Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień2010,cz6 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-11, 09:51   #1111
79 Marta
Wtajemniczenie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Gratuluje, a Ja mam jutro obrone MGR i mam mega stresa...
w sumie to formalność, ale stres jest zawsze. A gdzie studiujesz?
Stary 2010-10-11, 09:52   #1112
_paulinka2
Wtajemniczenie

Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20

Cytat:

dasz radę

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:01   #1113
mimiskierka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
MIMI rozumiem teraz... hehe dzieki za wyjasnienie fajowo ze wspolnie bedziecie miec w tym samym roku dzieluszki
a co powiedzieli ci u diabetologa?
na wizycie u diabetologa dr mi zmierzył cisnienie, zwazył, zrobił ogólny wywiad o miom stanie zdrowia i zalecił dietę dla cukrzyków, potem przekazał mnie innej pani, która zrobiła krótki wykład na temat jak mam się odżywiać, dała listę produktów zalecanych i zakazanych, oraz darmowy glukometr z paskami, żebym mierzyła cukier na czczo oraz godzinę po głównych posiłkach. Ogólnie cukry ma teraz dobre, rozwalają mi się totatlnie gdy mam te ataki kolki żółciowej. Powiedzieli jak będe miała często przekraczaną normę cukru 1 godz. po posiłku (90-130) to wtedy będzie zastrzyk z insuliny. Ah i wizyty kontrolne co 2 tygodnie, codziennie mam też zapisywać w takiej książeczce pomiary cukru

mimiskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:09   #1114
mallinka
Zadomowienie

Hej Dziewczynki w końcu wrociłam i mogę Was nadrobić

Wiadomość De mnie zmroziła, dobrze że już sytuacja opanowana i trzymam mocno kciuki żeby szybko się wszystko wyjaśniło i żeby Dzidziuś jak najdłużej wytrzymał w brzuszku i jednocześnie jestem pełna podziwu że zachowałaś zimną krew w tej sytuacji klask i:

Weronisia bardzo ładnie wyglądasz i Pascalek również, w ogóle nie widać że to wcześniaczek mam nadzieję że juz wkrótce wyjdziecie do domu

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość

mallinka
a jak u Ciebie było? jak wytrzymałaś ?
dziękuję że pytasz w sumie nie było najgorzej tylko bardzo mi ból pleców doskwierał większość zajęć mam w wielkich aulach gdzie są strasznie niewygodne siedzenia... już załatwiłam sobie wcześniejsze zaliczenie 4 przedmiotów i mam nadzieję że z resztą też się tak uda
bo ja mam termin na koniec grudnia a 8 stycznia mam większość zerówek i myślę że raczej nie będe mogła przyjechać
I chyba wybrałam promotora mgr, muszę to przemyśleć i na następnym zjeździe uzgodnić plan pracy i brać się za pisanie

Cytat:
ja w takich chwilach myślę jak cudownie będę się czuła gdy to juz będzie za mną, np. jutro o 15 już będę mgr... będzie dobrze

widzę że Ishka się nie odzywała to zaraz do niej skrobnę smska strasznie długo ją trzymają-przecież czop odpadł i do tego ta infekcja... nie chciałabym przez coś takiego przechodzić.

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:16   #1115
Agatkia
Zadomowienie

Hej, dziewczyny!! Prawie nie piszę, ale czytam Was regularnie. Ja przeszłam przez weekend paskudne zatrucie pokarmowe. W sobotę byłam w szpitalu na zastrzykach, teraz jem antybiotyk i jest już ok. Na szczęscie z małym jest ok- szyjka długa i zamknięta, synek waży ok 1400 gram w 30 tygodniu Postanowiłam, że to moje dwa ostatnie tygodnie pracy, i uciekam na zwolnienie. Może rzeczywiście już czas pomyśleć o sobie i dziecku... choć perspektywa siedzenia w domu nadal mnie przeraża W piątek miałam na plusie 7,2 kg , ale po weekendzie waga poleciała w dól o cały kilogram, więc w 30 tygodniu jest mnie więcej o 6,2 kg.

Trzymam kciuki za De i za studenckie sukcesy!!!!!!
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:19   #1116
mallinka
Zadomowienie

Aha, i za Waszą radą i ja dziś pojadę do carrfoura po pampersy tylko to ostatni dzień promocji i obawiam się czy coś jeszcze zostało

Stary 2010-10-11, 10:20   #1117
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:22   #1118
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
weronisia- u nas tez piekne slonce, az chce sie wyjsc a nie mozna Ile wazy juz Pascalek?

Mam pytanie do dziewczyn, ktore musza lezec, czy to w domu czy w szpitalu- ruszaja sie wasze dzieci wiecej niz jak wtedy gdy moglyscie sie ruszac?Mam wrazenie, ze swojego nie kolysze teaz ruchami i mi wyjdzie przez pepek Strasznie sie wypina, nie moge przez niego spac.Glowka nisko po lewej stronie, po prawej plecki a nozki pod prawa piersia. Tak sie wybrzusza, ze mi zaraz skora peknie i tak min.20 godzin na dobe. a przed pobytem w szpitalu czulam go glownie wieczorami i w nocy a w dzien raczej spal. Albo to wynik tych wszystkich lekow ktore mi podaja.
u mnie to zdecydowanie synuś więcej się teraz rusza jak muszę większość czasu leżeć a przez ostatnie dni to wogóle szaleje tak mocno to jeszcze nie kopał ani się nie wiercił -ale mam nadzieję, że nie dzieje mu się nic złego na szczęście jutro wizyta to się dowiem

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
De, dobrze, że lepiej u Ciebie A ten dzidziuś co się urodził 2800g to chyba wcześniak też, tak?.....
myślę, że to nie musi być wcześniak - nasz chrześniak urodził się w 39 tyg i ważył 2600 i był taki maleńki i kochany skarbek

Cytat:

powodzenia - napewno wszystko pójdzie znakomicie
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:26   #1119
kretencja
Zakorzenienie

No już mi dziewczyny pisały, że może być taki maluśki donoszony noworodek Ja się szokuję zawsze jak słyszę o takich dzieciach, bo - jak już pisałam - my z Bratem urodziliśmy się 3800 i 3850 I zawsze myślałam, że około 3400-3600 to norma.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:29   #1120
kliwia
Zakorzenienie

cholera zapomknialam sie zwazyc przed sniadaniem
i potem w karcie mi ginka wpisze wage wieksza ehhhh
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:34   #1121
mimiskierka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny!! Prawie nie piszę, ale czytam Was regularnie. Ja przeszłam przez weekend paskudne zatrucie pokarmowe. W sobotę byłam w szpitalu na zastrzykach, teraz jem antybiotyk i jest już ok. Na szczęscie z małym jest ok- szyjka długa i zamknięta, synek waży ok 1400 gram w 30 tygodniu Postanowiłam, że to moje dwa ostatnie tygodnie pracy, i uciekam na zwolnienie. Może rzeczywiście już czas pomyśleć o sobie i dziecku... choć perspektywa siedzenia w domu nadal mnie przeraża W piątek miałam na plusie 7,2 kg , ale po weekendzie waga poleciała w dól o cały kilogram, więc w 30 tygodniu jest mnie więcej o 6,2 kg.

Trzymam kciuki za De i za studenckie sukcesy!!!!!!
a czym Ty się Agatkia podtrułaś????? dobrze że już w porządku!!

mi też waga spadła ale 3 kilo przez miesiąc dosyć że mam diete cukrzycową i wątrobową a tam ani cukru ani tłuszczu, to jeszcze po atakach jestem na kleikach... boję się o zdrowie i wagę maluszka.. dziś mam wizytę u mojej dr.. jak ten maluszek ma zdrowo rosnąc skoro ja chudnę...

Edytowane przez mimiskierka
Czas edycji: 2010-10-11 o 10:37
Stary 2010-10-11, 10:35   #1122
kretencja
Zakorzenienie

Kliwia Nie przejmuj się za bardzo

Ja sobie siedzę już ubrana w końcu Piję herbatkę, wstawiłam do prania ręczniki. Muszę poprasować nasza wypraną pościel, pozmywać, przyszykować obiad... Ale najpierw drugie śniadanko (za parę minut) - mleko z chrupkami. Mam nadzieję, że mnie odetka

A w ogóle to prawie całą ciąże miałam bardzo dobrą cerę, lepszą niż przed ciążą. A wczoraj mi się brzydki, duży pryszcz na policzku zrobił Czyżby już coś się w hormonach zmieniało pod kątem porodu? To jeszcze 8 tygodni teoretycznie.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-10-11 o 10:36
Stary 2010-10-11, 10:37   #1123
mallinka
Zadomowienie

Wiadomość od Ishki:

Cześć Dziewczyny ja nadal walczę i nic konkretnego nie wiem...pewnie będę się męczyć do terminu...jestem na tabsach na ciśnienie, obrzęki dalej straszne, i mam mieć dziś ekg i gadać z kardiologiem. Także na pewno któraś mnie wyprzedzi pozdrawiam!

Stary 2010-10-11, 10:38   #1124
kretencja
Zakorzenienie

Biedna Ishka Po co ją tak przetrzymują? Przecież jej dzidziuś już donoszony, chyba niepotrzebnie się męczy

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-11, 10:40   #1125
_paulinka2
Wtajemniczenie

o mallinka to fajnie ja w sumie termin mam za miesiąc, to ewentualnie mi się tylko przesunie kolokwium jakieś.... u mnie najgorsza była niedziela bo 10 godz wykładów właśnie na starej sali :P to pod koniec wstać nie mogłam. a jaka promocja pampersów? powiedzcie i mi

dbam o włosy

Stary 2010-10-11, 10:41   #1126
dzasta110
Wtajemniczenie

Cześć

ogłaszam, że jestam pierwszy dzień na L4 wstałam o 9, zjadłam śniadanie no i co ja mam teraz ze sobą zrobić

Weronisiu - ale Wam fajnie, pierwszy spacerek

wizyty - u mnie teraz będą co 2 tygodnie, niby nic się nie dzieje, ale przecież od kogoś kasę wyrwać musi

Kretencja - mogli już te bodziaki dać w przeprosiny

a ja właśnie doszłam do wniosku, że nie posiadam kafatników muszę sprawić sobie kilka sztuk no i ze 3 pajacyki welurkowe albo polarkowe

De

m25 - za obronę i nie stresuj się

byliśmy wczoraj w carrfurze i kupiłam paczkę pampersów, ale u mnie było już tylko kilka paczuszek 1 i 5
no i oczywiście ustałam w kasie z pierwszeństwem a tam kolejka, że hoho i tylko jedna kobieta przed nami w ciązy, normlanie tych ludzi to tylko no i staliśmy w tej kolejce chyba z 10 min, a kasjerka później powiedziała, żeby następnym razem od razu podejść do niej i wszyscy MUSZĄ ustąpić, bo od tego są takie kasy

Ishka - hmm... ale Cię męczą... trzymaj się kochan

moja cera w ciąży pozostawia wiele do życzenia nigdy takiej brzydkiej nie miałam nie mam pryszczy, ale takie zaskórniaki

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:41   #1127
_paulinka2
Wtajemniczenie

biedna Ishka

dbam o włosy

Stary 2010-10-11, 10:45   #1128
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimiskierka Pokaż wiadomość
a czym Ty się Agatkia podtrułaś????? dobrze że już w porządku!!

mi też waga spadła ale 3 kilo przez miesiąc dosyć że mam diete cukrzycową i wątrobową a tam ani cukru ani tłuszczu, to jeszcze po atakach jestem na kleikach... boję się o zdrowie i wagę maluszka.. dziś mam wizytę u mojej dr.. jak ten maluszek ma zdrowo rosnąc skoro ja chudnę...
Nie wiem, czym. Kolega z pracy przyniósł mi kilka jabłek antonówek ze swojej działki, miały dośc twardą skórkę, albo może nie dośc dobrze je umyłam przed spożyciem... Pojęcia nie mam.
W kazdym razie badania krwii wyraźnie pokazały, ze to nie wirus, tylko bakterie w jelitach i stan zapalny. Tez jem kleiki od soboty, choć dzisiaj pomału staram się wprowadzać normalne, lekkostrawne produkty (tyle, ze nie mam apetytu, ledwo wcisnęłam kromkę pieczywa ryżowego).
Biedaku!! Trzy kilo w dół?? Nie martw się o maluszka, on na pewno wyciągnie z organizmu to, co trzeba, prędzej odbije się to na Twoim zdrowiu, a przecież musisz być silna na poród i czas po porodzie!!! Czy już do końca ciąży musisz być na tej diecie? Bardzo mi Ciebie szkoda, ale taka dieta z pewnością nie jest zalecona bez powodu. A już wcześniej miałaś jakieś problemy z wątroba?
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:46   #1129
kretencja
Zakorzenienie

Dzasta, no mogli dać... Ale już trudno.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-10-11, 10:49   #1130
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Biedna Ishka Po co ją tak przetrzymują? Przecież jej dzidziuś już donoszony, chyba niepotrzebnie się męczy
też tak uważam zwłaszcza że ma te rozejście spojenia i jeszcze inne dolegliwości...

Stary 2010-10-11, 10:55   #1131
lutien
Wtajemniczenie

Witam
Ten wczorajszy ból brzucha to chyba od winogron miałam, bo w nocy też mnie bolał a na wieczór znów je jadłam

Weronisia - fajnie, że możesz z Pascalkiem wychodzić na spacerki Jak tam w ogóle Twoje samopoczucie?

Cytat:
No to daj znać, jak będziesz po. To sobie wypijemy wirtualne winko, żeby poświętować

Kurczę - ale ta Ishka się namęczy Nie rozumiem, jak można tak zwlekać z cc. Przecież i tak sn nie urodzi , dziecko donoszone. Nie rozumiem tych lekarzy
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:55   #1132
kularek
Zadomowienie

Ishka współczuję tych nerwów i tego czekania -trzymaj się kochana

a ja właśnie dzwoniłam do szpitala i szkołę rodzenia nadal remontują i idzie im tak szybko, że chyba nie zdążymy się załapać i jutro mogę przyjść zobaczyć oddział i po ich listę rzeczy potrzebnych do szpitala -pani przez tel była bardzo miła i mam nadzieję, że jutro też ona będzie

a mnie znowu coś boli znaczy cały prawy bok. Ból zaczyna się pod żebrami i w dół i jak się nie ruszam to prawie nie boli ale jak kaszle, chcę się poruszyć czy delikatnie dotknę palcem to boli i to bardzo -martwię się zwłaszcza jak tak piszecie, że ciągle którejś coś się dzieje złego w moim otoczeniu to samo większość dziewczyn rodzi w 8 mies. i przez cesarkę bo mają jakieś komplikacje- myślę o tym wszystkim ciągle i spać po nocach nie mogę
a teraz jestem tak wystraszona, że nawet jutrzejsze zakupy mnie nie cieszą, dobrze, że jutro wizyta u lekarza to mam nadzieję, że się trochę uspokoję
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:01   #1133
mimiskierka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Nie wiem, czym. Kolega z pracy przyniósł mi kilka jabłek antonówek ze swojej działki, miały dośc twardą skórkę, albo może nie dośc dobrze je umyłam przed spożyciem... Pojęcia nie mam.
W kazdym razie badania krwii wyraźnie pokazały, ze to nie wirus, tylko bakterie w jelitach i stan zapalny. Tez jem kleiki od soboty, choć dzisiaj pomału staram się wprowadzać normalne, lekkostrawne produkty (tyle, ze nie mam apetytu, ledwo wcisnęłam kromkę pieczywa ryżowego).
Biedaku!! Trzy kilo w dół?? Nie martw się o maluszka, on na pewno wyciągnie z organizmu to, co trzeba, prędzej odbije się to na Twoim zdrowiu, a przecież musisz być silna na poród i czas po porodzie!!! Czy już do końca ciąży musisz być na tej diecie? Bardzo mi Ciebie szkoda, ale taka dieta z pewnością nie jest zalecona bez powodu. A już wcześniej miałaś jakieś problemy z wątroba?

mam kamienie w pęcherzyku żółciowym, wykryto to cholerstwo u mnie własnie miesiąc temu po kilku atakach strasznych bóli , ale już miałam to przed ciążą tylko byłam żle diagnozowana, leczyli mnie na niestrawnośc i refluks..

Stary 2010-10-11, 11:06   #1134
_paulinka2
Wtajemniczenie

żadna mi nie odpiszę o tej promocji pampersów?

jeju załamałam się... nasz znajomy robi meble, sam się zaoferował że może nam zrobić, że damy mu kaske na materiały a on nam zrobi, my ew urządzimy jakiegoś grilla, więc tż zrobił projekt mebli, wszystko dogadali, daliśmy mu pieniądze a to było pod koniec sierpnia... i do tej pory mebli nie ma ;( a ja już w 35 tc, nasza sypialnia wygląda tragicznie, wszystko na podłodze.... ehhh nie ukrywam że mi zależało żeby on to zrobił bo po 1 to by było porządnie, po 2 dużo taniej niż np meble z ikea :/ ale ciągle mu coś wypada... chyba odbierzemy pieniądze i coś na raty będziemy musieli wziąć. ehh...

dbam o włosy

Stary 2010-10-11, 11:09   #1135
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czesc dziewczynki. Dopiero skonczylam was nadrabiać... Nadrukowałyscie od rana 3 strony

Ja własnie sniadanko zjadłam i pewnie wezme sie za jakies sprzątanie...

Martwie się od rana bo wczoraj po milutkim wieczorku z tż znowu bolał mnie brzuch jak na @ i tak jest za każdym razem... Za tydzien w poniedziałek mam wizyte i musze powiedziec o tym lekarzowi... Ciekawe co powie...

Nie wiem juz co o tym myślec, jestesmy bardzo delikatni wiec skąd za każdym razem ten ból??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:14   #1136
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
.Tak w ogole to jestem po 30 tygodniu i chyba powinnam miec wizyty co dwa tyg prawda?Chodzilam na NFZ no i mialam wciaz co miesiac a teraz mi powiedzieli,ze w ogole nie ma miejsca dla mnie i w 38 tyg musze isc do niego prywatnie...Troche mi szkoda,bo za te pieniazki wolalabym cos malej kupic
ja jestem w 37tyg i chodze tak jak na poczatku na wizyte co 3 tyg, jak nie ma nic niepokojącego to nie trzeba tka czesto, ja chodze co 3 tyg, bo tak mi wypisuje zwolnienia.

Cytat:
Marta

Ja też dzis zaczynam 37 tydzien :P

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
a jaka promocja pampersów? powiedzcie i mi
jak kupisz paczke pampersow za 42 zl dostajesz bon za 20 zl i bedzies zmogla w listopadzie go wykorzystac na co chcesz. ja wzielam narazie 2 paczki i mam jedną gratis

Weronisia a PAscalek jaki sliczny chłopak

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:15   #1137
kliwia
Zakorzenienie

patrycja z przyjemnosci wydziela sie naturalna oxytocyna. stad te skurcze

paulinka no szkoda ze ten kolega taki niepowazny To niech robi na raty, nie wierze ze nie wyskropie kilka hw tygodniu by zaczac robic te meble
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:18   #1138
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Tż śpi a mnie jakoś w ogóle do spania dzisiaj nie ciągnie i tak sie zastanawiam czy kupować kombinezon?? Bo mam ten śpiworek co pokazywałam na zdjeciach i wydaje mi sie ze jak na spacerki które i tak w zimie będą krótkie to wydaje mi sie ze powinno to wystarczyc?? Jak myslicie??

Chociaż jak oglądam te kombinezonki na allegro to nie moge sie napatrzeć i kusi zeby kliknąc na kup teraz

I jaki w ogóle rozmiar będziecie kupowały kombinezonu???
Ja kupiłam taki gruby kombinezon w rozm 68. A od siostry dostałam dwa takie ciensze troche ale tez dosc ciepłe na 62.

Weronisia gratuluje pierwszego spacerku.. Pascalek sliczny

Cytat:
Artystka, mój gin powiedział, że jak się nic niepokojącego nie dzieje, to wizyty co dwa tygodnie nie są konieczne. Ja byłam w 30 tygodniu i teraz idę w 33.
Ja ide dokładnie tak samo własnie jutro mam wizyte bardzo jestem ciekawa co powie.. Pewnie nie bede miała usg bo miałam ostatnio a robi mi co druga wizyte teraz ale chciała bym wiedziec co z szyjka .....

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Dziś zaczynam 37 tc
Cytat:

A ja dziś zaczynam 33

Cytat:
Trzymamy kciuki .. Bedzie dobrze zobaczysz

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:19   #1139
Patrycja_1708
Zadomowienie

kliwia Ale czy te skurcze są niebezpieczne w jakikolwiek sposób dla mnie bądź dla maluszka?? Bo nie jest to przyjemny ból tylko taki tępy raczej no i brzusio też za miękki nie jest po przyjemnosciach...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:21   #1140
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
patrycja z przyjemnosci wydziela sie naturalna oxytocyna. stad te skurcze

paulinka no szkoda ze ten kolega taki niepowazny To niech robi na raty, nie wierze ze nie wyskropie kilka hw tygodniu by zaczac robic te meble
wiesz, on mówi że ciągle czeka na płyty no ale 1,5 miesiąca? ehh.... przecież nawet jak to zrobi to za 2 tygodnie ja tego napewno nie ogarnę

dbam o włosy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości