|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Mala juz spi , tz tez sie zaraz kladzie bo o 1:30 pobudka do pracy go niestety czeka.
Ja zajrzalam i niedlugo tez uciekam...
|
|
#2822 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Cytat:
|
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
Ja powiem wam co ostatnio powiedzial nasz kumpel, szlismy na spacer i od mowi do nas ze na jakies piwko czy cos bysmy sie umowili moze w srode czy czwartek na co moj mowi "staryy ja o 1 do pracy wstaje, w tygodniu to mowy nie ma" a on na to" ooooo ktoreeeeeeeeeej???? przeciez w tych godzinach to pracuja kur*y albo zlodzieje"
---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- rozmawiam wlasnie z kolezanka, jej malama 8 miesiecy wcina mleko po 180 nieraz 210 rowno co 5 godzin, w miedzy czasie jakies ciastko, no obiad ( bo ona je juz normalne rzeczy takie jak rodzice, obiad to normalny bez roznych tam specjalnych osobnych gotowan) jakas parowke itd. a my sie tu pytamy czy nasze dzieci nie za duzo jedza:P moja je teraz mleko 3 razy ( no dzisiaj jadla 2) i 2 sloiczki.
|
|
#2824 |
|
Raczkowanie
|
Hejka!
Dziękuję za komplementy w imieniu Ignasia! Właśnie już śpi od godzinki, ostatnio wieczorami jest niespokojny, jakby dni były dla niego bardzo męczące i wieczorem już nie wie co ze sobą zrobić. Tak od godz 18 juz się męczy bo na kąpiel jeszcze za wcześnie a na drzemkę już za późno. No ale myślę, że to reż wina ząbków. 1 października wyszedł jeden a już wkrótce pewnie będzie następny. Czytam o Waszych zmaganiach z codziennością. Ja też czasem czuję się kompletnie rozbita i niezorganizowana. Dzień zaczynam od odstawienia Michasi do szkoły, potem wracam i ogarniam mieszkanie, głównie biegam i zaganiam ciuchy do szaf w międzyczasie bawiąc się z Ignacym i jedząc śniadanie. Potem jadę do szkoły po Michalinę, jakieś zakupy, czasem z Ignasiem czasem bez jak mi się uda go z babcią zostawić, potem jedziemy znowu na zajęcia dodatkowe, w niektóre dni dwa razy. W międzyczasie spacer albo jak mały śpi w wózku to ja ogarniam trochę ogród. Ok 15 jemy obiad, na szczęście gotuje moja mama i ja nie muszę się o to martwić. Potem odrabiamy razem lekcje, ćwiczymy pianino, bawimy się, czytamy. Jak jest ciepło to do 18 jesteśmy na dworze. O 19 kąpiel i Ignacy idzie spać a my jemy kolację. Od ok 20.30 wszystkie dzieci są już w łóżkach a ja na ogół czuję się tak zmęczona, że mam ochotę tylko spać, czasem coś tam poczytam. I gdzie tu czas na koleżanki, telewizję czy wspólne wyjścia z tżem?Nie wiem, doba jest za krótka i tyle.Gratuluję wszystkim dzielnym dziewczynom, które są w stanie przestrzegać diety. Ja nie wyobrażam sobie, że musiałabym sobie czegoś odmawiać i jeszcze kombinować z jedzeniem. Na szczęście nie mam jakichś specjalnych zarzutów co do swojej figury ale na zimę przybyło mi troszkę tu i ówdzie. Na razie się tym nie przejmuję. Jak zwykle z ogromną radością obejrzałam zdjęcia Waszych pociech. Są cudowne.!!! Zazdroszczę tym mamusiom, których dzieci są podobne do nich np Tobie PoP70, Oliwka to cala Ty. No i koniec mojego wiecyoru komputerowego. Ide czytac bajke na dobranoc. Pozdrawiam wszystkich
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez sie zaraz pochwale pociecha
dawno jej nie pokazywalam
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KO?CU maj? frajd? z
Lawenda: nawet nie wies jaka radosc mi sprawilas twierdzac ?e Oliwka to cala ja.
Tu wszyscy mi wmawiaja ze to caly TZ. Oczywiscie ja wtedy mowie ?e to bardzo. Dziwne bo nie jest jej biologicznym ![]() No i fajnie ze sie odezwalas po tak dlugiej nieobecnosci. A ja znowu w pociagu w drodzew do Wawy. Pownie dojade do domu na 24-a. Czyli ja si? bede kladla a Tz Darusi bedzie wstawal do pracy ![]() Ferrou - moja tez nie lubi tych chrupek. Tylko ?e ona to nic nie lubi. .Oliwka w ten weekend tylko raz mi zwymitowala.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-10-10 o 21:18 |
|
|
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
1
Śmieszek- uśmieszek.2 Ja i nowa zabawka![]() 3 Jazda na borsie.4 z sis5 Ja i moja mamunia ;D+ fotki z dzisiejszego spacerku ( jedna z tezetem- za pozwoleniem):P
|
|
#2828 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KO?CU maj? frajd? z
Pop znajac zycie ja tez bede sie kladla o tej godzinie i sie miniemy z tezetem ale co ja poradze jak mi sie nie chce lezec ani spac jeszcze
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- ooo i nawet widac jaki teraz mam pomarancz na wlosach:P
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj Tz bawil sie z Oliwka i gdy tylko przestawal to ta w ryk wiec ten znowu sie z nia bawil. Ja siedzialam i ich obserwowalam. W koncu powiedzialam: wlasnie tak dziecko sie uczy osiagac swój cle. Wiec ten przerwal zabawe i mowi do malej: Twoja matka ju? mna rzadzi wiec Ty nie bedziesz. I przerwal zabawe. Po 2 minutach juz sie z nia bawil. Rosnie mi wiec konkurencja w domu
|
#2830 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Boziu dziewczyny ale was zaniedbalam teraz tez pisze siedzac na króla tronie
ale ja was przepraszam odpisze narazie na to co mam pozaznaczane a reszte nadrobie jak mi sie uda moje dziecko zachowuje sie tak jakby ktos je dopalaczami nakarmil doslownie spi 4 godziny w ciagu doby a tak to krzyczy piszczy warjuje to malo powiedziane i placze jak znikam jej z pola widzenia w dodatku jestem zmeczona rozdrazniona przytylam troszke z czego sie ciesze Tz sie smieje ze w ciazy jestem a ja nie mam odwagi dalej zatestowac u ginka tez nie bylam bo malej nie mialam z kim zosawic a teraz jest na urlopie do konca pazdziernika nie przyjmuje w gabinecie a czy jest jeszcze tutaj ktoras z was ktora nie miala okresu od urodzenia dziecka ?? czy ja samotna tylko zostalam cala zestresowana Cytat:
bo zaduzo zbiegow okolicznosci i slowa tescia ze wreszcie ma spokoj jeszcze tylko krolikow sie trzeba pozbyc i bedzie spokoj tak powiedzial wiec mu delikatnie powiedzialam ze jak on sie moich krolikow pozbedzie to ja sie wtedy jego pozbede i swiat z za kratek bedzie ogladal Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tak rekawiczki tez sa mozliwe tylko sa z uszkami albo z kwiatkami albo takie zwykle bez niczego kolory wszelakie jak skoncze robic komplet blekitny to wstawie wam zdjecia to zobaczycie jak rekawiczki wygladaja szlaik i butki tez w nim beda Cytat:
a i jeszcze jedno tak zapamieci jak bedziecie chcialy wyprac te czapki to tylko w rekach w bardzo letniej wodzie bo ja wsadzilam do pralki i sei zfilcowala i musialam wywalic Julki pszczole
|
|
#2831 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nigdy nie miałam takiej, w sensie Prady, ale szczerze, pasowałaby mi do nowej kurteczki i chyba mogłabym ją nosić do pracy bo widzę, że jest całkiem duża. Tylko napisz, proszę, z jakiego jest materiału, czy woda zimą jej nie zniszczy, czy jest bardziej na wiosnę, no i za ile ją sprzedaż, bo rozumiem, że na all podałaś cenę wyjściową. Cytat:
http://forum.gazeta.pl/forum/w,577,8...zynki.html?v=2 Cytat:
Darusia - Uwielbiam taki kolor włosów. Świetnie wyglądasz ![]() Ja się jeszxcze nie odważyłam na odbarwianie plus rudą farbę. Skróciłam włosy, ale nadal mam brązowe plus kilka czerwonych pasemek. Przyjdzie jednak taki dzień, że i ja zaszaleję
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
||||||
|
|
|
#2832 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A dzis zrobiliśmy spagetti z owocami morza tak się objadłam że ledwo łaziłam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lubie sama parówki ale wole nie wiedziec z czego je robią he he Cytat:
Na allegri by mi się czasem przydało więc zdradz mi tu sekret Cytat:
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
Ania w picasie , wejdz w google wpisz picasa3 i sciagnij ( trwa to 2 sekundy) pozniej z galerii wybierasz fotki i klikasz kolaz i ustawiasz jak chcesz , w jakiej kolejnosci, wielkosci i tak dalej....
|
|
#2834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pierwszy własnoręcznie zpikasowany bałagan:
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#2835 |
|
Raczkowanie
|
cześć... ja jakoś mało czasu mam żeby was podczytywać i odpisywać... a w zasadzie nie robię nić więcej niż kiedyś...
aixa i dusiaka- ja wiem że potrzebuję czasu tylko dla siebie... tylko z tym ciężko bo i tak mąż musi mnie zawozić... teraz juz raczej nie ale na wiosne biorę się za siebie i zacznę jeździć samochodem... kiedyś trzeba... co do fryzjera to raczej odpada... nienawidzę jak ktoś tyka moich włosów... (przez co mąż cierpi bo je uwielbia ) 'nabawiłam' się tego w szkole jak każdy przychodził ciągnął mnie za włosy i sie nimi zachwycał... już od liceum obiecuje sobie że je skrócę... studia mam za soba a ja dalej z długimi lokami ja bym musiała znaleźć jakiś kurs albo warsztaty dla siebie.. cos takiego raczej poprawiłoby mi humor niż fryzjer czy kosmetyczka... hehe powiedziałam mężowi że na taniec brzucha się zapiszę tylko muszę znaleźć w okolicy pop- fajne Oliwka ma te puzzle... takie duże.. ja widziałam tylko te mniejsze i mi się nie spodobały... muszę nad nimi pomyśleć bo jak na razie Kalina leży na macie położonej na kocu... ale dla niej i tak najciekawszy jest dywan i go skubie... już mi dziurkę wyskubała w jednym miejscu ehh co do wagi (a raczej masy ciała )- to mi też skoczyła o 2 kg w góre... chyba na zimę zaczyna się tłuszczyk odkładać... a ze te 2 kg usadowiło sie na brzuszku więc będzie czym tańczyć no i chyba będę musiała kupić którąś z maści na ząbkowanie... łączę się w bólu z waszymi dzieciaczkami... 8ka mi sie wyżyna;(... i jestem bardzo ale to bardzo marudna... biedne dzieciaki którym wychodzi więcej ząbków na raz.. dobrze że to już ostatnia 8... jak tylko wyrośnie jadę wszytkię usunąć bo za ciasno przez nie mam a poza tym krzywo mi wyrosły i się 'zjadam' od środka...;/ a no i ja wam nie naspiałam że my wszyscy chorzy byliśmy... byłam z małą u lekarza we wtorek bo chcieliśmy ja zaszczepić na pneumo ale kaszlała nam w nocy i lekarka przepisała jej syrop i kazała podawać witc... wróciliśmy do domu a z małą coraz gorzej było.. ciągle psikała, katar miała straszny... a w nocy miała 38.2 gorączki... a my w domu oczywiście nic na gorączkę nie mieliśmy bo dopiero następnego dnia chciałam jechać kupić... i mąż o północy jechał do apteki... następnego dnia mąż chory... w pracy tabletki brał... my 2 w domu zasmarkane... nam już przeszło a mała nadal ma katar... nie da sobie fridą wyciągać z noska... pewnie gdyby dała to by już było po katarku.. a tak dalej coś jej tam siedzi;/ uciekam spać... przez weekend mała dobrze spała więc pewnie teraz nie da mi pospać;/ |
|
|
|
#2836 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jest wściekły samuraj ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Obiadku za bardzo nie chciał, ale wybaczam .. teściowa zrobiła mu zupkę: marcheweczka, ziemniaczek, troszkę pietruszki i pierś z kurczaka a jemu nie smakowała - jeszcze nigdy się tak nie krzywił, miał odruch wymiotny. To otworzyliśmy mu słoiczek - i nie chciał też jeść miał uraz ![]() Super, że Oliwka już mniej wymiotuje Cytat:
My dzisiaj też na spacer wzięliśmy aparat i trochę pocykaliśmy zdjęć. Tylko nawet nie miałam jak je zrzucić na kompa, jutro pewnie się pobawię to coś wrzucę ![]() Cytat:
Cytat:
Świetny kolaż ![]() Śliczne zdjęcia Machaj, Tobie też gratuluję ząbka Niech Ci się wyżyna bezboleśnie Dusiaka, te puzzle piankowe można kupić na allegro, do wyboru do koloru. Największe jakie znalazłam to 30cm x 30cm i w paczce jest ich 10. I nie są aż tak drogie bo około 20zł
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie
![]() Dziekuję dziewczyny za dobre słowo co do mego wyglądu. Choć ja bym jeszcze najchętniej to z 5 kg w dół poleciała na wadze ![]() Już zaczynam się martwić, bo jutro mamy szczepienie, chyba ostatnie w tym roku z tego co pamiętam. Myślałam że nie pójde, ale katarek alergiczny nie jest przeciwskazaniem Jestem ciekawa ile moja chudzinka waży. Jak bylam ostatnio u lekarki i mówilam jej że on chudy to ona na to że po prostu się chłopak wyciągnął, a i tak jest pulchniutki, a ja widze patyczka takiego szczupłego. Przy Eryku to mówili że jaki długi taki chudy tagi glizduś
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
My szczepienie to bezplatne teraz w srode, na pneumo nie szczepimy wiec tym razem sie bez dodatkowyhc kosztow obejdzie.... i wezme tez wyniki badan zobaczymy co ta laska powie, czy mala musi pic ten nutramigen cyz nie, szkoda mi jej to wiek jogurcikow, deserkow a ona biedna nic nie moze. ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- dziewczyny czy myslicie ze 2 posilki mleczne po 210 + 7 miarek to za malo dla pol rocznego dziecka? ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- aaa no i na szczepienie sama ide bo tezeta z pracy zwolnic nie chcieli wiec idziemy sobie we 2
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ach to ty? ![]() Machaj mało które dziecko dobrowolnie da sobie wyciągnac fridą czasem trzeba na siłę , powrotu do zdrówka życzę. Oj bidulko dopiero ząbki Ci się wyrzynają ![]() Darusia i Dusiaka zdjęcia świetne Darusia ja co do mleka to się nie wypowiem bo mój nie pije wcale tylko kaszka ale wydaje mi się że to nie jest mało tym bardziej że Twoja tez je kaszki Ferrou nie bądź taka skromna ![]() Madzia co Ty jeszcze chcesz dobrze wyglądasz nic nie musiasz lecieć w dół Ania no nie jest to produkt stały a szkoda bo ja na diecie a jak skończę to pewnie nie będzie chociaż u nas chyba z miesiąc leżały ,ale często się te tygodnie powtarzają więc jeszcze się załapię Ciasto francuzkie też czasem robie sama i wkładam do zamrażarki albo kruche i później jak znalazł Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2010-10-11 o 08:37 |
|
|
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
je kaszki ale zadko bo jakos nie przepada az tak za nimi.... jak sie juz takie wodiste robia to nie je....;/
---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ---------- Ja od rana klotnie z mama zaliczylam! Jak ona mnie czasami z rownowagi wyprowadza!!!!! Mala obok mnie na lezaku, ta wchodzi i mowi "Ona ma jakos krzywo glowke" na co ja jej odpowiadam bedzie chciala to sobie wyprostuje ma juz ponad pol roku a ta obrazona " nooo wyprostuje, sama , tak!" i klotnia wyszla i pare slow moze nie potrzebnych a moze wlansie potrzebnych. Jak to mowi ze nawet nic jej powiedziec nie wolno bo sie obrazamy od razu! Ale ile mozna sluchac tego gadania;/ Sama twierdzi ze wie wszystko najlepiej, co za czlowiek!
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Dzięki za pocieszenia i za "kopy w tylek". Jakoś nie pomaga... No ale... pomijam... Darusia- nie wiem czy za malo czy nie ale skoro tyle chce... to chyba nie ma sensu wmuszać, tym bardziej, ze Oliwka nie jest jakaś kruszynką więc nic jej się nie stanie. Ja za to nie wiem czy moja kruszyna nie je za dużo: 6.00-210 ml mleka (7 miarek) 9.00- 180 ml mleka (6 miarek)- (czasem nie dopija bo usypia) 12.00- obiadek (przeważnie półtora słoiczka lub jeden ten duży) 15.00- mleko (180ml) lub kaszka 18- deserek (nie zawsze) 19.30- mleko 210 ml (tu często nie dopija bo zasypia) Czy to nie za dużo??
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
wychodzi na to ze je co 3 godziny....
u nas to by teraz wygladalo tak ( przynajmniej wczoraj tak wygladalo) po 5 mleko , po 9 sloi-jablka z czyms tam. po 14 nie chciala mleka wiec dostala sloik po 18 chyba z 6 malych lyzek kleiku ryzowego bo cos jej nie podchodzi i po 19 mleko i wsio.
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mogłaby czasem jeśc rzadziej bo czasem się nie dopomina ale boje sie ze jak zaczne jej dawać rzadziej to rozreguluje mi się schemat dnia. W sumie w schemacie żywienia sa 4 posilki mleczne plus obiadek i przecier owocowy... wiec w sumie ok. Jesli zdarza sie, że mała odmawia mleka to jej nie wmuszam i czasem sie zdarzy że zje mniej ale ogolnie mniej wiecej tak to wygląda jak napisalam wczesniej...
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
ja zobacze dzisiaj czy bedzie chciala popoludniowe mleczko czy nie
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- czy wy kupujecie te pchacze? moj tz chce kupic malej z fp tego co reklamują , mnie tez sie to podoba ale cyz to dobre;/
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Piękne
![]() Po weekendzie nie sposób Was nadrobić. U mnie i tż jeszcze gorzej. Prawie ze sobą nie rozmawiamy, kłócimy się już o wszystko. Wymiękam. Ja sama ze sobą też czuję się coraz gorzej. Stałam się już tylko matką - ja właściwie, jako ja nie istnieję. Nie mam czasu na nic. Praca, mały, gotowanie, remont... Za dużo. Aż mi się rano z łóżka nie chce wstawać.
|
#2846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie 'wygrzebuję' niczym z tej dziurki, jak przemywam to samo wychodzi ładnie, a często zdarza się ze kupka idzie nam do przodu. :P a co myślicie o skoczkach? od ilu miesięcy można go używać i jaka jest granica, kiedy powinno odstawić się je w kąt? czy zamiast skoczka lepiej coś innego małej kupić? jaką zabawkę edukacyjną polecacie? która jej na długo posłuży? dziękuję dziewczyny za pomoc
|
|
|
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też się zastanawiam...
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Mi i tezetowi sie podoba ten pchacz z FP co teraz reklamują i chyba sie skusimy
![]() sidorcia zadna zabawka na dlugo nie posluzy chyba ze sie ja schowa i wyjmie za jakis czas.Taka rola dzieciakow ze szybko sie nudza ja pamietam ze z chrzesniakiem tak robilismy kupilismy mu cos 2-3 dni juz bylo nie fajne-na 3 tyg schowane pozniej wyjete i zabawa na maxa od nowa ale takie "niezniszczalne" to od mamusiek starszych ktore maja juz jedna pocieche to slychac ze jednak sa FP
|
|
#2849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Cytat:
Cytat:
Ja mam vtech szymek się długo nim bawił ten panel z przodu cały się wyjmuje . Gra świeci czyli to co dzieciaki lubią . ale ja go dostałam nie wiem czy bym w sumie kupiła http://allegro.pl/pchacz-vtech-gratisy-i1259798075.html a jakbym miała kupić to bym wylicytowała używke pełno tego a rzeczy z FP raczej nie da się popsuć ( bynajmniej Szmkowi nigdy się nie udało ) ogólnie mam kilka uzywanych zabawek właśnie z allegro albo się wymieniam z sąsiadką . teraz za jakieś trzy miechy daje jej mate dla malucha
|
|
#2850 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Darusiaaa, Asiulek - nie chcę się tu wymądrzać, ale nie macie żadnych powodów do zmartwień. Wasze panny jedzą tyle, ile im potrzeba. Poza tym każdy dzień może być inny. Ola też raz zje więcej, innego dnia mniej. Poza tym fiołkowego pojęcia nie mam ile zjada z cycka. A może za mało??? Gdyby maluchy były głodne, to by się jedzonka dopominały. Nie płaczą z głodu, buziaczki mają uśmiechnięte = wsio oki Wczoraj któraś z Was pytała, czy jest na wizażu jeszcze jakaś mama, która nie miała @. Otóż melduję- nie miałam, ale dziś w nocy chyba poprzez autosugestię śniło mi się, że mam. Aha- i nie martwię się o ewentualną ciąże bo "jak się nic nie robi, to się nic nie ma". Abstynencja seksualna ponad półroczna
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

a ja na ogół czuję się tak zmęczona, że mam ochotę tylko spać, czasem coś tam poczytam. I gdzie tu czas na koleżanki, telewizję czy wspólne wyjścia z tżem?Nie wiem, doba jest za krótka i tyle.
dawno jej nie pokazywalam
.

ale ja was przepraszam odpisze narazie na to co mam pozaznaczane a reszte nadrobie jak mi sie uda
w dodatku jestem zmeczona rozdrazniona przytylam troszke z czego sie ciesze
a ja nie mam odwagi dalej zatestowac u ginka tez nie bylam bo malej nie mialam z kim zosawic a teraz jest na urlopie do konca pazdziernika nie przyjmuje w gabinecie
bardzo dobrze go wspominam (zanim jeszcze poznał ową panią), wydaje mi się, że po smierci babci poczuł się samotny, bał się może tego... zawsze myślałam, że jak dorosnę to go odnajdę... niestety dziadek umarł... dowiedziałam się chyba 2 lata później...
zaraz będę głosować .