Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.II - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-12, 12:24   #2401
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Witam, u nas nocka oki
Co do wzrostu Nastki to pisałam ze ma 68cm, wiec nosimy ubrania 74cm np. dziś ma założone bodziaki ( na zdjęciu ) roz. 74 na 9 miesięcy
Dziś na 14 idziemy na 2 dawkę pneumokoków
powodzenia na szczepieniach i właśnie miałam się pytać czy Nastka troszkę zezuje bo na większości zdjęć ma tak oczka dziwnie no ale już napisałaś, że to od lampy

anuszka jak ja bym miała tylu osobom robić prezenty to bym zaczęła rok wczesniej
dla Igusi

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
wlasnie tę.
zlecane jest zaczynac od kleiku ale nie mialam w domu, dostalam te kaszke od Szajajaby i dodalam tylko 1 miarke na 160ml mleka.

mały wsunął aż milo zero reakcji negatywnych, spal jak susel od 20.30 do 7.40 czyli jak zwykle
a ostatnio kilka dni budził sie raz lub nawet 2

dziś dodam 2 miarki

kurrrrdeee podczas pisania cos nacisnęłam na lapku i mi klawiatura nie działa! pisze na tej systemowej, klikam myszką w nieskończoność
haha no bo to przeciez takie oczywiste, że dzieci tyle sypiają

papi to oby ten bobotic dłużej pomagał ale z każdym dniem Adaś jest starszy i będzie coraz lepiej

anoxa współczuje

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może u którejś sytuacja jest podobna albo macie jakieś wytłumaczenie. Alisa jak leży na płaskim, to główki nie uniesie za wysoko. Tzn. główka to jeszcze, ale rączek do tego nie używa. A jak ją sobie na kolanach położę to spokojnie ją unosi. O co biega?
nie wiem za bardzo a jak położysz na przedramionach to dźwiga ?

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
A i jeszcze mam pytanie czy któraś miała uczulenie na proszek u dziecka?? jak to wygląda? i gdzie głównie?? bo u nas buzia zsypana ale krostki inne niż do tej pory (skaza)
raczej jakby miał uczulenie na proszek to bardziej ciałko by było zsypane niż buzia bo przeciez buzia nie dotyka ubranka. pokaż zdj bo ja jestem już skazową ekspertką u mnie te krostki miały różna formę

aniaa fajnie, że napisałaś o tym muzyvcznym ogrodzie bo miałam kupowac ale chyba sobie daruję

lazurka gratulacje nocki i szczerze to ja też myślałam, że taki bujaczek to jest wymysł rodziców a jak będę potrzebowąła małego do kuchni to wezmę w nosidełko- foteliku. no ale teraz sama stwierdzam, że to jednak przydatna rzecz- mam najprostrzy model a i tak jestem zadowolona

hd powodzenia obyście znaleźli sposób na te łapki

coś jeszcze miałam pisać ale nie pamiętam bo oczywiście nie zacytowało mi się wszystko
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 12:26   #2402
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

hd sluszna decyzja

siala wyobraz sobie ze wiem gdzie jest lista i sprawdzilam to zanim mi odpisalas :P odruchowo zapytalam o ten wiek sebusia w poscie
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 12:28   #2403
hd2005
Zakorzenienie

Nie mogę się doczekać piątku

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 12:29   #2404
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

wiolek - wyczytałam ze jak robisz zdjęcie lampa i pojawiają się 2 czerwone plamki to dziecko nie zezuje czasem to sprawdzam
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 12:31   #2405
hd2005
Zakorzenienie

My juz prawie całkowicie jedziemy na naturalnym mleku.
Czasem, raz na dwa dni dostanie jedna butelkę MM.
Po tych wszystkich naszych przejściach z rakiem miałam dużo mniej pokarmu. Mały czasem ssał i ssał i wiedziałam, ze nie był najedzony. Dostawała wówczas butelkę. Teraz nie nadążam zmieniać wkładki laktacyjne

Stary 2010-10-12, 12:33   #2406
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
My juz prawie całkowicie jedziemy na naturalnym mleku.
Czasem, raz na dwa dni dostanie jedna butelkę MM.
Po tych wszystkich naszych przejściach z rakiem miałam dużo mniej pokarmu. Mały czasem ssał i ssał i wiedziałam, ze nie był najedzony. Dostawała wówczas butelkę. Teraz nie nadążam zmieniać wkładki laktacyjne
Ale ciągnie normalnie cyca? czy odciagasz?
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 12:35   #2407
wiolek1
Zadomowienie

a co do krzyczenia pokaże wam jak mój mały krzyka
sorki za jakość ale to było kręcone aparatem i bardziej mi chodziło o dźwięk
http://www.youtube.com/watch?v=RraUJxUlI4A
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 12:37   #2408
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Czujemy się jakbyśmy oddali dziecko do adopcji. Wiem, że będzie jej tam dobrze ale...

Ona jest nam bardziej potrzebna niż my jej

W piątek jedziemy po nią
Zostanie z nami na zawsze... coś wymyślimy z tymi łapami
Załącznik 3466008
Popłakałam się . Super!!!

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
dzidzia Szymek też jakoś leniwie głowę podnosi jak leży na brzuszku, za to jak na klatę go dam to macha we wszystkie strony. Co do rączek to mymla non stop i chyba dlatego mu się głowy nie chce dźwigać jak leży bo wcina łapki zamiast podnosić.
Jeżeli chodzi o śmiech to nauczył się ostatnio piszczeć, a najbardziej się śmieje do zebry na ścianie, chyba się zakochał.
A kreskę na brzuchu też jeszcze mam, ale widzę, że już coraz bledsza.
Wczoraj byłam u mojej gin i wszystko ok,zrobiła mi usg dopochwowe, dostałam tablety Cerazette i skierowanie na krew. A i oczywiście jak poszłam do niej to mi znowu krew pociekła już sama nie wiem co to , kazała mi zapisywać kiedy mam te krwawienia i jak coś to pędzić do niej.
A Szymek dzisiaj pobił rekord w spaniu od 23 do 6 później wstał o 9 i od 11 już fika. Oby tak dalej. A i zauważyłam, że jak dam mu na noc mm to i tak bez cycusia nie zaśnie dopiero jak się przytulił do cyca to padł.
Alisa ma na ścianie przy przewijaku motylki i gada do nich jak najęta. Przestała płakać przy przewijaniu.

Cytat:
Czeka na nas...
najważniejsze, że się doczeka

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 12:52   #2409
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Ale ciągnie normalnie cyca? czy odciagasz?
od początku karmiłam piersią

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

dzidzia - ja się popłakałam pisząc

Stary 2010-10-12, 12:53   #2410
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
powodzenia na szczepieniach i właśnie miałam się pytać czy Nastka troszkę zezuje bo na większości zdjęć ma tak oczka dziwnie no ale już napisałaś, że to od lampy
....................
nie wiem za bardzo a jak położysz na przedramionach to dźwiga ?
Większość dzieci do pewnego etapu życia ma nieskoordynowane ruchy gałek ocznych. To normalne.

Jak leży na podłodze na przedramionach to jakby miała mnie gdzieś i się nie podnosi.
Ale dokładnie jak u Ani- jak położę sobie na klacie, to bez problemu. Nie wiem w czym rzecz.

Wiolek, moja Mała dokładnie tak samo. Tylko głosik inny- moja Mama mówi, że się skarży .

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-10-12 o 12:54
Stary 2010-10-12, 12:59   #2411
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

dzidzia moja Iga tez słabo podnosi główkę na płasko, a w dodatku wkurza się niesamowicie. Jak trzymam ją na swoich piersiach to trzyma sztywno jak stara Nie wiem czym to jest spowodowane.
hd kochana psinka, mam nadzieję, że jakoś sobie poradzicie z łapkami.
itakasia, anoxa pieprzone raki Moja ciotka męczyła się rok, ojca zabrał w 3 miesiące. Oboje rak płuc.

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

A i jeszcze jak leży na płasko to bardziej dupkę podnosi niż główkę I łapki na bok jej uciekają Śmiesznie to wygląda, taki robaczek nieboraczek
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 13:03   #2412
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Jagoda leżąc na brzuszku dźwiga główkę przez chwilę dosłownie a potem zjada swoje łapki a jak Jej się łapki znudzą to się denerwuje i woła żeby Ją wziąć na rączki.
Stary 2010-10-12, 13:04   #2413
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
od początku karmiłam piersią
I nie buntuje sie?? nie chce butelki spowrotem?
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 13:08   #2414
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość
hej wam niedawno wrocilam od mamy wybawila mi dziecko, znalazlam w piwnicy moja grzechotke z dziecinstwa i Natankowi sie strasznie spodobala patrzyl sie na nia, wodzil wzrokiem, gadal z babcia usmiechal sie, a babcia w niebo wzieta. Ale dzis byl pierwszy raz jak Natanek zainteresowal sie zabawka.

Ale dzisiaj jest strasznie marudny... bylam u mamy od 16.30 do prawie 21 a on w ogole nie spal, no moze z 30min tylko ;/ wrocilam do domu i tez juz plakuli.. nie wiem co mu dzisiaj jest...

Co mam zrobic jesli on ciagle chce jesc? (albo przynajmniej tak mi sie wydaje) mam go przetrzymac do 3 godzin? Bo zazwyczaj to je co 2 godz mam to tak zostawic? Powiem szczerze ze troche mnie to nie zadowala bo co to jest 2 godz..
Pomozcie

I stwierdzilam ze jednak do pediatry nie pojde bo jak zadzwonilam sie zarejestrowac (co dzieci zdrowych) to powiedziala ze skoro bylam juz na szczepieniu to Natanek byl wazony, mierzony, osluchany wiec nie mam po co przychodzic...
I stwierdzilam ze pojde dopiero jak bedzie mnie cos naprawde niepokoiło albo jak nie bedzie szczepienia w danym miesiacu...

Powiedzcie mi co mam zrobic z tym karmieniem? Bo wy bardziej doswiadczone..
Jeśli tak strasznie ci zależy na przetrzymaniu do 3 godzin to możesz po tych 2 godzinach podać herbatkę ale nie koniecznie, przecież dwie godzinki to spora przerwa jak na karmienie piersią
Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
hmmm, przyszłam powiedzić, że mi chyba spadł kilogram Się cieszę. Dziś poskakałam znowu, ale mało, bo coś mnie zaczeło "kuć w żebrze", no ale idzie ku dobremu!?
Brawo tak trzymać!!!Gratuluję!!!

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Seba dostał dziś na noc 160ml mleka i jedną miarkę kaszki ryżowej japcowej
Jak ciumkał z butli to mu tak ładnie z noska pachniało tym jabłuszkiem bek też pachnący... ciekawe czy kupal też będzie równi wonny
Jutro dodam 2 miarki
Ty jak zwykle jak rzucisz jakiś tekst to ubaw do łez!!!

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Vette - masz ode mnie kopa!!
a matę Rainforest też kupiłam parę dni temu i jestem z niej baaaardzo zadowolona, a Patryczek jeszcxze bardziej

no dobra - Wiolek - specjalnie dla ciebie! moja kuchnia
acha - kolory wyszły nie takie jak powinny (mam nowy aparat i nie umiem go obsłużyć ), kolor jest śliwka węgierka vel oberżyna z kremem i beżem, brakuje jednego frontu z lewej strony okapu (już dowieźli i zamontowali, ale nie zrobiłam już potem zdjęcia), nie ma jeszcze górnych świateł i nie ma blatu od "baru", który będzie łączył kuchnię z salonem (na blat muszę poczekać, aż wymyślę obudowę do kominka, bo to wszystko musi się jakoś komponować)
jest bałagan jak cholera no i ta lipna tymczasowa firanka w oknie nie zwracaj proszę na to uwagi
Kuchnia rewelacyjna, oj chciało by sie taką!!! Pozazdrościć
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
wszystkie maluchy cudne chyba poważnie mamy "najładnieszy" wątek

o matko a urodziła się 52 cm ?
to tylko mój aluś nie rośnie ?
urodził się 55 cm a ubranka na 62 wszystkie dalej dobre a jak sobie go mierzyłam wczoraj to miał 59 cm ale nie był to dokładny pomiar

papi niezawsze a wasze ile mają wzrostu ? ( pytam was bo daty porodu praktycznie te same i długości też bardzo podobne )
Właśnie córeczka niezawsze jest duża i dlatego pisałam że chyba po mamie, bo z tego co kojarzę to niezawsze jest wyższa, moja nie jest za duża nosi ubranka 62-68.
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Witam, u nas nocka oki
Co do wzrostu Nastki to pisałam ze ma 68cm, wiec nosimy ubrania 74cm np. dziś ma założone bodziaki ( na zdjęciu ) roz. 74 na 9 miesięcy
Dziś na 14 idziemy na 2 dawkę pneumokoków
Ładniutka ta Twoja córcia, też taka kluseczka jak Pati

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Aha, no i zapomniałam dodać, że Świętujemy Dziś Dwa Miesiące!!
Wszystkiego naj z okazji drugiej miesięcznicy, niech rośnie i chowa się zdrowo!!!
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, może u którejś sytuacja jest podobna albo macie jakieś wytłumaczenie. Alisa jak leży na płaskim, to główki nie uniesie za wysoko. Tzn. główka to jeszcze, ale rączek do tego nie używa. A jak ją sobie na kolanach położę to spokojnie ją unosi. O co biega?
Moja mała też tak ma,identycznie jak ją mam na piersi położoną albo kolanach to nie ma problemu a na płaskim kiepsko jej idzie.

Cytat:
Odnośnie tych lkeików i kaszek. To chyba trzeba smoka z większa dziurką. Tylko jak powiedziec w sklepie jaka mi chodzi ;d
Chyba musisz poprosić o nr 3 tylko że dla dzieci od 0-6 miesięcy, z NUKA są rozm. S,M i L więc do kaszek jest L

Cytat:

W piątek jedziemy po nią
Załącznik 3466008
To super!!!Ta rozłąka pomogła Wam tylko zrozumieć że nie potraficie bez siebie żyć.
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 13:08   #2415
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

A i jeszcze jak leży na płasko to bardziej dupkę podnosi niż główkę I łapki na bok jej uciekają Śmiesznie to wygląda, taki robaczek nieboraczek
no u nas identyko-dupkę razem z brzuszkiem aż!

. Witaj Kochanie

Stary 2010-10-12, 13:14   #2416
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
I nie buntuje sie?? nie chce butelki spowrotem?
Nie
Lubi moje piersi

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
To super!!!Ta rozłąka pomogła Wam tylko zrozumieć że nie potraficie bez siebie żyć.
dokładnie tak

Stary 2010-10-12, 13:15   #2417
itakasia
Zakorzenienie

Zoska na brzuszku lezy chetnie jak ma humor i wtedy sie podpiera na przedramionach i glowke trzyma wysoko. nie podnosi glowki podciagana za raczki czasem sie przewraca z brzucha na plecki gada od dawna jak najeta, smieszna jest z tym. zaczela sie tez bawic grzechotkami. potrząsa w reku i sie patrzy albo wklada do buzki
Stary 2010-10-12, 13:16   #2418
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Widzę, że chyba Patrycji unormowała się przerwa nocna, jak zje o 20.30 to do 6:00 rano śpi i tak już 3 dzień z rzędu, może juz jej tak zostanie.
Sprawdziły się moje obawy, malutka zaraziła się od Martynki katarem i wstała rano zasmarkana, bidulka strasznie ją to męczy, nie wiem jak bym sobie poradziła bez FRIDY bo z gruszką bym się chyba zamęczyła.Bardzo łatwo mi się jej nosek oczyszcza,psikam jej Marimera do noska i ściągam, super schodzi.Kupiłam jej też Nasivin soft i zakrapiam rano i wieczorem po kropelce, lepiej jej się wtedy śpi.Ciekawe czy do piątku jej minie jak nie to nici ze szczepienia ale trudno.
Zjeździliśmy wczoraj z M całe Żary w poszukiwaniu butelki NUK first choice i nie ma nigdzie, zamówiłam w końcu na Allegro, mam nadzieję że jutro już przyjdzie bo ze zwykłej nie chce pić, przyzwyczaiła się do tamtej.
Stary 2010-10-12, 13:22   #2419
anoxa
Zakorzenienie

dziewczyny a jak z przewracaniem sie waszych dzieci tzn na boczek lub jak kolwiek? bo moj maly sie nie przewraca lezac na brzuchu nigdy sie jeszcze nie przewrocil na plecki lub na boczek i martwi mnie to troche

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

itakasia u nas wszystko poza tym przewracaniem sie wyglada podobnie grzechotka na koniec zabawy laduje w buzi wczoraj obciumkal misia gada jak najety kapie to jest masakra od chlapania wszystko w kolo lacznie ze mna mokre a ubaw przy tym po pachy
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 13:47   #2420
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
OOO dzięki za instrukcje
Proszę
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

u nas kaszka tylko przez 3 chce leciec ale musze kupic te trojprzeplywowe bo chcemy sprobowac mu jeszcze bardziej zagescic
ale z aventu? Bo ja widziałam tylko do mleka 1 i 2 - nigdzie nie było z 3 dziurkami.. i widziałam tylko 3 do kaszki ale ma jedną pociągłą dziurkę
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
hd sluszna decyzja

siala wyobraz sobie ze wiem gdzie jest lista i sprawdzilam to zanim mi odpisalas :P odruchowo zapytalam o ten wiek sebusia w poscie
Ja to tak z uprzejmości napisawszy..
Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak z przewracaniem sie waszych dzieci tzn na boczek lub jak kolwiek? bo moj maly sie nie przewraca lezac na brzuchu nigdy sie jeszcze nie przewrocil na plecki lub na boczek i martwi mnie to troche

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

itakasia u nas wszystko poza tym przewracaniem sie wyglada podobnie grzechotka na koniec zabawy laduje w buzi wczoraj obciumkal misia gada jak najety kapie to jest masakra od chlapania wszystko w kolo lacznie ze mna mokre a ubaw przy tym po pachy
Mój tylko z boków na plecy bachnie
Ani z pleców, ani z brzucha nigdzie się nie giba
A starszy jest.. leń jeden.

HD - ja się boję przekazania zwierzaków komukolwiek, że się poryczę i ukradnę je spowrotem mimo, że z nimi jest nam tak źle.. i im z nami też nie jest fajnie już
Nie ma wcale chętnych i z jednej strony mnie to nerwuje bo nie widzę nadziei a z drugiej strony się cieszę bo mam je przy sobie...
"tak trudno kochać.. lecz trudniej jest nie kochać wcale cię".. z nimi źle, bez nich jeszcze gorzej
Może Gaba by się przyzwyczaiła? Moich rodziców pies jest smutny cały czas i nie chce jeść jak mój tata wyjeżdża gdzieś, choćby na 2 dni. Ale jak ojca nie było 2 tyg to piesek się "uregulował"

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-10-12 o 14:04
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 13:49   #2421
alutka78
Rozeznanie

Czy któres z Waszych dzieciacz po szczepieniu 6 w 1 i Rotateq'u(jesli w tak szczepilyscie) robilo kupki czesciej? Na ulotce jest napisane o biegunkach itp. Dagusia miala szczepienie w zeszly czwartek a w sumie dzis zrobila dwie kupki( co nie jest u niej normalne, bo z reguly robi rzadziej). Teraz nie wiem czy to od szczepienia, czy od kompotu jablkowego i gotowanych jablek, ktore spozylam, czy od Dicofloru 30?

Uzywam pieluszek Dada, ale chyba je zamienie na inne. Kupa wyplywa az na plecy. Czy w oryginalnych pampersach tez tak sie dzieje?

Cytat:
Aha, no i zapomniałam dodać, że Świętujemy Dziś Dwa Miesiące!!

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

My też chodzimy do mojej mamy
W tym roku Marek będzie pierwszy raz na wigilii, zawsze przychodził już po kolacji, ciekawe jak to będzie.

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Aa no i w lidlu już są mikołaje czekoladowe

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

papi a jak tam twoje rozstępy? moje bledną od dołu Czy Wy też macie jeszcze krechę pośrodku??
Wszystkiego najlepszego!!!
Ja mam jeszcze kreche i nie wszystkie wlosy jeszcze wypadly.

Cytat:
Nie mam siły przeczytać tych kilkanaście stron... Sorry

Mam nadzieję, że nic bardzo ważnego mnie nie omineło

Siala
- widziałam link do adopcji. Współczuję ...

W piątek zawieźliśmy naszą Gabę na Mazury do moich rodziców.
Cały czas lizała łapy. Nie radziła sobie z nową sytuacją w domu. Postanowiliśmy, że zaopiekują się nią moi rodzice. Ma wielki ogród do swojej dyspozycji, niedaleko łąki i park... kochających rodziców i radosnego 5latka, który ją uwielbia.

Wyjechaliśmy w niedzielę. Całą drogę jechaliśmy w ciszy... W domu oboje się popłakaliśmy. Były długie rozmowy, kiepsko przespana noc, mailowanie przez kolejny dzień (bo M w pracy).

Czujemy się jakbyśmy oddali dziecko do adopcji. Wiem, że będzie jej tam dobrze ale...

W piątek jedziemy po nią
Załącznik 3466008
Wyobrazam sobie co przeszliscie. Dobrze, ze ja zabieracie z powrotem do siebie.
Stary 2010-10-12, 13:54   #2422
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Uzywam pieluszek Dada, ale chyba je zamienie na inne. Kupa wyplywa az na plecy. Czy w oryginalnych pampersach tez tak sie dzieje?
Tak, w oryginalnych pampersach też i w premium care także.
Stary 2010-10-12, 13:58   #2423
hd2005
Zakorzenienie

Uciekam. Mam dzisiaj sporo pracy.
Kończę ramkę dla Marty
i zaczęłam prace nad albumem na 45 rocznice ślubu.

Stary 2010-10-12, 14:00   #2424
jaszczka
Zadomowienie

Cześć!
Dzięki wszystkim za miłe opinie o kuchni! to moja duma i dla mnie - najważniejsze miejsce, "serce domu"

u nas znowu nocka przespana od 20.30 do 7.30

Dzidzia - Patryk też u mnie na klacie unosi głowę i opiera się na przedramionach, a jak go położę na płaskim to ma to gdzieś tylko się nerwuje i gile w kocyk wyciera

Anoxa - Patryk też się jeszcze nie obraca, tylko jak go na boku położę to na plecy się umie przewalić, a tak to nie
wpółczuję cioci

Hd - jakoś dacie radę z tymi łapkami a to jednak członek rodziny...

Papeteria - super, że już się poprawiło!

miałam jeszcze popisać, ale młody się obudził (spał całe 25 minut ) i ma strasznego głoda, zjada właśnie kocyc... tylko go jeszcze chwilę przetrzymam bo okropnie pierdzi, a jak mu dam cyca i zacznie się tak prężyć to mi sutki pourywa
Stary 2010-10-12, 14:08   #2425
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Tak, ja np wolę pieluszki Dady od orginalnych pampersów i Huggisów, bo u mnie się nie sprawdziły,z tym że kupiłam małej Dadę o rozm większe, np mieści się wagowo w tych 3-6 kg a ja kupuję te 4-9kg i ani razu nam nic nie uciekło.Zresztą te mniejsze Dady są inne od tych większych, przynajmniej ja tak miałam, te 3-6kg były całe białe z kolorowym paskiem na rzep a te większe są elastyczne i kolorowe.Jeśli pampersy przepuszczają siku lub kupki to warto spróbować już rozmiar większych.
Stary 2010-10-12, 14:19   #2426
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

No właśnie pieluchy dada. Ja kupiłam te najmniejsze i dla mnie lipa, siku mu bokiem przelatuje, a gumki obciągam i zapinam dosyć mocno więc nie wiem o co chodzi. Pampersy mu nie przeciekają, no chyba , że źle założę to kupa na plecach, ale to tylko dwa razy się zdarzyło.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:28   #2427
bajka1807
Zakorzenienie

ło matko ale zescie naskrobaly

nie mam czasu teraz nadrabiac bo zaraz spadam do fryzjera wlosy pasemkami rozjasniac bo juz mi sie rzygac chce na ciemny braz

bylam dzisiaj z mala znowu na usg glowki, na szczescie wszystko cacy polazlam tez do szmateksu i zostawilam tam 150 zl

co do dzieciaczkow, misio przeslodki!!! jakbym miala 3 miesiace to bym sie zakochala

moja malutka kiz gaworzy, raz nawet zasmiala sie glosno, rozkrecila sie z jedzeniem na szczescie, wcina piastki jak cholera i tez wydaje juz inne dzwieki niz tylko placz. wpada w wyzsze tony

jaszczka kuchnia przepiekna!!!! gdybym umiala gotowac to tez bym taka chciala

ponadrabiam was jak wroce do domu
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-12, 14:28   #2428
itakasia
Zakorzenienie

ja akurat (a wlasciwie Zoska) lubimy pampersy
Stary 2010-10-12, 14:32   #2429
alutka78
Rozeznanie

Dzieki za opinie dziewczyny.
Co do fryzjera to tez musze odwiedzic. Wygladam juz nieciekawie. Jest problem bo nie mam z kim malej zostawic. Maz dlugo pracuje. Chyba zamowie fryzjera do domu.
Stary 2010-10-12, 14:36   #2430
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
No właśnie pieluchy dada. Ja kupiłam te najmniejsze i dla mnie lipa, siku mu bokiem przelatuje, a gumki obciągam i zapinam dosyć mocno więc nie wiem o co chodzi. Pampersy mu nie przeciekają, no chyba , że źle założę to kupa na plecach, ale to tylko dwa razy się zdarzyło.
Mój Adaśko jak był w szpitalu to kazali nam przywieźć pampersy bo w Dadach był za każdym razem do przebrania(w domu też przesikiwał wiec kupiliśmy pampki a te chcieliśmy opchnąć do szpitala ale nie udało się ...jakiś czas temu w końcu je wymęczyłam a właściwie Adaś zakładając "po domu" )
Piguła mówiła że niektóre dzieci mogą mieć Dady a niektóre nie

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości