Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z sexu - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-11, 10:41   #2851
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Ania szczepilam i teraz kazali nam przyjsc chyba na wzw ( kurde nie wiem nooo) na cos tam kazali bezplatnego przyjsc.... szczepilam pierwsza dawka 6 w 1 i pozostalymi dwoma 5 w 1 .
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:42   #2852
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z

Yoonka u nas też często kupa idzie do przodu,ale ja chusteczkami ładnie wymywam,potem wodą przy kąpieli i jest wsio ok.Mała póki co nigdy nie była odparzona,ani nie miałam żadnych pieluszkowych problemów.U mnie chusteczka w pełni wystarcza.

A co do zabawek jeszcze to mój tż poszedł do sklepu zabawkowego-ja też w nim kiedyś byłam,nie pamiętam nazwy-on zagranicą jest dosyc popularny top-toys?nie wiem...i mimo,że już duża baba ze mnie to takie tam cuda były,że wyjsc z niego nie chciałami tż wypatrzył auto sterowane pilotem-super różowe,wsadza się do niego dziecko i rodzic kieruje gdzie auto jedzie i chcę jej kupic to cudo,myślę,że to zupełnie niepotrzebny gadżet...ale tak tż chcę małej go kupic,że niech kupuje

A moja córa leży i położyła główke na macie,zlapała się za głowę i wygląda jak zmęczona życiem istota-lubię jak tak robi,bo tak rozkosznie wtedy wygląda

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:46   #2853
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ania bardziej sie oplaca kupic nowy miedzy nowym a uzywka jest ok 20 zl roznicy.
Zastanawiam sie jaki kupic opcje mam 3

- albo ten z bokami ( fajniejsze edukacyjne funkcje ma)
http://allegro.pl/grajacy-muzyczny-c...250771064.html

-albo wozek ( bo jednak czesc dziewczynek chce wozek dla lalek wiec spelnialoby to 2 funkcje);D
http://www.videotesty.pl/news/33/Sam...od-SMS-owania/

- albo ten :
http://allegro.pl/fisher-price-k9875...249846196.html

Mam dylemat a raczej "trzylemat" hehehe
wozek ktory pozniej i tak bedzie pewnie trzeba kupic, fajniejsze funkcje mimo bokow czy gorsze funkcje a bez bokow
te boki w sumie mi tak nie przeszkadzaja tylko uwage zwrocilam wieksza jak napisalas o nich.
A.Camus
Stary 2010-10-11, 10:47   #2854
P0P70
Zakorzenienie

Witajcie,
Ja dzisiaj z gdzinnym opóźnieniem dotarłam do pracy. Musiałam w końcu się wyspać.

Madzia - dopiero dzisiaj zobaczyłąm Twoje zdjęcia. Wyglądasz super.
I też nie mogłam sie dopatrzeć tej dużej pupy

Machaj - GRATULACJE ząbka. Ty to dopiero utożsamiasz się z dzickiem. Nawet ząbkowanie razem przechodzicie
A jeżeli chodzi o katarek to moze powinniście kupić "Katerek" i nim zamias fridy wyciągać. Jest naprawdę dużo szybszy i dokładnie wyciąga. Dziewczyny które już mają mogą potwierdzić.

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
PoP -dziękuję za info. A te kwadraciki/puzzle to mają tak chociaż po 20 cm, czy to bardzo malutkie jest?
Chyba coś około 20 cm ma jeden bok. U nas się sprawdziły. Fajnie amortyzują i izolują. I mała na nich sie nie ślizaga. Na naszą zagrodę 2x2 metry zakupiliśmy 4 komplety.
Piękny ten Twój "zpikasowany bałagan" na tle morza. Aż zatęskniłam za wakacjami

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Witam.
Dzięki za pocieszenia i za "kopy w tylek". Jakoś nie pomaga...
No ale... pomijam...

Darusia- nie wiem czy za malo czy nie ale skoro tyle chce... to chyba nie ma sensu wmuszać, tym bardziej, ze Oliwka nie jest jakaś kruszynką więc nic jej się nie stanie.

Ja za to nie wiem czy moja kruszyna nie je za dużo:
6.00-210 ml mleka (7 miarek)
9.00- 180 ml mleka (6 miarek)- (czasem nie dopija bo usypia)
12.00- obiadek (przeważnie półtora słoiczka lub jeden ten duży)
15.00- mleko (180ml) lub kaszka
18- deserek (nie zawsze)
19.30- mleko 210 ml (tu często nie dopija bo zasypia)

Czy to nie za dużo??
Jak porównam do mojego niejadka to BARDZO DUŻO. Ale jak przyrównamy do syna_chudziny Madzi_PL to już tak imponująco nie wygląda.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
czy wy kupujecie te pchacze?
moj tz chce kupic malej z fp tego co reklamują , mnie tez sie to podoba ale cyz to dobre;/
JA przeczytałam puchacze i zastanawiam się o co chodzi co to znowu za nowość. Dopiero po chwili załapałam. Ja na pewno kupię jakiegoś pchacza bo ona uwiebia prowadzić własny wózek. Ale najpierw mała musi sama stanąć.
Darusia z waszych zdjęć bije taka radość i miłość. I oczywiście to że lubicie zarówno robić jak i pozować do zdjęć. Pięknie wyglądacie razem.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:47   #2855
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Mi i tezetowi sie podoba ten pchacz z FP co teraz reklamują i chyba sie skusimy
Darusiaa- gdybym miała miejsce, może bym i kupiła. Starszy syn miał samochodzik, na którym się siadało i odpychał się nóżkami, miał też pojemniczek na zabawki. Często, gęsto musieliśmy do parku chodzić z tym autkiem. Niezniszczalna zabawka, no i tak mu podpasowała, że bez niej ani rusz. Z tym pchaczem, jak się Oliwce spodoba może być podobnie. W bloku na przeciwko mieszka chłopiec, który już ze dwa lata na podwórko wychodzi z kosiarką, taką właśnie do pchania.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:47   #2856
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dusiaczku my mielismy ponad 9 miesiecy....
A.Camus
Stary 2010-10-11, 10:49   #2857
sidorcia
Rozeznanie

my też mamy zamiar kupić ten pchacz, i napewno z fisher price ich chyba jest kilka rodzai?
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 10:51   #2858
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
dusiaczku my mielismy ponad 9 miesiecy....
no to mnie pocieszyłaś. Przypuszczam, że u Was większość tego czasu przypadało na ciążę i mieliście zakaz, a my bez zakazu wchodzimy w trzeci kwartał abstynencji

Dzienniki budowy:
Stary 2010-10-11, 10:57   #2859
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
my też mamy zamiar kupić ten pchacz, i napewno z fisher price ich chyba jest kilka rodzai?
jest jeszcze lew, jezdzik chodzik pchacz i cos tam jeszcze

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
no to mnie pocieszyłaś. Przypuszczam, że u Was większość tego czasu przypadało na ciążę i mieliście zakaz, a my bez zakazu wchodzimy w trzeci kwartał abstynencji
przez cala ciaze nie mialam zakazu
po prostu nie mialam ochoty.
A.Camus
Stary 2010-10-11, 11:08   #2860
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
U mnie i tż jeszcze gorzej. Prawie ze sobą nie rozmawiamy, kłócimy się już o wszystko. Wymiękam.
Ja sama ze sobą też czuję się coraz gorzej. Stałam się już tylko matką - ja właściwie, jako ja nie istnieję. Nie mam czasu na nic. Praca, mały, gotowanie, remont... Za dużo. Aż mi się rano z łóżka nie chce wstawać.
Współczuję , ale też sie nie dziwię. Myśle że za dużo na Ciebie spadło. Nowe miasto, brak znajomych, nowa praca, nowe życie, nowe mieszkanie. Wszystko podporządkowałaś dziecku. Zostałaś matką a Megi gdzieś zginęła. Tylko że nie masz czasu ani możliwośći bycia Megi.

Cytat:
Wczoraj któraś z Was pytała, czy jest na wizażu jeszcze jakaś mama, która nie miała @. Otóż melduję- nie miałam, ale dziś w nocy chyba poprzez autosugestię śniło mi się, że mam. Aha- i nie martwię się o ewentualną ciąże bo "jak się nic nie robi, to się nic nie ma". Abstynencja seksualna ponad półroczna Kto da więcej, PoP, może Ty?
To ja chybą będę na 1 miejscu jednak. No bo prze cała ciąże nic - walczyłam z grzybicą a teraz walczę z nałogiem nikotynowym TZ i też nić. Więc będzie to już grubo ponad rok. Chyba nikt mnie nie pobije.

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
A co do zabawek jeszcze to mój tż poszedł do sklepu zabawkowego-ja też w nim kiedyś byłam,nie pamiętam nazwy-on zagranicą jest dosyc popularny top-toys?nie wiem...i mimo,że już duża baba ze mnie to takie tam cuda były,że wyjsc z niego nie chciałami tż wypatrzył auto sterowane pilotem-super różowe,wsadza się do niego dziecko i rodzic kieruje gdzie auto jedzie i chcę jej kupic to cudo,myślę,że to zupełnie niepotrzebny gadżet...ale tak tż chcę małej go kupic,że niech kupuje
A mi też sie podoba taki samochód i jak nic się nie zmnie to na wiosnę kupimy małej.

Stary 2010-10-11, 11:14   #2861
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
moj tz chce kupic malej z fp tego co reklamują , mnie tez sie to podoba ale cyz to dobre;/
Eryk miał samochodzik z funkcja pchacza. Super do nauki chodzenia. A jak już się chodzić nauczył(10 mc) to bawił się tym autem chyba do 4-tego roku życia. I jakbyśmy nie dali autka jego kuzynowi, to dalej by się nim bawił, pewnie do teraz

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 11:19   #2862
anakazar
Zakorzenienie

darusia ten drugi link to chyba pomyłka,bo dałaś telefon,ale wiem o jaki wózek pchaczyk Ci chodzi-ja myślę,że fajny dla dziewczynki i mam w ulubionych ten i z FP,nie wiem czy na pewno któryś kupic?ale widzę,że dużo z was ma zamiar to chyba też się skuszę,no i oczywiście teraz tylko pytanie:który?

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

http://allegro.pl/wozek-pchacz-dla-l...265199939.html to ten

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-10-11, 11:20   #2863
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
pl_madzia - a jakie Wy macie szczepienia? Czy ja o czymś zapomniałam? Wbiłam sobie do głowy, że kolejne mam dopiero jak mała będzie miała 12-13 mcy.
przeciwko WZW typu B Szczepienie składa się z trzech dawek podawanych w schemacie 0-1-6 miesięcy Więc mój akurat 6 mc i czas zaszczepić
To chyba przegapiłaś

Stary 2010-10-11, 11:22   #2864
Darusiaaaa
Zakorzenienie

OOOooo faktycznie:P

Pomylilo mi sie
Jeden wyeliminowalam, zostawie sobie 2- zdecyduje Tż
alo wozek albo ten co ma te boczki.

Lece sie bawic z maluchem:P
A.Camus
Stary 2010-10-11, 11:49   #2865
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania szczepilam i teraz kazali nam przyjsc chyba na wzw ( kurde nie wiem nooo) na cos tam kazali bezplatnego przyjsc.... szczepilam pierwsza dawka 6 w 1 i pozostalymi dwoma 5 w 1 .
bo szczepiułaś 5w1 to została wam żółtaczka ja tez ide 19go ale szczepie engenixem płatnym a nie euwaxem . w nosie mam koreańskie szczepionki ( kiedyś wycofywali na prędce ze dwie serie )

Cytat:
Yoonka u nas też często kupa idzie do przodu,ale ja chusteczkami ładnie wymywam,potem wodą przy kąpieli i jest wsio ok.Mała póki co nigdy nie była odparzona,ani nie miałam żadnych pieluszkowych problemów.U mnie chusteczka w pełni wystarcza.

A moja córa leży i położyła główke na macie,zlapała się za głowę i wygląda jak zmęczona życiem istota-lubię jak tak robi,bo tak rozkosznie wtedy wygląda
Mój SZymek się boi samochodów na akumulator i ich nie lubi za to te odpychane jak najbardziej
ma taki
http://allegro.pl/bmw-baby-racer-ii-...266086532.html
ola też juz ma :
http://allegro.pl/samochodzik-jezdzi...268604703.html
i mamy jeszcze ten
http://allegro.pl/chicco-autko-jezdz...248399723.html
dostał to jak jeszcze nie miał roku i bawi się do tej pory .

Cytat:
ania bardziej sie oplaca kupic nowy miedzy nowym a uzywka jest ok 20 zl roznicy.
Zastanawiam sie jaki kupic opcje mam 3

- albo ten z bokami ( fajniejsze edukacyjne funkcje ma)
http://allegro.pl/grajacy-muzyczny-c...250771064.html

-albo wozek ( bo jednak czesc dziewczynek chce wozek dla lalek wiec spelnialoby to 2 funkcje);D
http://www.videotesty.pl/news/33/Sam...od-SMS-owania/

- albo ten :
http://allegro.pl/fisher-price-k9875...249846196.html

Mam dylemat a raczej "trzylemat" hehehe
wozek ktory pozniej i tak bedzie pewnie trzeba kupic, fajniejsze funkcje mimo bokow czy gorsze funkcje a bez bokow
te boki w sumie mi tak nie przeszkadzaja tylko uwage zwrocilam wieksza jak napisalas o nich.
Piuerwszego bym nie kupiła bo ma te boki , drugi to tel ale te z tym wózkiem mi się wogóle nie podobają , a trzeci jak dla mnie ma za mało bajerów .
http://allegro.pl/fisher-price-chodz...251266050.html
ten fajny tylko ciekawe czy dziecko nie bedzie nogami w to waliło chodząc
To moje autko chicco niby tez ma funkcje pchacza ale nie widziałam nigdy żeby Szymek przy tym chodził ( link wyżej )

Ja to wogóle teraz nie kupuje zabawek bo mam tego pełno wszystkiego Olka to moze kilka grzechotek tylko dostała - ale własnie większość dostała a nie kupiłam . choć najwiecej dostała tzw beznadziejnych prezentów w postaci maskotek - nie cierpie zbieraczy kurzu tylko mi miejsce zajmują
Stary 2010-10-11, 11:50   #2866
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cześć mamulki kochane

Dłuuuuugo mnie nie było, ale w końcu mieszkamy u siebie i nawet juz net mamy Zdjecia porobię to się pochwalę

Jestem właśnie PIERWSZY DZIEŃ W PRACY Ogólnie jest ok tylko pensje mi zmniejszyli ... i to znacznie bo o 1,5 tyś brutto Kryzys i ja nic na to (prócz szukania nowej pracy) poradzić nie mogę.

Marcel ma już 4 ZĘBY Popowa Oliweczko uśmiech lubego jest już niemalże kompletny A no i muszę dodać że dzwoniłam do niani i Marcel wcale nie płacze i za mną nie tęskni - w nosie ma mamusie z jednej strony się cieszę a z drugiej tak dziwnie mi ... zajmowałam się Nim 6,5miecha a On bez problemu przerzucił się na nianię

Megi droga może umówimy się w końcu w weekend na kawę?? Pogadamy jak baba z babą

Czy ktoś mógłby mi w skrócie napisać co sie działo jak mnie nie było?? PROSZĘ PROSZĘ PROSZĘ

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 12:19   #2867
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
bo szczepiułaś 5w1 to została wam żółtaczka ja tez ide 19go ale szczepie engenixem płatnym a nie euwaxem . w nosie mam koreańskie szczepionki ( kiedyś wycofywali na prędce ze dwie serie )

Mój SZymek się boi samochodów na akumulator i ich nie lubi za to te odpychane jak najbardziej
ma taki
http://allegro.pl/bmw-baby-racer-ii-...266086532.html
ola też juz ma :
http://allegro.pl/samochodzik-jezdzi...268604703.html
i mamy jeszcze ten
http://allegro.pl/chicco-autko-jezdz...248399723.html
dostał to jak jeszcze nie miał roku i bawi się do tej pory .

Piuerwszego bym nie kupiła bo ma te boki , drugi to tel ale te z tym wózkiem mi się wogóle nie podobają , a trzeci jak dla mnie ma za mało bajerów .
http://allegro.pl/fisher-price-chodz...251266050.html
ten fajny tylko ciekawe czy dziecko nie bedzie nogami w to waliło chodząc
To moje autko chicco niby tez ma funkcje pchacza ale nie widziałam nigdy żeby Szymek przy tym chodził ( link wyżej )

Ja to wogóle teraz nie kupuje zabawek bo mam tego pełno wszystkiego Olka to moze kilka grzechotek tylko dostała - ale własnie większość dostała a nie kupiłam . choć najwiecej dostała tzw beznadziejnych prezentów w postaci maskotek - nie cierpie zbieraczy kurzu tylko mi miejsce zajmują
Świetne te BMW-a ja się dziwię dlaczego tż taki napalony na te fury
A ten ostatni mi się podoba-dziecko bezpiecznie sobie siedzi w tym,kurczę nie wiem co małej kupic...za duży wybór jest

Właśnie dojechała mi paczka z ubrankami małej i mam bodziaki i pajace od 12-18 miesięcy-ja nie wiem jak oni te rozmiary robią,bo moje dziecko półroczne,a już w takich ubrankach.I wogóle jestem zla,bo tą bluzę HK kupiłam jej na 80/86 i dresy,bluzeczki i dzinsy też i co?miała miec na wiosnę i pewnie już będą za małetż mi powie swoje osławione"a nie mówiłem?tak to jest z kupowaniem na zapas"

Stary 2010-10-11, 12:20   #2868
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
przeciwko WZW typu B Szczepienie składa się z trzech dawek podawanych w schemacie 0-1-6 miesięcy Więc mój akurat 6 mc i czas zaszczepić
To chyba przegapiłaś
Pl_madzia - Już wiem, co się stało. Ja szczepiłam według schematu "program na 6-tkę". Wzw B miałyśmy w szczepionce 6 w 1. Następne szczepienie za pół roku :
http://www.szczepienia.pl/kalendarz_szczepien/0_3.aspx

Dzienniki budowy:
Stary 2010-10-11, 12:31   #2869
ania p
Zakorzenienie

Gmyrelka - dawaj fotasy super że jesteś a w skrócie
dzieciaki już chodzą , pare mam w totka wygrało a tak to jakoś się kręci Żartowałam oczywiscie .

POP - Ja jutro jade do wawy na ciuszki poszaleć troszkę . A własnie POp o której ty kończysz ta robota może byśmy się stykły na kawe po twojej pracy w arkadii np ? Bo potem nie wiem jak bedzie czasowo . Może któraś jeszcze ma jutro czas ? Gmyrelka , Megi ?

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Świetne te BMW-a ja się dziwię dlaczego tż taki napalony na te fury
A ten ostatni mi się podoba-dziecko bezpiecznie sobie siedzi w tym,kurczę nie wiem co małej kupic...za duży wybór jest

Właśnie dojechała mi paczka z ubrankami małej i mam bodziaki i pajace od 12-18 miesięcy-ja nie wiem jak oni te rozmiary robią,bo moje dziecko półroczne,a już w takich ubrankach.I wogóle jestem zla,bo tą bluzę HK kupiłam jej na 80/86 i dresy,bluzeczki i dzinsy też i co?miała miec na wiosnę i pewnie już będą za małetż mi powie swoje osławione"a nie mówiłem?tak to jest z kupowaniem na zapas"
rzeczy z HM napewno nie będą za małe , mój Szymek ma dwa lata i waży 15.5 kg a w 86 z HM się miesci nie we wszystko ale ma kilka bluzek , bodziaki , spodnie już maja przykrótkie nogawki ale takie na 86 nosił w tamtą zime od roku do prawie dwóch latek także luzik . Tym bardziej że dzieciaki już teraz przystopują z rośnieciem . a rzeczy HM zawsze sa większe . Ola jeszcze się mieści w 62 ( leginsy , bluzki ma ze dwie ) a 68 mam trakich kilka rzeczy co jeszcze sa za luźne na nią . 74 wogóle jest na nią wielkie , a rzeczy innych firm nosi np na 80 niektóre . Rekordy bije zara body ma na 9-12 a jedną sukienke na 12-18 i zaraz bedzie za mała . tylko spodnie mają w miare dłuższe nogawki

Co do tego chicco to jest naprawde fajny ale myślę że teraz można go sobie podarować ale na wiosne jak najbardziej autko ma raczke więc mozna spokojnie przed domem nim posmigac . szymek go dostał jak miał 9 miechów na podstawki pod nogi i te barierki potem to wszystko się odczepia . zreszta zobaczcie go sobie w sklepach chicco bo czesto tam stoja ( oczywiscie po 300 zł . ) mimo bojkotu na chicco ta zabawka jest rewelacyjna . U nas Szymek miał to na dworzu całe lato , jexdzik bmw ma w domu . ale te bmw to dostaliśmy z pracy od TZ . jak dziecko się rodzi to dostaje takiego racerA od firmy .

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Pl_madzia - Już wiem, co się stało. Ja szczepiłam według schematu "program na 6-tkę". Wzw B miałyśmy w szczepionce 6 w 1. Następne szczepienie za pół roku :
http://www.szczepienia.pl/kalendarz_szczepien/0_3.aspx
ja szczepiłam 5w1 bo wyszło mi w sumie taniej o 180 zł . A engenix mam za darmo w pakiecie w przychodni
Stary 2010-10-11, 12:39   #2870
P0P70
Zakorzenienie

AniaP - widzę że u Ciebie cała rodzina BMW sie rozbija. Fanie będzie na wiosnę jak te dwa zaparkują przy tych większych

A jeżeli chodzi o spotkanie to z chęcia. Ja kończę (teoretycznie o 16-tej) ale mogę też urwać sie wcześniej albo np. w czasie pracy wyskoczyć na kawusię.. Przecież nie sama pracą człowiek żyje. Arkadia mi jak najbardziej pasuje.

Grymelka - dawaj tu jak naszybciej ten 4 zębny uśmiech mojego zięcia.
Moja też za mną nie tęskni a ja z nią 8 miesięcy przesiedziałam. Te dzieci to już na starcie takie niewdzięczne.

A jeżeli chodzi o nowiści to Ania zapomniała napisać jeszcze że pare dziewczyn się rozwiodło, kilka ma już 2 dziecko a Drcron otworzyła interes czapkowy. Tylko jedno jest prawdą

Stary 2010-10-11, 12:48   #2871
anakazar
Zakorzenienie

a co myślicie o tym,bo mi się podoba,ale nie wiem czy warto?
http://allegro.pl/mzk-konik-odpychac...254699585.html

to dobrze z tymi ciuszkami.
W sumie racja nasze dzieciaki już nie będą tak rosły szybko.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
AniaP - widzę że u Ciebie cała rodzina BMW sie rozbija. Fanie będzie na wiosnę jak te dwa zaparkują przy tych większych

A jeżeli chodzi o spotkanie to z chęcia. Ja kończę (teoretycznie o 16-tej) ale mogę też urwać sie wcześniej albo np. w czasie pracy wyskoczyć na kawusię.. Przecież nie sama pracą człowiek żyje. Arkadia mi jak najbardziej pasuje.

Grymelka - dawaj tu jak naszybciej ten 4 zębny uśmiech mojego zięcia.
Moja też za mną nie tęskni a ja z nią 8 miesięcy przesiedziałam. Te dzieci to już na starcie takie niewdzięczne.

A jeżeli chodzi o nowiści to Ania zapomniała napisać jeszcze że pare dziewczyn się rozwiodło, kilka ma już 2 dziecko a Drcron otworzyła interes czapkowy. Tylko jedno jest prawdą
SorryPop przecież ja w trakcie rozwodu,no!

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

jeszcze to chyba fajne i wydaję się funkcjonalne,bo "rośnie"razem z dzieckiem
http://allegro.pl/smoby-bubble-go-ii...263705971.html

dziewczyny a wiecie kiedy jest powtórka"top model",bo była w niedzielę,a nie ma...a ja normalnie nie oglądam,bo już śpie o tej porze

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-10-11 o 13:06
Stary 2010-10-11, 13:02   #2872
megi-megi
Zakorzenienie

Ja chcę spotkanie, ja chcę!!!!
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 13:11   #2873
anakazar
Zakorzenienie

A mi wpadła na podwórko świnka malusia sąsiadów i stałam w oknie jak głupiai się cieszyłam,bo takich widoków to ja nie miałam-tak to jest jak"miastowa" na wsi nie bywała i teraz nawet świnka to dla mnie atrakcja

Stary 2010-10-11, 13:27   #2874
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Ania co ci przeszkadza w tych bokach od pchacza? bo ja nie widze poki co problemu,
tego lwa tez ogladalam ale znowu nie podoba mi sie strasznie wizualnie.

No i mala znowu mleka nie chce , znow 2 razy na dobe bedzie jadla mleczny posilek...

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Powinnam jej wprowadzic cos za to mleko tylko co?
skoro zaczynamy dzien od mleka potem sloik-owoce , pozniej POWINNO byc mleko, ktorego wlasnie juz nie chce, potem sloik-zupka , mleko.

A zadnych jogurtow nie moze.

:conf used:

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

No coz jak nie chce mleka to nie, to ubieramy sie na spacer
A.Camus
Stary 2010-10-11, 13:44   #2875
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:

SorryPop przecież ja w trakcie rozwodu,no!
Ja napisałam o tych rozwiedzionych a Ty dopiero w trakcie. No bo wiesz Grymelka co się stało. Otóż TZ Anakazar znalazł sobie inną kobietę. Porzucił więc tę starą, brzydką, zachudzoną maniaczkę seksu czyli aktualną żonę i odszedł do innej. No i z tą drugą też ma dziecko bo to wszystko to trwa już jakiś czas.
Anakazar się trochę załamała i teraz to tylko widok dzikiej świni na podwórku ją cieszy.

Stary 2010-10-11, 13:47   #2876
sidorcia
Rozeznanie

wy narzekacie, że wasze dzieci malo jedzą... moja Natalka nie je normaqlnych porcji, tylko jak zrobię jej 150ml, to najpierw zjada 50ml, później po ok. 30min przed snem 25-75, i tak w kółko. w sumie nie je regularnie, a słoiczek, a raczej 1/3-1/2 słoiczka daję jej raz codziennie a raz co dwa dni, bo z tego co zje muszę odciągnąć jej 1/4 z noska, i nie chcę jej aż tak męczyć. zje odrobinkę i dorabia mlekiem. najwięcej zjada przez sen, bo czasem nawet 120ml. i to w ciągu tej 3godzinnej drzemki popołudniowej, po 2h spania daję jej przez sen jeść bo się wierci, i śpi jeszscze godzinę. nigdy nie zje całej zrobionej porcji, bo chyba jej sie nudzi w czasie jedzenia i juz ni9e chce, i dojada później ;/.

zrobiłam małej kaszkę nestle z marchewką zdrowy brzuszek, i zjadła 100ml za jednym razem!

co robicie, żeby wasze dzieci się nie nudziły? bo czasem nie wiem jak już zabawiać tą moją małą łobuziarę..

Edytowane przez sidorcia
Czas edycji: 2010-10-11 o 13:57
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-11, 13:56   #2877
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ja napisałam o tych rozwiedzionych a Ty dopiero w trakcie. No bo wiesz Grymelka co się stało. Otóż TZ Anakazar znalazł sobie inną kobietę. Porzucił więc tę starą, brzydką, zachudzoną maniaczkę seksu czyli aktualną żonę i odszedł do innej. No i z tą drugą też ma dziecko bo to wszystko to trwa już jakiś czas.
Anakazar się trochę załamała i teraz to tylko widok dzikiej świni na podwórku ją cieszy.
Grymelka Pop zapomniała dodac,że chciałam zatrzymac tż i desperackim pędem poleciałam do fryzjera co by to zamienic się w płomienną rudośc,ale stchórzyłam-walnęłam kilka pasm i tak tylko świnię chcą mnie odwiedzacnie dosyc,że ja brzydka,wychudzona to i z tej rozpaczy robię się i zgorzkniała.

Stary 2010-10-11, 14:07   #2878
P0P70
Zakorzenienie

Jeżeli chodz o zabawki to moja też jakoś nie przepada za pluszakami.
Aktualnie od jakiś 3 tygodni najbardziej lubi gąsienicę
http://allegro.pl/fisher-price-gasie...251263213.html
Może przyciskać guziczki i gąsienica śpiewa albo mówi. No i ma zabawę z przewracaniem tych zakładek a przy okazji uczy się operować rączkami Uwielbia ją.

Stary 2010-10-11, 14:50   #2879
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

mój z zabawek to najbardziej lubi takie najbardziej badziewiaste grzechotki, i metalowe samochodziki z otwieranymi drzwiam( te drugie są idealne jako zimny gryzak)
Ale niezmiennie każda zabawka po chwili jest nudna

Dzisiaj fajnie wiatru nie ma to pójdę z dziecmi na konie, ja z erwinem tak tylko pooglądać i pogłaskać, a eryk na jazdę.Też bym sobie pojeździła.

Erwi teraz ciągle tak na czworaka się kiwa, tak to wygląda jakby rozpęd brał

czemu te dzieci tak szybko rosną
jutro to szczepienie ale tak się boję tego ważenia...

Stary 2010-10-11, 14:55   #2880
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

ja na razie nie kupuję żadnych pchaczy, skoczków i huśtawek bo i tak będzie leżało tak jak leżaczek nie wiem czy go nie sprzedam w przyszłym roku się zobaczy jak już będzie bardziej interesowny na zabawki bo na razie woli pokrywki od słoiczków puszki po herbacie, pudełka po mleku itp. więc na razie nic nie kupuję
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

ehh kobieto nie rób mi smaka he he chyba jak dziś pojade na zakupy to wpadne sobie do lidla
a dzisiaj byłam w lidlu i tydzień meksykański to nakupiłam sobie trochę tortilli na zapas sosów , wszystko do szafki bo dietka niech czeka
a za tydzień ma być tydzień grecki tak to dopiero pychoty będą
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Marcel ma już 4 ZĘBY
klask i:za zęby
Cytat:

Powinnam jej wprowadzic cos za to mleko tylko co?
może sojowe?

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Erwi teraz ciągle tak na czworaka się kiwa, tak to wygląda jakby rozpęd brał

czemu te dzieci tak szybko rosną
jutro to szczepienie ale tak się boję tego ważenia...
mój też tak robi
nie martw się będzie dobrze , może jest szczuplutki ale wydaje mi sie ze nie chudy
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości