|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
To mówisz, że zmieniam się w niedzwiedzia i przygotowuje się do zimowego snu?
|
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojoj... ![]() ![]() Anula nie wiem, ja oglądałam filmiki i czytałam w instrukcji że blokuje się jakimś przyciskiem ![]() stalowy też mi się podoba dość
|
|
#3755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak najlepiej! Po co nas denerwować, najlepiej nie mówić prawdy ![]() ![]() ![]() Zapytaj go co ma Ci do powiedzenia i szykuj baseballa Jakby co to pomożemy Ci go ustawić Ja już chyba po moim mam wprawę Wiola 1225 Oliwia śliczne imię dla dziewczynki. Zawsze mi się podobało, ale faktycznie trochę ich się namnożyło. agape narzutka super! O wiele fajniejsza niż niejedna kupnaJustine1988 a mi się wydaję, że będziesz miała dziewczynkę ![]() Jakoś mam takie przeczucie. Ale zobaczymy ![]() vilya i anka_bzzz rozumiem że dla niemowląt intensywne kolory są lepsze jeżeli chodzi o zabawki. A jak to jest ze ścianami? Ja maluję na dwa kolory pomarańczy. Jeden bardziej pastelowy a drugi żywszy. Kącik dziecka myślałam pomalować w pastelowe odcienie bo tak tez gdzieś czytałam, ale teraz zwątpiłam. Doradźcie
|
|
#3756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3758 |
|
Zadomowienie
|
A mi juz tak smutno bez TŻa...
ale on widze, ze za mna nie teskni...Jego mama znowu mi kupila kg bananow I zaluje tez ze tyle mojej mamie gadam o naszym zwiazku...teraz mnie tak strasznie denerwuje... Wie ze sie nie spotykamy, bo przeciez widzi ze siedze wciaz w domu...to sie mnie glupio pyta czy (cytuje) "biologiczny ojciec" tego dziecka mnie odwiedza... Juz mnie wkurza takimi tekstami... Albo gada mi ze ma nadzieje, ze juz w ogole nie bedzie przyjezdzac ;/ ja tu chce ratowac nasz zwiazek a ona go juz skreslila i mysli ze mi to wbije do glowy takim gadaniem.,... Normalnie az jej teraz unikam...
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki mój facet jest wielkim idiotą!!!!!!!!!!!!!! Pomylił nr konta bankowego i kasa została przelana do obcych osób!!!!!!! Ja pie.....!!!!!!!!!!!! 300 zł w plecy
![]() ![]()
|
|
|
|
#3760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
Żeby 0, ale nie 300. Szkoda, że nie zorientowaliście się zaraz po, bo wtedy można przed zaksięgowaniem zadzwonić do banku i cofnąćidę na wyżerkę do teściowej;-)
|
|
|
#3761 |
|
Raczkowanie
|
lilijka to dziwne, bo teraz nie tak łatwo się pomylić wz przelewem!!!!
bo przeciewż oprócz numeru konta, którego oczywiście można pomylić trzeba wpisać dane właściciela rachunku, potem to się "weryfikuje" i w razie jakiś błędów przelew nie przechodzi..... nio ale może jednak????????bądź dobrej myśli!!!!
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
ja już nie wierzę w jego bajeczki. Czas pomyśleć poważnie nad tym związkiem!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! Chyba na dzień dobry się wyprowadzę, o nie chcę widzieć jego twarzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!! Teraz siedzę i ryczę, bo cóż mi pozostało. Czekam aż pójdzie do pracy i wyprowadzę się. I tyle mnie zobaczy.
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam Was dziewuszki środowo i jednocześnie życzę miłego wieczorku!! Ostatnio nie mam czasu, żeby posiedzieć na forum trochę dłużej...właśnie jedziemy z mężem na zakupy, w końcu kaska przyszła buziaki |
|
|
|
|
#3764 |
|
Raczkowanie
|
porozmawiaj z nim najpierw, że jak on to sobie wyobraża?
zdążysz się wyprowadzić, ale najważniejsza rozmowa, nie no faceci są masakra jakaś!!!! ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- ooo Cytrynka tylko zostawcie coś dla innych hahaha
|
#3765 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
najgorsze jest to ze cos tu nie gra, ja sie nie znam za bardzo, ale z tego co dziewczyny tu pisza to faktycznie nie jest tak latwo pomylic sie jesli chodzi o przelew... Najwazniejsze zeby nie klamal...;/ i szkoda tej kasy bo juz sporo np.dla dziecka mozna za to kupic... Ale nie martw sie, moze da sie to jeszcze jakos odkrecic/wyjasnic...?A co uwazacie o tym rozku? http://allegro.pl/rozek-becik-podusi...268291972.html bo robie zakupy u tego allegrowicza, kupuje te pieluchy tetrowe i flanelowe bo JeSuis mowila ze inne mamy polecaja tego uzytkownika jesli chodzi o ten zakup, wiec przy okazji kupuje wszystko co mi sie tez przyda ja sie tylko zastanawiam czy ta poduszka nie bedzie niewygodna albo ze matierial kiepski bo frotte..(chociaz ja lubie frotte, tylko po praniu robi sie takie brzydkie troche...)---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- A w ogole warto kupowac taki rozek?? Bo teraz w opisie przeczytalam ze to jest dobre dla mam karmiacych piersia...a ja raczej karmic w ten sposob nie bede... wiec oplaca mi sie to kupowac? Bo tak mysle ze moze jak beda goscie przychodzic...to niektorzy pewnie nie beda potrafili dziecka trzymac wiec moze taki rozek ulatwi im to i dziecku nic sie nie stanie...
|
|
#3766 |
|
Raczkowanie
|
A wiec wróciłam od lekarza i te moje dodatkowe 2 kg. to całkiem dobrze nic złego się nie dzieje. Dzidzia rozwija się prawidłowo na usg wychodzi 22 tydzień a w karcie ciąży i OM mam 21 tydzień więc wszystko gra. No i moja córka poszła ze mną na to usg i jak wspominałam najlepszej jakosci ono nie jest i ona widziała tam tylko jakieś planety
. I pan doktor powiedział że na 80% bedzie dziewczynka wiec i ja i córcia się ucieszyłyśmy.Co do powyższego postu że po cesarce też boli to i ja wiem boję się też zrostów po poprzedniej cesarce. W następną środę usg genetyczne więc bedzie pewnośc w 100%. |
|
|
|
#3767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3768 |
|
Raczkowanie
|
potrzebny, niepotrzebny....?
moje zdanie jest takie że jak masz pieniądze to jasne wszystko ię przyda(nio prawie wszystko), ale ja przy 1 dziecku używałam przez pierwsze 2 tygodnie i koniec i wcale nie był taki wygodny.... nio ale to tylko moje zdanie
|
#3769 |
|
Raczkowanie
|
A co uwazacie o tym rozku?
http://allegro.pl/rozek-becik-podusi...268291972.html bo robie zakupy u tego allegrowicza, kupuje te pieluchy tetrowe i flanelowe bo JeSuis mowila ze inne mamy polecaja tego uzytkownika jesli chodzi o ten zakup, wiec przy okazji kupuje wszystko co mi sie tez przyda ja sie tylko zastanawiam czy ta poduszka nie bedzie niewygodna albo ze matierial kiepski bo frotte..(chociaz ja lubie frotte, tylko po praniu robi sie takie brzydkie troche...)---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- A w ogole warto kupowac taki rozek?? Bo teraz w opisie przeczytalam ze to jest dobre dla mam karmiacych piersia...a ja raczej karmic w ten sposob nie bede... wiec oplaca mi sie to kupowac? Bo tak mysle ze moze jak beda goscie przychodzic...to niektorzy pewnie nie beda potrafili dziecka trzymac wiec moze taki rozek ulatwi im to i dziecku nic sie nie stanie...[/QUOTE] Tak rożek do bardzo dobry zakup dzidzia lubi byc otulona i jak ma tak ciasno. Więc i spac w tym rożku może i właśnie może ktoś na rękach trzymac i co najważniejsze bedzie cieplutko bo przecież rodzimy zimą. Moja starsza córcia bardzo lubiła w nim sobie leżec i teraz też już mam dla następnego maluszka. |
|
|
|
#3770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja znawcą nie jestem, czytałam tylko o karuzelkach, bo zastanawiałam się nad tymi z misiami ale gdzieś przeczytałam ze mamy odradzały ze za mało kolorowe. |
|
|
|
|
#3771 | |||||||
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
![]() Ja dzis mam dośc słodyczy , w przedszkolu Dzień Nauczyciela, mnóstwo slodyczy od moich maluszków dla mnie i piłeczki Jutro wolne i nareszcie się wyspię Co do wózków mnie się podobaja Tako; widziałam na żywo, koleżanka ma Warrior i poleca , mnie się podoba jeszcze Jumper, mam dylemat który z tych dwóch i oczywiście kolorek ![]() http://allegro.pl/nowosc-warrior-tak...253671233.html http://allegro.pl/wozek-tako-jumper-...256898505.html Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() śliczne dziwne bardzo, ale tak jak piszą dziewczyny wszystko da się prawdopodobnie cofnąć, a pokazął CI kwitek iż rzeczywiście wpłacił na inne konto ?
|
|
#3772 |
|
Zadomowienie
|
Ok to juz zdecydowalam ze kupuje
a taki niemowlaczek moze sobie spac przez pierwsze kilka tygodni tylko w tym rozku, bez zadnej poscieli?ja karuzeli na razie nie kupuje, dopiero po chrzcinach, bo taka dobra troche kosztuje wiec moze ktos nam takie cos sprezentuje
|
#3773 |
|
Zadomowienie
|
sylfiaaa mutsy 4rider
Werka słyszałam że rożki się przydają, ja nie wiem ... zobaczę, na pewno na początku będzie mi lepiej dziecko złapać w rożku niż tak do rąk (jak ja się tego boję chociaż już się nie mogę doczekać ) - kupiłam przy okazji kupowania pościeli bardzo fajny
|
#3774 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to dobrze że te przesądy się nie sprawdzają bo ja mam okropną cerę i wróżą mi dziewuszke a czuje że chłopak będzie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oraz tego, że wszystko jest w jak najlepszym porządku ![]() |
|
|
|
|
#3776 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=weraa11;22648745]Ok to juz zdecydowalam ze kupuje
a taki niemowlaczek moze sobie spac przez pierwsze kilka tygodni tylko w tym rozku, bez zadnej poscieli?Tak w ciągu dnia jasne że bez niczego tzn. bez pościeli a na noc jedynie jakis kocyk lub jak już masz to lekka kołderka. Dla maluszka lepiej na płasko bez poduszek zdrowsze wygodniejsze no i bezpieczne
|
|
|
|
#3777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak ktoś ma pierwsze dzidzi i nie jest zwyczajny to na pewno lepiej będzie nosić dzidzi w rożku , takie stabilniejsze jest wtedy i człowiek bardziej pewny siebie, ja tak miałam jak bratanka nosiłam , bez rożka ani rusz
|
|
#3778 |
|
Raczkowanie
|
uff znowu dwa dni w plecy, mela mi choruje
wpadam tylko zapytać jak sie czujecie? czy was dalej brzuch pobolewa od czasu do czasu? mnie dość długo nie bolał a tu wczoraj kłucie w prawym i lewym jajniku, nie mocne, ale kłucie, teraz tak rozciągająca macica "daje" o sobie znać?ps. dostałam od szwagierki ciuszki ciążoowe, wprawdzie ona we wrzesniu rodziła, ale kilka par spodni i masa bluzek jest
|
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
nie pokazał mi tego kwitu, stwierdził, że zostawił w banku i jutro mi pokarze
już mu w ogóle nie wierzę. Teraz to już nawet dotknąć się nie pozwalam. Zadeklarował: zawaliłem, jutro dostanę wypłatę to zapłacę wszystko. Tylko JA MU NIE WIERZĘ. I dość już mam tych idiotycznych rozmów z nim. Bo ostatnio ja wrzeszczę, a on śmieje mi się w twarz. Teraz to się przymila żabciu, słoneczko, kochanie. A niech go gęś kopnie!Jeżeli to prawda to dokonywał wpłaty z jednego banku do drugiego i dziwię się, że kasjerka nie sprawdziła tych danych osobowych. Tylko we wrześniu wiecznie go nie było w domu, zawsze miał wymówkę, kłamał przez telefon. Mam swoją, niestety brutalną wersję jego zachowań - AUTOMATY co do rożków to ja na allegro widziałam dzisiaj taki z którego można zrobić potem kołderkę i tak się nad nim zastanawiam. |
|
|
|
#3780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyno nie możesz się tak denerwowac bo to tylko Tobie i dzidzi szkodzi a po nim pewnie spływa jak po kaczce. Wiem pomyślisz ze co ty mi tu gadasz że łatwo powiedziec jak się nie jest w takiej sytuacji. Ale ktoś musi Ci powiedziec bys zadbała o własne nerwy i spokój. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.

zima idzie, dziewczynki zima idzie...[COLOR="Silver"]

, mi też dzisiaj chce się cały czas spać

. I pan doktor powiedział że na 80% bedzie dziewczynka wiec i ja i córcia się ucieszyłyśmy.
wpadam tylko zapytać jak sie czujecie? czy was dalej brzuch pobolewa od czasu do czasu? mnie dość długo nie bolał a tu wczoraj kłucie w prawym i lewym jajniku, nie mocne, ale kłucie, teraz tak rozciągająca macica "daje" o sobie znać?