|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Ania szczepilam i teraz kazali nam przyjsc chyba na wzw ( kurde nie wiem nooo) na cos tam kazali bezplatnego przyjsc.... szczepilam pierwsza dawka 6 w 1 i pozostalymi dwoma 5 w 1 .
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tetrowa pielucha, smoczek z lateksu marcowo-kwietniowe W KOŃCU mają frajdę z
Yoonka u nas też często kupa idzie do przodu,ale ja chusteczkami ładnie wymywam,potem wodą przy kąpieli i jest wsio ok.Mała póki co nigdy nie była odparzona,ani nie miałam żadnych pieluszkowych problemów.U mnie chusteczka w pełni wystarcza.
A co do zabawek jeszcze to mój tż poszedł do sklepu zabawkowego-ja też w nim kiedyś byłam,nie pamiętam nazwy-on zagranicą jest dosyc popularny top-toys?nie wiem...i mimo,że już duża baba ze mnie to takie tam cuda były,że wyjsc z niego nie chciałam i tż wypatrzył auto sterowane pilotem-super różowe,wsadza się do niego dziecko i rodzic kieruje gdzie auto jedzie i chcę jej kupic to cudo,myślę,że to zupełnie niepotrzebny gadżet...ale tak tż chcę małej go kupic,że niech kupujeA moja córa leży i położyła główke na macie,zlapała się za głowę i wygląda jak zmęczona życiem istota -lubię jak tak robi,bo tak rozkosznie wtedy wygląda
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
ania bardziej sie oplaca kupic nowy miedzy nowym a uzywka jest ok 20 zl roznicy.
Zastanawiam sie jaki kupic opcje mam 3 ![]() - albo ten z bokami ( fajniejsze edukacyjne funkcje ma) http://allegro.pl/grajacy-muzyczny-c...250771064.html -albo wozek ( bo jednak czesc dziewczynek chce wozek dla lalek wiec spelnialoby to 2 funkcje);D http://www.videotesty.pl/news/33/Sam...od-SMS-owania/ - albo ten : http://allegro.pl/fisher-price-k9875...249846196.html Mam dylemat a raczej "trzylemat" hehehe ![]() wozek ktory pozniej i tak bedzie pewnie trzeba kupic, fajniejsze funkcje mimo bokow czy gorsze funkcje a bez bokow ![]() te boki w sumie mi tak nie przeszkadzaja tylko uwage zwrocilam wieksza jak napisalas o nich.
|
|
#2854 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Ja dzisiaj z gdzinnym opóźnieniem dotarłam do pracy . Musiałam w końcu się wyspać .Madzia - dopiero dzisiaj zobaczyłąm Twoje zdjęcia. Wyglądasz super. I też nie mogłam sie dopatrzeć tej dużej pupy ![]() ![]() Machaj - GRATULACJE ząbka ![]() . Ty to dopiero utożsamiasz się z dzickiem. Nawet ząbkowanie razem przechodzicie![]() ![]() A jeżeli chodzi o katarek to moze powinniście kupić "Katerek" i nim zamias fridy wyciągać. Jest naprawdę dużo szybszy i dokładnie wyciąga. Dziewczyny które już mają mogą potwierdzić. Cytat:
Piękny ten Twój "zpikasowany bałagan" na tle morza. Aż zatęskniłam za wakacjami ![]() Cytat:
. Cytat:
Darusia z waszych zdjęć bije taka radość i miłość. Pięknie wyglądacie razem.
|
|
#2855 |
|
Rozeznanie
|
Darusiaa- gdybym miała miejsce, może bym i kupiła. Starszy syn miał samochodzik, na którym się siadało i odpychał się nóżkami, miał też pojemniczek na zabawki. Często, gęsto musieliśmy do parku chodzić z tym autkiem. Niezniszczalna zabawka, no i tak mu podpasowała, że bez niej ani rusz. Z tym pchaczem, jak się Oliwce spodoba może być podobnie. W bloku na przeciwko mieszka chłopiec, który już ze dwa lata na podwórko wychodzi z kosiarką, taką właśnie do pchania.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
dusiaczku my mielismy ponad 9 miesiecy....
|
|
#2857 |
|
Rozeznanie
|
my też mamy zamiar kupić ten pchacz, i napewno z fisher price
ich chyba jest kilka rodzai?
|
|
|
|
#2858 |
|
Rozeznanie
|
no to mnie pocieszyłaś. Przypuszczam, że u Was większość tego czasu przypadało na ciążę i mieliście zakaz, a my bez zakazu wchodzimy w trzeci kwartał abstynencji
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#2859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
po prostu nie mialam ochoty.
|
|
|
#2860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale też sie nie dziwię. Myśle że za dużo na Ciebie spadło. Nowe miasto, brak znajomych, nowa praca, nowe życie, nowe mieszkanie. Wszystko podporządkowałaś dziecku. Zostałaś matką a Megi gdzieś zginęła. Tylko że nie masz czasu ani możliwośći bycia Megi.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
darusia ten drugi link to chyba pomyłka,bo dałaś telefon,ale wiem o jaki wózek pchaczyk Ci chodzi-ja myślę,że fajny dla dziewczynki i mam w ulubionych ten i z FP,nie wiem czy na pewno któryś kupic?ale widzę,że dużo z was ma zamiar to chyba też się skuszę,no i oczywiście teraz tylko pytanie:który?
---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- http://allegro.pl/wozek-pchacz-dla-l...265199939.html to ten
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chyba przegapiłaś
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
OOOooo faktycznie:P
Pomylilo mi sie Jeden wyeliminowalam, zostawie sobie 2- zdecyduje Tż alo wozek albo ten co ma te boczki. Lece sie bawic z maluchem:P
|
|
#2865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ma taki http://allegro.pl/bmw-baby-racer-ii-...266086532.html ola też juz ma : http://allegro.pl/samochodzik-jezdzi...268604703.html i mamy jeszcze ten http://allegro.pl/chicco-autko-jezdz...248399723.html dostał to jak jeszcze nie miał roku i bawi się do tej pory . Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-chodz...251266050.html ten fajny tylko ciekawe czy dziecko nie bedzie nogami w to waliło chodząc To moje autko chicco niby tez ma funkcje pchacza ale nie widziałam nigdy żeby Szymek przy tym chodził ( link wyżej ) Ja to wogóle teraz nie kupuje zabawek bo mam tego pełno wszystkiego Olka to moze kilka grzechotek tylko dostała - ale własnie większość dostała a nie kupiłam . choć najwiecej dostała tzw beznadziejnych prezentów w postaci maskotek - nie cierpie zbieraczy kurzu tylko mi miejsce zajmują
|
|
#2866 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamulki kochane
![]() Dłuuuuugo mnie nie było, ale w końcu mieszkamy u siebie i nawet juz net mamy ![]() Jestem właśnie PIERWSZY DZIEŃ W PRACY Ogólnie jest ok tylko pensje mi zmniejszyli ... i to znacznie bo o 1,5 tyś brutto Kryzys i ja nic na to (prócz szukania nowej pracy) poradzić nie mogę.Marcel ma już 4 ZĘBY A no i muszę dodać że dzwoniłam do niani i Marcel wcale nie płacze i za mną nie tęskni - w nosie ma mamusie z jednej strony się cieszę a z drugiej tak dziwnie mi ... zajmowałam się Nim 6,5miecha a On bez problemu przerzucił się na nianię ![]() Megi droga może umówimy się w końcu w weekend na kawę?? Pogadamy jak baba z babą ![]() Czy ktoś mógłby mi w skrócie napisać co sie działo jak mnie nie było?? PROSZĘ PROSZĘ PROSZĘ
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ten ostatni mi się podoba-dziecko bezpiecznie sobie siedzi w tym,kurczę nie wiem co małej kupic...za duży wybór jest ![]() Właśnie dojechała mi paczka z ubrankami małej i mam bodziaki i pajace od 12-18 miesięcy-ja nie wiem jak oni te rozmiary robią,bo moje dziecko półroczne,a już w takich ubrankach.I wogóle jestem zla,bo tą bluzę HK kupiłam jej na 80/86 i dresy,bluzeczki i dzinsy też i co?miała miec na wiosnę i pewnie już będą za małe
|
|
#2868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.szczepienia.pl/kalendarz_szczepien/0_3.aspx
|
|
|
|
#2869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gmyrelka - dawaj fotasy super że jesteś a w skrócie
dzieciaki już chodzą , pare mam w totka wygrało a tak to jakoś się kręci Żartowałam oczywiscie . POP - Ja jutro jade do wawy na ciuszki poszaleć troszkę . A własnie POp o której ty kończysz ta robota może byśmy się stykły na kawe po twojej pracy w arkadii np ? Bo potem nie wiem jak bedzie czasowo . Może któraś jeszcze ma jutro czas ? Gmyrelka , Megi ? ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
Co do tego chicco to jest naprawde fajny ale myślę że teraz można go sobie podarować ale na wiosne jak najbardziej autko ma raczke więc mozna spokojnie przed domem nim posmigac . szymek go dostał jak miał 9 miechów na podstawki pod nogi i te barierki potem to wszystko się odczepia . zreszta zobaczcie go sobie w sklepach chicco bo czesto tam stoja ( oczywiscie po 300 zł . ) mimo bojkotu na chicco ta zabawka jest rewelacyjna . U nas Szymek miał to na dworzu całe lato , jexdzik bmw ma w domu . ale te bmw to dostaliśmy z pracy od TZ . jak dziecko się rodzi to dostaje takiego racerA od firmy . ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
AniaP - widzę że u Ciebie cała rodzina BMW sie rozbija.
![]() Fanie będzie na wiosnę jak te dwa zaparkują przy tych większych![]() A jeżeli chodzi o spotkanie to z chęcia. Ja kończę (teoretycznie o 16-tej) ale mogę też urwać sie wcześniej albo np. w czasie pracy wyskoczyć na kawusię. ![]() . Przecież nie sama pracą człowiek żyje . Arkadia mi jak najbardziej pasuje.Grymelka - dawaj tu jak naszybciej ten 4 zębny uśmiech mojego zięcia. Moja też za mną nie tęskni a ja z nią 8 miesięcy przesiedziałam. A jeżeli chodzi o nowiści to Ania zapomniała napisać jeszcze że pare dziewczyn się rozwiodło, kilka ma już 2 dziecko a Drcron otworzyła interes czapkowy. ![]() Tylko jedno jest prawdą
|
#2871 | |
|
Zakorzenienie
|
a co myślicie o tym,bo mi się podoba,ale nie wiem czy warto?
http://allegro.pl/mzk-konik-odpychac...254699585.html to dobrze z tymi ciuszkami. W sumie racja nasze dzieciaki już nie będą tak rosły szybko. ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
Pop przecież ja w trakcie rozwodu,no!![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- jeszcze to chyba fajne i wydaję się funkcjonalne,bo "rośnie"razem z dzieckiem http://allegro.pl/smoby-bubble-go-ii...263705971.html dziewczyny a wiecie kiedy jest powtórka"top model",bo była w niedzielę,a nie ma...a ja normalnie nie oglądam,bo już śpie o tej porze
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-10-11 o 13:06 |
|
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcę spotkanie, ja chcę!!!!
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
A mi wpadła na podwórko świnka malusia sąsiadów i stałam w oknie jak głupiai się cieszyłam,bo takich widoków to ja nie miałam-tak to jest jak"miastowa" na wsi nie bywała i teraz nawet świnka to dla mnie atrakcja
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Ania co ci przeszkadza w tych bokach od pchacza? bo ja nie widze poki co problemu,
tego lwa tez ogladalam ale znowu nie podoba mi sie strasznie wizualnie. No i mala znowu mleka nie chce , znow 2 razy na dobe bedzie jadla mleczny posilek... ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Powinnam jej wprowadzic cos za to mleko tylko co? skoro zaczynamy dzien od mleka potem sloik-owoce , pozniej POWINNO byc mleko, ktorego wlasnie juz nie chce, potem sloik-zupka , mleko. A zadnych jogurtow nie moze. ![]() :conf used:---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- No coz jak nie chce mleka to nie, to ubieramy sie na spacer
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Ja napisałam o tych rozwiedzionych a Ty dopiero w trakcie. No bo wiesz Grymelka co się stało. Otóż TZ Anakazar znalazł sobie inną kobietę. Porzucił więc tę starą, brzydką, zachudzoną
maniaczkę seksu czyli aktualną żonę i odszedł do innej. No i z tą drugą też ma dziecko bo to wszystko to trwa już jakiś czas.Anakazar się trochę załamała i teraz to tylko widok dzikiej świni na podwórku ją cieszy.
|
#2876 |
|
Rozeznanie
|
wy narzekacie, że wasze dzieci malo jedzą... moja Natalka nie je normaqlnych porcji, tylko jak zrobię jej 150ml, to najpierw zjada 50ml, później po ok. 30min przed snem 25-75, i tak w kółko. w sumie nie je regularnie, a słoiczek, a raczej 1/3-1/2 słoiczka daję jej raz codziennie a raz co dwa dni, bo z tego co zje muszę odciągnąć jej 1/4 z noska, i nie chcę jej aż tak męczyć. zje odrobinkę i dorabia mlekiem. najwięcej zjada przez sen, bo czasem nawet 120ml. i to w ciągu tej 3godzinnej drzemki popołudniowej, po 2h spania daję jej przez sen jeść bo się wierci, i śpi jeszscze godzinę. nigdy nie zje całej zrobionej porcji, bo chyba jej sie nudzi w czasie jedzenia i juz ni9e chce, i dojada później ;/.
zrobiłam małej kaszkę nestle z marchewką zdrowy brzuszek, i zjadła 100ml za jednym razem! co robicie, żeby wasze dzieci się nie nudziły? bo czasem nie wiem jak już zabawiać tą moją małą łobuziarę.. Edytowane przez sidorcia Czas edycji: 2010-10-11 o 13:57 |
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dosyc,że ja brzydka,wychudzona to i z tej rozpaczy robię się i zgorzkniała.
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodz o zabawki to moja też jakoś nie przepada za pluszakami.
Aktualnie od jakiś 3 tygodni najbardziej lubi gąsienicę http://allegro.pl/fisher-price-gasie...251263213.html Może przyciskać guziczki i gąsienica śpiewa albo mówi. No i ma zabawę z przewracaniem tych zakładek a przy okazji uczy się operować rączkami ![]() Uwielbia ją.
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
mój z zabawek to najbardziej lubi takie najbardziej badziewiaste grzechotki, i metalowe samochodziki z otwieranymi drzwiam( te drugie są idealne jako zimny gryzak)
Ale niezmiennie każda zabawka po chwili jest nudna ![]() Dzisiaj fajnie wiatru nie ma to pójdę z dziecmi na konie, ja z erwinem tak tylko pooglądać i pogłaskać, a eryk na jazdę.Też bym sobie pojeździła. Erwi teraz ciągle tak na czworaka się kiwa, tak to wygląda jakby rozpęd brał ![]() czemu te dzieci tak szybko rosną ![]() jutro to szczepienie ale tak się boję tego ważenia...
|
|
#2880 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a za tydzień ma być tydzień grecki tak to dopiero pychoty będą ![]() ![]() ![]() klask i:za zębymoże sojowe? ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() nie martw się będzie dobrze , może jest szczuplutki ale wydaje mi sie ze nie chudy |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:20.

i tż wypatrzył auto sterowane pilotem-super różowe,wsadza się do niego dziecko i rodzic kieruje gdzie auto jedzie i chcę jej kupic to cudo,myślę,że to zupełnie niepotrzebny gadżet...ale tak tż chcę małej go kupic,że niech kupuje
. Musiałam w końcu się wyspać

, ale też sie nie dziwię. Myśle że za dużo na Ciebie spadło. Nowe miasto, brak znajomych, nowa praca, nowe życie, nowe mieszkanie. Wszystko podporządkowałaś dziecku. Zostałaś matką a Megi gdzieś zginęła. Tylko że nie masz czasu ani możliwośći bycia Megi.

i to znacznie bo o 1,5 tyś brutto
Kryzys i ja nic na to (prócz szukania nowej pracy) poradzić nie mogę.

klask i:za zęby