|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#25651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI
parę dni temu pierwszy raz zrobiłam poranną reanimację - zmoczyłam włosy ok 20cm od nasady, wgniotłam TBS cottonseed curl boost i byłam mile zaskoczona
![]() włosy wyglądają tak samo dobrze jak zaraz po myciu no i myślałam, że booster będzie skazany na stanie na półce i skiśnięcie, bo nie nadawał się dla mnie ani jako stylizator ani jako odżywka b/s za to do reanimacji nadaje się świetnie szkoda, że wcześniej nie spróbowałam reanimacji, teraz mogę spokojnie myć włosy co 2 dni i nawet na wieczór bez obaw że rano wstanę i będę wyglądała jak czarownica ![]() anwen - dla mnie booster ma jakiś dziwny zapach, średni taki ale nie przeszkadza mi to, konsystencja jest dość gęsta i myślałam że będzie osiadał w środku opakowania, ale nic takiego się nie dzieje
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." 2014 nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych Edytowane przez Paulinka675 Czas edycji: 2010-10-10 o 10:25 |
|
|
|
#25652 |
|
Raczkowanie
|
ja mam jeden problem, otóż jak umyję włosy w dzień i same wyschną to wyglądają bardzo ładnie, a po nocy mam całe pogniecione i nie są za fajne, a nie mam czasu myć głowy rano..
|
|
#25653 |
|
Zakorzenienie
|
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2010-10-10 o 13:56 |
|
|
|
#25654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a może jest jakaś dziewczyna, która ma falowane włosy i go używa i mogłaby zrobić zdjęcie i pokazać jak działa położony już na suche włosy?
|
|
#25655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niestety nie znam sie az tak dobrze, jedyne co moge powiedziec tak na pierwszy rzut to ze nie widze silikonow i polyquaterniow, sa proteiny i akurat ja lubie jak w kosmetyku sa, w sensie moje wlosy edit: sorry, to chyba silikon Hydroxypropyl Polysiloxane czy zmywalny czy nie to juz musza nasze specjalistyki okreslic
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-10 o 13:20 |
|
|
|
|
#25656 |
|
Zakorzenienie
|
ok, już to wywalam
|
#25657 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny! Mam do Was takie pytanie, bo ostatnio na allegro spotkalam : LUSH naturalny szampon w kostkach. Czy ktoras z Was wyprobowala ten szampon? Bo wiem,ze unikacie kosmetykow o zbyt zawilym skladzie chemicznym wiec myslalam,ze fajnie byloby cos takiego wyprobowac.
I mozecie mi polecic jakis inny olej do wlosow niz kokosowy?Moze wyprobowalyscie inny? Czy ktoras was kupowala cosz portalu biochemia urody? Oleje, psikadla?Warto?? Bo mam taki moment,ze chcialabym juz wyprobowac czegos innego ![]() Poza tym mam pytanie do Was o szampon Baby dream albo hipp uzywacie ich tylko do metody omo i sporadycznie,raz na jakis czas? Bo cos mi sie wkrecilo,ze z tej racji iz ma prosty sklad chemiczny moge go uzycwac za kazdym razem do mycia,ale chyba troche mnie podraznia. |
|
|
|
#25658 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie zauważyłam podrażnienia lub wysuszenia. Nie stosuję OMO, myję tymi szamponami i włosy, i skalp. wirly_curly Dziękuję za odpowiedź |
||
|
|
|
#25659 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
, jestem z grupy Perfumeryjnej )Wczoraj cichaczem przeczytałam Wasze rady i zakupiłam Isana różowa odżywka, Z apteczki babuni rozmaryn odżywka, szampon dla dzieci babydream Rossman oraz użyłam oleju ryżowego na noc. Ale od początku. Zgubiłam 16 kg wagi i rozpoczęły się moje problemy z włosami. Gubię ich niesamowitą ilość, końcówki stały się masakryczne plączące ,odżywki profesjonalne nie skutkowały. Skończyło się na tym,że trzeba było ściąć włosy o 5 cm. Podczytuje Was i przyznam szczerze,że intrygują mnie bardzo kosmetyki indyjskie oraz olejki. Proszę o radę, odnośnie kosmetyków przeciwwypadaniu włosów. Polecanego WAXA nie mogę nigdzie dostać :/ Pozdrawiam i proszę o tolerancyjność w związku z moim pierwszym pobytem u Was
|
|
#25660 |
|
Raczkowanie
|
Rybiorek i Wrily_curly dzięki za pomoc. Jednak Biowax nie jest za dobrym pomysłem w mojej sytuacji...
Postanowiłam porządnie zająć się moimi włosami. Dzisiaj umyłam włosy pierwszy i ostatni raz Babydreamem. Mokre włosy były szorstkie jak papier ścierny a jednocześnie jakieś gumowe i pokołtunione. Czy komuś też się tak zdarzyło? Inną moją bolączką jest kurczenie się włosów. Wyprostowane mają długość do zapięcia stanika, a w stanie naturalnym ledwie sięgają ramion. Już od roku moje włosy uparły się na długość do ramion. Chyba niedługo zacznę z nimi rozmawiać i przekonywać je do porostu Do tego jeszcze 3 milimetrowy jeżyk pod włosami... załamka
|
#25661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#25662 | ||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poczytaj trochę o reanimacji, możesz włosy na noc spinać w ananasa (ja do dzisiaj nie jestem pewna czy go dobrze zrozumiałam), rano jakieś psikadełko, coś do ugniecenia, trzeba próbować Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzeba zarabiać w funtach żeby w funtach kupować te cuda a miniaturek zamawiać nie będę, zakocham się i cierpieć będę (za duże skłonności do tego typu zachować Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) i będę relacjonować efekty. Naszą kręconą specjalistką od takich rzeczy jest Kropcia, nawet niedawno gdzieś (chyba w poprzednim pielęgnacyjnym wątku) pisała o tych ziołach A masz kręcone/falowane włosy czy podpatrujesz nasze metody dla dobra włosów prostych? Cytat:
![]() A pamiętam, że kiedyś stosowałam jakiś wax (chyba ten pierwszy, zagraniczny, który u nas był) i miałam mnóstwo baby hair, chyba znowu kupię (gdzie są pieniądze ;( ) i zacznę maniakalnie stosować dla tego efektu. Tyle, że ja trzymałam dłuuugo w cieple po każdym myciu. Kurczenie włosów? Na proste mam za zapięcie stanika, jak się skręcą to tracą 5 do 7 cm ale akurat na to nie narzekam bo czym krótsze w ten sposób tym lepszy skręt w końcu
|
||||||||||||
|
|
|
#25663 |
|
Raczkowanie
|
Uff, po paru wizytach w poprzednim wątku nie miałam czasu na zaglądanie na Wizaż
Już chyba tydzień myję włosy odżywką (Isana, różowa), ale wiem, że muszę kupić jeszcze jakąś treściwszą odżywkę i mam ochotę kupić jakiś olej. W czwartek wybiorę się na zakupy i postaram się wszystko zdobyć. Jak myję włosy samą odżywką i nie stosuję jakichś innych kosmetyków to czuję się jakbym je mordowała. ![]() Chyba zdecyduję się na Garnier awokado i masło karite albo na balsam Seboradin. Tylko nie mam pojęcia gdzie będę mogła kupić Seboradin
|
#25664 |
|
Rozeznanie
|
oj ja też Ci nie pomogę, a nie w aptekach? Koniecznie karm te włosy porządnie, samo mycie sprawdza się raz na jakiś czas kiedy nie ma właśnie czasu na więcej zabiegów. A co powiesz na waxa jakiegoś? Kallos mleczny? Półprodukty?
|
|
|
|
#25665 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Seboradin widziałam w sklepie zielarskim. Zapytaj też w aptece.
|
|
|
|
#25666 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Seboradin dostaniesz w aptece. Warto sprawdzić czy nie ma gdzieś na niego promocji, np. Supepharmie, a jak nie to można zamówić na doz .pl (ja tak robię) |
|
|
|
|
#25667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczę w aptece. Trochę boję się stosować oleje, bo mam przetłuszczające się włosy i boję się, że pogorszę tylko sprawę.
"If we live a life in fear I'll wait a thousand years just to see you smile again..." Pokrzywa od 13.09.10 Bez suszarki od 01.07.10 Edytowane przez Batka01 Czas edycji: 2010-10-10 o 20:06 |
|
|
|
|
#25668 |
|
Rozeznanie
|
W pigułce lub FAQ jest coś w stylu "pierwsze zamówienie z półproduktami". Generalnie to keratyna, jedwab, jakieś witaminy, olejek rozmarynowy, panthenol, masło shea, olejek jojoba... nie pamiętam co tam jeszcze było
|
|
|
|
#25669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli się będzie kończyć tak jak moje cięcie ubrań w ramach przeróbki to chyba jednak się nie odważę ![]() Ananasa nie rozumiem, już kiedyś się chciałam zaprzyjaźnić z nim Żel lniany właśnie 3 godzinki temu wyprodukowałam i jutro zobaczymy jak tam się z nim polubię. Włosów za łóżko nie dam rady dać, bo za krótkie, a poza tym chyba mam nocne ADHD - skoro pościel rozkopuję i wyciągam prześcieradło na wierzch... ![]() Za to powiem wam, że jestem zachwycona! Rano marudziłam, że mam niewiadomo co na głowie, ale poszłam pod prysznic i nałożyłam kropelkę balsamu Nivea i stał się cud. Mam loczki lepsze niż przeważnie tuż po myciu miałam Zdjęcie robione dosłownie przed chwilą, w rzeczywistości nie widać ulizania na górze, zdjęcie z lampą zrobiło swoje
|
|
#25670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chodzilo mi o nivea - ten o co do fryzjera - dziekuje za troske i zainteresowanie - jestescie kochane ![]() nie jest tak strasznie. troche spanikowalam, bo cala wizyta byla przyjemna, tylko te degazowki i lakier na koniec mnie tak zirytowaly ze sie zalamalam generalnie zamiast centymetra czy 2 mam obciete ok 5-6 (podcinala kocnowki po pol centymetra doslownie, ale jak jeden kosmyk bierze kilka razy to ja juz tego nie widze :/ co dziwne - nie ma efektu odchorowywania fryzjera przez włosy - po 2gim myciu kreca sie jak zwykle. pelna recenzje z wizyty wrzuce do watku fryzjerowego, moze nawet uda sie dzisiaj. |
|
|
|
|
#25671 |
|
Raczkowanie
|
Do końca nie wiedziałem gdzie się dodać i troszkę na udzielać więc jestem...
) i witam wszystkie/wszystkich![]() Moją historię można znaleźć na jednym z forów suche zniszczone spalone..... Ale w skrócie farbowanie "zmywalnym pallete" na czarno, zciąganie koloru po 1,5 miesiąca na własną rękę, farbowanie na kiczowaty drogeryjny brąz, fryzjerka nazwała to spraną czekoladą, nawiedzone koleżanki chciały mi zrobić pasemko na włosach w kolorze rudego/blondu i im się lekko nie udało złoto rude siano, ścięcie powrót do kręconych włosków pielęgnacja. ![]() A moje pielęgnacja jest różna: Myje włosy szamponem brzozowym farmony, ale przeczytałem mądre rady i od jakiegoś czasu się przerzuciłem na mycie włosów odżywką, wybrałem garnier awokado z czmyś tam... Odżywka po: kompres z babcinej apteczki do suchych i zniszczonych, Po spłukaniu zostawiałem je własnej woli ale efekt nie był zadowalający więc kupiłem nivea currly ale mało to dało, i zakupiłem pantine sprężyste loki i fale i efekt git. ![]() Nie mam włosów nawet pół długich jak coś. Ale niedługo wrzucę fotki w pokręconych i w prostych bo robię sobie odmianę na dzień nauczyciela ![]() Mam nadzieje że nie wywołuje za dużego zamieszania
|
#25672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli trudno Ci się przekonać do nakładania olejów na skalp, to chociaż na długość włosów nakładaj. Szkoda włosy pozbawiać takich dobroci
|
|
|
|
|
#25673 |
|
Zakorzenienie
|
Pole, Jennifer prosze oto moje Moje Thebeściaki, mam nadzieje ze cos Wam pomoze ta lista, lista najbardziej jest pomocna dla dziewczyn ktore maja dostep do zagranicznych produktow ale nie tylko, serum Set It Free ja sama kupuje teraz na amazonie
|
#25674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już sobie to zapisalam w pamięci. Kilka z nich mam i też jestem baaardzo zadowolona,więc myślę,że reszta też powinna się sprawdzić.I nie ma to jak opis realnego używania. Tym bardziej,że ja trafiłam 2 produkty z CM,z których nie bylam zadowolona,a wlaściwie moje włosy... Jeszcze raz pięknie dziękuję za włożone chęci i pracę |
|
|
|
|
#25675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeszło mi przez mysl je wyprostowac, ale stwierdziłam, ze jak coś zaczełam, to skoncze i wypowiem sie za 3miesiace albo pol roku. Eloe, pytałas mnie o tą keratynę. Mam taką psikaną z Marionu i z provita ale po tym to moje włosy wygladają za kazdym razem tragicznie, choc ta z marionu to niby do loków. Pewnie oceniam pochopnie, ale tak samo jest po ***wabiu. Istny dramat. Puch w nieskończonosc i strączki. Basia, bardzo dziękuję! Własnie kilka osób mi pisało, ze wyglądaja na niezwykle zadbane i że pewnie mnóstwo czasu nad tym spędzam. A spędzam tak umiarkowanie, ale staram sie dbac. cheveux_boucles ślicznie Ci dziękuje Twoje włoski będa się łądniej kręcic jak moje, jak tylko im zafundujesz odpowiednią pielegnację
Włosy Edytowane przez mysia m Czas edycji: 2010-10-11 o 10:00 |
|
|
|
|
#25676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
i polprodukty czekaja sobie w lodowce, ale jesli Twoje wloski wygladaja nie bardzo to albo wina nadmiaru protein albo tam sa tez jakies podejrzane skladniki, a puch na falach i lokach pojawi sie zawsze gdy jest bardzo wilgotno a wloski sa slabo zabezpieczone, nawet jak wlosy sa odzywione i nawilzone, taka nasza natura![]() Pytanie - czy caly czas uzywasz tego zestawu co w zeszlym tygodniu kiedy wyszly Ci takie piekne fale? moze to byla dobra kombinacja i na razie nie powinnas zmieniac.
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2010-10-11 o 10:04 |
||
|
|
|
#25677 |
|
Zakorzenienie
|
Nie chce sie poddawac, tylko mam wrażenie, ze moje włosy wyglądają jakos dziwacznie. Czemu częsc pasm sie całkiem prostuje? No moze nie tak całkiem jak drut, ale sa takie jakby połamane. W tych miejscach, co miałyby falowac mają takie odgięcia. Jak wezme takei pasmo i skręce na palcu i chwile potrzymam, to sie poprawia, ale za chwile znów oklapuje.
Te proteiny to nie wiem skąd. Jedwab zarzuciłąm pol roku temu jeśli nie wiecej, w moich kosmetykach niczego pt hydrolized silk nie ma. Keratyna fakt, nie jest to taka czysta elegancka, tylko juz w zestawie, ale w tym marionie nie ma nic poza keratyna i paroma nawilzaczami. Nie wiem, widocznie taki kryzys. Uzywam mniej wiecej tego samego, bo mam zestaw i lece podobnie. Dzis tak samo zrobiłam, jak wtedy, co dawałam zdjęcie. I choc się błyszcz, to mi się nie podoba. Wrzuce zdjecie, zebys było wiadomo o co chodzi. Pierwsze dwa - dobra strona i tył, ale druga strona to jakies nieporozumienie
|
#25678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś po prostu przyzwyczajona do swojego wizerunku w tamtych włosach i dlatego tak ci się wydaje że z tymi coś jest nie tam ja na początku mojej przygody z lokami czyli na początku lipca w lokach czułam się strasznie brzydko i wydawało mi się, że dziwnie się układają - teraz po 4 miesiącach zaakceptowałam te włosy i siebie w nich teraz też dużo lepiej wyglądają po nocy niż na początku - trzeba dać włosom trochę czasu a czego używasz do stylizacji?? mi się włosy odgniatały i rozprostowywały zanim zaczęłam używać żelu
|
|
#25679 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewcyzny.
witam te, ktorych nie zanm, pozdrawiam te, ktore znam ![]() strasznie dawno mnie nie bylo, ale coz- rzeczywistosc mnie pochlonela. co nie znaczy, ze cos sie stalo z wlosami ![]() wlosy rosna, kilka razy podcinalam koncowki, nadal twardo zapuszczam. co do pielegnacji - mam wzloty i upadki, jednak efektem niemal roku przyzwyczajania sie do natury swoich wlosow jest to, ze prawie zaakceptowalam ich "kreconosc" ![]() sa dni kiedy lepiej sie ukladaja i wtedy je lubie bardziej, czasem zas mam ochote wrocic do dawnego stylu - czyli na zero .nadal stosuje kulawe cg (kulawe, bo nie restrykcyjne), mam wlosy rozjasniane wiec moje wlosy potzrebuja troche tego i owego .w obecnym stanie wlosy mam bardziej falowane niz krecone - efekt intensywnego naslonecznienia i braku czasu na solidne dbanie, uzywanie suszarki i innych grzeszkow jednak wraz z nastaniem jesieni i zimy wracam pokornie - po raz kolejny jako ta cora marnotrawna i zabieram sie za wlosy.jakos w te jesienno zimowe miesiace(a zwlaszcza wieczory) wiecej jest okazji na chodzenie z workiem na glowei a za jakis czas wstawie zdjecie do dziennika pielegnacji, zeby pokazac postepy -zwlaszcza w zapuszczaniu, bo gdy sie zapuszcza z niczego to troche to jednak trwa ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
#25680 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Na tę chwilkę tylko na moment.
Informuję, że blog został zablokowany Dziękuję wszystkim osobom za wsparcie
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

trzeba zarabiać w funtach żeby w funtach kupować te cuda a miniaturek zamawiać nie będę, zakocham się i cierpieć będę (za duże skłonności do tego typu zachować 

Twoje włoski będa się łądniej kręcic jak moje, jak tylko im zafundujesz odpowiednią pielegnację