|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Czuje że żyje urosnę wam prędko..."-Bejbiki Styczeń-Luty2011-cz.2
Cytat:
Nie mi sie nie zdarzyło podskoczyc...ale lekko wystraszyc tak..taki kopniak nie spodziwany, ja pewna ze dzidzi spi a tu...ostatnio na zakupach mi sie to zdarzylo az sie usmiechnełam jak glupia..a babka sie na mnie gapila jak na idiotke
|
|
#3782 |
|
Raczkowanie
|
tak jak pisze poprzedniczka nie denerwuj się bo i tak nic to nie pomoże, ale wiem jak się czujesz bo ja w 8 miesiącu ciąży wyprowadzałam się od byłego męża i nerwy takie że szok
pocieszające że synek urodził się zdrowy i te nerwy mu nie zaszkodziły, a wesoły aż za bardzo!!!! nigdy nie płacze i się nie denerwuje.stalowe nerwy!!!! może właśnie dlatego????????? trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
|
#3783 |
|
BAN stały
|
lilijka jeśli wysłał na zły nr konta i dane odbiorcy nie zgadzają się, to zdaje się, że możecie liczyc na zwrot ale pewna nie jestem. U mnie przelew po prostu nie jest realizowany w takim wypadku... Szczerze mówiąc też wydaje mi się to podejrzane...
A teściowa ma genialne teksty... Choć u mnie ze strony cioci były podobne tylko troszkę bardziej subtelne... Że to niby przesądy, ale tak nie wolno (nie wolno wcześniej kupować) bo a nóż się coś zdarzy... Masakra... Piszecie o idealnej wadze w ciąży. Nie ma czegoś takiego tak naprawdę że trzeb przytyć tyle i tyle. Ja choćbym się starała (i staram) to pewnie do 10kg nie dociągnę, jak dobrnę do 8kg to będzie dużo, bo taka jest moja uroda. Lekarz może się denerwować, ktoś twierdzić że to za mało, ale u mnie w rodzinie to norma, a żadne dziecko nie urodziło się z wagą poniżej 3kg... Każdy tyje tyle ile jego organizm umie, może i potrzebuje zmagazynować - u jednych to 5kg, a u innych 20kg. Kwestia tylko tego by nie żywić się pustymi kaloriami, ale rzeczami które są zdrowe dla nas i dla dziecka ![]() Co do rożków i niedrapek, ostatnio oglądałam w TV jakiś program, ze dziecka nie powinno się zbyt długo zawijać w rożek, aby miało możliwość swobodnego ruszania rączkami. To samo tyczy się niedrapek. Mówili, ze powinny być używane właściwie wyłącznie w szpitalu, jak dziecko urodzi się z długimi paznokciami. Potem należy je obciąć a niedrapek nie zakładać. Małe dziecko nie widzi zbyt wyraźne więc poznawanie dotykiem jest dla niego baaaardzo ważne i nie wolno mu tego zabierać. Ja tam w te wszystkie testy dotyczące płci nie wierzę. Nie zgadza się Supernovaja ja też odczuwam takie kłucie i lekarz mówi że to więzadła u mnie nie raz mocno boli zwłaszcza jak długo chodzę.
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3785 |
|
Raczkowanie
|
mi z rożkiem było niewygodnie go nosić, a co rękawiczek to tego w ogóle nie używałam, i teraz też nie, ja jestem za tym żeby miało całkowitą swobodę
z 1 dzieckiem miałam wrażenie że każde rzeczy mu przeszkadzają!!! a co dopiero taki rożek i rękawiczki!!!nie ma to jak na golaska i całkowita swoboda.
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3787 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Cytat:
A kilogramami nie ma co sie przejmowac, masz racje...nic nie mozemy zrobic...co dieta czy głodzic sie ..nigdy, skoro tak tyje widocznie moj organizm tak ma..ja wiem ze nie opycham sie i jem wartosciowe posilki.
|
|
#3788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja sobie teraz siedze w domu i nagle dzwonek do drzwi(myslalam ze moj brat nas przyszedl dowiedzic)...to ide taka niepomalowana, wlosy w nieladzie (ale niestety nie w artystycznym No i daje mi je...i czeka...i cisza...to mowie "moze wejdziesz, napijesz sie czegos?" a on do mnie..."niee...bede juz lecial bo moj brat czeka w samochodzie..." przyjezdza z bratem zeby mi dac banany... Przynajmniej mial wymowke zeby szybko sie zmyc...Niby musial z nim cos jeszcze jechac zalatwic...ale jakby chcial u mnie zostac to by bez niego troche pozniej przyjechal... No ale coz...jak ktos nie lubi z kims spedzac czasu to po co ma sie wysilac..
|
|
#3789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do życzliwości ludzi to ja musze przyznac, że u mnie w miescie spotykam sie z nia na kazdym kroku...ludzie otwierają mi drzwi, ustepuja miejsca na przystanku, samochody przepuszczaja przez pasy takze nie narzekam...a jesli chodzi o szkołe i kolezanki to wiadomo, że trafia sie zazdrosne co beda dokuczac..ale u nas wykładowcy raczej pozytywnie podchodzili do ciezarnych.Nie miały specjalnych wzgledów ale napewno w pewnych kwestiach sa traktowane troche z przymróżeniem oka
|
|
#3790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na serio...I juz sie mnie tak nie czepiaj bo sa dziewczyny ktore sa duzo dalej w tygodniach ode mnie a przytyly nawet mniej niz ja Poza tym Ty nie masz co sie przejmowac tymi kg bo bralas tabletki i to jest normalne, ze wtedy troche wiecej mozna przytyc...no i tez Twoj maz jest normalny i rozumie ze taka jest kolej rzeczy w ciazy, a nie tak jak moj przychodzi i niby dla zartu, przytulajac mnie lapie mnie za moje boczki delikatnie sugerujac ze juz mu wpadaja same w rece
|
|
#3791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od razu dam ci znac jak sie dowiem...ciekawe czy trafisz
|
|
#3792 |
|
Zadomowienie
|
A co do studiow to ja na razie normalnie chodze na zajecia bo jakbym miala teraz indywidualny, to bym nie chodzila pewnie
A tak to do swiat zleci...potem juz tylko styczen, a luty mam w tym roku caly wolny, zreszta i tak bym juz cos wykombinowala zeby nie chodzic na zajecia, bo bym sie po porstu bala ze nagle zaczne rodzic..;/ a jak juz urodze to wtedy przejde na indywidualny tok...ale to i tak juz zostana tylko 3 miesiace i potem juz sesja i licencjat
|
#3793 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a narazie trzeba kombinowac kaske...ale kto teraz nie kombinuje i kto nie ma problemow...---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
miło, że tak mnie pocieszasz, że nie widac...ale widac widac zapewniam Cie...ale dzieki doceniam...ale naprawde prosze wyluzuj troszke bo nie potzrebujesz dodatkowych stresow i tak masz ich sporo..a twoj tz jak ma takie podejscie do twojego przybierania na wadze musze stwirdzic ze jakis niedojrzaly jest..i troche chamski, nie powinnas sie tym tak przejmowac, co on mówi.
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za wsparcie dziewczyny, co ja bym zrobiła bez was?
![]() Mam wątpliwości, czy to się da odkręcić, bo to było miesiąc temu, a kto odda Ci kasę, bo się ktoś pomylił. Nikt. Takie są fakty. Ja mu powiedziałam, że nie mam zamiaru dołożyć do tego ani grosza!!!!!!! A jaki teraz zrobił się miły. Jeszcze mnie popamięta. A że niestety moją wadą jest wypominanie to na pewno to będzie mi się zdarzać. |
|
|
|
#3795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja dzisiaj już po wizycie, prawie wszystko ok, odebrałam wyniki ostatniego testu na cukier i po obciążeniu 50 g po godzinie mam za wysoki- 159. Muszę zrobić próbę z 75 g, po godzinie i dwóch zapomniałam tylko zapytać czy na czczo też muszą mnie ukłuć?
|
|
|
|
|
#3796 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet jak mnie dol dopadnie ze tyje i Wam tu to wypisuje, to nie znaczy ze ja sie tym od razu stresuje, bo niestety mam troche wieksze problemy na glowie... A ze moj TŻ jest niedojrzaly i chamski to sie w 100% niestety musze zgodzic Cytat:
Tylko niestety w malzenstwie za wszystkie bledy finansowe placi sie wspolnie...;/ ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- A co do tego badania z glukoza...powiedzcie mi czy mam dobre wyobrazenie... Idzie sie na czczo i pobieraja krew, potem pije się glukoze i czeka sie godzine (bez jedzenia??) i wtedy drugi raz krew pobieraja... Bo ja nie wiem czy im tam nie zemdleje jak bede miala po pobraniu krwi siedziec na czczo i potem znowu pobieranie...;/ Jak ja zawsze po pobraniu krwi musze cos zjesc bo inaczej to za chwile mam odlot...;/ ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- A ja sobie znowu chcialam wkrecic jakas chorobe ale mi sie nie udalo dzis tak dosc mocno chcialo mi sie pic ale nie chcialo mi sie isc po to do kuchni (lenistwoNiedawno poszlam do toalety...zrobilam siusiu...patrze...a ten mocz ma taki czerwonanwy kolor...splukalam szybko, zeby nie zauwazyc i sobie nic nie wkrecac ale po godzinie....stwierdzilam, ze musz zobaczyc co mi dolega skoro ostatnio na badaniach wyszlo mi ze mam troche obecnej krwi w moczu a teraz nagle robie czerwone siku... No i weszlam w pierwsza lepsza strone i nagle mi sie przypomnialo ze przeciez buraczki jadlam dzis na obiad...i tam wlasnie o tym pisali ze jak sie zje to mocz moze byc czerwony...chociaz nigdy mi sie tak nie zdazalo ale pisali ze to zalezy od ilosci plynow przyjetych w ciagu dnia...a z racji ze ja prawie nic nie pilam i zjadlam buraki, to wyszlo tak a nie inaczej, bo ten barwnik nie mial jak sie rozcienczyc to tak zebyscie sie kiedys nie wystraszyly jak takie cos zauwazycie...bo ja np. o tym nie wiedzialam...Ps.wybaczcie ze dzis tyle do Was pisze ale zamiast do TŻa pisze do Was (ale spokojnie...nie wyslalabym mu tej wiadomosci co Wam teraz tylko, ze w smsach
|
|
#3797 |
|
Zadomowienie
|
lilijka3 ja mam wrażenie, że Twój mąż kłamie
W dzisiejszych czasach nie da się tak ot po prostu przelać pieniędzy na numer konta, który nie zgadza się z danymi odbiorcy.Momentalnie przelew jest anulowany i pieniądze wracają do nadawcy. Przynajmniej tak jest w mbanku, już raz miałam taką sytuację i pieniądze wróciły....... Powiedz mu, że chcesz zobaczyć historię przelewów. Macie konto internetowe? Pisałaś o automatach.....nie chcę Cie martwić, ale to ogromny problem....uzależnienie, które nie prowadzi do niczego dobrego. Może spróbuj postawić mu ultimatum. Albo będziecie mieli jedno konto i jego wypłata będzie przychodziła do Ciebie, żebyś mogła kontrolować wydatki, albo baj baj. Może to drastyczne rozwiązanie, ale skuteczne. dizi przy obciążeniu 75 g glukozy tez muszą ukłuć Cie na czczo niestety ![]() weraa po wypiciu glukozy musisz być na czczo bo zamażesz wynik końcowy. To odnośnie obciążenia. A jeśli chodzi o TP. Ten, który Ci podałam jest prawidłowy w założeniu, ze masz 32-dniowe regularne cykle No i jeszcze odnośnie wagi........Justine dobrze powiedziała, że cały czas narzekasz na dodatkowe kilogramy jakbyś przytyła już co najmniej 20 kg...... I nie ściemniaj tutaj, że lustro Cie wyszczupla czy też, że nie umiesz robić zdjęć...... Po pierwsze żeby zrobić komuś wyszczuplone zdjęcie to nie tak prosto....bo zazwyczaj właśnie efekt jest odwrotny i wychodzi się pulchniej....a po drugie to ciekawe jak to lustro wstawia Ci wystające kości biodrowe????? Moim zdaniem masz po prostu shize na temat swojej figury albo tego co tez powie twój TŻ. I jeszcze odnośnie jego właśnie......może powinnaś się ucieszyć, że pomyślał o Tobie i przyniósł Ci te banany a nie wkurzasz się, że Cie olał? Może to dobry znak? muron nie twierdzę, że dzieci nie widzą od urodzenia widzą ale nie wyraźnie, dlatego lepsze są ostrzejsze kolory, które prościej dostrzec
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
MARIKA.S nie mamy konta bankowego wspólnego, a on dokonywał rzekomo przelewu w okienku. Już próbowałam mu dać takie ultimatum, ale on nie dostaje jednorazowo wypłaty tylko w częściach.
Wiem, że automaty to ogromny problem. Szkoda tylko, że nie wiedziałam o tym przed naszym ślubem, tylko zorientowałam się po. A co do baj baj to wiem, że dla dobra mnie i dziecka wyprowadzi się. I chyba tym razem ja wolę się ulotnić i zniknąć z jego życia. Już mu to kiedyś obiecałam, że jak znowu zacznie grać to straci wszystko!!!!!! |
|
|
|
#3799 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3800 |
|
Rozeznanie
|
Lilijka ja tez mam wrazenie, ze Twoj TZ Cie oszukuje, a to najmniej Ci teraz potrzebne jest..
U nas to ja robie wszelakie przelewy, oplaty, ale my mamy konto internetowe, tak wlasciwie to moj TZ nawet nie wie, ile na tym koncie jest, jedynie z tego co mu powiem ![]() .No, ale moj bardzo uczciwy jest, a za uczciwosc odplaca sie uczciwoscia ![]() .Wera w ciazy trzeba duzo pic, ja pije wyjatkowo duzo, na szczescie smakuje mi tylko woda mineralna, wiec mam nadzieje jest ok. Nawet w nocy sie budze na picie. Co do testow z glukozy, wspolczuje Wam, u nas robia tylko jak ciezarna sobie zazyczy, bo jakies wskazania sa (np. ktos w rodzinie mial cukrzyce lub cukrzyce ciazowo), lub chce dla swojego spokoju, badanie wiec platne jest. Ja w zadnej ciazy nie robilam i teraz tez nie zamierzam, jedynie jak ogolne badanai z krwi mi robia, to chyba cukier tez sprawdzaja. Co do noworodkow, to prawda, ze mniej widza, ale ja dzis widzialam w sklepie takie malenstwo 5 dniowe (tak mama twierdzila), lezala sobie w wozeczku, a na budce miala powieszona taka drewniana kolorowo zabawke, i na bank patrzyla na nia, wyciagala tez do niej raczki, ale zabawka byla za wysoko, wiec jej nie dosiegnela, no i nie uwazam, ze to bylo instynktownie, jak nic chciala ja siegnac, wiec roznie to bywa Ja z zakupow dla malenstwa jestem "bogatsza" o nosidelko Baby Björn, ale to dzieki TZ
|
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to stwierdzam, ze mój to nie dorósł do dorosłości.......
Normalnie nie można mu ufać. Ciekawe co wykombinuje, bo do piątku musi zapłacić 700 zł w sumie plus opłata za prąd i na prezent 50 zł mojej siostrze, czyli do piątku musi mieć ok 900 zł. ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- No nic uciekam spać, buziaczki i miłej nocki życzę
|
|
|
|
#3802 |
|
BAN stały
|
Trzymaj się ciepło i nie martw już!
|
|
|
|
#3803 |
|
Rozeznanie
|
Witam drogie panie
![]() Ja jestem po wizycie u gina. Maluszek waży ponad 500 g, wszystko w porządku, ciśnienie trochę mi tylko skoczyło, ale to chyba przez to, że się denerwowałam trochę tą wizytą. Tak czy siak mam sobie codziennie je mierzyć. Co do wagi to ja 8 kg na plusie i jest mi z tym super, wcinam sobie wszystko, nie odmawiam drobnych przyjemności, dużo warzyw, owoców, jak mam ochotę to i ciacho i czekoladki trochę. Nie martwię się dodatkowymi kilogramami. Przed ciążą ważyłam 49 kg, lubię fitness, należę do aktywnych osób, dlatego też mam nadzieję, że nie będzie mi trudno wrócić do swojej wagi ![]() W Auchanie dziewczynki są super rajstopki, ale nie takie zwyczajne, tylko takie puszyste, mięciuśkie, suuuuuuuuuuper, chyba za 8 zł czy coś około tej ceny! Całuję na dobranoc
|
|
#3804 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tych kosci to zawsze mialam wystajace wiec to chyba nie swiadczy o tym czy tyje czy nie...moze gdybym przytyla te 20kg to wtedy faktycznie lekko by sie zakryly, ale generalnie mam je po porstu wystajace. Widocznie obracam sie w towarzystwie bardzo chudych osob, bo uwierzcie, ze jestem jedna z tych grubszych...Tylko tez nie wiem po co sie tu tak skupiamy w tym temacie na mnie... Bo robicie troche ze mna taka osobe ktora naprawde ma swira na punkcie swojej figury a tak nie jest...to ze o tym pisze wynika z tego ze ciaza=przytycie, wiadomo ze chce zeby moja figura zawsze byla ok, ale nie naleze do tych osob co potrafia nie jesc kilka dni i pic tylko wode, robiac w tym czasie 1000 brzuszkow dziennie... Wrecz przeciwnie...wole isc na kebaba, wypic cole i siedziec przed kompem, najlepiej na lezaco... Wiec nawet jesli podczas ciazy bede dbac o swoja figure, o to zeby nie przytyc zbyt wiele to tylko dlatego, zeby potem nie musiec nic zrzucac, bo na jakies aerobiki itp. na pewno nie bedzie mi sie chcialo chodzic... I juz zostawmy w koncu te kg bo ile mozna A co do TŻa to moze faktycznie moj blad ze tylko krytykuje, zamiast widziec jakies pozytywy...ale niestety troche juz go znam i wiem, ze celowo zabral swojego brata, zeby nie musial u mnie zostawac... Bo raczej by mnie nie oklamal, ze musi cos zalatwic...a tak to zostawil brata w samochodzie wiec nie klamal ze nie moze u mnie zostac... Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3805 |
|
BAN stały
|
Wera tu o to chodzi, ze za kazdym razem podkreslasz ze prytylas juz aż 5kg - i nie mówię tu tylko o tym wątku... A to, że ktoś ci mówi, że już widać zmiany - no ciążko żeby w 23 tyg. ciązy nie było widać zmian nawet jakbyś wagowo wcale nie przytyła...
A to czy przytyjesz mniej czy więcej w ciąży też do końca nie gwarantuje takiego czy innego czasu wracania do formy (to głównie genetyka) - znam osoby które przytyły w ciąży ponad 15kg i po skończeniu karmienia piersią zostało ich mniej niż przed ciążą, a znam takie które przytyły 8kg i zostało ich po ciąży jednak odrobinę więcej. Oba przypadki obyły się bez ćwiczeń. |
|
|
|
#3806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A cieszę się dlatego, że wiele razy wyniki glukozy na czczo sa dobre a człowiek ma cukrzycę a cukrzyca powoli staje się chorobą cywilizacyjną i coraz więcej osób ją ma w tym również kobiet w ciąży. I w cale nie jest tak, ze cukrzycę ciążową dostają same grubaski czy też osoby które jedzą dużo cukru itp. Ja jestem szczupła, nie jem praktycznie nic słodkiego a krzywa mi wyszła nieprawidłowa a miesiąc wcześniej miałam ją dobrą. A glukoza na czczo wyszła za każdym razem prawidłowo. Wolę wypić to ohydztwo i mieć pewność, że wszystko jest w porządku bo leczona cukrzyca jest do przejścia a nieleczona może spowodować problemy z dzieckiem i/lub z matką. I zdarzają się równiez przypadki że cukrzyca ciążowa pojawi się dopiero np w 36 tygodniu ciąży. |
|
|
|
|
#3807 |
|
Rozeznanie
|
A to moje dzisiejsze polowanie
http://allegro.pl/show_item.php?item=1268106236
|
|
#3808 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Mam do Was pytanie dziewczyny - pojawiła się u Was w ogóle ciemniejsza linia na brzuchu? Mój TŻ codziennie jej wypatruje (nie wiem czemu ) i ja też czytałam że pojawia się w 5.-6. miesiącu zazwyczaj. Może jej wcale nie być? Nie to że się martwię, pytam z ciekawości czy moze później sie pojawić ![]() Strrrrrasznie boli mnie biust...
|
|
|
|
|
#3809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hmmm ja z kolei czytałam, że ona się pojawia pod koniec ciąży, ok. 8 miesiąca, sama nie wiem...
|
|
|
#3810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

, tylko jak na nauczycielkę to kojarzą mi się one z konkretnymi osobami, z resztą te moje też
(tylko nie odbierz tego źle, bo to takie zboczenie zawodowe), ja myślałam jeszcze o Karolu, ale po tym co miałam w grupie przedszkolnym (w wieku 4 lat z winy rodziców nie mówił i był w pieluszce) jakoś zwątpiłam 

już mu w ogóle nie wierzę. Teraz to już nawet dotknąć się nie pozwalam. Zadeklarował: zawaliłem, jutro dostanę wypłatę to zapłacę wszystko. Tylko JA MU NIE WIERZĘ. I dość już mam tych idiotycznych rozmów z nim. Bo ostatnio ja wrzeszczę, a on śmieje mi się w twarz. Teraz to się przymila żabciu, słoneczko, kochanie. A niech go gęś kopnie!

Bo słyszałam, że ta książka jest bardzo pomocna. 

przyjezdza z bratem zeby mi dac banany... Przynajmniej mial wymowke zeby szybko sie zmyc...

ale pisali ze to zalezy od ilosci plynow przyjetych w ciagu dnia...a z racji ze ja prawie nic nie pilam i zjadlam buraki, to wyszlo tak a nie inaczej, bo ten barwnik nie mial jak sie rozcienczyc