|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
Kretencja no właśnie mi też ten odór przeszkadza, ale wtedy odwracam się plecami... I, że mu się to zdarza raz na ruski rok o ile nie rzadziej to nie mam do niego żadnych ale... A do tego jeszcze mam pewność, że mnie nie zdradzi nawet po pijaku, przekonałam się o tym właśnie po ostatnich urodzinach brata
Mimo, że mieszkaliśmy 2 klatki od siebie to zostaliśmy u brata na noc, bo nie miałam siły tachać TŻ Dopiero po jakimś czasie zrobiło mu się zimno, więc znowu zaczął sprawdzać czy to ja czy nie ja i jak się ostatecznie upewnił, że jednak ja to dopiero się wtedy normalnie położył spać... Normalnie z bratową rano płakałyśmy ze śmiechu... Panowie oczywiście nie mogli bo im nawet kot za głośno łapkami po podłodze stukał ![]() Marta mój ma być ze mną w szpitalu a jak już urodzę i go wyrzucą to wtedy przejmie go mój brat z kumplem Ale w życiu bym nie poszła na to, że on pije a ja rodzę... Chyba długo bym mu tego nie darowała
19.08.2011 ![]() Edytowane przez Priety Czas edycji: 2010-10-13 o 11:30 Powód: ?? |
|
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chyba nadszedł już nasz czas,rodzić jadą pierwsze z nas!mamyListopad-grudzień20
ishka gratulacje
![]() kolejny facecik na wątku, faktycznie czas na dziewczynke - Irsin nic nie sugerujeidziemy na spacerek
|
|
|
|
#1593 |
|
Wtajemniczenie
|
alkohol - moim zdaniem wszystko dla ludzi, ale w rozsądnej częstotliwości i ilości
nie mam nic przeciwko piciu TŻta przy jakiejś okazji, ale np wracanie z pracy po pijaku u mnie by nie przeszło rozstępy - o dziwo nowych nie widzę, póki co nic nie mówcie o dzisiejszej nocy, myślałam że umrę z bólu od tego zęba... Marta - hmmm... sytuacja trudna, trzeba zrozumieć położną, o pracę teraz ciężko termin porodu chyba nie zależy od płci apoolonia - coś kręci ten sprzedawca a tak swoją droga to dziwni ludzie czasami sprzedają na allegro ![]() pelnia - a co to jest "ziemniaczana pół oszukana"? ![]() Kretencja - torba dotrze prędzej czy później agas - jesli dobrze kojarzę to pamiętam Cię z dwóch powodów: pierwszy to bukiet (planowałam mieć podobny) a drugi to Twój bardzo wysoki mąż - dobrze kumam a tak w sprawie toreb to w Carrefour od dzisiaj jest promocja toreb za 9,90 zł tylko ciekawe jak one wyglądają na żywo no i w gazetce też jest promocja na jakiś wielki karton Pampersów ![]() ziemniaczki i marcheweczkę obrałam i pokroiłam, czyli zaraz wstawię wywar na zupę i jednak będzie buraczana ale teraz to bym zjadła drugie śniadanie... np rogala z wędlinką ![]() Priety - ale się uśmiałam z tej tżtowskiej wierności
Edytowane przez dzasta110 Czas edycji: 2010-10-13 o 11:36 |
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Priety, niezła historia, ubawiłam się
Też sobie nie wyobrażam, żeby pił podczas gdy ja będę rodzić. Najpierw się wita potomka, a potem można oblać Dzasta, gorzej jak torba dotrze "później", a zacznę rodzić "wcześniej"
|
#1595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1596 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
noooo wkoońcu GRATULUJE !!! ![]() :pijem y:Cytat:
Boże co za ludzie no dokładnie, przycisnij go!!!!
|
|
#1597 |
|
Zadomowienie
|
Mój też się już zapowiada że sie spije jak mały sie urodzi i w dodatku moi rodzice do nas przyjeżdzają jak urodze to powiedział ze z teściami poopija małego
![]() Co do tych bólów brzuszka to mnie uspokoiłyscie bo ja mam własnie czasem takie delikatne kłucia, dzisiaj akurat to miałam jak przekręcałam sie na łóżku z boku na bok... Ale w poniedziałek mam wizyte to zapytam czy to jest ok... I znowu wyniki bede musiała porobić bo oni tych z Polski nie uznawają i musze tutaj robić... A myślicie że jak nic sie nie dzieje to może nie trzeba bedzie jezdzic na wizyty częsciej?? |
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1599 |
|
Raczkowanie
|
Kootek miłego spacerku
![]() Kretencja no my z bratową to płakałyśmy ze śmiechu normalnie Dlatego właśnie twierdzę, że mój TŻ jak wypije to jest słodki... a co on w nocy odstawiał... On swoje a ja i bratowa w śmiech... A on na nas patrzy i mówi tak "no ale dlaczemu wy się śmiejecie?" i tak sepleni przy tym Dlatego mu powiedziałam właśnie że jak już urodzę to niech robi co chce byle odwiedzał mnie jednak w szpitalu a nie zostawił tam całkiem samą
|
#1600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() jutro ide na wizyte, zobaczymy co u malej
|
||
|
|
|
#1601 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale to dobrze, że alkohol działa na niego rozweselająco a nie wyzwala agresji..
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam 2 godziny prasowania
i ledwo teraz żyję - kręgosłup znowu daje znaki |
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, coś mnie lekko w krtani drapie znowu... To już kolejny raz w ciąży, dotąd rozchodziło się po kościach... Oby i tym razem tak było.
Na onecie przeczytałam, że sezon grypowy rozpoczął się na całego. Dobrze, że tak rzadko z domu wychodzę Niestety mąż pracuje z ludźmi... Mam nadzieję, że nic nie przyniesie No, zmykam na jakiś czas, trzeba wreszcie pozmywać i podszykować obiad... Ale wrócę, wrócę
|
#1604 |
|
Zadomowienie
|
Ooo! Gratulacje dla Ishki
![]() Ja też już chcę !!!
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
ishka
|
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zabieram się za przepakowanie walizki - skoro nie muszę mieć nic dla dziecka to z moimi klamotami się zmieszczę do torby chyba. kurde wolałabym to niż te walizę wyglądam z nią jak kloszard
![]() od rana łażę i sprzątam byleby tylko zając myśli przed jutrzejszym usg - na złość dziś w nocy śniło mi się że lekarz stwierdził że mała ma wodogłowie i jakieś inne straszne powikłania ehh... |
|
|
|
#1607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przyznam, że spało się super! Pierwszy raz w nocy nie bolały mnie plecy !
|
|
#1608 |
|
Rozeznanie
|
Priety -dobre hehe
Moj TZprawiew ogole nie pije, ja tez niewiele .
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
sereniti ale masz sny! Ale z data porodu to masz fajnie. Znasz dzien i godzine. Troche jak wyrok jakis
|
|
|
|
#1610 |
|
Dragonfly
|
Wciaz chce mi sie spac
wczoraj 3/4 dnia przespalam i cala noc
|
|
#1611 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(Irsin???) ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
Szkoda, że już wszystko zrobione
|
|
#1612 |
|
Raczkowanie
|
Sereniti będzie wszystko dobrze na pewno
A i chciałam Cie jeszcze spytać, bo Ty będziesz rodzić w Pyskowicach prawda? Bo nie wiem jak to jest z tymi szpitalami, czy tam np można pojechać wcześniej i zobaczyć jak to wygląda w sensie nie podglądać czyjś poród tylko tak ogólnie i pogadać z położnymi, czy czekać do porodu i jechać tak z marszu? Bo ja też jestem z Gliwic ale nie chce rodzić w Gliwicach tylko właśnie tam.
|
#1613 |
|
Zadomowienie
|
Hejka!
Ja akurat miałam super noc- tylko 2 razy wstawałam na siku!!!! Wczoraj zrobiłam sobie wreszcie porządną depilacje okolic intymnych i nóg, dzisiaj miałam robic pedi ale nie wiem czy mi sie chce... Wczoraj wieczorem miałam załamke, popłakałam się- nie mam jeszcze wszystkich ciuszków dla dziecka (głównie paru kaftaników i zwykłych spiochów), nic nie poprane, chałupa nie gotowa, mąż zapracowany całe dnie go nie ma, wyjeżdża przed 7 rano, wraca ok 6, czasem jeszcze potem jeździ po klientach a ja siedzę sama...wanienki też nie mamy jeszcze... zobaczycie, im blizej terminu tym strach większy- jak przeżyję poród i pobyt w szpitalu? Jak poradzę sobie z takim maleństwem? Czy nie zrobię mu krzywdy? Jak je ubierać? ITP ITD.... |
|
|
|
#1614 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny!
Od kilku dni Was nadrabiam i wreszcie mi sie udało! Gratuuje nowej mamusi zaczyna się już lawina dzieciaczków i oby tak dalej wszystko w porzadku było.Tak Was czytam i zastanawiam się nad jednym - kurde co Wy robicie na wizazie już np o 6 godzinie- poważnie spać nie możecie? Ja sie kade y mezem ok 23 i wstaje o 7 yrobic mu kanapki do pracz a pozniej spac i dzis np wstalam 0 10.30 wzielam sobie do serca ze tryeba sie teraz wzspac bo pozniej bedzie roynie
|
|
|
|
#1615 |
|
Raczkowanie
|
Kropka ja też tak mam
Wstaje rano z TŻ i potem znowu lulu I śpię do 10-11 Ale ja się dopiero wtedy wysypiam bo w nocy się ciągle budzę
|
#1616 | |||
|
Zadomowienie
|
moj tz nie pije!!!!!!!!!!!!!
wiec bez obaw jestem zwlaszcza ze z Toskiem bedzie wczoraj dostal dodatkowa propozycje pracy w szkole jako instruktor szachowy ale odmowil - rozmawiajac z dyrektorem powiedzial, iz obecna sytuacja rodzinna, pojawienie sie nowego czlonka rodziny nie pozwala mu na takie obciazenie nas bo chce zonie pomoc bo caly dzien bedzie albo z jednym brzdacem albo z dwoma w razie choroby i soboty tez odpadaja bo to dzien rodzinny dla nas... jestem z niego baaaaardzo dumna a w pochwale gotuje ziemniaczki by moc mu upiec pozniej ![]() T. wlasnie zrzucil mi cale pranie jakie powiesilam a teraz wola z kojca mamoooooooo cmok cmok - bedzie teraz godzine przepraszal hehe KRETENCJA czyli porzadnie trafilas - a blad kazdemu sie zdarza ![]() wazne ze fachowo do bledu podeszli ![]() APOLONIA jak zazada wiecej kasy po sprawdzeniu na poczcie - wysylasz meila do allegro o podejrzeniu nieuczciwych zamierzen - oni upominaja sprzedajacego sprawdzajac jaka kwota przesylki jest podana na aukcji i gotowe ![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
a ciuszkow czemu nei pierzesz?????????????? skoro zostal ci tydzien, moze 5 tygodni to chyba juz czas?? wolisz nad pedikiurem myslec zamiast do pralki pranie wstawic?????????? ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() tak wlasnie myslalam a mi chodzilo o kwestie uklozenia tego dluugiego weza jak piersia sie bedzie karmic hehe
|
|||
|
|
|
#1617 |
|
Zakorzenienie
|
kropka to tak jak ja - wstaje o 5 tżta szykuje do pracy a potem lulu do 10 albo i dłużej
![]() priety z tego co wiem można zadzwonić do Pyskowic i zapytać kiedy i w jakich godzinach można wejść zobaczyć oddział - ja tam byłam w zeszłym roku u koleżanki więc wiem jak wyglądają sale, miesiąc temu jak leżałam to położyli mnie pod ktg na krześle porodowym więc też wiem jak to wygląda - choć mnie i tak sala operacyjna czeka - ale poznałam położne, bardzo miły personel lekarze też fajni - poza tym który ze mną wczoraj ustalał termin jakiś taki poważny bardzo i nieprzystępny ale może miał zły dzień każdemu może się zdażyc. ogólnie opinie o tym szpitalu są bardzo dobre moje znajome i szwagierka tam rodziły i dlatego właśnie zdecydowałam się tam rodzic. ogólnie radziłabym Ci poprosić swojego gina o skierowanie właśnie tam - oddział położniczy jest mały i może zdażyc się ze Cię odeślą do Gliwic jak będzie wiele rodzących ale jak przyjedziesz wcześniej na rekonesans i pokażesz skierowanie to być może będziesz mieć pierwszeństwo w razie "w" - nie jestem pewna czy dokładnie tak to działa ale moja koleżanka w zeszłym roku właśnie na tej zasadzie została przyjęta pełnia bo w szpitalu dają ciuszki pieluchy i kosmetyki - ja muszę miec tylko dla siebie podpaski te wielkie podkłady pod tyłek, majty no i standard - koszule, szlafrok kapcie itp. Dla dzidziołka wszystko dają więc przynajmniej to z głowy
Edytowane przez sereniti Czas edycji: 2010-10-13 o 12:39 |
|
|
|
#1618 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Zadomowienie
|
Pełnia - po pierwsze nie mam w czym uprac- mieszkam teraz pod miastem, z jednym sklepem w którym nie ma takich proszków do prania dla dzieci, męża nie ma cały dzień a sama do miasta nie pojadę autem bo jestem niedzielnym kierowcą a autobusem to tez odpada...W niedz już miałam proszek w koszyku ale w domu okazało sie że kod nie wszedł na kasę a mąż mi o tym nie powiedział (akurat wtedy odeszłam od kasy), dzisiaj mamy jechać do przychodni odebrać wyniki to już na pewno kupie, a po drugie- na swoje smieci wprowadziliśmy się jakieś 1,5 tyg temu i nie chodzi mi o bałagan tylko o np. brak karnisza i firanek w przedpokoju, brak listw w przedpokoju, zwisająca żarówka w kuchni i sypialni...chciałabym żeby ten remont juz się skończył ale niestety mąż nie ma czasu a faceci którzy u nas to robili to męża pracownicy i woli ich zabrać do pracy żeby zarobić pieniążki... Bo niestety prowadzi firmę sezonową (zakładanie ogrodów) i tutaj faktycznie czas to pieniądz bo zimą żyjemy z oszczędności, z tego co zarobi w sezonie.
Chybia zabiorę się za gotowanie zupki i polecę do sklepu po jakiegoś słodycza... Póki jeszcze mozna. |
|
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
trzymaj trzymaj kochana, na pewno sie przydadza
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

Mimo, że mieszkaliśmy 2 klatki od siebie to zostaliśmy u brata na noc, bo nie miałam siły tachać TŻ
Dopiero po jakimś czasie zrobiło mu się zimno, więc znowu zaczął sprawdzać czy to ja czy nie ja i jak się ostatecznie upewnił, że jednak ja to dopiero się wtedy normalnie położył spać... Normalnie z bratową rano płakałyśmy ze śmiechu... Panowie oczywiście nie mogli bo im nawet kot za głośno łapkami po podłodze stukał 
19.08.2011 

nie mam nic przeciwko piciu TŻta przy jakiejś okazji, ale np wracanie z pracy po pijaku u mnie by nie przeszło

:pijem y:

wczoraj 3/4 dnia przespalam i cala noc