Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 856 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-10, 10:18   #25651
Paulinka675
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VI

parę dni temu pierwszy raz zrobiłam poranną reanimację - zmoczyłam włosy ok 20cm od nasady, wgniotłam TBS cottonseed curl boost i byłam mile zaskoczona

włosy wyglądają tak samo dobrze jak zaraz po myciu no i myślałam, że booster będzie skazany na stanie na półce i skiśnięcie, bo nie nadawał się dla mnie ani jako stylizator ani jako odżywka b/s za to do reanimacji nadaje się świetnie

szkoda, że wcześniej nie spróbowałam reanimacji, teraz mogę spokojnie myć włosy co 2 dni i nawet na wieczór bez obaw że rano wstanę i będę wyglądała jak czarownica

anwen - dla mnie booster ma jakiś dziwny zapach, średni taki ale nie przeszkadza mi to, konsystencja jest dość gęsta i myślałam że będzie osiadał w środku opakowania, ale nic takiego się nie dzieje

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych

Edytowane przez Paulinka675
Czas edycji: 2010-10-10 o 10:25
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 11:47   #25652
Olimpiamiko
Raczkowanie

ja mam jeden problem, otóż jak umyję włosy w dzień i same wyschną to wyglądają bardzo ładnie, a po nocy mam całe pogniecione i nie są za fajne, a nie mam czasu myć głowy rano..

wracam do naturalnego koloru od 11.2010 - cel prawie osiągnięty! już 12 cm naturalnych
Olimpiamiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 12:14   #25653
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska

Edytowane przez kathy579
Czas edycji: 2010-10-10 o 13:56
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 12:25   #25654
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Napisane przez Paulinka675 Pokaż wiadomość

anwen - dla mnie booster ma jakiś dziwny zapach, średni taki ale nie przeszkadza mi to, konsystencja jest dość gęsta i myślałam że będzie osiadał w środku opakowania, ale nic takiego się nie dzieje
dzięki chyba mimo zapachu się na niego zdecyduję

a może jest jakaś dziewczyna, która ma falowane włosy i go używa i mogłaby zrobić zdjęcie i pokazać jak działa położony już na suche włosy?

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 13:17   #25655
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kathy579 Pokaż wiadomość
Ostatnio do odświeżania loków zaczełam używac keratin mist farouka - wytrwałam bez mycia włosów od wtorku aż do soboty, a oto skład, co myślice, moim zdanie skład ok:
Rosewater, Dicetyldimonium Chloride, Cocodimonium Hydroxypropyl Silk Amino Acids, Acetamine MEA (and) Lactamide MEA
Hydrolyzed Wheat Protein, Hydroxypropyl Polysiloxane, Lauryl Pyrrolidone, Panthenol, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone, Nettle, Chamomile Extract, Algae, Aloe Vera, Lavender Extract, Rosemary Extract, Parfum, Yellow 5, Red 33, Zinc Oxide, Titanium Oxide, Titanium Dioxide, Mica, Boron Nitride Powder.

dodam że końcówki były bardzo nawilżone.
kathy579 wstawiaj sklady tutaj, to jest nasz specjalny skladzik do analiz dla kreconowlosych

ja niestety nie znam sie az tak dobrze, jedyne co moge powiedziec tak na pierwszy rzut to ze nie widze silikonow i polyquaterniow, sa proteiny i akurat ja lubie jak w kosmetyku sa, w sensie moje wlosy

edit: sorry, to chyba silikon Hydroxypropyl Polysiloxane czy zmywalny czy nie to juz musza nasze specjalistyki okreslic
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-10-10 o 13:20
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 13:56   #25656
kathy579
Zakorzenienie

GG do kathy579

ok, już to wywalam

...and I will wear him
In my heart's core, ay, in my heart of heart
As i do thee...

Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska
kathy579 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 14:42   #25657
pseudofeministka
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny! Mam do Was takie pytanie, bo ostatnio na allegro spotkalam : LUSH naturalny szampon w kostkach. Czy ktoras z Was wyprobowala ten szampon? Bo wiem,ze unikacie kosmetykow o zbyt zawilym skladzie chemicznym wiec myslalam,ze fajnie byloby cos takiego wyprobowac.

I mozecie mi polecic jakis inny olej do wlosow niz kokosowy?Moze wyprobowalyscie inny? Czy ktoras was kupowala cosz portalu biochemia urody? Oleje, psikadla?Warto??

Bo mam taki moment,ze chcialabym juz wyprobowac czegos innego

Poza tym mam pytanie do Was o szampon Baby dream albo hipp uzywacie ich tylko do metody omo i sporadycznie,raz na jakis czas? Bo cos mi sie wkrecilo,ze z tej racji iz ma prosty sklad chemiczny moge go uzycwac za kazdym razem do mycia,ale chyba troche mnie podraznia.
pseudofeministka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 15:46   #25658
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
I mozecie mi polecic jakis inny olej do wlosow niz kokosowy?Moze wyprobowalyscie inny?
Oprócz kokosowego lubię też olej ze słodkich migdałów migdałowego (można go dostać taniej w aptece niż w sklepach z półproduktami) i naftę kosmetyczną.

Cytat:
Poza tym mam pytanie do Was o szampon Baby dream albo hipp uzywacie ich tylko do metody omo i sporadycznie,raz na jakis czas? Bo cos mi sie wkrecilo,ze z tej racji iz ma prosty sklad chemiczny moge go uzycwac za kazdym razem do mycia,ale chyba troche mnie podraznia.
Ostatnio dość często używam tych szamponów, średnio co 2-3 dni.
Nie zauważyłam podrażnienia lub wysuszenia. Nie stosuję OMO, myję tymi szamponami i włosy, i skalp.

wirly_curly Dziękuję za odpowiedź

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 17:06   #25659
neonka28
Zakorzenienie

Cześć , jestem z grupy Perfumeryjnej )

Wczoraj cichaczem przeczytałam Wasze rady i zakupiłam Isana różowa odżywka, Z apteczki babuni rozmaryn odżywka, szampon dla dzieci babydream Rossman oraz użyłam oleju ryżowego na noc.
Ale od początku.
Zgubiłam 16 kg wagi i rozpoczęły się moje problemy z włosami.
Gubię ich niesamowitą ilość, końcówki stały się masakryczne plączące ,odżywki profesjonalne nie skutkowały.
Skończyło się na tym,że trzeba było ściąć włosy o 5 cm.
Podczytuje Was i przyznam szczerze,że intrygują mnie bardzo kosmetyki indyjskie oraz olejki.
Proszę o radę, odnośnie kosmetyków przeciwwypadaniu włosów.
Polecanego WAXA nie mogę nigdzie dostać :/

Pozdrawiam i proszę o tolerancyjność w związku z moim pierwszym pobytem u Was
Stary 2010-10-10, 17:21   #25660
Lil Bon Bon
Raczkowanie

GG do Lil Bon Bon

Rybiorek i Wrily_curly dzięki za pomoc. Jednak Biowax nie jest za dobrym pomysłem w mojej sytuacji...
Postanowiłam porządnie zająć się moimi włosami.
Dzisiaj umyłam włosy pierwszy i ostatni raz Babydreamem. Mokre włosy były szorstkie jak papier ścierny a jednocześnie jakieś gumowe i pokołtunione. Czy komuś też się tak zdarzyło?
Inną moją bolączką jest kurczenie się włosów. Wyprostowane mają długość do zapięcia stanika, a w stanie naturalnym ledwie sięgają ramion. Już od roku moje włosy uparły się na długość do ramion. Chyba niedługo zacznę z nimi rozmawiać i przekonywać je do porostu Do tego jeszcze 3 milimetrowy jeżyk pod włosami... załamka
Stary 2010-10-10, 17:28   #25661
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lil Bon Bon Pokaż wiadomość
Rybiorek i Wrily_curly dzięki za pomoc. Jednak Biowax nie jest za dobrym pomysłem w mojej sytuacji...
Dzisiaj umyłam włosy pierwszy i ostatni raz Babydreamem. Mokre włosy były szorstkie jak papier ścierny a jednocześnie jakieś gumowe i pokołtunione. Czy komuś też się tak zdarzyło?
Inną moją bolączką jest kurczenie się włosów. Wyprostowane mają długość do zapięcia stanika, a w stanie naturalnym ledwie sięgają ramion. Już od roku moje włosy uparły się na długość do ramion. Chyba niedługo zacznę z nimi rozmawiać i przekonywać je do porostu Do tego jeszcze 3 milimetrowy jeżyk pod włosami... załamka
babydream jest po prostu bez silikonow i temu taki efekt
Stary 2010-10-10, 18:37   #25662
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez urojona Pokaż wiadomość
No właśnie już chyba nie ma nic zniszczonego, bynajmniej nie czuć ani nie widać. Ale zdaję sobie sprawę, że pewnie przydałoby się czasem ściąć końcówki mimo braku widocznych szkód... Dyfuzor może i jest dobry, ale nie w takiej ilości jaką mi fundowały wszystkie fryzjerki! Mimo moich próśb zawsze było to suszenie do końca i pianki + dyfuzor sprawiały, że czułam się jak baran z sianem. I także, wracam i głowa pod kran

Powiem wam, że kocham te wasze metody pielęgnacji jeszcze bardziej Wstałam rano i co? Nawet mam jeszcze trochę loczków i objętości Normalnie o poranku to miałam przyklapnięte, sianowate pasma. A teraz sianko jest ale jakby.. mniejsze
Sama możesz podcinać końcówki

Poczytaj trochę o reanimacji, możesz włosy na noc spinać w ananasa (ja do dzisiaj nie jestem pewna czy go dobrze zrozumiałam), rano jakieś psikadełko, coś do ugniecenia, trzeba próbować ja wieczorem myjąc nakładam dużo żelu lnianego (zaprzyjaźnij się z nim, jest o nim wątek na tym forum), rano tylko odgniatam i jest ok, ale też śpię z włosami za łóżku lub ułożone za poduszką i nie kręcę się.

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
ja biore troche maselka z pudelka i rozieram miedzy dlonmi, jak sie rozpusci to nakladam na dlugosc, raz przeciagam po wlosach, raz ugniatanim jakbym zel nakladala, i tak pare razy siegam do pudelka, bezposrednio po nalozeniu to nawet nie wyglada zle za to rano jak wstane to mam sliczne, tluste strakii moge zmyc i szamponem (z/bez sls) i odzywka, wiec nie mam ustalonego dnia kiedy nakladam
moje coś się nie chciało rozpuszczać w dłoniach, tak samo nakładałam jak Ty, i kokosa również.

Cytat:
chyba wiekszosc z nas tak robi, mnie fryzura zaczyna sie psuc w kasztalcie ale jak pomysle o fryzjerze to mnie mrozi, mysle o zaanagazowaniu meza do ciecia na sucho, moj maz ma jedna przewage, jak poprosze zeby obcial w jakis sposob to dokladnie to zrobi, od lat podcinal mi wlosy i zawsze zgodnie z moim zyczeniem, tyle ze teraz sobie pocieniowalam i mam dylemat, wczesniej byly proste i maz albo cial prosto albo czasami prosilam zeby tyl krotszy a boki dluzsze
powiedz, gdzieś Ty takiego męża znalazła, też sobie takiego wezmę

Cytat:
hm, chyba przede wszystkim na odzywczosc, dla mnie silikon to jako dodatek ktory robi rasowanie lokow

Cytat:
no to musze sie zaopatrzyc w ten olejek, zapach ma sliczny, to moje maselko dalam paru osobom do powachania i za kazdym razem byl zachwyt, do tego zakup usprawiedliwiony skoro ma wlasciwosci wzmacniajace i dziala na porost
j uwielbiam rozmaryn i inne zioła i przyprawy, dzisiaj wrzucę tego olejku do odżywki

Cytat:
moge juz nie dawac linkow jesli tym sposobem Twoje zdrowie psychiczne mialoby pozostac nienaruszone
moje zdrowie psychiczne to i tak cierpi każdego dnia na różne sposoby, poza tym, na british curls czy czymś takim popatrzyłam na ceny i czuję się wyleczona trzeba zarabiać w funtach żeby w funtach kupować te cuda a miniaturek zamawiać nie będę, zakocham się i cierpieć będę (za duże skłonności do tego typu zachować )

Cytat:
zalezy jakie, ja czasami robie mieszanki i nie zauwazylam zeby cos sie gryzlo, mam keratyne, panthenol w wodzie i w glikolu oraz jakas mieszanke wzmacniajaca (z ekstraktem z kawy), oprocz tego standardowo miod, olej kokosowy, oliwa z oliwek, ja akurat czesto mam kosmetyki z olbrzymia iloscia skladnikow i moje wlosy reaguja swietnie, za kazdym razem jak w analizach nasze dziewczyny napisza ze kosmetyk przeladowany - u mnie rewelacyjny efekt, odzywka ds z miss jessie's - kosmetolog1 napisala ze fajna ale przeladowana, teraz jedna z moich ulubionych
no ja też wszystko wlewam do tych ciap w twórczym szale i nigdy mi nie zaszkodziło (raz, niedawno, po farbowaniu połączenie parafiny z lorysa i oleju, jak Eloe przypuszcza, zrobiło coś dziwnego, ale to jakiś wyjątkowy przypadek. I takie przeładowane twory mi służą raczej ale to pewnie przez to, że nie mam porowatych kłaków (na chłopski rozum )

Cytat:
Napisane przez pseudofeministka Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Mam do Was takie pytanie, bo ostatnio na allegro spotkalam : LUSH naturalny szampon w kostkach. Czy ktoras z Was wyprobowala ten szampon? Bo wiem,ze unikacie kosmetykow o zbyt zawilym skladzie chemicznym wiec myslalam,ze fajnie byloby cos takiego wyprobowac.
nie widziałam czegoś takiego ale obawiam się, że jest to coś w stylu mydła do włosów i ma złe pH, ktoś o tym gdzieś pisał, zerknij do podwieszonych wątków, na bank widziałam o mydłach coś.

Cytat:
I mozecie mi polecic jakis inny olej do wlosow niz kokosowy?Moze wyprobowalyscie inny? Czy ktoras was kupowala cosz portalu biochemia urody? Oleje, psikadla?Warto??
Masło shea, olej ze słodkich migdałów, jojoba, oliwa z oliwek. U mnie shea gumowo się zmywała, migdałów nie próbowałam, jojoby chyba też a jeśli to dawno temu, oliwa z oliwek ciężka do zmycia. Kokosek dla mnie rządzi

Cytat:
ja mam z tego typu szamponów sanosan malinowy dla dzieci i rainforest do suchych z TBS, one są dla mnie bardzo miłe, czasami myję całe włosy nimi (OMO nie stosuję, albo szamponem myję albo odżywką), BD robił mi z włosów masakrę, zarówno szampon jak i płyn do kąpieli.

Cytat:
Napisane przez neonka28 Pokaż wiadomość
[/B]Wczoraj cichaczem przeczytałam Wasze rady i zakupiłam Isana różowa odżywka, Z apteczki babuni rozmaryn odżywka, szampon dla dzieci babydream Rossman oraz użyłam oleju ryżowego na noc.
Ale od początku.
Zgubiłam 16 kg wagi i rozpoczęły się moje problemy z włosami.
Gubię ich niesamowitą ilość, końcówki stały się masakryczne plączące ,odżywki profesjonalne nie skutkowały.
Skończyło się na tym,że trzeba było ściąć włosy o 5 cm.
Podczytuje Was i przyznam szczerze,że intrygują mnie bardzo kosmetyki indyjskie oraz olejki.
nie masz czegoś z hormonami? Lepiej to sprawdzić zawsze może po prostu zmieniasz owłosienie. Rób wcierki, woda brzozowa, jantar, amla, olejek rozmarynowy, rycynowy, wewnętrznie różne witaminki, aminokwasy, herbatki z pokrzywy i skrzypu, picie drożdży (ale zabijaj!) - wiele sposobów jest osobiście polecam Ci te herbatki i drożdże, ja ciągle zapominam o wcierkach więc to nie dla mnie, z indyjskich olejków lepiej unikać tych na parafinie, ja mam taki z Dabur z amlą i go nie lubię zbyt, może jutro przyjdzie do mnie amla w proszku z mazideł (wzięłam trochę więcej niż potrzeba do farbowania ) i będę relacjonować efekty. Naszą kręconą specjalistką od takich rzeczy jest Kropcia, nawet niedawno gdzieś (chyba w poprzednim pielęgnacyjnym wątku) pisała o tych ziołach
A masz kręcone/falowane włosy czy podpatrujesz nasze metody dla dobra włosów prostych?

Cytat:
Napisane przez Lil Bon Bon Pokaż wiadomość
ja, ja nie lubię BD, spróbuj sanosanu (w rossmanie powinien być) albo z TBS szampon do włosów suchych (był analizowany) też nie ma sls ale ma jakieś pq
A pamiętam, że kiedyś stosowałam jakiś wax (chyba ten pierwszy, zagraniczny, który u nas był) i miałam mnóstwo baby hair, chyba znowu kupię (gdzie są pieniądze ;( ) i zacznę maniakalnie stosować dla tego efektu. Tyle, że ja trzymałam dłuuugo w cieple po każdym myciu.
Kurczenie włosów? Na proste mam za zapięcie stanika, jak się skręcą to tracą 5 do 7 cm ale akurat na to nie narzekam bo czym krótsze w ten sposób tym lepszy skręt w końcu
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 19:47   #25663
Batka01
Raczkowanie

Uff, po paru wizytach w poprzednim wątku nie miałam czasu na zaglądanie na Wizaż
Już chyba tydzień myję włosy odżywką (Isana, różowa), ale wiem, że muszę kupić jeszcze jakąś treściwszą odżywkę i mam ochotę kupić jakiś olej. W czwartek wybiorę się na zakupy i postaram się wszystko zdobyć. Jak myję włosy samą odżywką i nie stosuję jakichś innych kosmetyków to czuję się jakbym je mordowała.
Chyba zdecyduję się na Garnier awokado i masło karite albo na balsam Seboradin. Tylko nie mam pojęcia gdzie będę mogła kupić Seboradin

Pokrzywa od 13.09.10

Bez suszarki od 01.07.10
Batka01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 19:55   #25664
wrily_curly
Rozeznanie

oj ja też Ci nie pomogę, a nie w aptekach? Koniecznie karm te włosy porządnie, samo mycie sprawdza się raz na jakiś czas kiedy nie ma właśnie czasu na więcej zabiegów. A co powiesz na waxa jakiegoś? Kallos mleczny? Półprodukty?
Stary 2010-10-10, 19:56   #25665
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Seboradin widziałam w sklepie zielarskim. Zapytaj też w aptece.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 20:00   #25666
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Batka01 Pokaż wiadomość
Chyba zdecyduję się na Garnier awokado i masło karite albo na balsam Seboradin. Tylko nie mam pojęcia gdzie będę mogła kupić Seboradin
Garnier jest bardzo ok
Seboradin dostaniesz w aptece. Warto sprawdzić czy nie ma gdzieś na niego promocji, np. Supepharmie, a jak nie to można zamówić na doz .pl (ja tak robię)

Stary 2010-10-10, 20:01   #25667
Batka01
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
oj ja też Ci nie pomogę, a nie w aptekach? Koniecznie karm te włosy porządnie, samo mycie sprawdza się raz na jakiś czas kiedy nie ma właśnie czasu na więcej zabiegów. A co powiesz na waxa jakiegoś? Kallos mleczny? Półprodukty?
Jak nie znajdę Seboradin to popatrzę w Rossmanie co mają ciekawego. A co z tymi półproduktami? Jakie np.? Jeszcze nieobeznana w temacie jestem...

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Garnier jest bardzo ok
Seboradin dostaniesz w aptece. Warto sprawdzić czy nie ma gdzieś na niego promocji, np. Supepharmie, a jak nie to można zamówić na doz .pl (ja tak robię)
Zobaczę w aptece. Trochę boję się stosować oleje, bo mam przetłuszczające się włosy i boję się, że pogorszę tylko sprawę.

Pokrzywa od 13.09.10

Bez suszarki od 01.07.10

Edytowane przez Batka01
Czas edycji: 2010-10-10 o 20:06
Batka01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 20:07   #25668
wrily_curly
Rozeznanie

W pigułce lub FAQ jest coś w stylu "pierwsze zamówienie z półproduktami". Generalnie to keratyna, jedwab, jakieś witaminy, olejek rozmarynowy, panthenol, masło shea, olejek jojoba... nie pamiętam co tam jeszcze było
Stary 2010-10-10, 20:32   #25669
urojona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
Sama możesz podcinać końcówki

Poczytaj trochę o reanimacji, możesz włosy na noc spinać w ananasa (ja do dzisiaj nie jestem pewna czy go dobrze zrozumiałam), rano jakieś psikadełko, coś do ugniecenia, trzeba próbować ja wieczorem myjąc nakładam dużo żelu lnianego (zaprzyjaźnij się z nim, jest o nim wątek na tym forum), rano tylko odgniatam i jest ok, ale też śpię z włosami za łóżku lub ułożone za poduszką i nie kręcę się.
No właśnie wiem, że mogę sama podcinać ale nie wiem jak i czy to aby na pewno dobry pomysł Jeśli się będzie kończyć tak jak moje cięcie ubrań w ramach przeróbki to chyba jednak się nie odważę

Ananasa nie rozumiem, już kiedyś się chciałam zaprzyjaźnić z nim Żel lniany właśnie 3 godzinki temu wyprodukowałam i jutro zobaczymy jak tam się z nim polubię. Włosów za łóżko nie dam rady dać, bo za krótkie, a poza tym chyba mam nocne ADHD - skoro pościel rozkopuję i wyciągam prześcieradło na wierzch...

Za to powiem wam, że jestem zachwycona! Rano marudziłam, że mam niewiadomo co na głowie, ale poszłam pod prysznic i nałożyłam kropelkę balsamu Nivea i stał się cud. Mam loczki lepsze niż przeważnie tuż po myciu miałam Zdjęcie robione dosłownie przed chwilą, w rzeczywistości nie widać ulizania na górze, zdjęcie z lampą zrobiło swoje
Stary 2010-10-10, 21:09   #25670
anka.d
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez urojona Pokaż wiadomość
S
A jaki to spray, mogłabyś podać nazwę a najlepiej miejsce dostępności?
no tak - napisalam wszystko oprocz nazwy
chodzilo mi o nivea - ten o

co do fryzjera - dziekuje za troske i zainteresowanie - jestescie kochane
nie jest tak strasznie. troche spanikowalam, bo cala wizyta byla przyjemna, tylko te degazowki i lakier na koniec mnie tak zirytowaly ze sie zalamalam
generalnie zamiast centymetra czy 2 mam obciete ok 5-6 (podcinala kocnowki po pol centymetra doslownie, ale jak jeden kosmyk bierze kilka razy to ja juz tego nie widze :/
co dziwne - nie ma efektu odchorowywania fryzjera przez włosy - po 2gim myciu kreca sie jak zwykle.

pelna recenzje z wizyty wrzuce do watku fryzjerowego, moze nawet uda sie dzisiaj.
anka.d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 21:09   #25671
Gagz
Raczkowanie

Do końca nie wiedziałem gdzie się dodać i troszkę na udzielać więc jestem...) i witam wszystkie/wszystkich

Moją historię można znaleźć na jednym z forów suche zniszczone spalone.....

Ale w skrócie farbowanie "zmywalnym pallete" na czarno, zciąganie koloru po 1,5 miesiąca na własną rękę, farbowanie na kiczowaty drogeryjny brąz, fryzjerka nazwała to spraną czekoladą, nawiedzone koleżanki chciały mi zrobić pasemko na włosach w kolorze rudego/blondu i im się lekko nie udało złoto rude siano, ścięcie powrót do kręconych włosków pielęgnacja.

A moje pielęgnacja jest różna:

Myje włosy szamponem brzozowym farmony, ale przeczytałem mądre rady i od jakiegoś czasu się przerzuciłem na mycie włosów odżywką, wybrałem garnier awokado z czmyś tam...

Odżywka po: kompres z babcinej apteczki do suchych i zniszczonych,

Po spłukaniu zostawiałem je własnej woli ale efekt nie był zadowalający więc kupiłem nivea currly ale mało to dało, i zakupiłem pantine sprężyste loki i fale i efekt git.

Nie mam włosów nawet pół długich jak coś.
Ale niedługo wrzucę fotki w pokręconych i w prostych bo robię sobie odmianę na dzień nauczyciela

Mam nadzieje że nie wywołuje za dużego zamieszania

http://www.youtube.com/user/TheThreeNotes?feature=mhee

Bez prostownicy od:
18.09.2010!!
Gagz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-10, 21:19   #25672
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Batka01 Pokaż wiadomość
Trochę boję się stosować oleje, bo mam przetłuszczające się włosy i boję się, że pogorszę tylko sprawę.
Mi oleje pomagają na przetłuszczający się skalp. Warto spróbować

Jeśli trudno Ci się przekonać do nakładania olejów na skalp, to chociaż na długość włosów nakładaj. Szkoda włosy pozbawiać takich dobroci

Stary 2010-10-10, 21:48   #25673
Rybiorek
Zakorzenienie

Pole, Jennifer prosze oto moje Moje Thebeściaki, mam nadzieje ze cos Wam pomoze ta lista, lista najbardziej jest pomocna dla dziewczyn ktore maja dostep do zagranicznych produktow ale nie tylko, serum Set It Free ja sama kupuje teraz na amazonie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-10-11, 09:40   #25674
polelavendove
Wtajemniczenie

Cytat:
Pole, Jennifer prosze oto moje Moje Thebeściaki, mam nadzieje ze cos Wam pomoze ta lista, lista najbardziej jest pomocna dla dziewczyn ktore maja dostep do zagranicznych produktow ale nie tylko, serum Set It Free ja sama kupuje teraz na amazonie
Rybiorku dziękuję Ci niezmiernie
Już sobie to zapisalam w pamięci.
Kilka z nich mam i też jestem baaardzo zadowolona,więc myślę,że reszta też powinna się sprawdzić.I nie ma to jak opis realnego używania.
Tym bardziej,że ja trafiłam 2 produkty z CM,z których nie bylam zadowolona,a wlaściwie moje włosy...

Jeszcze raz pięknie dziękuję za włożone chęci i pracę
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 09:52   #25675
mysia m
Zakorzenienie

Cytat:
brawo za odwage

szczerze i z reka na sercu - potrzebujesz nawilzenia i odzywienia dla wloskow, i wcale nie uwazam ze tylko silikony zapewnia Ci ladny wyglad, zajrzyj do Dziennik regeneracji naturalnych loków i fal, zdziwisz sie, jak ja moge cos doradzic na juz to zel lniany - jako maske 2 x tygodniowo najlepiej na noc plus jako stylizator

poczytaj nas dokladnie, naprawde moglabys miec prawdziwe cudo na glowie, potencjal masz

mysia m widzialam wpis w codzienniku - to normalne co sie dzieje, Twoje wloski sie przestawiaja, tylko mi sie nie poddawaj, ja do tej pory mam lepszy skret po lewej strone, taki ciasniejszy niz po prawej, mam przedzialek po lewej i po tej stronie niby mniej wlosow ale przez ten skret to czasami nawet lewa strona wyglada jakby bylo wiecej wloskow
no niestety jestem trochę zmartwiona, bo strasznie się prostują, nie chcą współpracowac i zaczynam sobie myślec, ze ja sobie te fale wymyśliłam, ze na siłe je wyrobiłam, ze ich wcale nie ma. W ogole zaczęły się puszyc, a dzis to zamiast takich fajnych średniej grubodci fal mam jakies makaroniki

przeszło mi przez mysl je wyprostowac, ale stwierdziłam, ze jak coś zaczełam, to skoncze i wypowiem sie za 3miesiace albo pol roku.

Eloe, pytałas mnie o tą keratynę. Mam taką psikaną z Marionu i z provita ale po tym to moje włosy wygladają za kazdym razem tragicznie, choc ta z marionu to niby do loków. Pewnie oceniam pochopnie, ale tak samo jest po ***wabiu. Istny dramat. Puch w nieskończonosc i strączki.

Basia, bardzo dziękuję! Własnie kilka osób mi pisało, ze wyglądaja na niezwykle zadbane i że pewnie mnóstwo czasu nad tym spędzam. A spędzam tak umiarkowanie, ale staram sie dbac.

cheveux_boucles ślicznie Ci dziękuje Twoje włoski będa się łądniej kręcic jak moje, jak tylko im zafundujesz odpowiednią pielegnację Fajna długosc, ciekawy kolor i połysk.

Edytowane przez mysia m
Czas edycji: 2010-10-11 o 10:00
mysia m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:02   #25676
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
Rybiorku dziękuję Ci niezmiernie
Już sobie to zapisalam w pamięci.
Kilka z nich mam i też jestem baaardzo zadowolona,więc myślę,że reszta też powinna się sprawdzić.I nie ma to jak opis realnego używania.
Tym bardziej,że ja trafiłam 2 produkty z CM,z których nie bylam zadowolona,a wlaściwie moje włosy...

Jeszcze raz pięknie dziękuję za włożone chęci i pracę
fajnie ze cosik moglam pomoc, z tym probowaniem to jest koszmar, jesli chodzi o CM to nie bralam maluchow bo z przesylka nie jest az tak prosto jak z BC a pomyslalam ze jak trafie to znow zamawiac...., z Jelly ze Spiral Solution jestem zadowolona bardzo ale z Devy to tylko jeden produkt okazal sie fajny (wlasciwie to genialny), na razie nic wiecej nie pomoge bo jestem mega zadolowolna z wlosow i chwilowo nie bedzie nowych eksperymentow produktowych, no poza stylizatorami Miss Jessie's pod koniec pazdziernika, jak wyprobuje to uzupelnie ten post

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
no niestety jestem trochę zmartwiona, bo strasznie się prostują, nie chcą współpracowac i zaczynam sobie myślec, ze ja sobie te fale wymyśliłam, ze na siłe je wyrobiłam, ze ich wcale nie ma. W ogole zaczęły się puszyc, a dzis to zamiast takich fajnych średniej grubodci fal mam jakies makaroniki

przeszło mi przez mysl je wyprostowac, ale stwierdziłam, ze jak coś zaczełam, to skoncze i wypowiem sie za 3miesiace albo pol roku.

Eloe, pytałas mnie o tą keratynę. Mam taką psikaną z Marionu i z provita ale po tym to moje włosy wygladają za kazdym razem tragicznie, choc ta z marionu to niby do loków. Pewnie oceniam pochopnie, ale tak samo jest po ***wabiu. Istny dramat. Puch w nieskończonosc i strączki.
Mysia ani sie waz poddawac!!!!!!, kazde krecone wlosy po zmianie diety maja kryzys (wiekszosc z nas to przechodzila), co do keratyny to rozumiem ze masz jakies gotowce gdzie sa i inne rzeczy, Eloe pewnie pytala o czysta keratyne, znaczy hydrolizowana - polprodukt, ja mam taka (dzieki Eloe) i dodaje do masek, a w zasadzie dodawalam bo chwilowo mam skret jak z reklamy i polprodukty czekaja sobie w lodowce, ale jesli Twoje wloski wygladaja nie bardzo to albo wina nadmiaru protein albo tam sa tez jakies podejrzane skladniki, a puch na falach i lokach pojawi sie zawsze gdy jest bardzo wilgotno a wloski sa slabo zabezpieczone, nawet jak wlosy sa odzywione i nawilzone, taka nasza natura

Pytanie - czy caly czas uzywasz tego zestawu co w zeszlym tygodniu kiedy wyszly Ci takie piekne fale? moze to byla dobra kombinacja i na razie nie powinnas zmieniac.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-10-11 o 10:04
Stary 2010-10-11, 10:56   #25677
mysia m
Zakorzenienie

Nie chce sie poddawac, tylko mam wrażenie, ze moje włosy wyglądają jakos dziwacznie. Czemu częsc pasm sie całkiem prostuje? No moze nie tak całkiem jak drut, ale sa takie jakby połamane. W tych miejscach, co miałyby falowac mają takie odgięcia. Jak wezme takei pasmo i skręce na palcu i chwile potrzymam, to sie poprawia, ale za chwile znów oklapuje.

Te proteiny to nie wiem skąd. Jedwab zarzuciłąm pol roku temu jeśli nie wiecej, w moich kosmetykach niczego pt hydrolized silk nie ma. Keratyna fakt, nie jest to taka czysta elegancka, tylko juz w zestawie, ale w tym marionie nie ma nic poza keratyna i paroma nawilzaczami.

Nie wiem, widocznie taki kryzys. Uzywam mniej wiecej tego samego, bo mam zestaw i lece podobnie. Dzis tak samo zrobiłam, jak wtedy, co dawałam zdjęcie. I choc się błyszcz, to mi się nie podoba. Wrzuce zdjecie, zebys było wiadomo o co chodzi. Pierwsze dwa - dobra strona i tył, ale druga strona to jakies nieporozumienie
Stary 2010-10-11, 11:13   #25678
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia m Pokaż wiadomość
Nie chce sie poddawac, tylko mam wrażenie, ze moje włosy wyglądają jakos dziwacznie. Czemu częsc pasm sie całkiem prostuje? No moze nie tak całkiem jak drut, ale sa takie jakby połamane. W tych miejscach, co miałyby falowac mają takie odgięcia. Jak wezme takei pasmo i skręce na palcu i chwile potrzymam, to sie poprawia, ale za chwile znów oklapuje.

Te proteiny to nie wiem skąd. Jedwab zarzuciłąm pol roku temu jeśli nie wiecej, w moich kosmetykach niczego pt hydrolized silk nie ma. Keratyna fakt, nie jest to taka czysta elegancka, tylko juz w zestawie, ale w tym marionie nie ma nic poza keratyna i paroma nawilzaczami.

Nie wiem, widocznie taki kryzys. Uzywam mniej wiecej tego samego, bo mam zestaw i lece podobnie. Dzis tak samo zrobiłam, jak wtedy, co dawałam zdjęcie. I choc się błyszcz, to mi się nie podoba. Wrzuce zdjecie, zebys było wiadomo o co chodzi. Pierwsze dwa - dobra strona i tył, ale druga strona to jakies nieporozumienie

jesteś po prostu przyzwyczajona do swojego wizerunku w tamtych włosach i dlatego tak ci się wydaje że z tymi coś jest nie tam

ja na początku mojej przygody z lokami czyli na początku lipca w lokach czułam się strasznie brzydko i wydawało mi się, że dziwnie się układają - teraz po 4 miesiącach zaakceptowałam te włosy i siebie w nich

teraz też dużo lepiej wyglądają po nocy niż na początku - trzeba dać włosom trochę czasu

a czego używasz do stylizacji?? mi się włosy odgniatały i rozprostowywały zanim zaczęłam używać żelu

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:28   #25679
laudik
Zakorzenienie

czesc dziewcyzny.
witam te, ktorych nie zanm, pozdrawiam te, ktore znam

strasznie dawno mnie nie bylo, ale coz- rzeczywistosc mnie pochlonela.
co nie znaczy, ze cos sie stalo z wlosami

wlosy rosna, kilka razy podcinalam koncowki, nadal twardo zapuszczam.
co do pielegnacji - mam wzloty i upadki, jednak efektem niemal roku przyzwyczajania sie do natury swoich wlosow jest to, ze prawie zaakceptowalam ich "kreconosc"
sa dni kiedy lepiej sie ukladaja i wtedy je lubie bardziej, czasem zas mam ochote wrocic do dawnego stylu - czyli na zero.
nadal stosuje kulawe cg (kulawe, bo nie restrykcyjne), mam wlosy rozjasniane wiec moje wlosy potzrebuja troche tego i owego.
w obecnym stanie wlosy mam bardziej falowane niz krecone - efekt intensywnego naslonecznienia i braku czasu na solidne dbanie, uzywanie suszarki i innych grzeszkow

jednak wraz z nastaniem jesieni i zimy wracam pokornie - po raz kolejny jako ta cora marnotrawna i zabieram sie za wlosy.
jakos w te jesienno zimowe miesiace(a zwlaszcza wieczory) wiecej jest okazji na chodzenie z workiem na glowei(przykrywaj ac oleje czy maski).

a za jakis czas wstawie zdjecie do dziennika pielegnacji, zeby pokazac postepy -zwlaszcza w zapuszczaniu, bo gdy sie zapuszcza z niczego to troche to jednak trwa

pozdrawiam

laudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:43   #25680
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Na tę chwilkę tylko na moment.

Informuję, że blog został zablokowany

Dziękuję wszystkim osobom za wsparcie

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości