koniec mojego wiecyoru komputerowego. Ide czytac bajke na dobranoc.
Pozdrawiam wszystkich
gratuluję ząbków

Cytat:
Lawenda: nawet nie wies jaka radosc mi sprawilas twierdzac ?e Oliwka to cala ja.
Tu wszyscy mi wmawiaja ze to caly TZ. Oczywiscie ja wtedy mowie ?e to bardzo. Dziwne bo nie jest jej biologicznym
No i fajnie ze sie odezwalas po tak dlugiej nieobecnosci.

A ja znowu w pociagu w drodzew do Wawy. Pownie dojade do domu na 24-a. Czyli ja si? bede kladla a Tz Darusi bedzie wstawal do pracy

Ferrou - moja tez nie lubi tych chrupek. Tylko ?e ona to nic nie lubi. .

Oliwka w ten weekend tylko raz mi zwymitowala.
Mój to w miarę je, choć czasem ma gorsze chwile np dzisiaj
Obiadku za bardzo nie chciał, ale wybaczam .. teściowa zrobiła mu zupkę: marcheweczka, ziemniaczek, troszkę pietruszki i pierś z kurczaka a jemu nie smakowała - jeszcze nigdy się tak nie krzywił, miał odruch wymiotny. To otworzyliśmy mu słoiczek - i nie chciał też jeść miał uraz
Super, że Oliwka już mniej wymiotuje

Cytat:
1 Śmieszek- uśmieszek.

2 Ja i nowa zabawka

3 Jazda na borsie.

4 z sis

5 Ja i moja mamunia ;D

Świetne fotki
My dzisiaj też na spacer wzięliśmy aparat i trochę pocykaliśmy zdjęć. Tylko nawet nie miałam jak je zrzucić na kompa, jutro pewnie się pobawię to coś wrzucę

Cytat:
Dzisiaj Tz bawil sie z Oliwka i gdy tylko przestawal to ta w ryk wiec ten znowu sie z nia bawil. Ja siedzialam i ich obserwowalam. W koncu powiedzialam: wlasnie tak dziecko sie uczy osiagac swój cle. Wiec ten przerwal zabawe i mowi do malej: Twoja matka ju? mna rzadzi wiec Ty nie bedziesz. I przerwal zabawe. Po 2 minutach juz sie z nia bawil. Rosnie mi wiec konkurencja w domu

Cytat:
Darusiaaa- mnie też kiedyś kochana zainspirowałaś. Od tamtego czasu ciągle mieszam jakieś zdjęcia
Pierwszy własnoręcznie zpikasowany bałagan:
Świetny kolaż
Śliczne zdjęcia

Machaj, Tobie też gratuluję ząbka Niech Ci się wyżyna bezboleśnie

Dusiaka, te puzzle piankowe można kupić na allegro, do wyboru do koloru. Największe jakie znalazłam to 30cm x 30cm i w paczce jest ich 10. I nie są aż tak drogie bo około 20zł
Stary 2010-10-11, 07:14   #2837
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:

no właśnie a juz myślalam że coś napisalam i sobie z tego sprawy nie zdaję, że aż tak niewyspana

Dziekuję dziewczyny za dobre słowo co do mego wyglądu. Choć ja bym jeszcze najchętniej to z 5 kg w dół poleciała na wadze

Już zaczynam się martwić, bo jutro mamy szczepienie, chyba ostatnie w tym roku z tego co pamiętam. Myślałam że nie pójde, ale katarek alergiczny nie jest przeciwskazaniem
Jestem ciekawa ile moja chudzinka waży. Jak bylam ostatnio u lekarki i mówilam jej że on chudy to ona na to że po prostu się chłopak wyciągnął, a i tak jest pulchniutki, a ja widze patyczka takiego szczupłego. Przy Eryku to mówili że jaki długi taki chudy tagi glizduś

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 07:49   #2838
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Dzien dobry.
My szczepienie to bezplatne teraz w srode, na pneumo nie szczepimy wiec tym razem sie bez dodatkowyhc kosztow obejdzie.... i wezme tez wyniki badan zobaczymy co ta laska powie, czy mala musi pic ten nutramigen cyz nie, szkoda mi jej to wiek jogurcikow, deserkow a ona biedna nic nie moze.

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

dziewczyny czy myslicie ze 2 posilki mleczne po 210 + 7 miarek to za malo dla pol rocznego dziecka?

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

aaa no i na szczepienie sama ide bo tezeta z pracy zwolnic nie chcieli wiec idziemy sobie we 2
A.Camus
Stary 2010-10-11, 08:33   #2839
libra777
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
ach to ty?
Machaj mało które dziecko dobrowolnie da sobie wyciągnac fridą czasem trzeba na siłę , powrotu do zdrówka życzę.
Oj bidulko dopiero ząbki Ci się wyrzynają
Darusia i Dusiaka zdjęcia świetne
Darusia ja co do mleka to się nie wypowiem bo mój nie pije wcale tylko kaszka ale wydaje mi się że to nie jest mało tym bardziej że Twoja tez je kaszki
Ferrou nie bądź taka skromna
Madzia co Ty jeszcze chcesz dobrze wyglądasz nic nie musiasz lecieć w dół
Ania no nie jest to produkt stały a szkoda bo ja na diecie a jak skończę to pewnie nie będzie chociaż u nas chyba z miesiąc leżały ,ale często się te tygodnie powtarzają więc jeszcze się załapię
Ciasto francuzkie też czasem robie sama i wkładam do zamrażarki albo kruche i później jak znalazł

Edytowane przez libra777
Czas edycji: 2010-10-11 o 08:37
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 08:39   #2840
Darusiaaaa
Zakorzenienie

je kaszki ale zadko bo jakos nie przepada az tak za nimi.... jak sie juz takie wodiste robia to nie je....;/

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Ja od rana klotnie z mama zaliczylam!
Jak ona mnie czasami z rownowagi wyprowadza!!!!!

Mala obok mnie na lezaku, ta wchodzi i mowi "Ona ma jakos krzywo glowke" na co ja jej odpowiadam bedzie chciala to sobie wyprostuje ma juz ponad pol roku a ta obrazona " nooo wyprostuje, sama , tak!" i klotnia wyszla i pare slow moze nie potrzebnych a moze wlansie potrzebnych.
Jak to mowi ze nawet nic jej powiedziec nie wolno bo sie obrazamy od razu!
Ale ile mozna sluchac tego gadania;/
Sama twierdzi ze wie wszystko najlepiej, co za czlowiek!
A.Camus
Stary 2010-10-11, 09:06   #2841
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam.
Dzięki za pocieszenia i za "kopy w tylek". Jakoś nie pomaga...
No ale... pomijam...

Darusia- nie wiem czy za malo czy nie ale skoro tyle chce... to chyba nie ma sensu wmuszać, tym bardziej, ze Oliwka nie jest jakaś kruszynką więc nic jej się nie stanie.

Ja za to nie wiem czy moja kruszyna nie je za dużo:
6.00-210 ml mleka (7 miarek)
9.00- 180 ml mleka (6 miarek)- (czasem nie dopija bo usypia)
12.00- obiadek (przeważnie półtora słoiczka lub jeden ten duży)
15.00- mleko (180ml) lub kaszka
18- deserek (nie zawsze)
19.30- mleko 210 ml (tu często nie dopija bo zasypia)

Czy to nie za dużo??

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 09:23   #2842
Darusiaaaa
Zakorzenienie

wychodzi na to ze je co 3 godziny....

u nas to by teraz wygladalo tak ( przynajmniej wczoraj tak wygladalo) po 5 mleko , po 9 sloi-jablka z czyms tam.
po 14 nie chciala mleka wiec dostala sloik
po 18 chyba z 6 malych lyzek kleiku ryzowego bo cos jej nie podchodzi i po 19 mleko i wsio.
A.Camus
Stary 2010-10-11, 09:36   #2843
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
wychodzi na to ze je co 3 godziny....

u nas to by teraz wygladalo tak ( przynajmniej wczoraj tak wygladalo) po 5 mleko , po 9 sloi-jablka z czyms tam.
po 14 nie chciala mleka wiec dostala sloik
po 18 chyba z 6 malych lyzek kleiku ryzowego bo cos jej nie podchodzi i po 19 mleko i wsio.
No to faktycznie sporo mniej. Moja to taki głodomorek, że co jej daje to zjada aż dna nie zobaczy (no poza melkiem... czasem zostawi troszkę)

Moja mogłaby czasem jeśc rzadziej bo czasem się nie dopomina ale boje sie ze jak zaczne jej dawać rzadziej to rozreguluje mi się schemat dnia. W sumie w schemacie żywienia sa 4 posilki mleczne plus obiadek i przecier owocowy... wiec w sumie ok. Jesli zdarza sie, że mała odmawia mleka to jej nie wmuszam i czasem sie zdarzy że zje mniej ale ogolnie mniej wiecej tak to wygląda jak napisalam wczesniej...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 09:42   #2844
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja zobacze dzisiaj czy bedzie chciala popoludniowe mleczko czy nie

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

czy wy kupujecie te pchacze?
moj tz chce kupic malej z fp tego co reklamują , mnie tez sie to podoba ale cyz to dobre;/
A.Camus
Stary 2010-10-11, 10:11   #2845
megi-megi
Zakorzenienie

Cześć Piękne
Po weekendzie nie sposób Was nadrobić.

U mnie i tż jeszcze gorzej. Prawie ze sobą nie rozmawiamy, kłócimy się już o wszystko. Wymiękam.
Ja sama ze sobą też czuję się coraz gorzej. Stałam się już tylko matką - ja właściwie, jako ja nie istnieję. Nie mam czasu na nic. Praca, mały, gotowanie, remont... Za dużo. Aż mi się rano z łóżka nie chce wstawać.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:27   #2846
sidorcia
Rozeznanie

Cytat:
pytalam, bo pamietam, ze jestes bardzo mlodziutka i wyglada na to, ze TZ tez mlody - pewnie nie potrafi sie odnalezc w nowej sytuacji, faceci pozniej dojrzewaja Dotrzecie sie

jesli sklad jest ten sam, to zadziala tak samo. identyczny sklad do dentinoxu ma np bobodent - dziala tak samo dawaj tyle, ile jest w ulotce, ja sie boje przedawkowania takiego czegos, farmaceutka kazala oszczednie

np zpbacz z wikipedii dzialania niepozadane
  • obrzęk
  • zblednięcie lub zaczerwienienie skóry
  • uczucie pieczenia lub świąd, drgawki, porażenie ośrodka oddechowego, nudności, wymioty
  • methemoglobinemia – w przypadku stosowania dużych dawek
Zatrucie, po przedawkowaniu lidokainy objawia się nudnościami, wymiotami, obniżeniem ciśnienia i drżeniem mięśni. W ciężkich zatruciach pojawiają się drgawki, zaburzenia widzenia, zapaść i porażenie ośrodka oddechowego. U osób z zaburzeniami przewodzenia impulsów w sercu, może wystąpić zatrzymanie akcji serca[1].

no możliwe, że Tz jeszcze nie dojrzał, ale jakoś teraz lepiej się dogadujemy, przeszło mu to, ale tylko trochę, niestety. a czy mogę małej dawać w dzień np. kinbaby a na noc dentinox? czy lepiej nie mieszać?

ja nie 'wygrzebuję' niczym z tej dziurki, jak przemywam to samo wychodzi ładnie, a często zdarza się ze kupka idzie nam do przodu. :P

a co myślicie o skoczkach? od ilu miesięcy można go używać i jaka jest granica, kiedy powinno odstawić się je w kąt? czy zamiast skoczka lepiej coś innego małej kupić? jaką zabawkę edukacyjną polecacie? która jej na długo posłuży?

dziękuję dziewczyny za pomoc
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:28   #2847
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

moj tz chce kupic malej z fp tego co reklamują , mnie tez sie to podoba ale cyz to dobre;/
No właśnie powiem Ci,że miałam zamiar kupic go na pewno,ale teraz już nie wiem czy wartoi też się zastanawiam...

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:38   #2848
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Mi i tezetowi sie podoba ten pchacz z FP co teraz reklamują i chyba sie skusimy
sidorcia zadna zabawka na dlugo nie posluzy chyba ze sie ja schowa i wyjmie za jakis czas.
Taka rola dzieciakow ze szybko sie nudza ja pamietam ze z chrzesniakiem tak robilismy kupilismy mu cos 2-3 dni juz bylo nie fajne-na 3 tyg schowane pozniej wyjete i zabawa na maxa od nowa
ale takie "niezniszczalne" to od mamusiek starszych ktore maja juz jedna pocieche to slychac ze jednak sa FP
A.Camus
Stary 2010-10-11, 10:39   #2849
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry.
My szczepienie to bezplatne teraz w srode, na pneumo nie szczepimy wiec tym razem sie bez dodatkowyhc kosztow obejdzie.... i wezme tez wyniki badan zobaczymy co ta laska powie, czy mala musi pic ten nutramigen cyz nie, szkoda mi jej to wiek jogurcikow, deserkow a ona biedna nic nie moze.

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

dziewczyny czy myslicie ze 2 posilki mleczne po 210 + 7 miarek to za malo dla pol rocznego dziecka?

---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

aaa no i na szczepienie sama ide bo tezeta z pracy zwolnic nie chcieli wiec idziemy sobie we 2
ty nie szczepiłaś 5w1 czy 6w1 ? Bo jakoś mi się tak zdawało

A

Cytat:
Dzień dobry

ach to ty?
Machaj mało które dziecko dobrowolnie da sobie wyciągnac fridą czasem trzeba na siłę , powrotu do zdrówka życzę.
Oj bidulko dopiero ząbki Ci się wyrzynają
Darusia i Dusiaka zdjęcia świetne
Darusia ja co do mleka to się nie wypowiem bo mój nie pije wcale tylko kaszka ale wydaje mi się że to nie jest mało tym bardziej że Twoja tez je kaszki
Ferrou nie bądź taka skromna
Madzia co Ty jeszcze chcesz dobrze wyglądasz nic nie musiasz lecieć w dół
Ania no nie jest to produkt stały a szkoda bo ja na diecie a jak skończę to pewnie nie będzie chociaż u nas chyba z miesiąc leżały ,ale często się te tygodnie powtarzają więc jeszcze się załapię
Ciasto francuzkie też czasem robie sama i wkładam do zamrażarki albo kruche i później jak znalazł
ehh kobieto nie rób mi smaka he he chyba jak dziś pojade na zakupy to wpadne sobie do lidla

Cytat:

A mi się ten FP nie podoba bo ma te boki ( to ten co można z niego jeździk robić ?
Ja mam vtech
szymek się długo nim bawił ten panel z przodu cały się wyjmuje .
Gra świeci czyli to co dzieciaki lubią . ale ja go dostałam nie wiem czy bym w sumie kupiła
http://allegro.pl/pchacz-vtech-gratisy-i1259798075.html
a jakbym miała kupić to bym wylicytowała używke pełno tego a rzeczy z FP raczej nie da się popsuć ( bynajmniej Szmkowi nigdy się nie udało ) ogólnie mam kilka uzywanych zabawek właśnie z allegro albo się wymieniam z sąsiadką . teraz za jakieś trzy miechy daje jej mate dla malucha
Stary 2010-10-11, 10:41   #2850
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość

Dusiaka, te puzzle piankowe można kupić na allegro, do wyboru do koloru. Największe jakie znalazłam to 30cm x 30cm i w paczce jest ich 10. I nie są aż tak drogie bo około 20zł
Ferrou - dziękuję Tak zrobię, jak nie spotkam ich w tesco, kupię na all. Kupię chyba te największe, dadzą mi matę wielkości 1,5*1,5 m. To sporo. O takie mi właśnie chodziło.

Cytat:
Już zaczynam się martwić, bo jutro mamy szczepienie, chyba ostatnie w tym roku z tego co pamiętam. Myślałam że nie pójde, ale katarek alergiczny nie jest przeciwskazaniem
pl_madzia - a jakie Wy macie szczepienia? Czy ja o czymś zapomniałam? Wbiłam sobie do głowy, że kolejne mam dopiero jak mała będzie miała 12-13 mcy.

Darusiaaa, Asiulek - nie chcę się tu wymądrzać, ale nie macie żadnych powodów do zmartwień. Wasze panny jedzą tyle, ile im potrzeba. Poza tym każdy dzień może być inny. Ola też raz zje więcej, innego dnia mniej. Poza tym fiołkowego pojęcia nie mam ile zjada z cycka. A może za mało???
Gdyby maluchy były głodne, to by się jedzonka dopominały. Nie płaczą z głodu, buziaczki mają uśmiechnięte = wsio oki

Wczoraj któraś z Was pytała, czy jest na wizażu jeszcze jakaś mama, która nie miała @. Otóż melduję- nie miałam, ale dziś w nocy chyba poprzez autosugestię śniło mi się, że mam. Aha- i nie martwię się o ewentualną ciąże bo "jak się nic nie robi, to się nic nie ma". Abstynencja seksualna ponad półroczna Kto da więcej, PoP, może Ty?

Dzienniki budowy:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości