Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :( - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-10, 08:33   #4201
studi
Zakorzenienie

Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(

Cytat:
Napisane przez aluniaaaaa Pokaż wiadomość
Ja z moim mialam dzisiaj z rana wymiane smsow was tez wkruza, ze nie odpisuja na najwazniejszego smsa? No bo ja cholery dostaje Powiedzialam mu, ze watpie zeby jakakolwiek dziewczyna byla godna zostania jego zona w oczach jego mamy... Nie mam dzisiaj humoru na nic tak bardzo bym chciala, zeby sie cos zmienilo... na nasza korzysc... A no i jeszcze mi powiedzial, ze w jego rodzinie wszyscy czekali do 30tki ze slubami tylko mlode baby mieli faaaaajnie po prostu kurde, ale to chyba nie znaczy, ze my tez musimy nie?
Alunia jeszcze wszytsko będzie dobrze, nie martw się na zapas...zobaczysz,że jeszcze kiedyś bastapi taki dzień,że jego mama Cię zaakceptuje-trzymam kciuki,żeby to było jak najszybciej
Stary 2010-10-10, 10:09   #4202
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Rety, Ala, mam dokładnie takie same odczucia! Tylko nie w stosunku do teściowej i zaręczyn, a wyprowadzki i zaręczyn! Toćka w toćkę !
Oczywiście, że Wy możecie odstawać od wątpliwie uroczej tradycji rodzinnej. Wasze życie w Waszych rękach i to, że w rodzinie jest tak i tak dla mnie nie byłoby żadnym argumentem.

Tak, też mnie wkurza, jak nie odpisuje na najważniejsze smsy. Szlag mnie wtedy trafia

Napiszę, jak wybrnie. Sama jestem ciekawa, a moja ciekawość zostanie zaspokojona dopiero za tydzień, heh. Może dziś podpytam go dyskretnie

Mój wie i twierdzi, że nie podczytuje, ale kto go tam wie, jak jest naprawdę. a niech czyta! I tak to wszystko,co tu piszę w tej lub zmienionej formie już mu powiedziałam

To popatrzę w necie co jest w okolicy do wynajęcia i dam Wam znać,bo w zasadzie to ja całkiem serio proponowałam

edit:
Dziewczynki! patrzcie! <3

http://warszawa.gumtree.pl/c-Nieruch...AdIdZ234457581

http://warszawa.gumtree.pl/c-Nieruch...AdIdZ233480453

Osobiście już mam fazę i ślinotok. Zastanówcie się serio nad tym pomysłem, podpytajcie TŻtów i się organizujemy. czeka nas Sylwester życia!

Edytowane przez Gajaa
Czas edycji: 2010-10-10 o 11:12
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 13:07   #4203
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Ale jaja by byly pogadam z moim, ale niestety chyba juz nie dzisiaj

Małżeństwo 06.09.2014
aluniaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 13:16   #4204
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gajaa Pokaż wiadomość
Ech, ja w tym roku muszę zdać egzamin na b2 z angielskiego, a jestem skończonym matołem językowym do kwadratu. Nie mogę go przełożyć na kolejny rok, bo mnie zabiją różnice programowe (jestem ostatnim rocznikiem 5letnich na polonie.) Czas umierać

Baby Montana, też wpadasz w przewlekłą depresję na myśl o Sylwestrze? Ja tak. Nie dość, że non stop ktoś jest, to jeszcze za grosz prywatności, bo mój "pokój" graniczy z kuchnią i zamiast ściany ma szybę. Nie wiem, może warto spróbować do jakiejś miłej knajpki się wbić na dłuuugą kolację albo coś. Albo znajomych ogarnąć, ale oni są straszni. Szczyt szału wg nich to impreza z planszówkami, toast wznoszą mleczkiem, panie siedzą w jednym kącie, a panowie, jako, że to przyjaciele, w drugim. nieee, oni się nie nadają do spotykania
współczuję, ja pracuję w miejscu związanym z takimi rzeczami i często dzwonią zdesperowani studenci którzy chcą zdać jakiś egzamin który ich zwolni.

co do drugiej rzeczy- ja mam to szczęście, że mam spory pokój na 1. piętrze naszego domku i własną łazienkę, ale moja matka nie uznaje prywatności- wchodzi kiedy jej się podoba, nie puka, jak zamykam czasem na klucz to ma pretensje i robi mi awantury. jak chcę spać z TŻem (nie że seks, tylko że obok siebie ) to muszę o 1. w nocy do łóżka lecieć i wychodzić rano, zanim matka wstanie. więc dobrej zabawy w sylwestra tez nie będziemy mieć haha.
co do knajp, to ceny są w sylwestra takie, że wolę siedzieć w domu i odłożyć hajs na wakacje

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 14:24   #4205
aluniaaaaa
Zakorzenienie

No wlasnie, jak mialam pierwszego chlopaka to moja mama tez sobie wchodzila kiedy chciala bez pukania. Powiedziala, ze u siebie w domu nie bedzie pukac. No to Ala wredna istota jak do mamy przychodzil jej facet to tez nie pukalam no bo przeciez u siebie nie bede. Mama robila mi awantury, a ja wtedy: "widzisz jak to fajnie? uszanuj to, ze ja tez mam swoja prywatnosc "

No wlasnie, dla naszych rodzicow spanie razem to od razu seks

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-10-10, 14:52   #4206
netali
Zadomowienie

Super pomysl z tym Sylwestrem Choc TŻtowi jeszcze o forum nie mowilam

Spanie razem.. u mnie na szczęście nie mają wyjścia, bo jak przyjeżdża to nie dysponujemy nadmiarem pokoi, a przecież moja mama, ani mój brat z nim nie będą spali Ale pamiętam, że za pierwszą wizytą TŻ w naszym cudnym kraju, poszliśmy go "ochrzcić" i się troszkę spił... seksu żadnego nie było, ale spał na golasa, a moja "zaniepokojona" Mama wlazła podobno do nas do pokoju w środku nocy "sprawdzcić czy wróciliśmy" Ta... do dziś to oboje wspominają.
netali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 16:28   #4207
aluniaaaaa
Zakorzenienie

No, ale pewnie teraz smiejecie sie z tego

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

No to dam wam cos na poprawe humoru Teksty wykladowcow i nauczycieli

http://rodzynki.net/page/1

Małżeństwo 06.09.2014

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-10, 18:09   #4208
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
b
p.s wasi TŻ wiedz,że tak sobie ich tu ten tego, czy nie-bo mójżyje wsłodkiej nieświadomości-tj mi sie tak wydaje
no mój też jest nieświadomy i może lepiej niech tak zostanie

Cytat:
Osobiście już mam fazę i ślinotok. Zastanówcie się serio nad tym pomysłem, podpytajcie TŻtów i się organizujemy. czeka nas Sylwester życia!
pomysł bardzo fajny, ale jak znam mojego TŻ to nie będzie chętny jest strasznym domatorem i nie istnieją dla niego wyjazdy dla więcej niż 2 osób

swoją drogą ciekawa atmosfera musiałaby tam być któryś z panów zadaje pytanie: "A tak w ogóle to skąd wy sie wszystkie znacie?" Odp. "A bo wiecie narzekamy sobie nawzajem jak to nie chcecie się nam oświadczyć Takie kółko wsparcia "

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 18:20   #4209
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
swoją drogą ciekawa atmosfera musiałaby tam być któryś z panów zadaje pytanie: "A tak w ogóle to skąd wy sie wszystkie znacie?" Odp. "A bo wiecie narzekamy sobie nawzajem jak to nie chcecie się nam oświadczyć Takie kółko wsparcia "
Hahaha juz widzę minę swojego TŻ-poprostu niezapomniana
Ja sobie tak dzisiaj przemyślałam to i owo i właściwie, to się zastanawiam nad tym czy JEGO kochana mamusia nie macza palców w opóźnieniu zaręczyn, może jej nie odpowiadam...Nikt mi nigdy tego oficjalnie nie powiedział,ale gdybym to ja miała 30-to letniego synka, który chodzi z dziewczyną 2,5 roku osobiście bym mu zadała pytanie kiedy się chłopie ożenisz?!A tu cisza jak makiem zasiał, kiedys nawet z ciekawości sie podpytywałam czy rodzice coś marudza, ale powiedział,że nie, Broń Boże...
Stary 2010-10-10, 18:38   #4210
netali
Zadomowienie

Byleby oni na tym ewentualnym Sylwestrze nie założyli swojej grupy wsparcia pt. "nie oświadcze sie" !!!
To by dopiero było
netali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 19:06   #4211
Mutny
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie tak dzisiaj przemyślałam to i owo i właściwie, to się zastanawiam nad tym czy JEGO kochana mamusia nie macza palców w opóźnieniu zaręczyn, może jej nie odpowiadam...Nikt mi nigdy tego oficjalnie nie powiedział,ale gdybym to ja miała 30-to letniego synka, który chodzi z dziewczyną 2,5 roku osobiście bym mu zadała pytanie kiedy się chłopie ożenisz?!A tu cisza jak makiem zasiał, kiedys nawet z ciekawości sie podpytywałam czy rodzice coś marudza, ale powiedział,że nie, Broń Boże...
a czy Twój TŻ jest jedynakiem? Może nie chodzi o to, że Ty jej nie odpowiadasz, ale nie chce, żeby synek się wyprowadził z domku, bo jak ona sobie bez synka poradzi?? Albo myśli, że jak synek sie wyprowadzi i ożeni, to będzie oznaczało, ze ona jest już stara, dlatego go nie pospiesza głowa do góry, jeśli TŻ się zdecyduje, to jestem pewna, że mamusia mu nie przeszkodzi się z Tobą ożenić

Razem: 10.06.2005
Zaręczeni: 31.12.2010
Mutny jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-10, 19:30   #4212
czekam87
Rozeznanie

Co do obrony, to mam nadzieję, że jakoś to pójdzie. Może niedługo dostanę ten termin.

A poza tym, jestem dzisiaj przeszczęśliwa...
Kupiłam sobie prześliczne zasłony i właśnie je powiesiłam w moim pokoju. Co ta szkoła ze mną robi (grafika)... Jedna zasłona złota, druga ciemny fiolet. Jest i zabawnie i prześlicznie. I przede wszystkim, bardzo mi się ta "kompozycja" podoba
czekam87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 21:56   #4213
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Rety, rozchorowałam się. Kiepsko, kiepsko, a na uczelnię i do pracy iść i tak trzeba

Widzę, że dzisiejsza data dla nikogo nie była szczęśliwa. Cóż, trochę głupio oświadczać się w półrocznicę katastrofy narodowej

Aaaa, Czekam, chciałabym to zobaczyć. Wrzuć jakąś fotę

Studi, jeśli facet ma trochę oleju we łbie, to zignoruje mamuśkę
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 23:07   #4214
czekam87
Rozeznanie

Cytat:
Widzę, że dzisiejsza data dla nikogo nie była szczęśliwa. Cóż, trochę głupio oświadczać się w półrocznicę katastrofy narodowej
Ja bym się tak nie przejmowała tą półrocznicą. W każdym razie, moja babcia miała dzisiaj urodziny i zrobił się taki fajny rodzinny zjazd. A mój chłopak napisał mi, że już chciałby być nie-tylko-kolegą, ale że nie będzie o tym teraz mówił, jak to ustaliliśmy. Tak więc oświadczyny to pewnie tylko kwestia czasu. Nie pozostaje nic innego, jak tylko czekać na sprzyjające okoliczności

Cytat:
Aaaa, Czekam, chciałabym to zobaczyć. Wrzuć jakąś fotę
Na razie jeszcze nie mam. Jak mi się uda zrobić, to wrzucę
Stary 2010-10-11, 05:45   #4215
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha juz widzę minę swojego TŻ-poprostu niezapomniana
Ja sobie tak dzisiaj przemyślałam to i owo i właściwie, to się zastanawiam nad tym czy JEGO kochana mamusia nie macza palców w opóźnieniu zaręczyn, może jej nie odpowiadam...
No wlasnie, tez mam czasem takie wrazenie. Nie wiem czy wam mowilam, ale kiedys opowiedzial mi jak na jakim weselu, na ktorym nie moglam byc, mama wziela go na bok i sie zapytala czy cos planuje w zwiazku wlasnie z zareczynami i jak powiedzial, ze tak to poprosila, zeby poczekal z tym chociaz do przyszlego roku bo jego brat sie w sierpniu zenil i na to poszlo duzo pieniedzy i cos tam i cos tam. Fajnie Na szczescie powiedzial jej, ze to nie znaczy, ze my zaraz slub bedziemy brac to podobno powiedziala cos w stylu: "Aha, no to dobrze"

Cytat:
Napisane przez czekam87 Pokaż wiadomość
A poza tym, jestem dzisiaj przeszczęśliwa...
Kupiłam sobie prześliczne zasłony i właśnie je powiesiłam w moim pokoju. Co ta szkoła ze mną robi (grafika)... Jedna zasłona złota, druga ciemny fiolet. Jest i zabawnie i prześlicznie. I przede wszystkim, bardzo mi się ta "kompozycja" podoba
Oooo ja tez bym chciala zobaczyc

Wczoraj sie dowiedzialam, ze pierscionek dostane na bank w tym roku i uwaga uwaga: Z milosci, a nie z musu

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-10-11, 05:57   #4216
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mutny Pokaż wiadomość
a czy Twój TŻ jest jedynakiem? Może nie chodzi o to, że Ty jej nie odpowiadasz, ale nie chce, żeby synek się wyprowadził z domku, bo jak ona sobie bez synka poradzi?? Albo myśli, że jak synek sie wyprowadzi i ożeni, to będzie oznaczało, ze ona jest już stara, dlatego go nie pospiesza głowa do góry, jeśli TŻ się zdecyduje, to jestem pewna, że mamusia mu nie przeszkodzi się z Tobą ożenić
No właśnie nie jest jedynakiem, ma młodszą siostrę, ale ona ciagle w rozjazdach, tu Erazmus na rok, tam wyjazd na trzy miesiące, więc jej częsciej nie ma niż jest:/
Cytat:

Studi, jeśli facet ma trochę oleju we łbie, to zignoruje mamuśkę
Dzięki za słowa otuchy, jesteście kochaneDobrze,że jestem bez pierścionka i nie muszę siedzieć na wątku PM:PTu mi dobrze
Niestety data taka piękna 10.10.2010 a mimo to żadnemu do głowy nie przyszło przyklęknąc
Stary 2010-10-11, 06:17   #4217
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Mojemu nie przyszlo do glowy, niestety - bo w sumie nawet czasu nie bylo

studi - moze wlasnie dlatego, ze to jedyny synek to tak sie mamusia zachowuje wszystko mozliwe...

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-10-11, 06:19   #4218
czekam87
Rozeznanie

Cytat:
No wlasnie, tez mam czasem takie wrazenie. Nie wiem czy wam mowilam, ale kiedys opowiedzial mi jak na jakim weselu, na ktorym nie moglam byc, mama wziela go na bok i sie zapytala czy cos planuje w zwiazku wlasnie z zareczynami i jak powiedzial, ze tak to poprosila, zeby poczekal z tym chociaz do przyszlego roku bo jego brat sie w sierpniu zenil i na to poszlo duzo pieniedzy i cos tam i cos tam. Fajnie Na szczescie powiedzial jej, ze to nie znaczy, ze my zaraz slub bedziemy brac to podobno powiedziala cos w stylu: "Aha, no to dobrze"
Mnie by było przykro i wkurzyłabym się. Całe szczęście od 4 lat jestem jedynaczką z odzysku i nie muszę się już oglądać na siostrę.
Stary 2010-10-11, 06:35   #4219
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Mi zrobilo sie przykro no bo sory, ale co jego mama ma do mojego pierscionka?? w mojej rodzinie tez takie durnowate myslenie, ze mloda jestem to jeszcze mam czas to super, mam czekac do 40tki?? niedobrze mi sie czasem robi jak sobie o tym wszystkim pomysle i tym bardziej mam ochote wziac cichy, skromny slub

Małżeństwo 06.09.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-11, 07:00   #4220
czekam87
Rozeznanie

Cytat:
Mi zrobilo sie przykro no bo sory, ale co jego mama ma do mojego pierscionka?? w mojej rodzinie tez takie durnowate myslenie, ze mloda jestem to jeszcze mam czas to super, mam czekac do 40tki?? niedobrze mi sie czasem robi jak sobie o tym wszystkim pomysle i tym bardziej mam ochote wziac cichy, skromny slub
Nie przejmuj się tym i rób swoje Mnie też było przykro wiele razy (siostra starsza o 6 lat), a teraz ona nie ma żadnego wpływu na mnie. Z milutkiej, słodkiej siostrzyczki przemieniłam się dla niej w silną, niezależną kobietę. Niech siedzi sobie za granicą z zadufanym mężem. Ja mam przy sobie rodziców i tak naprawdę dopiero teraz czuję wolność i sama mogę decydować o wszystkim. Z doświadczenia wiem, że nie można ulegać we wszystkim rodzinie i trzeba dbać o swoją wartość, chociaż niekiedy jest ciężko...
Stary 2010-10-11, 07:06   #4221
aluniaaaaa
Zakorzenienie

No wlasnie, mam to samo zdanie!

Nie chcialo mi sie isc na pierwszy wyklad na 8

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-10-11, 07:15   #4222
czekam87
Rozeznanie

Cytat:
No wlasnie, mam to samo zdanie!
No jeśli inni nie potrafią zauważyć Twojej odrębności i niezależności, to trzeba ją sobie wywalczyć Ja cały czas to robię i przynajmniej nie mam już takiego poczucia "gorszości"

Cytat:
Nie chcialo mi sie isc na pierwszy wyklad na 8
Ja dzisiaj nie mam zajęć, ale mam sporo spraw do załatwienia: jedna uczelnia, druga uczelnia, poczta, spółdzielnia mieszkaniowa i pewnie jeszcze parę rzeczy po drodze.

A mój chłopak ma niedługo urodziny (23.10) Planuję zrobić jakiś torcik ze świeczkami + prezent. Ze świeczkami jeszcze nigdy nie było, tylko nie wiem, gdzie można je kupić
Stary 2010-10-11, 07:16   #4223
aluniaaaaa
Zakorzenienie

A chcesz postawic konkretna liczbe swieczek na torcie czy swieczki w ksztalcie cyferek? W pierwszym lepszym supermarkecie dostaniesz swieczki

Małżeństwo 06.09.2014

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-11, 07:21   #4224
czekam87
Rozeznanie

Cytat:
A chcesz postawic konkretna liczbe swieczek na torcie czy swieczki w ksztalcie cyferek? W pierwszym lepszym supermarkecie dostaniesz swieczki
Myślałam o tym, żeby po prostu postawić 23 świeczki.
Stary 2010-10-11, 07:23   #4225
aluniaaaaa
Zakorzenienie

No, no to leć to sklepu i kupuj A torcik jaki pyszny upieczesz?

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-10-11, 07:24   #4226
studi
Zakorzenienie

Alunia na wykłady nie poszłaś?
Kolejna piękna data szykuje nam się 11.11.2010-akurat na święto niepodległościAle nie sądzę,żeby mój miły na tą datę się zdecydował, skoro 10.10.2010 mu się nie spodobał to chyba listopad tym bardziej
Stary 2010-10-11, 07:27   #4227
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Na pierwszy tylko Na drugi juz ide nie chcialo mi sie samej jechac, a tak z kolezanka pojade i przynajmniej droga nie bedzie mi sie dluzyc

11.11.2010? Hmm... nie wiem czy bym chciala w ten dzien wole w taki, ktory bylby tylko nasz, a nie jeszcze niepodleglosci W ogole ja juz innych terminow jak grudzien nie biore pod uwage... Ostatnio rozmawialismy i zaproponowalam, zebysmy sobie przyspieszyli dawanie prezentow pod choinke na wyjazd do Krakowa - zgodzil sie Któż to wie co to może oznaczać

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-10-11, 07:43   #4228
czekam87
Rozeznanie

Cytat:
No, no to leć to sklepu i kupuj A torcik jaki pyszny upieczesz?
Nie tak szybko W Lidlu koło mnie chyba jeszcze nigdy nie widziałam świeczek. Trzeba będzie dobrze poszukać. Może gdzieś w Tarasach... A torcik? Lubię eksperymentować. Normalnie pewnie byłby biszkopt z kremem, owocami i galaretką, ale ostatnio natknęłam się w sklepie na takie ciasta w pudełku w proszku, że tylko masło i mleko trzeba dodać. Kiedyś zrobiłam taką karpatkę, teraz chcę zrobić Straciatella, ciasto czekoladowe. To tak tylko na próbę, bo zawsze sami robimy
Stary 2010-10-11, 07:47   #4229
aluniaaaaa
Zakorzenienie

Te ciasta z pudelka w gruncie rzeczy sa bardzo dobre. Kiedys robilam z babcia krem do tortu wlasnie z takiego "pudelka". Bardzo pyszny wyszedl I nadal uwielbiam oblizywac te lopatki z mikserka

Małżeństwo 06.09.2014
Stary 2010-10-11, 07:48   #4230
czekam87
Rozeznanie

Cytat:
11.11.2010?
11.11.2011 :d:d:d

Edytowane przez czekam87
Czas edycji: 2010-10-11 o 07:50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości