|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
Cytat:
![]() anuszka jak ja bym miała tylu osobom robić prezenty to bym zaczęła rok wczesniej ![]() dla Igusi ![]() Cytat:
papi to oby ten bobotic dłużej pomagał ale z każdym dniem Adaś jest starszy i będzie coraz lepiej ![]() anoxa współczuje Cytat:
Cytat:
u mnie te krostki miały różna formę aniaa fajnie, że napisałaś o tym muzyvcznym ogrodzie bo miałam kupowac ale chyba sobie daruję lazurka gratulacje nocki i szczerze to ja też myślałam, że taki bujaczek to jest wymysł rodziców a jak będę potrzebowąła małego do kuchni to wezmę w nosidełko- foteliku. no ale teraz sama stwierdzam, że to jednak przydatna rzecz- mam najprostrzy model a i tak jestem zadowolona ![]() hd powodzenia obyście znaleźli sposób na te łapki ![]() coś jeszcze miałam pisać ale nie pamiętam bo oczywiście nie zacytowało mi się wszystko |
||||
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz
hd sluszna decyzja
![]() siala wyobraz sobie ze wiem gdzie jest lista i sprawdzilam to zanim mi odpisalas :P odruchowo zapytalam o ten wiek sebusia w poscie
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę się doczekać piątku
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
wiolek - wyczytałam ze jak robisz zdjęcie lampa i pojawiają się 2 czerwone plamki to dziecko nie zezuje
czasem to sprawdzam
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
My juz prawie całkowicie jedziemy na naturalnym mleku.
Czasem, raz na dwa dni dostanie jedna butelkę MM. Po tych wszystkich naszych przejściach z rakiem miałam dużo mniej pokarmu. Mały czasem ssał i ssał i wiedziałam, ze nie był najedzony. Dostawała wówczas butelkę. Teraz nie nadążam zmieniać wkładki laktacyjne
|
|
|
|
#2406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2407 |
|
Zadomowienie
|
a co do krzyczenia pokaże wam jak mój mały krzyka
sorki za jakość ale to było kręcone aparatem i bardziej mi chodziło o dźwięk http://www.youtube.com/watch?v=RraUJxUlI4A |
|
|
|
#2408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
najważniejsze, że się doczeka
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
od początku karmiłam piersią
![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- dzidzia - ja się popłakałam pisząc
|
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak leży na podłodze na przedramionach to jakby miała mnie gdzieś i się nie podnosi. Ale dokładnie jak u Ani- jak położę sobie na klacie, to bez problemu. Nie wiem w czym rzecz. Wiolek, moja Mała dokładnie tak samo. Tylko głosik inny- moja Mama mówi, że się skarży .
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-10-12 o 12:54 |
|
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia moja Iga tez słabo podnosi główkę na płasko, a w dodatku wkurza się niesamowicie. Jak trzymam ją na swoich piersiach to trzyma sztywno jak stara
Nie wiem czym to jest spowodowane.hd kochana psinka, mam nadzieję, że jakoś sobie poradzicie z łapkami. itakasia, anoxa pieprzone raki Moja ciotka męczyła się rok, ojca zabrał w 3 miesiące. Oboje rak płuc.---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- A i jeszcze jak leży na płasko to bardziej dupkę podnosi niż główkę I łapki na bok jej uciekają Śmiesznie to wygląda, taki robaczek nieboraczek
|
|
|
|
#2412 |
|
Wtajemniczenie
|
Jagoda leżąc na brzuszku dźwiga główkę przez chwilę dosłownie a potem zjada swoje łapki a jak Jej się łapki znudzą to się denerwuje i woła żeby Ją wziąć na rączki.
|
#2413 |
|
Wtajemniczenie
|
I nie buntuje sie?? nie chce butelki spowrotem?
|
|
|
|
#2414 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak trzymać!!!Gratuluję!!!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wszystkiego naj z okazji drugiej miesięcznicy, niech rośnie i chowa się zdrowo!!!Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To super!!!Ta rozłąka pomogła Wam tylko zrozumieć że nie potraficie bez siebie żyć.
|
|||||||||
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
no u nas identyko-dupkę razem z brzuszkiem aż!
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Nie
Lubi moje piersi ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- dokładnie tak |
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Zoska na brzuszku lezy chetnie jak ma humor
i wtedy sie podpiera na przedramionach i glowke trzyma wysoko. nie podnosi glowki podciagana za raczki czasem sie przewraca z brzucha na plecki zaczela sie tez bawic grzechotkami. potrząsa w reku i sie patrzy albo wklada do buzki
|
#2418 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że chyba Patrycji unormowała się przerwa nocna, jak zje o 20.30 to do 6:00 rano śpi i tak już 3 dzień z rzędu, może juz jej tak zostanie.
Sprawdziły się moje obawy, malutka zaraziła się od Martynki katarem i wstała rano zasmarkana, bidulka strasznie ją to męczy, nie wiem jak bym sobie poradziła bez FRIDY bo z gruszką bym się chyba zamęczyła.Bardzo łatwo mi się jej nosek oczyszcza,psikam jej Marimera do noska i ściągam, super schodzi.Kupiłam jej też Nasivin soft i zakrapiam rano i wieczorem po kropelce, lepiej jej się wtedy śpi.Ciekawe czy do piątku jej minie jak nie to nici ze szczepienia ale trudno.Zjeździliśmy wczoraj z M całe Żary w poszukiwaniu butelki NUK first choice i nie ma nigdzie, zamówiłam w końcu na Allegro, mam nadzieję że jutro już przyjdzie bo ze zwykłej nie chce pić, przyzwyczaiła się do tamtej. |
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak z przewracaniem sie waszych dzieci tzn na boczek lub jak kolwiek? bo moj maly sie nie przewraca lezac na brzuchu nigdy sie jeszcze nie przewrocil na plecki lub na boczek i martwi mnie to troche
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- itakasia u nas wszystko poza tym przewracaniem sie wyglada podobnie grzechotka na koniec zabawy laduje w buzi wczoraj obciumkal misia gada jak najety kapie to jest masakra od chlapania wszystko w kolo lacznie ze mna mokre a ubaw przy tym po pachy
|
#2420 | |||
|
Zakorzenienie
|
Proszę
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ani z pleców, ani z brzucha nigdzie się nie giba ![]() A starszy jest.. leń jeden. HD - ja się boję przekazania zwierzaków komukolwiek, że się poryczę i ukradnę je spowrotem mimo, że z nimi jest nam tak źle.. i im z nami też nie jest fajnie już ![]() Nie ma wcale chętnych i z jednej strony mnie to nerwuje bo nie widzę nadziei a z drugiej strony się cieszę bo mam je przy sobie... "tak trudno kochać.. lecz trudniej jest nie kochać wcale cię".. z nimi źle, bez nich jeszcze gorzej ![]() Może Gaba by się przyzwyczaiła? Moich rodziców pies jest smutny cały czas i nie chce jeść jak mój tata wyjeżdża gdzieś, choćby na 2 dni. Ale jak ojca nie było 2 tyg to piesek się "uregulował"
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-10-12 o 14:04 |
|||
|
|
|
#2421 | ||
|
Rozeznanie
|
Czy któres z Waszych dzieciacz po szczepieniu 6 w 1 i Rotateq'u(jesli w tak szczepilyscie) robilo kupki czesciej? Na ulotce jest napisane o biegunkach itp. Dagusia miala szczepienie w zeszly czwartek a w sumie dzis zrobila dwie kupki( co nie jest u niej normalne, bo z reguly robi rzadziej). Teraz nie wiem czy to od szczepienia, czy od kompotu jablkowego i gotowanych jablek, ktore spozylam, czy od Dicofloru 30?
Uzywam pieluszek Dada, ale chyba je zamienie na inne. Kupa wyplywa az na plecy. Czy w oryginalnych pampersach tez tak sie dzieje? Cytat:
Ja mam jeszcze kreche i nie wszystkie wlosy jeszcze wypadly. Cytat:
|
|
#2422 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, w oryginalnych pampersach też i w premium care także.
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam. Mam dzisiaj sporo pracy.
Kończę ramkę dla Marty i zaczęłam prace nad albumem na 45 rocznice ślubu. |
|
|
|
#2424 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Dzięki wszystkim za miłe opinie o kuchni! u nas znowu nocka przespana Dzidzia - Patryk też u mnie na klacie unosi głowę i opiera się na przedramionach, a jak go położę na płaskim to ma to gdzieś tylko się nerwuje i gile w kocyk wyciera ![]() Anoxa - Patryk też się jeszcze nie obraca, tylko jak go na boku położę to na plecy się umie przewalić, a tak to nie wpółczuję cioci Hd - jakoś dacie radę z tymi łapkami Papeteria - super, że już się poprawiło! miałam jeszcze popisać, ale młody się obudził (spał całe 25 minut ) i ma strasznego głoda, zjada właśnie kocyc... tylko go jeszcze chwilę przetrzymam bo okropnie pierdzi, a jak mu dam cyca i zacznie się tak prężyć to mi sutki pourywa
|
#2425 |
|
Zadomowienie
|
Tak, ja np wolę pieluszki Dady od orginalnych pampersów i Huggisów, bo u mnie się nie sprawdziły,z tym że kupiłam małej Dadę o rozm większe, np mieści się wagowo w tych 3-6 kg a ja kupuję te 4-9kg i ani razu nam nic nie uciekło.Zresztą te mniejsze Dady są inne od tych większych, przynajmniej ja tak miałam, te 3-6kg były całe białe z kolorowym paskiem na rzep a te większe są elastyczne i kolorowe.Jeśli pampersy przepuszczają siku lub kupki to warto spróbować już rozmiar większych.
|
|
|
|
#2426 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie pieluchy dada. Ja kupiłam te najmniejsze i dla mnie lipa, siku mu bokiem przelatuje
|
|
|
|
#2427 |
|
Zakorzenienie
|
ło matko ale zescie naskrobaly
![]() nie mam czasu teraz nadrabiac bo zaraz spadam do fryzjera wlosy pasemkami rozjasniac bo juz mi sie rzygac chce na ciemny braz ![]() bylam dzisiaj z mala znowu na usg glowki, na szczescie wszystko cacy polazlam tez do szmateksu i zostawilam tam 150 zl co do dzieciaczkow, misio przeslodki!!! jakbym miala 3 miesiace to bym sie zakochala ![]() moja malutka kiz gaworzy, raz nawet zasmiala sie glosno, rozkrecila sie z jedzeniem na szczescie, wcina piastki jak cholera i tez wydaje juz inne dzwieki niz tylko placz. wpada w wyzsze tony ![]() jaszczka kuchnia przepiekna!!!! gdybym umiala gotowac to tez bym taka chciala ![]() ponadrabiam was jak wroce do domu
|
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
ja akurat (a wlasciwie Zoska) lubimy pampersy
|
#2429 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki za opinie dziewczyny.
Co do fryzjera to tez musze odwiedzic. Wygladam juz nieciekawie. Jest problem bo nie mam z kim malej zostawic. Maz dlugo pracuje. Chyba zamowie fryzjera do domu.
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
był za każdym razem do przebrania(w domu też przesikiwał wiec kupiliśmy pampki a te chcieliśmy opchnąć do szpitala ale nie udało się Piguła mówiła że niektóre dzieci mogą mieć Dady a niektóre nie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

dla Igusi 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.

i wtedy sie podpiera na przedramionach i glowke trzyma wysoko. nie podnosi glowki podciagana za raczki

tylko się nerwuje i gile w kocyk wyciera